Találatok a következő kifejezésre: Gerincferdülésem van egyik azt (9 db)

Nekem azt mondta az iskolaorvos hogy heti egy gyógytesire kell járnom 9. órában. Van egy pici tényleg minimális gerincferdülésem. Az én orvosom azt mondta genetika nem nagyon lehet rajtasegíteni. Levegőt venni sincs időm. Szerintetek?

Amúgy járok úszni és gerincyogára. Nem csak otthon lustulok.

Legjobb válasz: Ha nincs idõd, akkor a gerincjóga helyett menj el a gyógytesire, és folytasd az úszás is, az nagyon jót tesz. Illetve megkérdezheted, hogy a gerincjógát beszámítják-e gyógytesinek? Gondolom azt is képzett oktató tartja.

Ha nincs idõd, akkor a gerincjóga helyett menj el a gyógytesire, és folytasd az úszás is, az nagyon jót tesz. Illetve megkérdezheted, hogy a gerincjógát beszámítják-e gyógytesinek? Gondolom azt is képzett oktató tartja.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet h a gyógytesi nálunk labdázásból áll a gerincyóga meg látványosan segít. Nagyon nehezemre esne ha abba kéne hagynom. Nem számítják be.
Ússz.
Gyógytornával ezen is lehet segíteni valamelyest. Beszélj egy szakemberrel (aki nem orvos, hanem gyógytornász)
Torna, torna, torna! Gerincferdülésen csak az segít. Gerinctorna, jóga. De szerintem beszélj egy gyógytornásszal vagy trénerrel. Erõsíteni is lehet. A gerincet a hát és a hasizom támasztja meg. Ezeket kell megerõsítened. Felülésezz sokat (de mindenképpen helyesen, nehogy megterhelje a hátad)..
A kérdező hozzászólása: igen, meg a bordáim sem egyformák meg a gerinc sem tökéletesen egyenes
Úgy érted az asszimmetriát, hogy pl az egyik vállad lentebb van vagy csapottabb? Vagy hogyan pontosan?
A kérdező hozzászólása: egyetemista srác vagyok azt mondták, hogy igazából nem is igazi gerincferdülés, hanem egy nagyobb asszimmetria, mint a normál, de hogy jelentéktelen és ne foglalkozzak vele lelkileg zavar. én látom nagynak azt az eltérést. és agyalok rajta feleslegesen.
Kezdjél neki valamilyen értelmes dolognak. Hogy ne érjél rá ezen agyalni. Tudod, ha legalább a kérdezõ megírná a nemét, korát, testi állapotát, életkörülményit, akkor lehetne tanácsot is adni. Még azt sem tanácsolhatom, hogy járjál sokat úszni ( ez lenne a legjobb), mert lehet a Szaharában laksz, vagy víziszonyod van. Az a jó amit írtam: keress valami elfoglaltságot. Jövõ héten itt a suli.
Ússz + pszichiáter!
Ússz!
A kérdező hozzászólása: voltam gyógytornásznál és azt mondta, hogy ilyen pici asszimmetriára nem kell külön tornázni õ sem érti, hogy miért idegesít


Ha valakinek van egy kis gerincferdülése, azt visszalehet fordítani, mint úgy, h olyan legyen, mint régen?

Úgy gondolom, h egyenes legyen és ne legyen ferdülés benne!Ha igen, akkor hogy?

Legjobb válasz: Nem, de jól erõsíthetõ a gerincet tartó izomzat.

Nem, de jól erõsíthetõ a gerincet tartó izomzat.
Igen, gyógytorna, úszás.
Enyhefokút igen. De a közepes vagy ennél durvábbat már nem hiszem. Nekem is volt egy enyhe fokú, azóta már nincs. Gyógytorna, meg a tartásodra nagyon ügyelj.
2. vagyok: Nekem elég erõs gerincferdülésem van, nem tûnt el. Azonban az erõsítõ gyakorlatok, a sport hatására kívülrõl nem látszik semmi (ha nem a gerincoszlopom ellenõrzi vki), csak az orvosi vizsgálat során lesz nyilvánvaló.

Gerincferdülésem van és egyik azt mondja, hogy nem lesz gond szülésnél, a másik meg az hogy lehet császár lesz, a védőnőm meg nem mond semmit. Mire számítsak?

Ha van valaki, aki mondjuk gyógytornász, vagy ért a gerincferdüléshez, az legyen szíves segíteni?

Legjobb válasz: Ez mondjuk már elég régi lelet,de ez az utolsó,és még mindig megvan a ferdülés.

A kérdező hozzászólása: Ez mondjuk már elég régi lelet, de ez az utolsó, és még mindig megvan a ferdülés.
Simán tudsz szülni ahogy más , a gerinced legfeljebb a hanyattfekvésnél nem lenne kényelmes, de nem hinném hogy azt fogodd figyelni.. A másik gond a gerincferdülés mértékébõl adódik..eztmindenképpen közölni kell a szülésszel, hogy az epidurális érzéstelenítést rendesen-jó helyre tudja beadni.. Nem hinném, hogy más gondot okozna. Régen többször ennyi volt a gerincferdüléses beteg, és nemvolt császár sem, mégis megszültek a nõk-milyen érdekes! Ne aggódj, menni fog.
Szia nem lesz semmigond. Nekem is súlyos gerincferdülésem, rejtett gerinchasadékom és csontritkulásom van a gerincemben. A doki azt mondta ettõl még simán szülhetek. A lányom 2, 5 óra vajúdás után 4350 grammal és 53 centivel született természetes úton. Ne izgulj, engem a védõnõm parztatott, én nem kértem EDÁt mert az anesztes "kicsit" fáradt volt ahhoz, hogy rá merjem bízni a hátamat :-), de anélkül is ki lehet bírni.

Van olyan akinek gerincferdülés miatt lejjeb van az egyik válla?

Szóval,14 éves vagyok,és a doki mondta,hogy ferde a gerincem és adott is ilyen kis könyvet amiben torna gyakorlatok vannak! Viszont,az nagyon zavar,hogy az egyik vállam lejjeb van mint a másik,és ez képeken is látszik.Lehet ez ellen valamit csinálni?

Legjobb válasz: Keress egy jó gyógytornászt. A könyv nem sokat ér, mert kell valaki, aki segít betanítani a gyakorlatokat, hogy helyesen el tudd végezni. Különben még árthat is, nem hogy használna. Szerintem a válladat te is tudod javítani, ha sokszor ellenõrzöd magad, hogy hogyan állsz és korrigálod. De ebben is kell elõször egy szakember, aki megtanít helyesen állni, ülni, leülni, felállni, emelni, stb.

Keress egy jó gyógytornászt. A könyv nem sokat ér, mert kell valaki, aki segít betanítani a gyakorlatokat, hogy helyesen el tudd végezni. Különben még árthat is, nem hogy használna. Szerintem a válladat te is tudod javítani, ha sokszor ellenõrzöd magad, hogy hogyan állsz és korrigálod. De ebben is kell elõször egy szakember, aki megtanít helyesen állni, ülni, leülni, felállni, emelni, stb.

Voltam orincferdtopédián és taáltak egy kis gerincferdülést az van a leletemen hogy a D-L gerinc flexiója kifejezetten kötött ez nagyon sulyos? Jártam vele gyógytornára am. Ez azt jelenti nem hajlik ugy a hátam mint a többieknek?

Legjobb válasz: Ez azt jelenti, hogy nehezebben hajlik a gerinced. Erre a torna a megfelelõ gyógymód. Vedd komolyan, mert késõbb, ha elhanyagolod, komolyabb gerincproblémáid lehetnek. Most még nem nagy a baj.

Ez azt jelenti, hogy nehezebben hajlik a gerinced. Erre a torna a megfelelõ gyógymód. Vedd komolyan, mert késõbb, ha elhanyagolod, komolyabb gerincproblémáid lehetnek. Most még nem nagy a baj.

Milyen egyébb gyógymód van az effajta problémára amit akár itthon is alkalmazhatnék, ami nem kerül pénzbe? és egyáltal ban gyógyitható-e teljességgel egy ilyen gerincferdülés?

12 éves korom óta rendszeresen számitógépezem, fizikai aktivitásnak a testem alig volt kitéve, túl súlyos vagyok, és ez id? alatt mára gerincferdülésem alakult ki. Most 20 éves vagyok, nagyon fáj a hátam, nagyon nehéz ezzel együtt élni. Az orvos azt mondta, hogy masszörhöz kellene járjak.

Legjobb válasz: Szerintem kezdj el úszni. Fogyni fogsz tõle és így kevésbé terheled a gerincedet, továbbá erõsíted a hátizmaidat is így és csökkenni fog a fájdalom.

Szerintem kezdj el úszni. Fogyni fogsz tõle és így kevésbé terheled a gerincedet, továbbá erõsíted a hátizmaidat is így és csökkenni fog a fájdalom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!