Találatok a következő kifejezésre: Gátmetszés után kell (2 db)

Gátmetszés után mennyi időre szedik ki a varratokat? Mikor kell menni varratszedésre és az nagyon fáj?

Legjobb válasz: Nekem kellett menni szülés után 8 nappal, és egyáltalán nem fájt. Csak 1-2 külsõ varrást elcsípett. A szobatársamnak nem kellett mennie. Mindkettõnkét felszívódó cérnával varrták, nem is tudom nekem miért kellett menni. De jobb lett utána, nem feszített annyira.

Nekem kellett menni szülés után 8 nappal, és egyáltalán nem fájt. Csak 1-2 külsõ varrást elcsípett. A szobatársamnak nem kellett mennie. Mindkettõnkét felszívódó cérnával varrták, nem is tudom nekem miért kellett menni. De jobb lett utána, nem feszített annyira.
Nekem négy nap múlva szedték ki a varratokat, inkább kellemetlen volt, nem fájt. A belsõk felszívódóval voltak varrva, még két hónap után is jött ki belõlem, szóval fel nem szívódott de kiürült.
Nekem felszívódók voltak, így nem kellett mennem varratszedésre. Így nem is fájt :)
a felszívódónak a l"húsban" lévõ része szívódik fel, maga a "látható" része, a csomó pl. lepottyan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, én is a felszívódóra tippeltem csak nem voltam benne biztos. Elsõ baba így tapasztalatlan vagyok.
nekem kettõ gyermekem van és egyiknél sem volt gátmetszés
2, 5 nappal a szülés után szedték ki a varrataimat. Egyáltalán nem fájt, még csak kellemetlen sem volt.

Gátmetszés után mivel kell kezelni a varratot, hogy mielőbb gyógyuljon és ne fájjon annyira?

Egy hete szültem :)

Legjobb válasz: Én aloeverás first sprayt fújkodtam rá - lehet, hogy ez használt, de már enm is nagyon érzem a sebet, igaz felszívódó varratokkal is vartak. A gyógyulás állítólag egyénfüggõ is.

Én aloeverás first sprayt fújkodtam rá - lehet, hogy ez használt, de már enm is nagyon érzem a sebet, igaz felszívódó varratokkal is vartak. A gyógyulás állítólag egyénfüggõ is.
Nekem a homeopátia sokat segített: Staphysagria 15 CH, 3x5 golyó naponta.
A hypermangános oldattal való öblögetés is jó, de én OCTENISEPT spray-vel fújtam és az nagyon szépen segítette a gyógyulást. De úgy hallottam, hogy a körömvirág-kenõcs is nagyon jó, az elõttem szólok is jókat írtak. Ki kell próbálni, hogy neked melyik a legjobb. Mielõbbi gyógyulást. T.
nekem a 3.héten begyulladt, alig bírtam még sétálni is. A védõnõm ajánlotta a Pelsano krémet és 2nap múlva semmi bajom nem volt. Nagyon jó!!!
Én is Aloe Vera First-tel fujom az elsõ naptól, és egyáltalán nem fáj-fájt. Az elsõ nap kellemetlen volt, de azóta úgy mozgok, mintha mi sem lenne ott. Nagyon kellemesen hûsít, természetes anyag:-) (beszerzésében tudok segíteni)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!