Találatok a következő kifejezésre: Genetikai vizsgálatot kérni (6 db)

A 18. heti genetikai vizsgálatra kérnem kell a nőgyógyásztól valami beutalófélét, vagy elég az afp eredményt vinni?

Legjobb válasz: Szia! Nem kell beutaló,csak az afp eredménye! Minden jót! 27 hetes kismami

Szia! Nem kell beutaló, csak az afp eredménye! Minden jót! 27 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
szia! nálunk minden ultrahangra kell beutaló.
Nálunk kellett beutaló!!!!PÉCS
Szia!Nekem a védõnõ kért idõpontot (idõpont nélkül nem lehet menni) és vinnem kellett az afp eredményét.30 hetes kismama
Nekem is mennem kell genetikára, és kell beutaló, Debreceni vagyok. Neked miért kell menni, milyen lett az AFP?
Nálunk (Nyíregyháza) az AFP eredmény a védõnõhöz megy, õ írja be a kiskönyvbe az adatokat. A kiskönyvvel és az eredménnyel kellett menni. Ja, és nekem kellett idõpontot kérni a gen. uh-ra, ami tegnap volt, és kiderült hogy lányom lesz.

12 hetes uh-n milyen vizsgálatok lesznek? 29-én megyek a 12 hetes uh-ra. Genetikai vizsgálatot lehet kérni vagy az amúgy is kötelező?

Legjobb válasz: Szia, én ugy tudom, hogy 12 hetesen genetikát csinálnak. Nekem legalábbis az volt a Máv-ban. Lemérik a babát, nézik a szivét, az ujjacskáit, a tarkóredõt, orrcsontot. 25 hetes km.

Szia, én ugy tudom, hogy 12 hetesen genetikát csinálnak. Nekem legalábbis az volt a Máv-ban. Lemérik a babát, nézik a szivét, az ujjacskáit, a tarkóredõt, orrcsontot. 25 hetes km.
A 12.heti UH nem genetikai. Kérhetsz genetikai vizsgálatokat is ha van rá indok. Pl: életkor, családban elõforduló szül. rendellenességek. Ha van olyan rendes a dokid beutal egy ilyenre. Létezik integrált teszt, kombinált teszt. Amniocentézis(magzatvízvétel)-ennek 1 a 100-hoz az esálye, hogy elvetélsz emiatt. Viszont bejelentkezhetsz más klinikákra, ahol nem kell beutaló, viszont az fizetõs. Átlag 28eFt. http://www.downszures.hu/

Genetikai vizsgálatot lehet kérni 31 évesen, vagy csak 35 felett? Egyáltalán mi alapján döntik el, hogy lehet-e ilyet végeztetni?

Egyik rokonomnál az els? terhességének 20. hetében derült ki, hogy a babája Turner-szindrómás, és elvetette a kicsit. A második terhességénél már egyb?l elvégezték a genetikai vizsgálatot. Viszont ? már az els?nél is 36 éves volt.

Legjobb válasz: Lehet kérni, mert kötelezõen csak 35 év felett csinálják. Egy korábbi hozzászólásban írtam hogy a kismama kérésésre elvégzik, ha felmerül valami gyanú betegségre, rendellenességre, vagy az orvos is úgy látja jónak, mert a down-kóros gyerekek többségét õk (35 év alattiak) szülik, pont a vizsgálat hiánya miatt. Van vetélési kockázata, ezt viszont tudnod kell, ez a visszariasztó erõ...

Lehet kérni, mert kötelezõen csak 35 év felett csinálják. Egy korábbi hozzászólásban írtam hogy a kismama kérésésre elvégzik, ha felmerül valami gyanú betegségre, rendellenességre, vagy az orvos is úgy látja jónak, mert a down-kóros gyerekek többségét õk (35 év alattiak) szülik, pont a vizsgálat hiánya miatt. Van vetélési kockázata, ezt viszont tudnod kell, ez a visszariasztó erõ...
Lehet kérni, sõt, van egy olyan vérvételes vizsgálat (Istenhegyi út, Bp), ami 4 markeres vérvétel alapján szûr. Ott csinálnak ezzel együtt ultrahangot is, már 12 hetesen el lehet menni hozzájuk. Kicsit drága, de megéri. Biztosan nem lesz gond, a rokonod már szenvedett a családból eleget, te nem fogsz, higyj benne.
Szia, Az elõttem íróhoz csatlakoznék, az Istenhegyi úti génklinika hayon jó. Én is voltam, most töltöttem be a 34. évemet és 20 hetes terhes vagyok. 12 hetes és a mostani UH vizsgálatra is odamentem. A 12 hetes genetikai UH és Down teszt 28ezer forint volt, ha jól emlékszem. A mostani pedig már csak UH volt és 14ezer Ft-ot fizettem. Hajdú doktornõ nagyon elismert szakember, csütörtökönként õ van, legalább egy héttel elõtte kell idõpontot kérni. telefon: 224-5442. Ne addógj, nem lesz baj, sok sikert!
Tényleg jók ezek vizsgálatok, de a SOTE I.-es nõi klinika genetikáján ingyenesen is elvégzik genetikai UH vizsgálatokat és ha szükséges a további vizsgálatokat. Azt tudni kell, hogy a vérvizsgálatok eredménye csak kockázat számitáson alapul, én 34 éves vagyok, genetikai vizsgálat ( lepény biopszia) egy hét alatt kimutatta, hogy a babám down szindrómás, szív UH pedig, hogy sajnos szív fejlõdési rendellenessége is van. Nekem sajnos néhány napja meg kellett szakítani terhességet.


A Klinikára vagy a Kenézybe mész? A klinikára nem kell!

Genetikai (12 hetes) vizsgálatra kell kérni időpontot?

Nyíregyháza

Legjobb válasz: Nem tudom,hogy konkrétan Nyíregyházán hogy mennek a dolgok,de szerintem általánosan mindenhol adnak idõpontot,nem kell külön kérni. ha már voltál terhesgondozóban,akkor elvileg adniuk kell idõpontot.

Nem tudom, hogy konkrétan Nyíregyházán hogy mennek a dolgok, de szerintem általánosan mindenhol adnak idõpontot, nem kell külön kérni. ha már voltál terhesgondozóban, akkor elvileg adniuk kell idõpontot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és azt is, hogy nem gúnyoltatok ki a tudatlanságom miatt.
Genetikai ultrahangot akkor csinálnak, ha valami gondot lát a nõgyógyász meg talán akkor ha elmúltál 35. A genetikai uh-ra idõpontot kell kérni általában és a nõgyógyász utal be. Ha viszont a 12 hetes ultrahangra gondolsz, amin a tarkóredõt és egyéb fejlõdési dolgokat néznek, akkor vagy a nõgyógyászod vagy a rendelõintézetben az ultrahang vizsgálóban. Nálunk oda is ajánlatos idõpontot kérni, mert sokan vannak és elõbb sorra kerülsz. Érdeklõdd meg, hogy Nyíregyházán milyen módon kell menj és ultrahangra vagy genetikai ultrahangra. Boldog babavárást
Utolsónak. Biztos igazad lehet, de nekem sajnos volt részem genetikai ultrahangban, mert a nõdokim (Szekszárdon 16.héten) látott valamit, amiért fontosnak tartotta, hogy Pécsre menjek el genetikai uh-ra. Adott beutalót és elmagyarázta, hogy van A, B és C jogosultsággal rendelkezõ orvos, A:háziorvos B: Nõgyógyász C: Genetikus. Ezért fontos, hogy a genetikus is nézze meg a babát, hogy õ lát-e valami rendelleneset. Szerencsére minden rendben volt.
A kérdező hozzászólása: Most nagyon nagy butaságot fogok kérdezni, de én csak a védõnõknél voltam. (Meg persze elõtte orvosnál: magán nõdoki, háziorvos, fogorvos) Ez nem ugyanaz mint a terhesgondozó? (Kérlek ne nevess ki.) A védõnõk adták a lapot és õk nem mondták.
Nálunk nem adtak és nem is kellett külön idõpontot kérni. Simán odamentem és megcsinálták. (Kecskemét)
Én a héten voltam ezen a vizsgálaton!Nem kell idõpontot kérni, csak vidd magaddal a terheskönyvedet.Amikor már betöltötted a 12.hetet, utána menj(a 13.héten)! Ha odaértél a rendelõintézetbe, biztosan van egy kis ablak, ahol le tudod adni a kiskönyvedet...aztán szólítanak! 13 hetes

A genetikai uh-t automatikusan elvégzik a vizsgálatok során vagy külön kérni kell esetleg beutalót? Hol végzik?

Legjobb válasz: igen, ez automatikus a 18.héten végzi az orvos. Kicsit bõvebb UH ez, mint a sima. itt alaposabban megnézik a baba szerveit, stb.

igen, ez automatikus a 18.héten végzi az orvos. Kicsit bõvebb UH ez, mint a sima. itt alaposabban megnézik a baba szerveit, stb.
Nem végzik.A kisbabámon a 18hetes UH-n valami rendellenességet fedeztek fel és már írták is a beutalót Pestre(ahol id.pontot kellett kérni)az I.sz.nõi klinikára(genetikai tanácsadó).A genetikai részéhez az általános UH-n egyáltalán nem értenek, ezért ha a dokid nem humángenetikus v.ilyesmi, akkor keress genetikust.
Szia! A genetikai Uh-ot csak problémás eseteknél végzik vagy az anya életkora miatt.Beutaló kell és Genetikai Centrumba kell menni, ami az országban sajna kevés van.
A normál 18, heti uh genetikai , csak ezt senki nem hangsúyozza ki, én is utólag tudtam meg. A lényeg, hogy jobban megnézik a baba belsõ szerveit, veséjét, máját...stb. Tovább csak akkor kell menni az elõttem említett helyekre, vizsgálatokra, ha a sima uhon valami olyat találtak, amit ki kell vizsgálni. Tehát nem, nem kell kérni beutalót, a 18 hetes uh genetikai uh lesz:-)
Szia! Genetikai UH-nak NEVEZIK a 12 és 18hetes UH-ot.Ezt nekem is csinálták egy sz..r géppel, a doki semmit nem látott, de gyanús volt a sok magzatvíz.Ja, ez 28hetesen volt, azt sem vette észre, hogy nincs kifejlõdve az agy és van egy 3*3cm-es ciszta.Az igazi genetikai UH, csak komoly helyen van, profi emberekkel.Ott 1percen belül diagnózis volt, ami sajna 100%-ban igaz.Én a harmadik válaszadó vagyok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!