Találatok a következő kifejezésre: Forgalmi vizsgán még (82 db)

Megvan a forgalmi vizsgám meg az orvossi alkalmasságim de még az elsõsegély nincs meg. A kérdés az hogy van ilyenkor valami határ idõ hogy megcsináljam az elsõsegélyt és ha nemtudom akkor elveszik minden?

Legjobb válasz:
...eredményes Közúti elsõsegély vizsga megléte nélkül nem kaphatsz jogosítványt! "Az érvényben lévõ jogszabályok szerint a vezetõi engedély csak akkor vehetõ át ha ez a vizsgád is sikerült! Pontosítva, azt az igazolást, amit az okmányirodában be kell mutatni a jogosítvány kiállításához, csak a sikeres vizsgaigazolás esetén kaphatod meg." A vizsga díja 6500 Ft "Nem kell vizsgáznia azoknak, akik szakirányú végzettséggel - eü. szakmunkásképzõ bizonyítvány, érettségi, illetve diploma - rendelkeznek, illetve akiknek 1984 után szerzett vezetõi engedélye, igazolványa - pl. motorra, segédmotorra - van." ....amit eddig sikeresen teljesítettél, az nem veszik el (B kat. KRESZ vizsga + Forgalmi vizsga) "A sikeres forgalmi vizsga után 4 munkanappal keressük fel a Vizsgabizottságot ügyfélfogadási idõben. Vigyük magunkkal a személyi igazolványunkat és a Vöröskereszt vizsgaigazolását! Egy igazolást fogunk kapni, amellyel az okmányirodában átvehetjük majd az új vezetõi engedélyünket. Az igazolásért fizetni nem kell! Amennyiben nem tudunk elmenni, meghatalmazással és a Vöröskereszt igazolás bemutatásával bárki átveheti azt! Ne legyünk erõszakosak, a 4 munkanap elõtt a Vizsgabizottság nem adja ki az igazolást! Sajnos sok tanuló türelmetlenségbõl folyamatosan keresi emiatt telefonon és személyesen is a hatóságot." Forrás: [link]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ...eredményes Közúti elsõsegély vizsga megléte nélkül nem kaphatsz jogosítványt! "Az érvényben lévõ jogszabályok szerint a vezetõi engedély csak akkor vehetõ át ha ez a vizsgád is sikerült! Pontosítva, azt az igazolást, amit az okmányirodában be kell mutatni a jogosítvány kiállításához, csak a sikeres vizsgaigazolás esetén kaphatod meg." A vizsga díja 6500 Ft "Nem kell vizsgáznia azoknak, akik szakirányú végzettséggel - eü. szakmunkásképzõ bizonyítvány, érettségi, illetve diploma - rendelkeznek, illetve akiknek 1984 után szerzett vezetõi engedélye, igazolványa - pl. motorra, segédmotorra - van." ....amit eddig sikeresen teljesítettél, az nem veszik el (B kat. KRESZ vizsga + Forgalmi vizsga) "A sikeres forgalmi vizsga után 4 munkanappal keressük fel a Vizsgabizottságot ügyfélfogadási idõben. Vigyük magunkkal a személyi igazolványunkat és a Vöröskereszt vizsgaigazolását! Egy igazolást fogunk kapni, amellyel az okmányirodában átvehetjük majd az új vezetõi engedélyünket. Az igazolásért fizetni nem kell! Amennyiben nem tudunk elmenni, meghatalmazással és a Vöröskereszt igazolás bemutatásával bárki átveheti azt! Ne legyünk erõszakosak, a 4 munkanap elõtt a Vizsgabizottság nem adja ki az igazolást! Sajnos sok tanuló türelmetlenségbõl folyamatosan keresi emiatt telefonon és személyesen is a hatóságot." Forrás: [link]
A kresz vizsgától számított 2 éven belül kell megcsinálnod mindent, hogy ne kelljen elõrül kezdened. Bár nem tudom most így hirtelen, hogy ebbe az elsõsegély is beleszámít-e, de nem hiszem, hogy 2 éven belül ne csinálnád meg :)

Ma volt a forgalmi vizsgám. Meg is vágtak sajna. Szemüveges vagyok nem olyan régóta. Szóval az a problémám, hogy a vizsgán miért vetette le rólam a szemüveget a vizsgabiztos?

Na szóval. Amikor elkezdtem a jogsit az orvosi alkalmasságin nem mondták, hogy szemüveget kell viselnem. Tehát így a papírra sem került rá, hogy kötelez? szemüveget hordanom a vezetésnél. Csak kés?bb derült ki, hogy nem ártana szemüveg a vezetésnél,de ez már nem került rá a papírra. Már a rutin óráimat is szemüveggel kezdtem. De érdekes, hogy a rutin vizsgámon egy szót se szólt a vizsgabiztos, hogy vegyem le a szemüveget vagy csak nem vette észre nem tudom. Erre most meg a forgalmin megszabja, hogy csak szemüveg nélkül vizsgázhatok le, merthogy nincs rajta a papíron, hogy kötelez? lenne. Na mondom ez csúcs ez lett a vesztem. Gyakorlatilag én szemüveg nélkül sohasem vezettem csak most a vizsgán. Én nem tudom minek köt bele ebbe. Azért van rajtam az a szemüveg, hogy lássak. Most szerintetek mit csináljak??? Jogszer?en járt el a vizsgabiztos mert ha nem én komolyan mondom panaszt teszek ellene. Vagy ha igen akkor csináltassak új orvosit??? Mer én szemüveg nélkül nem fogok tudni levizsgázni és vezetni sem. Na röviden ennyi lenne :)

Legjobb válasz: Mivel az orvosi papírodon nem szerepel a szemüveg, így az a jogsiba se kerül bele (van ilyen lehetõség, hogy szemüveggel vezethet). Így jogos, hogy a vizsgabiztos leveteti, mert ugyebár nyugodtan vezethetnél abban is. A másikat valószinûleg ez nem érdekelte. Az más dolog, hogy te tudod, hogy azzal jobb neked a vezetés, de a vizsgabiztos téged nem ismer. Egy jótanács: Próbáld ki a kontaktlencsét, hogy abban milyen a vezetés. Ha annyira hozzá tudsz szokni, hogy abban az 1 órában nem zavar, és persze jól is látsz vele, akkor használd azt a vizsgán. Azt úgysem veszi észre :)

Mivel az orvosi papírodon nem szerepel a szemüveg, így az a jogsiba se kerül bele (van ilyen lehetõség, hogy szemüveggel vezethet). Így jogos, hogy a vizsgabiztos leveteti, mert ugyebár nyugodtan vezethetnél abban is. A másikat valószinûleg ez nem érdekelte. Az más dolog, hogy te tudod, hogy azzal jobb neked a vezetés, de a vizsgabiztos téged nem ismer. Egy jótanács: Próbáld ki a kontaktlencsét, hogy abban milyen a vezetés. Ha annyira hozzá tudsz szokni, hogy abban az 1 órában nem zavar, és persze jól is látsz vele, akkor használd azt a vizsgán. Azt úgysem veszi észre :)
Hát ez jó!:) ) De szóltál neki, hogy az óráidat szemüveggel vetted, és anélkül még sosem vezettél? Amúgy szerintem is jogszerûen járt el, ugyanis a papírok szerint nem kell. De, úgy gondolom, hogy kifejezetten szemét volt. Az emberek nem unalmukban csináltatnak jó pénzért szemüveget. Szemüveget azért csináltatnak, mert jobban látnak vele. Olyan nincs, hogy valaki, akinek jó a szeme, direkt azért csináltat a vizsgára szemüveget, hogy rosszabbul lásson.:) ) Namost, azt azért illene tudni a tisztelt vizsgabiztosnak, hogy a szemészet nem annyira egzakt, mint ahogyan azt sokan hiszik. Itt van például az én esetem. Én reggel teljesen máshogyan látok, mint este (este nyilván rosszabbul). Az eddigi szemvizsgáim rendre másmilyen szemüveget eredményeztek, míg végül sikerült rájönnöm, hogy az egész annak függvénye, mennyire fáradtan megyek a vizsgálatra. Ennek megfelelõen teljesen elképzelhetõnek tartom, hogy valakinek egy reggeli vizsgálaton olyan kis problémát mutatnak ki, ami nem igényel szemüveget, majd a következõn felírnak neki egy nagyon gyengét. Amúgy a vizsgabiztos szemre is megállapíthatta volna, hogy mennyire gyenge szemüveg van rajtad, hiszen lefogadom, hogy alig torzít a lencséje. És az is nyilvánvaló, hogy azért teszed fel egy ilyen komoly helyzetben, mert jobban látsz vele. Egy vizsgabiztos dolga az volna, hogy felmérje az adott személy autóvezetõi képességeit, és hogy mennyire tudja alkalmazni a tanultakat, viszont ez a felmérés csak akkor lehet objektív, ha minimalizáljuk vizsgastressz tényezõjét. Az lett volna tisztességes a részérõl, ha rád bízza a döntést, hogy szemüveggel vagy anélkül érzed biztosabbnak a vezetést. A panasz emelése szerintem nem jó ötlet. Amikor egy biztos több száz (vagy több tíz) egyént vizsgáztat futószalagon, szerencsésebb, ha "elvegyülsz a tömegben", és nem tûnsz ki közülük semmivel. Feltehetõen a biztosok között van egy kollegiális szellem, ami miatt pórul járhatsz, ha eleve úgy veszi majd a papírjaidat a kezébe, hogy "Ahha! Tehát õ az, aki meg akarta szívatni a kollégát! Na lássuk csak..!". A kontaktlencse nem rossz megoldás. De ha sok pénzbe kerül, esetleg vehetnél külön vezetési órákat szemüveg nélkül, és az elsõ néhány alkalom után meglátod, hogyan megy nélküle. Lehet, hogy olcsóbban megúszod. Elméletileg hamar meg kellene szoknod, hiszen nincsen komoly baj a látásoddal.
egy paraszt volt...az igazság hogy hiába érzed úgy hogy szemüvegben vezetsz jól...lehet az orvos azt mondja hogy nem kötelezõ vezetéskor..... minden esetre menj el az orvoshoz hogy csináljon másikat.
Spinédzserek (nem avezetésrõl szól, de van ilyen jelenet benne)


Attól, hogy nincs meg az egészségügyi vizsgám, még (febr.7-én) "megcsinálhatom" a forgalmi vizsgát?

Kb mennyit kellene készülni az eü vizsgára?

Legjobb válasz: Attól, hogy nincs meg az EÜ, attól még a forgalmit csinálhatod, nincs megszabva, hogy mikor csinálod az EÜ-t, csak legyen meg. Elvileg mostantól már gyakorlat is van, de ez helyenként változó lehet. Forgalmi vizsgán mindenre, hogy szabályosan közlekedj, ezt másképp nemlehet elmondani, maximum annyi, hogy figyeld a táblákat, a tükröket, sebességhatárokat. Nem igazán szoktak hibaponttal buktatni, ha buksz, akkor olyat fogsz elkövetni, amiért alapból bukás jár.

Attól, hogy nincs meg az EÜ, attól még a forgalmit csinálhatod, nincs megszabva, hogy mikor csinálod az EÜ-t, csak legyen meg. Elvileg mostantól már gyakorlat is van, de ez helyenként változó lehet. Forgalmi vizsgán mindenre, hogy szabályosan közlekedj, ezt másképp nemlehet elmondani, maximum annyi, hogy figyeld a táblákat, a tükröket, sebességhatárokat. Nem igazán szoktak hibaponttal buktatni, ha buksz, akkor olyat fogsz elkövetni, amiért alapból bukás jár.
Az egészségügyi nem vészes, én bent voltam két órán illetve kb másfél-2 órát készültem rá és elsõre átmentem. A forgalmi már keményebb dió, sajnos ott sokszor több múlik a vizsgabiztoson, mint rajtad...
Szerintem amit te mondasz az az elsõsegély. És igen megcsinálhatod a forgalmi vizsgát attól, hogy nincs meg még az elsõsegély! A lényeg ha mész a vizsgaigazolásért legyen meg. Olvasd el az elsõsegélyes könyvet és olvasgasd tételeket. A forgalmi vizsgán mindenre figyelj!(gyalogos, tükrök, záróvonal, sebességkorlátozás...) Mindent csak ugyanúgy mint egy sima órán! Asszem 11 hibaponttól buktatnak. Sok sikert!
Igen, megcsinálhatod de addig nincs jogsi amíg az eü. vizsgapapírt nem csatolod. Viszont egy "tanfolyam" 2x4 óra a bõ egy hetedbe simán belefér ha keresel aktuálisat és az idõd is engedi. Sok sikert!
Leteheted a forgalmi vizsgát, viszont a jogosítványodat csak sikeres elsõsegély vizsga után kapod meg. A forgalmi vizsgán meg figyelj mindenre! Az oktatód errõl többet tudna mondani, de kb. ezekre a dolgokra "harapnak" a vizsgabiztosok: Irányjelzés, tükrök használata, tábláknak megfelelõ közlekedés (sebességhatárok, tiltások, stb.), helyes besorolás, gyalogátkelõhely, tompított fényszóró használata (ha városon kívüli útvonalat húzol). Saját tapasztalatból azt mondanám, hogy a legnagyobb "sláger" a telezöldes keresztezõdésben való balra kanyarodás. Ez azt hiszem minden egyes útvonalban benne van! Oktatótól függõen elõfordulhat néhány trükkös helyzet, mint pl. egy nem bemondott, de kötelezõ kanyarodás, vagy körforgalom elhagyás. (Konkrét példa: Ha nem szól semmit az oktató, akkor ugye "egyenesen" kell továbbhaladnod, ami körforgalomnál ált. a 2. kijárat, vagy teszem azt nem szól, hogy kanyarodj, de egyenesen nem mehetsz, mert ott behajtani tilos van, stb.) Ha netán fordított irányjelzést hajtasz végre, ne ess pánikba! Ha azt az utasítást kapod a vizsgán, hogy fordulj jobbra, te meg véletlenül balra indexelsz, akkor ne csapd vissza az irányjelzõt, mert az rögtön bukta! Helyette hajtsd végre szabályosan a balra kanyarodást és kész! (Természetesen csak akkor, ha ezt megteheted! Behajtani tilos esetén nem kéne... És persze ez a metódus ne cél, csak jó tudni róla. :) ) Sok sikert!

A műszaki meg a forgalmi vizsga ugyanaz?

Elnézést, ha buta kérdés, de már teljesen összezavartak, meg nem is értek hozzá. Ha nem ugyanaz, akkor mi a különbség? Árban ez mennyi? Konkrétan van egy autó amit megvennék, de azt írja a tulaj, hogy lejárt a forgalmija. (Még nem sikerült telefonon elérnem) Akkor ez most a m?szaki?

Legjobb válasz: A fogalmi engedélye járt le, tehát ha megcsinálják a mûszaki vizsgáját, akkor újra érvényes lesz a forgalmi engedély. A forgalmi vizsga, amit mondasz, az más. Az az autóvezetõi vizsga része.

A fogalmi engedélye járt le, tehát ha megcsinálják a mûszaki vizsgáját, akkor újra érvényes lesz a forgalmi engedély. A forgalmi vizsga, amit mondasz, az más. Az az autóvezetõi vizsga része.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Holnap után forgalmi vizsgám! Hogyan próbáljak meg lenyugodni? /2. vizsgám/

Első vizsgán annyira izgultam, és ideges voltam h elindulás után pár perccel annyira remegett a lábam, hogy lecsúszott a kuplungról, és lefulladtam. Meg is volt az első hibapontom.. De aztán a vizsgabiztos mondta h nyugodjak le, ne kapkodjak, így sikerült is lenyugodnom nagyjából, utána az oktatóval beszélgettek egész végig, így már teljesen lenyugodtam. DE a vége felé épp az órára néztem, 52 percnél tartottunk a 60-ból, erre meg sajnálatos módon elkapkodtam a dolgokat, és a sávváltásnál nem jeleztem és nem tekintettem körül, meg is buktam az uccsó 8 percben, már amikor vissza kellett volna vinni az autót. Utána megkaptam a minősítőlapot, amin apró hibák miatt összejött 7 hiba pont,, ami jó is lett volna ha nem b*szom el a végén.. Mert ugye az olyan hiba volt, ami egyből sikertelenséget okozott... Utána már úgy voltam vele hogy feladom az egészet... de csak meg gondoltam magam, és felvettem +9 órát, és meg próbálom újra.. eddig úgy álltam hozzá hogy úgy is sikerülni fog, nem fogok izgulni, erre ma már teljesen "bezsongtam", hogy milyen lesz a vizsga kimenetele... :( Valahogy lekéne nyugodnom, de hogyan? :(

Legjobb válasz: Ez ellen szerintem nem tudsz mit tenni. Egy vizsgán mindig nyugtalanabb az ember. Nyugtasson az hogy én a forgalmi vizsgán 4. vizsgámon mentem át, és azóta is rengeteget, balesetmentesen büntetések nélkül vezetek már 7. éve.

Ez ellen szerintem nem tudsz mit tenni. Egy vizsgán mindig nyugtalanabb az ember. Nyugtasson az hogy én a forgalmi vizsgán 4. vizsgámon mentem át, és azóta is rengeteget, balesetmentesen büntetések nélkül vezetek már 7. éve.
Sávváltásnál nem jelezni és nem körültekinteni... még mindig jobb ha a vizsgabiztos büntet mint egy nyergesvontató. Ez elég nagy hiba egy vizsgán. Vizsgán ne nézd az órát, nincs értelme. Felesleges stresszhatás, mert akkor arra fogsz koncentrálni, nem közlekedésre.

Ha még nincs meg az elsősegély vizsgám anélkül nem tehetem le a forgalmi vizsgámat?

Legjobb válasz: en ugy tudom hogy leteheted a forgalmi vizsgat is csak a jogsit nem kapod meg addig amig nincs meg az elsosegely... de kerdezd meg az oktatodat....

en ugy tudom hogy leteheted a forgalmi vizsgat is csak a jogsit nem kapod meg addig amig nincs meg az elsosegely... de kerdezd meg az oktatodat....
Minden vizsgát letehetsz , a forgalmit is de hogyha az sikerül, akkor nem fogod kézhez kapni a jogsit amíg nincs meg az elsõsegély.
Leteheted a forgalmi vizsgát, csak a jogsit nem kaphatod meg. Ezt az oktatóm mondta, augusztusba kezdem el a rutint meg az elsõsegélyt.
Tudtommal nem.
így van, ahogy a 2. válaszoló írta, tuti
koszi akkor jol tudtam....
Szerintem csak sorrendben lehet.

Pont egy éve kezdtem a jogsit, november végén csináltam meg a forgalmi vizsgát, viszont az elsősegély még nincs meg. Meddig húzhatom, hogy ne kelljen újra megcsinálni a többi vizsgát?

Legjobb válasz: Akármeddig. Az elsõsegélynek nem kell meglennie határidõre. Viszont addig nem adják ki a vizsgaigazolást, amíg az nincs meg, és addig jogsit sem kaphatsz. És amikor megkapod a jogsit, azon a forgalmi vizsgád dátuma fog szerepelni, tehát onnan számítódik a 2 éves "próbaidõ" is.

Akármeddig. Az elsõsegélynek nem kell meglennie határidõre. Viszont addig nem adják ki a vizsgaigazolást, amíg az nincs meg, és addig jogsit sem kaphatsz. És amikor megkapod a jogsit, azon a forgalmi vizsgád dátuma fog szerepelni, tehát onnan számítódik a 2 éves "próbaidõ" is.
Na jó sziasztok! Jó páran hülyeségeket beszélnek! Ha a vizsgáidat sikeresen le tetted! Kresz elmélet meg volt Rutin gyakorlat meg volt Forgalmi vizsgád sikerült? Ha sikerült akkor le zártad a vizsgádat! És az nem évül el sosem! A 2 éves dolog az annyit jelent tanfolyam ideje alatt hogy a tanfolyamot 2 éven belül el kell végezned az elméleti vizsgától számít az idõ.. 2 év alatt sikeres forgalmi vizsgát kell tenned ha nem akkor az egész tanfolyamot újra kell kezdened! Az elsõsegély vizsga nem számít bele! Ha meg van a jogsid vizsgaidõpontól számítva 2 évig kezdõ vezetõi engedélyed lesz ami azt takarja hogy nem vontathatsz pótkocsit stb stb.. :) Ha az elsõsegély vizsgát majd 2015 be rakod le akkor sem veszik el a vizsgád! A forgalmi vizsga a lényeg ha az meg volt sikeresen akkor nem kell félned! pl 2011 be vizsgáztál forgalmiból az kerül a jogsiba az az utolsó vizsga idõpont! De te csak 2015 be teszed le az elsõsegély vizsgát akkor kapod meg a vizsgaigazolást! 4 éves jogsid lesz akkor papiron és az már nem kezdõ jogsi! :) De az NKH csak akkor állítja ki a vizsgaigazolást neked ha be mutatod az elsõsegély vizsgát is persze ez csak az elsõ kategóriára irányult! Egyszer kell be mutatni többet soha! :) Remélem tudtam segíteni! BUÉK mindenkinek! :)
Ne sokáig.Már csak ez az egy vizsga van ess túl rajta minél hamarább!
A kérdező hozzászólása: Mit jelent ez a 2 éves próbaidõ?
2 évig csak kezdõ jogsid lesz, ami a gyakorlatban csak annyit jelent, hogy nem vontathatsz utánfutót.

Ha A1B kategóriából az elméleti vizsga már megvan, de a forgalmi oktatást még nem kezdtem el (a tél miatt). Akkor mehetek nagyobb kategóriás rutin, forgalmi vizsgára?

Legjobb válasz: persze ha a nagyobb kategóriásra is meg van márn a kresz vizsgád akkor szerintem mehetsz ha betõltöttél bizonyos kort attól füg pl korlátlan motorra mikor a haver tette le akkkor 21 év volt a korhatár de semmi máshoz nem volt kötve csak a korhoz.

persze ha a nagyobb kategóriásra is meg van márn a kresz vizsgád akkor szerintem mehetsz ha betõltöttél bizonyos kort attól füg pl korlátlan motorra mikor a haver tette le akkkor 21 év volt a korhatár de semmi máshoz nem volt kötve csak a korhoz.
A kérdező hozzászólása: A három nagymotor kategóriának ugyanaz a kresz elméleti vizsgája?
Szerintem nem kell, a jogsi kiállításához kell.
Rosszul tudja, aki ezt mondta. Lehet anélkül is vizsgázni...
A kérdező hozzászólása: Szóval lehet anélkül is vizsgázni! Köszönöm a gyors és korrekt válaszokat :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!