Találatok a következő kifejezésre: Futás közben szúr (14 db)

Futás közben szúr a hasam oldala, miért?

Bemelegítek, és nem gyorsan kezdek futni, hanem kocogás, lassan, de így is szúr? Esetleg a bemelegítés nem biztos, hogy jó, hogyan érdemes?

Legjobb válasz: Egyeletlenül veszed a levegõt(értsd: a belégzett levegõ egy része bennreked a tüdõben). Törkekedj a helyes kilégzésre.

Egyeletlenül veszed a levegõt(értsd: a belégzett levegõ egy része bennreked a tüdõben). Törkekedj a helyes kilégzésre.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, holnap figyelek rá :)
A kérdező hozzászólása: Köszi:)

Futás közben szúr az oldalam. Miért?

Már több mint 2 hónapja rendszeresen futok, szépen elértem azt, hogy már közel 4km-t lefutok egyhuzamban. Ám mostanában jelentkezett az a tünet, hogy iszonyatmód, pár száz méter után, elkezd szúrni az oldalam. Hol a bal, hol a jobb, hol mindkettő, és nem kapok levegőt. Mitől van ez? Hiába melegítek be, meg nyújtok futás után, nem használ. Azt nem hinném, hogy a levegő rosszul vételével lenne gond, mivel eddig semmi baj nem volt, csak pár napja jelentkezett ez. Mi lehet az oka? Izomgyulladás?

Legjobb válasz: beszorul a levegõ... ilyenkor tedd a magasba a kezed és hirtelen ereszkedj rá.:) akkor kijön belõle a levegõ.:)) (kicsit rosszul néz ki,de megvan az eredménye)

beszorul a levegõ... ilyenkor tedd a magasba a kezed és hirtelen ereszkedj rá.:) akkor kijön belõle a levegõ.:) ) (kicsit rosszul néz ki, de megvan az eredménye)
beszorul a levegõ, ami annak a következménye, hogy rosszul vetted a levegõt.. a megoldást meg az elsõ elmondta:) )
Hát itt nem csak a levegõbeszorulást kell megemlíteni, hanem azt, hogy futás/edzés elõtt ettél! Optimális lenne, ha edzés elõtt 2 órával nem ennél semmit! De legyen meg addigra az energiabeviteled, mert nem lesz erõd futni! Bevált módszerem: reggel bezabálsz mindent, megiszol 1, 5-2l folyadékot(ha sportoló vagy, akkor az alkoholt és a kólát mellõzd), aztán még folyamatosan napközben pótolom a vizet, kaját, de edzés elõtt 2 órával nem eszek semmit! Úgyhogy véleményem szerint a helytelen táplálkozásod okozza a szúrást(velem is megesett)!
ez nem igaz.... edzõ vagyok..hadd tudjam már jobban..(kézilabda)(benne vagyok az országos nõi kézilabda csapatába)és nagyon.nem igaz amit irtal..
lehet igazad van, de nekem ez bevált módszer
A kérdező hozzászólása: Nagyon odafigyelek a táplálkozásra, mert sportoló vagyok! Pontosan tudom, hogy mikor, mennyit ehezetek/ihatok, és mint mondtam, biztosan nem ez a baj, mert EDDIG semmi nem volt, csak MOSTANÁBAN jelentkezett a tünet, nem gyõzöm hangsúlyozni. Egyébként az a karfelemeléses módszer tényleg bevált, azóta már kevésbé szúr, de még mindig nem múlt el.
akkor szerintem menj el orvoshoz..:s remélem tud valami hasznosabbat mondani..jóbulást .;)
Biaa: Ha ilyen okos vagy nem ártana a helyesÍrást is gyakorolni egy kicsit. Azon kÍvül hogy megmondtad a megoldást még mindig nem világÍtottál rá, hogy mi okozza...
Meg azt sem teljesen értjük, hogy ha magasba teszük a kezünket hogyan ereszkedjünk rá???

Futás közben szúr, viszket a lábam, mitől lehet?

Tegnap vettem észre,hogy ha elkezdek futni,akkor a lábszáram mind a kettő viszket,és szúr.Túlsúlyos vagyok,viszeres a lábam.

Legjobb válasz: A visszerek, de inkább a hajszálerek pattannak ilyenkor meg a hirtelen terhelés határára. Jó a mozgás erre, de ez így lehet megerõltetõ a szervezetednek.

A visszerek, de inkább a hajszálerek pattannak ilyenkor meg a hirtelen terhelés határára. Jó a mozgás erre, de ez így lehet megerõltetõ a szervezetednek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, azt hittem valami súlyos bajt jelez.
Ha nagyon túlsúlyos vagy (nem öt kilóra gondolok), akkor tilos futni, mert egy életre tönkrevághatod a térdedet.
A kérdező hozzászólása: Elég sok feleslegem van.-(
Akkor azt elõbb add le más módszerrel. A futás fogyaszt és növeli az akaraterõt meg a jó érzést, de közben tönkremehet a térded egy életre, irreverzibilisen. Javasolt alternatíva a kerékpár, ahol nem éri olyan terhelés az ízületet. Ugyancsak hasznos az erõteljes gyaloglás, amivel szintén le tudsz adni, de nem csapódik be a lábad minden lépésnél azzal a sok súllyal.

Futás közben szuró érzés a has bal alsó oldalán! Mi lehet ez?

Már egy pár napja amikor elkezdek futni a 2.-3. kör után szúró érzést érzek a hasamnak a bal alsó részén! Oda figyelek a leveg?vételre, nem olyan érzés.

Legjobb válasz: Az a léped, legalább is nekem régen ezt mondták, összehúzódik, kipumpál magából még néhány vörösvértestet, hogy több oxigént tudjon szállítani a véred.

Az a léped, legalább is nekem régen ezt mondták, összehúzódik, kipumpál magából még néhány vörösvértestet, hogy több oxigént tudjon szállítani a véred.
Mit keresne a lépben a vvt? Az csak a kiöregedett vörösvértesteket a vonja ki a keringésbõl.
Nem lehet, hogy rosszul veszed a levegõt? Futás közben próbáld az orron be, szájon ki technikát ütemesen alkalmazni.
A kérdező hozzászólása: Nem mert odafigyelek rá az orron be a szájon ki, egyenletsen. Teljesen más érzés, meg lentebb fáj ahol olyankor kéne :S
egyeseknél a hasizmok önkéntelenül összehúzódnak, és a megterhelés miatt oxigénhiány lép fel azokon a területeken, ahol nem olyan jó a vérellátottság, ez okozza a szúrós érzést. futás közben állj meg, és nyújtsd a hasizmodat, ezzel a tömörültebb izmok kinyúlnak, és szabadabb utat biztosítanak a vérnek, és ezzel együtt az oxigénnek.
A kérdező hozzászólása: köszi!!! :) majd kipróbálom :D

Miért szúr be mindig az oldalam futás közben?

Legjobb válasz: rossz ütemû levegõvétel vagy beszélgetés futás közben... nekem ezek az okok szoktak lenni órán...:)

rossz ütemû levegõvétel vagy beszélgetés futás közben... nekem ezek az okok szoktak lenni órán...:)
Rossz kondi. Plusz az elõzõk.
Így van, próbálj több levegõt venni, mélyebbre szívni. Nekünk amúgy azt mondták, hogy attól szúr, hogy nem kap elég levegõt a szervezet, és a vese összehúzódik, kipréseli magából a vért, hogy több jusson a többi szervnek addig.
mûtöttek már arrafele? lehet, benn hagytak egy csipeszt.

Futás közben a baloldalamon a bordám alatt (lentről a 2-3) -nál nagyon szúr 1 idő után, mi miatt lehet, mit tegyek ez ellen?

Legjobb válasz: orron be a levegöt , szájon kifujni egyenletesen. és ne beszélj közbe és menj elötte wcre

orron be a levegöt , szájon kifujni egyenletesen. és ne beszélj közbe és menj elötte wcre
beszorul a levegõ, és egyenletes légzés
A kérdező hozzászólása: csak doci közben nemnagyon tudok :S gyorss sprintek aztán kocokás, és ugy nehéz.. meg próbáltam már, de akkorse nagyon akar elmulni:S
A kérdező hozzászólása: Foci*
Egy idõ után ráérzel. Ha elkezd szúrni ne foglalkozz vele fuss tovább.

Futás közben mitől szúr az oldalunk?

Legjobb válasz: Hát ha beszélsz közbe akkor szúrni is fog =/

Hát ha beszélsz közbe akkor szúrni is fog =/
Ezt a lép dolgot megcáfolnám, ugyan is nekem egy balesetbõl kifolyólag eltávolították a lépemet és mégis szúr az oldalam futás közben!
Látom sok okostojás van itt, eü-s, stb. Menjetek szépen vissza a szakiskolába, ugyanis a lép a bal oldalon van nekem pedig rendszeresen a jobb oldalam szúr. Továbbá ha a lép okozná akkor néhány nyújtozkodó és préselõ mozdulat után nem múlna el a szúrás.
Annak a válaszadónak, aki azt írta, hogy a lépnek nincs fontos vér raktározási szerep üzenem: bátya bennem, és még sok ember barátomnak igen is fontos az a vérmennyiség amit raktároz, lévén 1liternél is több lehet benne. Szóval ez egy nagy butaság volt! Fontos, de nem a legfontosabb így a helyes!
rosszul veszed a levegõd és a bordáid közé beakad egy levegõ buborék azért kell karkörözni vagy nyomni ahol fáj és közben kifelé fújni a levegõt.
télleg a lép miatt van.
én elhiszem, hogy a lépre vezethetjük rá, meg biológiailag amiatt van. de akkor fog szúrni az oldalad ha helytelenül veszed a levegõt. egy gyakorló futó...
Igen a lép miatt van.
Valaki még egy anatómialilag és élettanilag helytelen dolgot? Igenis a lép feszülés miatt. Egy gyak eü-s.
mert nyitva hagytad a zsebedben a pillangód :) bocs, szóval, légzésen múlik csak, ez a nekiiramodásos dolog hülyeség, max ha iramot váltasz gyakrabban rontod el a légzést.
Harmadiknak: már hogy lenne tévhit?! Egy túrót. Nagyon fontos a helyes légvétel!
Azoknak az állatoknak, amelyek gyorsan tudnak futni, mint pl. a kutya vagy a ló, sok vérre van szükségük, hogy a lábizmaikat elegendõ oxigénnel láthassák el. A lép ezeknél az állatoknál vérraktárként szolgál. A gyors hajrában a lép összehúzódik, és további adag vért juttat a mozgásszervek számára. Bár az emberben a lépnek, mint vérraktárnak nincs már jelentõsége, gyors futás közben összehúzódhat, és ezt érezzük szúrásként az oldalunkban. http://www.patikamagazin.hu/index.php?cikk=268
Ez MIND nem a kérdésrõl szól - még, ha igaz is van benne. Az oldalad AKKOR szúr, amikor a szervezeted érzi, hogy kevés a vér, és mozgósítja a tartalékot. Ez a lépben van, és ahogy kipréselõdik belõle, az adja a szúró érzést.
Nem egészen igaz hogy tévhit a levegõvételes dolog...bár igaz hogy nem csak az játszik közre!A levegõ beszorulásához vezethet, hogyha nem egyenletes tempóban futsz, vagy túl gyorsan túl nagy levegõket veszel és miközben fáradsz ennek egy részét szó szerint lenyeled!!!És javaslom h egyenes háttal fuss mert a görbe testtartás is benne van a dologban.Én igazolt atléta vagyok és a sportorvosom mondta...Szóval elvileg így is van!!!Remélem segítettem!!!
A helytelen légzés tévhit. Attól szúr, hogy hirtelen nekiiramodsz, a szíved gyorsabban pumpálja a vért, és a véredényeid, jelen esetben a léped telítõdnek vérrel, és feszülnek. Valahogy úgy, mint mikor nagyon kell pisilned. Ezért fontos elõtte a megfelelõ bemelegítés.
a helytelen levegõvételtõl, nekem ez suliban anno állandó problámám volt, meg is utáltam a a futást miatta.a lényeg h. figyelj az egyenletes légzésre!
javaslom mindenkinek a cikket (hogy megértsétek, egyértelmûen csak egy dologra -lépfeszülés, légzési probléma- fogni nem lehet): http://www.hazipatika.com/eletmod/mozgas/cikkek/a_futok_reme.. "Tranziens abdominális fájdalom: sportolás közben jelentkezõ, átmeneti hastáji tünet. Hirtelen jelentkezik a bordák alatt és a gyomor fölött, általában jobb oldalon, de éppúgy lehet a bal oldalon is, vagy kisugározhat nagyobb területre. Jóllehet sokat tudunk róla, a pontos oka nem ismert, mégpedig azon egyszerû oknál fogva, hogy nem igen lehet, és nem igen szokták mesterségesen elõidézni, amikor pedig kialakul, mire tüzetesebben megvizsgálhatnák, elmúlik."

Futás közben mitől van erős fejfájás és szúró alhasi fájdalom?

Kb. egy évvel ezelőtt kezdtem el aktívan futni, és akkor minden rendben volt, de orrvérzés miatt egy időre abbahagytam (megvertek és az orrom sérült és emiatt vérzett magasabb vérnyomásnál, de egy ideje már jól vagyok). Eddig terep bicajoztam, de most újra kezdtem futni, csak lassan haladok és rendesen szedem a levegőt, de kb. 20 másodperc után a bal oldalamon erős alhasi fájdalmat érzek (mintha kiakarna szakadni a petefészkem) és nem tudok futni csak nehezen gyalogolni, de úgy is fáj. Hiába pihenek, mikor újrakezdem a futást, akkor újra előjön a szúró fájdalom és melléje még fejfájás is társul. Mit tehetnék ellene és miért van ez? köszönöm 21/L

Miért szúr be az oldalam és a hasam futás közben?

Egy éve rendszeresen futok, hidegebb időben inkább teremben, futópadon, és az utóbbi néhány edzésen bemelegítés után, olyan 4 km-nél elkezdett szúrni az oldalam, hol a jobb- hol a bal oldalon, de volt olyan is, amikor a középen a hasamnál. Volt amikor annyira szúrt, h le kellett állnom. MI lehet az oka? bemelegítek, fokozatosan emelem a sebességet, orron veszem a levegőt-szájon fújom ki, a tartásomra is próbálok figyelni. Mivel lehet elmulasztani?

Legjobb válasz: Szerintem a levegõt rosszul veszed.

Szerintem a levegõt rosszul veszed.
A kérdező hozzászólása: 4 lépésre beszívom, 4 lépésre kifújom... Azt mondták ez elég jó így... nem?
orrn be szan ki
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Igen, mostanában emeltem egy nagyobbat a távon, lehet ez okozza... Kipróbálom a fentieket :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!