Találatok a következő kifejezésre: Forma-1 vagy 1 (61 db)

Forma-1 vagy formula 1? Melyik a helyes kifejezés?

Hallottam igy is, úgy is mondani, mikor melyik kifejezést használjuk?

Legjobb válasz: eredetileg hivatalosan "formula 1" a "forma 1" a magyar változat az elnevezésre, valószínûleg azért, mert a formula nálunk mást jelent.

eredetileg hivatalosan "formula 1" a "forma 1" a magyar változat az elnevezésre, valószínûleg azért, mert a formula nálunk mást jelent.
Így van, mind a kettõ helyes. De a Forma 1-et nem biztos, hogy külföldön is megértik...
Én Spanyolországban élek, itt persze a Formula 1-t használják de Magyarországon csak Forma 1-ez tényleg csak a magyarosított neve.
Ezt eddig nem is tudtam :P De szerintem a Forma 1 jobban hangzik, de lehet, hogy csak azért mert ehhez vagyok hozzá szokva:)
F1=Formula 1=Forma 1 Rövidítések:D
szerintem mind a 2
hát a forma1 az formula 1 csak rövidítve van nem?:D
Formula 1 az eredeti neve Forma-1-et csak Magyarországon használják

Melyik sorozat a jobb a forma 1 vagy az indycar?

Legjobb válasz: Ez valóban nézõpont kérdése. Európában az Indycarnak soha nem volt olyan a hírverése mint a Forma-1-é. Néztem én az Indycart is az F1 mellett, de teljesen más a kettõ. Ettõl még mindegyik szerethetõ. Barichello meg nem az elsõ aki átment, de ez nem jelent semmit. Viszont ha belegondolok, még Amerikában is jól ismert pilóták az F1-es versenyzõk, míg az Indycarból egy európai nem sokat tudna felsorolni...

Ez valóban nézõpont kérdése. Európában az Indycarnak soha nem volt olyan a hírverése mint a Forma-1-é. Néztem én az Indycart is az F1 mellett, de teljesen más a kettõ. Ettõl még mindegyik szerethetõ. Barichello meg nem az elsõ aki átment, de ez nem jelent semmit. Viszont ha belegondolok, még Amerikában is jól ismert pilóták az F1-es versenyzõk, míg az Indycarból egy európai nem sokat tudna felsorolni...
na most mondok neked valamit.. Barichello 1 közepes pilóta az F1-ben, átment az Indycar-ba, és olyan köröket ment elsõre, mint a legjobbak, akkor mirõl beszélsz te?!
F1 sokkal színvonalasabb, izgalmasabb "közelebb vannak" (személyiségre gondolok) a pilóták. Az indycar meg lemásolta az f1-et, csak az indyben 50 csõlátású ember köröz egy ovális pályán 400al, ahová nem is kell autóvezetési tudás, csak tartani egy irányba a kormányt és padlógáz.
forma 1 sokkal jobb
Átment az Indybe és ugyanúgy egy közepes pilóta. Pedig ott ugyanolyan technika van alatta mint a bajnokság éllovasai alatt. Eddig a legjobb helyezése egy 8. Az F1-ben is kb így ment pedig ott az egyik leggyengébb technika volt alatta.
" "közelebb vannak" (személyiségre gondolok) a pilóták" Ha ezzel most arra célzol hogy néhány versenyzõ mát járt a másikban az oké, csak az sokat nem ad hozzá a színvonalhoz, hogy melegek versenyeznek. "Az indycar meg lemásolta az f1-et, " Õh F1 elsõ szezonja 1950. Indy elsõ szezonja 1902. Akkor most ki másolt kit? :) "csak az indyben 50 csõlátású ember köröz egy ovális pályán 400al, ahová nem is kell autóvezetési tudás, csak tartani egy irányba a kormányt és padlógáz." Az indyben nem csak ovál pályák vannak. Az meg hogy ehhez tehetség sem kell... azért nem merik bevállalni az F1-es barbifiúk. Aki meg bevállalta csúnyán felsült :)
Az f1 az idomított majmok versenye az indycar az igazi versenyzõké. Hogy kinek mi tetszik jobban? Azt döntse el maga. Én a versenyre szavazok a majomparádéval szemben.
# 34 Az indyben komolyabb G hatások vannak mint az F1-ben és nem csak oválon versenyeznek.
Nekem az F1 jobban tetszik.Nem hiába hívják királykategóriának.Az F1 nem arról szól, hogy egy oválpályán nyomjuk mint állat. Legalább akkora jelentõsége van a gumiknak, a taktikának, bokszkiállásnak, (és még sorolhatnám), mint a sebességnek, és az elõzésnek.Továbbá aki lemajmozza az F1-es pilótát.Megnézném, hogy 1-2 jelenlegi Indys pilóta, hogy tudná elviselni azokat az erõket, amiket egy F1-es pilóta kap, valószínûleg sehogy.És mit jelent a kamuelõzés?Én inkább kemény test-test elleni küzdelmeknek hívnám.Szal errõl ennyit.
Igaz-igaz! Button, Alonso valóban sokoldalúbb és harcos, egyben autókímélõ.. És Power is nagy lehetne F1-ben ... csak hát a legnagyobbak nem cserélnek ugye.. :D (Csak egy hétvégére lécci-lécci.. :D )
#29 Van magyar kommentár a sportklubon. És nem is rossz. Jobb mint makogós Wéber meg Mezei Dönci.
#26 Akkor a "futottak még" versenyzõ sok ilyet csináljon még.. :) Na de komolyan: teljesítmény tekintetében Kimi és csapattársa Grosjean igen szépet mutatott. Miért nem sikerült ez másoknak? De mindegy is. Néztem az Indy-s Long Beach-i versenyt, de nekem az nagyon mûanyag még annak ellenére is, hogy amúgy szoktam nézni ha idõm engedi.. max utólag. Itt nem karattyolja mindenki a végeredményt, így egy hét szünettel is megnézhetem. De komolyan unalmasabb volt számomra mint az F1. De van azért ellen példa is, elismerem... csak ritkábban. Most ott tartunk, ahol már régen. Négy futam és négy gyõztes az F1-ben. Ez azért tök jó szerintem. Barichello meg most ugyanott versenyez, ahol az F1-ben abbahagyta. Bár hagyjunk idõt neki, szoknia kell a kocsit. Sato-tól majd tanulgathat.. :) )))
#27 Nekem az szuper izgalmas versenyrõl nem egy rajt-cél gyõzelem jut eszembe néhány mûelõzéssel megfûszerezve. Az IndyCar-ban nagyon jó versenyek vannak annak ellenére, hogy ott gyakran vissza kell venniük, mert az új mocik elõszeretettel füstölnek el, míg az f1-ben az ezer éves V8-asok bírják a strapát, de még így is jóval látványosabb csatákat, elõzéseket lehet látni az Indyben, az F1-ben meg megy a zónában az elengedõsdi, azon kívül egy darab manõver nem volt ma. Szóval lehet ezt akárhogy ragozni, én inkább nézek igazi versenyzést mint celebparádét háborús övezetben meg kamu elõzéseket.
#28 Oké, igazad van, vannak mûbalhék a Forma-1-ben, de azért remek kis csatákat látok ott. És ami még az Indy ellen szól, hogy nincs magyar kommentár, ami jó lenne. Komolyan többen néznék Magyarországon is... Mert angol tudás ide-angol tudás oda, az mégis csak jobb lenne. Tavaly kicsit elegem volt a Forma-1-bõl, de most van remény, hogy visszakapom a "játékom" azzal, hogy kiegyenlítettebb eddig a verseny. Félre ne érts, én nem vagyok az Indy ellen, mindkettõ jó a maga nemében, de közelebb áll az F1 hozzám. Meg lehet gyõzni, nem vagyok bigott F1-es rajongó, de nem szükséges, látom, nézem mindkettõt. Bár megnézném Franchittit, Castroneves-t F1-ben, éppen úgy mint Vettelt, Hamiltont Indy-ben.. Vicces lenne. :D
de a nézõknek biztos nem nagy élvezet az, hogy körbe-körbe mennek az autók :)
#37 Indianapolisban tegnap 300 ezren voltak kint. Monacoban hány nézõ is volt tegnap? Ja hogy közzé sem merik tenni olyan szánalom a helyi nézõszám? Akkor asszem ez a kérdés meg van válaszolva.
#38 - mert Monacóban olyan sokan elférnek ugye? pff...
Monaco-t felhozni példának elég nagy lámaság volt, az egy egyedi pálya. Indycarra meg persze hogy sokan mennek(oválra) mivel egy k*rva nagy aréna az egész és jóval olcsóbb az F1-nél. Ez kell az amcsinak, hogy olcsó legyen a jegy, mellé tudjon még venni tonnaszámra hotdog-ot, ne kelljen érte meg erõltetni magát és lásson nagy baleseteket.
#39 Monaco a legnépszerûbb verseny, és van ott hely bõven. De jó akkor nézzük kínát, vagy koreát, vagy akármelyiket. Mennyien mennek ki egy versenyre? 10-20 ezren? Akkor errõl ennyit, hogy mi érdekli jobban az embereket.
Amíg az indyben belátod az ovált teljesen 1 nézõpontból, addig az F1-nek maximum 2 kanyart vagy 1hosszú egyenesét látod. Nyílván az is nagyon élvezetes, de nem annyira. Ezért sokan inkább a TV-be nézik. Tehát a nézõszámot ezért nem lehet összeveteni a 2sorozatban. Amúgy az egész olyan, mint az amerikai "foci" vs európai foci. Amerikai focit amerikában nagyon sokan nézik, ismernek minden játékost, addig európában aztmondják, hogy nincs értelme az amerikai focinak. Nyílván van olyan aki mind2-t szereti, de ez a 2 mindig ellentéte lesz egymásnak.
Az f1, mert mostanában nagyon izgalmas, és sok elõzés van benne. Am meg az f1 és az Indy nem egy súlycsoport (szerintem), mert az f1-ben a technikás pályákra koncentrálnak, addig az Indyben a gyors pályákra figyelnek oda...
Pityeeesz - egyébként a kóreai pályát folyamatosan építik a lelátokat is beleértve (egész várost akarnak kiépíteni a pálya köré)... És amint azt már leírták, az indycarban belehet látni az egész pályát, míg az F1-ben nem, és nem 10-20 ezren mennek ki, hanem 50-60 ezren... ERRÕL ENNYIT.
# 44 Korea nem tudom hogy jön ide, ott pl voltak kint 20 ezren legalábbis a hivatalos adatok szerint, de akik ott voltak a versenyen fele ennyit nem tartottak reálisnak. De oké legyen 60 ezer, az hol is van a 250 ezerhez képest? Errõl ennyit ;)
Azoknak akik itt szájalnak, hogy az F1-ben vannak a legjobb a versenyzõk ajánlom a mai F1 futamot. Egy futottak még kategóriás rali versenyzõ ment át a fél mezõnyön minden nehézség nélkül. Ez ám a színvonal :P
vortex123 válasza: Ott van Birka. Az F1-ben egy sereghajtó Williamssel hozta azt amit az Indyben a legjobb technikával. Ez jól demonstrálja a különbségeket. ;)
Minõségre az F1, az IndyCar meg sokszínûbb izgalmasabb. Az F1 inkább az autók versenye, az IndyCar meg inkább a versenyzõké. Versenyzõk az F1-ben a jobbak, de az F1 után a legkomolyabb mezõny pályaautózás terén az Indyben van, az ottani legjobbak vannak olyan jók mint az F1-es élmenõk.
Sorozat a "Sport" kategóriához? eltévedtél, haver:)
#10 Ez gigalol hogy amerikában az F1-esek jól ismertek. A kutya sem ismeri õket, nem véletlen dõlt be minden F1 futam az USA-ban. Senna neve az egyetlen ami ott is mond valamit persze azokén kívül akik az IndyCarban is megfordultak(Fittipaldi, Clark). Szvsz rosszabb a helyzet mint fordítva mert ha neked nem is de egy autóversenyzésben kicsit jártas embernek azért egy Franchitti, Castroneves, Power név elég sokat mond.
utolsó Igen és ez ugyanúgy igaz Amerikára is szal bukta. Ha veszünk egy átlag európait tuti nem tud 1 indycar pilótát se mondani ahogy fordítva is igaz. Ha viszont egy autósport szeretõ embert veszünk mindkét fél tudna. Ez amit te mondtál csak egy begyöpösödött amcsi felfogás.
Utolsó: Csak míg Amerikában egy F1 versenyt jó ha néznek 100 ezren a tv-ben addig európában jóval többen néznek IndyCar-t. Konkrét adatot nem tudok az egész földrészre, de csak Angliában többen nézik az Indy versenyeket átlagosan 100 ezernél. :) Szal ez nem gyöpösödött akármilyen felfogás szimplán a valóság. Õk nézik a sajátjukat, mi erre felé meg nézünk mindent.
na hogy amerikába biztos hogy sokkal tobben nézik az F1-et az 100%! 1 millio a minimum de talán 2 millioan is nézik
#11 Amerikában sokan ismerik az F1 pilótákat, persze itt az autóversenyt figyelemmel kisérõkre gondolok, hiszen számtalan híresség is folyton a futamokon van. De tovább megyek: Ha nem lenne nézettség, nem lenne Amerikában futam. Indy nincs európában. És terveznek egyet még F1-et az Amcsiknál. Hozzáteszem, én jártas vagyok a forma autóversenyekben és a nevekkel is tisztában vagyok. Látom, tapasztalom, hogy a Forma-1 határozottan ismertebb Amerikában, mint az Indy Európában. De isten õrizz, hogy ezen vitázzak, csak a szubjektív tapasztalataimat osztottam meg.
vortex123! Pontos adatot nem tudok mondani, de magáért beszél az, hogy (még ha voltak bukták is) folyton visszatér Amerikába a verseny. Ott megbukik valami, ha nem nézik 5 millióan legalább, tehát szerintem az ötös is reális kép lehet, bár nem tudok pontos adatot, de rajta leszek, mert most már izgat a kérdés. :)
A SpeedTV-n (csak ez a csatorna adja ott az f1-et) a versenyt felvételrõl(mert más hogy nem adják, de élõben amúgy sem nézné a kutya se a nézhetetlen idõpont miatt) a Nielsen rating szerinti 0.15-ös nézettséget ért el. Ez pontos, hivatalos adat. Tavaly a legnézettebb versenynek volt 0.45 a nézettsége ami majdnem fél millió ember. Egyébként az butaság az uccsó hozzászólótól hogy amit nem néznek 5 millióan blablabla. amerikában nem csak 3 csatorna van. Ott az 1-2 milliós nézettség elég komolynak mondható pl a NASCAR versenyeket nézik átlagban 2-3 millióan és az ott toronymagasan a legnézettebb autósport.
Formula1 szerintem sokkal jobb mint az indycar :)
A fenti viták ellenére én hozzáteszem, hogy a Forma-1 sokkal izgalmasabb. Mindkettõt nyomon követem, de az Indy bizony kicsit uncsibb. Ettõl még mindkettõt élvezem...
Szerintem is elég egyértelmû a dolgot. Meg kell nézni a két legutóbbi versenyt, Kína vs Long Beach. Az IndyCarban egy körben volt annyi akció mint az egész kínai gp-n. És ott még nincs is drs meg egyé mû dolgok hogy látványosabbá tegyék a versenyt. :)
Az Indy egy unalmas szar. Bár nem minden pálya ovális de legtöbbször akkor is csak esztelen körözés az egész. Ha nincs egy csattanás törés zúzás akkor nem is érdekelne senkit. Amcsiknak pont jó. Európai szemmel az F1 az autós sport királya.
Az F1 egy unalmas kakkancs rakás, csak akkor van elõzés ha a csapat rászól valakire, hogy engedje el a másikat. Két óra nulla történéssel. Kínába is mi történt, egy elõzést nem tudok felidézni, Rosberg elindult az elsõ helyrõl és befutott az elsõ helyen. Az ilyen 12 éves i love kimis pólóban feszítõ agymosott tinilányoknak persze az F1 az isten, de ha a sportértékét nézzük egy hatalmas nulla. Egy megtervezett show celebekkel.
Az indycar egy unalmas semmi... F1-ben vannak a legjobb pilótak, ha egy F1-es pilóta most indycarba lenne, simán ott lenne az elsõk között, de egy indycaros pilóta semmit se érne az F1ben!
Szerintem ez attól is függ milyen beállítottságú vagy. Európai nézõhöz elvileg közelebb áll az F1, szerintem is ez a jobb kategória. Többségében minõségi pilóták, konstruktõri harcok, viszonylag jó pályák. Indycarban egyen kaszni van, pilótákból csak 1-2 nagy szám a többi elmegy.

Hol vehetek Forma 1 vagy Bayern München-es ajándéktárgyat?

ocsi hogy ebbe a kategoriába írtam, csak nem tudom hova tartozik. Szeretnék venni valami formai 1-es, azon belül ami kapcsolódik Kimi Raikkönen-hez vagy Lukas Podolski-hoz. Amúgy kecskeméti vagyok ha boltot tudtok. Ha csak internetes címet tudtok mondani azt is megköszönöm.

Legjobb válasz: Forma 1-es cuccokat - Ferrarisat - a Smart pont beváltóhelyeken lehet kapni. Pl.: Duna Plaza

Forma 1-es cuccokat - Ferrarisat - a Smart pont beváltóhelyeken lehet kapni. Pl.: Duna Plaza
A kérdező hozzászólása: köszi a választ


A Forma-1 vagy az Indycar autói a gyorsabbak?

Ugye sokan a leggyorsabb sportnak a Forma-1-et tartják, de az Indycar kocsijai úgy tudom nagyobb tempóval tudnak menni. Akkor melyik sportágban mennek a gyorsabb autók?

Legjobb válasz: Indycar is elég sûrûn lett leszabályozva az elmúlt évek során, de mivel többnyire statikusan is elég magas tempót tudnak tartani (az oválpályákra gondolok ahol végig 330 km/h fölött mennek) ezért biztos hogy az Indycar versenysorozat gyorsabb. Indycarban korábban voltak 400 km/h fölötti végsebességek is, úgy tudom ma már nem mennek ennyit, de még mindig megközelítik ezt az értéket, ha jól tudom egy mai F-1 autónak olyan 345 km/h körül van a végsebessége, csakhogy ezt nem éri el túl gyakran, versenypályai körülmények között olyan 325 km/h lehet a max. A vicc az hogy a NASCAR ami elvileg túraautó sorozatnak minõsül is gyorsabb mint az F1, de hát ez az oválpálya áldása.

Indycar is elég sûrûn lett leszabályozva az elmúlt évek során, de mivel többnyire statikusan is elég magas tempót tudnak tartani (az oválpályákra gondolok ahol végig 330 km/h fölött mennek) ezért biztos hogy az Indycar versenysorozat gyorsabb. Indycarban korábban voltak 400 km/h fölötti végsebességek is, úgy tudom ma már nem mennek ennyit, de még mindig megközelítik ezt az értéket, ha jól tudom egy mai F-1 autónak olyan 345 km/h körül van a végsebessége, csakhogy ezt nem éri el túl gyakran, versenypályai körülmények között olyan 325 km/h lehet a max. A vicc az hogy a NASCAR ami elvileg túraautó sorozatnak minõsül is gyorsabb mint az F1, de hát ez az oválpálya áldása.
@wrc33: Az egy teszt volt a Bonneville-i síkságon, és nem Button volt a sofõr, hanem az akkori tesztpilóta, Alan van der Merwe. Nem árt azt sem hozzátenni hogy az egy külön erre a célra átépített kasztnis, ultra-hosszú áttételezésû váltóval futott kör volt messze a versenypályától. Utánanéztem egyébként, és F1-ben pályán a 372 km/h amit ha minden igaz még Montoya tart Williams-BMW-vel Monzában. Amit van der Merwe futott a BAR-Hondával az 415 km/h, tehát nem mondanám viszonyítási alapnak, nagyon távol áll a realiástól amire ezek az autók versenykörülmények közt képesek voltak. Másrészt most a 372 km/h-s sebesség is csak álom, 300 fölé csak hosszú egyenesekben mennek, nézz meg egy futamot idén. Azt nem tudom hogy ugyanazon pályán egy Indycar vagy egy Formula-1-es autó lenne a gyorsabb, mindenesetre a kanyarokban a túlfejlett aerodinamakának és leszórítóerõnek köszönhetõen az F1, egyenesekben a metanol miatt valószínûleg az IRL lenne a gyorsabb.
Szerintem az F1-es autók a kanyarsebességükkel büszkélkedhetnek.Ugyanakkor ezt nem érdemes rangsorolni, hiszen a verseny körülményeihez vannak tervezve az autók.Ismerik a pályákat, a bukkanókat, a kanyarok ívét és ezekhez alakítják a kocsikat.Ha a mérnökökön múlna, menne az Indycar, a Nascar vagy az F1 autó akár 500-zal is.
ha jól emlékszem lesz ugyan azon a pályán futam..talán montreálban...2 éve asszem 6 mp volt a különbség/körön.... és nézem a futamokat, de sajnos már annyira autófüggõ a dolog meg mû h az igazi harcok el fognak veszni...
oválpályán indy, normálon forma1. levegõben Petrov xD
„...mindenesetre a kanyarokban a túlfejlett aerodinamakának és leszórítóerõnek köszönhetõen...” Túlfejlett?
ha a sebességet nézzük akkor is az f1 gyorsabb...button vmelyik sivatagban 400 körül ment még az akkor v10es BAR hondával... 1körön is gyorsabb az f1
A kérdező hozzászólása: F-1-es autót esetleg ovál pálnyán nem teszteltek? Vagy valami cikk vagy videó ahol összevetik a két versenyágat?
A kérdező hozzászólása: Hát én egy nem épp jó minõségû videót találtam a 2 kocsi versenyzésérõl 1 japán oválpályán. Ha jól néztem az F-1-es autó egy Toyota. Igen az egyenesekben az Indycar odaver az F-1-nek, de kanyarokban a F-1-es autó visszahozza a lemaradást. http://www.youtube.com/watch?v=5BGL2GI-PyA&feature=related

Forma-1 vagy Foci? És miért?

Legjobb válasz: F1, jobban érdekel, szeretem a Motorsportot.

F1, jobban érdekel, szeretem a Motorsportot.
ÉN mindkettõt szeretem! Mindkettõböl ki lehet fogni dög unalmas, meg izgalams meccset/versenyt! Mondjuk a Forma-1ben erre nagyobb az esély!
F1 én is a motorsportokat szeretem
Hogy jön bárki ahhoz, hogy megmondja, hogyan fogalmazzak? Milyen az unalom egy érzés, amely szubjektív, külön kikötés nélkül is egyértelmû, hogy a saját véleményemrõl van szó.
az idei F1-re nem mondanám hogy unalmas..:D
foci. régen f1 is favorit volt, de akkor legalább voltak elõzések is...
hogy jön bárki is ahhoz, hogy azt modnja, ez-meg az unalmas... gyerekek, van aki ezt szereti, van aki azt, úgy fogalmazz, hogy NEKEM unalmas...
én a forma1-eken rendszeresen elalszom.. :) azthiszem ez eldöntötte a választ részemrõl
Foci. A Forma 1 tényleg unalmas a rajton kívül.
foci, mert a F1 dögunalmas, mondjuk a focit is unalmas nézni, de nem annyira, mint a F1-et
melyik mesében hallottad hogy a fociban nincsenek eredmények?????:P s amugy a f1-ben kb 10 kör alatt látsz egy elõzést!!! abban mi az érdekesség!! lerágnám a körmeimet alatta!!
A kérdező hozzászólása: Bizony van elõzés, nem is kevés! A fociban neked a 2 vagy 3 gól az eredmény egy 2 óra alatt? Még ha percenként rúgnának gólopkat akkor még érdekes lenne, de így!Na ne viccelj! Láttam meccset, de többet nem fogok! És rámondom, hogy az F1 jobb, mint a foci, mert én úgy gondolom, hogy jobb, mint a foci!Csak azért szeretik többen az emberek azt a szemét focit, mert õk maguk is játszhassák! F1 FOREVA
Te nem érted a foci lényegét.. egy meccsen nem csak azt kell nézni hogy hány gól van!!!
szemét a nagyanyáád!!
sajnos nem tudom eldönteni, egyiket jobban utálom, mint a másikatxD a forma-1 olyan szörnyen vontatott, ráadásul olyan borzalmas hangja van azoknak a formátlan tragacsoknak. a foci meg egyszerûen borzalmasan unalmas, mindenhonnan az folyik (kérem a lepontozást:D:D)
Én nem pontozlak le, csak az érdekelne, hogy akkor téged mi köt le? Csipkéket versz inkább a foci + a futam alatt, vagy mi?
Én a Forma1-re szavazok! Nekem az izgalmasabb!Az a jó idén az F1-ben h több pilóta esélyes a vb címre nekm már van 2 ember akik közül sztem az egyik idén Vb lesz! Sajnos Schumi nem megy olyan angyon jól de nme baj majd jövõre!!! A focit szeretem de nme vok rajongó csak ha a németek játszanak azt megnézem mert nekik szurkolok! A Forma1 lényegére idén rájöttem, és tudom élvezni eddig azt se tudtam teljesen élvezni eddig is néztem de nem voltam fanatikus! Sajnos a focinak a lényegére még nem jöttem rá h abbna mi az izgi de majdidõvel talá arra is még van idõm hiszen csak 11 éves vok! Most 1-2 Vb meeccset megnézek meg néztem a BL döntõt is csak a 2. félidõn elaludtam:$! VB: Go Deutschland! F1: Go Schumi!(németek)
Az F1 szerintem sokkal jobb, és olykor hihetetlen izgalmas tud lenni, felülmúlhatatlan, ezzel szemben a focit nem szeretem, de kinek ez kinek az.
Forma-1. A foci nagyon unalmas szerintem. A forma-1-ben több esély van arra hogy történik is valami. :P
Nem szeretnék akadékoskodni, de a forma 1 mióta nem csapatjáték? Viccesen nézne ki, ha a versenyzõ kiszállna és kereket cserélne, vagy õ építené az autót éjszakánként, valamint a versenyek alatt õ figyelné a monitorokat is. Bocsi az OFFért, láttam valami ilyen választ. A véleményem az, hogy mindkettõ nagyon érdekes, ha megtalálja az ember azt, amiért érdemes nézni, szeretni. Igen, meg kell érteni a lényegét. És ha megérted, akkor a foci nem arról fog szólni, hogy 20 ember kergeti labdát 90 percen keresztül, és a forma 1 sem csak másfél óra körözgetés lesz. Szóval én mindkettõ mellett voksolok. Sõt, még nagyon sok sport mellett voksolok:)
elrúgják a labdát, és futnak utána?! http://www.youtube.com/watch?v=s5UYg_iHAdg ajánlom a barcelona mérkõzéseit, aki megnéz párat, tuti megszereti a focit!
forma 1 és azért mert erre születni kell foci sokkal könnyebb mint az f1 egy f1-es autót csak a világon páran tudnak 50 körön át hibátlanul gyorsan végig vezetni mindig is lenyûgözött a tehetségük
akkor szerinted a legnehezebb "sport" a világon a golf, azt is csak tiger woods tudja x lyukon keresztül végigvinni:D
most a focit kérdezték nem tudom hogy jön id e a golf
F1
kedves kérdezõ.. te egy nagy [email protected] vagy ha csak azt látod a fociban hogy futnak a labda után.. itt sokkal többrõl van szó.. nem mondom hogy nem érdekes a f1 de azt ne mondd hogy jobb mint a foci. Te am láttál-e egyáltalán egy focimeccset?
A kérdező hozzászólása: Dehogynem!A fociban csak futozgálnak a labda után és se eredmény, se semmi!Szal szemét az egész! Az F1-ben pedig elõzések vannak (nemtom honnan veszed, hogy nicnsenek elõzések) Ezért izgalmas az F1 Szal F1 FOREVER!
ALAP h a foci ja és ha a f1-ben nem csak köröznek hanem elõznek-->a fociban nem csak futnak a labda után hanem gólt is lõnek. és ha te rühelled a csapatmunkát arról csak te tehecc.
Forma-1, bár a focit is szeretem, de mivel van 1 nagy kedvencem az f1-ben így azt tartom érdekesnek. Multkor arra gondoltam, ha Õ nem lenne nem is nézném az f1-et...szóval én az f1-re szavazok :)
Szerintem semmi sem jobb egy izgalmas focimeccsnél meg egy üveg sörnél:D De az F1 et is szeretem:D
Nekem az F1. Autós szakmában dolgozom, és valamennyire tisztában vagyok vele, hogy milyen küzdelmek mennek a körözgetésen kívül is, hogy jól szerepeljen egy csapat. Izgalmasnak tartom, míg a focin elunom az életemet, ha nem éppen a VB-t, vagy EB-t kell nézni.
16.13 bocsi, ha durva voltam, csak ezzel [email protected] fel magam állandóan, van egy [email protected] ismerõsöm, aki mindent fikáz ami neki nem jó, mert az [email protected], és csak a barmok néznek/esznek/hallgatnak ilyet, és amit õ szeret csak az lehet jó...SZÁNALOM bocs az OFF-ért én amúgy nem tudom eldönteni, hogy melyiket szeretem jobban, mindkettõért odáig vagyok, ha felajánlanának nekem egy profi szerzõdést, nem tudom melyiket választanám
Mindkettõ! Vannak unalmas focimeccsek, ahogy unalmas F1 futamok is.Mindkettõnek megvan a maga varázsa és én személy szerint mindkettõt élvezem!;)
A kérdező hozzászólása: Am. meg énsem mondom , hogy az F1 unalmas , mert nem az , és sosem volt az!
Szex
A kérdező hozzászólása: ?Az uccsó hsz-t nem érteM!
focii.. és bayern ( LLL ) május 22.. bajnokok ligája (Y) imááádom.. :) huráá *-* sokkal érdekesebb (Y)(Y)
Forma-1 Szeretem az autókat.... :) Nemtom , hogy mi az érdekes a fociban.. :S Mi az élvezet abban , hogy belerúg a labdába... oszt fut utána , hogy megint belerúghasson !! XD
A kérdező hozzászólása: Elõzõvel egyetérteK!Én is ki nem állhatom! F1 FOREVA!
FORMA-1 Én nagyon szeretem!!!!! L/16 (L.H.)
Ha csak úgy nézed a focit hogy belerúg ozt fut utána akkor persze hogy nem élvezetes. Ennyi erõvel ha úgy nézed a F1-et hogy csak köröznek akkor az sem. A focit úgy kell nézni, hogy alapból van valami fogalmad a csapatról ami játszik, ha van kedvenc csapatod, akkor ismered a játékosait, tudod hogy mik történnek velük a való életben, mi van a csapat körül, ha jársz fórumokra akkor tudod hogy a többi szurkoló mit gondol, mit vár, stb. És ha így nézed, akkor ÉRTENI fogod hogy mi miért történik és nem csak azt látni hogy kergetik a labdát :-)
A kérdező hozzászólása: Igen, de 1. ki nem állhatom a csapatmunkát 2. Az F1-ben nem köröznek, hanem elõznek is , ezért fogott meg engem is 3. a fociban még az is szar, hogy az összes csapat egyszerre nem tudja összemérni az erejét, mint az F1-ben! Na mindegy! 19.28 -as Kinek drukkolsz?
A kérdező hozzászólása: Várom a többi választ!Am. az eddigi válaszok alapján nagyon meglepõdtem!

IndyCar vagy Forma 1?

Szerintetek melyik a jobb, hol vannak jobb versenyek, jobb versenyz?k stb :).

Legjobb válasz: Szerintem a legizgalmasabb autós verseny a dakar és a WRC rally. A sebesség abszolút értékben nem nagy, de 200al elszáguldozni egy szakadéktól 1 méterre, azért kemény. Ráadásul a WRC-ben a vezetési tudás is nagyon sokat számít nem csak a kocsi, illetve a WRC több ideig is tart. A WRC-ben vannak olyan kamera állások, trükkök, amik a forma 1-ben még talán csak évek múlva lesz (pl.: ugyanazon a pálya szakaszon hogy ment két autó, egymásra vetítve). Ráadásul a WRC-ben minden típusú pályán meg kell álnni a helyed (saras, havas, poros, köves, stb...) De hogy a kérdésre is válaszoljak: egyértelmûen forma 1. Sokkal változatosabb a pálya, és a "körbe körbe" körözés is izgalmasabb az F1-nél. A technikai verseny is szorosabb (szerintem).

Szerintem a legizgalmasabb autós verseny a dakar és a WRC rally. A sebesség abszolút értékben nem nagy, de 200al elszáguldozni egy szakadéktól 1 méterre, azért kemény. Ráadásul a WRC-ben a vezetési tudás is nagyon sokat számít nem csak a kocsi, illetve a WRC több ideig is tart. A WRC-ben vannak olyan kamera állások, trükkök, amik a forma 1-ben még talán csak évek múlva lesz (pl.: ugyanazon a pálya szakaszon hogy ment két autó, egymásra vetítve). Ráadásul a WRC-ben minden típusú pályán meg kell álnni a helyed (saras, havas, poros, köves, stb...) De hogy a kérdésre is válaszoljak: egyértelmûen forma 1. Sokkal változatosabb a pálya, és a "körbe körbe" körözés is izgalmasabb az F1-nél. A technikai verseny is szorosabb (szerintem).
Én speciel mindkettõre szarok nagy ívben.
inkább wtcc és btcc
A kettõ közül az Indycar izgalmasabb és jóval gyorsabb, de a Forma-1 rangosabb. Hozzáteszem ha nem azt vetítenék minden vasárnap a tévében és az F1 mint név nem lenne a száguldó cirkusznak, akkor már sehol sem lenne az a sorozat, egy felfújt marketinglufi. Ha pályaversenyrõl van szó akkor izgalmas még a tengerentúli NASCAR, valamint a túraautó szériák és a GT versenyek. Ha nem csak az aszfaltos pályaverseny érdekel akkor hegyi felfutók, rally, rallycross, stb. izgalomban szerintem bármikor odaver egy Forma1-nek.
elsõ hozzászólónak: akkor speciel nagyon fontos volt válaszolnod... és szerintem a F1-ben nagyobb nevek játszanak nagyob pénzzel. aki ezt szereti annak inkább F1. igaz az utóbbi 10 évben hanyatlóban van. a régi idõk F1e elképesztõ volt :D
A kérdező hozzászólása: Ja csak én nem arra gondoltam, hogy melyik milyen volt 10 meg 20 éve, hanem jelen pillanatban. Most nem fogok azért nézni valamit mert 30 éve jó volt. Amúgy letöltöttem néhány versenyt, eddig az IndyCar a bejövõsebb. Az F1 többnyire unalmas, semmi nem történik, az autk is ocsmányak, de majd idén elkezdem mindkettõt nézni. F1-et régebben néztem akkoriban szerettem, aztán kimaradt egy 10-15 év, de ahogy elnézem elképesztõ mélyre süllyedt. De talán majd idén jobb lesz :) .
A kérdező hozzászólása: Hé te eggyel feljebb :) , már nem azért de az Indy sokkal változatosabb mint az F1. Ott a szûk utcai pályáktól kezdve az épített, reptéri pályákon át a mindenféle oválokig van mindenféle pálya. Szal amit írtál az nettó baromság. Most nem az volt a kérdésem lényege hogy magyarázd meg hogy mi az az IndyCar, mert utána néztem és veled ellentétben én tudom nagyjából mi az, csak még nem láttam egy szezont sem egészben, csak 2 indy500-at eddig. F1-et sem néztem már tizensok éve, és kíváncsi voltam hogy jelenleg melyik a jobb úgy általánosságban, azokat a szempontokat figyelembe véve amit a kérdésben leírtam. Értékelhetõ választ még nem nagyon kaptam, annyi biztos, ohgy az indy izgalmasabb, az F1-ben meg talán jobbak a versenyzõk bár ezt nem merném így kimondani mert nem igazán lehet összehasonlítani, mivel nem sok olyan versenyzõ van aki megfordult mindkét szériában mostanában.
Én most ismerkedek az IndyCarral, és szerintem nagyon jó. A versenyek nagyon izgalmasak, a bajnokságok kiélezettek(nem ilyen fél szezon után bajnokot avatunk jellegûen kiélezett:D). A versenyzõk is nagyon jók, az élmenõk vannak olyan jók mint az F1-esek, a mezõny hátsó régiója már kevésbé jó, csakúgy mint az F1-ben. Úgy általánosságban jobb mint az F1 legalábbis nekem, persze ez szubjektív, de nekem jobban bejön az hogy a versenyzõi képességek, döntenek, nem az hogy milyen autód van, hogy a csapat téged támogat-e, meg hogy a nézõk kit akarnak gyõzni látni.

Tudnátok írni jó játékot. Részben autósat, valami forma 1-eset vagy ilyesmit?

Legjobb válasz: Részben autósat, valami forma 1-eset :))) A forma 1 csak részben autós :) Egyébként akkor már Forma1 2011 és Forza 4.

Részben autósat, valami forma 1-eset :) )) A forma 1 csak részben autós :) Egyébként akkor már Forma1 2011 és Forza 4.
F1 2011 igazi forma 1-es játék.

Hogyan lehet bekerülni egy Forma-1 es csapatba pl: szerelőként vagy amit ők csinálnak?

Legjobb válasz: Minden csapatnál másképp zajlik. A Ferrari rendszerét tudom, ott néhány éve az utcai autókat elõállító részlegbõl kerültek be a szerelõk (könnyû úgy, hogy sok a mûszaki rokonság az utcai Ferrarik és a versenymodellek közt). Az egyéb istállók általában az alacsonyabb kategóriájú csapataiktól "hoznak fel" szerelõket a Forma-1-be (pl. GP2, Formula-Renault). Oda bekerülni pedig kisebb, nemzeti bajnokságban induló csapatokból leeht bekerülni (a magyar túraautó-bajnokság nem a legjobb ebbõl a szempontból, érdemesebb a német vagy az olasz bajnokságba elszerzõdni - de gondolom mondanom sem kell, hogy oda még nehezebb bekerülni).

Minden csapatnál másképp zajlik. A Ferrari rendszerét tudom, ott néhány éve az utcai autókat elõállító részlegbõl kerültek be a szerelõk (könnyû úgy, hogy sok a mûszaki rokonság az utcai Ferrarik és a versenymodellek közt). Az egyéb istállók általában az alacsonyabb kategóriájú csapataiktól "hoznak fel" szerelõket a Forma-1-be (pl. GP2, Formula-Renault). Oda bekerülni pedig kisebb, nemzeti bajnokságban induló csapatokból leeht bekerülni (a magyar túraautó-bajnokság nem a legjobb ebbõl a szempontból, érdemesebb a német vagy az olasz bajnokságba elszerzõdni - de gondolom mondanom sem kell, hogy oda még nehezebb bekerülni).
Ostermann Forma 1 Kft H-1052 Budapest Apáczai Csere János u. 11.
A kérdező hozzászólása: Köszi

Hol tudnám letölteni, vagy megszerezni a régebbi forma-1-es futamokat?

volt egy oldal régebben ahol rengeteg régi futam volt,időmérő edzés is,magyar kommentárral!de azóta az oldal megszűnt sajnos. nekem a 2003-as szezon Európa nagydíj időmérő edzése kéne nagyon. ezen az oldalon az is fenn volt.

Legjobb válasz: http://f1adatbazis.com/archives/category/forma-1/f1-idomero-.. <<== itt nézted? Sajna reges!

A kérdező hozzászólása: köszi!az nem baj, ha reges, de általában ilyen fórumokon szokott leni olyan ember akinek van gyûjteménye.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!