Találatok a következő kifejezésre: Genetikai UH-ra mennem, (23 db)

A 30. terhességi hétben nem kellett volna genetikai UH-ra mennem?

A 18. terhességi hét óta, nem adott az orvos beutalót a genetikai UH-ra. Most a 34. hétben vagyok, igaz 2 hete készített 2D-s UH-t a terhesrendelésen, de az más, és arról papírt sem adott.

Legjobb válasz: Szia! Köszönöm a választ. Tõlem vért legutóbb a 24. hétben vettek (terheléses vércukor, ellenanyag), azóta se vért, se vizeletet. Jó babázást Neked! Jó lenne, már én is ott tartanék.

A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a választ. Tõlem vért legutóbb a 24. hétben vettek (terheléses vércukor, ellenanyag), azóta se vért, se vizeletet. Jó babázást Neked! Jó lenne, már én is ott tartanék.
Szia!Most néztem meg, nekem a 28-30. hét között kellett mennem anno UH-ra...Szerintem kérdezd meg a védõnõd, nekem õ szólt mindig az idõpontok miatt. További vizsgálatok még(az én papírom alapján): 32.hét-vérkép és ellenanyag kontroll 36.héttõl-NST 38.hét-Ultrahang Üdv: 2 hónapos babu anyukája
Szia. Nekem a 32-ik héten kellett mennem uh-ra. Vér vizsgálat is akkor volt, mert nekem a cukorterhelést is akkor csinálták. Most 37 hetes vagyok, és most kell mennem NST-re, de más vizsgálat Nekem már nem lesz. Mindenhol máshogy mûködik. Boldog babavárást!
nálunk sincs ultrahang akkor én is hiányolom

Mikor kell menni genetikai Uh-ra? Mindenféleképpen kell menni? 19 hetes vagyok és legközelebb 24 héten megyek és nem küldtek el genetikára. Ez baj?

Legjobb válasz: Szia Genetikai Uh a 18. héten van, és kötelezõen. Szerintem kérdezz rá az orvosodtól! 25 hetes kismama

Szia Genetikai Uh a 18. héten van, és kötelezõen. Szerintem kérdezz rá az orvosodtól! 25 hetes kismama
A 18-20. hét között
A II. genetikai Uh a 18-20. héten van. Gondolom ez az Uh-d már megvolt, csak nem mondták, hogy ez az úgynevezett II. genetikai UH. A 2 genetikai UH kötelezõ, így a 18-20. heti is. Több ilyen jellegû UH nincs.
A kérdező hozzászólása: Volt egy 12 hetesen amikor megmért mindent, volt az AFP és most a 19 hetin volt megint, hogy mindent lemért. Lehet, hogy ez volt az? Én úgy tudtam, hogy egy másik dokihoz küldenek és ott megnézik és a kettõ eredményét nézik.Mármint össze hasonlítják.
Szerintem ez a 19.heti volt neked a genetikai. Az ezutáni kötelezõ ultrahang általában a 28-32.hétig van valamikor. Bár ezt már kórháza válogatja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

16-héten vették le a vérem. Most kaptam meg az eredményt minden tökéletes. De én hülye elfelejtettem 4-kén menni a 20-21-heti genetikai UH-ra. Most mivan?

iskolába járok és észre vettem,hogy egy kicsit szétszórt vagyok.Nagyon szégyellem magam most voltam a zöld sándorba véd?n?nél mondtam neki,hogy mitörtént nem nagyon örült neki.Azt mondta ez egy fontos vizsgálat de majd jövöhéten kér egy másik id?pontot nekem.Ha a genetikai vizsgálatok eredménye jólett a 16-heti vérvételb?l akkor semmi baja nincs vagy nem lehet a babának??????azért olyan szomoruan jöttem haza

Legjobb válasz: Ha kér idõpontot, akkor minden rendben.Nekem 18 hetesen kellett mennem uh-ra, utána meg 28 hetesen kell mennem.De szerintem minden rendben, ha a vérvétel eredménye nem mutatott semmi rosszat! Nyugis babavárást!

Ha kér idõpontot, akkor minden rendben.Nekem 18 hetesen kellett mennem uh-ra, utána meg 28 hetesen kell mennem.De szerintem minden rendben, ha a vérvétel eredménye nem mutatott semmi rosszat! Nyugis babavárást!
Furi, nálunk 18 hetesen van a genetikai uh, és nem kell idõpont bemegyek, beadom a papirt és csinálják.
Azért jó lett volna elmenni mert tényleg fontos lett volna. Az AFP elvileg csak Uh-val együtt értékelhetõ. Önmagában nem sokat jelent az AFP eredménye de ha valami gond lenne sztem már észrevették volna az eddigi Uh-kon. Egyébként az a biztos ha a kezedben tartod a babát és látod, h. egészséges. Én épp ezért nem izgatom már magam ilyeneken. Üdv 35heteske
Semmi baj nincs, ne legyél szomorú. A 16. heti vérvétel rendben volt, az uh-ra meg kapsz új idõpontot. Semmi rosszat nem okoztál se magadnak, sem a babának. A szétszórtság és feledékenység a kismamaság velejárója, ez természetes. Legközelebb majd írd be a telefonos emlékeztetõbe a fontos vizsgálatokat. Boldog babavárást!
Szia!Ne aggódj, majd meglesz az a vizsgálat, ha jó volt a vérvétel, baj nem lehet veletek. :) Nálunk is a 18 héten volt a genetikai vizsgálat, de úgy látszik mások a szokások.Azért azt szokd meg, jogy minden fontos dolgot írj be a telcsid emlékeztetõjébe.Engem a múltkor a nõgyógyászom hívott fel, hogy õ rám vár, én meg totál elfelejtettem.De nem haragudott, csak aggódott!Én is állatira szenilis vagyok mióta a kislányommal várandós vagyok, de az orvosom ezen csak mosolyog, és azt mondja, az összes kismama ilyen, õ már megszokta.Légy nyugodt! Egy 30 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm szépen nektek a sok jó választ.sziasztok Zsuzsa


A 18 hetes genetikai UH-ra, csak akkor lehet menni ha betöltöm a 18hetet?

Legjobb válasz: Igazából én 20 hetes genetikai UH-nak ismerem. Azt jelenti,hogy 18-20. hét között kell megtörténnie. Azért van,hogy ne legyenek az értékek eltérõek, mert ha túl korán mész,akkor lehet beparázol,hogy a babád méretei nem felelnek meg a korának. Szerintem mindennek megvan az ideje, én 20 hetesen mentem. Beszélj a védõnõddel, mindent elmond úgyis.:)

Igazából én 20 hetes genetikai UH-nak ismerem. Azt jelenti, hogy 18-20. hét között kell megtörténnie. Azért van, hogy ne legyenek az értékek eltérõek, mert ha túl korán mész, akkor lehet beparázol, hogy a babád méretei nem felelnek meg a korának. Szerintem mindennek megvan az ideje, én 20 hetesen mentem. Beszélj a védõnõddel, mindent elmond úgyis.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Ilyenkor nagyon alaposan átnézik az agykamrákat, gerincet, csöves csontok fejlõdését, belszerveket. Várd ki a 18 hetet, hogy nagyobb legyen a babád, mert a dokid annál jobban meg tudja vizsgálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Miskolcra a genetikai uh-ra kell időpont? 21-én kell mennem.12hkm

Legjobb válasz: Szia! Beutalót kaptál a nõdokidtól? Az kell, anélkül nem foglalkoznak veled. Mindenféleképpen telefonálj oda, hogy ne menj feleslegesen. Tel. szám: 0646/515-200 1964 mellék. Nem mindig lehet melléket kérni akkor kérd a genetikai uh-ot. Az utóbbi mondjuk egyszerûbb. Ne add fel ha nem veszik fel nekem 3 napomba tellett mire elértem õket. Keddenként 10 és fél 11 között érdemes telefonálni akkor általában ott vannak.

Szia! Beutalót kaptál a nõdokidtól? Az kell, anélkül nem foglalkoznak veled. Mindenféleképpen telefonálj oda, hogy ne menj feleslegesen. Tel. szám: 0646/515-200 1964 mellék. Nem mindig lehet melléket kérni akkor kérd a genetikai uh-ot. Az utóbbi mondjuk egyszerûbb. Ne add fel ha nem veszik fel nekem 3 napomba tellett mire elértem õket. Keddenként 10 és fél 11 között érdemes telefonálni akkor általában ott vannak.
Ha van már egy 21-i idõpontod akkor nem! Kihez kell menned Dieneshez? Én mindig mentem 9-re mert akkortól rendelt elméletileg. de készülj fel hogy nagyon elfogod ülni a feneked. Volt hogy 14-kor végeztem. Amúgy van egy számuk csörögj oda és kérdezz rá az a biztos! 32 hkm
A kérdező hozzászólása: A nõgyógyászom mondta, hogy 21-én menjek, de azt nem tudom hogy kell-e idõpont.Meg azt se tudom, hogy hánytól rendelnek kedden.

10 hetes kismama vagyok.3szor voltam már nőgyógyásznál, mindegyik alkalommal csinált uh-ot, és azt mondta, hogy minden rendben van. hétfőn kell mennem genetikai uh-ra, és nagyon izgulok, nehogy itt azt mondják h valami baj van a babával?

Legjobb válasz: teljesen természetes hogy végig izgulod a terhességed,én is féltem ettöl...:).de ne aggodj,mert a véGén az àrt a picinek:).na joo nem,de ne félj.a doki nem hülye,lätnä ha van valami...csak teljesen normàlis dolog hogy elküld genetikai ultrahangra,mindenkinek kötelezö elmennie ugy tudom.és a mäsik,tàn jo is hogy aggodsz,hisz ezért leszel jo kismama:),és ne feledd...egy anyuka akkor jo anya ha mindig jobb akar lenni sajät magänäl,és mindig keresi a dolgokat mitöl lehetne jobb anya ha mär megvan a picinyed...akik azt mondjäk magukrol hogy "én jo anya vagyok...tudom" na ezen kelll röhögni,éS tényleg igy van,csak godnolj bele.:).puszi és jo babavàRàst!!!nekem a kisfiam most 6 honapos,éppen holnap:).pusziiii

teljesen természetes hogy végig izgulod a terhességed, én is féltem ettöl...:) .de ne aggodj, mert a véGén az àrt a picinek:) .na joo nem, de ne félj.a doki nem hülye, lätnä ha van valami...csak teljesen normàlis dolog hogy elküld genetikai ultrahangra, mindenkinek kötelezö elmennie ugy tudom.és a mäsik, tàn jo is hogy aggodsz, hisz ezért leszel jo kismama:) , és ne feledd...egy anyuka akkor jo anya ha mindig jobb akar lenni sajät magänäl, és mindig keresi a dolgokat mitöl lehetne jobb anya ha mär megvan a picinyed...akik azt mondjäk magukrol hogy "én jo anya vagyok...tudom" na ezen kelll röhögni, éS tényleg igy van, csak godnolj bele.:) .puszi és jo babavàRàst!!!nekem a kisfiam most 6 honapos, éppen holnap:) .pusziiii
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a bátorítást, nagyon jól esett.

Hány hetesen "kell" menni genetikai uh-ra? És az milyen?

Legjobb válasz: A 18-19. hetit nevezik genetikai uh-nak. Végignézik a baba szereveit, hogy rendben fejlõdnek-e (szívét, veséjét, gyomrát, gerincét), megmérik a buksiját, hasát, combcsontját.

A 18-19. hetit nevezik genetikai uh-nak. Végignézik a baba szereveit, hogy rendben fejlõdnek-e (szívét, veséjét, gyomrát, gerincét), megmérik a buksiját, hasát, combcsontját.
12 hetesen van a tarkóredõ-szûrés, 20 hetesen pedig a létfontosságú belsõ szerveket, végtagokat stb vizsgálják. Mindkettõ rendes uh, bár én az utóbbit 4D-n csináltattam, már ekkor egész jól látszik a baba. Nekünk azt is megmondták, hogy kislány és itt jobban látszott, hogy minden rendben vele. Meg lehetett számolni még az ujjacskáit is :-)

Ha 18 hetesen megyek 4d ultrahangra (Győrbe a kórházba), ahol szakorvosi leletet is kapok a dvd mellé, akkor is el kell menni genetikai UH-ra, vagy mivel ott is mindent néznek, ezért nem szükséges?

Dokimat elfelejtettem megkérdezni, mert ? minden félét nézett most is UH-n, szerdán voltam, vasárnap töltöm a 17.hetet.

Legjobb válasz: A 18 hetes uh kötelezõ, a 4d nem. Így igen, menned kell akkor is, de nem is árt.

A 18 hetes uh kötelezõ, a 4d nem. Így igen, menned kell akkor is, de nem is árt.
Kötelezõ, úgyhogy el kell menni. Egyébként én is gyõri vagyok, szerdán megyek 4D-re.Milyen a gép a kórházba?Mert sok mindenkitõl azt hallom, nem adnak jó képet és nem olyan szépek a felvételek.Neked mi volt a tapasztalatod?
Sziasztok! Én is gyõri vagyok, és igen, menni kell attól a genetikaira is. A kislányommal voltam a kórházban a 4D ultrahangon kb. 1, 5 éve, nekem tetszett akkor és a képek inkább azért nem lettek jók, mert a lányom takarta a pofiját. Most 20 hetes vagyok, és voltam Down-szûrésen a Kyncsnél. Hát most láttam, hogy ég és föld a 2 gép. A Kyncsben olyan felbontása van a képnek, hogy el voltam hûlve, így most megfogadtam, hogy 4D-re is oda fogunk menni, már csak azért is, mert ugyanaz a hölgy csinálja mint a kórházban is csinálta 1, 5 éve, és azt hiszem ugyanannyiba is kerül. De nekem régen a kórházi 4D is nagy élmény volt.
A kérdező hozzászólása: Én is csak most megyek majd, de rengeteg ismerõsöm van Gyõrben és környékén és legtöbben azt mondták, hogy ott a legjobb, mert ott szakorvosi leletet is adnak, dvd-t is. Szó szerint mindent megnéznek a babádon, állítólag nagyon alapos.
Nagyon jó a kórházi is, de a Kyncsben még jobb, igaz ott 5 ezerrel drágább. Ott is adnak leletet, de akkor is kell menni a kórházba genetikai uh-ra. 2 gyerekes 26 hkm
Ha teheted a Kyncsbe csináltassátok a 4D-s uh! szerintem 1000x jobb a kórházinál, + a dvd, meg hát egy igazi alapos lelet.és ha a baba éppen akkor nem mozogna akkor visszahívnak:) , vagy felkeltik, és addig nem hagynak békén még nincs a babyrõl szép felvétel:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat lányok, lehet én is átgondolom akkor, ha ennyire sokan ennyi jót mondtok a Kyncsrõl...
ez az afp érték alacsony! 0, 8 és 2, 5 között normális.
arra nem emlékszem konkrétan, h ráírták e a súlyomat, nekem 2, 1 lett az eredmény, de a kötelezõ 18 hetes genetikai (amin minden rendben volt) után lett ugye ez az eredmény, de a doki (annak ellenére, h határértéken belül van) azt mondta, h 2 felett meg már emelkedettnek (1 alatt meg alacsonynak) számít még 2 genetikai uh-ra küldött, biztos, ami biztos alapon, hála az égnek nem találtak semmit, de az eredmény nagyon eltérõ lehet, ha az afp-t 16. hét elõtt, v után lehet, lehet csak elszámolták, mindenesetre nagyon szurkolok, és ne aggódj, nem hiszem, h baj lehet a babádnál!! boldog babavárást 35 hetes kismami
nekem is ráírták a súlyomat a papírra, azt hiszem valamelyik értéket a súly alapján számolják...
nemtudom mi az összefüggés, de kérték a súlyom.
tényleg azt tudja valaki, hogy mi az összefüggés a testsúly és az afp között? Aki sovány annak alacsony és fordítva? Vagy hogy van ez?
Lehet, hogy igazad van, felesleges az egész. Ráadásul tõlem a súlyomat sem kérdezték és úgy hallottam, hogy mástól igen.
az én laborpapiromon 0.7-2.5ig volt az értékhatár. akkor most hogy is van ez?mindenhol más? akkor erre tényleg felesleges adni!
0.5-2.5 között jó az afp, rajta van a laborpapiron...
A 3. válaszoló írta jól az értéket, de az Afp-re nem lehet adni, akkor teszed jól ha a végére jársz, mert legalább megnyugszol, nagyon drukkolok nektek ( nekem is alacsony volt 0, 6).
0, 7-2, 5 MOM-ig jó az érték ezek a vizsgálatok nem mindig pontosak, számít, hogy a már betöltött 16.héten legyen a vérvétel. drukkolok nektek
Szerintem az uh megbízhatóbb, mint az afp. Drukkolok nektek, hogy ne legyen semmi baj!
Nem tudom, van -e összefüggés, de a súlyból számítják ki, plussz az átlagból, meg nézik az életkort is, áááááá, nem érdemes idegeskedni rajta, persze ki kell vizsgálni, az a biztos, egy kismamának csak úgyis az a megnyugtató.

A 20. genetikai uh-ra szegeden a klinikán belül hova kell menni? Kértem időpontot, és amikor mennem kell akkor a klinikán belül be kell jelentkeznem valahol?

Legjobb válasz: Ahogy bemész bal kéz felõl lesz a porta, ott tudnak tájékoztatni. De egyébként a magasföldszintnél jobbra, a folyosó végén lesz egy kis ablak, ott be kell jelentkezni. Általában elég hosszú sor szokott állni, de lehet, hogy szerencséd lesz. Ha bejelentkeztél , akkor, tovább mész és balra lesznek az ultrahang laborok. Ott leülsz,és vársz (ált. elég sokat kell). Esetleg ha ki jön egy asszisztens, akkor odamehetsz a kiskönyveddel, de idõnként ki is jönnek azokat összeszedni.

Ahogy bemész bal kéz felõl lesz a porta, ott tudnak tájékoztatni. De egyébként a magasföldszintnél jobbra, a folyosó végén lesz egy kis ablak, ott be kell jelentkezni. Általában elég hosszú sor szokott állni, de lehet, hogy szerencséd lesz. Ha bejelentkeztél , akkor, tovább mész és balra lesznek az ultrahang laborok. Ott leülsz, és vársz (ált. elég sokat kell). Esetleg ha ki jön egy asszisztens, akkor odamehetsz a kiskönyveddel, de idõnként ki is jönnek azokat összeszedni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!