Találatok a következő kifejezésre: Görcsöl a de (403 db)

Ha rendesen megjön a mensim lehetek terhes? Ugyanúgy 5napig van meg egyfolytába de fura, hogy a 2odik napon görcsölt a hasam.

Anyám tegnap este beoltott hogy hova hízok..igaz elég sok nassot ettem mostanába..és nagyobb a hasam,de a barátommal nem dugunk gumi nélkül és mindig kezet mosunk elötte stb stb akk lehetek terhes?

Legjobb válasz: ha van menstruációd akkor kötve hiszem, hogy terhes lennél:/ a görcsölés az pedig nagyon természetes dolog. Nekem is így volt. Kb. 1évig nem görcsölt a hasam, utána, amikor már idõre be is állt mindig, amikor megjön nagyon görcsöl. Idén lettem koleszos, és szeptemberben, amikor megjött, annyira görcsölt az elsõ napon, hogy 2. óra után felküldtek a kollégiumi szobánba, mert meg sem bírtam mozdulni. (reggel korán vettem be egy nospa-t és 2 algoflex forte-t, de nem használt, késõbb egy szobatárstam algoflex-m -et adott, és az használt) mellesleg védekeztetek is! lehet, hogy te pedig egy könnyen hízó típus vagy, ennyi... ha még mindig nem hiszed el, vegyél tesztet!

ha van menstruációd akkor kötve hiszem, hogy terhes lennél:/ a görcsölés az pedig nagyon természetes dolog. Nekem is így volt. Kb. 1évig nem görcsölt a hasam, utána, amikor már idõre be is állt mindig, amikor megjön nagyon görcsöl. Idén lettem koleszos, és szeptemberben, amikor megjött, annyira görcsölt az elsõ napon, hogy 2. óra után felküldtek a kollégiumi szobánba, mert meg sem bírtam mozdulni. (reggel korán vettem be egy nospa-t és 2 algoflex forte-t, de nem használt, késõbb egy szobatárstam algoflex-m -et adott, és az használt) mellesleg védekeztetek is! lehet, hogy te pedig egy könnyen hízó típus vagy, ennyi... ha még mindig nem hiszed el, vegyél tesztet!
A kérdező hozzászólása: Köszi!hát lehet igazad van csak félek..:S

34 hetes kismama vagyok. Az éjjel arra ébredtem, higy nagyon görcsöl a pocim, de egészen az alja. Aztán miután felkeltem, szintén erősen görcsölt. Ezek még nem a szülés jelei, ugye?

Legjobb válasz: Szia. Én ugyan így jártam tegnap este, és én is 34 hetes vagyok.Nekem azt mondták hogy kezdõdnek a méhösszehúzódások. Nekem nem görcsölt nagyon csak kicsit, meg kb 10 másodperc lehetett.De ha azóta is görcsölsz inkább menj dokihoz. Én nem görcsöltem azóta. Sok sikert 34 hetes kismama

Szia. Én ugyan így jártam tegnap este, és én is 34 hetes vagyok.Nekem azt mondták hogy kezdõdnek a méhösszehúzódások. Nekem nem görcsölt nagyon csak kicsit, meg kb 10 másodperc lehetett.De ha azóta is görcsölsz inkább menj dokihoz. Én nem görcsöltem azóta. Sok sikert 34 hetes kismama
Bízzál benne, hogy nincsen semmi probléma. Nekem azt mondta az orvosom, hogy még nincs szabályos idõközönkénti görcsölés addig nem valószínû, hogy szûlni fogok. Ezek már lehetnek jóslófájások is.Nézd meg milyen idõközönként jönnek a görcsök.(ami nem is biztos, hogy folytatódni fog, lehet hogy 2 hét múlva lesz újabb görcs ez mindenkinél más). Én görcsöltem párszor a 35.héten nem erõsen és azóta semmi, ennek már két és fél hete. Viszont az nem jó, hogyha nagyon erõs a görcs, ezért mindenképpen szólj a dokidnak , ultrahangon sok mindent meg tud nézni.
Ha erõs a görcs, és fõleg ha nem szûnik, gyorsan menj dokihoz. De bízzunk benne, csak jóslófájások és minden rendben lesz!!

Annyira görcsöl a hasam minden egyes mienstruacional. Nagyon két adag algoflex M bevettem es nem tudom miért de ugyan úgy görcsöl miért van ez? Es ha elmegyek az orvoshoz akkor tud rá nekem más gyógyszert adni?

Kérlek segítsetek lányok tudjatok ti is milyen roszz ez...

Legjobb válasz: Szia! Ha elmész orvoshoz, biztosan ír fel erõsebb gyógyszert, de szerintem két algoflexnél az sem lesz sokkal hatásosabb. Legalábbis én csak receptre kapható Apranaxot szoktam néha bevenni ilyenkor, de attól sem múlik el teljesen, csak kicsit kevésbé szenvedek. Azt olvastam még sok helyen, hogy ha pár nappal menses elõtt elkezdesz tornázni, fõleg hasizomgyakorlatokat és láblendítéseket, akkor kevésbé lesz fájdalmas, jobban fogod bírni. Nekem ezzel az bajom, hogy rendszertelenül jön meg és nem tudom mikor kezdjem el:/ Bár biztos nem ártana ha minden nap csinálnám :D

Szia! Ha elmész orvoshoz, biztosan ír fel erõsebb gyógyszert, de szerintem két algoflexnél az sem lesz sokkal hatásosabb. Legalábbis én csak receptre kapható Apranaxot szoktam néha bevenni ilyenkor, de attól sem múlik el teljesen, csak kicsit kevésbé szenvedek. Azt olvastam még sok helyen, hogy ha pár nappal menses elõtt elkezdesz tornázni, fõleg hasizomgyakorlatokat és láblendítéseket, akkor kevésbé lesz fájdalmas, jobban fogod bírni. Nekem ezzel az bajom, hogy rendszertelenül jön meg és nem tudom mikor kezdjem el:/ Bár biztos nem ártana ha minden nap csinálnám :D
Szia! Érdemes lenne gyógyszerek helyett gyógynövény kivonatokat kipróbálni.Sok jó tapasztalat van velük.

Nagyon görcsöl a hasam, próbáltam már mindent hogy hasra fekszek hogy össze gömbölyödök meg mindent de nagyon fáj. Vettem már be görcsoldót nem hat semmit. Nagyon fáj :c valami ötlet?

Legjobb válasz: Szia! Tartsd melegben a hasad, gömbölyödj össze és egyél csokit :D Nekem ez mindig beválik... Milyen görcsoldót szedsz? A No-spa nagyon jó nekem ez általában segít

Szia! Tartsd melegben a hasad, gömbölyödj össze és egyél csokit :D Nekem ez mindig beválik... Milyen görcsoldót szedsz? A No-spa nagyon jó nekem ez általában segít
Leginkább ki kéne deríteni, h mitõl van. Menzesszel függ össze, vírusos bélfertõzés, esetleg vakbél? Hol fáj és van-e más panaszod ezen kívül? Fiú vagy, v. lány?
A kérdező hozzászólása: No-spa.t de nem hat.... lány vagyok nem a menzesz miatt az egész fáj de leginkább alul.. csokit nem ehetek mert hasmenésem van
Gondolom már elmúlt, mi volt a baj? Remélem már jól vagy :)
A csokitól hasmenésed van? Jól értem?
Mindenképpen menj el orvoshoz! Magnéziumot szedsz?
A kérdező hozzászólása: Igen szedek. És mit gondolsz ha elmegyek dokihoz és nincs semmi baj akkor benttartanak megfigyelésen?
Szia! Azonnal menj orvoshoz!!!
Azt majd az orvos dönti el sztem, hogy beutal-e kórházba pár napra, de most a baba az elsõ!!! Futás a dokihoz!!! Drukkolok Nektek!
A kérdező hozzászólása: Tegnap este bementünk az ügyeletre, megvizsgáltak.Minden rendben van, haza is jöhettem. AZt mondta a doki hogy valszeg az idõjárástól görcsöltem, meg talált valami hüvelyi fertõzést amire írt gyógyszert. De a picike jól van :) Köszi a válaszokat...
Ne aggód túl, ha görcsöl az jelenti hogy megjön. Ha érzed egy kicsit is hogy meg fog jönni akkor nem lesz baj.
"Eleve a megtermékenyítés is egy hosszabb folyamat, általában 8-10 nap amíg a spermium odakerül a petéhez és megtermékenyíti" Ha alapvetõ biológiai ismeretekkel nem vagy tisztában, akkor legalább mást ne akarj megyõzni errõl a butaságról. A petesejt a tüszõrepedés után még kb. 24 óráig életképes és alkalmas a megtermékenyítésre, a spermiumok a petevezetékben, ideális körülmények között néhány napig tudnak életben maradni.
4-5nappal a szex után NINCSENEK tünetek..Ahhoz több hét kell...Eleve a megtermékenyítés is egy hosszabb folyamat, általában 8-10 nap amíg a spermium odakerül a petéhez és megtermékenyíti! Tehát tesztelni csak 2 héttel a szex után érdemes.
Ha nem akarsz gyereket akkor miért nem védekezel? Én 15 éve megszakításos módszerrel védekezem, de ha ne adj isten terhes lennék akkor ez nem lenne gond. Nem görcsölünk a gyerekcsinálásra, de ha bejönne, örülnénk neki. Megszakításos módszerrel csak így lehet védekezni. Ha terhes leszel ne legyen gond. A tünetek meg elég koraiak, valószínû, hogy csak az idegtõl voltak. Még valamit: Mostanában mindenkitõl megkérdezem: Miért írod a LESZ szót két S betûvel?? Ez valami vírus?? vagy mi?
A kérdező hozzászólása: ilyenkor ugy bánok mindent! rosszul éreztem magam este is hányingerem volt meg a fejem megfájdult..akkor ezek még korai tünetek??
Csak hogy tudd, a megszakítás nem védekezési forma, bármi megtörténhet, sose lehetsz benne biztos, hogy nem leszel terhes. Ha már szexeletek, legalább annyi eszetek legyen hogy védekeztek, mert nem hiszem hogy bármilyen jó szex is megéri azt az idegeskedést, ami utána következik, hogy terhes vagy-e....tanulj belõle, mert ha most nem is vagy terhes, de lehet hogy legközelebb nem lesz ilyen szerencséd.
Bárhol történhet baleset.. De ne beszéld be magadnak mert akkor érezhetsz tüneteket, pedig 4-5 nap után az lehetetlen.
A kérdező hozzászólása: tudom énis
Gondolkozni kellett volna.
A kérdező hozzászólása: remélem hogy nem lessz baj..furán érzem magam..vagycsak betökélem magamnak és azért..félek nagyon!!!
[link]
jelen :) mikor kéne megjönnie? lehet érdemes lenne tesztelni :)
Nekem olyan szinten görcsölt egy éjszakán át, hogy kínomban sírtam....szó szerint.
Nekem is annyira görcsölt, hogy no-spa-t kellett bevennem, biztos voltam benne h megjön....aztán nem:-) De az elõzõ terhességeimnél meg el is felejtettem, h menstruálnom kellene. Õk lányok, ez a picike meg kisfiú lesz :-) Írd majd meg mi lett hátha van köze hozzá. 34 hkm
A kérdező hozzászólása: Na, túl korán írtam ki. A 40. napomon vagyok és végre tényleg elkezdhettem reménykedni, erre most az elõbb megjött... Legközelebb! Nagyon köszönöm a válaszokat, és gratulálok nektek! Örömteli babavárást! :)
sajnálom :( de majd a következõ hónapban :) mielõbbi babásodást! :) (elsõ voltam)
Kedves harmadik, nekem is görcsölt és nekem is kisfiam lett, bár nem hiszem hogy van összefüggés :)
megint elsõ.. én is nagyon görcsöltem, és kislányom lesz. szerintem nincs összefüggés :)

6 hét után pár napig még görcsölt a hasam, de elmúlt, már csak közbe este érzem. Lehet valami baj?

Legjobb válasz: 6 hetes terhes voltam szombaton. Elõtte is görcsölgetett a hasam, meg még utána is 2-3 napig. Fõleg éjjel szokott jobban görcsölni, de 1 napja már nem görcsölök annyira, viszont émejgek, hányingerem van.... nem lehetett valami baj a görcsök miatt?

A kérdező hozzászólása: 6 hetes terhes voltam szombaton. Elõtte is görcsölgetett a hasam, meg még utána is 2-3 napig. Fõleg éjjel szokott jobban görcsölni, de 1 napja már nem görcsölök annyira, viszont émejgek, hányingerem van.... nem lehetett valami baj a görcsök miatt?
kifejtenéd bõvebben?:) Vagy csak én nem értem mire célzol?:)
Értem most már.:) Nincs semmi baj, elsõ hetekben teljesen normális a görcsölgetés. Pihenj sokat és nyugodtan szedheted a magnéziumot is. A hányinger és émelygés is normális, és lassan elkezdõdik a hányásos idõszak, már ha te egyáltalán hányós leszel.:)
A kérdező hozzászólása: Tényleg nem valami érthetõen tettem fel a kérdést elõször. Bocsánat. :) Most is görcsölgetek még, de nem annyira. Majd 3 hét mólva kell orvoshoz visszamennem. Hányni még nem hánytam, de ez az émejgés sem valami jó...

Menzesz előtt egy héttel görcsölt a hasam, de aztán mégis megjött, kb. a harmadik naptól már inkább barnás folyásom volt, mint piros. Most vagyok az 5. napon és szinte semmi nem jön csak egy pici barna és még mindig görcsöl a hasam?

Olyan jó lenne, ha a kivételek közé tartoznék, mert soha nem volt ilyen, hogy menzesz után is görcsöljek és el?tte f?leg egy héttel.Lehet, hogy menzesz el?tt lettem babás, vagy ez teljesen kizárt.

Legjobb válasz: Menzesz elõtt szerintem kizárt mert rövid az idõ,az a bizonyos 2 hét szokott kelleni.Talán valami más oka lehet,de nincs lehetelen.

Menzesz elõtt szerintem kizárt mert rövid az idõ, az a bizonyos 2 hét szokott kelleni.Talán valami más oka lehet, de nincs lehetelen.
Az attól függ, hogy abba a három napba mennyire véreztél. Több lehetõség is elõfordulhat. Lehet, hogy felfáztál és ezért kiséri barnás folyás a menszidet, de az is elõfordulhat, hogy babás vagy.Szerintem csinálj egy tesztet és ha negativ és még mindig görcsölsz menj el orvoshoz, hogy kivizsgálja mitõl is van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, kedden megyek a dokimhoz! Azért majd holnap csinálok egy tesztet!:)

Két hete hétfőn jött meg, pontosan úgy ahogy szokott. De most pénteken hánytam éjszaka, ma meg eléggé görcsöl a hasam. Rendszeresen szedtem a gyógyszert, egy nap se maradt ki. Szex nem volt 2, 5 hete. Mitől görcsölök, meg a mellem is feszül?

Pedig még csak a 10 szem gyógyszernél járok.Volt már olyan, hogy reggel buszon rosszul lettem, de annak már van 1,5 hónapja. És azóta már volt két menszeszem.terhesség?

Legjobb válasz: Szerintem nem terhesség. Rosszullét, hányinger, hasgörcsök nagyon-nagyon sok mindentõl lehet. Lehet valami gyomorprobléma, nem eszel eleget/túl sokat/nem megfelelõ étrend... Én is nagyon sokszor kelek hányingerrel, de kizárt, hogy terhes legyek, mégis van ilyen. Hasgörcs is lehet bármitõl, kis felfázás, izommozgások... Ha még csak 10. szem gyógyszernél jársz, lehet, hogy mellékhatásaként jelentkeznek ezek a dolgok az elején (bár sose szedtem, nem tudok sokat róla).

Szerintem nem terhesség. Rosszullét, hányinger, hasgörcsök nagyon-nagyon sok mindentõl lehet. Lehet valami gyomorprobléma, nem eszel eleget/túl sokat/nem megfelelõ étrend... Én is nagyon sokszor kelek hányingerrel, de kizárt, hogy terhes legyek, mégis van ilyen. Hasgörcs is lehet bármitõl, kis felfázás, izommozgások... Ha még csak 10. szem gyógyszernél jársz, lehet, hogy mellékhatásaként jelentkeznek ezek a dolgok az elején (bár sose szedtem, nem tudok sokat róla).
Szerintem lehet tabi mellékhatás. Mióta szeded? A terhességet meg könnyen kizárhatod teszttel. Hányás után vagy pótolni kell a tabit, vagy kieg. védekezés...Ezzel ugye tisztában vagy?
A kérdező hozzászólása: Augusztus óta szedem a gyógyszert. Védekezünk majd persze...:) Köszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!