Találatok a következő kifejezésre: Gond, ha párom csak (19 db)

Kisfiam tegnap toltotte be a 7 honapot. Szerintetek az gond ha meg nem all meg a labacskain? Forogni is par napja tud csak hasrol hatra a doki azt mondta nem gond minden gyerek mas! Lehet az a gond h kicsit ducika 9200gramm?

Legjobb válasz: De ugye nem próbálgatod állítgatni?!? 7 hónaposan max. kúszni kéne tudnia, de ha szépen forog mindkét irányba, már az is jó, ne aggódj!

De ugye nem próbálgatod állítgatni?!? 7 hónaposan max. kúszni kéne tudnia, de ha szépen forog mindkét irányba, már az is jó, ne aggódj!
Az én lányom is csak 9 hónaposan állt meg a lábain, pedig még csak duci sem volt. Nincs lemaradva a te gyereked sem, ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: forgni meg csak hatrol tud hasra :)
Miért kellene neki ennyi idõsen megállni a lábain? 7 hónapos korában az én kisfiam forgott, mégcsak nem is kúszott! 7, 5 hós korban állt fel a kiságyban, 8 hós korában kezdett mászni, és 10 hós kora elõtt egy nappal állt kapaszkodás nélkül. Jövõ héten lesz 1 éves, és mászik mászik mászik, feláll bárhol, egyedül is kapaszkodási lehetõség nélkül. Még nem indult el, de õ sincs elkésve. Tudják õk, h mikor mire állnak készen, ne siettesd semmivel.
7 hósan az enyém sem állt meg a lábain, mi is aggódtunk :) Hamarosan elkezdett kúszni, majd 8 hósan egyszerre mászott, felült és felállt. Ne állítsd fel, majd magától csinálja, még nem elég erõs hozzá. Ja és nem sovány, nagyobb súlyt nehezebb mozgatni! Az enyém 11 hósan 8400g, nagyon pici :)
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat nem eroltetem en sem nem alltatom csak megproballtam es nem tartsa magat :) de viszont a jarokaban szepen tolja magat hatrafele :) majd raer mindent a maga idejeben !!

Reggel fejek csak, (a nem szívott cicit), rakom el a fagyóba. Párom elutazik 1 hétre, gond ha nem fejek addig? Nem lesz kevesebb a tejem?

Szüleimnél leszünk, itthon sterilizáló van, de anyáéknál nem fér be a mikróba, nincs kedvem forralgatni. Meg már telik nagyon a fagyó is, lassan nem tudom hova rakni. (Majd a régiket kidobom, ha már nem lesz helyem)

Legjobb válasz: hát, én soha nem fejtem, és nem volt gondom, szerintem nem lesz gond, de azért a mellszívót vidd magaddal, hátha kell

hát, én soha nem fejtem, és nem volt gondom, szerintem nem lesz gond, de azért a mellszívót vidd magaddal, hátha kell
Ha gondolod, van folyékony fertõtlenítõ, egy tálba víz+ a szer és beleteszed a mellszívót. Én mindig azzal csináltam. Én nem kiönteném a régit, hanem naponta 1-szer a babának cumisüvegbõl, vagy kiskanállal a gyereknek adnám és helyette fejnék, így frissre cserélheted a régi tejet. De ha nem szívod le, akkor se lesz gond, max. kellemetlenül feszülni fog a melled, amíg a gyerek le nem szívja.

Gond ha 11 hónaposan hátrafelé mászik. Előre csak pár lépést tud megtenni. Felállni csak a térdelésig jutott. Valahol azt olvastam, hogy nem olyan jó, ha hátrafelé másznak, de azt nem találtam sehol, hogy miért?

Legjobb válasz: Szia, lehet, hogy én írtam. Én egy Dévénys gyógytórnásztól hallotam mikor a miénket hordtuk. Õ mondta, hogy ne hadjuk hátra fele mászni és, hogy akadályozzuk meg ha így akar mászni. És õ mondta azt is, hogy 10 hónapos koráig kell megtanulni mászni és tõle hallotam azt is, hogy baj ha kihadja a mászást.Igaz ezzel ellentétesen a védõnõnk meg azt mondta, hogy a legtöbb kisbaba elõször hátrafele kezd el mászni. Ezért is lepõdtem meg annyira mikor masszásra vittük és pont az ellenkezõjét állította. Mindenesetre én azért megnézetném a saját magam megnyugtatása végett egy szakemberrel. Az enyém most 10 hónapos és már jár. Egy kicsit le vagytok maradva. Pedig az enyém is le volt maradva.Fõleg olyanoknak ajánlják a Dévényi módszert akiknek hosszú volt a vajúdás vagy korábban jött a pici a kelleténél.Esetleg megpróbálhatod elvinni, sok okos dolgot megtudsz az elsõ alkalommal akkor úgy is csak felmérik a gyereket.

Szia, lehet, hogy én írtam. Én egy Dévénys gyógytórnásztól hallotam mikor a miénket hordtuk. Õ mondta, hogy ne hadjuk hátra fele mászni és, hogy akadályozzuk meg ha így akar mászni. És õ mondta azt is, hogy 10 hónapos koráig kell megtanulni mászni és tõle hallotam azt is, hogy baj ha kihadja a mászást.Igaz ezzel ellentétesen a védõnõnk meg azt mondta, hogy a legtöbb kisbaba elõször hátrafele kezd el mászni. Ezért is lepõdtem meg annyira mikor masszásra vittük és pont az ellenkezõjét állította. Mindenesetre én azért megnézetném a saját magam megnyugtatása végett egy szakemberrel. Az enyém most 10 hónapos és már jár. Egy kicsit le vagytok maradva. Pedig az enyém is le volt maradva.Fõleg olyanoknak ajánlják a Dévényi módszert akiknek hosszú volt a vajúdás vagy korábban jött a pici a kelleténél.Esetleg megpróbálhatod elvinni, sok okos dolgot megtudsz az elsõ alkalommal akkor úgy is csak felmérik a gyereket.
Nem értem, mi rosszat írtam, nem hiszem, hogy egy ekkora babának már esetleg kötelezõ lenne mindent tudnia..jó, akkor csak vidd fejlesztésre, úgyis most ez a divat, hogy mindenki Dévény-tornára jár... A 4. babámmal vagyok itthon, így láttam már ezt-azt és azt is tudom, hogy minden baba máshogyan fejlõdik, egyiket sem szabad a másikhoz hasonlítgatni.. na, mindegy, te tudod..
Köszi, nem rád értettem..
Egyáltalán nem baj, ha egyelõre még keveri a "sebességet", majd rá fog arra is, jönni, hogy hogyan kell elõre felé haladni. Hagyd, hogy a maga ütemében fejlõdjön, mindennek el fog nála is jönni az ideje. Neki kell rájönnie mindennek a "titkára".
A kérdező hozzászólása: Köszi.
A kérdező hozzászólása: számomra a válaszod hasznos volt, nem én pontoztalak le.


A mellszívót minden szoptatás után kell használni? Csak abból a mellből kell lefejni a maradékot, amelyikből szopizott? Nem gond, ha kimarad pár alkalom, mikor a fiam nem alszik el? És milyen mennyiségnek kell 1 nap összejönnie?

Legjobb válasz: Én csak a másikot szoktam fejni, amelyikbõl szopizik, azt a 3 hónapos kisfiam kiüríti teljesen. Változó ki mennyit tud lefejni. Én tejadó vagyok, én 4-6 dl-t tudok lefejni egy nap.

Én csak a másikot szoktam fejni, amelyikbõl szopizik, azt a 3 hónapos kisfiam kiüríti teljesen. Változó ki mennyit tud lefejni. Én tejadó vagyok, én 4-6 dl-t tudok lefejni egy nap.
Szia.Nekem nagyon sok tejem volt, és minden szopi után kifejtem mind a 2 mert állandóan spriccelt.Tényleg sok tejcsim volt, nekem napi 1 lit-1.2 lit tej simán összejött.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Neked különösen, kedves 3. válaszoló, nagyon hasznos információkat adtál.

Gond, ha a párom csak 2 év és egy közös gyerek után avatott be a legféltettebb titkába? Vagy egyszerűen ilyenek a pasik?

Legjobb válasz: Ha olyan h nem dicsekednek vele az emberek, akkor sztem érthetõ.. én se szivesen mondanám el.. sõt sztem el sem mondanám.. nem tudom mi az a titok, de ha olyan akkor az is lehet h azért nem mondta el mert félt a reakciódtól, attól h esetleg elhagyod vagy vmi, ugyhogy sztem ne aggódj

En is ugy gondolom , hogy mindenkinek vannak sajat titkai , amelyeket senkinek nem mondd el. gondolj csak bele, miert "titok" a titok. Nekem van 1-2 olyan szegyelnivalom amit meg az anyukamnak se merek elmondani pedog egesz eletemben mellettem all es tamogat, bar tudom hogy az volna a helyes ha elmondanam neki - bar ez csak engem erint. es tenyleg szerintem gondolj csak bele hogy te minden - minden titkodat elmontad mar neki :??? igaz hogy ha 2 ember megbizik 1masban akkor mindent elmondanak 1masnak de akkor is ehhez nagyon sok "minden " kell. lehet hogy szegyellte elotted es felt hogy nagyon megharakszol ra . es szerintem inkabb becsuld meg hogy elmondta , igy mar lathatod hogy elerkezett az ido hogy megbizik benned es tudja hogy nem adod tovabb senkinek a titkat. inkabb probalj meg segiteni neki. sok szerencset!!!!!! es probald meg elfogadni ne legy ra merges naon, mert ezzel csak azt fogod elerni hogy nem fog veled megosztani minden "titkot" , bar nemtudom hogy milyen nehezsegu ez a titok. es ne feledd ::: minden titok egyszer napvilagot lat!!!!!!
2 év az nem olyan sok, fõleg ha elõtte nem is ismertétek egymást, és tényleg nagyon komoly dolog. Gondolj arra, hogy csak téged és a kapcsolatotokat akart ezzel megkimélni, hogy elhallgatta. Ha eddig minden mûködött köztetek, akkor bocsáss meg neki, örülj neki, hogy mostmár teljes mértékben megbizik benned
Ha olyan h nem dicsekednek vele az emberek, akkor sztem érthetõ.. én se szivesen mondanám el.. sõt sztem el sem mondanám.. nem tudom mi az a titok, de ha olyan akkor az is lehet h azért nem mondta el mert félt a reakciódtól, attól h esetleg elhagyod vagy vmi, ugyhogy sztem ne aggódj
Aki azt mondja, hogy nincsenek titkai, az szerintem még nem sokat tapasztalhatott az életben. Sajnos, vannak olyan dolgok, amik éppen azért TITKOK, mert még saját magam elõtt is szégyellem õket, vagy szeretném elfelejteni. Biztos nem mindenkivel történik ilyesmi, de akivel igen, azt megértem, hogy nem beszél róla. Egyébként a férfiak amúgy is hajlamosabbak rá, hogy ne beszéljék ki a legbensõbb dolgaikat. Nincs ezzel semmi gond, feltéve, ha te magad nem vagy érintett a dologban.
Itt nem épp az anonimitás a lényeg? Elmondhatod.
Gondnak nem gond! deee hogy is mondjam? ha bízik benned akkor miért hallgatta el elõled? :S én mindent megbeszélek a párommmal... és angyon jo érzés :)
Attól függ, mi az a legféltettebb titok...
Gondnak nem gond! deee hogy is mondjam? ha bízik benned akkor miért hallgatta el elõled? :S én mindent megbezsélek a párommmal... és angyon jo érzés :)
A kérdező hozzászólása: Nem ez a lényeg, de ezzel nem nagyon dicskednek az emberek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sokat segítettek, de tényleg!

Jelent-e valami gondot ha a külföldön vásárolt robogó forgalomból már 2008-ban ki lett vonva, de az adásvételi csak pár hete történt meg?

Forgalomba szeretném helyeztetni ugyanis , két hónapja vettem motorhibásan ,mostanra lett üzemképes . Az adásvételi szerződés kétnyelvű , eredeti forgalmi és forgalomból kivonási papír megvan ,biztosítást már kötöttem rá, 10 nap múlva randi a kpm-el . A motort irreálisan drágán árulták és 3 évig egy garázsban állt . Vajon fog-e valamelyik hivatal amiatt kötekedni,hogy a forgalomból kivonás és az adásvételi szerződés dátuma között több mint 3 év van ?

Legjobb válasz: Az adásvételiit követõ 15 napon belül kötöttél biztosítást - a többi nem a Te gondod. Bár nem értem a KPM-et,hiszen nem vizsgaköteles - hacsak nem rendszámos robogóról van szó . :))

Az adásvételiit követõ 15 napon belül kötöttél biztosítást - a többi nem a Te gondod. Bár nem értem a KPM-et, hiszen nem vizsgaköteles - hacsak nem rendszámos robogóról van szó . :) )
A kérdező hozzászólása: De, rendszamkoteles :) 250 ccm

Szeretkezés közben megfájdult a hasam, ahogy a párom csinálta. Azt hittem, hogy ez csak átmeneti, de most több órával utána még mindig fáj, sőt talán jobban is, főleg ha állok vagy megyek. Mi lehet a gond? L/19

Legjobb válasz: Szeretném tudni vajon szex közben és fõleg utána, miért fáj a hasam? Nem sûrûn fordult elõ, csak két alkalommal, de nem tudom, hogy miért. Mióta ez történ, félve engedem, hogy a párom közeledjen, mert félek, hogy megint fájni fog a hasam. Viszont valami megoldást kell találnom, mert emiatt nem akarom elveszíteni a páromat. Kérem, segítsen nekem! Legtöbbször felfázás, hólyaghurut az oka, ritkábban a méhnyálkahártya gyulladása. Antibiotikumot és gyulladáscsökkentõt szoktak javasolni. Vizsgálattal többet lehetne mondani. Gyovai, G.; Az Orvos válaszol - Dr. Gyovai Gabriella InforMed 2007-11-07 08:26:25 Forrás: http://www.informed.hu

Szeretném tudni vajon szex közben és fõleg utána, miért fáj a hasam? Nem sûrûn fordult elõ, csak két alkalommal, de nem tudom, hogy miért. Mióta ez történ, félve engedem, hogy a párom közeledjen, mert félek, hogy megint fájni fog a hasam. Viszont valami megoldást kell találnom, mert emiatt nem akarom elveszíteni a páromat. Kérem, segítsen nekem! Legtöbbször felfázás, hólyaghurut az oka, ritkábban a méhnyálkahártya gyulladása. Antibiotikumot és gyulladáscsökkentõt szoktak javasolni. Vizsgálattal többet lehetne mondani. Gyovai, G.; Az Orvos válaszol - Dr. Gyovai Gabriella InforMed 2007-11-07 08:26:25 Forrás: http://www.informed.hu
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszaitokat! a másodiknak: de, inkább a petefészeknél érzem, fõként a jobbnál. tapogattam a hasam hátha megduzzadt kicsit, de ha éreztem is valamit, szerintem csak pszichés. remélem csak annyi, hogy túlságosan mélyre ment, mert akkor figyelek erre, de nem hiszem h bármi fertõzés lenne.
Lehet, hogy nagyon bevadultatok. Nem egyformán viseljük a méretet sem, a ciklus alatt.
Nem inkább a petefészkednél érezted a fájdalmat? Én ott szoktam néha, nem tudom miért.
A kérdező hozzászólása: másodiknak még: ahogy vége a szexnek elmúlik a fájdalom vagy még néhány órával utána még mindig kellemetlen? mert nekem most már 5 órája kb és még mindig rossz érzés van jobb oldalt :(

Ha csak egy hörcsögöt veszek, nem lesz gond? Vagy csak párba lehet venni?

Szeretnék venni hörcsögöt,de nem tudom hogy ha csak egyet veszek nem lesz e gond, Nem fog elpusztulni? Ja és meddig él egy hörcsög?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%ADriai_aranyh%C3%B6rcs%C3.. Nekem egy volt eleinte, magában jobban elvolt mint mikor többen voltak. Mindig verekedtek. Szóval szerintem pont jó ha csak egyet tartasz. Az enyém 2 évig élt.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%ADriai_aranyh%C3%B6rcs%C3.. Nekem egy volt eleinte, magában jobban elvolt mint mikor többen voltak. Mindig verekedtek. Szóval szerintem pont jó ha csak egyet tartasz. Az enyém 2 évig élt.
Ha párt veszel számolnod kell a szaporulattal. Ráadásul a hímek hajlamosak megenni a kicsiket, úgyhogy még horror is. Nekünk ugyan egy párunk volt, de szerencsére vmelyikük meddõ volt, így nem lettek utódok. A nõstény másfél, a hím 2 évet élt.
A hörcsög nem társas állat, ne vegyél mellé párt, jól elvan egyedül.
Hát egyszer biztosan elpusztul... Komolyra fordítva a szót: vegyél neki mókuskereket meg csinálj helyeket ahova elbújhat, hidd el nagyon jól el lesz magával :D Ha több van, mindig civakodnak kaján, játékon, stb..

Ha a párom (fiú) el akar menni kivizsgálásra, hogy elkaphatta-e tőlem a gombát, vagy hogy neki van-e vmi gond csak így rutin vizsgálat, akkor neki hova kell mennie? Mert nekem oké, hogy a nődokihoz, de a barátomnak?

Legjobb válasz: urológushoz kell a fiúnak mennie. Nekem volt már úgy, hogy a volt párom nõgyógyásza írt egy papírt (beutaló helyett) az urológusomnak, hogy mivel kezelte a lányt. Elmentem, odaadtam, elolvasta, egy két vizsgálat és kész. Nem nagy ügy. Egyébként meg úgy megy, mint a lányoknál a nõgyógyász. Mehet magánorvoshoz is, ahol nagyobb a kényelem meg a nyugalom, vagy elmehet sztk.-ba is, ahol meg várni kell stb.

urológushoz kell a fiúnak mennie. Nekem volt már úgy, hogy a volt párom nõgyógyásza írt egy papírt (beutaló helyett) az urológusomnak, hogy mivel kezelte a lányt. Elmentem, odaadtam, elolvasta, egy két vizsgálat és kész. Nem nagy ügy. Egyébként meg úgy megy, mint a lányoknál a nõgyógyász. Mehet magánorvoshoz is, ahol nagyobb a kényelem meg a nyugalom, vagy elmehet sztk.-ba is, ahol meg várni kell stb.

Hogyan próbáljam megértetni a párommal, hogy semmi gondot nem okozhat, ha továbbra is normális szexuális életet élünk, amikor csak jólesik?

Rettenetesen frusztrálja, hogy nem vagyok egyedül a testemben, és zavarja még a dolog gondolata is. Úgy fogalmaz, persze ez ?rületes butaság, hogy "nem akarja a saját gyermeke arcához tolni" azon testrészét, illetve fél, hogy valami baja lesz. Most mit csináljak vele, hogyan gy?zzem meg, hogy sem baja nem lesz a babának, sem semmi egyéb gond nem történhet elvileg?

Legjobb válasz: Szia! Az én páromnak is ez a berögzõdése, hogy összenyomja a babát, ez tipikus férfi gondolkodás!Mi ugy oldottuk meg hogy én vk felül!De néha zavarja!18 hetes kismami

Szia! Az én páromnak is ez a berögzõdése, hogy összenyomja a babát, ez tipikus férfi gondolkodás!Mi ugy oldottuk meg hogy én vk felül!De néha zavarja!18 hetes kismami
Ezzel valóban nem vagy egyedûl. Nálunk is ez a helyzet, fél, hogy baja lesz. Hiába magyarázom, h azért nincs neki akkora, h kárt tegyen benne, na meg burokban van a drága. Ami nekem jó az a kicsinek is. A nõgyogyival is próbálkoztam, de nehezen érti meg. Nekem pedig hiányzik. Én a 31 hétben járok és két kezem meg tudom számolni, hogy mennyit voltunk ez idõ alatt együtt:( Én is bízom benne, hogy sikerül rá hatni vhogy. Ha van vkinek ötlete, várom én is..
Nálunk sem volt sex, a huszonakárhanyadik héttõl / nem emlékszem pontosan /, de már arra is alig tudtam rávenni. Persze az én kislányom elkezdett rugdosni közben, hát ez végképp betette a kaput. Nem szabad erõltetni, inkább örülj neki, hogy ennyire félti a babát. Ki fogjátok bírni, a legtöbb esetben így viselkednek a férfiak. Majd bepótoljátok!:-)
Az én párom, hogy most terhes vagyok (14 hetes), az orális sextõl hárult el inkább.
Szia.Ne eröltesd, ha ö nem akarja.Szeret és a babát is, azért félti.Nálunk ugyan ez volt, aztán az 5-6.ónaptól semmi a szülés utánni 5.hétig.... Majd megoldódik. Mondhatod neki, hogy a babának nem árt, merzt ez így van.Nálunk a páromat is az zavarta, hogy nem voltunk "egyedül".
Mond neki, hogy a babának ez teljesen természetes, nem fogja 15 év múlva az arcába vágni, hogy "apa, hogy tehettél ilyet????" :) :) :) , mivel nem is emlékezhet semmire, mivel nem is érez belõle semmit. Egyébként én azt hallottam valahol, hogy az orgazmust a baba is "élvezi" a felszabaduló endorfinok miatt. Érzi, hogy az anyukája boldog, és akkor õ is az. De lehet, hogy érvekkel nem lehet meggyõzni, mivel valószínûleg tisztában van vele, hogy mi a valós helyzet, csak valamiért mégis zavarja a dolog. Szerintem ne erõltesd nagyon, próbáljatok egymásnak máshogy örömet okozni. :)
mond, hogy ami neked jó, az a babának is, de erõltetni nem szabad. egyébként véletlenül sem kerül a babával kapcsolatba a dolga, mert sok minden elválasztja, és a magzatvíz miatt lehet hogy nem is érez semmit, csak a te orgazmusodat.
Ezt nem tudod elkerülni, sokat lehet errõl olvasni, hogy paráznak. De ezzel nincs is baj szerintem, inkább ez legyen benne, minthogy ne érdekelje. Az utolsó másfél hónapban az én páromat már egyáltalán, sehogy nem lehetett rávenni egy kis szexre. Aztán a szülés után még 7 hétig, mert akkor meg nekem lett volna kellemetlen, szóval volt egy pár szexmentes hónapunk. Persze, ha az eleje, közepe felé jársz, esetleg mutathatnál neki olyan oldalt, ahol a baba fejlõdését, elhelyezkedését mutatják be, meg hogy mennyi van attól, hogy õ hozzáérjen.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ezzel a berögzõdéssel van a probléma Nálunk is. Tudja, hogy ott a baba, és ez visszatartja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek a hozzászólásokat és az ötleteket/tanácsokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!