Találatok a következő kifejezésre: Gitározni szeretnék. gitárt (22 db)

Gitározni szeretnék és ki is néztem egy gitárt: Cort ad 810 ns. Mi a véleményetek róla?

Milyen gitár ez egy kezd?nek? Mik lehetnek a hibái (ha vannak)? Milyen el?nyei vannak ennek a gitárnak?

Legjobb válasz: Cort gitárokkal nem nagyon tudsz mellényúlni, ált. elég jó minõségûek az árukhoz képest. Én személy szerint egy Stagg akusztikus gitárt használok, én meg vagyok vele elégedve, Fender húrokkal remekül szól :) Leginkább úgy fogsz tudni dönteni,hogy elmész és többet is kipróbálsz,ha még nem tudsz gitározni, akkor kérj segítséget az eladóktól vagy vigyél magaddal valakit, aki ért hozzá.

Cort gitárokkal nem nagyon tudsz mellényúlni, ált. elég jó minõségûek az árukhoz képest. Én személy szerint egy Stagg akusztikus gitárt használok, én meg vagyok vele elégedve, Fender húrokkal remekül szól :) Leginkább úgy fogsz tudni dönteni, hogy elmész és többet is kipróbálsz, ha még nem tudsz gitározni, akkor kérj segítséget az eladóktól vagy vigyél magaddal valakit, aki ért hozzá.
Üdv! Nekem ilyen gitárom van! Igazából meg vagyok vele elégedve, az árához képest szép hangja van (csak nekem kéne rá már egy új húrkészlet). Ami hibája talán, hogy a selyemfényû festés egy idõ után kifényesedik. Ha ez nem zavar, akkor egy teljesen jó tanulógitárt kapsz.
Az áráért jó kezdõhangszer, jó hangja van, nincs vele különösebb gond, én ajánlom.

Basszus gitározni szeretnék, de nem tudom hogy milyet válasszak. Harley Benton-ra gondoltam de arról vegyes vélemény van, legfőképp negatív. Egyik barátom szerint nem érdemes 50000 alatt vennem gitárt. Milyen gitárt vegyek?

Legjobb válasz: Hülyeség hogy 50000 alatt nem lehet venni mikor még csak most kezdesz gitározni én azt mondom vegyél valami használt basszus gitárt

Hülyeség hogy 50000 alatt nem lehet venni mikor még csak most kezdesz gitározni én azt mondom vegyél valami használt basszus gitárt
Használtan vettem 15-ért egy Harley Benton HBP-120-at, és ledöbbentem rajta mert elég faszán szól, eléggé hozza azt az igazi preckós hangzást, és teljesen be lehet állítani a nyakat, oktávokat stb., pedig olcsó gitároknál ennek pont az ellenkezõjét tapasztaltam. Szal én a Harley-t csak ajánlani tudom.
Szerintem sem rosszak annyira a Harley Benton gitárok
fender cd60, használtan.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék használtat, sose lehet tudni miért adják el...
mit nem lehet? megkérdezed, hogy miért adja el, max zenész ismerõssel megnézeted, hogy jó-e. újonnan ennyiért szart kapsz.
20e Ft-ért újat csak olyat kapsz, ami az abszolút alja minõségben.
így van. meg ez nem telefon, hogy kitudja, mi történt vele. ez fa, meg fém, nem elektronika, aki ért hozzá, az egybõl kiszûri, ha baj van vele, de általában azért adják el az emberek, mert kinõtték, drágábbat vettek, vagy ráuntak. szóval olyan dolog nem nagyon történhet a gitárral, hogy valami nagy baja van, de te csak késõbb veszed észre, hogy rossz
Hangszert nem szégyen használtan venni, sõt, egyesek kifejezetten esküsznek arra, hogy jobb használtan venni. Ha alaposan megnézed és kipróbálod, mielõtt megvennéd, akkor nincs mitõl tartani. Ennyiért használtan valami olcsób Cort, Fender, Ibanez vagy Epiphone gitárt keresnék.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm.
magadtól akarsz elõbb akusztikusoszni? nem muszály azzal ekzdni. amúgy a használt gitárral semmi gond nincs, énis a második bõgõm használtan vettem, és nyertem vele 8 év faérést, szóval dögös hangja van :) ))

Szeretnék megtanulni gitározni. Milyen gitár lenne jó?

14 éves vagyok, lány és akkusztikus gitáron szeretnék megtanulni játszani . Annyit tudok a gitárokról , mint egy ovón? az atomfizikáról... Mennyi egy normális gitár? Ez egy kicsit tág ,de ti mit ajánlanátok?

Legjobb válasz: Mi az az elektro-akkuszikus gitár? :O

A kérdező hozzászólása: Mi az az elektro-akkuszikus gitár? :O
A kérdező hozzászólása: Az jó :DDD 10 ezert össze tudok szedni 3 hónap alatt , év végére / év elejére lesz gitárom . Wuhuu. :) Az egyik barátom nemrég vett , de elektromosat . Jár tanárhoz , szóval van a környéken gitártanár . (nem is kevés)
10-12 ezerért már lehet venni klasszikus gitárt. Tanulni bõven elég az is. Nekem pl. van egy Suzuki márkájú gitárom, excsajomtól "örököltem", anno õ 11-ért vette, ha jól emléxek. Tûrhetõen szól, a hangolást is jól tartja, tábortûz mellé gajdolni tökéletes.
Igen, igen :D Vannak ilyen szavak (legalábbis én használom õket, de hogy ki nevezi még így azt nem tudom :D)
A kérdező hozzászólása: Hehe. Kézimunkázás. Jól elbeszélgetünk. Köszi a leírtakat, szerintem pihentetem még a dolgot , a pénz nem utolsó dolog ha az ember venni akar valamit
Ömm, hát nem tudom, de biztos számít, az ujjad akkor már be van edzõdve a "kézimunkázásra". Kérdezz bármit gitározással kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Ez lehet hogy számít, 4 éve csellózok... Végülis annak is van húrja...csak kevesebb.
Hát, nos, én az én gitáromat, azt a Tenson-t, amit fenn belinkeltem 2 éve vettük, Bp-en, 30'000 Ft-ért, ami ott a boltban majdnem a legolcsóbb volt. (Véleményem szerint, ha egyszer arra kerül a sor, hogy vesztek, akkor nem érdemes túl drágát, választani, de minõségtelent se.) Teljesen megfelelõ, és nem lazulnak meg a hangolókulcsok meg ilyesmi, de persze egy bizonyos idõ után leereszti a húrokat, de azt minden gitár csinálja. Papám szerint (és igen, rájöttem, szerintem is) olyan dobgitárok a jók aminek kicsit úgymond gömbölyû a nyaka. Ezt értsd úgy, hogy na hogy is mondjam, hogy megértsd :D Tehát ahol "dolgozol" rajta, tehát akkordozol ott nincs úgymond lecsapva a nyaka, hanem kicsit gömbölyûbb, így jobban ráfekszik a kezed, kényelmesebb és jobb. És amit tudni akarsz az ilyen dolgokról tegyél fel konkrét kérdéseket és válaszolok amire tudok :)
A kérdező hozzászólása: Akkordokkal nagyjából OK-ban vagyok , de még nagyon kezdeti fázisban van a tervem, a szüleim nem finanszírozzák... nekem meg nincs pénzem. De azért jobb körbenézni és nagyjából tudni mire kell figyelnem ha valaha is veszek egyet.
A kérdező hozzászólása: Gondolom elektormos, de akkuszikus... de ez túl kézenfekvõ megoldás lenne :D
Harmadik: a klasszikus gitárokon a nyak oldalára/szélére helyezik a pozíció jelölõket. Elektro akusztikus gitár maradt nyitott kérdés: valóban olyan akusztikus gitár, amiben van hangszedõ, viszont azt csak akkor fogod igazán kihasználni, ha rendszeresen fellépsz és nincsen lehetõség a mikrofonos erõsítésre. Lehet még házi felvétel készítésére használni, de azt is inkább csak demo szinten, mert nagyon színezi a hangot.

Gitározni szeretnék! Mit jelent a: 3/4 es 1/2 es és a 4/4-es gitár?

köszi szépen a választ!

Legjobb válasz: Valószínûleg a gitár méretét. Vannak nagyobbak, kisebbek, és olyanok amik kisgyerekek kezébe valók :)

Valószínûleg a gitár méretét. Vannak nagyobbak, kisebbek, és olyanok amik kisgyerekek kezébe valók :)
A gitár méretét jelöli, a 3/4 75 cm hosszúságú, az 1/2 50 cmes, a 4/4 pedig 1 méter nagyságú gitárt takar. Az 1/2es valóban gyerekeknek való, bár én még a háromnegyedest is odasorolnám.
..na hamr írtam megvan a nagy tesó : Soundsation RB-515 CE õ már nem "utazó" méret :D :D amúgy mi a véleményetek róla ?? http://www.lajko-hangszer.hu/RB-515CE-NT.jpg kezdésnek jó lenne nem ?
Ezt hol olvastad? (Nem a gitárt jelöli, bármilyen gitáron lehet játszani mindhárom ütemet.)
A kérdező hozzászólása: köszi a választ :)
A kérdező hozzászólása: köszi a választ :)
a 3/4 es az nagyon bután néz ki 1 férfi kezében ?? most az tényleg inkább gyerekes méret ?? kinéztem 1 Soundsation rb 505 CT az azt hiszem csak 3/4 ben van azt írják utazó gitár.. most akk hogy van ez ??
Kezdésnek és utazásra jobb a kisebb méretû is. 3/4-essel kezdtem én is és szerettem, mert könnyû volt szállítani. Persze most 1 nagy dög elektroakusztikusom van már!

Gitározni szeretnék. milyen gitárt szerezzek magamnak (teljesen kezdő vagyok)? egyedül mennyi idő alatt lehet megtanulni? (előtte pár évig zongoráztam, a kottát ismerem, bár tudom nem annyira hasonlít, meg szerintem a ritmusérzékkel sem lenne gond. )

Legjobb válasz: Mindenképpen akusztikus gitárt.Használt is lehet hogyha jó állapotban van.De menj be 1 hangszerboltba ott tudnak segíteni.H mennyi idõ alatt tanulhatsz meg 1edül azt nem tom.

Mindenképpen akusztikus gitárt.Használt is lehet hogyha jó állapotban van.De menj be 1 hangszerboltba ott tudnak segíteni.H mennyi idõ alatt tanulhatsz meg 1edül azt nem tom.
Hello! Egyedül nagyon nehéz megtanulni gitározni és lényegesen tovább tart, mint tanárral. Akusztikus gitár a legjobb kezdéshez. Sok sikert hozzá!
meg az is fontos h mekkora a gitár mert nem mindegy pl.:3/4-es meg ilyenek...:D
akusztikus gitárral tanulj meg... megtanulni gitározni az alapokat kb sztem egy év körül de attól is függ h mien ügyes vagy meg h mien gyorsan tanulsz..de ha ismered a kottát akkor könnyebb..de még akkordokat is kell..
Igen akusztikuson ajánlott. Bár én elektromosan tanultam, alapokat magamtól utána tanárhoz jártam én így egy 1 év 1, 2 év míg meg nem tanultam. Igazából azt nem tudni hogy te mennyi idõ alatt tanulod meg mert ha tehetséges vagy akkor sem tudni.
Azon a gyerekgitáron amin nyomógombok vannak.
Kezdésnek ezt ajánlanám : http://www.hangszerdiszkont.hu/hu/shop?page=shop.product_det.. Használtan 20 körül be lehet szerezni. Sokan mondják hogy elõször akusztikuson jobb de szerintem marhaság. Az akusztikusnak vastagabb a nyaka meg ha belejössz egy idõ után úgyis vennél egy elektromosat. Így meg is spórolsz egy lépcsõt a gitározás tanulás küszöbén. Akkordozni, kvinteztni gyorsan meg tudsz tanulni ha nekifekszel pár hónap a többi megszokás kérdése idõvel kialakulnak a dolgok.
Erõsítõnek mit ajánlanátok? Mik a szempontok a választásnál?
Elõzõ vagyok. Engem a basszusgitár érdekel.
Szia! Én is azt javaslom, hogy elektromosan kezdj! Persze csak akkor, ha komolyan is gondolod, mert ha csak egy fellángolás, akkor nem érdemes rá költeni. Én is elektromosan kezdtem, egy Squier Bullettal és nem bántam meg egyáltalán. Sokkal keskenyebb a nyak, így könnyebben is tudod lefogni az akkordokat, szerény véleményem szerint a húrokat is könnyebb lenyomni egy elektromos gityón. Sokan félnek a húroktól, ezért inkább a kényelmesebb klasszikus (nejlon húros) gitárt veszik kezdésnek, de én azt mondom egy fél év alatt meglehet szokni a fémhúrt... Hogy mit mennyi idõ alatt tudsz eljátszani az tõled is függ, meg a számok nehézségétõl. Kezdésnek ajánlanám mondjuk a Nirvanát, ha szereted. Könnyû számok. A tabulatúra olvasását secperc alatt meglehet tanulni, azzal könnyen boldogulsz, nameg ott van a Guitar Pro, az le is játsza neked. Ha van kérdésed nyugodtan írj privátba, vagy akár ide! Remélem tudtam segíteni. Üdv!
Én már 3 éve játszok gitárt. Elsõnek, elektromoson a legkönnyebb játszani, de ha az túl drága, bármilyen normális gitár jó. Gitárhoz nagyon sok idõ kell, hogy nagyon jó tudjál lenni, és nagyon sok kitartás és nyugalom. Sose add majd fel, ezt elõre megmondom. Ha elkzedesz játszani, úgy fél év múlva már eltudsz játszani egy egyzserû számot szerintem, de attól függ hogy hogy haladsz. Ha amúgy lesz valami kérdésed itt az e-mail cimem: [email protected] az én elsõ számom úgy fél év múlva lett, az oasis-tõl a szám címe wonderwall :) remélem hogy segít :)
Igaz egyénfüggõ, de szerintem fél éve nem kell ahhoz, hogy egy számot eltudj játszani (számtól is függ). Szerintem 1-2 hónap alatt már eltud sajátítani pár akkordot. Kezdésnek mondjuk Tankcsapda Egyszerû dal.
Szerintem érdemes megvenni az akkusztikus gitárt elõbb. Nem hiszem, hogy jó kihagyni ezt a lépést a gitártanulásban. Én azon kezdtem és jó döntés volt. Rengeteg esetben bõven elég az akkusztikus (klasszikus). Természetesen, ha hardrock/metal fan vagy, akkor elektromos a cél, nekem is az volt(az is), de akkor se bántam meg. De végül a döntés rajtad áll.

Szeretnék elkezdeni gitározni, de nem tudok dönteni az elektromos és a basszusgitár között. Valaki tud nekem belinkelni olyat ahol egy számot pl. tankcsapda, vagy bármi más meglehet hallgatni, hogy mi a különbség a két gitár között, hogyan hangzik?

Legjobb válasz: Kezdésnek elég lenne egy akkusztikus gitár is. A különbség a basszus és az elektromos gitár között annyi hogy az elektromos gitár játsza a magas-középtartományú hangokat, a basszus meg a mély tartományban játszik. A basszus gitár adja az egész zenének azt a mély érzetet, ahogy a dob az egésznek a váza, és az elektromos gitár meg a ritmus szekció.

Kezdésnek elég lenne egy akkusztikus gitár is. A különbség a basszus és az elektromos gitár között annyi hogy az elektromos gitár játsza a magas-középtartományú hangokat, a basszus meg a mély tartományban játszik. A basszus gitár adja az egész zenének azt a mély érzetet, ahogy a dob az egésznek a váza, és az elektromos gitár meg a ritmus szekció.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, mostmár azthiszem tudom melyik-melyik :) De nagyon nehéz döntés, mert mindkettõ gyönyörûen szól.
1. A basszusgitár is elektromos gitár. 2. Annyi hozzáértõ van itt. Mindegyik akusztikusról makog. Döntsd el, hogy basserozni akarsz, vagy sológitározni. Ha bass, akkor felesleges elõtte az akusztikus, emrt a basszusgitár teljesen más hangszer.
Egyébként a dob és basszus a ritmusszekció...
Sõt egyes mûfajokban a szólógitár ha kicsit 'szellõsebben' szerepel, nem atomóraszerûen követi a ritmusszekciót, az csak dob a feelingen. 'Play behind the beat'

Szeretnek megtanulni elektromos gitaron jatszani, de meg nincs semmien tapasztalatom gitarral. Erdemes lenne inkabb akkusztikus gitart venni, vagy vehetek elektromost? Mennyire nehez megtanulni gitarozni?

Nagyon nagyon szeretnek megtanulni gitarozni es szerintetek napi 2 ora gyakorlassal mennyi ido alatt tudnek jol gitarozni?

Legjobb válasz: Vegyél elektromost. Sokan jönnek azzal hogy akusztikuson tanuljanak elõbb. Ennek az ég világon semmi értelme nincs. Talán annyi hogy egyszerûbb beszerezni, olcsóbb, nemkell kiegészítõ. Na de ahogy valaki írta egyszer itt: Aki basszusgitározni akar azt se küldik el elõször nagybõgõn tanulni. Aki elektromos gitáron akar játszani, az azon tanuljon meg!! ne akusztikuson.

Vegyél elektromost. Sokan jönnek azzal hogy akusztikuson tanuljanak elõbb. Ennek az ég világon semmi értelme nincs. Talán annyi hogy egyszerûbb beszerezni, olcsóbb, nemkell kiegészítõ. Na de ahogy valaki írta egyszer itt: Aki basszusgitározni akar azt se küldik el elõször nagybõgõn tanulni. Aki elektromos gitáron akar játszani, az azon tanuljon meg!! ne akusztikuson.
Egyetértek az elõzõvel, azon tanulj, amin játszani szeretnél. Az aksuztikus mellett tényleg csak az szól, hogy olcsóbb, és hogyha mégsem tetszik, akkor nem buksz rajta akkorát anyagilag. A jól megtanulni relatív, egyszerûbb dalokat pár hónap után már simán el tudsz játszani valószínûleg, de persze ahhoz, hogy tényleg igazán jól tudjál játszani, jópár év kell, ahhoz pedig, hogy valaki tökéletességig fejlõdjön, egy élet sem elég...
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat!!!

Szeretnék elkezdeni gitározni punk, punk-rock stílusban még nincs semmim, és itthon szeretnék tanár nélkül megtanulni gitározni mit mondotok és milyen gitár lenne praktikus?

most szeretnék elkezdeni gitározni punk,punk-rock stílusban elektromos szóló gitárral. És netr?l itthon szeretnék megtanulni nem akarok több tízezret tanárra költeni szerintem lehetséges ti hogy vélitek? Vmi ilyesmi szettre gondoltam mert asszem ebbe minden benne van ami kell hozzá:

Legjobb válasz: A szett ára 36.650ft ez lemaradt:)

A kérdező hozzászólása: A szett ára 36.650ft ez lemaradt:)
Hát, punk zenéhez nem kell nagy gitártudás, elég ha tudod mi az a power chord meg palm mute és már jó vagy :D ja, és ne felejtsd el [email protected] alá engedni a gitárt :D Komolyra fordítva, nem a legjobb márka a Baltimore, szettben meg amúgy se szerencsés gitárt venni, én azt mondom, gyûjtögess még egy kicsit, vagy egyelõre vedd meg csak a gitárt, aztán a kombót és a többit, kezdésnek én mondjuk egy Squier Bullet-et ajánlanék, ha a strat forma jön be, meg majd hozzá késõbb valami 10Wos gyakorlókombó, meg az alap dolgok, mint heveder, pengetõ, hangológép, stb. Tanulásra, ha nem akarsz tanárhoz járni, ajánlom a gitartanfolyam.hu-t, az alapokat jól elmagyarázza, illetve szedd le a guitar pro nevû progit, és ultimate-guitar.com-ról nézz tabokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!