Találatok a következő kifejezésre: Folyamatos munkaviszonyom több (7 db)

Folyamatos munkaviszonyom van több éve. Egy hónapja vagyok táppénzen, 17 hetes kismama. Ha a táppénz alatt megszűnik a cégem, gyedre jogosult leszek?

Legjobb válasz: Én is hasonló helyzetben vagyok, szerintem igen. Nekem a munkáltatóm mikor bejelentettem, hogy babám lesz, közölte hogy fel akart mondani, de ugye így már nem tud. Õk is megszûnnek januártól. A tb-ben azt mondták, ha megvan a 180 munkanap megszakítás nélkül, akkor szülésig járt a táppénz, ebbõl úgyis csak az elsõ 2 hetet fizeti a munkáltató , a többit a tb. ÚGyhogy szerintem ebbõl semmit nem fogsz anyagilag észre venni, max a munkaviszonyod szûnik meg. (ami az utolsó támogatás, a gyes után jelenthet talán gondod, de addig utána tudsz járni ennek)

Én is hasonló helyzetben vagyok, szerintem igen. Nekem a munkáltatóm mikor bejelentettem, hogy babám lesz, közölte hogy fel akart mondani, de ugye így már nem tud. Õk is megszûnnek januártól. A tb-ben azt mondták, ha megvan a 180 munkanap megszakítás nélkül, akkor szülésig járt a táppénz, ebbõl úgyis csak az elsõ 2 hetet fizeti a munkáltató , a többit a tb. ÚGyhogy szerintem ebbõl semmit nem fogsz anyagilag észre venni, max a munkaviszonyod szûnik meg. (ami az utolsó támogatás, a gyes után jelenthet talán gondod, de addig utána tudsz járni ennek)
Én úgy tudom, hogy a gyedhez az is kell, hogy a szülés napján meglegyen a mukaviszonyod! Nem ijeszgetni akarlak, de ha így van, jobb, ah tudod, mire számíts! Itt van egy tb-szakértõ, Horváthné Mónika, nekem is sokat segített, kérdezd õt: http//www.babafalva.hu
Bocs, még egyszer: http://www.babafalva.hu

Határozott idejű munkaszerződés esetén is jár GYED? Több mint 4 év folyamatos munkaviszonnyal?

Csak határozott a szerz?dés, tehát minden évben megújítják. Ilyenkor is jár GYED?

Legjobb válasz: Határozott idõ lejárta esetén nem jár végkielégítés. Az tény, hogy a szerzõdés ilyen hosszabbítgatására a törvény nem ad lehetõséget, tehát ha elmész a munkaügyi bíróságra, akkor határozatlanná fogják nyilvánítani a munkaviszonyodat (mivel azt mondja az Mt., hogy határozatlannak minõsül, ha jogtalanul határozott a szerzõdés), és akkor meg sem tudják szüntetni, amíg otthon vagy a babával.

Határozott idõ lejárta esetén nem jár végkielégítés. Az tény, hogy a szerzõdés ilyen hosszabbítgatására a törvény nem ad lehetõséget, tehát ha elmész a munkaügyi bíróságra, akkor határozatlanná fogják nyilvánítani a munkaviszonyodat (mivel azt mondja az Mt., hogy határozatlannak minõsül, ha jogtalanul határozott a szerzõdés), és akkor meg sem tudják szüntetni, amíg otthon vagy a babával.
Ja, aki a 8:55-öst írta, gondolom, azért kapott végkielégítés címen pénzt, mert a munkáltatója tisztában volt vele, hogy jogtalanul szünteti meg a munkaviszonyát, és nem akart bajt hozni a saját fejére. Vagy, ha nem tudott róla, akkor meg szimplán "jó fej".
jár
Persze!
Igen. Sõt 4 órás, vagy 6 órás munkaviszony esetén is jár:) A lényeg a 365 biztosításban töltött nap (ez nem függ attól, hogy a szerzõdés határozott idõre, vagy határozatlan idõre szól), és hogy biztosított legyél igényléskor. Ha ezek megvannak, akkor mindenképpen jár.
Szia! Én is így voltam, a Tgyás ideje alatt járt le a szerzõdésem. A gyed passzív jogon jár. Sõt végkielégítést is kell neked fizetniük, ill. ki kell fizetni az esetleg bent maradt szabadságodat. Én márciusban szültem, június 30-án járt le a szerzõdésem. 4 éve dolgoztam a munkahelyemen, minden évben meghosszabbítva a szerzõdésemet, mindig júni 30-ig és júli 1-tõl szólt a következõ. Szóval minden jár neked is!!!
8.55-ös vagyok meg kell nézni a törvényt határozott szerzõdés esetén is jár a végkielégítés. Meg kell nézni a munka törvénykönyvét. Három év után egyhavi, öt év után két havi stb. Beírod a google-ba kiadja. Egyébként egy központi általános iskolában dolgoztam, nem vállalkozónál, az államkincstár számfejtett. Úgy gondolom õk tudják, hogy mi jár és mi nem. Én megkaptam egy havi béremet és a szabadságomat is kifizették. Jobb ennek utánanézni, én is ezt tettem, valamint a személyzetis is szólt.
És még annyit, hogy nem jogtalanul szüntette meg a szerzõdésemet, hiszen a szerzõdésem júni 30-ig szólt, tehát nem tovább.
Köszi, most már ezt is tudom! :) Nem ismerem egyébként a közalkalmazottakra vonatkozó jogszabályokat, én a versenyszférában voltam munkáltatói jogkör gyakorlója. Ezért is utaltam a Munka Törvénykönyvére.
A biztosított jogviszony számít.
GYES alanyi jogon jár, a GYED-re gondolsz. Nem a folyamatosság a lényeg, hanem hogy összesen meglegyen a biztosított idõ, én úgy tudom.
A biztosításban lehet megszakítás. Viszont, ha több mint 30 nap a megszakítás, akkor a megszakítás elõtti jövedelmet már nem veszik figyelembe a tgyás és gyed összegének a megállapításához.


ha minimálbért kapsz akkor biztos nem.
A kérdező hozzászólása: Hétfõtõl új munkahelyem van, bruttó 137.000Ft Elõzõ helyemen 150-160 bruttó volt a fizetésem. Esélyem így lenne rá?
1. ez kb 90e Ft-os fizu ami iszonyúan kevés. 2. Ha új helyen kezdesz, akkor az nulla megint, ugyanis senkit nem az érdekel, hogy miõta dolgozol, hane maz, hogy mennyire biztos a munkahelyed. Ha valahol épp most kezdesz el dolgozni, akkor esély van rá, hogy elküldenek, nem stabil, és ha elküldenek, akkor nem tudsz majd fizetni. 3. Nagyban függ az elbírálás sikeressége attól, hogy mekkora összegû hitelt, akarsz megkapni, mekkora törlesztõvel, mennyi idõre.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia. Elõször is a konkrét válasz: Egyenlõre nem kaphatod meg. Indoklás: Egészen pontosan úgy van a dolog, ha egy új munkahelyen kezdesz, akkor folyamatosnak abban az esetben tekinthetõ a munkaviszony, ha a munkahely váltása között nem telt el 30 napnál több. (Ha ez kicsúszik, akkor egy munkahelyen kell meglennie a teljes kért munkaviszony idõtartamnak.) Ezen felül, amennyiben új helyen dolgozol el kell telnie a próbaidõnek (3hónap), hogy hitelezhetõ legyél. Addig UR az igénylés. Az igénylés bírálatánál kizárólagosan a jelenlegi munkabéred veszi számításba a bank, ami átszámítva nettósítással 89.735Ft. Az a magasabb "presztízsû" bankoknál kevés lehet, viszont érdemes mindenképp próbálkozni, fõleg a Budapest Banknál. (Ott általában net:60e kérnek) Illetve valóban befolyásolja a hitelösszeg magassága, kb 100-150e ft, amit reálisnak látok emellett a jövedelem mellett, ha már a munkahelyi rész stabil lesz. Ezen felül vannak rizikós szektorok a bankok részére, melyet nem hiteleznek, de errõl nem adnak ki felvilágosítást. Tanács: A hitelszerzõdés minden pontját alaposan át kell tanulmányozni majd, mert vannak olyan bankok (pl. Cetelem), mely automatikusan hitelkártyát is ad az áruhitel mellé, melyre nem biztos, hogy igényt tartasz, de anélkül nem biztosítják a hitelt. Összegezve: Érdemes megpróbálni a hitelfelvételt, de csak akkor ha a próbaidõd letelik a munkahelyeden (3 hónap). 20/F (bankár)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket! Áruhitel felvételén gondolkozom, 70e Ft-os televízióról lenne szó de akkor el kell halasztanom.
Én vettem fel PS3-ra 80-at, és annyit is kerestem :) A lényeg az hogy 1 munkáltatónál 3 hónapja, ha lehet 6 hónapja dolgozz, hitel ilyenek ha nincs lazán megkapod. Ha nem ott a provident, az elég korrekt, de ha csúszol akk jajj neked. Havernak 2 hónap alatt 70 ezerrel 36K-t raktak mert nem tudta fizetni mert kirúgták melóbol. Szal áruhitelt kapsz ha folyamatos a munkaviszonyod 1 munkáltatónál, addig érdemes megvenni gyorsan amíg nem váltasz. Ha váltottál akk 3 hónap pihi :/

180 bruttóval, és több, mint 365 nap folyamatos munkaviszonnyal milyen tgyás-ra és gyed-re számíthatok? ért valaki ehhez? én nem tudom, hogy kell kiszámolni az összeget.

Legjobb válasz: Itt mindent ki tudsz számolni, és már 2010-es szabályok szerint számol: http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx ҝ

Itt mindent ki tudsz számolni, és már 2010-es szabályok szerint számol: http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx ҝ
A kérdező hozzászólása: a nettó összegek érdekelnének, amit majd tényleg megkapok. Elõre is köszönöm!
Ez a link jól jött nekem is, köszi!
Szívesen:D ҝ
A kérdező hozzászólása: kicsit megkésve, de köszönöm én is! :)

Folyamatos-több éves munkaviszonyomban másfélhónap megszakitás van két éven belül. Veszélyeztetett terhességgel táppénzre mennék, de nem tudom jár-e nekem olyan? Mennyi lenne minimálbér után a táppénz?

36 éves vagyok ? lenne az els? gyermekem.Nem tudom merjem-e vállalni.albérlet,és sok a fizetnivaló.a párom keres,de az kevés.ha elvetetem félek nem lehet több.sajnos.

Legjobb válasz: Mikor volt a megszakítás? Ha azóta már van 10 hó folyamatos munkaviszonyod, akkor nincs gond. A megszakítás 30 napnál nem lehet több.

Mikor volt a megszakítás? Ha azóta már van 10 hó folyamatos munkaviszonyod, akkor nincs gond. A megszakítás 30 napnál nem lehet több.
Táppénz szempontjából ez csak annyit jelent, hogy amikor az összegét meghatározzák, akkor a megszakítás elõtti jövedelmedet nem veszik figyelembe. Minimálbérre vagy bejelentve? A táppénz kb. 42-43 ezer forint lesz kézbe. Ez csak durva kb. számítás, mert nem ismerem a jövedelmi viszonyaidat.

Több éve folyamatos a munkaviszonyom, de idén szept 7-től tp-n vagyok szülésig, 2010. márc-ban fogok szülni. Mennyi gyed-re számíthatok, hogyan fogják ezt kiszámolni?

pl.a gyednél figyelembevett napi átlagkeresetem az a ledolgozott napok számával osztott eddigi összkeresetem 2009-ben,vagy a 365 nappal osztott átlagkeresetem lesz?remélem értetek engem,segítségeteket köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Én aug.12.-tõl vagyok tp-n.Én is 2010 márciusban fogok szülni.Te kaptál már tp-t?

Szia! Én aug.12.-tõl vagyok tp-n.Én is 2010 márciusban fogok szülni.Te kaptál már tp-t?
A kérdező hozzászólása: tehát a tp is jövedelemnek számít és 365 nappal osztva számolnak vagy csak az össz. eddigi fizum és azt osztják el kb 270nappal , mert aug-ban végig dolgoztam?
Szia , ha ez segítség akkor örülök.Én okt-ba(2007) mentem táppénzre, ápr.-ba szûltem, a bruttóm kb. 150.000.- volt, ez után a t.gyásom 90.-100.000.-között volt álltalában, a gyedem az max.mire mindent levontak úgy maradt 84.000- szinte minden hónapban, ez attól is hány napos a hónap.remélem segítettem, legalább valami viszonyítási alapod lesz.
én júl 24-tõl vagyok és pénteken kaptam elõször. fantasztikus rendszer, bezzeg ha mi nem fizetünk?! a gyed-del kapcsolatban a könyvelõm nem kecsegtet jóval, mivel januártól ezeket is változtatni akarják. az biztos hogy a 2009-es fizetést veszik alapul (támogatásból nem számolnak támogatást, tehát a táppénz nem számít ha van 180 napod), de hogy hány százalék lesz és hány évig azt még az sem tudja aki most a megfelelõ székben ül. és még valami! év elején megyünk tgyásra, de gyedre csak rá fél évre, tehát addig még egy kormány váltás is lesz... tehát bármit hallotok, még 2x változhat. arról tudtok hogy jár egyszeri anyasági támogatás alanyi jogon 64.000ft körüli összeg? ezt talán nem veszik el:)
Szia! 2009-es év átlagkeresetét fogják nézni, ebbe bele számít a táppénz is. 365 nappal számolják az átlagkeresetet.
A kérdező hozzászólása: szió!még nem kaptam tp-t.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!