Találatok a következő kifejezésre: Furcsa a nyelv! (16 db)

Számotokra melyek azok a nyelvek amik furcsák?

Vagy akár hülyének is nevezhetitek,de szerintem nem érdemes,a mi nyelvünk is hangozhat hülyén másoknak.

Legjobb válasz: Az az afrikai "kattogós" nyelv furcsa számomra, de nem "hülyének" nevezném, inkább jópofának. :)

Az az afrikai "kattogós" nyelv furcsa számomra, de nem "hülyének" nevezném, inkább jópofának. :)
A kínai. "Hát, akinek az angol gond, az nem valami nagy nyelvzseni. A világ legegyszerûbb nyelve" Van, akinek pl. a do, does, stb. használata felfoghatatlan, de németül, franciául viszont jól meg tud tanulni.
"Hát, akinek az angol gond, az nem valami nagy nyelvzseni. A világ legegyszerûbb nyelve" --> nagyképû kijelentés, ostoba emberre vall. 1. ha neked olyan jól megy, örülj neki, de egy normális ember nem néz le másokat, akiknek az a dolog nem megy. Nyilván annak a Válaszolónak, aki azt írta, hogy nem tud idegen nyelveket tanulni, más olyan erõssége van, amirõl te/mi csak álmodhatsz/álmodhatunk. 2. meghallgatnám azért azt a nagyon tökéletes angol kiejtésedet, aztán meghallgattatnám egy anyanyelvûvel is, hátha talál benne hibát...
Nekem a német rejtély, hogy hogy maradt fenn ilyen bonyolult formában.
Akinek az angollal gondja van, annak lehet, hogy más nyelvek sikerélményt nyújtanak, például az orosz és a latin. De igazad van, a nyelvzseniknek egyik nyelvvel kapcsolatban sincsenek nehézségeik, mert õk nyelvzsenik. Visszatérve az eredeti kérdésre: elég furcsának tûnnek a szláv nyelvek, a kínai és a többi távol-keleti nyelv, az arab, meg a jelnyelvek.
"Hát, akinek az angol gond, az nem valami nagy nyelvzseni. A világ legegyszerûbb nyelve, nincs igeragozás, nincsenek névelõk, nemek, melléknévegyeztetés. A kiejtés csak az elején nehéz, aztán megszokja az ember." A valódi, helyes nyelvtudást ne keverd össze a konyhanyelvvel. Milyen szinten beszéled TÉNYLEGESEN ezt a nyelvet? Elég bátor a minõsítésed, és túlzott önbizalomra utal. :)
"A kiejtés csak az elején nehéz, aztán megszokja az ember." Ilyet csak az mond, aki nem tudja kiejteni. Elmondom neked, hogy sem az "u", sem az "i", sem az "o"-juk nem hasonlít a magyar "megfelelõikre". Ezen kívül még van benne két fajta dentális frikatíva, melynek zöngés változata nem megy a magyaroknak, de még a nyílt "e" sem, általában nem is hallják. Mellesleg én nem azt írtam, hogy nem tudnám kiejteni - már ha tudnál értelmezni - hanem azt, hogy a kiejtése egy rakás [email protected] Onnan tudom, hogy ki tudom ejteni.
"Hát, akinek az angol gond, az nem valami nagy nyelvzseni." Hallod, ha ezt nem írod, akkor nem is tudom. :D Sajnos ez van. Ilyen vagyok. Manapság már akár ki is lehetne állítani egy múzeumba egy üvegszekrénybe és alá írni: "Íme az ember, aki képtelen idegen nyelvet tanulni" :)
Hát, akinek az angol gond, az nem valami nagy nyelvzseni. A világ legegyszerûbb nyelve, nincs igeragozás, nincsenek névelõk, nemek, melléknévegyeztetés. A kiejtés csak az elején nehéz, aztán megszokja az ember. Szerintem a német nagyon ronda nyelv, most próbálom megtanulni, de nagyon idegenkedek tõle.
Számomra a "favorit" az arab, mintha fuldokolnának, nem tudom nekem olyan fanatikusan is hangzik. Furcsák még az afrikai kattogós nyelvek, a velszi, a szláv nyelvek, az ausztro-indonéz nyelvek. Igazából az angolért sem vagyok oda, nekem úgy hangzik, mintha egy magyar paraszt akarna magyar-latin keveréket beszélni. Például a kommunikációt úgy ejtenék a magyarok, hogy kommunikácijouh, de azért írni eredetiben írnák, hogy mûveltebbnek tûnjék. Szerintem az angol nem más, mint egy kelta nyelvre rátelepedett germán okádék, amely állandóan latinkodási kényszerben lenne. Nálam a nyerõ nyelvek között a francia, az orosz, a hindu és a mandarin van. Ja és az amerikai bennszülött nyelvek: lakota, dakota, ami még megmaradt a majából és a navajo.
Számomra már az angol is egy nagy rejtély! :D 13 éve tanulom, és egyszerûen képtelen vagyok egy nyomorult középfokút megcsinálni belõle. Értem a nyelvtant, értek mindent, de nem tudom alkalmazni. Persze lehet mondani, hogy az én hibám, mert nem érdekel, nem izgat a dolog, de igazából így vagyok mindegyik nyelvvel. Nem hoz lázba, nem akarom megismerni. Csak sajnos olyan világot élünk, hogy ha nem tudsz legalább 1 idegen nyelvet, akkor nem is vagy ember. :(
francia. komolyan :P
walsi olyan mintha visszafelé beszélnének német furcsa nekem, nekem durva, krahácsolós francia is idegesítõ, affektáló hangzása van ázsiai nyelvek távoliak, ritkán hallania ilyet, ezért idegen nekem
Megtalalta a nyelvet es most ezzel szorakoztatja magat:-)
Igy kommunikál, szórakozik. Olyan édesek. :)
Természetes ne aggodj.Én mindig vissza nyujtottam neki, csodálkozoan nézett.
Életkori sajátosság :)

Más babája is furcsán használja a nyelvét kanállal történő etetéskor?

1 hete kezdtem a hozzátáplálást,elején nem evett csak fintorgott.Ma meg olyan furcsán nyeldeste,a nyelvét közben kifelé öltögette mintha cumizna.Mikor fog rendesen enni?

Legjobb válasz: Majd hozzá szokik, hidd el. Szegénykémnek kicsit furi, hogy most így is kap enni, nemcsak cumizva. :) Egyébként az is lehet, hogy a fogai szokatlanok, már ha vannak. Az én lányom akkor evett furcsán, mikor felül is kibújtak a fogai, szokatlan volt neki. Az új íznek, állagnak mindig fintorogni fog.

Majd hozzá szokik, hidd el. Szegénykémnek kicsit furi, hogy most így is kap enni, nemcsak cumizva. :) Egyébként az is lehet, hogy a fogai szokatlanok, már ha vannak. Az én lányom akkor evett furcsán, mikor felül is kibújtak a fogai, szokatlan volt neki. Az új íznek, állagnak mindig fintorogni fog.
Mennyi idõs a babád? Mert a nyelv kifelé öltögetése (amikor a szájába kerül valami) egy ösztön. Ennek az ösztönnek az eltûnése az egyik jele, hogy már szüksége van a hozzátáplálásra, felkészült rá a szervezete. Szóval ez elmúlik, de amíg kitolja a szájából a kanalat, addig nem érdemes erõltetni.
Nem ösztön, hanem egy ösztönös reflex, bocs :)
Persze hogy ezt csinálja, mert azt hiszi ezt is szopizni kell. Tartsd ott a kanalat, míg le nem eszi róla a kaját, azaz míg le nem nyeli a szájába adott adagot... NEkünk is ezt csinálta. Sõt, mikor kivettem a szájából a kanalat, akkor nem csinált semmit a szájában lévõ kajával. Meg kell tanulja, hogy a szilárd táplálék evésekor másképp kell a nyelvet mozgatni. Hamar megszokja, ne aggódj. Nekem a 3. etetésnél már profin csinálta :)
Eddig csak szopott és még nem tudja, hogy ezt máshogy kell enni, de hamar rá fog jönni. Addig meg valószínû, hogy sokkal több étel kerül vissza, mint amit elsõre lenyel:) Kitartás, mindem baba megtanulja! 4 gyerekes anyuka


Lehet herpesz a nyelven? Furcsa kis fehér karika jött ki a jobb oldalon a nyelvemen de nem érzékeny meg nem is viszket, vagy mi lehez ez?

Legjobb válasz: ha késõbb mégis érzékeny lesz, akkor afta, ha nem akkor nem tudom. :)

ha késõbb mégis érzékeny lesz, akkor afta, ha nem akkor nem tudom. :)

A macskám furcsán köhög nem is köhög. Nem tudom mit csinál, de előre hajtja a fejét a nyelvét kidugja utána meg olyan, mint a hányni akarna. A vedlés miatt van ez? Ahogyan a nyelvére tapad a ször és megakad neki vagy mi?

Legjobb válasz: Nem értem a lepontozást már csak azért sem, mert bár a szõr a legkézenfekvõbb én is azt hittem, hogy a szõrtõl krahácsol ráadásul igen ritkán, míg egyszer nem nyelt egyet, hanem kirakta maga elé a cuccot két szép felcsavarodott orsó féreggel, meg egy kis löttyel. Mindezt úgy, hogy féreghajtott benti macska volt. Mondta a doki is, hogy nem megy bele a fejlõdésükbe, de igen, egy hosszú utazás után köhögi fel õket, majd lenyeli, mennek a bélbe és szaporodnak tovább.

Nem értem a lepontozást már csak azért sem, mert bár a szõr a legkézenfekvõbb én is azt hittem, hogy a szõrtõl krahácsol ráadásul igen ritkán, míg egyszer nem nyelt egyet, hanem kirakta maga elé a cuccot két szép felcsavarodott orsó féreggel, meg egy kis löttyel. Mindezt úgy, hogy féreghajtott benti macska volt. Mondta a doki is, hogy nem megy bele a fejlõdésükbe, de igen, egy hosszú utazás után köhögi fel õket, majd lenyeli, mennek a bélbe és szaporodnak tovább.
Az is lehet, hogy férges. Az orsóférgeket is szokta így felköhögni, majd lenyelni. Ha véletlen mégis kihányná és nem nyelné le, akkor ha ilyen felcsavarodott cérnametéltre emlékeztetõ, világos dolgot látsz benne akkor biztos, hogy féreg. De adj neki féreghajtót mindenképp semmi baja nem lesz tõle.
Vagy a szõr miatt vagy macskanáthája van. Az pedig nagyon veszélyes lehet, ha nem hagyja abba, vidd el orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: ma nem csinálta. vagyos nem láttam hogy csinálta volna... tegnap attam neki ilyen Green Cat nevû kenõcsöt.(a ször miatt.)
Szerintem a legvalószínübb h a lenyelt szõrt akarja visszaköhögni.Lehet venni erre a problémára tablettát v gélt.
Vegyél neki szõrcsomóoldót.A mi macskánk is csinált ijet, de a szõroldó segített neki.
perverz állat. egyébként meg IGEN, igazad van! xD
XD ezdejóóóó... <3 lool
tetszik!! looooool
FINOM KèRDèS!!!!!Bolond aki irta sose jottem volna rà...de jogos a kèrdès:D
:D:D....nem rossz:P....de lool
ez tetszik:D XD
looool ! BETEG! xDxDxDxD
Hát ez kiráááály!:-);-):-D;)
Egész pontosan régebben úgy mondtuk: menyasszonnyal, võlegénnyel; ma már...
Uristen :D:D:D:D:D:D:D Állat:D Kész imádlak, ennyi:D
*LOL*
Basszus, nekem kellett pár perc míg felfogjam, hogy nem a ragozással van bajod :) )) Jóóó :)
Végülis...:)
ez brutális!!!!!!
bazz XDXDXDXD nagyon pihent agyad lehet! köszi ezért a vidám percért, mait okoztál :DDDD király vagy :)
Ááááá, hülyeeeee :D:D:D:D Nagyon beteg vagy :D Nekem ehhez még korán van :D
biztos egy perverz barom volt, aki kitalálta a magánhangzó törvényeket...

Mi lehet ez a furcsa köralakú mélyedés a nyelvemen? Nagyon aggaszt, orvoshoz nem tudok menni, félek hogy rák jele lehet. Valaki?

KÉP: <[link]

Legjobb válasz: El nem tudom képzelni, hogy ez mi lehet, de szerintem fordulj orvoshoz minél hamarabb. Ünnepek után rögtön menj el, ha nem múlik el addigra, viszont Te ne csinálj vele semmit, ne próbáld "gyógyítgatni", ne kenj rá semmit, stb. Nehogy rosszabbra forduljon. Majd hétfõn az orvos megmondja, hogy mit kell vele csinálni.

El nem tudom képzelni, hogy ez mi lehet, de szerintem fordulj orvoshoz minél hamarabb. Ünnepek után rögtön menj el, ha nem múlik el addigra, viszont Te ne csinálj vele semmit, ne próbáld "gyógyítgatni", ne kenj rá semmit, stb. Nehogy rosszabbra forduljon. Majd hétfõn az orvos megmondja, hogy mit kell vele csinálni.
Nekem nem volt állandó, én csak éjszakait kaptam. De én is úgy nyeltem, és szerintem nincs vele semmi gond.. :)
reflux? savtúltengés?
elsavasodás - sokat olvashatsz róla a neten, és arról, hogyan tudsz tenni ellene. Ha részletesebben érdekel:[email protected]
Az is lehet, hogy cukorbeteg vagy...a rossz szájszag az egyik tünet. Vizsgáltasd ki magad, mert az komoly dolog!

A nyelvem alatt, azokon a kis erecskéken, ilyen kilógó kb 1-2 mm es kis húsdarabkák vannak. Mi lehet ez? Nem fáj és nincs is sok, csak furcsa.

Legjobb válasz: Az mindenkinek van. Az ízleléshez szükségesek, az biztos, a többi funkcióját nem tudom.

Az mindenkinek van. Az ízleléshez szükségesek, az biztos, a többi funkcióját nem tudom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!