Találatok a következő kifejezésre: Görcsöl a ugye (121 db)

34 hetes kismama vagyok. Az éjjel arra ébredtem, higy nagyon görcsöl a pocim, de egészen az alja. Aztán miután felkeltem, szintén erősen görcsölt. Ezek még nem a szülés jelei, ugye?

Legjobb válasz: Szia. Én ugyan így jártam tegnap este, és én is 34 hetes vagyok.Nekem azt mondták hogy kezdõdnek a méhösszehúzódások. Nekem nem görcsölt nagyon csak kicsit, meg kb 10 másodperc lehetett.De ha azóta is görcsölsz inkább menj dokihoz. Én nem görcsöltem azóta. Sok sikert 34 hetes kismama

Szia. Én ugyan így jártam tegnap este, és én is 34 hetes vagyok.Nekem azt mondták hogy kezdõdnek a méhösszehúzódások. Nekem nem görcsölt nagyon csak kicsit, meg kb 10 másodperc lehetett.De ha azóta is görcsölsz inkább menj dokihoz. Én nem görcsöltem azóta. Sok sikert 34 hetes kismama
Bízzál benne, hogy nincsen semmi probléma. Nekem azt mondta az orvosom, hogy még nincs szabályos idõközönkénti görcsölés addig nem valószínû, hogy szûlni fogok. Ezek már lehetnek jóslófájások is.Nézd meg milyen idõközönként jönnek a görcsök.(ami nem is biztos, hogy folytatódni fog, lehet hogy 2 hét múlva lesz újabb görcs ez mindenkinél más). Én görcsöltem párszor a 35.héten nem erõsen és azóta semmi, ennek már két és fél hete. Viszont az nem jó, hogyha nagyon erõs a görcs, ezért mindenképpen szólj a dokidnak , ultrahangon sok mindent meg tud nézni.
Ha erõs a görcs, és fõleg ha nem szûnik, gyorsan menj dokihoz. De bízzunk benne, csak jóslófájások és minden rendben lesz!!

Annyira görcsöl a hasam minden egyes mienstruacional. Nagyon két adag algoflex M bevettem es nem tudom miért de ugyan úgy görcsöl miért van ez? Es ha elmegyek az orvoshoz akkor tud rá nekem más gyógyszert adni?

Kérlek segítsetek lányok tudjatok ti is milyen roszz ez...

Legjobb válasz: Szia! Ha elmész orvoshoz, biztosan ír fel erõsebb gyógyszert, de szerintem két algoflexnél az sem lesz sokkal hatásosabb. Legalábbis én csak receptre kapható Apranaxot szoktam néha bevenni ilyenkor, de attól sem múlik el teljesen, csak kicsit kevésbé szenvedek. Azt olvastam még sok helyen, hogy ha pár nappal menses elõtt elkezdesz tornázni, fõleg hasizomgyakorlatokat és láblendítéseket, akkor kevésbé lesz fájdalmas, jobban fogod bírni. Nekem ezzel az bajom, hogy rendszertelenül jön meg és nem tudom mikor kezdjem el:/ Bár biztos nem ártana ha minden nap csinálnám :D

Szia! Ha elmész orvoshoz, biztosan ír fel erõsebb gyógyszert, de szerintem két algoflexnél az sem lesz sokkal hatásosabb. Legalábbis én csak receptre kapható Apranaxot szoktam néha bevenni ilyenkor, de attól sem múlik el teljesen, csak kicsit kevésbé szenvedek. Azt olvastam még sok helyen, hogy ha pár nappal menses elõtt elkezdesz tornázni, fõleg hasizomgyakorlatokat és láblendítéseket, akkor kevésbé lesz fájdalmas, jobban fogod bírni. Nekem ezzel az bajom, hogy rendszertelenül jön meg és nem tudom mikor kezdjem el:/ Bár biztos nem ártana ha minden nap csinálnám :D
Szia! Érdemes lenne gyógyszerek helyett gyógynövény kivonatokat kipróbálni.Sok jó tapasztalat van velük.

Van olyan, hogy valakinek úgy jön meg (először), hogy nem görcsöl a hasa?

Legjobb válasz: Persze, szerencsére nekem sem görcsölt, most sem szokott.

Persze, szerencsére nekem sem görcsölt, most sem szokott.
Persze, én is ilyen voltam régen, ezért sem értem miért így kell kezdeni a lányoknál, hogy görcsök így, rosszullétek úgy.
Igen és ezért nagy hülyeség, hogy sokan azt mondják a kislányoknak, hogy a menstruáció egy borzasztó szörnyû dolog. Mindenki másképp éli meg. Van aki nagyon szenved miatta, de van akinek meg sem kottyan!
Sem elõször nem voltak és most sincsenek görcseim, sõt a legtöbb ismerõsömnek sincsenek. Ha arra hagyatkozol, amit itt a GYK-n olvasol, akkor az nem reális, ugyanis akik ide írnak, azoknak valami problémájuk van. Akinél minden rendben van az nem írogat ide így nem látod, hogy a nõk nagy részének ez nem okoz problémát.

Babát szeretnénk, eddig nem jött össze, éjszaka úgy görcsölt a hasam mintha meg akarna jönni, de még van ahhoz másfél hét. Mitől lehetett? Mikor jelentkezik először a hányinger, rosszullét?

Legjobb válasz: Nekem középidõben is szokott fájni a hasam, tehát menses elõtt 2 héttel-egész a mensesig. Az is lehet. Meg terhes is lehetsz, bár akkor nem görcsöl erõsen, csak úgy fájdogál-mint nekem is , 5 hetes vagyok. Csinálj egy tesztet, az megmutatja a terhességet. Nekem még nem jelentkezett a hányinger, azt mondját 7-8 hét körül jön általában, de van akinek az elsõ naptól. Sok sikert

Nekem középidõben is szokott fájni a hasam, tehát menses elõtt 2 héttel-egész a mensesig. Az is lehet. Meg terhes is lehetsz, bár akkor nem görcsöl erõsen, csak úgy fájdogál-mint nekem is , 5 hetes vagyok. Csinálj egy tesztet, az megmutatja a terhességet. Nekem még nem jelentkezett a hányinger, azt mondját 7-8 hét körül jön általában, de van akinek az elsõ naptól. Sok sikert
A görcs sokmindentõl lehet(pl.felfázás), a mensid még messze van nemhiszem hogy az okozta.Az is benne van a pakliban hogy terhes vagy és a méhed"mocorog".A rosszullétek az elmaradt mensit követõen bármikor jelentkezhetnek, elõtte azonban nem jellemzõ!Drukkolok a babához!:D

Hétfőn leszek 10 hetes terhes, de nagyon görcsöl a hasam úgy mint akinek meg kell jönnie. Ez természetes vagy lehet valami gondja a babának? Egészséges volt a baba az utolsó ultrahangon.

Bár akkor is fájt a hasam. Ilyenkor mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Magnézium és magnézium. Én is azt szedek,és azóta sokkal jobb. Nem görcsölök. :) Gratulálok!

Magnézium és magnézium. Én is azt szedek, és azóta sokkal jobb. Nem görcsölök. :) Gratulálok!
igen, a magnézium tényleg segít. egyébként ez normális, emiatt izgultam végig az elsõ trimesztert, amikor reggel mentem pisilni, hogy na ma megjön vagy nem jön. 36 hetes kismama, nem jött meg :)
Nekem ugyan nem görcsölt, de nagyon feszült, még most is feszül, de kezdetektõl szedem a Magnerotot. Most 12 hetes vagyok.
Nincs probléma nyugi, nõ a baba szépen és ezzel együtt a méhed is.Tágulnak a szalagok is.Sok magnézium segít! De nem a magne B6, az nem ér semmit.Vagy a magnerot v. a magnesium citrici 500mg. 28hkm
Nekem már 10 hónapos a babám, de sosem görcsöltem terhesség alatt, ezért bocsi, ha hülyeséget kérdezek. :) Nem lehet, hogy orvoshoz kellene menni? Hogy megnyugtasson? Én tuti betojnék, mi van ha nem csak magnézium kell? Vagy ha gond van, akkor magnéziumtól sem múlik el? Én nem vagyok az az orvoshoz rohangáló típus, csak felmerült bennem a kérdés. :S
Nekem nem görcsölt sokat a hasam, de néha volt olyan érzésem, mintha meg akarna jönni. Természetes, nõ a méhed, nyúlnak a szalagok.. Szedj magnéziumot, de lehet azért beszélned kellene az orvosoddal is

31 hetes kismama vagyok. Egy pár órája elég erősen görcsöl a hasam alúl. összehúzodások nincsenek. Ugye nem indul be a szülés? Szerintetek?

Legjobb válasz: Hali! nagyon figyellj magadra! voltak e esetleg npokkal vagy hetekkel ezelõtt joslofájásaid? mert ha voltak akkor ez akár a szülésé is lehet, de mivel 31 hetes vagy igy nemhiszem lehet hogy ez megint csak joslo! vigyázz magatokra!irj hogy mizujs? most is fáj görcsöl? ülni állni feküdni birsz e??

Hali! nagyon figyellj magadra! voltak e esetleg npokkal vagy hetekkel ezelõtt joslofájásaid? mert ha voltak akkor ez akár a szülésé is lehet, de mivel 31 hetes vagy igy nemhiszem lehet hogy ez megint csak joslo! vigyázz magatokra!irj hogy mizujs? most is fáj görcsöl? ülni állni feküdni birsz e??
szerintem a biztonság kedvéért hívj fel egy dokit..
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy irtatok.Lezuhanyoztam, vettem be magnéziumot és szerencsére elmúlt.Kicsit megijedtem...

Két hete hétfőn jött meg, pontosan úgy ahogy szokott. De most pénteken hánytam éjszaka, ma meg eléggé görcsöl a hasam. Rendszeresen szedtem a gyógyszert, egy nap se maradt ki. Szex nem volt 2, 5 hete. Mitől görcsölök, meg a mellem is feszül?

Pedig még csak a 10 szem gyógyszernél járok.Volt már olyan, hogy reggel buszon rosszul lettem, de annak már van 1,5 hónapja. És azóta már volt két menszeszem.terhesség?

Legjobb válasz: Szerintem nem terhesség. Rosszullét, hányinger, hasgörcsök nagyon-nagyon sok mindentõl lehet. Lehet valami gyomorprobléma, nem eszel eleget/túl sokat/nem megfelelõ étrend... Én is nagyon sokszor kelek hányingerrel, de kizárt, hogy terhes legyek, mégis van ilyen. Hasgörcs is lehet bármitõl, kis felfázás, izommozgások... Ha még csak 10. szem gyógyszernél jársz, lehet, hogy mellékhatásaként jelentkeznek ezek a dolgok az elején (bár sose szedtem, nem tudok sokat róla).

Szerintem nem terhesség. Rosszullét, hányinger, hasgörcsök nagyon-nagyon sok mindentõl lehet. Lehet valami gyomorprobléma, nem eszel eleget/túl sokat/nem megfelelõ étrend... Én is nagyon sokszor kelek hányingerrel, de kizárt, hogy terhes legyek, mégis van ilyen. Hasgörcs is lehet bármitõl, kis felfázás, izommozgások... Ha még csak 10. szem gyógyszernél jársz, lehet, hogy mellékhatásaként jelentkeznek ezek a dolgok az elején (bár sose szedtem, nem tudok sokat róla).
Szerintem lehet tabi mellékhatás. Mióta szeded? A terhességet meg könnyen kizárhatod teszttel. Hányás után vagy pótolni kell a tabit, vagy kieg. védekezés...Ezzel ugye tisztában vagy?
A kérdező hozzászólása: Augusztus óta szedem a gyógyszert. Védekezünk majd persze...:) Köszi

4 hetes terhes vagyok és reggelente görcsöl a hasam. Ez normális? Ugye nem lehet baja a babának?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj! Nincs baj. Csak el kellene kezdened szedni Magne B6-ot. Én is nagyon görcsölõs voltam az elején. Én napi 2 szemet vettem be. A görcsök elõ szoktak fordulni. Minden jót kívánok!

Szia! Ne aggódj! Nincs baj. Csak el kellene kezdened szedni Magne B6-ot. Én is nagyon görcsölõs voltam az elején. Én napi 2 szemet vettem be. A görcsök elõ szoktak fordulni. Minden jót kívánok!
Gratula a babához! A görcsök még az elején (fõleg 4 hetes terhességnél) attól vannak, hogy ilyenkor lenne a menstruációd és a szervezet még nem állt át, az produkálj a görcsöket. Ez 1-2 hét alatt elmúlik. Aztán késõbb a méhszalagok fognak nyúlni, attól fogsz érezni kis görcsöket, de ezek is teljesen természetesek. Persze csak addig nem baj a görcs, amíg nem túl erõs és nem vérzel. Szóval ne aggódj, nem lesz baj; boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat most megnyugodtam egy kicsit!puszi

Az elmúlt két hétben már másodszor ébredtem úgy, hogy nagyon erősen görcsölt a mellem alatt valami. Mitől lehet?

Mindkétszer rögtön ébredéskor volt, a baloldalon, közvetlenül a mellem alatt (de nem a mellem!), azt hittem, meghalok, végül er?s masszázzsal egy id? után elmúlt, de nagyon ijeszt? volt, f?leg, hogy terhes vagyok. Valami ideg csíp?dhetett be? És ha igen, az miért?

Legjobb válasz: Görcsölhetett a rekeszizmod, a mellkas izmaid. Nem tudom hány hetes terhes vagy, de lehet, hogy egy jólirányzott rugástól görcsöltél be, de te már csak a görcsre emlékszel. Lehet, hogy a baba elnyomott egy eret és a nem megfelelõ oxigénellátástól görcsölt be egy izom. És leget, hogy csak a szervezetedben történõ átalakulások következménye. Hogy megnyugodj én felhívnám a dokimat és elmesélném neki, kikérném a véleményét. Valószínüleg meg fog nyugtatni, hogy nincs semmi baj.

Görcsölhetett a rekeszizmod, a mellkas izmaid. Nem tudom hány hetes terhes vagy, de lehet, hogy egy jólirányzott rugástól görcsöltél be, de te már csak a görcsre emlékszel. Lehet, hogy a baba elnyomott egy eret és a nem megfelelõ oxigénellátástól görcsölt be egy izom. És leget, hogy csak a szervezetedben történõ átalakulások következménye. Hogy megnyugodj én felhívnám a dokimat és elmesélném neki, kikérném a véleményét. Valószínüleg meg fog nyugtatni, hogy nincs semmi baj.

Ez felfázás jele? Úgy görcsöl a hasam, mint amikor megjön, a derekam is görcsöl. Állandóan pisilnem kell, de megpróbálom visszatartani.. Aludni meg csak az oldalamon tudok összekucorodva.. Ám még csak a ciklusom közepénél tartok.

Legjobb válasz: Mivel a ciklusod közepénél vagy lehet ovulációs fájdalom is, de ha ilyen eddig nem jelentkezett, akkor valószínûleg tényleg felfáztál :S Ha ennyire fáj a hasid, akkor irány a doki, és mindig legyen zokni a lábadon!!

Mivel a ciklusod közepénél vagy lehet ovulációs fájdalom is, de ha ilyen eddig nem jelentkezett, akkor valószínûleg tényleg felfáztál :S Ha ennyire fáj a hasid, akkor irány a doki, és mindig legyen zokni a lábadon!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!