Találatok a következő kifejezésre: Fugg a sulya a (17 db)

Mitõl függ a baba súlya? Attól függ hogy mit eszünk? 31 hetes vagyok 4 kilót híztam és a doki azt mondta hogy most 1700 g körül van a baba! Lehet nagy babám? 165 cm vagyok és 56 kg-mal kezdtem. Remélem nem lesz 4 kg-os.

Legjobb válasz: Ha valaki terhességi cukorbeteg és nem tartja a diétát, akkor lehet túl nagy a baba, de amúgy nem befolyásolja az étkezés a baba súlyát. Emiatt nehogy koplalj terhesen! Én kicsi vagyok (160 cm és 46 kg teherbeesés elõtt), a férjem nagy darab és nagy súllyal született, terhességi cukros lettem, amíg ez nem derült ki, addig rengeteg édességet ettem, utána diétáztam, de a kalóriát bevittem nem szénhidrátból, tehát nem éheztem egyáltalán és a fiam így is csak 3090 gramm lett.

Ha valaki terhességi cukorbeteg és nem tartja a diétát, akkor lehet túl nagy a baba, de amúgy nem befolyásolja az étkezés a baba súlyát. Emiatt nehogy koplalj terhesen! Én kicsi vagyok (160 cm és 46 kg teherbeesés elõtt), a férjem nagy darab és nagy súllyal született, terhességi cukros lettem, amíg ez nem derült ki, addig rengeteg édességet ettem, utána diétáztam, de a kalóriát bevittem nem szénhidrátból, tehát nem éheztem egyáltalán és a fiam így is csak 3090 gramm lett.
én ma voltam ultrahangon 31+ 6 naposan, a baba becsült sulya 2087 g , eddig 5, 5 kg-ot hiztam. a doki azt mondta, nem lesz nagy baba... azt néztem, hogy 32 hetesen 2000 g- 2300 g körül vannak a babák. szoval a tied nem hiszem, hogy lesz 4 kg..de sztem még 3, 5 kg sem. persze ez majd a végén mikor kibujt tudjuk meg :D
32+3-nál becsülték a babámat 1909 gr-nak. Én 42 kg voltam 160 centihez mikor teherbe estem, a 32. héten +11kg-nál tartottam, a 40-ig 13 lett összesen. Én az utolsó idõben híztam nagyon keveset, aki pedig vékonyan indul neki a terhességnek, többnyire többet is szed fel, mert a szervezetnek ilyenkor kell a tartalék. A babám amúgy 40. héten született kerek 3 kg-mal. Nem voltam terhességi cukros, meg kifejezetten vizes sem. Amúgy a szülésnél nem az a leglényegesebb, hogy milyen súlyú a baba, hanem hogy mekkora a fejkörfogat.
szerintem nem attól függ hogy mennyit eszünk és a súlybecslés is tévedhet bizony néha sokat is. én rám rá ijesztettek mikor be kellett feküdnöm túlhordás miatt hogy készüljek fel hogy nagy baba lesz súlybecslésnél mondtak 4200gr-ot. de szerencsére csak 3500gr született és 54cm :)

A falon 1 tükör függ. Hogyan ábrázoljam a tükör súlyát, a tükörre ható gravitációs erőt, és a tükörre ható erőt?

Ezeket hogyan kell ábrázolni?

Legjobb válasz: -A tükör súlyát ábrázoló erõnek a támadási pontja ott van, ahol a tükör fel van akasztva, és függõlegesen lefelé mutat. -A gravitációs erõ támadási pontja a tükör közepén van,és függõlegesen lefelé mutat. Olyan hosszú nyilat rajzolj, mint a súlyerõt ábrázoló nyil. -A tükörre még hat a tartóerõ, aminek a támadási pontja ott van, ahol a tükör fel van akasztva,és egyenlõ nagyságú de ellentétes irányú a gravitációs erõvel. -A gravitációs erõ és a tartóerõ kiegyenlítik egymás hatását. -A súlyerõ és a tartóerõ pedig erõ-ellenerõ

-A tükör súlyát ábrázoló erõnek a támadási pontja ott van, ahol a tükör fel van akasztva, és függõlegesen lefelé mutat. -A gravitációs erõ támadási pontja a tükör közepén van, és függõlegesen lefelé mutat. Olyan hosszú nyilat rajzolj, mint a súlyerõt ábrázoló nyil. -A tükörre még hat a tartóerõ, aminek a támadási pontja ott van, ahol a tükör fel van akasztva, és egyenlõ nagyságú de ellentétes irányú a gravitációs erõvel. -A gravitációs erõ és a tartóerõ kiegyenlítik egymás hatását. -A súlyerõ és a tartóerõ pedig erõ-ellenerõ
A kérdező hozzászólása: Nagyon nagyon szépen köszönöm !!!!!! :)

Függ-e attól a baba gyarapodása, súlya, amíg a pociban lakik, hogy az anyukája mennyit eszik és hízik?

Legjobb válasz: Attol nem fugg. Viszont ha az anyanak terhessegi diabetesze van, akkor a magzat nagyobb meretekkel es sullyal szuletik, ami nem mindenesetben jo dolog.

Attol nem fugg. Viszont ha az anyanak terhessegi diabetesze van, akkor a magzat nagyobb meretekkel es sullyal szuletik, ami nem mindenesetben jo dolog.
Nem. A mama súlyának semmi köze a kicsi súlyához.

Mitől függ a baba súlya?

Úgy értem, lehet előre tudni azért kb, hogy mekkorára számíthatok? mondjuk onnan ki lehet számolni, hogy mennyit híztam eddig? vagy ilyesmi? vagy ez tényleg teljesen a természetre van bizva :)

Legjobb válasz: Genetika leginkább,és állítólag a túlsúlyos nõknek nagy gyerekük születik. Én 89kg-mal lettem terhes,összesen 9kilót híztam. Az orvosom 4000-4200gramm körüli születési súlyt mondott,ehhez képest 4950grammal született a lányom! Ráadásul elsõ gyerek. Azért lehet abból következtetni hogy a családban "mekkora" babák születtek. Én 3800g voltam,de a testvéreim mind nagyobb súllyal születtek. A legkisebb már 4560g volt. Igaz a párom és a testvére nem voltak nagyok.

Genetika leginkább, és állítólag a túlsúlyos nõknek nagy gyerekük születik. Én 89kg-mal lettem terhes, összesen 9kilót híztam. Az orvosom 4000-4200gramm körüli születési súlyt mondott, ehhez képest 4950grammal született a lányom! Ráadásul elsõ gyerek. Azért lehet abból következtetni hogy a családban "mekkora" babák születtek. Én 3800g voltam, de a testvéreim mind nagyobb súllyal születtek. A legkisebb már 4560g volt. Igaz a párom és a testvére nem voltak nagyok.
Nem tudom hogy mitõl függ. A férjem és én családomban 3500 g körüli babák születtek nagyjából 56 - 58 cm átlagban. Én pl soha életemben nem voltam dundi, sõt, inkább hízni akartam mindig! Férjem sem egy vaskos férfi. A dokim kb 3000-3200 g-os babát tippelt nagyjából. Kislányom 4140 g-al és 61 cm-vel született. Szóval mivel ekkora lett a kincsem ezért mindenki döbbenten nézett rám, hogy lehet, hogy egy ekkora babát természetes úton meg tudtam szülni. Amúgy én az egész terhesség alatt ettem. Mindig volt valami amit rágcsáltam, fõétkezések között is. Arról szólt az egész napom, h ettem. :) Nem tudom, h ez számított e valamennyit, de biztos, mert nekem tényleg nem kellett szerencsére figyelnem, hogy ne hízzam túl magam.
Szerintem nagyban genetika. A férjem és én is 3300gmal születtünk, nem vagyok se sovány se kövér, mégis 4790gmal született a fiam. Olyan voltam a terhesség vége felé, mintha 3as ikreket várnék. :-) A fiam egy az egyben a nagyapjára ütött testalkatra. Anno Õ született 5kg-val. Most várjuk a hugit, és a doki szerint még a 4kg-t sem fogja elérni. 4 hét mûlva megyek a 36.heti súlybecslésre, kiváncsi vagyok, mekkora lesz.
Utolsóhoz: a terhesvitamin szedése és a baba mérete közötti összefüggést már megcáfolták, illetve nincs bizonyíték arra, hogy a terhesvitamint szedõ nõnek nagyobb méretû gyermeke lenne.
Szerintem a szülõk mérete is befolyásolja, de sokat számít a terhesvitamin szedése. Õszintén szólva a túl sok vitamin nagyon növeli a babát.-meg is kell szülni- (étkezz egészségesen, és minden másnap elég egy terhes vitamin, legalábbis nekem elég volt. egészséges lett a baba és ez a lényeg).
szerintem nem... de ha egyszer rátör az emberre a farkaséhség, én pl nem tudtam betelni egy kis szendviccsel meg joghurttal. És szerintem amit megkívánsz, azt jó meg is enni. Nekem a dokim azt mondta, h ne vonjak meg semmit, mert az csak rosszabb, meg úgyis sanyargatni fogom magam, h "dejólenneenniiiolyat!" azt mondják, hogy a 15 kg az elfogadott hízás terhesség alatt.. Egy barátnõm 30-at hízott és szülés közben semmi probléma nem volt, sõt utána le is ment róla gyorsan. Mindenféle sportolás nélkül (vagy ha a házimunka annak számít akkor max azt sportolta). Bár aki hízékony annak talán nehezebb dolga van. Nem tudom, te mennyire vagy hízékony.. de ha nem annyira, akkor azt tanácsolom neked, hogy tényleg egyél azt, ami jólesik! :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat eddig! :) én 70 kg-san kezdtem most 24. hétbe lépünk lassan, és már inkább közelebb vagyok a 80 kg-hoz :S nem látszik mert amugy is kicsit husisabb voltam mint a vékony csajszik a kép a 22. hétben készült http://noob.hu/2012/03/22/Poci.jpg a védõnõ azt mondta hagyjak a terhesség végére is, de ha éhes vagyok ??? :S irta itt valaki hogy evett egész nap, hát valami hasonló vagyok én is :-P tehetek ellene?
Hát nálunk a férjemék ágán átlag babaák vannak 3300gramm/50-53cm Nálunk inkább kicsik, én pl 2900gramm voltam és 48cm 40hétre! Az elsõ lányom 3950/61-gyel született 21 kilót híztam, de nem voltam elõtte dagi, és közben sem cukros! Most várjuk a hugit, a doki nagyobbra és hosszabbra saccolja, de ahasamon is látszik, hogy nagyobb...Pedig vele 34 hetesen járok 10 kilónál!most sem vagyok cukros! Ja és direkt egy szem terhesvitamint sem szedtem amásodik csajszival...
Sok mindentõl függ. A 36 hetes UH-n megbecsülik utoljára, ott is sokat tévedhetnek, de annyi kiderül, hogy kicsi-közepes, vagy inkább közepes-nagy babára számíthatsz. Abból semmi nem derül ki, hogy mennyit híztál.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek:)

Mitől függ, hogy mekkorára nől a baba a hasunkban, hogy kinek milyen sullyal születik?

Legjobb válasz: Szia! Valószínû attól függ,hogy a génjeiben mit raktároz,ezt mi nem tudjuk érdemben befolyásolni. Jó babavárást!

Szia! Valószínû attól függ, hogy a génjeiben mit raktároz, ezt mi nem tudjuk érdemben befolyásolni. Jó babavárást!
Sok mindentõl, pl. génektõl. Valamint ha valaki terhességi cukorbetegségben szenved, annál a baba nagyobb lehet, mint kellene. Aztán aki dohányzik, drogozik stb, annál meg épp, hogy kisebb lehet a baba (ismétlem: lehet, tehát nem biztos, még mielõtt valaki beleköt).
A teljesség igénye nélkül néhány lehetséges ok: 1. genetika 2. táplálkozás minõsége. A túlzott szénhidrát fogyasztás növelheti a baba súlyát. 3. az anyuka cukor betegsége 4. A méhlepény nem megfelelõen mûködik, ezért nem jól táplálja a babát.

Függ valamitöl az elsőnél lévő fájdalom vagy vérzés? Gondolok itt a súlyra életkorra stb.

Legjobb válasz: Technikától, odafigyeléstõl, és a csaj "alapállapotától" (szûzhártya vastagsága, átszakadtságának mértéke stb.)

Technikától, odafigyeléstõl, és a csaj "alapállapotától" (szûzhártya vastagsága, átszakadtságának mértéke stb.)
attól, hogy a fiú csak beléd ereszti és szarik rá hogy bevagy-e indulva vagy nem, vagy felizgat és figyel arra hogy ne fájjon annyira. amúgy meg ha nagyon készen lennél rá, nem kérdezgetnél ilyeneket.
olyan nincs hogy nincs rajta lyuk:D akkor nem tudna menstruálni:D
Szerintem attól függ milyen a lánynak a szûzhártyája, elég sok féle van. Van amelyiken nincs is lyuk így az elsõnél átszakad és vérzik...
egyébként aki erõsen sportol annak van hogy magától is átszakad egy részt. De ahogy elõttem mondták a fiútól függ hogy mennyire törõdik veled. Mert nekem nem fájt, barátnõmnek meg nagyon ahogy elmesélte. A párod a lényeg:)

Mitől függ a születendő baba súlya?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a doki, hogy leginkabb genetika de a szénhidrát is befolyásolja. Aki szinte nem eszik szenhidratot annak valószínû kisebb babája lesz.

Nekem azt mondta a doki, hogy leginkabb genetika de a szénhidrát is befolyásolja. Aki szinte nem eszik szenhidratot annak valószínû kisebb babája lesz.
Hát nem is tudom. Én ettem mindent bõven, válogatás nélkül, az apuka erõs csontozatú, és alkatú, mégis 2700 g-mal született a fiunk... Szerintem nem lehet befolyásolni. És nem függ semmitõl. Valakinek nagy babája születik, valakinek kicsi.
nem tudom..lehet genetika. én és a párom sem vagyunk soványak, molettebbek, de nem nagyon kövérek! mindkét gyerekünk átlag súllyal született kislányunk: 3250 gramm 51 cm kisfiúnk: 3620 gramm 51 cm
A kérdező hozzászólása: akkor nem lehet befolyasolni :) koszonom :)
Genetika.:) Nálunk a családban az elmúlt 13 évben például 4kg alatt nem született baba, az öcsém kezdte annak idején 4600 grammal. Ebbõl gondolom, hogy sok múlik ezen.
Szerintem is genetika, de hogy mennyire és hova lehet visszavezetni, arról nincs tudomásom. Nálunk például nagynak ígérkezik a baba, pedig én kicsi súllyal (2100 gramm), a párom pedig normális, 3200 grammal született. A kislányunk most, a 38. héten becsült súly alapján 3600 gramm. Gondolom, valamelyik nagyszülõ... (És nem szedek terhesvitamint, csak vasat és kalciumot.)
Csatlakozom a többiekhez ez tuti Genetika! Nekem 2 gyermekem született 4000 grammal a doki szerint most is nagy babám lesz már most jóval nagyobb mint kéne :) A párom is 4 kilóval született valószínüleg ezért van hogy nekünk csak ilyen nagy babáink születnek. 32hkm

Alig eszek valamit, hetente legalább 4x ( energiától függően) konditerembe járok. A súlyom mégsem mozdul hónapok óra semmit sem. Mit tehetnék még?

Legjobb válasz: Sok mozgas. Hiaba nem eszel ha nem sportosz semmit. Menj el futni esetleg iratkozz be valami sportra de figyelj,hogy ne terheld tul a szervezeted. Kajara szuksege van a szervezetednek a kulonbozo energiak miatt! Sok szerencset!

Sok mozgas. Hiaba nem eszel ha nem sportosz semmit. Menj el futni esetleg iratkozz be valami sportra de figyelj, hogy ne terheld tul a szervezeted. Kajara szuksege van a szervezetednek a kulonbozo energiak miatt! Sok szerencset!
Elkezdesz normálisan enni. És errõl hosszan lehetne írni, mit is jelent. Röviden: sok zöldséget és húst, gyümölcsöket. Gabonák, tejtermékek, édességek hanyagolását.
Egyél. Éhezteted és sanyargatod a szervezetedet. Csodálod, hogy körme szakadtáig ragaszkodik a tartlékaihoz? Nézz utána egy tisztességes diétás étrendnek, ami biztosítja a szervezetednek azokat a tápanyagokat, amikre a fogyás közben is szüksége van, és akkor majd csodát látsz.
ugyan úgy, ahogy a túl sok evés se nem jó, a túl kevés sem! vagy lehet, hogy már nincs mibõl fogynod.
Vezesd egy füzetbe, hogy mit és mennyit eszel egy nap. Számold ki a kalóriát, fehérjét, szénhidrátot, zsírt. Neten vannak kalkulátorok, ami kor/nem/aktivitás szerint megmondja (csak kb. nem szentírás), hogy mibõl mennyire van szükséged. Lehet, hogy túl zsírosan eszel, vagy túl sok szénhidrátot és túl kevés fehérjét vagy egyszerûen csak szemét kajákat. Ha vezeted magadnak az étkezéseidet, sokkal jobban át fogod látni, min kell változtatni. Lehet, hogy ha beiktatsz még egy étkezést, úgy lesz az igaz :)

Levelet szeretnék küldeni Angliába, viszont bele kell raknom egy válaszlevelet bélyeggel együtt. Ha lemerik a súlyát, attól függ a bélyeg ára? Ugyan olyan bélyeg kell a valaszlevélre is?

Ha nem tudom milyen bélyeg kell a válaszlevélre, nem zárhatom le bêlyeg nélkül.

Legjobb válasz: Olyat én itthon hol kaphatok? Nem tudod esetleg hogy történik a súlylemérés?

A kérdező hozzászólása: Olyat én itthon hol kaphatok? Nem tudod esetleg hogy történik a súlylemérés?
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm. :)
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor a súlyától függ a bélyeg ára?
A válaszlevélre angol bélyeg kell! Ott fogják feladni neked!
Itthon sehol sem kapsz angol bélyeget. Válaszküldeményt csatolni csak belföldre tudsz, mert mint az elsõ válaszoló is írta, Angliában nem adhatsz fel levelet magyar bélyeggel, mint ahogy fordítva sem.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezt megoldhatnám itthon egy nemzetközi válaszkuponnal?
Ha nincs angol bélyeged, akkor igen. Ha van, akkor nem.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm. :) És a súlylemérést nem tudod hogy hogyan zajlik, ha egyáltalán csinálnak olyat?
Minden postás elõtt ott van a levélmérleg. Ráteszi, leméri, mint hentes a parizert! Ebben benne van a válaszborítékod súlya is. Azt viszont, hogy a válaszborítékodba az angolok mit fognak tenni és annak mennyi lesz a súlya, meg hogy Angliában vannak-e súlyhatárok, csak a Jóisten tudja!

Fugg a baba sulya a mama etvagyatol?

33hetes vagyok es nincs semmi etvagyam a terhesseg alatt.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem, ezen kár aggódnod. A barátnõm összesen 6 kilót hízott, 55 kilóval szült és 3kiló 40 dekás lett a babája. A baba elveszi, ami kell neki. Szép babavárást.

Szia! Szerintem, ezen kár aggódnod. A barátnõm összesen 6 kilót hízott, 55 kilóval szült és 3kiló 40 dekás lett a babája. A baba elveszi, ami kell neki. Szép babavárást.
Nem, ez független ettõl. lehet hatalmas súlynövekedéssel pici babát szülni, és minimálissal óriásbébit. Ne aggódj, nem lesz semmi baj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!