Találatok a következő kifejezésre: GYES-ről lehet táppénzre (5 db)

Közvetlenül GYED-ről lehet táppénzre menni, ha jön a 2. baba (de már az első 2. szülinapja után 1-2 hónappal fog megszületni), vagy kötelező megkezdeni a GYES-t?

Sok szabim is van, esetleg azt vegyem ki és utána táppénz? Hogy m?ködik ez?

Legjobb válasz: Szerintem elõbb a szabikat kellen kivenni, az elvileg másfél évnyi szabid, talán elég is lenne, de ha nem akkor jöhet a táppénz.

Szerintem elõbb a szabikat kellen kivenni, az elvileg másfél évnyi szabid, talán elég is lenne, de ha nem akkor jöhet a táppénz.
A kérdező hozzászólása: tanár vagyok, így addig kb. 88 nap szabim lenne, ami elég. A lényeg, hogy nem muszáj GYES-re menni, mert az nagyon kevés. Köszönöm a választ!
Szerintem te nagyon jó helyzetben vagy! Szabi alatt már teljes fizetést kapsz, plusz jár a gyes is. Így nem kell aggódnod, ugyanannyi pénzt kapsz, vagy még többet, mint a mostani babáddal. Legalábbis ha jól értelmeztem a jogszabályt. Attól függ, hogy az évforduló milyen hónapban van, mert az elõzõ évet nézik Gyed szempontjából.
igényelje az apuka a gyest, amellett lehet dolgozni, neked meg szabi.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok!

GYES-ről lehet váltani táppénzre?

Szóval most babát várok és gyesen vagyok és a táppénz több lenne,mint a gyes.Elmehetek táppénzre úgy,hogy a gyest visszamondom?

Legjobb válasz: Tudtommal lehet, persze. Ha fennál a munkaviszonyod.

Tudtommal lehet, persze. Ha fennál a munkaviszonyod.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!Persze, fennáll.És ugye, ha táppénzre váltok nem számolhatnak le?
Ha terhes vagy, nem rúghatnak ki.
Szia én is gyesen vagyok de nekem azt mondták a munkaügyisek hogy nem szabad táppénzre menni mert akkor a gyed-et a táppénz alapján kapod de ha maradsz gyes-en akkor a bejelentett fizetésed után számolják ki.
Én úgy tudom hogy ha a tgyás alapja gyes akkor kevesebb mintha táppénz az alapja.

Hogyan tudok lemondani a GYES-ről ÉS hol? Csak személyesen, vagy levélben is lehet? Van erre vmi nyomtatvány? Táppénzt szeretnék igényelni, de a munkahelyem kéri hozzá a GYES-megszüntető nyilatkozatot.

Legjobb válasz: Bocs az Offért és a tudatlanságomért, de ilyen létezik? Ha gyesen vagy, akkor vissza tudsz menni TP-re.Nem kellene, ahhoz biztosított jogviszonynak lennie?

Bocs az Offért és a tudatlanságomért, de ilyen létezik? Ha gyesen vagy, akkor vissza tudsz menni TP-re.Nem kellene, ahhoz biztosított jogviszonynak lennie?
Delsõ vagyok, és gondolom a MÁKnál tudnának segíteni


GYES-ről vissza lehet menni táppénzre? (Újabb várandósság esetén)

Ha igen, akkor azt hogyan, mib?l számolják?

Legjobb válasz: Engem is nagyon érdekelne, miért nem válaszol senki? Egyébként szerintem vissza lehet menni. Vagy úgy, hogy kiveszed a szabid és a második nap elmész táppénzre.

Engem is nagyon érdekelne, miért nem válaszol senki? Egyébként szerintem vissza lehet menni. Vagy úgy, hogy kiveszed a szabid és a második nap elmész táppénzre.
Értem. Akkor nem a táppénzbõl számolták:) Mint írtam, a tgyás alapja 180 bérezett nap híján a minimálbér kétszeresének 30-ad része. Ez 2010-ben 147000 Ft volt. Ennek a 30-ad része 4900Ft naponta. Ennek 70%-a a napi tgyás: 3430Ft. Ha ezt felszorzod 31-el, akkor 106330Ft az ellátás összege:)
1. gyerek 2008.01.10 született Ezután TGYÁS, GYÁP, GYED 2010.01.10-ig 2010.01.10- szabadság kivétele 3 hó (alapja szintén bruttó 270.000), majd táppénz 2010.08.28-ig. Ekkor született meg a 2. gyerkõc. Utána a leírtak.
Tegnap 18.20-kor válaszolónak. A bruttó bérem a terhességem elõtt 270.000 Ft volt. A TGYÁS-om bruttó 106.330 Ft volt. A táppénzem nagyjából bruttó 145.600 Ft volt. Nekem úgy tûnik, hogy a táppénz volt a TGYÁS alapja. Akkor most az OEP nem jól számolt?
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon köszönöm! (Mégsem megyek az OEP-hez :o)
Igen, a szerzõdés szerinti béredbõl fogják számolni, azzal a változással, hogy a tgyás sem lehet több a minimálbér kétszerese 70%-ánál. (ez csak akkor érint téged, ha 156 ezernél többet kerestél) De a gyed ugyanannyi lesz, vagy ha volt általános béremelés a cégednél, akkor akár több is, de az is max. a minimálbér kétszeresének 70%-a. És az elõttem válaszolónak biztosan nem a táppénze alapján számolták a tgyást, ugyanis a táppénz is egy ellátás, és egyik ellátás sosem lehet alapja a másik ellátásnak.
A kérdező hozzászólása: Kedves 15:21! Ezek szerint jól értem, ha sikerül a "terv" és október-november környékén megfogan a baba, én elmegyek táppénzre, (augusztus és december az kevesebb mint hat hónap), akkor ugyanúgy, a már meglévõ két gyermekem elõtti fizetésembõl számítják majd a TGYÁS-t és GYED-et? (A fizetésem több volt a minimálnál.) Ha ez így van, akkor az nagyon jónak tûnik... (Szabadságot nem vennék ki, tehát mindenképpen GYES-re megyek majd, mert az a cégnek nagyon rossz lenne, úgy tudom, ha majd lejár az utolsó gyermekem utáni GYES is, akkor felmondhatunk szabadságok kiadása nélkül is.)
14: 43-as vagyok TGYÁS alapja a táppénz volt. GYED alpját nem tudom, mert a max. GYED-et kapom, a határozatban pedig nem írták le. Egyébként pedig a munkáltatóm intézte.
A kérdező hozzászólása: Kedves 14:43! TGYÁS-on is voltál? És a GYED-et mibõl számolták?
A lányom amikor 2 éves lett, újból várandós lettem. Én kivettem a szabadságomat és elmentem táppénzre. A fiam most 9 hónapos és kapok GYED-et
A kérdező hozzászólása: Sajnos nálam nem ilyen egyszerû a helyzet, visszamenni nem tudok dolgozni, mert nincs munka, amíg folyamatában vannak a dolgok, addig ok, utána elküldenek. Jóban vagyok velük, tudom hogy nincs más lehetõsége a cégnek. Továbbá szeretném, ha 3 év lenne a 2-3. gyerkõcöm között. Augusztusban betölti a pindur a kettõt, akkor GYES-re mennék, és októbertõl akció. Ezért a kérdés, hogy akkor lehet-e táppénzre menni, mert az nyilván nagyobb összeg lenne, mint a GYES...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kicsit okosabb lettem, de sajnos a linkelt fórumokon is ellentmondásosak a válaszok, akkor én is elmegyek majd az OEP-hez...
Egy párhónapot érdemes vissza menni dolgozni. Ha nem telik el az egy év a gyes végétõl számítva az újabb gyermek születéséig, akkor nem kapsz gyedet. Visszamész 3-4 hónapot dolgozni, összehozod a gyereket, majd irány táppénz és így kiadja az egy évet. De ez nem biztos, hogy így van, én is csak olvastam valahol, mert engem is érinteni fog a dolog.
Köszönöm szépen a segítséged.

Gyes-ről táppénzre milyen módon lehet menni? Kismama vagyok és tanácstalan ebben az ügyben. Jövőhéten kezdem el intézni, de örülnék ha valaki itt is segítene.

Legjobb válasz: Milyen táppénzre, veszélyeztetett terhes vagy a következõ babával, vagy hogy érted pontosan?

Milyen táppénzre, veszélyeztetett terhes vagy a következõ babával, vagy hogy érted pontosan?
gyesrõl nem lehet táppénzre menni... engem is érdekel hogy érted ezt... :)
Ha újra terhes vagy és a terheségeddel van valami egészségügyi probléma, magyarul veszélyeztetett terhes vagy akkor kiírnak táppénzre. Ha problémamentes terhességed van, akkor nem mehetsz táppénzre (elvileg).
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát szerintem elõször is vissza kellene menned dolgozni, ahhoz hogy táppénzre mehess (legalábbis nekem ez így logikus). Menj be a munkahelyedre, és ott jelezd, hogy vissza mennél dolgozni, megmondják, hogy mikortól vesznek vissza (mert elvileg ezt már elõre azt hiszem 60 nappal jelezni kell), onnantól elkezded letölteni a bent maradt szabijaidat, aztán utána meg kiíratod magad táppénzre (azért olyan hú de nagy veszélyeztetettség ehhez nem kell, csak a nõgyógyász javaslata, amit meg úgyis megad, ha magándoki). Viszont azt vedd figyelemebe, hogy ha nem lesz meg a 180 nap bérezett napod (amibe a táppénz nem számít bele), akkor gondok lehetnek a tgyás és gyed számításnál. A tgyásnál szerintem figyelembe veszik a szerzõdés szerinti béred, de a gyednél már nem biztos, ott lehet hogy csak minimálbérbõl fogják számolni, de ezt a munkáltató is meg tudja majd mondani, vagy az államkincstárt is felhívhatod és kérhetsz infót errõl az egészrõl.
A kérdező hozzászólása: Igen, a második babával vagyok várandós a gyes májusig tart az elsõ gyermekkel.Jövõhéten megyek az orvoshoz aki ha szükséges biztos megadja a veszélyeztetett terhességrõl a papírt ugyanis a kislányom koraszülöttként született két hónappal hamarabb.Bár nem gondolom hogy ez lenne hozzá a feltétel...A lényeg azért szeretnék táppénzre menni ha lehetséges mert anyagilag nem mindegy, illetve szeretnék újra kapni gyedet és tgyást.Mivel van munkaviszonyom remélem megoldható!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!