Találatok a következő kifejezésre: Gerincferdülésem van egyik (20 db)

Nem szeretem a testem, mivel a gerincferdülésem miatt van egy csomó asszimmetria, eltérés. Mit ajánlotok?

Tornázok, sportolok, de soha nem lesz tökéletes és mindig látszani fog kicsit. Amúgy nem felt?n?. A gondolkodásom lett rossz e miatt a küls? hibák miatt. Sokkal depressziósabb vagyok.

Legjobb válasz: 182 cm vagyok bmx-ezem ami elég kicsi nekem és S alakú gerincferdülésem van + O lábam... ilyenek ne zavarjanak szerintem én így tökéletesnek érzem magam

182 cm vagyok bmx-ezem ami elég kicsi nekem és S alakú gerincferdülésem van + O lábam... ilyenek ne zavarjanak szerintem én így tökéletesnek érzem magam
Jogazni kell, az fog javitani ezen! A rendszeres joga, az fogja megvaltoztatni ezt. A testedet elkell fogadnod, mert lecserelni nem tudod, de formalni igen, erre van meg a lehetoseged. Ha zavar, akkor ne viselj szuk felsot pl., ugy oltozz, hogy eltakarod azt, amit nem akarsz masoknak megmutatni pl., hiszen, mint irod is, hogy nem feltuno!
Én is nagyon görbe vagyok, oldalról nézve olyan, mint egy S betû, vagy ?-jel. Rettenetesen depis vagyok tõle, teljesen lelki beteg. Nem szeretek utcára sem menni, mert úgy érzem, mindenki engem néz..... 40/F
A kérdező hozzászólása: és te sportolsz amúgy valamit? fájni szokott a hátad? nekem a túl merev állandóan a hátam engem is a lelki része zavar nagyon
Nem sportolok, csak úszok néha. A hátam konkrétan nem fáj, de a derekam/csípõm gyakran, ráadásul kisugároz mindenhová, ami nagyon fáj szintén, soxor járni is alig bírok :(
A kérdező hozzászólása: bocsi, hogy csak most válaszolok hát az nem jó lelkileg, hogy érint? nekem sokkal rosszabb, depressziósabb lett a gondolkodásom szerinted hogyan tudnánk megoldani ezt a problémánkat?
Ezt nem nyilvánosan kéne megtárgyalni! Írj privit.

Gerincferdülésem van 3 éve járok gyteisre, most kell mennem kontrollra semmit nem javult 3 év alatt, lenne ha kiírna, mert rengeteg időmet elveszi mert nemsuli után van rögtön és a tanulás rovására megy 18 éves korom előtt egy hónappal ki fog?

Legjobb válasz: Szia! Nem írtak fel neked fûzõt? vagy csak velem szemétkedtek? Én aztmondom, folytasd. 18 vagyok, 4-5 éve kéne hordanom a fûzõt, de elötte is volt. Ano kórházba is kellett feküdnöm 1 hete, csak úgy. Volt gyógytesi, meg fizioterápia. A fûzõt meg nembírtam elviselni. De aztmondák a dokik, ha nemjavuk, akkor mûtét. Vagyis valami fém lapokat tesznek a gerincem mellé. De nemmentem vissz, pár hét hordás után se, mert a dokim egy állat volt. Bánom. Nagyon sokat fáj a hátam, félek ha terhes leszek nemfogom tudni kihordani. De én úgyérzem, hogy már késõ lenne. Szerintem bármit is mondd a doki, csináld amit mondd, ahogy mondja. Én meguntam. Azóta is a sukiorvos elõtt égek évente, hogy sokha nemmegyek ortopédiára. De nem is, én ezt már nembírnám. Bánom, hogy nemkezeltettem, de úgyse csinálnám. Te ne hanyagold el magad. Egy életed van, legalább egészségesen éld le. Mielõtt téged is egy teknõbe kényszerítenek. Nekem azóta is a polcomon porpsodik..:'(

Szia! Nem írtak fel neked fûzõt? vagy csak velem szemétkedtek? Én aztmondom, folytasd. 18 vagyok, 4-5 éve kéne hordanom a fûzõt, de elötte is volt. Ano kórházba is kellett feküdnöm 1 hete, csak úgy. Volt gyógytesi, meg fizioterápia. A fûzõt meg nembírtam elviselni. De aztmondák a dokik, ha nemjavuk, akkor mûtét. Vagyis valami fém lapokat tesznek a gerincem mellé. De nemmentem vissz, pár hét hordás után se, mert a dokim egy állat volt. Bánom. Nagyon sokat fáj a hátam, félek ha terhes leszek nemfogom tudni kihordani. De én úgyérzem, hogy már késõ lenne. Szerintem bármit is mondd a doki, csináld amit mondd, ahogy mondja. Én meguntam. Azóta is a sukiorvos elõtt égek évente, hogy sokha nemmegyek ortopédiára. De nem is, én ezt már nembírnám. Bánom, hogy nemkezeltettem, de úgyse csinálnám. Te ne hanyagold el magad. Egy életed van, legalább egészségesen éld le. Mielõtt téged is egy teknõbe kényszerítenek. Nekem azóta is a polcomon porpsodik..:'(
nem igazán értem a kérdést... de csak azt tudom mondani, csináld rendesen a gyógytesit és ússz! nekem van fûzõm... túlzás nélkül borzalmas! nem akarj idáig jutni. csináld, megéri.

18. hetet töltöm a héten nagyon fáj a hátam megkértem a férjemet hogy masszirozza meg van egy gerincferdülésem is lehet hogy a hátfájásba ez is belejátszik. Lehet baja babának a masszirtól ha ez a méhszallagot is érintette esetleg?

Hátsó fali a lepényem!18 héten mennyit mozog egy babó?Eddig naponta 3x 4x adott hirt magáról de 2 napja alig mocizik

Legjobb válasz: vannak nyugisabb napjai! en is parazok emiatt, hogy nem mozog eleget, de neked meg nagyon raer ez..meg sokszor mozog, es nem is erzed! a masszir az sokfele lehet, csak nem csinalta a ferjed olyan durvan, és ha ket napja tortent, és mocorog azert, akkor megnyugodhatsz.. de azert maskor vigyazz.. a masszazs is a tiltolistan van sajnos. egy kis finom nyomogatas, gyongeden belefer, de az a jo, fajdalomuzo massz, na, azt kerulni kell :) :( :) es nyugodj meg, nincs gond.

vannak nyugisabb napjai! en is parazok emiatt, hogy nem mozog eleget, de neked meg nagyon raer ez..meg sokszor mozog, es nem is erzed! a masszir az sokfele lehet, csak nem csinalta a ferjed olyan durvan, és ha ket napja tortent, és mocorog azert, akkor megnyugodhatsz.. de azert maskor vigyazz.. a masszazs is a tiltolistan van sajnos. egy kis finom nyomogatas, gyongeden belefer, de az a jo, fajdalomuzo massz, na, azt kerulni kell :) :( :) es nyugodj meg, nincs gond.


Nekem azt mondta az iskolaorvos hogy heti egy gyógytesire kell járnom 9. órában. Van egy pici tényleg minimális gerincferdülésem. Az én orvosom azt mondta genetika nem nagyon lehet rajtasegíteni. Levegőt venni sincs időm. Szerintetek?

Amúgy járok úszni és gerincyogára. Nem csak otthon lustulok.

Legjobb válasz: Ha nincs idõd, akkor a gerincjóga helyett menj el a gyógytesire, és folytasd az úszás is, az nagyon jót tesz. Illetve megkérdezheted, hogy a gerincjógát beszámítják-e gyógytesinek? Gondolom azt is képzett oktató tartja.

Ha nincs idõd, akkor a gerincjóga helyett menj el a gyógytesire, és folytasd az úszás is, az nagyon jót tesz. Illetve megkérdezheted, hogy a gerincjógát beszámítják-e gyógytesinek? Gondolom azt is képzett oktató tartja.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet h a gyógytesi nálunk labdázásból áll a gerincyóga meg látványosan segít. Nagyon nehezemre esne ha abba kéne hagynom. Nem számítják be.

Vettem egy gerinc dvd-t, ami gerincgyakorlatokat mutat be és otthon egyedül végezhetem. Nekem gerincferdülésem van és ez fog nekem segíteni legalább annyiban hogy ne legyen rosszabb a gerincem?

Legjobb válasz: A megfelelõ gyakorlatok végzése segít. Kérdés, hogy milyen gyakorlatokat tanulsz a dvd-rõl és hogy film alapján mennyire lesz jó a kivitelezésed.

A megfelelõ gyakorlatok végzése segít. Kérdés, hogy milyen gyakorlatokat tanulsz a dvd-rõl és hogy film alapján mennyire lesz jó a kivitelezésed.
Szia! Nem! Gyógytornász vagyok és nekünk pl. az egyik legnagyobb szakmai hiba, ha valakinek írásban vagy videón tornagyakorlatokat adunk, házi használatra!Fõleg úgy, ha elõtte nem is láttuk az illetõt. A dvd, amit vettél valószínûleg egy egészséges ember problémamentes gerincének az átmozgatására jó.(Bár attól, hogy konkrétan nem fáj a hátad, még nem biztos, hogy minden rendben van.)Minden ember más és más, még akkor is, ha az orvosi papírján ugyan az a adiagnózis szerepel is.Tornát, gyógytornát csak úgy lehet elkezdeni valakinél, ha elõtte a gyógytornász alaposan megvizsgálta, ha van rá lehetõség, akkor röntgenfelvétel alapján is átnézi a dolgokat. A gerincferdülés-bár gondolom ebben járatos vagy sajnos-több féle lehet:milyen irányú, milyen fokú a görbület.Nem mindegy, a hátizmaid milyen állapotban vannak.A görbület irányától függõen az egyik oldalon erõsíteni, amásikon nyújtani kell õket. De ez még csak a nagyja a dolgoknak.A gerincferdülás kezelése elég komplex. Javaslom, hogy keress egy gyógyornászt, akivel közösen elkezditek a gyakorlatokat és majd amikor már belejöttél és csak szintentartásra van szükséged, akkor õ megmutatja, hogy mik azok a gyakorlatok, amiket otthon is biztonságosan végezhetsz, anélkül, hogy rosszat tennél.De a rendszeres kontroll akkor is nagyon fontos! Sok sikert és javulást kívánok neked:D
Igaz!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én a gimimben járok gyógytesire, csak most, hogy jött a nyári szünet gondoltam otthon se hanyagolom a tornázást.Azért remélem annyiban segít, hogy a nyár alatt nem fog rosszabbodni.És még lenne egy kérdésem: a lovaglás mennyire tesz jót a gerincemnek?
Végezd otthon a gyakorlatokat amiket a gyógytornászoddal csinálsz. A lovaglással kapcsolatban mit is lehetne írni.. "A lovaglásnak a gerincferdülés ún. relatív ellenjavallata, tehát minden eset egyedi mérlegelést igényel. Az orvosi vizsgálat és / vagy gyógytornásszal való konzultáció alapján a teljes tilalom, a „megengedés” és a kifejezett javallat egyaránt elképzelhetõ. A páciens életkora, az elváltozás típusa, súlyossága, progressziója stb. dönti el, hogy a fentiek közül melyik lesz az irányadó orvosi (vagy az erre támaszkodó fizioterápiás) szakvélemény." - Gyakorikérdések. El lehet olvasni ezt a cikket http://www.lovasok.hu/index.php?i=34803

Lehet modell egy lány, akinek gerincferdülése van?

De szabad szemmel ez nem látszik.

Legjobb válasz: Mintha ez a kérdés már lett volna. Menj el egy ügynökséghez, ott megmondják. Mi ezt így látatlanban nem tudjuk eldönteni.

Mintha ez a kérdés már lett volna. Menj el egy ügynökséghez, ott megmondják. Mi ezt így látatlanban nem tudjuk eldönteni.
A kérdező hozzászólása: Ha nem említem meg, és csak késõbb derül ki, ezért kirakhatnak?
hát ha olyan az ügynökség akkor kirakhatnak, inkább mond el és az elején eldöntik, hogy akarnak e veled dolgozni vagy sem, ha ezt eltitkolod és utólag derül ki akkor nem fognak megbízhatónak tartani, jobb az elején tisztázni..
Ha nem látszik akkor teljesen lényegtelen, hogy milyen bajod van..

Szerintetek kötelességem figyelmeztetni a lányt, akivel randizom arra, hogy van egy csúnya gerincferdülésem?

Eléggé tapasztalatlan vagyok a párkapcsolatok terén és nem tudom, hogy ez már vajon olyan probléma e, amit jobb mielőbb letisztázni?

Legjobb válasz: Szerintem nem.Majd észreveszi:)

Szerintem nem.Majd észreveszi:)
A kérdező hozzászólása: Az utolsó két válaszolónak is köszönöm! :) Én a Schroth terápiát csinálom rá. Egyébként azt is ajánlom a hasonló gondokkal küszködõknek. Soha nem gondoltam volna, hogy a gyógytorna ennyire kifárasztó lehet. És persze úszom is rendszeresen.
Ha nem látszik semmi szükség rá. Nekem egy baráti testvérpár barátnõimnek van ilyen. Mindkettõnek ugyanigy elõre hajlásnál, nekik sem kell mûteni. Az egyik 30 a másik 27 éves. Természetesen a párválasztást nem befolyásolta náluk.
Sajnos a sok ülés, és a mozgásszegény életmód miatt a gerincferdülés népbetegség. Az emberek 85 %-ának van, ezért nem gondolnám, hogy emiatt hátránnyal indulna bárki a párválasztásnál. Mint ahogy az sem számít, hogy valaki szemüveges, vagy lúdtalpbetétet hord. A mûtét meg eszedbe se jusson! Nekem is van, nem látszik, mert oldalirányú, de sajnos elég sok problémám van vele, mert emiatt idõnként nagyon beakad a hátam közepe, és úgy fáj, hogy akkor megmozdulni sem tudok. Nem hinném, hogy emiatt kevésbé szeretne a párom. Ez nem egy olyan gyógyíthatatlan betegség, ami miatt évekig ágyban kéne engem ápolnia. Ha így lenne, nyilván illene elmondani az elején. Még annyit, hogy nagyon jó gerinctorna dvd-ket lehet most már kapni, én rendszeresen csinálom õket, és azóta lényegesen jobb a helyzet. Ha tudsz úszni, járj el uszodába, az a legjobb neki.
A kérdező hozzászólása: Hú, köszi a gyors válaszokat! Álló vagy ülõ helyzetben egyáltalán nem látszik, csak elõre hajlásnál. Sok orvos (nem szakterületük) mondta már, hogy ez mûtét. Igen ám, de mikor ortopéd dokikhoz mentem, kb. annyival elintézték, hogy "hú...ez csúnya...fáj? Én: nem. Doki: jó, akkor nem mûtöm meg!" Aki írta, hogy komoly gondolkodású vagyok, köszi az elismerést! :) Férfiként nekem egyszer nagyon fontos feladatom lesz majd abban, hogy a gyerekemnek/gyerekeimnek mind anyagi, mind pedig érzelmi téren egy biztos pontot jelentsek az életben, és bizony véleményem szerint ehhez 100%-ban rendben kell lennem önmagammal. :) A netes ismerkedést valahogy nem szeretem. Hál' Istennek, eléggé nyitott személyiség vagyok, könnyen kezdek beszélgetni, ismerkedni. Még egyszer köszi a tényleg hasznos tanácsokat! :)
látható? ha igen és neten ismerkedsz akkor esetleg nem árt. ha ismer akkor nem kell.
Ha neten randizol, akkor jó lenne. Ha már látott élõben a lány, akkor nem fontos, esetleg megemlítheted.
Ha zavarónak és kínosnak érzed, megemlítheted, de ne állítsd be magad hadirokkantnak vagy súlyos betegnek, ne dramatizáld túl, mert sose jó, ha sajnálnal. Mellékes tényként említsd meg, vagy várd ki, amíg rákérdez magától (már ha észreveszi..:) ) Nekem is gerincferdülésem van, de szerencsére nem látványos. :)
Nem kell õt figyelmeztetniXD Viszont jó dolog, ha elmondod. Nyílván komolyan gondolkodsz ezért nem árt, ha tudd róla. Hogy mikor mondod el azt te tudod. Nem sürgõs!
7-es vagyok. Én egy Haladó gerinctorna nevû dvd-t csinálok, és igen, nagyon fárasztó. Persze ebben van már hátizom, hasizom, fenék, kar, hiszen elméletileg az egész testedet a gerinced mozgatja, és jó, ha mindenhol erõsítesz. De van enyhébb is, ami viszont kifejezetten a gerinc felsõ szakaszát mozgatja meg, de attól is lefáradok, sõt még fogytam is tõle, egészen meglepõdtem én is.

Ha egy lánynak gerincferdülése van, és emiatt púpos, még lehet modell?

Gerincferdülésem van, és emiatt egy kissé púpos is vagyok sajnos... F?ként akkor látszik, ha lehajolok. Viszont nagyon vonz a modellszakma, és minden, ami ehhez kapcsolódik. Néhány rokonom is megjegyezte már, hogy "igazi fotómodell alkat" vagyok. De gerincferdüléssel, púposan...? 2-3 év alatt talán rendbe tudnám hozni a hátam úgy-ahogy. Persze sosem lenne szálfaegyenes a gerincem. Szerintetek van lehet?ség arra, hogy modellkarriert fussak be, vagy err?l tegyek le?

Legjobb válasz: hát persze. akár kaszkadõr, vagy guminõ is lehetsz... amúgy, mi lenne, ha mondjuk tanulnál, és találnál olyan szakmát, amiben nem rohadt nagy hátrány, ha púpos vagy?

hát persze. akár kaszkadõr, vagy guminõ is lehetsz... amúgy, mi lenne, ha mondjuk tanulnál, és találnál olyan szakmát, amiben nem rohadt nagy hátrány, ha púpos vagy?
Ferde gerinccel nehéz lesz. De sok múlhat azon is, mennyire sikerül helyrehozni. Ha csak az arcodat fotózzák, akkor viszont nem probléma.
jó lenne a magyarázat "kabátba modellkednél, úgy nem látszana".de sajna hülyeség..a modellkedésben a meztelen tested nézik..ha valami hiba van amit egy egyszerû kabáttal tudnál rejteni (simán) attól már nem lehetsz modell.de fotómodell igen.
A kérdező hozzászólása: Ear, a "kõbunkó" kifejezésem nem vonatkozott rád, hiszen te rendes választ adtál, szóval ezer bocs, ha félreérthetõ volt :)
Kedves Kérdezõ! Úgy gondolom, hogy én elfogadható, és tiszteletteljes választ adtam, ami nem "kõbunkó". Amint utaltam rá, ha rendbe lehet hozni a gerincferdülést, akkor lehetsz modell, persze, ha az egyéb szükséges feltételek is megvannak.
A kérdező hozzászólása: Rendben, mindent megteszek. :) Arra a kérdésre, hogy karakteres-e az arcom, egy barátomtól azt a választ kaptam, hogy igen. Ezt követõen persze megkértem, hogy legyen teljesen õszinte, oly világos mint a nap - és még így is azt felelte, hogy igen. Valamiért nem gyõzött meg. Szerintetek lehet adni a barátok szavára? :D
ja. lehet. hajrá.
A kérdező hozzászólása: 10 -bõl 8 emberek segít a gerincfûzõ, így elég nagy az esély, hogy rendbe tudom hozni. Persze teljesen nem, de egy átlagembernek sem teljesen szálfaegyenes a gerince, szóval a "rendbe tudom hozni" nálam azt jelenti, hogy ha valaki rám néz, nem látja a ferdülést. Szerinted így is lehet esélyem?
Púposan nem. De komolyan, pont a modell szakma az, ahol CSAK a test számít, semmi más. Oda tökéletes test kell. Nem érdekli õket mit tudsz, milyen okos, kedves, stb. vagy. Õk azért kapják a pénzt, mert hibátlanok. Ha ez nem így lenne, nyilván mindenki modell lenne. Ha rendbe tudod hozni, vagy minimum 173cm, ehhez úgy 45kg, karakteres arcú, és rendelkezel némi nyelvtudással, és türelemmel, akkor hajrá. Ellenkezõ esetben csak pénz és idõpocsékolás minden próbálkozás.
A kérdező hozzászólása: Atyaég, micsoda kõbunkók vannak errefelé... Most biztos nagyon jól érzitek magatokat, hogy onnan a laptop mögül osztjátok az észt undorító hangnemben, váó! Bizonyára vannak szövegértési gondjaitok is, mivel úgy tûnik, homlokegyenest átsiklottatok az alábbi mondatom felett: "2-3 év alatt talán rendbe tudnám hozni..." Ez pedig azt jelenti, hogy szabad szemmel nem látszana a dolog...
Na még egy modell jelölt... manapság már mindenki modell akar lenni. Biztos nagyon szeretitek ha kihasználnak, csicskáztatnak titeket, mert ez a szakma errõl szól. Gerincferdüléssel a tested már alapból alkalmatlan. Marad az arcmodell, vagy láb, kéz... de ettõl sikereket ne várj.
A kérdező hozzászólása: Mondtam én, hogy kabátban modellkednék?
Ússz.
Gyógytornával ezen is lehet segíteni valamelyest. Beszélj egy szakemberrel (aki nem orvos, hanem gyógytornász)
Torna, torna, torna! Gerincferdülésen csak az segít. Gerinctorna, jóga. De szerintem beszélj egy gyógytornásszal vagy trénerrel. Erõsíteni is lehet. A gerincet a hát és a hasizom támasztja meg. Ezeket kell megerõsítened. Felülésezz sokat (de mindenképpen helyesen, nehogy megterhelje a hátad)..
A kérdező hozzászólása: igen, meg a bordáim sem egyformák meg a gerinc sem tökéletesen egyenes
Úgy érted az asszimmetriát, hogy pl az egyik vállad lentebb van vagy csapottabb? Vagy hogyan pontosan?
A kérdező hozzászólása: egyetemista srác vagyok azt mondták, hogy igazából nem is igazi gerincferdülés, hanem egy nagyobb asszimmetria, mint a normál, de hogy jelentéktelen és ne foglalkozzak vele lelkileg zavar. én látom nagynak azt az eltérést. és agyalok rajta feleslegesen.
Kezdjél neki valamilyen értelmes dolognak. Hogy ne érjél rá ezen agyalni. Tudod, ha legalább a kérdezõ megírná a nemét, korát, testi állapotát, életkörülményit, akkor lehetne tanácsot is adni. Még azt sem tanácsolhatom, hogy járjál sokat úszni ( ez lenne a legjobb), mert lehet a Szaharában laksz, vagy víziszonyod van. Az a jó amit írtam: keress valami elfoglaltságot. Jövõ héten itt a suli.
Ússz + pszichiáter!
Ússz!
A kérdező hozzászólása: voltam gyógytornásznál és azt mondta, hogy ilyen pici asszimmetriára nem kell külön tornázni õ sem érti, hogy miért idegesít


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!