Találatok a következő kifejezésre: Folyamatos munkaviszonyom több éve (5 db)

Folyamatos munkaviszonyom van több éve. Egy hónapja vagyok táppénzen, 17 hetes kismama. Ha a táppénz alatt megszűnik a cégem, gyedre jogosult leszek?

Legjobb válasz: Én is hasonló helyzetben vagyok, szerintem igen. Nekem a munkáltatóm mikor bejelentettem, hogy babám lesz, közölte hogy fel akart mondani, de ugye így már nem tud. Õk is megszûnnek januártól. A tb-ben azt mondták, ha megvan a 180 munkanap megszakítás nélkül, akkor szülésig járt a táppénz, ebbõl úgyis csak az elsõ 2 hetet fizeti a munkáltató , a többit a tb. ÚGyhogy szerintem ebbõl semmit nem fogsz anyagilag észre venni, max a munkaviszonyod szûnik meg. (ami az utolsó támogatás, a gyes után jelenthet talán gondod, de addig utána tudsz járni ennek)

Én is hasonló helyzetben vagyok, szerintem igen. Nekem a munkáltatóm mikor bejelentettem, hogy babám lesz, közölte hogy fel akart mondani, de ugye így már nem tud. Õk is megszûnnek januártól. A tb-ben azt mondták, ha megvan a 180 munkanap megszakítás nélkül, akkor szülésig járt a táppénz, ebbõl úgyis csak az elsõ 2 hetet fizeti a munkáltató , a többit a tb. ÚGyhogy szerintem ebbõl semmit nem fogsz anyagilag észre venni, max a munkaviszonyod szûnik meg. (ami az utolsó támogatás, a gyes után jelenthet talán gondod, de addig utána tudsz járni ennek)
Én úgy tudom, hogy a gyedhez az is kell, hogy a szülés napján meglegyen a mukaviszonyod! Nem ijeszgetni akarlak, de ha így van, jobb, ah tudod, mire számíts! Itt van egy tb-szakértõ, Horváthné Mónika, nekem is sokat segített, kérdezd õt: http//www.babafalva.hu
Bocs, még egyszer: http://www.babafalva.hu

Határozott idejű munkaszerződés esetén is jár GYED? Több mint 4 év folyamatos munkaviszonnyal?

Csak határozott a szerz?dés, tehát minden évben megújítják. Ilyenkor is jár GYED?

Legjobb válasz: Határozott idõ lejárta esetén nem jár végkielégítés. Az tény, hogy a szerzõdés ilyen hosszabbítgatására a törvény nem ad lehetõséget, tehát ha elmész a munkaügyi bíróságra, akkor határozatlanná fogják nyilvánítani a munkaviszonyodat (mivel azt mondja az Mt., hogy határozatlannak minõsül, ha jogtalanul határozott a szerzõdés), és akkor meg sem tudják szüntetni, amíg otthon vagy a babával.

Határozott idõ lejárta esetén nem jár végkielégítés. Az tény, hogy a szerzõdés ilyen hosszabbítgatására a törvény nem ad lehetõséget, tehát ha elmész a munkaügyi bíróságra, akkor határozatlanná fogják nyilvánítani a munkaviszonyodat (mivel azt mondja az Mt., hogy határozatlannak minõsül, ha jogtalanul határozott a szerzõdés), és akkor meg sem tudják szüntetni, amíg otthon vagy a babával.
Ja, aki a 8:55-öst írta, gondolom, azért kapott végkielégítés címen pénzt, mert a munkáltatója tisztában volt vele, hogy jogtalanul szünteti meg a munkaviszonyát, és nem akart bajt hozni a saját fejére. Vagy, ha nem tudott róla, akkor meg szimplán "jó fej".
jár
Persze!
Igen. Sõt 4 órás, vagy 6 órás munkaviszony esetén is jár:) A lényeg a 365 biztosításban töltött nap (ez nem függ attól, hogy a szerzõdés határozott idõre, vagy határozatlan idõre szól), és hogy biztosított legyél igényléskor. Ha ezek megvannak, akkor mindenképpen jár.
Szia! Én is így voltam, a Tgyás ideje alatt járt le a szerzõdésem. A gyed passzív jogon jár. Sõt végkielégítést is kell neked fizetniük, ill. ki kell fizetni az esetleg bent maradt szabadságodat. Én márciusban szültem, június 30-án járt le a szerzõdésem. 4 éve dolgoztam a munkahelyemen, minden évben meghosszabbítva a szerzõdésemet, mindig júni 30-ig és júli 1-tõl szólt a következõ. Szóval minden jár neked is!!!
8.55-ös vagyok meg kell nézni a törvényt határozott szerzõdés esetén is jár a végkielégítés. Meg kell nézni a munka törvénykönyvét. Három év után egyhavi, öt év után két havi stb. Beírod a google-ba kiadja. Egyébként egy központi általános iskolában dolgoztam, nem vállalkozónál, az államkincstár számfejtett. Úgy gondolom õk tudják, hogy mi jár és mi nem. Én megkaptam egy havi béremet és a szabadságomat is kifizették. Jobb ennek utánanézni, én is ezt tettem, valamint a személyzetis is szólt.
És még annyit, hogy nem jogtalanul szüntette meg a szerzõdésemet, hiszen a szerzõdésem júni 30-ig szólt, tehát nem tovább.
Köszi, most már ezt is tudom! :) Nem ismerem egyébként a közalkalmazottakra vonatkozó jogszabályokat, én a versenyszférában voltam munkáltatói jogkör gyakorlója. Ezért is utaltam a Munka Törvénykönyvére.
A biztosított jogviszony számít.
GYES alanyi jogon jár, a GYED-re gondolsz. Nem a folyamatosság a lényeg, hanem hogy összesen meglegyen a biztosított idõ, én úgy tudom.
A biztosításban lehet megszakítás. Viszont, ha több mint 30 nap a megszakítás, akkor a megszakítás elõtti jövedelmet már nem veszik figyelembe a tgyás és gyed összegének a megállapításához.


Több éve folyamatos a munkaviszonyom, de idén szept 7-től tp-n vagyok szülésig, 2010. márc-ban fogok szülni. Mennyi gyed-re számíthatok, hogyan fogják ezt kiszámolni?

pl.a gyednél figyelembevett napi átlagkeresetem az a ledolgozott napok számával osztott eddigi összkeresetem 2009-ben,vagy a 365 nappal osztott átlagkeresetem lesz?remélem értetek engem,segítségeteket köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Én aug.12.-tõl vagyok tp-n.Én is 2010 márciusban fogok szülni.Te kaptál már tp-t?

Szia! Én aug.12.-tõl vagyok tp-n.Én is 2010 márciusban fogok szülni.Te kaptál már tp-t?
A kérdező hozzászólása: tehát a tp is jövedelemnek számít és 365 nappal osztva számolnak vagy csak az össz. eddigi fizum és azt osztják el kb 270nappal , mert aug-ban végig dolgoztam?
Szia , ha ez segítség akkor örülök.Én okt-ba(2007) mentem táppénzre, ápr.-ba szûltem, a bruttóm kb. 150.000.- volt, ez után a t.gyásom 90.-100.000.-között volt álltalában, a gyedem az max.mire mindent levontak úgy maradt 84.000- szinte minden hónapban, ez attól is hány napos a hónap.remélem segítettem, legalább valami viszonyítási alapod lesz.
én júl 24-tõl vagyok és pénteken kaptam elõször. fantasztikus rendszer, bezzeg ha mi nem fizetünk?! a gyed-del kapcsolatban a könyvelõm nem kecsegtet jóval, mivel januártól ezeket is változtatni akarják. az biztos hogy a 2009-es fizetést veszik alapul (támogatásból nem számolnak támogatást, tehát a táppénz nem számít ha van 180 napod), de hogy hány százalék lesz és hány évig azt még az sem tudja aki most a megfelelõ székben ül. és még valami! év elején megyünk tgyásra, de gyedre csak rá fél évre, tehát addig még egy kormány váltás is lesz... tehát bármit hallotok, még 2x változhat. arról tudtok hogy jár egyszeri anyasági támogatás alanyi jogon 64.000ft körüli összeg? ezt talán nem veszik el:)
Szia! 2009-es év átlagkeresetét fogják nézni, ebbe bele számít a táppénz is. 365 nappal számolják az átlagkeresetet.
A kérdező hozzászólása: szió!még nem kaptam tp-t.

Folyamatos-több éves munkaviszonyomban másfélhónap megszakitás van két éven belül. Veszélyeztetett terhességgel táppénzre mennék, de nem tudom jár-e nekem olyan? Mennyi lenne minimálbér után a táppénz?

36 éves vagyok ? lenne az els? gyermekem.Nem tudom merjem-e vállalni.albérlet,és sok a fizetnivaló.a párom keres,de az kevés.ha elvetetem félek nem lehet több.sajnos.

Legjobb válasz: Mikor volt a megszakítás? Ha azóta már van 10 hó folyamatos munkaviszonyod, akkor nincs gond. A megszakítás 30 napnál nem lehet több.

Mikor volt a megszakítás? Ha azóta már van 10 hó folyamatos munkaviszonyod, akkor nincs gond. A megszakítás 30 napnál nem lehet több.
Táppénz szempontjából ez csak annyit jelent, hogy amikor az összegét meghatározzák, akkor a megszakítás elõtti jövedelmedet nem veszik figyelembe. Minimálbérre vagy bejelentve? A táppénz kb. 42-43 ezer forint lesz kézbe. Ez csak durva kb. számítás, mert nem ismerem a jövedelmi viszonyaidat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!