Találatok a következő kifejezésre: Forró vízben lehet (31 db)

Az AVENT dolgokat ki lehet főzni, nekem nincs hozzá micrós sterilizálóm! A VIA tejtároló poharakat? Azt olvastam hogy ne érje forró víz! De akkor hogy?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is Avent cuccaim vannak, és gõzsterilizálóval sterilizáltam õket hónapokon keresztül. Vagyis érte õket forró víz. Mondjuk én ezt nem is olvastam, pedig megnéztem a leírásukat. Érdekes. Mondjuk egy újszülöttnek mindent ki kell fõzni-sterilizálni, így egyértelmû, hogy a tejtartókat is. Nekem a sterilizálval együtt adtak egy Avent készletet is, szóval tutira alkalmas ezeknek az eszközöknek a sterilizálására is, így tehát a forró víz is.

Szia! Nekem is Avent cuccaim vannak, és gõzsterilizálóval sterilizáltam õket hónapokon keresztül. Vagyis érte õket forró víz. Mondjuk én ezt nem is olvastam, pedig megnéztem a leírásukat. Érdekes. Mondjuk egy újszülöttnek mindent ki kell fõzni-sterilizálni, így egyértelmû, hogy a tejtartókat is. Nekem a sterilizálval együtt adtak egy Avent készletet is, szóval tutira alkalmas ezeknek az eszközöknek a sterilizálására is, így tehát a forró víz is.
ki lehet fõzni! Én sokszor kifõztem, semmi bajuk a poharaknak, egyébként a haszálati utasítás -30 és +120 fokot ír, ennyit bírnak, nyugodtan fõzd ki.
A kérdező hozzászólása: oké!Köszi
5 grammot rakj 3.75 dl vízbe(langyos v forró)

Szeretnék érdeklõdni tõletek elsõ babámat várom 5 hetes vagyok, és eddig nem tudtam hogy nem lehet forró vízben fürödni abba fürödtem eddig végig de max 10 percet ültem benne ha valami baj lenne már érezném? írjatok légyszi

Legjobb válasz: még nagyon korai a terhesség tehát nem lehet tudni hogy mi elsz, de ha lesz is gond nem emiatt lesz. még szivhangja sincs neki csak 2 héten belül lesz. Mostantól inkább zuhanyozz és fürdés is ne forro vizben elgyen, de arra figylej hogy idövel joval nagyobb az esély a hüvelygombára, még akkor is ha soha nem volt iylen gondod, terhesség alatt szinte midnen nönek van legalább egyszer.

még nagyon korai a terhesség tehát nem lehet tudni hogy mi elsz, de ha lesz is gond nem emiatt lesz. még szivhangja sincs neki csak 2 héten belül lesz. Mostantól inkább zuhanyozz és fürdés is ne forro vizben elgyen, de arra figylej hogy idövel joval nagyobb az esély a hüvelygombára, még akkor is ha soha nem volt iylen gondod, terhesség alatt szinte midnen nönek van legalább egyszer.
Most még nem para, ne aggódj. De ezentúl zuhanyozz és azt se forróval. Ilyenkor nem célszerû kben sem a fürdés (kivéve nyílt vízben), m könnyen összeszedsz vmi fertõzést. A forró vízben meg begörcsölhetsz és leválhat a méhlepény.
A forró fürdõvel 2 "baj" van. 1. Forró: Vetélést okozhat. (Megemeli a maghõmérsékletet, ezért veszélyes a láz is!) 2. Fürdõ: Könnyebben elkaphatsz fertõzést, ami okozhat szintén vetélést, vagy fejlõdési rendellenességet. Ezentúl inkább zuhanyozz, s ne túl forró vízzel! ;) Jó babázást!
Nem lesz gond ne aggodj. Kb 40 fokos vízig nem gond az otthoni fürdés, én is az utolsó trimeszterig úgy mostam le magam, meg hajat mosni is úgy szeretek legjobban, igaz én fürdöttem elõször( pont azért hogy elkerüljük a fertõzést) és összesen nem voltam 10 percig a fürdõben. De a dokim mindig tájékoztatott mindenrõl, mert voltunk nyaralni is egy wellnes szállóban és ott sem volt gond a fürdõzéssel, meg most is megyünk majd mert a 2 éves picurunk imád pancsolni. A lényeg hogy mindig tartsd be amit a dokid mond, mert mindenki és minden terhesség más, és nyugodtan kérdezz tõle, mint hogy utána gond legyen. Én a wellness elõtt is kérdeztem tõle mire figyeljünk a kiválasztásnál és ha már ott vagyunk, és így nem is lett gond.
Vetélést inkább a hideg víz okoz, a meleg a fertõzés miatt nem javasolt. De ha ennyitõl baj lenne, akkor sajnos mástól is. Úgyhogy csak nyugalom. Azért inkább zuhanyozz, de ha a 2. trimesztertõl jól esik egy egy meleg, nem extrém forró fürdõ, csak nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznos válaszokat mindnekinek!:) megnyugtattatok !

Ha sikerült a teherbeesés és én forró vízben áztatom maga, akkor lehet baja a csöppségnek?

Próbálkozunk a picivel és az lenne a kérdésem, hogy én nagyon szeretem a forró fürd?zést...és ha nem tudom hogy sikerült a bébi és én forró vízbe áztatom magam.....akkor lehet baja a csöppségnek???

Legjobb válasz: Lehet!!! Mondjuk elvetéled! A forró viz vérbõséget okoz,úgyhogy ha tényleg gyereket akarsz hagyj fel eme szokásoddal ill. csak max.37 fokosban fürödj,esetleg zuhanyozz!

Lehet!!! Mondjuk elvetéled! A forró viz vérbõséget okoz, úgyhogy ha tényleg gyereket akarsz hagyj fel eme szokásoddal ill. csak max.37 fokosban fürödj, esetleg zuhanyozz!
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, vérbõséget okoz és könnyen elvetélhetsz!!Ezt én is csak most olvastam, ugyhogy óvatos vagyok!!Sok sikert a picihez!!!
Nem tesz neki túl jót.Sem az elsõ trimeszterbe, amikor vetélhetsz, sem késõbb.A zuhi egészségesebb, és szülés tán úgysem fürödhetsz néhány napig.

Mért nem lehet fürdeni, a terhesség alatt? Ti csak zuhanyoztok vagy fürödtök is, csak nem tűz forró vízben?

Legjobb válasz: én is fürödtem végig a terhesség alatt, nemvolt nyitva a méhszájam,úgyhogy nem kellett tartanom fertõzéstõl. forró vízben tényleg nem szabad, de kellemes melegben igen.

én is fürödtem végig a terhesség alatt, nemvolt nyitva a méhszájam, úgyhogy nem kellett tartanom fertõzéstõl. forró vízben tényleg nem szabad, de kellemes melegben igen.
Én is nagyon imádtam fürdeni, órákat tudtam ülni tûz forró vízben. A terhességem elején nem mertem, aztán nyáron amúgy is jó volt zuhanyozni. Kb. 3 hete elkezdtem megint kádban fürdeni, nem tudtam ellenállni. Viszont 37 fok fölé nem melegítem a vizet. 35 hetes
Én végig fürödtem-fürdök a 23 hónapos kisfiammal, most vagyok 37 hetes. Nem forró, hanem közepes hõmérsékletû vízben. Semmi gond nem volt, igaz most már át fogok térni a zuhanyra. Nekem a fürdés sokkal kényelmesebb volt, és imádunk pancsizni-játszani a vízben a kisfiammal. Az öcsivel is fürödni fogok majd, persze ha már kicsit megnõtt:) ))
Elvileg a fertõzés veszélye miatt. Illetve terhesség elején, 1. trimeszterben vetélés veszélye miatt, a meleg vízben csücsülés méhtevékenységet indíthat be, 3. trimeszterben koraszülést okozhat, szintén hasonló okokból. 2.-ban elvileg, ha nagyon akarsz, lehet, de én nem fogok, nem szeretnék, pedig fürdõs voltam nagyon. Zuhi, és azt sem forró vízben...
Én csak zuhanyoztam. Amikor a férjemnek fürödhetnékje volt- õ is zuhanyozós tipus- akkor odaültem a kád szélére és belelógattam a lábam a forró vizbe imádtam... elég meleg vizet szeretem sajnos igy vissza kellett fognom magam zuhanyzáskor.. azért nem lehet mert alhasi vérbõséget okoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, csak azért kérdezem mert én terhesség elõtt mindig egy jó nagy kád forró vízben csücsültem:) Imádtam:) Most vagyok 24hetes, eddig párszor fürödtem, nem forró hanem kellemesen langyos vízben, és nem hosszú ideig. Csak lelkiismeret furdalásom van mindig miatta:( Most jönnek a hidegebb idõk, már most fáj a szívem egy jó forró fürdö után....
Nekem a fürdõ úgy az igazi ha forrrrrró a víz. De amúgy sem merrek terhesen kádazni, úgyhogy inkább kihagyom. Az elõzõ babánál is így volt. Csak zuhanyozok, nyáron strandra sem mentem, gyógyfürdõbe sem, 1-szer voltam Balatonban, egy hétig meg tengernél.

Kicsi korom óta forró vízben fürdök (nem zuhanyzok, hanem a fürdőkádban fürdök). Úgy tudom a forró vízben az ondósejtek elpusztulnak, és árt a nemzőképességnek is. Lehet hogy meddő vagyok?

Legjobb válasz: A forróvíz valóban megöli õet.De nem leszel meddõ csak sokkal kevesebb lesz belõlemert nagy része elpusztul.Ritka eset a meddõség

A forróvíz valóban megöli õet.De nem leszel meddõ csak sokkal kevesebb lesz belõlemert nagy része elpusztul.Ritka eset a meddõség
Jaj bocs, a második vagyok, úgy válaszoltam neked, mintha lány lennél... :) ) De lényegében ugyanaz, valószínûleg a férfiaknak se tesz jó a forró víz. Amúgy én is fürödni szerettem mindig, de mióta babát szeretnék, csak tusolok.
ne parázz! változtass életmódot, ne fürödj forró vízben, amúgy sem tesz jót (nem csak a spermáknak árt, a bõrödnek, vérkeringésednek sem jó). egyél sok vitamindús ételt, rostot, ne cigizz és ha egy év múlva sem jön össze a baba, akkor ráérsz aggódni
Ritka?????? Egyáltalán nem ritka, sõt egyre gyakoribb sajnos. Kérdezõ, ha babát akarsz, tényleg ne fürödj, pláne ne forró vízben!. Tudod, régen, amikor még nem volt ilyen fejlett az orvostudomány, és nem volt fogamzásgátló, így "hajtották" el a nõk a nem kívánt gyereket.
Tényleg nem ritka, hogy így lesz meddõ valaki. Ha majd gyermeket akarsz, akkor érdemes lesz kivizsgálásra menned, hogy mennyire életképesek az ondósejtek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat.

Ha meleg/forró vizbe zhanyzok így a végén (eddig mellőztem) attól lehet vmi baja a babának? 36hetes kismama vagyok

Azt leszámítva h beindul a szülés.

Legjobb válasz: a forró víztöl megemelkedik a vérnyomás és az baj. szerintem zuhanynál nem lehet, mert nem ücsörögsz ha nem hagyod hogy tested felhevüljön csak melegedjen akkor semmi bajotok nem lesz.

a forró víztöl megemelkedik a vérnyomás és az baj. szerintem zuhanynál nem lehet, mert nem ücsörögsz ha nem hagyod hogy tested felhevüljön csak melegedjen akkor semmi bajotok nem lesz.
Azt nem tudom konkrétan , hogy a babidnak lehet e v.mi baja , de én a múltkor kicsit eltúloztam a zuhanynál a melegséget(bár akkor nem tünt annak, csak utólag gondoltam bele ), utánna le kellett feküdnöm annyira szédültem , gondolom nem használtam vele , de a babócám is érezhetett v.mit , mert nagyon mocorgott. Szerintem kerüld !! És kitartás már nincs sok vissza neked, vigyázz magadra és a babidra is. 28hetes kismamai

Kislányomnak forró víz fröccsent a szemébe. Lehet belőle baja?

4 éves lesz. Teát csinált nagyobb tesóval, odament mikor nagy tesó rakta bele a filtert, és ahogy lógatta bele, neki bele fröccsent a szemébe. Nem tudom mennyi, picit sirt, de azt mondja hogy jól lát vele. Letakartam a másikat, és lát vele. Lehet esetleg valami maradandó károsodás? Nem piros most a szeme pár óra múlva.

Legjobb válasz: Szerintem nem lesz baja, páromnak forró olaj fröccsent a szemébe de 2 nap alatt elmúlt.

Szerintem nem lesz baja, páromnak forró olaj fröccsent a szemébe de 2 nap alatt elmúlt.
Ha nem piros, és jól lát vele, akkor nem hiszem, hogy baja lenne, hiszen a kötõhártyában, ami borítja a szemet biztosan kitágulnának az erek, ha valamilyen sérülés lenne, és akkor úgy nézne ki, mintha be lenne vérezve. Ha holnap sincsen semmi baja, jól lát vele és nem fáj neki, akkor nyugodj meg, minden oké lesz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Autómnál a víz nem forr fel, de jelez a kislámpa, hogy forr. Mi lehet a baj?

Kb testh?mérséklet? a víz és nem folyik el sehol.

SÜRGÕS! Mit lehet csinálni, ha eldugult a wc, öntöttünk bele forró vizet de nem megy le a víz?

Olvastam olyat,hogy szódabikarbónára öntsünk ecetet és az olyan gáznyomást csinál,hogy lemegy a dugulás,de ha tele van vízzel a wc akkor is meglehet csinálni?

Legjobb válasz: sósavat kell beleönteni, az mindent szétmar ami miatt elvan dugulva. Vagy lehet kapni kimondottan a wc dugulásra vegyszert.

sósavat kell beleönteni, az mindent szétmar ami miatt elvan dugulva. Vagy lehet kapni kimondottan a wc dugulásra vegyszert.
Célszerûbb lesz felvenni a csészét és megszüntetni a dugulást, ha a kiömlõ rész tiszta akkor lejjebb van dugulás csõgörény kell.
Én wckefével szoktam, hogy belenyomom oda, ahol lemegy a víz, és hirtelen kihúzom. Eddig mindig bevált.
ha a WC "pumpával" sem szüntethetõ meg a dugulás, marad a "csõgörény"
Elsõ lépés: Foschpunepa. Második lépés: Sósav Harmadik lépés: Csõgörény Negyedik lépés: Hívni a duguláselhárítókat...
Nekem egyvalami mindig bevált: Sima egyszerû tiszta vizet egy vödörrel, de nem szépen csorgatni a vécébe, hanem lendülettel kiönteni. A víz nyomása eddig mindig levitt minden dugulást.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sósav nem oldja fel a hajat, szõrt, azok ellen inkább a lúg hatásos. A sósav a zsiradékokkal sem tud mit kezdeni, az ellen is a lúg a hatásosabb. Savakat inkább vízköves problémák ellen lehet jó hatásfokkal alkalmazni, de kötve hiszem, hogy vízkõ okozna dugulást a wc-ben. Szóval marad a lúg. Ez az ecetes-szódabikarbónás izé meg nem sokat ér. Annyi gázt úgysem tud egyszerre fejleszteni, hogy annak a nyomása megoldja a problémát, már csak azért sem, mert a keletkezõ CO2 gáz elillan, mielõtt bármiféle értékelhetõ nyomást tudna kifejteni (a wc lefolyója nem zárt rendszer, nem tud felgyülemleni a keletkezõ gáz). WC-pumpával pumpáld meg a lefolyót. Valószínûleg vissza fog jönni egy csomó cucc a lukból, amik a dugulásban közrejátszottak, de Te csak pumpálj addig, míg apránként teljesen le nem megy a víz a csészébõl. Ha kábé 5 percnyi pumpálás után sem csökken a víz szintje, akkor ott már tényleg csak a csõgörény segít. Ha lement a víz, akkor vegyél két doboz hypót, és öntsd bele a csészébe, majd hagyd állni egész éjjel. Az majd kioldja a szerves lerakódásokat reggelre. Reggel pumpálj még rá (ekkor erõsen ajánlott gumikesztyû és védõszemüveg, mert hajlamos lesz kifröcsögni), aztán öntsd le az egészet forró vízzel. Ha néhány héten belül újra eldugulna, akkor megint esélyes, hogy olyan dugulás okozza a gondot, amit csak csõgörénnyel lehet véglegesen megoldani.
Ugyanilyen problémára én a minap (egy életem, egy halálom) kipróbáltam a mezei lefolyótisztító granulátumot, amit mosdókagylókhoz, konyhai lefolyókhoz ajánlanak. 1 doboz Mr. Mattesbõl fél doboz beönt a kagylóba, WC ajtó becsuk (WC fedõt nehogy lehajtsd!!!), egy órát vár, 1 felmosóvödör melegvíz rázuttyant, maradék fél doboz granulátum beönt, újabb 1 óra várakozás, rá 1 vödör víz és kész. Ha hatástalan, akkor szakember kell.
sósavat ne önts bele, szétmarja a pvc csövet, aztán meg a faladba, vagy a padlóba fog folyni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!