Találatok a következő kifejezésre: GYED után tudok visszamenni (5 db)

Ha már lassan a szabadságaimat kezdeném kivenni a GYED után, de közben mégsem tudok visszamenni dolgozni, akkor van még lehetőség változtatni és itthonaradni GYES-en?

A gyermekem tartós betegsége miatt maradnék mégis itthon .

Legjobb válasz: Én kivettem a szabim is, s mégis gyesen maradtam. Majd 3 éves korában visszamentem dolgozni.

Én kivettem a szabim is, s mégis gyesen maradtam. Majd 3 éves korában visszamentem dolgozni.
A kérdező hozzászólása: Mit szólt a munkahelyed erre? Te is visszaígérkeztél, majd a szabik alatt szóltál, hogy mégsem mennél vissza ? Vagy te eredetileg is azt mondtad nekik, hogy kivennéd a szabikat , majd maradnál GYES-en ?
Mondtam, hogy visszamegyek, s a szabik végén, hogy mégsem. Tudomásul vették. 1 év múlva semmi gond nem volt, hogy mentem.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál, sokat jelentett ez most nekem, mert teljesen bepánikoltam, hogy ilyenkor most mi van...

Részmunkára tudok csak visszamenni GYED után, ha teherbe esnék, akkor abból számítják a TGYÁST?

Olvastam, hogy 180 napot néznek visszafele, ha el?z? évben GYEDEN voltam...de ez a részmunkára is igaz? (4órás munka) Egyáltalán megteheti a munkáltató, hogy GYED után csak 4 órásra vesz vissza?????

Legjobb válasz: Hogy megteheti-e,szerintem simán megteheti.Gondolj bele,ha idõközben megszünt volna a cég,vagy nevet váltott volna,vagy átszervezték volna,akkor is ugyanígy joga lett volna nem visszavenni,vagy részmunkára visszavenni.

Hogy megteheti-e, szerintem simán megteheti.Gondolj bele, ha idõközben megszünt volna a cég, vagy nevet váltott volna, vagy átszervezték volna, akkor is ugyanígy joga lett volna nem visszavenni, vagy részmunkára visszavenni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És azt nem tudod, hogy ilyenkor is 180 bérezett napot néznek, hogy megvan-e az igénybevételt megelõzõen vagy több kell?
Megteheti, de csak akkor, ha te is hozzájárulsz. Munkaidõ megváltoztatásához szerzõdés módosítás kell, és az egyoldalúan ebben az esetben nem megy. Más: ha volt 180 bérezett napod, akkor ennek az idõszaknak a jövedelme alapján számolják az ellátásokat. Ha 4 órás bért kaptál, akkor abból.

Gyed után hogyan tovább? Azt tudom, hogy megigénylem az államkincstárnál a gyes-t. Nem szándékozom visszamenni a munkahelyemre, ebben az esetben mit kell tennem?

A szabadságaimat ki fogják fizetni,ha közös megegyezéssel eljövök onnan?Ha igen azt hogyan számolják?

Legjobb válasz: Kifizetik, de minek jössz el? Vagy már van másik munkád? Ha nincsen, akkor maradj a korábbi munkahelyeden, különben buksz egy csomó biztosításban töltött idõt.

Kifizetik, de minek jössz el? Vagy már van másik munkád? Ha nincsen, akkor maradj a korábbi munkahelyeden, különben buksz egy csomó biztosításban töltött idõt.
A kérdező hozzászólása: Azért nem megyek vissza, mert nem túl jól váltunk el a munkaadómmal és csak arra várnak, hogyan tudnak kitolni velem, ha visszamegyek...és igen mást szeretnék csinálni...hogyan tudnék a legjobban kijönni belõle?
Szerintem maradj fizetés nélküli szabin a gyes alatt, és csináld a másik munkát - ez teljesen törvényes. És ha kiderül, hogy nem vált be, akkor is még munkaviszonyban állsz, és nyugodtan keresgélhetsz tovább. Ha meg bevált, akkor felmondasz, kifizetik a szabikat, és ennyi.


Jár, persze
A bölcsõdébe munkáltatói igazolást kell vinni hogy visszamész dolgozni miután a gyerek elkezdi a bölcsit.Ezt a bölcsi vezetõjével kéne megbeszélned, bár nemtudom hogy ez a pár hónap számit e valamit. Nemtudom hogy már utána jártál e a beiratkozásnak.A gyed 2 éves korig jár, vagy ha vissza mész dolgozni.A gyest akkor is kapod ha már dolgozol a gyerek 3 éves koráig.
Én úgy tudom, a gyed nem jár, ha a gyerek bölcsis, mivel a bölcsibe csak akkor vehetik be, ha te dolgozol és dolgozni és gyed-en lenni egyszerre nem lehet. Tehát ha a gyereket beveszik, vissza KELL menned dolgozni.
nem jár, egyértelmû, ha bölcsis a gyerek, nem jár, esetleg a gyes. Szó szerint a törvény: nem jár a gyed, ha a a gyermeket valamely napközbeni ellátást nyújtó intézményben helyezték el, (bölcsõde, házi gyermekfelügyelet, családi napközi) ide nem értve a rehabilitációs, habilitációs foglalkoztatást nyújtó intézményben történõ elhelyezést.
Le kell mondanod a gyedrõl mert ha bölcsibe jár a gyerek akkor csak gyes jár.Ha nem mondod le akkor vissza kell fizetned. Nem értem miért nem tartják fenn a helyet a gyereknek ha csak késõbb tölti be 2. Nálunk vinni kellett a munkáltatói igazolást hogy mikortól megyek dolgozni és attól a naptól kezdve szokott be a bölcsibe. Pedig nekem januárban töltötte a 2 és onnantól ment.

GYED után hogyan tudok visszamenni dolgozni?

Ha gyermekem születése után eltelik a két év GYED és szeretnék visszamenni dolgozni, akkor mi lesz azzal akit felvettek a helyemre? Vagy nem is kell a régi munkahelynek visszavennie?

Legjobb válasz: vissza kell venniük téged. akit felvettek helyetted, azt szerzõdéssel alkalmazzák. ilyenkor azt szokták beírni az illetõ szerzõdésébe, legalábbis nálunk, hogy XY (te neved) visszatértéig alkalmazzák a helyettsítõ munkatársat.

vissza kell venniük téged. akit felvettek helyetted, azt szerzõdéssel alkalmazzák. ilyenkor azt szokták beírni az illetõ szerzõdésébe, legalábbis nálunk, hogy XY (te neved) visszatértéig alkalmazzák a helyettsítõ munkatársat.
idõben jelezd a fõnöködnek a szándékodat! ha jól tudom, gyed után min. 3 hónapig tilos kirúgni az anyukát. de hoyg utána mi van...?
Még a GYED lejárta elõtt legalább másfél hónappal szólj, hogy visszamennél, mert ugye lehet, hogy akit felvettek a helyedre, az felhasználja a felmondási idõt, neki is kell új munkahelyet találni. Javaslom, hogy a GYED lejárta után még vedd ki a szabidat, ami összegyûlt a két év alatt, ezzel is idõt adsz a helyeden lévõnek, meg te is még otthon lehet pár hétig. Na most, GYED után három hónapra kell, hogy visszavegyenek, utána felmondhatnak neked, de persze indoklással. Én is vissza fogok menni, igaz, hogy nekem akkor még nem jár le a gyed-em, mert a fiam októberi, de én pont, hogy a nyáron akarok dolgozni, és augusztusban kiveszem a szabimat, amikor a bölcsiben szünet van, aztán fel is mondok, csak ahhoz kell visszamennem, hogy megkapjuk a lakáshitelt, aztán én egyetemre fogok járni nappalira. De a lényeg az, hogy vissza kell venniük. És gondolj a bentmaradt szabidra!
Ma már Gyes alatt is lehet 8 órás munkaviszonyban dolgozni. Tehát, ha Gyed után visszamész dolgozni a gyerkõc 3 éves koráig kapod a Gyes-t is, aminek még az az elõnye is megvan, hogy a folyósítási ideje alatt nem rúghatnak ki. Én is így megyek vissza dolgozni.
Egyetértek az elõttem szólókkal, annyiban egészíteném ki, hogy a gyermek 3. életévének betöltéséig felmondási tilalom alatt állsz, illetve hogy a gyed alatt (és esetleg elõtte) felhalmozott szabadságod a munkáltató köteles kiadni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!