Találatok a következő kifejezésre: Gimnázium 10. mik (9 db)

Történelem-földrajz szakos tanár? :) Nem olyan rossz, mint amilyennek elsõre hangzik. Én valószínûleg kémia-földrajz szakos leszek.
NA ez éngem is érdekelne!
Töri-föcivel nem sokat, max töri-föci szakos tanár (nem ritka eset :) ) Októberig még módosíthatsz rajt elvileg, szerintem a töri mellé vehetnél fel egy magyart, föci úgyis csak 1 éves, aztán túl vagy belõle az érettségin és megvan a választott tárgyad is. Arra jó, másra nem nagyon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az addigi válaszokat..:) Az a baj, h engem csak a történelem érdekel, földrajz is érdekes, de csak a választott miatt vettem fel.. De mit tudnék kezdeni vagy csak törivel vagy csak föcivel??? Kérlek még írjatok!
Törivel lehetsz történész, régész, (történelemtanár ...) Föcivel geológus, amivel úgy tudom, inkább külföldön érdemes elhelyezkedni. de akármelyik szakot is választod majd egyetemen, lehetõségek sora nyílik meg elõtted és biztosan találsz majd számodra szimpatikusat. És ha jó vagy benne, biztosan lesz késõbb állásod. Sok sikert:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:)
Ne haragudj, de iszonyatosan szúrja a szemem: földrajzot jelöltél és nem földrajzt. Történelem pedig felvételi tantárgy bármilyen gazdasági képzésre, azt ajánlanám, csak legyél mellette jó matekból, vagy idegen nyelvbõl. Én idén érettségiztem, pénzügy és számvitel szakra vettek fel, 72%-os emelt szintû történelemmel, 95%-os matekkal, és egy középfokú nyelvvizsgával jutottam be.
Ha Történelem mellett jó vagy biológiából pszihológusnak is mehetsz!

Gimnázium 10. évfolyamában mikor szokott lenni a szokásos egészségügyi vizsgálat?

Legjobb válasz: súly,magasság,látás,hallás,gerinc vizsgálat,vérnyomás mérés,lúdtalp.Fiúknál elõfordulhat a here,fityma vizsgálata,de ez nem kötelezõ és ritka,ez a vizsgálat elutasítható,lányoknál meg mell vizsálat fordulhat elõ,ez sem kötelezõ.

súly, magasság, látás, hallás, gerinc vizsgálat, vérnyomás mérés, lúdtalp.Fiúknál elõfordulhat a here, fityma vizsgálata, de ez nem kötelezõ és ritka, ez a vizsgálat elutasítható, lányoknál meg mell vizsálat fordulhat elõ, ez sem kötelezõ.

Mikor van Galavics Gábor ( Könyves Kálmán Gimnázium 10 c. osztály) születésnapja?

Nagyon fontos lenne!

Legjobb válasz: Lécci mondja meg valaki!!! Meg szeretném lepni valamivel és ahhoz kéne.

A kérdező hozzászólása: Lécci mondja meg valaki!!! Meg szeretném lepni valamivel és ahhoz kéne.
A kérdező hozzászólása: Már megtudtam egy informátoromtól, úgyhogy már meg van :) :) :) Amúgy tudom Gábor, hogy láttad ezt a kérdést és mégsem válaszoltál és ez egy kicsit elszomorít. :(
Könyves színvonal...-.-


Gimnázium 10. osztályában mik a kötelező olvasmányok?

Legjobb válasz: Ez tanárfüggõ, elvileg 9. év végén le kellett, hogy diktálja a kötelezõ olvasmányok listáját. Nekünk ekkor volt az Anyegin, Az apostol, a Csongor és Tünde és Az arany virágcserép, és talán A Noszty fiú esete Tóth Marival (Mikszáth), de lehet hogy az már 11.-ben volt.

Ez tanárfüggõ, elvileg 9. év végén le kellett, hogy diktálja a kötelezõ olvasmányok listáját. Nekünk ekkor volt az Anyegin, Az apostol, a Csongor és Tünde és Az arany virágcserép, és talán A Noszty fiú esete Tóth Marival (Mikszáth), de lehet hogy az már 11.-ben volt.
Én most leszek 10.-es, nekünk ezeket adták fel: Moliére: Tartuffe Csokonai: Dorottya Voltaire: Candide Swift: Gulliver utazásai E.T.A. Hoffman: Az arany virágcserép Puskin: Anyegin Jókai Mór: Az arany ember Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde Katona József: Bánk bán Madách Imre: Az ember tragédiája Mondjuk az elsõ hármat nekünk ezévre (9.-re) adták fel, de csak kettõvel foglalkoztunk...
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! ;)
Nekem a Faustot is kellett olvasni, ay Ember tragédiáját azt csak 11.-re adták fel...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Már megkaptam a listát én is! Nem kellett volna aggódnom. :) :)
Nekünk 10 darab van. 1. Swift: Gulliver utazásai 2. Voltaire: Candide, avagy optimizmus 3. Victor Hugo: Nyomorultak 4. Jókai: Az aranyember 5. Jókai: Sárgarózsa 6. Puskin: Anyegin 7. Katona J.: Bánk Bán 8. Vörösmarty: Csongor és Tünde 9. Petõfi: Az apostol 10. Arany J.: Toldi estéje Hát nem mondom... nyáriszünet powwa -.-"
nekünk csak 3..... Tartuffe, Romeo & Julia, Antigoné
most irtam be google ba h 10. osztály kötelezõk és ezt adta ki elsõnek xD és kicsit meglepõdtem h az elõzõeknek ilyen sok..... elõzõ vagyok :)
Nekünk ezek voltak: 1. Moliére: Tartuffe 2. Voltaire: Candide 3. Csokonai: Dorottya 4. Puskin: Anyagin 5. Victor Hugo: A párizsi Notre-Dame 6. Katona József: Bánk bán 7. Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde 8. Petõfi Sándor: Az apostol

Iskolaváltás. A 10. osztályt (szeptemberben) egy erősebb gimnáziumban szeretném folytatni. Szerintetek felvesznek? A szüleimnek hogy vessem fel a suliváltást? Az új gimibe mikor jelentkezzek? Kell valamilyen vizsgát vagy valami hasonlót csinálnom?

Ahová most járok gimnázium sem mondható gyengének, mert ott is az emelt osztályba járok, de ahová szeretnék menni, ott sokkal több mindent tudnék tanulni, mert erősebb gimi, csak ott kolis kell hogy legyek. Anyukám még tavaly 8.-ban felvetette, hogy szeretnék-e menni távolabbi, erősebb gimibe, de én akkor nem szerettem volna.. Hogy vessem fel az ötletet? Mivel, hogyan álljak eléjük? Csak úgy odaállok anyukám elé, és azt mondom, hogy másik gimibe akarok menni? Vagy inkább vessem el az ötletet, és maradjak a jelenlegi gimiben? Mert egy kicsit félek attól, hogy ott kinéznének, mert új leszek, de közben meg lehet, hogy ott több gyerekkel össze tudnék barátkozni, mert lenne közös témánk, és abba a suliba gondolom, csak "tanulós" gyerekek járnak, amilyennek magamat is mondhatom.. Szerintetek?

Legjobb válasz: Sok szülõ örülne ilyen kérésnek! Mondom mint szülõ. Meg kell keresni az adott iskola igazgatóját, beszélni kell vele. Az is kérdés, hogy koleszban lenne-e hely ? Az, hogy kinéznének? 50-50% az esély. Az a kérdés , TE mit szeretnél ( no és persze támogatnak-e szüleid) , a te jövõdrõl van szó. Minden csoda három napig tart szokták mondani. Anyukád elé állj oda és mond nyugodtan neki, hogy neki volt igaza, amikor felvetette a távolabbi nehezebb sulit és kérd segítségét. Együtt menjetek el az igazgatóhoz, akár úgy hogy telefonon megkérdezitek, hogy mikor tud fogadni.

Sok szülõ örülne ilyen kérésnek! Mondom mint szülõ. Meg kell keresni az adott iskola igazgatóját, beszélni kell vele. Az is kérdés, hogy koleszban lenne-e hely ? Az, hogy kinéznének? 50-50% az esély. Az a kérdés , TE mit szeretnél ( no és persze támogatnak-e szüleid) , a te jövõdrõl van szó. Minden csoda három napig tart szokták mondani. Anyukád elé állj oda és mond nyugodtan neki, hogy neki volt igaza, amikor felvetette a távolabbi nehezebb sulit és kérd segítségét. Együtt menjetek el az igazgatóhoz, akár úgy hogy telefonon megkérdezitek, hogy mikor tud fogadni.

9. -es vagyok át szeretnék iratkozni gimnáziumba mi lenne az amit néznek az új suliba bizi meg stb? 10. -be már oda szeretnék járni mikor kéne kiiratkoznom?

Mit kell tenni ez ügyben?

Legjobb válasz: Most kellene!! - valamelyik szülõvel együtt, vagy csak a szülõ egyedül - te nem tudod egyedül. A kiválasztott helyre bementek, kértek egy idõpontot az igazgatótól és megkéritek, hogy vegyen át. Valószínû, a bizonyítvány érdekli majd -meg fõleg: hogy miért akarsz odamenni?

Most kellene!! - valamelyik szülõvel együtt, vagy csak a szülõ egyedül - te nem tudod egyedül. A kiválasztott helyre bementek, kértek egy idõpontot az igazgatótól és megkéritek, hogy vegyen át. Valószínû, a bizonyítvány érdekli majd -meg fõleg: hogy miért akarsz odamenni?

10. osztályban (gimnázium) mik a kötelező olvasmányok?

kötelező, kötelező olvasmány

Legjobb válasz: Kötelezõk (ki kellett olvasni, elemeztük, elemzés elõtt és után is írtunk belõlük): - Voltaire: Candide - Goethe: Faust - Puskin: Anyegin - Vörösmarty: Csongor és Tünde - Katona: Bánk Bán - Jókai: Az arany ember AJánlottak (nem kellett kiolvasni, nem írtunk belõlük, de elemeztük!): - Defoe: Robinson Crusoe - Swift: Gulliver utazásai - Hoffman: Az arany virágcserép - Victor Hugo: Nyomorultak - Petõfi: Apostol

Kötelezõk (ki kellett olvasni, elemeztük, elemzés elõtt és után is írtunk belõlük): - Voltaire: Candide - Goethe: Faust - Puskin: Anyegin - Vörösmarty: Csongor és Tünde - Katona: Bánk Bán - Jókai: Az arany ember AJánlottak (nem kellett kiolvasni, nem írtunk belõlük, de elemeztük!): - Defoe: Robinson Crusoe - Swift: Gulliver utazásai - Hoffman: Az arany virágcserép - Victor Hugo: Nyomorultak - Petõfi: Apostol
(Hozzátenném, hogy ez nálunk volt így. Mindenhol más a kötelezõ.)
A négyéves gimiben? Nekünk kötelezõ volt Zrínyi "Szigeti veszedelem" is. Meg Mikes Kelementõl néhány levél.

Miket, milyen iratokat kell vinni egy gimnáziumba, ha 10. osztályba szeretnék beiratkozni?

Vagy ezeket majd elmondja az igazgató, mikor telefonálunk neki, hogy az ő iskolájába szeretnék járni? Egyáltalán mi a menete egy ilyen beiratkozásnak? Telefonon beszélünk meg vele időpontot, de azon a napon velem fog majd beszélgetni? Miről? Ez csak beszélgetés lesz, vagy már a beiratkozás is? Aki "részt vett" már ilyesmin, el tudná mondani, hogy hogyan történt? Köszönöm!:)

Legjobb válasz: 9.es bizi tuti kell, talán ellenörzõ is, de a legjobb, ha felhivod

9.es bizi tuti kell, talán ellenörzõ is, de a legjobb, ha felhivod
A kérdező hozzászólása: Az ellenõrzõre gondoltam, de még most 9.-es vagyok, és szeptembertõl szeretnék új suliba járni (ezt kihagytam). Akkor a tavalyi 8.-os bizimre számíthatok, hogy majd fog kelleni? Vagy a 9.-es félévi?

Mit válasszak? 10. es vagyok egy gimnáziumban és most évvégén kell eldöntenem miből akarok majd érettségizni (tantárgyakat-emeltszinten).

Az a baj h azt se tom h mi akarok lenni és hova akarok majd továbbtanulni menni,de akkor h döntsem el???

Legjobb válasz: Azt a tantárgyat válaszd, amit a legjobban szeretsz vagy amit a legjobban tudsz és ne aggódj attól, hogy most még nem tudod eldönteni, hogy mibõl tegyél emeltszintût semmi probléma úgy is majd csak 12.-ben kell ezt jobban eldöntened, mert akkor adod le az iylen papírokat.

Azt a tantárgyat válaszd, amit a legjobban szeretsz vagy amit a legjobban tudsz és ne aggódj attól, hogy most még nem tudod eldönteni, hogy mibõl tegyél emeltszintût semmi probléma úgy is majd csak 12.-ben kell ezt jobban eldöntened, mert akkor adod le az iylen papírokat.
Dönts az alapján, melyik tárgyat szereted. Én biológiamániás voltam, ebbõl jártam fakultácóra és irodalomból. (irodalmat leadhattam egy idõ után) Emelet ötösre érettségiztem, de lemaradtam két ponttal a szakrol, ahova menni akartam. A másodikat végül otthagytam, és most gazdaságot tanulok. :) Amúgy ne csinálj belõle nagy ügyet. Ha késõbb meggondolod magad - már egyetem alatt- akkor is lehet újraérettségizni a felvételi tárgyából, annak a szaknak, amit már véglegesnek gondolsz akkor.
Egyelõre gondolom csak faktot kell választanod, mert a rendes érettségi jelentkezést majd csak 12-ben, kb. februárban kell beadni. Olyat válassz ami érdekel, amirõl úgy gondolod, késõbb szívesen foglalkoznál vele. Nálunk bármikor le lehetett adni, szóval ha rájössz h mégsem neked való, akkor abbahagyod:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!