Találatok a következő kifejezésre: Futás vagy helyet (6 db)

Futás vagy szobabiciklizés helyet jo egy ora gyorstempójú séta?

Eddig szobabicikliztem meg futottam de félek hogy vastagodik a combom.

Legjobb válasz: Szia, én jártam 1 évet fitnessterembe futni, majd pár alkalom után az edzõ megszólított és azt mondta, hogy inkább gyors sétára állítsam, mert az ugyanolyan hasznos mint a futás, viszont kímáli az ízületeket. Azóta vettem otthonra futógépet, és minden este gyors sétálok - közben tv-t zek - :D és fogytam már elég sokat.

Szia, én jártam 1 évet fitnessterembe futni, majd pár alkalom után az edzõ megszólított és azt mondta, hogy inkább gyors sétára állítsam, mert az ugyanolyan hasznos mint a futás, viszont kímáli az ízületeket. Azóta vettem otthonra futógépet, és minden este gyors sétálok - közben tv-t zek - :D és fogytam már elég sokat.
A kérdező hozzászólása: De ugyis hatásos ha a szabadba csinálom?nem?Köszi a válaszod

Siófokon van sportpálya, vagy kifejezetten futásra való hely?

Nos, tudom, h kissé bugyuta a kérdés. Leginkább olyan ember válaszára számítok, aki helybeli, vagy jól ismeri a várost. Néhány hetet töltök majd el itt, és addig jó lenne futni valahol (nem az utcán, embereket kerülgetve), ezért kérdezem, h sportpálya hol van, és kell -e fizetni érte?
Menj a mezõnnyel, semmiképp se szakadj le, aztán ha marad erõd az utolsó 150 méteren hajrázz egyet.
én amikor versenyen futottam 1km-t, akkor máris a rajtnál elõre törtem, egész végig az elsõ 5-ben voltam, és a végén kb 250-300 m-rel hamarabb elkezdtem sprintelni ahogy csak bírtam, és ezalatt azt mondtam magamnak, hogy ezt még kibírod, megtudod csinálni, és végül 3. lettem...szóval, szerintem légy mindig elõl, és a végén hamarabb kezdj el sprintelni, mint a többiek, mert nem fogod beérni õket...és készülj rá mentálisan is ha nyerni akarsz
Én még júniusba indultam 3km-s versenyen (szórakozásból) a rajtnál elsõ voltam, a taktika az volt, hogy elsõ legyek másfél km-n, behozhatatlan elõnyöm legyen, végül az utolsó 60méteren beértek és sprintelnem kellet volna, ha marad erõm, és így lettem elsõbõl tizedik, mert a rossz taktikát választottam. Szerintem is az a jó taktika, hogy ha NEM sprinteled le a táv felét, hanem szépen lõtávolban haladsz az elsõhöz képest és az utolsó 60métert meg kell nyomnod, de nagyon. Egyébként a verseny elõtt jó ha sokat bringázol, vagy le kocogod a távot, esetleg a sprintelésre edzel...
A kérdező hozzászólása: mindenkinek nagyon szépen köszönöm :)


Mivel tudnám pótolni? Pl ugrálókötelezés? Vagy a helyben futás nem segít?

Fogyni,formásodni szeretnék,eddig jártam konditerembe de már nem tudom kifizetni,így próbálok mindent valahogy megoldani itthon,de a futás mivel hogy tapasztaltam hogy 10 perc kb 100 kalória elégetés.Az a baj hogy most télen nem is tudok menni futni utcán

Legjobb válasz: ? :) Dóra, guggolás :)

? :) Dóra, guggolás :)
A kérdező hozzászólása: de a guggolás inkább erõsítés, nem lehet annyi kalóriát elégetni mint futással
Az izommunkával égetsz kalóriát. Mivel a guggolás fárasztó, sokkal inkább igénybe veszi az izmaidat, több kalóriát éget. Ha intenzíven csinálod, magasabb lesz az edzés utáni 'afterburn' hatás is, jobb formád lesz, és azzal együtt, hogy keményebb gyakorlat, jobban kíméli a térdedet, bokádat, a belsõ szerveidet. Télen meg úgysem tudsz futni.. A futás egyébként soha nem jó edzés, Te most kalóriaégetésbõl indulsz ki.. Holott ha jól eszel, akkor az edzésnek nem a kalórialeadásról kellene szólnia, hanem hogy formában tartson, hogy élvezd vagy hogy fejlesszen valamiben. :)
hulahoppozom - és még inkább homokóra lett a derekam, formásabb, plusz én is helyben futok, jól el is fáraszt - tetszik is. én is kérdeztem másokat hogy hasznos-e a helyben futás, és nagyon vegyes válaszok jöttek. A tapasztalatom, hogy ugyanúgy megmozgat mindenhol mint a futás, és egy intenzív óra után érzem is.
jaj lehagytam! a guggolástól csak vastagabb lett a lábam! az izmot erõsít a futás meg kardio
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: köszi :)
ha két óránként eszel, az önmagában fogyaszt.NEM VICC.én így fogytam 8 kgt


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!