Találatok a következő kifejezésre: GYED igénylése, hogy is (3 db)

GYED igénylése, járulékfizetés, hogy is van ez?

Jelenleg nincs bejelentett munkahelyem, de apósom bejelent a vállalkozásába alakalmazottként maximum bérre, amint 2 hónapos terhes leszek, hogy szülés el?tt közvetlen meglegyen a 180 nap biztosításom és én fizetném magam után a járulékokat.

Legjobb válasz: A 180 napot a gyed iránti igény bejelentését megelõzõ KÉT ÉVBEN vizsgálják, hogy meg van-e, de az igény bejelentésekor biztosított nak kell lenned (munkaviszony, egyéni vállalkozó, munkanélküli támogatásban részesülõ ..) Egyébként a párod is igényelheti.

A 180 napot a gyed iránti igény bejelentését megelõzõ KÉT ÉVBEN vizsgálják, hogy meg van-e, de az igény bejelentésekor biztosított nak kell lenned (munkaviszony, egyéni vállalkozó, munkanélküli támogatásban részesülõ ..) Egyébként a párod is igényelheti.

A Gyed igényléséhez mikor le kell adni a papírokat, akkor vinni kell azt a levelet is, amelyikben az OEP tájékoztat, hogy mikor jár le a TGYÁS?

Csak mert anyósom intézi(meghatalmazással)a gyedemet,ma odaadtam neki hozzá a papírokat,én meg már vidéken vagyok és most vettem észre,hogy ez a bizonyos papír meg a táskámban maradt.

Legjobb válasz: az a papír nem kell, viszont kérdeznék: neked kiadta a munkáltató az igazolást, hogy jogosult vagy gyed-re?

az a papír nem kell, viszont kérdeznék: neked kiadta a munkáltató az igazolást, hogy jogosult vagy gyed-re?
A kérdező hozzászólása: Igen.A munkáltatóm töltötte ki a papírokat.Miért?
csak kiváncsi voltam, mert nekem azt mondták, nem adják oda:) mondjuk nem bántam, így intézték õk, nem kellett utánajárnunk:)
A kérdező hozzászólása: Jó neked, nekem csak kitöltötték.Persze elõször rosszul, aztán meg lemaradt valami papír.Szegény anyósom holnap már harmadszorra megy.
21.03-as vagyok. Hát ha én akkor nem küldöm el az eredetit akkor még most is várnék a pénzemre mert addig semmit sem küldtek volna. Persze én is azt hittem elég a másolat, de nem. Egyébként visszaküldték az eredetit, nem veszett el.
Soha semmibõl ne postázz eredetit, csak másolatot. Mindig ajánlva, de inkább tértivevényesen küld, az a legbiztosabb.
Én azt szeretném megtudni a kérdezõtöl és a kommentelõktöl, hogy ha október 4.én jár le a tégyás (24.hét), akkor a gyed igénylést mikor adjam be, illetve a munkáltatóhoz kell valamit küldeni ilyenkor? Köszi elõre is választ.
Ha Pesten elfogadtak a masolatot akkor Debrecenben is elfogadjak.Februarban szultem en is.Eredetit sose kuldj sehova
Nem elég a másolat eredeti kell. Én most igényeltem februárban, csak másolatot küldtem és felszólítottak hiánypótlásra. Debrecenbe ment nekem is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon köszönöm!!Mire én kigondolom, addigra te már el is küldöd!!Nagyon rendes tõled!!Köszönöm szépen!!!Szép napot Neked!!!:) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséged!!!!:) )
A kérdező hozzászólása: Értem, mindjárt megkeresem a Debreceninek a címét.
OEP-hez küldtem, ugyanoda ahova a t-gyást is elötte:)
A kérdező hozzászólása: Nem a MÁK-hoz kell küldeni?
A kérdező hozzászólása: Ohh jaj de jó , nem szívesen postázgatom az eredetit.Remélem minden papíromat idead a könyvelõ ami szükséges hozzá:S:S
Igen elég a másolat, OEP-et fel is hívtam direkt.Elsõ válaszoló vagyok
A kérdező hozzászólása: A másolata is elég?A lapokat a héten megkapom a könyvelõtõl, én már csak átnézem.
Kivonat bõven elég, és ajánlva.Igénylõ lapokat kitöltötted?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!