Találatok a következő kifejezésre: GYED-en lévő vagyok, (16 db)

Gyed-en lévő 2. gyermekkel terhes kismamának gyed-en maradni vagy szabit kivenni és táppénzre menni éri-e meg jobban?

Gyed-en 2009.jan.8-ig vagyok, 2. gyermekemet 2009.jan.05-re várom, bruttó bérem 220e ft volt, most a maximális bruttó 96600 ft gyed-et kapom. Maradjak gyed-en vagy vegyem ki a 35 nap szabimat és utána menjek táppénzre? Melyik éri meg jobban? és mikortól tegyem ezt? nem tudom, hogy számolják a táppénzt...

Legjobb válasz: Szia! Maradj gyeden. És amikor a második babus megszületik, akkor lemondod az elõzõre a gyedet egy levélben, és beadod az uj babus miatt a tgyást vagy pedig a gyedet. Én nem mennék táppénzre. A 35 nap szabid ráérsz kivenni, ha a második babussal is tul vagy a 3 éven. Az igy ki nem adott szabi nem vész el, mert nem tudtad kivenni. Halmozódik tovább, hozzáadódik a második babusra járó szabadság is. Kriszta

Szia! Maradj gyeden. És amikor a második babus megszületik, akkor lemondod az elõzõre a gyedet egy levélben, és beadod az uj babus miatt a tgyást vagy pedig a gyedet. Én nem mennék táppénzre. A 35 nap szabid ráérsz kivenni, ha a második babussal is tul vagy a 3 éven. Az igy ki nem adott szabi nem vész el, mert nem tudtad kivenni. Halmozódik tovább, hozzáadódik a második babusra járó szabadság is. Kriszta
A kérdező hozzászólása: Köszönöm segítséged! Abban tudnál segíteni, hogy a következõ baba után járó tgyás-nak, illetve gyed-nek mi lesz az alapja? Tv szerint a 2007 évi jövedelmem. Ez a bruttó havi 220 ezret jelenti? merthogy 2007-ben csak tgyást és gyedet kaptam. Ez esetben kb ugyanannyi lesz a támogatás összege a 2. baba után is? Elõre is köszönöm. Nagyon nem vagyok képben :-).
Szia! Igen valószinûsithetõen megkapod ugyanazt az összeget. kriszta
A kérdező hozzászólása: Köszönöm segítséged.

Mit kell tartalmaznia egy GYED-en lévő kismama bérlapjának? Fel kell tüntetni a családi pótlékot ha azt is a cégen keresztül kapom? Vagy összevonják a kettőt?

Sziasztok!Nagyon fontos lenne megtudnom hogy mik szerepelnek egy hivatalos GYED-en lév? kismama bérlapján.

Legjobb válasz: Nekem rajta van csp is. Amúgy ezek vannak rajta:(tavaly novemberin éppen) Jövedelmek: GYED 102900 családi pótlék 26600 levonások: Érdekképv. tagdíj Önk. Nyptár tgdíj Eü ptár tagdíj Eü jár pénzben (0) EÜ ját term-ben (0) Gyed Gyes Mnypt tagdíj Gyed, Gyes nyjár Munkaerõpiaci jár (ez mot 0) Nyugdíjjárulék (ez is 0) SZJA elõleg

Nekem rajta van csp is. Amúgy ezek vannak rajta:(tavaly novemberin éppen) Jövedelmek: GYED 102900 családi pótlék 26600 levonások: Érdekképv. tagdíj Önk. Nyptár tgdíj Eü ptár tagdíj Eü jár pénzben (0) EÜ ját term-ben (0) Gyed Gyes Mnypt tagdíj Gyed, Gyes nyjár Munkaerõpiaci jár (ez mot 0) Nyugdíjjárulék (ez is 0) SZJA elõleg
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Ez nagyon érdekes!Az ismerõsömnek csak a GYED van rajta és persze a levonások!Lehet hogy nem is kapja mert sehogy sem jön ki az összeg!besorolási bér 91000ft átutalt összeg a levonásokkal 63000ft :-(
A kérdező hozzászólása: Köszi! Tudomásom szerint a munkáltató tb kifizetõ de annó nála kellet intézni és utalva kértem!A kincstártól egy vasat sem kapott de a papírokat beadta a munkahelyére.Akkor ha jól értelmezem akkor a családi pótlékot külön kellett volna megkapnia a kincstártól?
Nekem a munkáltató kifizetõhely, onnan kapom a gyed-et és csp-t A gyest is onnan fogom kapni elsõ voltam
Jé, akkor én ezt nem értem! 4, 5 éve, mikor elõször mentem gyed-re, a munkahelyemrõl kaptam azt és a csp-t is, de idõközben a csp-t átvette a mák, így azt most már onnan kapom, míg a gyed-et továbbra is a munkahelyemrõl. Így a mostani bérlapomon nekem is csak a gyed van. Akkor most mi az igazság?

Gyesen / gyed-en lévő kismamák, ti visszamentek dolgozni még a gyermeketek 2 éves kora előtt vagy megvárjátok azt?

Legjobb válasz: Gondoltam arra, hogy visszamegyek, de csak jövõre lesz bölcsi, meg anyagilag sem éri meg igazán (gyeden vagyok). A lényeg amúgy az, hogy korainak érezném a lányomnál, így a gyedet megvárom, amíg lejár, 27 hónapos lesz, amikor bölcsibe kerül. Munkahelyemen már szóltam, várnak vissza jövõre szeretettel, nagyon remélem, hogy abban a munkakörben, amit a régi helyett szeretnék...

Gondoltam arra, hogy visszamegyek, de csak jövõre lesz bölcsi, meg anyagilag sem éri meg igazán (gyeden vagyok). A lényeg amúgy az, hogy korainak érezném a lányomnál, így a gyedet megvárom, amíg lejár, 27 hónapos lesz, amikor bölcsibe kerül. Munkahelyemen már szóltam, várnak vissza jövõre szeretettel, nagyon remélem, hogy abban a munkakörben, amit a régi helyett szeretnék...
A kérdező hozzászólása: 13:10-nek: Sok szerencsét Neked hozzá! :)
Én vissza akartam két éves kora elõtt, de nincs bölcsi, ha kifizetem a családi napközit, annyi marad majdcsak mint a gyedem, tehát nem éri meg.Inkább összehozzuk ketteskét:-)))
Én vissza akartam de így hogy elveszik a gyest munkavégzés mellet, nem tudom kifizetni a magánbölcsit (állami nincs) mert akkor rosszabbul jönnénk ki anyagilag mintha gyeden vagyok itthon :( és még egész nap más is nevelgetné a 17 hós lányomat)...:( Így meg marad a parázás hogy mikor 2 éves elmúlik, lesz e munka számomra -....(valószínû amúgy hogy nem..)legalábbis itt helyben és a szkmámban tuti nem.:(
Most másfél éves a kislányom. Nem megyek vissza dolgozni, bár szeretem a hivatásom. Mégis úgy döntöttem, hogy ameddig lehet, itthon maradok a kislányommal.
Elsõ gyermekünkkel itthon maradtam gyesen (2-3 éves koráig) de közben terhes lettem és épp vége lett a gyesnek mire született a kicsi.Nem sokára 2 éves lesz, most már vissza megyek dolgozni.Most már muszáj, 1 gyerekkel sem volt könnyû 25eft gyesbõl, 2-vel meg pláne.Kicsi megy bölcsibe, de most meg csak 6 órában lehet gyes mellett majd dolgozni, amit én nem is bánok, tényleg több idõ jut így rájuk.Csak kérdés a munkahelyem alkalmaz e 6 órában???


GYED-en lévő kismama vagyok, milyen formanyomtatványt kell kitölteni a második baba megszületésekor?

A baba júl.-ban születik és még akkor is GYED-en leszek az els?vel. Elég elküldeni a "bejelentés gyermekszámváltozásról" nyomtatványt, vagy le kell mondani az els? után járó GYED-et, ha igen, hol?

Legjobb válasz: Szia! Ha gyed alatt születik meg a következõ babád, akkor gyedbõl gyedbe mész, talán az összeg is marad. Szerintem ugyanúgy tölts ki mindent, mint az elsõnél és majd a tb eldönti, hogy melyik számodra a kedvezõ.

Szia! Ha gyed alatt születik meg a következõ babád, akkor gyedbõl gyedbe mész, talán az összeg is marad. Szerintem ugyanúgy tölts ki mindent, mint az elsõnél és majd a tb eldönti, hogy melyik számodra a kedvezõ.

GYED-en lévő kismama vagyok. Nagyon szeretnék a gyerekem mellet dolgozni. Tudtok esetleg valamilyen konkrét ötlettel (bedolgozás, otthonvégezhető munka) szolgálni?

Legjobb válasz: GYED mellett nem lehet legálisan semmilyen formában dolgozni, csak GYES mellett. Otthon végezhetõ munkát, ami nem átverés és kamu, valamint nem kell elõre azért fizetni, hogy dolgozhassam (regisztráció, munkacsomag, és ilyen-olyan címen szoktak lóvét legombolni) még nem találtam, pedig már régóta keresek.

GYED mellett nem lehet legálisan semmilyen formában dolgozni, csak GYES mellett. Otthon végezhetõ munkát, ami nem átverés és kamu, valamint nem kell elõre azért fizetni, hogy dolgozhassam (regisztráció, munkacsomag, és ilyen-olyan címen szoktak lóvét legombolni) még nem találtam, pedig már régóta keresek.
Így van GYED-t azért kapod, hogy maradj a fenekeden és babázz. Megértem az igényedet én is így vagyok vele. Már a második gyerekkel vagyok itthon. Én olyat tudok csinálni, hogy társadalmi munkában segítek civil szervezeteknek. De ez nem pénz kereset. Ha azért szeretnél dolgozni, mert kevésnek találod a GYED összegét sajnálom de ez van. Ugyanis ha netán valahol lebuknál nem elég, hogy megbüntetnek de még a GYEd-ed is elveszik.
Értem. GYES alatt már akár teljes munkaidõben is dolgozhatsz. Csak azt nem tudom addig hová teszed a kislányod. Vagyis ki vigyáz rá ha nem megy bölcsibe? Viszont ha adhatok egy jó tanácsot amint lesz óvodai beirtás írasd be. Mert azok is túlterheltek. Mi lehetne? Ez függ attól is, hogy milyen képesítésed van. De mondjuk elmehetsz félállásba lépcsõházat takarítani vagy valahol máshol. Esetleg vállalhatsz gyerekere vigyázást a sajátod mellett. Most más nem jut esz4embe. Ha esetleg tanár vagy taníthatnál korrepetálás vizsgára felkészítés stb. Remélem adtam jó ötleteket.
A kérdező hozzászólása: Nem gyed alatt, hanem gyes alatt szeretnék valamit ithon dolgozni, mert nemsokára letelik a gyedem, és nem szeretném bölcsibe adni a lányomat, ott is telített a létszám.
Fordíthatsz, ha ertesz nyelveken, akkor a babód mellett vagy. Én nyitottam egy webboltot, itthonról azzal jól elvagyok, nem fizet sokat, de annyit igen, hogy megerje vele foglalkozni.
nézzétek ezt meg én is most vágok bele... http://oldala.biz/
Utolsó válaszoló: belevágtál? Milyen a munka? Ha tényleg valódi és megéri csinálni engem is érdekelne!

Kaptatok az államkincstártól családi pótlék adózásról nyomtatványt? Vagy ezt ki intézi a GYED-en levő anyukáknak?

Legjobb válasz: Én közalkalmazott vagyok,nekem be kellett menni a munkahelyemre aláírni 2 papírt.A párom magáncégnél dolgozik,neki is az irodán kellett papírt aláírni.Érdeklõdj a munkahelyeden,ott biztos segítenek.

Én közalkalmazott vagyok, nekem be kellett menni a munkahelyemre aláírni 2 papírt.A párom magáncégnél dolgozik, neki is az irodán kellett papírt aláírni.Érdeklõdj a munkahelyeden, ott biztos segítenek.
Szia.Nekem is a munkahelyemrõl küldték ki a papírt és oda is kellett visszavinnem, én a Gyed-et is innen kapom.

Gyed-en lévő anyuka vagyok, de hamarosan már csak a gyes-t fogom kapni. Szeretném valamivel kiegészíteni a családi kasszát. Milyen munkát vállaljak, amit esetleg itthonról is el tudnék végezni? Érdemes munkaközvetítőhöz fordulni?

Végzettségem szerint közgazdász vagyok, két nyelv aktív ismeretével, de bármit (tisztességes munkát) elvállalnék, amit gyerek mellett, napi pár órában csinálni tudnék. pl. fordítás. Hol keressek munkát?

Legjobb válasz: munkaközvetítõ:) vagy profession.hu,vagy ahol laksz nincs munkaközvetítõ (a térségben)?

munkaközvetítõ:) vagy profession.hu, vagy ahol laksz nincs munkaközvetítõ (a térségben)?

Egyedülálló gyed-en lévő anyukaként jogosult vagyok a családi adókedvezményre?

A Gyedem kb 30000forint havonta és az oept?l kapom,mivel megsz?nt a munkaviszonyom mielött sz?ltem.Köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Persze, bár 100%-ban kihasználni nem tudod, de az adó erejéig kérheted az OEP-tõl.

Persze, bár 100%-ban kihasználni nem tudod, de az adó erejéig kérheted az OEP-tõl.
Mindegy hogy egyedülálló vagy vagy sem, és gyeden is lehet igényelni. Bár ekkora összegnél alig valami, de lehet.
Kb. 5000Ft, azért az annyira nem kevés, pláne hogy ilyen alacsony a gyeded.
igen, igénybeveheted, de sajnos teljes összeget nem tudod érvényesíteni. ha késõbb lesz más adóköteles jövedelmed, akkor visszamenõlegesen a korábbi hónapokra is érvényesítheted az év végi adóbevallásnál
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Már tavaly is beadtam a papírt, de akkor semmit nem vettem észre hogy többet kaptam volna és ezek szerint akkor idén sem fogom :-(
Szia, tavaly még járt adójóváírás és az egyösszegbe kiütötte a kedvezményt.Idén már nincs adójóváírás, így szükséged lesz a gyerekkedvezményre, de valószínûleg ugyanannyit fogsz kapni így is, mint tavaly.Remélem nem beszéltem hülyeséget.A kedvezmény az adó erejéig jár.
Tavaly már nem volt adókedvezmény.

Két gyermekes GYED-en lévő anyuka vagyok, igénybe vettem a családi adókedvezményt és emellett adójóváírást is, amennyiben maradt a családi adókedvezméyből igénybe nem vett rész, akkor azt a férjemmel együtt vissza tudjuk igényelni jövőre?

Vagy ez nem lehetséges ? Maximum GYED-et kapok.

Legjobb válasz: a férjeddel közösen kellett volna felvennetek. úgy tudom visszaigényleni nem lehet. meg holnap után úgy is megszûnik a jóváírás... :/

a férjeddel közösen kellett volna felvennetek. úgy tudom visszaigényleni nem lehet. meg holnap után úgy is megszûnik a jóváírás... :/
Ha igénybe vetted a családi adókedvezményt és az adójóváírást is, akkor jövõre már nem tudsz mit visszaigényelni. Pl. Ha van mondjuk 20.000 Ft adód havonta, akkor abból levonják a 12.000 Ft adójóváírást és habár 20.000 Ft családi adókedvezményre lennél havonta jogosult a két gyerek után, csak 8.000 Ft-ot tudsz belõle érvényesíteni. Így nem lesz fizetendõ adód évközben. De hiába lennél még elviekben jogosult 12.000 Ft adókedvezményre, nincs annyi adód, amibõl jóvá lehetne írni. Jövõre talán inkább a férjed vegye igénybe a családi adókedvezményt. Két gyerek esetén ez 20.000 Ft, de maximum annyi, amennyi adód van.
A kérdező hozzászólása: Tehát jól értem, hogy mivel nem igényeltük külön ezért végérvényesen elveszett :-O ? Én azt hittem, hogy amikor az adóbevallást benyújtjuk, akkor az alapján visszautalják a nem érvényesített adót, úgy mint ha valaki nem igényelte az adójóváírást, de késõbb visszaigényli.
Ha egyedül te kérted, akkor csak te tudod a kedvezményt érvényesíteni. Ha viszont nem fizettél be annyi adót akkor nincs mibõl visszaigényelni. Sajnos ez így elveszett.
Mivel a családi adókedvezmény megosztható, így ha te igénybe vetted, de nem a teljes összeget, akkor a fennmaradó részt a férjed igénybe veheti. Ha õ ezt nem kérte, úgy mint mikor az adójóváírásról nyilatkozunk, akkor következõ és május 20-ig, amikor a bevallást benyújtja igényelheti, azaz csökkentheti az adóalapját, ezáltal a fizetendõ adóját, jó esetben jár is vissza pénz és az visszakérhetõ. Tehát ez is úgy mûködik mint az adójóváírás. Ha késõbb kértétek mint ahogy járt volna (pl. májustól járt volna, de júliustól kértétek) akkor is érvényesítheted, azaz kérheted még a fennmaradó idõszakra, amikorra járt volna, de nem kértétek. Ha te kérted a maxot és meg is kaptad, akkor nincs mit kérni. Off: az adójóváírás igaz hogy január 1-tõl megszûnik, de ebben az évben volt, tehát a 2011-es évre vonatkozó bevallás benyújtásakor még 2012 május 20-ig lehet érvényesíteni az adójóváírást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!