Találatok a következő kifejezésre: Golden retriever a (147 db)

Mit tegyek kolyok kutyaimmal? 5 hetis Golden Retrieverek a testtomeguk igen kicsi. Royal Canin Puppy tappal etetem oket es alig nonek. Tobb alkalommal feregtelenitettem oket de igy is lassan nonek. Valami vitamin hiany lehet? Mivel kezeljem oket?

Legjobb válasz: orvos mit mond? (nem neked kéne kezelni, hanem az orvosnak.) 5 hetes golden eddig kétszer kaphatott féregtelenítést,a több féregtelenítõmeg is ölheti õket puppy táp beáztatva, ha nagyon nem esznek akkor cukros joghurt.

orvos mit mond? (nem neked kéne kezelni, hanem az orvosnak.) 5 hetes golden eddig kétszer kaphatott féregtelenítést, a több féregtelenítõmeg is ölheti õket puppy táp beáztatva, ha nagyon nem esznek akkor cukros joghurt.
Puppy táp mit takar? A mi tenyésztõnk már ennyi idõsen kezdte hozzászoktatni a kiskutyákat a Royal Baby tápjához!
Melegben vannak? Ha fáznak, az megmagyarázhatja, hogy nem nõnek. Esetleg beáztathatod nekik a tápot még kb egy hétig, mert 5 hetesen még nem feltétlenül tudják elrágni. Ha az anyakutya is jó tápot kapott, míg szoptatott, meg a kicsik is, szerintem nem valószínû a vitaminhiány.
Hány kg-ok egyébként?
az orvos mit mondott? ilyen kicsit kutyákat hányszor féregtelenítettél? azért ne vidd túlzásba! 7-8 hetesen pedig mindenképpen kapják meg a elsõ oltásukat! így látatlanba ennek rengeteg oka lehet. fejletlenek is, vagy csak a tömegük kicsi? képet nem tudnál felrakni? ez akár hormonprobléma is lehet... (bár egyszerre 5 kölyöknél, ...az szép teljesítmény lenne, de láttunk már hasonlót.)
Vegyél neki konzerveket és add neki azt is.Adj neki szárazat ha már lehet neki.Vagy a száraz tápot áztasd be tejbe attól megpuhul.Mi úgy csináltuk. =) Vitamint minden állatkereskedésbe lehet kapni.Keresztanyukám állatkereskedésbe tepertõt szokott venni nekik és nagyon híznak tõle!Próbálkozz azzal =D
csak a félreértések elkerülése végett: ha rosszul fejlõdõ kiskutyáknak tehéntejbe áztatott tápot adsz, az csak megf.satja õket és rosszabb lesz a helyzet, mint elõtte volt. kapjanak inkább sok elsõosztályú fehérjét! Nagyon alaposan, omlósra fõzött csirkemellet például.
5 hetes kölyöknek áztasd be a tápot de csak vízzel és várd meg míg teljesen megpuhul, lehetõleg langyosan add oda nekik(a tej nem ajánlatos). Egyébként még emellett igénylik az anyatejet is. Az RC-hez nem kell semmilyen vitamin. Amennyiben elég gyakran és megfelelõ mennyiséget esznek na és a székletük is megfelelõ állapotú akkor fejlõdni kell nekik rendesen. Egyébként mennyi kölyök van az alomban?
Sosem fogjuk megtudni, mi a gond. Remélem az állatorvos már tudja.

A Labrador vagy a Golden Retriever a jobb terápiás kutyának és emellett spot kutyának?

Szeretnék vele majd agilityzni és frisbeezni is, de azt is szeretném, hogy jó terápiás kutya legyen belőle! Szerintetek melyiket válasszam?

Legjobb válasz: Golden :)

Golden :)
A kérdező hozzászólása: köszi:)
Szerintem egyformák ilyen tekintetben, válaszd azt, amelyik jobban tetszik.
A kérdező hozzászólása: rendben, köszönöm!:)
agilitynek nem túl jók hidd el próbáltam túl zömökek. a frizbi és a terápiás kutya szerepét viszont kiválóan betöltik egyet értek az elõttem lévõvel mert tényleg majdnem egyformák
A kérdező hozzászólása: köszi!

Golden retriever? A golden retriver való kezdő kutyásnak?

A golden retriver való kezd? kutyásnak??

Legjobb válasz: Igen!,a Goldi a világ legokosabb kutyusa,és a legszebb is. Mert nekem is az van :D

Igen!, a Goldi a világ legokosabb kutyusa, és a legszebb is. Mert nekem is az van :D
Azért okosság szempontjából létezik másik kutyus is, pl. a labiról se feledkezzünk meg :) (Mondjuk szerintem mindenkinek a sajátja a legokosabb.) A kérdésre válaszolva: igen, a golden retriver való kezdõknek, mert nem nehéz tanítani és nem egy akaratos kutya, ugyan úgy, mint a labi. Õk amolyan rokonlelkek.
szia. olyan kutyát választasz amilyet akarsz nekem több kutyafaj is kedvencem volt még a legelején újságban, könyvben és tv-ben is néztem végül rátaláltam az elsõre a második kutyám 1-2 év után lett de ugyan az a faj (L) és jó gazdája leszel mert ez a kutya sok sétát igényel amúgy is és sok szerencsét hozzá.:D
nekem amúgy angol cocker spánieleim vannak és könnyen tanulnak de a tisztaságra figyelni kell náluk fõleg a fülükre. és õ régebben vadászkutya volt bár kis-közepes méretû de most már valami szalonkavadászatra is szokták vinni. de az enyémek nem dx amúgy a spánielek család kedvelõk és szeretik a társaságot akár kutya akár ember de nem jó házõrzõ
Igen, nem fogsz benne csalódni :) Jó kutyázást! (: És jó munkát vele...
Igen a goldent és a labradort is kifejezetten ajánlják kezdõ kutyásnak. Könnyû vele bánni, de azért nem szabad elhanyagolni a nevelését. Ha még kutyaiskolába is jársz vele akkor tökéletes. Gondolom kertes házba laktok ha heti 7 sétára viszed. De ha teheted vidd majd kutyák közé is mert fontos a szocializáció. Fõleg kölyökkorban, mert iskolába se engedik be ha antiszoc.
én retriever bolond szerelems fan vagyok igy ismerem fajtát olyan 2k utyám lesz 1 labri 1 goldi
Nekem Goldenem van és csak ajánlani tudom:D Nagyon okos, szeretni való kutyus, könnyen tanul. Szerintem õ lesz a megfelelõ kutya számodra, nem fogsz csalódni benne:D
a világ legszebb , legaranyosabb , és legokosabb kutyája a Golden. Mindenkinek ajánlható. Nem Fogsz benne csalódni


Mit adhatok egy golden retrievernek a tápon kívül?

Legjobb válasz: Mit szeretnél neki adni? Mert ez így kicsit bõ kérdés :) csokit biztos ne :))

Mit szeretnél neki adni? Mert ez így kicsit bõ kérdés :) csokit biztos ne :) )
Ha áttérsz a BARF, vagy PREY étrendre, akkor el is felejtheted a tápot :) A kutyával is jót teszel ezzel.
A kérdező hozzászólása: oké azt azért gondolom hogy csokit nem adok neki
Szinte bármit... a mi 5 éves szukánk mindent megeszik, a gyümölcstõl kezdve a dión át az összes tápig.... volt amikor felugrott a melsõ két lábával a barackfára barackért...

Jó táp-e egy golden retrievernek a Royal Canin?

Van egy ismerősünk aki nagyon ért az állatokhoz, állateledelekhez. Õ a Royal Canin-t javasolta. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek jó táp-e?

Legjobb válasz: Az tuti, csak fizetni bírd.! Nekünk a macskánk eszik olyat. Jó táp, de ne gondold, hogy 500 Ft lesz :))

Az tuti, csak fizetni bírd.! Nekünk a macskánk eszik olyat. Jó táp, de ne gondold, hogy 500 Ft lesz :) )
Szerintem nem a legrosszabb, de a beltartalmához képest drága. Ár-érték aránya az egyik leggyengébb...-tele van kukoricával. Általában aki ért a tápokhoz, nem ezt fogja ajánlani. Itt is számos tápos kérdés volt már, keresõbe beírod és kidob rengeteg választ. Mennyi idõs a kutya? Mit evett eddig? Mennyit bír a pénztárcád? Amúgy teljesen egyedfüggõ, melyik kutya melyik tápot bírja (jól emészteni-feldolgozni). Fontos a beltartalom: magas hústartalom (hús, húsliszt és ne állati melléktermék), alacsony v 0 gabona, semmi cukor (répa sem), színezék, tartósító és ízfokozó. Viszont legyen benne zöldkagyló v más izületvédõ - a goldiknak az fontos!!
Royal Canint adtam a kutyámnak egy ideig, szerette, és jól érezte magát. Most Taste of The Wildre tértünk át egy ideje, amit észrevettem, hogy kevesebb kell neki belõle, és a széklete is kevesebb, illetve tömörebb. Az enyém Royal Caninnal elég nagy kupacokat hagyott maga mögött.
Szia, mi a Brit eledelt adjuk neki kiskora óta. itt egy link, ahol láthatsz összehasonlítást. http://tarnokikutyasuli.webnode.hu/etetesi-kisokos/kutyatapo..
Szerintem Hills táp, nagy fehérjetartalom és rettentõen kicsiket kakilnak tõlük az n goldijaim.
Inkább ne vegyél kutyát.
konkrétan mindent. :) könyebb megelõzni, mint leszoktatni, ezért próbáld meg elkerülni, hogy unatkozzon, minél kevesebbet legyen egyedül. a játékai legyenek sokkal érdekesebbek, mint bármi, de ezeket ne csak ledobáld elé, hanem egy kis huzavonával "szerezze meg". van egy szúnyogriasztó-illató spray, ha ezzel befújsz valamit, akkor azt a kutya nagy ívben fogja elkerülni.
A legjobb barátnõmnek is goldija van, az én kutyámmal együtt nõttek föl. Tény, hogy a vérükben van, hogy a szájukban hurcoljanak dolgokat, de az a kutya még soha semmit nem rágott meg. Egyszer a barátnõm kiscsirkéjét vette a szájába, de olyan finoman, hogy fölvette, és odarakta a barátnõm lába elé XD Figyelj, ne aggódj elõre! Fõleg ne emiatt, ennél lesznek nagyobb problémák is:)
barátnõm goldene minden reggel és este futtatva van, folyamatosan apportozik vele. Hétvégén járnak vadászni, kutyasuliba, terápiás kutyának is tanul mégis mindent tönkretesz...
A megfelelõen lefoglalod és kifárasztod mind fizikailag, mind szellemileg, akkor lehet nem is fog rágni. Tudom ez most furcsán hangzik, mert "minden" kutya rág. Viszont nekem volt egy keverék (labi és ?) kutyám. Még kölyök volt, akkor tanultuk az alap engedelmességi dolgokat és kint felejtettem az udvaron, számára elérhetõ helyen a melegítõ felsõmet. Mire észbe kaptam úgy kb. 1 óra eltelt. Egyedül volt kint a kutya, és hozzá sem nyúlt a melegítõmhöz. Ott feküdt mellette, és a melegítõm úgy várt ott érintetlenül, ahogyan én otthagytam. Ezután nem gyõztem dicsérgetni, hogy milyen okos, ügyes kutya volt. Lehet nem tudta már miért dicsérem, de soha semmit nem rágott szét. Amin mondjuk én magam is meglepõdtem, de nagyon örültem neki. Kezdetben akarta a szárítóról idõ elõtt leszedni a ruhákat. De hamar megtanulta, hogy az nem az övé, ahhoz nem szabad nyúlni.
barátnõmnek van goldene....mindent visz a szájában (ez a munkája, természetes) de sajna mindent szét is szed vagy eltüntet...pedig tényleg nagyon jól nevelt kutya de mivel ugye egész kölyökkorában azt tanulta, meg arra is lett tenyésztve, hogy mindent vigyen ezért ezt folyamatosan csinálja...szerintem borzasztóan idegesítõ. Elég sok goldent ismerek de, hogy õszinte legyek én nemkedvelem ezt a fajtát... El lehet zárni a kutyát de mi jelenleg úgy oldjuk meg, hogy semmit se tudjon elvinni...mindent nagyon magasra kell tenni a lakásban
A kérdező hozzászólása: oké...akkor figyelek rá ha vmit szétrágna, v használom a szúnyogriasztót.köszi a válaszokat
Dehogy kell bezárni! Igen, néhány kölyök kutya megrág ezt azt, de ha bezárod, akkor soha nem tanulja meg, hogy mit szabad és mit nem. Ha valamit megrágott -bár gyanítom nem fog- akkor elveszed tõle, rászólsz, hogy nem szabad, és meg fogja tanulni.
Nálunk csak a kis kerítést rágta szét a kertnél, meg szétszaggatta a linoleumot a nyári teraszon...
A kérdező hozzászólása: jovanna...azért kérdezem, h csinálhatok-e valamit evvel, ha lesz kutya
A kérdező hozzászólása: még nincs kutyám, majd csak lesz...de szerretném elõre tudni, mire készüljek;)
Kutyaboxba akarod zárni a kutyádat ilyen melegben? Normális vagy?? Aki kutyát vállal, az gondoljon a következményekre. A kutya RÁG!
Mit rágott szét a kutyád kedves kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: nem ketrecbe...ilyen kutyaszóllítóba..
A kérdező hozzászólása: és az jó, ha nem vagyok otthon 1-2 órára bezárom ketrecbe???és pl a raid szunyogriasztó megfelel???
A kérdező hozzászólása: köszi a bíztatást!remélem nem lesz vele gond...

Melyik a szebb a Golden retriever a Border collie vagy a beagle?

;D

Legjobb válasz: Egyik sem szebb a másiknál, mivel a szépség relatív. Az egy másik dolog, hogy kinek melyik tetszik jobban.

Egyik sem szebb a másiknál, mivel a szépség relatív. Az egy másik dolog, hogy kinek melyik tetszik jobban.
Szerintem Border
látom még mindig nem sikerült dönteni, hogy milyen kutyát szeretnél. Külsõre SOHA nem választunk kutyát..
Border
beagle
beagle
egyértelmû, hogy a beagle :D
Nálam a viselkedés is "szépít", nem csak a kinézet. Én speciel sosem rajongtam a beagle kutyákért, és a goldikért sem. Számomra túl "barbie" kinézetû kutyák. No de a collie-k... nem halok meg, míg nem lesz egy. :) Ezzel szerintem mindent le is írtam. :D
Mivel Golden Retrieverem van ezért természetesen õt mondom. :) A Collie-k is nagyon szépek, a Beagle-eket viszont nem szeretem.
Nekem mind jellemben, mind megjelenésben a border tetszik a legjobban. Csak sajnos nem tudnék ennek a fajtának megfelelõ körülményeket biztosítani. :(
Nekem egy szép, sportos beagle. Talán mert kicsit az én kutyám is beagle-ös. A borderek kifejezetten nem tetszenek.
Golden retrieverekbõl Dunát lehetne rekeszteni...látványuk szerintem már unalmas. Beagle esetében kevesen tudják, hogy nem kell virslivé formálniuk az állatot...normál állapotukban helyesek. Tehát a Border colliera voksolnék.
Mindegyik szép a maga módján, valakinek ez tetszik, valakinek meg az.:) Nekem ez a 3 fajta közül a Golden retriever tetszik legjobban.
A kérdező hozzászólása: Csak érdekel hogy mit mond a többség! :D (közvélemény kutatás) ;D
Szerintem a Border Collie, de a Goldenek is gyönyörûek :) A Beaglet nem tartom szépnek annyira, de nagyon aranyosak!
Nézd meg ezt a könyvet: 101 kutyatrükk Az alapvetõ tanács, amit adhatok: használj jutalomfalatot, ne testi erõt! Pl ül!: magadra vonzod a kutya figyelmét, megmutatod neki, hogy van nálad egy kis darabka virsli, s azt a magasba emeled úgy, hogy ha a virslit akarja látni, akkor fölfelé nézvén egyszer csak letottyanjon a fenekére. Ekkor (tehát, akkor, mikor letette a fenekét és ül) megkapja a falatot. Ezt a módszert megvezetésnek hívják.
Ha van lehetõséged menj kutyasuliba, nagyon jót tenne nektek. Ha ez nem megoldható, nagyon ajánlom a klikkerezést, olvass utána, értsd meg, és alkalmazd. Nagyon hasznos dolog. http://www.klikker.hu És ezen az oldalon lépésrõl lépésre le vannak írva a trükkök:****** Automatikusan eltávolított tartalom.
egyszerû , neveld meg! ne trükköket taníts neki! a feladatok ( ül, fekszik, stb) részei a nevelésnek, de sokkal kevésbé fontosak! pl: marad !! hozzám vagy gyere!! ezek egy jól nevelt kutyával is nehezen taníthatóak! az ül, meg a fekszik , otthon biztos mûködik, elõször, de mûködik-e akkor , ha elmész a boltba, lefekteted a bolt mellett és otthagyod ? nem. és azért , mert még kölyök! ne várj csodákat! egy kutyasuliban megtanítanak arra, hogyan kezeld a kutyádat.és amikor már jól kezeled( szót fogad), akkor a parancsok végrehajtatása, már semmiség:)

Hogy szoktathatom hozzá a Golden Retrieveremet a kerékpárhoz?

Arról lenne szó,hogy a kutyám 8 hónapos és nagyon fél a biciklikt?l,ha nem is mozognak akkoris,de ha kb 5m-eres körzetében van,akkor kifordul magából és menekülne szegény amerre lát,és nem tudom ,hogyan fogjak hozzá?

Legjobb válasz: Óvatosan ültesd a nyeregbe, de vigyázz, mert a kutyáknak nagyon rossz az egyensúlyérzékük. Sok idõ, míg megszokják, de utána már vígan loholhatsz mellette a póráz végén. Pedro

Óvatosan ültesd a nyeregbe, de vigyázz, mert a kutyáknak nagyon rossz az egyensúlyérzékük. Sok idõ, míg megszokják, de utána már vígan loholhatsz mellette a póráz végén. Pedro
Rakd ki a bicajt a kert egyik sarkába, és kezdj el játszani a kutyussal a másikban. Dobd el neki a labdát a bringa felé (azért ne teljesen közel) és nagyon dícsérd meg, ha onnan vissza merte hozni. Minden alkalommal dobhatod közelebb-és közelebb ahhoz a sarokhoz, amelyikben a bicikli van, így nem fogja rossz élményhez kötni, hanem játékhoz. Kb. 2-3 hét alatt fokozatosan szoktasd hozzá szerintem:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm remélem beválik. :D meg arra gondoltam, hogy a biciklihez közel kapja a falatot , mondjuk a kerék mellõl meg a közelében, de ezt már csak akkor ha már eléggé megszokta.
Igen, ez is jó ötlet utána:) Közvetlenül a bicikli mellett is játszhattok idõvel, stb. :) De úgy látom, érted a lényegét, sok sikert!
8 hónaposan még fiatal bicikli mellett futattni, egy fél évet várj még vele. Tropára mennek az izületei.
Utolsó: köszönjük fiam, leülhetsz, egyes.
Miért is?
Mert nem tudsz szöveget értelmezni....ha egyáltalán elolvastad amit a kérdezõ írt. Nem futtatni akarja bringával a kutyát, nem azért kell hozzászoktatni, hanem azért h a kutya ne kapjon hisztirohamot ha meglát egy biciklit.
A kérdező hozzászólása: Pontosan, köszönöm. Egyáltalán nem áll szándékomban futtatni, de köszönöm a hozzászólóknak a segítõkész válaszokat, mindennap alkalmazom õket, hogy eredményes legyen.

3rétegű szőr? Mikorra fejlődik ki egy golden retrievernk a 3rétegű szőre?

Mikorra fejl?dik ki egy golden retrievernek a 3réteg? sz?re??

Legjobb válasz: Nekem bobtail van, róluk tudom, hogy végigmennek egy váltáson, vagyis kettõn és csak utána, kb. 1,5 évesen lesz meg a végleges, felnõttekre jellemzõ szõrük. De addig se fagynak meg, akutyám májusi és egész évben kin van, tehát 7 hónaposan decemberben is kinn aludt, pedig még nem volt meg a végleges, csak a junior szõrzet.

Nekem bobtail van, róluk tudom, hogy végigmennek egy váltáson, vagyis kettõn és csak utána, kb. 1, 5 évesen lesz meg a végleges, felnõttekre jellemzõ szõrük. De addig se fagynak meg, akutyám májusi és egész évben kin van, tehát 7 hónaposan decemberben is kinn aludt, pedig még nem volt meg a végleges, csak a junior szõrzet.
Általában a 3-ik vedléstõl .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!