Találatok a következő kifejezésre: GYED után tudok (29 db)

Ha gyed után rögtön elmegyek betegre, akkor mi lesz a táppénz alapja? És ha előbb gyesre megyek és majd onnan betegre, akkor mi az alap? ( Gyes mellett nem dolgoznék. ) Köszönöm, hogy ha tudja vki.

Legjobb válasz: http://www.oep.hu/portal/page?_dad=portal&_pageid=34,55138&_.. Itt megtalálod, az az összeg lesz az alap ami után gyedre voltál jogosult.

http://www.oep.hu/portal/page?_dad=portal&_pageid=34, 55138&_.. Itt megtalálod, az az összeg lesz az alap ami után gyedre voltál jogosult.

Mi kell a gyes igényléséhez? A gyedet a cégemmtől kaptam.17. -én tölti be a lányom a 2 évet, csak 17-e után tudom intézni?

Legjobb válasz: Már intézni kellett volna. Mivel 30 nap az elbírálási idõ. Így nem lesz folyamatos a juttatás. Tehát szeptemberben, nem kapod meg, csak a töredék gyedet. A gyest majd októberben kapod meg, az elmaradt aug. 18-tól. A Mák oldaláról le kell tölteni az igénylõ lapot és visszaküldeni.

Már intézni kellett volna. Mivel 30 nap az elbírálási idõ. Így nem lesz folyamatos a juttatás. Tehát szeptemberben, nem kapod meg, csak a töredék gyedet. A gyest majd októberben kapod meg, az elmaradt aug. 18-tól. A Mák oldaláról le kell tölteni az igénylõ lapot és visszaküldeni.
A kérdező hozzászólása: De a cégemtõl nem kell papír, vagy valami????
nem kell semmi. Csak kitöltöd és kész. A gyeshez úgymond már nincs köze a munkahelynek, mert az ugye mindenkinek jár. elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm szépen, csak azért kérdeztem, mert azt hallottam, hogy majd a cégem küld papírt ha lejár a gyed. Na ezek szerint jól meg szívtam, mert erre vártam :(( Nagyon köszönöm a segítséged! :)

Mi a menete annak ha gyed után már nem tudok vissza menni dolgozni a régi munkahelyemre? (Többi lent)

A 2. babával vagyok itthon, egy hónap múlva jár a gyedem,de családi okok miatt messzire költöztünk a munkahelyemtől,így oda már nem fogok tudni bejárni dolgozni.Mit csináljak ha lejár a gyedem?Kérjem e gyes idejére még a fizetés nélküli szabadságot és csak gyes után foglalkozzak a felmondással vagy mondjak fel rögtön ha lejár a gyedem?

Legjobb válasz: Maradj meg fizetesnelkulin, csaka. GYES utan mondj fel.

Maradj meg fizetesnelkulin, csaka. GYES utan mondj fel.
A kérdező hozzászólása: Szerintem gyes után amúgy se vennének már vissza, mert teljesen átrendezõdött az egész munkahely, lecserélõdtek a fõnökök, sokakat elküldtek, úgyhogy nekem csak a gyed miatt nem mondtak még fel.A felmondási idõ az hogy van?Milyen esetekbe kell ledolgozni?
Ha te mondasz fel, le kellene dolgozni. A közösmegegyezes de kellene menni, akkor el engedhetik. De ha pl rögtön a GYES leírta utan mondasz fel, akkor a bentmaradt szabadsagod lefedi a felmondási idõt is.
A kérdező hozzászólása: Értem.És a gyed lejárta elõtt mennyi idõvel kell szólni hogy maradok még gyesen?
Emlékeim szerint nem kell szolnod, hiszen anno irtal egy fizetesnelkuli szabadsag kérelmet gyermekgondozásia miatt. De biztos ami biztos, fel is hivhatod õket, hogy kell e írnod valamit. Amúgy a GYESt érdemes idõben igényelni, mert 30 nap az elbírálási idõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat!


A GYED után kapok valami papírt a MÁK-tól, ami alapján ki tudom tölteni az adóívemet? (Bocs, lehet, hogy hülyeség a kérdés, mert annyira nem értek hozzá. Mi alapján csinálom meg az adóbevallásomat ha már 1, 5 éve itthon vagyok a babáimmal? )

Legjobb válasz: Szia! Nekem anno 3 hónapja kb. küldtek egy adócsomagot, meg benne egy papírt, hogyha az "apeh" -tudom mostmár nav, csak nem áll rá a nyelvem- töltse ki, akkor azt adjam be. Én ezt választottam, mert nagyon nem értek hozzá, és állítólag õk hozzáférnek akkor mindenhez. Küldték is májusban az adóbevallásomat, aláírtam, visszaküldtem nekik. Amúgy folyamatosan küldözget a MÁK papírokat nekem is, lehet ez alapján kell(ett volna) csinálni az adóbevallást. Szerintem menj el egy ezzel foglalkozó emberhez ( könyvelõ, vagy a nav helyi kirendeltsége) és ott többet segítenek neked!!

Szia! Nekem anno 3 hónapja kb. küldtek egy adócsomagot, meg benne egy papírt, hogyha az "apeh" -tudom mostmár nav, csak nem áll rá a nyelvem- töltse ki, akkor azt adjam be. Én ezt választottam, mert nagyon nem értek hozzá, és állítólag õk hozzáférnek akkor mindenhez. Küldték is májusban az adóbevallásomat, aláírtam, visszaküldtem nekik. Amúgy folyamatosan küldözget a MÁK papírokat nekem is, lehet ez alapján kell(ett volna) csinálni az adóbevallást. Szerintem menj el egy ezzel foglalkozó emberhez ( könyvelõ, vagy a nav helyi kirendeltsége) és ott többet segítenek neked!!
A Gyedet az Oep utalja nem a Mák! Azt hiszem minden hónapban küldenek összesítést, és januárban kellett hogy kapjál éves elszámolást is. Az alapján lehet megcsinálni az adóbevallást!
Bocsi. A Gyedet az OEP küldi. Havonta jön a papír. Ez alapján kell kitölteni. Én anno visszakültem, hogy a NAV csinálja meg, képzeljétek kiküldték, hogy kb 100 ezret csengessek be (nem vették számításba a családi adókedvezményt, amit be is jelöltem a NAV papíron, hogy anno kértem az egészet ÉN, és ezt az OEP-nek is elküldtem anno év elején)no ennyit errõl, hogy a NAV mindenrõl tud....most várom vissza az újra számolt adóbevallásomat (azért izgulok, hogy minden rendben legyen). A munkahelyeden nem csinálják meg? Mert nálunk ott is megcsinálják szivességbõl (ha megkérem õket, csak én gondoltam a NAV a tuti, ha õ csinálja, na puff neki).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!

Ha már lassan a szabadságaimat kezdeném kivenni a GYED után, de közben mégsem tudok visszamenni dolgozni, akkor van még lehetőség változtatni és itthonaradni GYES-en?

A gyermekem tartós betegsége miatt maradnék mégis itthon .

Legjobb válasz: Én kivettem a szabim is, s mégis gyesen maradtam. Majd 3 éves korában visszamentem dolgozni.

Én kivettem a szabim is, s mégis gyesen maradtam. Majd 3 éves korában visszamentem dolgozni.
A kérdező hozzászólása: Mit szólt a munkahelyed erre? Te is visszaígérkeztél, majd a szabik alatt szóltál, hogy mégsem mennél vissza ? Vagy te eredetileg is azt mondtad nekik, hogy kivennéd a szabikat , majd maradnál GYES-en ?
Mondtam, hogy visszamegyek, s a szabik végén, hogy mégsem. Tudomásul vették. 1 év múlva semmi gond nem volt, hogy mentem.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál, sokat jelentett ez most nekem, mert teljesen bepánikoltam, hogy ilyenkor most mi van...

Részmunkára tudok csak visszamenni GYED után, ha teherbe esnék, akkor abból számítják a TGYÁST?

Olvastam, hogy 180 napot néznek visszafele, ha el?z? évben GYEDEN voltam...de ez a részmunkára is igaz? (4órás munka) Egyáltalán megteheti a munkáltató, hogy GYED után csak 4 órásra vesz vissza?????

Legjobb válasz: Hogy megteheti-e,szerintem simán megteheti.Gondolj bele,ha idõközben megszünt volna a cég,vagy nevet váltott volna,vagy átszervezték volna,akkor is ugyanígy joga lett volna nem visszavenni,vagy részmunkára visszavenni.

Hogy megteheti-e, szerintem simán megteheti.Gondolj bele, ha idõközben megszünt volna a cég, vagy nevet váltott volna, vagy átszervezték volna, akkor is ugyanígy joga lett volna nem visszavenni, vagy részmunkára visszavenni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És azt nem tudod, hogy ilyenkor is 180 bérezett napot néznek, hogy megvan-e az igénybevételt megelõzõen vagy több kell?
Megteheti, de csak akkor, ha te is hozzájárulsz. Munkaidõ megváltoztatásához szerzõdés módosítás kell, és az egyoldalúan ebben az esetben nem megy. Más: ha volt 180 bérezett napod, akkor ennek az idõszaknak a jövedelme alapján számolják az ellátásokat. Ha 4 órás bért kaptál, akkor abból.

Gyed után hogyan tovább? Azt tudom, hogy megigénylem az államkincstárnál a gyes-t. Nem szándékozom visszamenni a munkahelyemre, ebben az esetben mit kell tennem?

A szabadságaimat ki fogják fizetni,ha közös megegyezéssel eljövök onnan?Ha igen azt hogyan számolják?

Legjobb válasz: Kifizetik, de minek jössz el? Vagy már van másik munkád? Ha nincsen, akkor maradj a korábbi munkahelyeden, különben buksz egy csomó biztosításban töltött idõt.

Kifizetik, de minek jössz el? Vagy már van másik munkád? Ha nincsen, akkor maradj a korábbi munkahelyeden, különben buksz egy csomó biztosításban töltött idõt.
A kérdező hozzászólása: Azért nem megyek vissza, mert nem túl jól váltunk el a munkaadómmal és csak arra várnak, hogyan tudnak kitolni velem, ha visszamegyek...és igen mást szeretnék csinálni...hogyan tudnék a legjobban kijönni belõle?
Szerintem maradj fizetés nélküli szabin a gyes alatt, és csináld a másik munkát - ez teljesen törvényes. És ha kiderül, hogy nem vált be, akkor is még munkaviszonyban állsz, és nyugodtan keresgélhetsz tovább. Ha meg bevált, akkor felmondasz, kifizetik a szabikat, és ennyi.

GYED után hogyan tudok visszamenni dolgozni?

Ha gyermekem születése után eltelik a két év GYED és szeretnék visszamenni dolgozni, akkor mi lesz azzal akit felvettek a helyemre? Vagy nem is kell a régi munkahelynek visszavennie?

Legjobb válasz: vissza kell venniük téged. akit felvettek helyetted, azt szerzõdéssel alkalmazzák. ilyenkor azt szokták beírni az illetõ szerzõdésébe, legalábbis nálunk, hogy XY (te neved) visszatértéig alkalmazzák a helyettsítõ munkatársat.

vissza kell venniük téged. akit felvettek helyetted, azt szerzõdéssel alkalmazzák. ilyenkor azt szokták beírni az illetõ szerzõdésébe, legalábbis nálunk, hogy XY (te neved) visszatértéig alkalmazzák a helyettsítõ munkatársat.
idõben jelezd a fõnöködnek a szándékodat! ha jól tudom, gyed után min. 3 hónapig tilos kirúgni az anyukát. de hoyg utána mi van...?
Még a GYED lejárta elõtt legalább másfél hónappal szólj, hogy visszamennél, mert ugye lehet, hogy akit felvettek a helyedre, az felhasználja a felmondási idõt, neki is kell új munkahelyet találni. Javaslom, hogy a GYED lejárta után még vedd ki a szabidat, ami összegyûlt a két év alatt, ezzel is idõt adsz a helyeden lévõnek, meg te is még otthon lehet pár hétig. Na most, GYED után három hónapra kell, hogy visszavegyenek, utána felmondhatnak neked, de persze indoklással. Én is vissza fogok menni, igaz, hogy nekem akkor még nem jár le a gyed-em, mert a fiam októberi, de én pont, hogy a nyáron akarok dolgozni, és augusztusban kiveszem a szabimat, amikor a bölcsiben szünet van, aztán fel is mondok, csak ahhoz kell visszamennem, hogy megkapjuk a lakáshitelt, aztán én egyetemre fogok járni nappalira. De a lényeg az, hogy vissza kell venniük. És gondolj a bentmaradt szabidra!
Ma már Gyes alatt is lehet 8 órás munkaviszonyban dolgozni. Tehát, ha Gyed után visszamész dolgozni a gyerkõc 3 éves koráig kapod a Gyes-t is, aminek még az az elõnye is megvan, hogy a folyósítási ideje alatt nem rúghatnak ki. Én is így megyek vissza dolgozni.
Egyetértek az elõttem szólókkal, annyiban egészíteném ki, hogy a gyermek 3. életévének betöltéséig felmondási tilalom alatt állsz, illetve hogy a gyed alatt (és esetleg elõtte) felhalmozott szabadságod a munkáltató köteles kiadni.

Ha egész évben maximális összegű gyeden voltam, akkor hogyan tudom igénybe venni a lakáshiteltörlesztés után járó szja kedvezményt?

Legjobb válasz: Szia! A lakáshitel kedvezmény akkor érvényesítheted, ha hiteled 2006. évi vagy az elõtti. Mivel a gyed is személyi jövedelemadó köteles jövedelem ezért a fenti kedvezményt igénybe veheted a befizetett adód mértékéig. Sajnos fejbõl nem tudom a maximális gyed összegét. Ha a maximális gyed összeg 96.600 Ft, akkor ebbõl 6.048 Ft adót vonnak le. Ennek a 12-szerese 72.576 Ft, tehát összesen ennyi kedvezményt igényelhetsz vissza. Ha ennél több amit visszakérhetnél az sajnos elveszik. Érdemes átszámolni, hogy az adóstárs(ak)nak, ha van(nak), nincs-e több jövedelmük, mert akkor érdemesebb lenne neki(k) visszakérni. Természetesen akkor, ha a visszaigényelhetõ kedvezmény magasabb, mint amit Te visszakérhetsz. Remélem érthetõ volt a válaszom és tudtam segíteni.

Szia! A lakáshitel kedvezmény akkor érvényesítheted, ha hiteled 2006. évi vagy az elõtti. Mivel a gyed is személyi jövedelemadó köteles jövedelem ezért a fenti kedvezményt igénybe veheted a befizetett adód mértékéig. Sajnos fejbõl nem tudom a maximális gyed összegét. Ha a maximális gyed összeg 96.600 Ft, akkor ebbõl 6.048 Ft adót vonnak le. Ennek a 12-szerese 72.576 Ft, tehát összesen ennyi kedvezményt igényelhetsz vissza. Ha ennél több amit visszakérhetnél az sajnos elveszik. Érdemes átszámolni, hogy az adóstárs(ak)nak, ha van(nak), nincs-e több jövedelmük, mert akkor érdemesebb lenne neki(k) visszakérni. Természetesen akkor, ha a visszaigényelhetõ kedvezmény magasabb, mint amit Te visszakérhetsz. Remélem érthetõ volt a válaszom és tudtam segíteni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!