Találatok a következő kifejezésre: Fugg a sulya (17 db)

Mitõl függ a baba súlya? Attól függ hogy mit eszünk? 31 hetes vagyok 4 kilót híztam és a doki azt mondta hogy most 1700 g körül van a baba! Lehet nagy babám? 165 cm vagyok és 56 kg-mal kezdtem. Remélem nem lesz 4 kg-os.

Legjobb válasz: Ha valaki terhességi cukorbeteg és nem tartja a diétát, akkor lehet túl nagy a baba, de amúgy nem befolyásolja az étkezés a baba súlyát. Emiatt nehogy koplalj terhesen! Én kicsi vagyok (160 cm és 46 kg teherbeesés elõtt), a férjem nagy darab és nagy súllyal született, terhességi cukros lettem, amíg ez nem derült ki, addig rengeteg édességet ettem, utána diétáztam, de a kalóriát bevittem nem szénhidrátból, tehát nem éheztem egyáltalán és a fiam így is csak 3090 gramm lett.

Ha valaki terhességi cukorbeteg és nem tartja a diétát, akkor lehet túl nagy a baba, de amúgy nem befolyásolja az étkezés a baba súlyát. Emiatt nehogy koplalj terhesen! Én kicsi vagyok (160 cm és 46 kg teherbeesés elõtt), a férjem nagy darab és nagy súllyal született, terhességi cukros lettem, amíg ez nem derült ki, addig rengeteg édességet ettem, utána diétáztam, de a kalóriát bevittem nem szénhidrátból, tehát nem éheztem egyáltalán és a fiam így is csak 3090 gramm lett.
én ma voltam ultrahangon 31+ 6 naposan, a baba becsült sulya 2087 g , eddig 5, 5 kg-ot hiztam. a doki azt mondta, nem lesz nagy baba... azt néztem, hogy 32 hetesen 2000 g- 2300 g körül vannak a babák. szoval a tied nem hiszem, hogy lesz 4 kg..de sztem még 3, 5 kg sem. persze ez majd a végén mikor kibujt tudjuk meg :D
32+3-nál becsülték a babámat 1909 gr-nak. Én 42 kg voltam 160 centihez mikor teherbe estem, a 32. héten +11kg-nál tartottam, a 40-ig 13 lett összesen. Én az utolsó idõben híztam nagyon keveset, aki pedig vékonyan indul neki a terhességnek, többnyire többet is szed fel, mert a szervezetnek ilyenkor kell a tartalék. A babám amúgy 40. héten született kerek 3 kg-mal. Nem voltam terhességi cukros, meg kifejezetten vizes sem. Amúgy a szülésnél nem az a leglényegesebb, hogy milyen súlyú a baba, hanem hogy mekkora a fejkörfogat.
szerintem nem attól függ hogy mennyit eszünk és a súlybecslés is tévedhet bizony néha sokat is. én rám rá ijesztettek mikor be kellett feküdnöm túlhordás miatt hogy készüljek fel hogy nagy baba lesz súlybecslésnél mondtak 4200gr-ot. de szerencsére csak 3500gr született és 54cm :)

Mitől függ a baba súlya?

Úgy értem, lehet előre tudni azért kb, hogy mekkorára számíthatok? mondjuk onnan ki lehet számolni, hogy mennyit híztam eddig? vagy ilyesmi? vagy ez tényleg teljesen a természetre van bizva :)

Legjobb válasz: Genetika leginkább,és állítólag a túlsúlyos nõknek nagy gyerekük születik. Én 89kg-mal lettem terhes,összesen 9kilót híztam. Az orvosom 4000-4200gramm körüli születési súlyt mondott,ehhez képest 4950grammal született a lányom! Ráadásul elsõ gyerek. Azért lehet abból következtetni hogy a családban "mekkora" babák születtek. Én 3800g voltam,de a testvéreim mind nagyobb súllyal születtek. A legkisebb már 4560g volt. Igaz a párom és a testvére nem voltak nagyok.

Genetika leginkább, és állítólag a túlsúlyos nõknek nagy gyerekük születik. Én 89kg-mal lettem terhes, összesen 9kilót híztam. Az orvosom 4000-4200gramm körüli születési súlyt mondott, ehhez képest 4950grammal született a lányom! Ráadásul elsõ gyerek. Azért lehet abból következtetni hogy a családban "mekkora" babák születtek. Én 3800g voltam, de a testvéreim mind nagyobb súllyal születtek. A legkisebb már 4560g volt. Igaz a párom és a testvére nem voltak nagyok.
Nem tudom hogy mitõl függ. A férjem és én családomban 3500 g körüli babák születtek nagyjából 56 - 58 cm átlagban. Én pl soha életemben nem voltam dundi, sõt, inkább hízni akartam mindig! Férjem sem egy vaskos férfi. A dokim kb 3000-3200 g-os babát tippelt nagyjából. Kislányom 4140 g-al és 61 cm-vel született. Szóval mivel ekkora lett a kincsem ezért mindenki döbbenten nézett rám, hogy lehet, hogy egy ekkora babát természetes úton meg tudtam szülni. Amúgy én az egész terhesség alatt ettem. Mindig volt valami amit rágcsáltam, fõétkezések között is. Arról szólt az egész napom, h ettem. :) Nem tudom, h ez számított e valamennyit, de biztos, mert nekem tényleg nem kellett szerencsére figyelnem, hogy ne hízzam túl magam.
Szerintem nagyban genetika. A férjem és én is 3300gmal születtünk, nem vagyok se sovány se kövér, mégis 4790gmal született a fiam. Olyan voltam a terhesség vége felé, mintha 3as ikreket várnék. :-) A fiam egy az egyben a nagyapjára ütött testalkatra. Anno Õ született 5kg-val. Most várjuk a hugit, és a doki szerint még a 4kg-t sem fogja elérni. 4 hét mûlva megyek a 36.heti súlybecslésre, kiváncsi vagyok, mekkora lesz.
Utolsóhoz: a terhesvitamin szedése és a baba mérete közötti összefüggést már megcáfolták, illetve nincs bizonyíték arra, hogy a terhesvitamint szedõ nõnek nagyobb méretû gyermeke lenne.
Szerintem a szülõk mérete is befolyásolja, de sokat számít a terhesvitamin szedése. Õszintén szólva a túl sok vitamin nagyon növeli a babát.-meg is kell szülni- (étkezz egészségesen, és minden másnap elég egy terhes vitamin, legalábbis nekem elég volt. egészséges lett a baba és ez a lényeg).
szerintem nem... de ha egyszer rátör az emberre a farkaséhség, én pl nem tudtam betelni egy kis szendviccsel meg joghurttal. És szerintem amit megkívánsz, azt jó meg is enni. Nekem a dokim azt mondta, h ne vonjak meg semmit, mert az csak rosszabb, meg úgyis sanyargatni fogom magam, h "dejólenneenniiiolyat!" azt mondják, hogy a 15 kg az elfogadott hízás terhesség alatt.. Egy barátnõm 30-at hízott és szülés közben semmi probléma nem volt, sõt utána le is ment róla gyorsan. Mindenféle sportolás nélkül (vagy ha a házimunka annak számít akkor max azt sportolta). Bár aki hízékony annak talán nehezebb dolga van. Nem tudom, te mennyire vagy hízékony.. de ha nem annyira, akkor azt tanácsolom neked, hogy tényleg egyél azt, ami jólesik! :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat eddig! :) én 70 kg-san kezdtem most 24. hétbe lépünk lassan, és már inkább közelebb vagyok a 80 kg-hoz :S nem látszik mert amugy is kicsit husisabb voltam mint a vékony csajszik a kép a 22. hétben készült http://noob.hu/2012/03/22/Poci.jpg a védõnõ azt mondta hagyjak a terhesség végére is, de ha éhes vagyok ??? :S irta itt valaki hogy evett egész nap, hát valami hasonló vagyok én is :-P tehetek ellene?
Hát nálunk a férjemék ágán átlag babaák vannak 3300gramm/50-53cm Nálunk inkább kicsik, én pl 2900gramm voltam és 48cm 40hétre! Az elsõ lányom 3950/61-gyel született 21 kilót híztam, de nem voltam elõtte dagi, és közben sem cukros! Most várjuk a hugit, a doki nagyobbra és hosszabbra saccolja, de ahasamon is látszik, hogy nagyobb...Pedig vele 34 hetesen járok 10 kilónál!most sem vagyok cukros! Ja és direkt egy szem terhesvitamint sem szedtem amásodik csajszival...
Sok mindentõl függ. A 36 hetes UH-n megbecsülik utoljára, ott is sokat tévedhetnek, de annyi kiderül, hogy kicsi-közepes, vagy inkább közepes-nagy babára számíthatsz. Abból semmi nem derül ki, hogy mennyit híztál.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek:)

Függ valamitöl az elsőnél lévő fájdalom vagy vérzés? Gondolok itt a súlyra életkorra stb.

Legjobb válasz: Technikától, odafigyeléstõl, és a csaj "alapállapotától" (szûzhártya vastagsága, átszakadtságának mértéke stb.)

Technikától, odafigyeléstõl, és a csaj "alapállapotától" (szûzhártya vastagsága, átszakadtságának mértéke stb.)
attól, hogy a fiú csak beléd ereszti és szarik rá hogy bevagy-e indulva vagy nem, vagy felizgat és figyel arra hogy ne fájjon annyira. amúgy meg ha nagyon készen lennél rá, nem kérdezgetnél ilyeneket.
olyan nincs hogy nincs rajta lyuk:D akkor nem tudna menstruálni:D
Szerintem attól függ milyen a lánynak a szûzhártyája, elég sok féle van. Van amelyiken nincs is lyuk így az elsõnél átszakad és vérzik...
egyébként aki erõsen sportol annak van hogy magától is átszakad egy részt. De ahogy elõttem mondták a fiútól függ hogy mennyire törõdik veled. Mert nekem nem fájt, barátnõmnek meg nagyon ahogy elmesélte. A párod a lényeg:)

Mitől függ a születendő baba súlya?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a doki, hogy leginkabb genetika de a szénhidrát is befolyásolja. Aki szinte nem eszik szenhidratot annak valószínû kisebb babája lesz.

Nekem azt mondta a doki, hogy leginkabb genetika de a szénhidrát is befolyásolja. Aki szinte nem eszik szenhidratot annak valószínû kisebb babája lesz.
Hát nem is tudom. Én ettem mindent bõven, válogatás nélkül, az apuka erõs csontozatú, és alkatú, mégis 2700 g-mal született a fiunk... Szerintem nem lehet befolyásolni. És nem függ semmitõl. Valakinek nagy babája születik, valakinek kicsi.
nem tudom..lehet genetika. én és a párom sem vagyunk soványak, molettebbek, de nem nagyon kövérek! mindkét gyerekünk átlag súllyal született kislányunk: 3250 gramm 51 cm kisfiúnk: 3620 gramm 51 cm
A kérdező hozzászólása: akkor nem lehet befolyasolni :) koszonom :)
Genetika.:) Nálunk a családban az elmúlt 13 évben például 4kg alatt nem született baba, az öcsém kezdte annak idején 4600 grammal. Ebbõl gondolom, hogy sok múlik ezen.
Szerintem is genetika, de hogy mennyire és hova lehet visszavezetni, arról nincs tudomásom. Nálunk például nagynak ígérkezik a baba, pedig én kicsi súllyal (2100 gramm), a párom pedig normális, 3200 grammal született. A kislányunk most, a 38. héten becsült súly alapján 3600 gramm. Gondolom, valamelyik nagyszülõ... (És nem szedek terhesvitamint, csak vasat és kalciumot.)
Csatlakozom a többiekhez ez tuti Genetika! Nekem 2 gyermekem született 4000 grammal a doki szerint most is nagy babám lesz már most jóval nagyobb mint kéne :) A párom is 4 kilóval született valószínüleg ezért van hogy nekünk csak ilyen nagy babáink születnek. 32hkm

Alig eszek valamit, hetente legalább 4x ( energiától függően) konditerembe járok. A súlyom mégsem mozdul hónapok óra semmit sem. Mit tehetnék még?

Legjobb válasz: Sok mozgas. Hiaba nem eszel ha nem sportosz semmit. Menj el futni esetleg iratkozz be valami sportra de figyelj,hogy ne terheld tul a szervezeted. Kajara szuksege van a szervezetednek a kulonbozo energiak miatt! Sok szerencset!

Sok mozgas. Hiaba nem eszel ha nem sportosz semmit. Menj el futni esetleg iratkozz be valami sportra de figyelj, hogy ne terheld tul a szervezeted. Kajara szuksege van a szervezetednek a kulonbozo energiak miatt! Sok szerencset!
Elkezdesz normálisan enni. És errõl hosszan lehetne írni, mit is jelent. Röviden: sok zöldséget és húst, gyümölcsöket. Gabonák, tejtermékek, édességek hanyagolását.
Egyél. Éhezteted és sanyargatod a szervezetedet. Csodálod, hogy körme szakadtáig ragaszkodik a tartlékaihoz? Nézz utána egy tisztességes diétás étrendnek, ami biztosítja a szervezetednek azokat a tápanyagokat, amikre a fogyás közben is szüksége van, és akkor majd csodát látsz.
ugyan úgy, ahogy a túl sok evés se nem jó, a túl kevés sem! vagy lehet, hogy már nincs mibõl fogynod.
Vezesd egy füzetbe, hogy mit és mennyit eszel egy nap. Számold ki a kalóriát, fehérjét, szénhidrátot, zsírt. Neten vannak kalkulátorok, ami kor/nem/aktivitás szerint megmondja (csak kb. nem szentírás), hogy mibõl mennyire van szükséged. Lehet, hogy túl zsírosan eszel, vagy túl sok szénhidrátot és túl kevés fehérjét vagy egyszerûen csak szemét kajákat. Ha vezeted magadnak az étkezéseidet, sokkal jobban át fogod látni, min kell változtatni. Lehet, hogy ha beiktatsz még egy étkezést, úgy lesz az igaz :)

Levelet szeretnék küldeni Angliába, viszont bele kell raknom egy válaszlevelet bélyeggel együtt. Ha lemerik a súlyát, attól függ a bélyeg ára? Ugyan olyan bélyeg kell a valaszlevélre is?

Ha nem tudom milyen bélyeg kell a válaszlevélre, nem zárhatom le bêlyeg nélkül.

Legjobb válasz: Olyat én itthon hol kaphatok? Nem tudod esetleg hogy történik a súlylemérés?

A kérdező hozzászólása: Olyat én itthon hol kaphatok? Nem tudod esetleg hogy történik a súlylemérés?
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm. :)
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor a súlyától függ a bélyeg ára?
A válaszlevélre angol bélyeg kell! Ott fogják feladni neked!
Itthon sehol sem kapsz angol bélyeget. Válaszküldeményt csatolni csak belföldre tudsz, mert mint az elsõ válaszoló is írta, Angliában nem adhatsz fel levelet magyar bélyeggel, mint ahogy fordítva sem.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezt megoldhatnám itthon egy nemzetközi válaszkuponnal?
Ha nincs angol bélyeged, akkor igen. Ha van, akkor nem.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm. :) És a súlylemérést nem tudod hogy hogyan zajlik, ha egyáltalán csinálnak olyat?
Minden postás elõtt ott van a levélmérleg. Ráteszi, leméri, mint hentes a parizert! Ebben benne van a válaszborítékod súlya is. Azt viszont, hogy a válaszborítékodba az angolok mit fognak tenni és annak mennyi lesz a súlya, meg hogy Angliában vannak-e súlyhatárok, csak a Jóisten tudja!

Fugg a baba sulya a mama etvagyatol?

33hetes vagyok es nincs semmi etvagyam a terhesseg alatt.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem, ezen kár aggódnod. A barátnõm összesen 6 kilót hízott, 55 kilóval szült és 3kiló 40 dekás lett a babája. A baba elveszi, ami kell neki. Szép babavárást.

Szia! Szerintem, ezen kár aggódnod. A barátnõm összesen 6 kilót hízott, 55 kilóval szült és 3kiló 40 dekás lett a babája. A baba elveszi, ami kell neki. Szép babavárást.
Nem, ez független ettõl. lehet hatalmas súlynövekedéssel pici babát szülni, és minimálissal óriásbébit. Ne aggódj, nem lesz semmi baj!

Kábítószer függő voltam és 20 kg-ot fogytam de már tiszta vagyok. Hogyan szedhetném vissza a súlyom?

(az evés magában nem segít)

Legjobb válasz: Igaz,hogy nem a kérdésre válaszolok,de nem hagy a kiváncsiság:milyen szerrel éltél?Mennyi ideig?Lõtted/szívtad/sárkányeregetted? Bocs de majd meghalok a kiváncsiságba...Hogy álltál le?Orvosi segítséggel?Kisértés még van,hogy újra csináld?Hogy állsz ellent amikor jön a kisértés? Súlyvisszaszedés...esetleg a sport valamely formáját csinálni kéne,ami neked tetszik,olyat.Formál is,izmosít(ha olyat csinálsz),és jobb hangulatot csinál. Most hirtelen csak ennyit tudok írni errõl...Anett

Igaz, hogy nem a kérdésre válaszolok, de nem hagy a kiváncsiság:milyen szerrel éltél?Mennyi ideig?Lõtted/szívtad/sárkányeregetted? Bocs de majd meghalok a kiváncsiságba...Hogy álltál le?Orvosi segítséggel?Kisértés még van, hogy újra csináld?Hogy állsz ellent amikor jön a kisértés? Súlyvisszaszedés...esetleg a sport valamely formáját csinálni kéne, ami neked tetszik, olyat.Formál is, izmosít(ha olyat csinálsz), és jobb hangulatot csinál. Most hirtelen csak ennyit tudok írni errõl...Anett
Hallod szerintem egy könyvet kellene írnod a drogos korszakodról, szerintem siker lenne!Gondolkozz el rajta!
Igyál Nutridrinket. Ezt isszák a rákos betegek, akiknek hízniuk kell, csupa fehérje, vitamin és energia. Igyál meg kettõt naponta és hamar visszaszeded a súlyod.
A kérdező hozzászólása: A dizájner drogok a legálisan kapható drogokat jelentik amiket nemsokára betiltanak de persze lesz más JWh az egy molekula elsõ 3 betü jele amit szám "fajta" jelzést jelent ezen a kategórián belül ez kicsit bonyolult leirni de am nem az.Ha ezeket a dizájnereket példának veszem ezt sem ugy árulják hogy drog meg vegyed szivjad. ezeket általába növényi tápsó meg szoba illatositóknt árulják de mindenki tudja mire használják sima boltba meg se kapod. nincs is olyan hülye aki egy csipet szobaillatositóért 2000-3000 ft ot ad vagy egy körömnyi növényi tápsóért 8000 ft ot. a nevekkel meg ne törõdj mert mindig változnak ez társaság meg környezet változtatja pl: mi az m12 (tápsó, designer drogot) tengeralattjárónak hívtuk mert kapszulába szereztük ezt a port de ez csak egy példa. Van amelyik becenév jobban elterjedt mint a másik de tökmindegy h hogy hívod a narkó az akkor is narkó.
Jézusom..Elsõ válaszoló vagyok, hát elismerésem, és attól függetlenül, hogy én semmit sem tudok a drogokról, csodállak, hogy egyáltalán meg tudtad tenni ezt a lépést, hogy ráhagyod.....nagy akaraterõre vall!Ha ezt meg tudtad tenni, akkor minden bizonnyal tovább is tudsz lépni, és ki tudsz ebbõl 'nõni'. Amiket felsoroltál, hogy GBL, meg JWH(hú nem is biztos hogy jól emlékszem mit írtál), ezek mit jelentenek, meg a krokó(vagy kroki, broki?)...nagyon hülyének érzem magamat, segíts, mik ezek??Én ott tartok, hogy a multkor valaki mondta nekem, hogy a kóla az kokaint jelent, ezen is eltátottam a számat.Idegen világ ez nekem, ezért vagyok ilyen hülye tudatlan.De mindig lehet tõletek tanulni valami újat, segíts:-)Legalább a jelentésükben! És mi az a dizájner cucc?Valami divatos anyag, amit most mindenki nyomat?Akárhogy is, le a kalappal elõtted hogy ebbõl ki tudtál mászni!
A kérdező hozzászólása: Lassan csak lassan a durvábbakat kevertem gyógyszerrel utánna csak gyógyszer de nagyadagban aztán a gyógyszer lett a gáz aztán azt kellett letenni. Ez se volt jobb de azt mondták nem olyan "káros". Persze Nem egyik napról a másikra lehet letenni mert te elhatároztad, ebbe igazad van.Ha valaki ezt mondaná én is kételkednék. Ez egy hoszú folyamat és minden segitséget amit hasznosnak látsz amit felajánlanak fel kell használni. Volt hogy szó szerint kínomba lefejeltem a falat csak úgy. "párszor"
Nem szeretnék kételkedni, de amiket felsoroltál, annak a negyedérõl sem lehet egyedül lejönni. Ha neked sikerült, csak gratulálni tudok. A súlyod lassanként vissza fog jönni magától is, szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
hú öcsém , vagy hugom nem semmi vagy de minden elismerésem , hogy magadtól abba tudtad hagyni , amit írtál arra csak a sport a meg oldás mert az evés csak a zsírt építi! tudod elég nehéz segíteni mert nem sok a tapasztalat ilyen ügyben de már 19 évesen sikerült padlóra tenni az életed nem semmi de benned legalább volt annyi ön kritika , hogy rá ébredtél , hogy ez nem jó így minden elismerésem kivánom a sikeres felépülést!
A kérdező hozzászólása: Az elvonó nekem nem segitett ezért otthagytam.
A kérdező hozzászólása: Kroki, morfium, rivotril, amfetamin, lsd, mescalin, hasis, thc, jwh, glb, tisztiószerek és még a franc se tudja mik a legnagyobb gondot dizájner cuccok jelentették mert az izmot és a zsirt egyaránt lassan megették. igazábol bármi jöhetett ami elvitt utazni. a legveszélyesebb az volt amikor 10 mg rivot szetem alkohollal jwh val krokival meg morfiummal eccerre akkor képes volt egy hét amnéziát okozni a cucc és ezt olyan mértékben sorozatba csináltam olyan nagy baj volt hogy nem emlékszek 5-6 hónapra. Szurni sose szurtam mert amit szurni lehet azt szívni is én igy voltam vele. Próbálkoztam elvonóval de megmondták hogy oan szinten sulyos már ez nekem hogy vagy alkoholista legyek vagy gyógyszerfüggõ és talán akkor kihúzom tovább. :S Nagyon fájdalmasak az elvonási tünetek ienkor be kell zárkózni vhova és kitombolni magunkat csak oan hely legyen ahol nem teszel kárt magadba. Van kisérts mai napig és használok is néha egy kevés vmit de nagyon minimálisat. havi 1 szer de csak óvatosan és keveset. leszokni igazábol csak ugy lehethogy kell egy cél ami érdekében azt mondod hogy igen ezért megérné letenni. Én mindig egyedül voltam magányos voltam aztán jött a narkó végül most azért álltam le mert szeretnék végre egy társra lelni aki miadt megéri tisztán élni a napokat nekem ez a célom. ezért szoktam le. (19 éves vagyok)
járj le edzeni kondiba, napi 5g szénhidrát és 2g fehérje testsúlykilogrammonként naponta és akkor nõnöd kell!

A baba súlya mennyire függ attól, hogy az anyuka mennyit eszik (zabál vagy csak éppen kivánja a kaját)? Van olyan aki nem kivánta végig a kaját mégis nagysúlyú babája született?

Legjobb válasz: A baba súly a placentától függ, hogy mennyi tápértéket enged át. DE pl a cukrot átengedi de inzulint bhozzá már nem, vagy is a babának kell a cukor lebontásához az inzulint megtermelnie, így ha nagymennyiségben eszel cukrosat elöfordulhat hogy a baba már cukorbetegséggel születik. Szóval ha a placenta sok tápanyagot enged át és te még rosszul is eszel akkor még növelheted a baba sulyát. viszont ha a placenta nem funkcionál jól akkor akármennyit is ehetsz nagyon pici babád lesz.

A baba súly a placentától függ, hogy mennyi tápértéket enged át. DE pl a cukrot átengedi de inzulint bhozzá már nem, vagy is a babának kell a cukor lebontásához az inzulint megtermelnie, így ha nagymennyiségben eszel cukrosat elöfordulhat hogy a baba már cukorbetegséggel születik. Szóval ha a placenta sok tápanyagot enged át és te még rosszul is eszel akkor még növelheted a baba sulyát. viszont ha a placenta nem funkcionál jól akkor akármennyit is ehetsz nagyon pici babád lesz.
Szerintem nem sok köze van hozzá.Én megmondom õszintén, elég sokat ettem, a szalonnát kivántam a hagymával állandóan, mégis 3000gr volt a lánykám.Ja és vitamint is szedtem, tehát az se fújta fel, mint sokan mondják.
Én kb. a 6. hónapig hánytam (félideig mindennap, néha többször is:(), így szinte egész terhesség alatt nem ettem. Elõször azért, mert semmit nem kívántam, aztán meg már kicsit paráztam is, hogy visszajön:( Éhes sosem voltam, de alig ettem valamit. A fiam 3780g lett:)
én sem ettem sokat a másodikkal, alig híztam valamit, 4 kg-os babám született. az elsõnél 32 kg-ot híztam és éppen 3 kg volt a pici. a placenta sok mindentõl elöregedhet, magas vérnyomástól is.
Én sem ettem sokat, és mégis a 29.héten 2 kiló körül becsülték a súlyát. A baba "leszívja" azt ami kell neki!
kis mértékben biztos befolyásol, de szerintem a genetika többet nyom a latban.
Picit befolyásol, de ennél sokkal többet nyom a latba a genetika, az esetleges káros szenvedélyek, a terhescukor, a placenta minõsége etc.
Barátnõm sose zabált a terhessége alatt, mégis 4200g lett a kisfia és miután megszületett, és a lepény is kijött, az orvos csak ámult és mondta, hogy nem csoda, hogy ilyen nagy lett a baba mert a lepénye kb kétszer akkora, mint általában szokott.Na, azon aztán kapta rendesen az "ellátást" a bébi.Szóval szerintem is inkább a lepény a mérvadó(mérete, állapota)!

A magzat születési súlya mitől függ? (táplálkozás, genetika stb. )

Mert a gép szerint 28 hetes vagyok, de legalább 29-30 hetesnek kéne lennünk, és nem tudom, ez mekkora probléma.

Legjobb válasz: Csak a genetikától függ, semmi mástól. A súlyt a 28. héttõl már nem lehet Uh alapján pontosan megállapítani. Az egyik barátnõmnek pl. azt mondták, hogy 2 és fél kg-os lesz a gyerkõc, a másik barátnõmnek, meg 4 kg-osra tippeltek. Ugyanarra a napra voltak kiírva, és a kisebb súlyra tippelt gyerkõc lett nagyobb, mint a másik. Akit pedig 4 kg-ra tippeltek, nem is volt 4 kg, hanem éppen csak 3.

Csak a genetikától függ, semmi mástól. A súlyt a 28. héttõl már nem lehet Uh alapján pontosan megállapítani. Az egyik barátnõmnek pl. azt mondták, hogy 2 és fél kg-os lesz a gyerkõc, a másik barátnõmnek, meg 4 kg-osra tippeltek. Ugyanarra a napra voltak kiírva, és a kisebb súlyra tippelt gyerkõc lett nagyobb, mint a másik. Akit pedig 4 kg-ra tippeltek, nem is volt 4 kg, hanem éppen csak 3.
Valóban leginkább a genetikától függ. A gépek sose pontosak, bár két hét plusz/mínusz eltérés mindig belefér, hiszen az idõpont amikorra ki vagy írva, az sem pontos, csak a gyerekek 5%-a születik a kiírt napon.
szia én valhol azt olvastam hogy a méh nagyságától is függ hgoy mekkora hely van mekkorára tud megnõni a babó , meg én fantáziát is látok ebben mert nálunkminda két kislányunk 51 cm volt de viszont én és a férjem is magasak vagyunk, és most már mind a két csajszi a kortársainál 10cm-rrel magasabb teháta születéskor nagyon picik voltak de mostmeg már oriások

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!