Találatok a következő kifejezésre: Fontos, hogy szülésznőt (6 db)

Fontos, hogy válasszak szülésznőt?

Én a véletlenre bíznám.

Legjobb válasz: Szerintem nem kell...és én az orvost sem érzem fontosnak.(Mondjuk én a 16.héten kerültem egy számomra teljesen idegen kórházba,és így nem is nagyon ismerem a dokikat.)Mindenki úgy válasszon magának segítõket,amennyire szükségét érzi.Én nem tartom fontosnak azt a pluszt,amit egy választott orvos/szülésznõ nyújthat.Persze más lenne a véleményem,ha nem lenne minden a legnagyobb rendben a picivel.

Szerintem nem kell...és én az orvost sem érzem fontosnak.(Mondjuk én a 16.héten kerültem egy számomra teljesen idegen kórházba, és így nem is nagyon ismerem a dokikat.)Mindenki úgy válasszon magának segítõket, amennyire szükségét érzi.Én nem tartom fontosnak azt a pluszt, amit egy választott orvos/szülésznõ nyújthat.Persze más lenne a véleményem, ha nem lenne minden a legnagyobb rendben a picivel.

Fontos, hogy fogadjak szülésznőt is?

Bár még messze van, de egyre több helyen olvasom ezt a szülészn? dolgot.Vagy bízhatok abban,aki éppen bennt van a kórházban? Mennyire tartjátok fontosnak?

Legjobb válasz: Szia! Én A Szent Imrében szültem,nem volt fogadott orvosom sem szülésznõm és mindkettõjükkel teljesen meg voltam elégedve.Nyilván ez szerencse kérdése is,hogy kit fogsz ki éppen.Szülés után a dokinak adtam pénzt,de nagy meglepetésemre a szülésznõ el sem fogadta :)Én azt mondom ha megnyugtat fogadj dokit de felesleges mindkettõt ...szerintem...jó babavárást neked

Szia! Én A Szent Imrében szültem, nem volt fogadott orvosom sem szülésznõm és mindkettõjükkel teljesen meg voltam elégedve.Nyilván ez szerencse kérdése is, hogy kit fogsz ki éppen.Szülés után a dokinak adtam pénzt, de nagy meglepetésemre a szülésznõ el sem fogadta :) Én azt mondom ha megnyugtat fogadj dokit de felesleges mindkettõt ...szerintem...jó babavárást neked
Szerintem felesleges pénzkidobás. Az orvos a fontos, akihez jársz folyamatosan, és akinek tudsz telefonálni, ha beindulnak a dolgok. Harmadik gyerkõcöt várom, és nálam ez így bejött. 21 hetes kismama

Mennyire fontos, hogy ismerje az ember a légzési technikákat szülésnél? Segítenek a szülésznők, az orvos?

Legjobb válasz: Nem tudtam elõre a technikákat,nem volt fogadott orvosom,szülésznõm, és nagyon készségesen segítettek,mondták mit csináljak.Mikor rájuk figyeltem könnyebben viseltem a fájásokat.

Nem tudtam elõre a technikákat, nem volt fogadott orvosom, szülésznõm, és nagyon készségesen segítettek, mondták mit csináljak.Mikor rájuk figyeltem könnyebben viseltem a fájásokat.
Nem tanultam és nem néztem utána...sajnos. Én sem vettem levegõt fájás alatt, mint egy korábbi hozzászóló és így még jobban fájt. Aztán szerencsére megcsászároztak. Ki sem bírtam volna több fájdalmat, pedig csak 3 órát vajúdtam.
Nem tanultam, de ha meg is tanultam volna szerintem tojtam volna rá! :) Volt fogadott orvos, szülésznõ, el is mondták hogy csináljam, de 2 percenként szóltak hogy vegyek levegõt. A végére marhára idegesítettek. Nekem nem ment hogy figyeljek rá. :(
Én nem jártam tanfolyamra, sõt utána se néztem hogy kell ezt csinálni. Mégis mikorott voltam tudtam mit csináljak, hogy vegyem a levegõt. A szülésznõ megis dicsért és azt hitte tanultam. Nekem ösztönösen jött az egész. Igazából most le se tudnám írni hogy csináltam, pedig még csak 2 hónapja volt...
Én elõre nem tanultam semmit, szülésfelkészítõre se jártam. Az orvosom mondta vajúdás közben, hogy hogy lélegezzek, azt betartottam, és nagyon sokat segített.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
Nekem nagyon sokat segített, csak ajánlani tudom, hogy nézz utána. Egyrészt leköti a figyelmet, másrészt nekem könnyebb volt így elviselni a fájásokat. Én is használtam már otthon, a szülésznõ csak biztatott, hogy jó lesz, folytassam.
A légzéstechnika nem egy bonyolult dolog. Szerintem jobb, ha megtanulod. Én nem jártam semmilyen tanfolyamra, ennek az egynek néztem utána. És a szülésznõ, aki éppen akkor bent volt, egy tündér volt ugyan, segített is, de ez a légzéstechnika már otthon segített, mikor elkezdtem a vajúdást. Egyrészt ugye élettanilag jó hatása van, másrészt ha oda koncentrálsz, hogy hogyan vegyed a levegõt, akkor a figyelmed is eltereled. Én ajánlanám ezt a dolgot mindenképpen, szerintem nagyon fontos és hasznos. :)
Nem ismertem a technikát. Fogadott orvosom volt, de szülésznõm nem. Az ügyeletes pedig nem sokat segített, pedig azt gondoltam, hogy majd fog. Többször volt hogy majdnem elájultam, mert fájás alatt nem vettem levegõt. Hülye voltam, hogy nem néztem utána. A szülésznõtõl meg nem akartam kérni semmit, mert mindenre csak a száját húzta.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen nektek is! mindenkinek ment a kéz! Sajnos nekem is császárom lesz (megint), de mindenre fel akarok készülni, hátha... a fájások alatti légzéstechnikát már gyakorlom is. :)


Mennyire fontos orvost fogadni? Vagy inkább a szülésznő a fontos? Lehet csak szülésznőt fogadni és orvost nem? Azt hogy kell?

24 hetes vagyok eddig nem volt orvosom.. minden rendben zajlik..els? babás vagyok ,igazán nem tudom mit hogyan kell..és mikor mi zajlik le bennem ,,,próbálok sokat olvasni mindenr?l.igazából nem a pénz miatt nem fogadok dokit mert bár nem úszkálok pénzben de ha akarnám lenne rá..most voltam 4 d s UH-n minden rendeben megy..én ugy gondolom elég ha szülésnél aki bent lesz doki adok pénzt és a szülészn?nek is..mit gondoltok?

Legjobb válasz: Szia! én 3hete szültem, se doki, sem szülésznöm nem volt fogadva. császárral szültem,egy nagyon fiatal, lelkiismeretes dokinál. szülés után nagyon rossz lett a vérképem, vénás injekciokat kaptam, a doki minden nap 2-3szor benézett hozzám, hogy vagyok. a szobatársam fogadott dokit, rá sem nézett egyszer sem, csak varratszedéskor, de a pénzt azt elfogadta! Minden jót

Szia! én 3hete szültem, se doki, sem szülésznöm nem volt fogadva. császárral szültem, egy nagyon fiatal, lelkiismeretes dokinál. szülés után nagyon rossz lett a vérképem, vénás injekciokat kaptam, a doki minden nap 2-3szor benézett hozzám, hogy vagyok. a szobatársam fogadott dokit, rá sem nézett egyszer sem, csak varratszedéskor, de a pénzt azt elfogadta! Minden jót
3 hete szültem.Nekem nem volt fogadott orvosom, nem javasolták.Többször is elõfordult már a környezetemben, hogy amikor ott volt az idõ, egyszerûen nem vette fel az orvos a telefont, megszült az anyuka az ügyeletesnél.Elõtte meg pénzelte a fogadottat.Vagy elutazott, vagy "más dolga volt". Ha mindenképp biztosra akarsz menni, akkor ha ott az idõ és bemész a kórházba, az ott levõ épp ügyeletes dokik valamelyikét érdemes helyben megfogadni, ha nagyon akarod.Õ biztosan ott lesz. Én nem fogadtam senkit, minden rendben volt.Remélem, segítettem.
Ez mindenkinek attól függ, mit tapasztalt. Szerintem nézz körbe, milyen a kórház, ahol szülni fogsz, milyen kedvesek és szakmailag felkészültek az orvosok és szülésznõk. Én fogadok orvost, mert engem megnyugtat, eleve hozzá járok, nem szeretném, ha más lenne ott.
Épp ezen gondolkodom én is hetek óta.Mert a doki bácsi, akihez terhesgondozásra járok, már nem vállal szülést.Szülésznõ van, akit megfogadok, de orvoson erõsen gondolkodom.Végül is a doki nincs bent végig, csak a szülésznõ.Úgyhogy szerintem én nem fogadok dokit.A megmaradt sok 10ezer forintot meg ráköltöm a törpémre.

Ma találkozok elöször a szülésznővel. Van sok kérdésem amit szeretnék feltenni neki, de kíváncsi vagyok, hogy ti milyen kérdéseket tettetek fel? Nehogy valami fontos dolgot elfelejtsek. Írnátok egy pár fontosabb kérdést.

Legjobb válasz: mikor hívhatod? este ? hajnalban? gátvédelem? homeopátiról? hogy kapod meg a babát? mikor? mikor lehet szoptatni? Mit érdemes bevinni szülõszobába? Szülõszobát mikor nézheted meg? Mi történik amikor bejelentkezel szüléshez? Hova kell? apás szülés lesz akkor apuka mikor jöhet be? mit kell neki hozni? szülés után mennyit lehettek együtt hármasban? nst ki csinálja? mikor találkoztok legközelebb? most ennyi jutott eszembe

mikor hívhatod? este ? hajnalban? gátvédelem? homeopátiról? hogy kapod meg a babát? mikor? mikor lehet szoptatni? Mit érdemes bevinni szülõszobába? Szülõszobát mikor nézheted meg? Mi történik amikor bejelentkezel szüléshez? Hova kell? apás szülés lesz akkor apuka mikor jöhet be? mit kell neki hozni? szülés után mennyit lehettek együtt hármasban? nst ki csinálja? mikor találkoztok legközelebb? most ennyi jutott eszembe
Elõzõ hozzászóló kérdéseit már kihagyom, szuper választ adott :) Engem még érdekelt, hogy milyen fájdalom csillapítókra van lehetõség. Mit ajánl? Vagy ha nélküle akarod, akkor jelezd! Ha megborotválkozok odalent, az jó-e, vagy õk csinálják(engem ez nagyon zavart és ezért kérdeztem rá). Miket lehet csinálni, pl. van ahol csak feküdni lehet. Van ahol, lehet sétálni, van zuhany, kád, egyéb eszközök. Amúgy hol fogsz szülni?
beöntésrõl is kérdeznék? kúp vagy beöntés van? borotválásnál ha nem csinálod meg akkor kell e borotvát vinni? fájdalom csillapítás? vajúdásról? zuhanyozni lehet e? van e labda? vagy egyéb vajúdást segítõ eszközök?
van-e nyákleszívás? mert ha van, akkor ne kérd, sokszor ez az asztma oka is meg a baba örül, h elkezd lélegezni és akkor ilyet csinálnak vele, ezt ki tisztul magától gond nélkül) meg vannak orvosok, akik a hátára ütnek a babának, ha nem sírnak fel, ezt se hagy, ha itt ez van. elvágják-e egybõl a köldökzsínórt? ha igen, kérd hogy várjanak vele néhány percet, mert a baba még kap ezen kereszül oxigént, mikor megszületik és néha vissza tartja alevegõ vételt, mert fájó érzés a tüdejének és ez nem baj, ha van köldök zsinór, így a maga tempójában térhet át a tüdõvel való légzésre nem pedig kényszerûségbõl, mert máshonnan nem kap oxigént.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Most nemrég értem haza a szülésznõtõl, nagy szerencsém van, mert egy angyali szülésznõ és amiket írtatok szinte mindegyik kérdésre megadta a választ, ha nem is kérdeztem õ saját maga mondta, és a szülõszobát is megmutatta.Egyedül errõl a nyákleszívásról nem beszéltünk de majd a köv. alkalomkor rákérdezek.Mégegyszer köszi lányok és mindenkinek boldog babavárást!!

Miért fontos mennyire tágulok, ha császároznak? 1-2 napom van még szülésig, bementünk a kórházba, azt hittem beindult a baba, a szülésznőnek az volt az első, hogy brutálisan megvizsgálta a méhszájat, miért ha császároznak?

Legjobb válasz: Gondolom ha nagyon ki nyílt a méhszáj, akkor elõrébb hozzák a császárt, vagy bent tartanak. Na meg nézi a külsõ, belsõ méhszájat, azért nyúl be nagyon.

Gondolom ha nagyon ki nyílt a méhszáj, akkor elõrébb hozzák a császárt, vagy bent tartanak. Na meg nézi a külsõ, belsõ méhszájat, azért nyúl be nagyon.
Én is úgy gondolom, hogy azért, mert ha nyitva vagy esélyesebb, hogy hamarabb megindul a spontán szülés!
A kérdező hozzászólása: Hát elég brutálisan, és ráadásul mûkörömmel, nem tudom, ezt, hogyan engedhetik neki, ha már ilyen munkát végez????
Mûkörömmel? Na, ezt megnéztem volna... Egyébként nyilván fájdalmas a vizsgálat, nem megsimogat, erõsen kell csinálnia, hogy érezzen is valamit...
Mivel azt hitted elindult a baba, muszáj volt megnéznie, tágult-e és ha igen mennyire, mert ebbõl tud következtetni arra, hol tart a folyamat, és ha esetleg tényleg beindult, akkor azonnal, sürgõsséggel kell-e császározni, vagy még órák vannak hátra és nem kell rohanni. Ezt a vizsgálatot nem lehet finoman csinálni, mert bele kell nyúlnia a méhszájba, és igen, az sajnos némiképp fájdalmas.
"brutálisan megvizsgálta a méhszájat"... kicsit sem vagy érzékeny, ugye? Amúgy azért nézi, mert gondolom te sem szeretnéd, ha beindulna a szülés és sürgõsségi lenne belõle?
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!