Találatok a következő kifejezésre: Folyamatban van válás (10 db)

Folyamatban van a válás. Én albérletbe mentem a gyerekekkel. Férjemmel együtt épitkeztünk, de én nem kerültem rá a tulajdoni lapra és most a férjem kiakar jelenteni az állando lakcimemröl. Sikerülhet neki, ha még nincs másik lakásom?

Legjobb válasz: Kezdeményezhet kényszerkijelentést, de ha te nem akarod, illetve amíg nincs bejeltve másik lakcím, addig nem tud ténylegesen kijelenteni, maximum azt tudja elintézni, hogy fiktív lakcímként tartsák eztán nyilván azt a címedet, viszon a személyiben nem kerül módosításra az adat, míg te be nem jeletesz másik lakcímet. Ugyanakkor ez nem befojásolja a lakáshasználathoz fûzõdõ, vagy vagyoni jogodat, tehát önmagában ezzel ne mér el semmit. Plusz jó eséllyel el fogják utasítani a gyerek és a folyamatban lévõ válás miatt. Azt hiszem valahogy meg is lehet akadályozni, de ez nem biztos, egy ügyvéddel kellene egyztetni...

Kezdeményezhet kényszerkijelentést, de ha te nem akarod, illetve amíg nincs bejeltve másik lakcím, addig nem tud ténylegesen kijelenteni, maximum azt tudja elintézni, hogy fiktív lakcímként tartsák eztán nyilván azt a címedet, viszon a személyiben nem kerül módosításra az adat, míg te be nem jeletesz másik lakcímet. Ugyanakkor ez nem befojásolja a lakáshasználathoz fûzõdõ, vagy vagyoni jogodat, tehát önmagában ezzel ne mér el semmit. Plusz jó eséllyel el fogják utasítani a gyerek és a folyamatban lévõ válás miatt. Azt hiszem valahogy meg is lehet akadályozni, de ez nem biztos, egy ügyvéddel kellene egyztetni...
mivelházasokként mentek válni teljes joggal igényt tarthatsz a közösen épített/épülõ házra..mivel te viszed a gyerekeket is akkor anni pénzt kell, hogy fizessen amennyit otthagytál érték felét..aztán a gyerektartást is, csak legyen ügyvéded és ne hagyd magad a bíróságon..nem kell mindent aláírni amit elédraknak.

Valaki segítsen! A válásom még csak folyamatban van, de már most szeretnék nevet változtatni. Van erre lehetőség?

Amennyiben igen, hol kell intézni?

Legjobb válasz: Ezt a válási procedúra részeként ingyenesen megteheted, mivel indokolt. Érdeklõdj az ügyvédednél, csak egy formanyomtatványt kell kitölteni!

Ezt a válási procedúra részeként ingyenesen megteheted, mivel indokolt. Érdeklõdj az ügyvédednél, csak egy formanyomtatványt kell kitölteni!
Amíg nem váltál el úgy vásárolj lakást, hogy kérd ki az ügyvéded véleményét, nehogy még közös vagyonnak számítson a válás kimondásakor, bár pontosan nem tudom, hogy mûködik. Úgy tudom nevet nem változtathatsz, azaz biztosan megvan a módja, csak a belügyminisztérium asztala, és marha sokba kerül.
Kedves Kérdezõ! A névviselésrõl majd a jogerõs ítélet után lehet rendelkezni. Addig erre a névre lehet lakást venni. De nincs gond, mert a névváltoztatás után be lehet - sõt, kell is - jelenteni a földhivatalhoz a név- és egyéb adatváltozást (erre van egy formanyomtatvány, amelyet a http://www.foldhivatal.hu oldalról lehet letölteni) és máris megoldódott a probléma. egy ügyvéd

15 év után a férjem megcsalt, jelenleg folyamatban van a válás. Teljesen padlóra kerültem lelkileg. Hogyan lehetne kicsit jobbá tenni?

Egész nap csak sírnék és feküdnék, semmi energiám nincs, a napom abból áll hogy felkelek, elkészítem a gyerekeknek a reggelit aztán megfőzök és utána csak vagyok. Semmihez nincs kedvem, régen imádtam sportolni, olvasni, sütni és társaságba járni, most viszont már ezekhez sincs kedvem, sütit talán karácsonykor csináltam utoljára, sorra mondom le a programokat és van olyan hét hogy ki sem mozdulok itthonról. Semmi segítségem nincs, voltam dokinál de felírt 5 darab nyugtatót és kedélyjavítót, beszedtem akkor attól olyan kómás lettem hogy 19 órát egyhuzamban végigaludtam, úgyhogy az ilyen szerekkel inkább le is álltam egy hét után. Ha esetleg valaki járt már hasonló cipőben és megosztaná velem a tapasztalatát hogy hogyan lábalt ki belőle, azt nagyon megköszönném!

Legjobb válasz: A 2.- nek pedig van igazsaga, csak nyersen fogalmaz! De a 4-es hatalmas forma, orulok, h vannak meg ilyen nok!!! :) 33N

A 2.- nek pedig van igazsaga, csak nyersen fogalmaz! De a 4-es hatalmas forma, orulok, h vannak meg ilyen nok!!! :) 33N
8-as vagyok:ja es anyukam is szedett az elejen nyugtatokat, de neki se tett jot.Hidd el, egy ferfi miatt se eri meg magadat tönkretenni!Büszke lehetsz magadra, hogy abbahagytad, a legtöbb ember ugyanis nagyon gyorsan függöve valik töle.
Mekkorák a gyerekek, nem jársz dolgozni? addig sem azon agyalnál, hogy mi történt....
Te meg kissé prüd vagy, nem?
Tessék felépítened az életedet-egyedül.
Hogy csalt meg? Egy alkalmi volt vagy pedig tartós viszony melletted?
Akinek gyermeke van 1/több az nem engedheti meg magának azt a luxust, amit te csinálsz. Emberek jönnek/mennek az életünkben, senki nem a tulajdonunk, és önállóan is tudnod kell élni. Mint ahogy tudsz is, ha nem sajnáltatod magadat. Minden reggel egy hideg vizes zuhany felfog ébreszteni az önsajnálatból.Majd ha mindenki rendbe lesz körülötted, akkor majd néha napján megengedheted ezt a viselkedést.Addig nem.
Az ember 40 éven keresztül nem lesz hûséges, mert megunja a társát, vagy csak, mert már 25 éve ugyan azzal van. Nyilvánvaló, hogy elõbb-utóbb eljön az idõ amikor megcsalják az embert. Álom, azt hinni, hogy engem nem fognak megcsalni, mert azt fogadta, egy anyakönyvvezetõ elõtt. Egyszer, a rádióban egy öreg bácsi azt mondta, hogy higgyük el a szex az olyan mint mikor könnyítünk magunkon a mellékhelységben. Szóval meg volt és kész. Attól még szeretheti a társát. A lényeg, egy habos álomvilágban éltél eddig, mint ahogy habos álomvilág az esküvõ is. 19-21 éves fiatal nõknek való, habkönnyû szórakozás.
8-as Tanulj már meg szöveget értelmezni:D és legalább figyelmesen olvasd végig mit írtam, utána pampogj:D
Lehet, hogy te "pampogsz", en nem.
Én egyetértek a 4-es válaszolóval :) a bosszúforralás részével ugyan nem tudok azonosulni, de a kárörvendés belefér, amikor a pasi ráeszmél hogy a kis szeretõje se különb a feleségnél :) de egyébként a többi mondandójával egyet értek. 34 éves vagyok. Régebben volt egy kedves hölgy ismerõsöm, aki akkor volt 40 éves. Helyes kis nõ volt, 5-6 nõs szeretõvel. Számtalanszor ecsetelte nekem, hogy mennyire megfelel neki ez az életstílus, hiszen mindig akad egy partner neki, ha éppen szívesen lenne együtt valakivel, ugyanakkor a pasik negatívumai a feleségeknek jutnak. Õ kapja az ajándékokat, az asszony meg a nyafogást. Akkor nem tudtam megérteni ezt a felfogást, de minél öregebb vagyok, annál jobban értem mire gondolt. Rengeteg macera megfelelni egy átlag pasasnak, tisztelet a kivételnek, és nem fogja megköszönni az ember önfeláldozását. A nõk többsége pedig nem tudja megbecsülni azt a pasit, aki behódol nekik. szóval se így nem jó, se úgy... Lényeg a lényeg, örülj neki hogy szabad lettél. Azt csinálsz és akkor amikor akarsz. Remek dolog ha nem kell alkalmazkodni meg hallgatni a kioktatást hogy mit miért és hogyan kellett volna. Engem még nem csaltak meg, vagy legalábbis nem tudok róla, de volt hogy szakítottak velem. Az is nagyon rossz volt, fájt. De kisírtam magam, és pár nap múlva túljutottam. Mindig azt tartottam szem elõtt, hogy ha nem kellek neki, akkor mit sírjak utána. Az õ baja ha nem vagyok neki elég jó. És ha neki nem vagyok elég jó, akkor õ se elég jó nekem. Ezzel a hozzáállással elég hamar ki lehet ám ábrándulni valakibõl. Gondolj arra hogy mindenki esett már pofára.
Elõször is együttérzésem a kérdezõnek. Engem is megcsalt az elsõ férjem, és nagyon nehéz volt kiheverni. De az idõ segíteni fog - nekem 1 évig tartott, addig szenvedtem. Azóta már boldog házasságban élek, és a férjemmel együtt nevettünk a 4-es válaszoló beírásán, hát ez csúcs volt, mert az én férjem is büfög, fingik, horkol, olyanokat tüsszent, hogy beszakad a dobhártyám és úgy fújja az orrát, hogy a szomszéd is felébred tõle:DDD Mindezért nem fogok tõle elválni, de jót nevettünk együtt, köszi!!!
nagyon sajnálom ami veled történt és azt tanácsolnám hogy hallgass a 4-esre. õ mekkora egy arc :D imádom az ilyen embereket
Kedves Kérdezõ! Én hasonló cipõben jártam másfél évvel ezelött, annyi különbséggel, hogy 21 és 23 éves gyerekekkel 47 évesen maradtam ott, mert a kolleganõnek megtetszett a férjem. Egy hétig nyomtam a nyugtatót , este rá fél dl whisky, de jól is aludtam. Aztán megráztam magam, mert senkiért sem teszem tönkre az életem. Kaptam tõle mindent: kövér vagyok, 80 kg voltam, büdös vagyok, mert cigizem, nem tudok fõzni, minden nap fõztem, rossz anya vagyok stb. És minden este elöttem beszélt a nõjével, hogy jobban fájjon. 4, 5 hónapig éltünk igy, mire el tudtam , én jöttem el a családi házból, mert az õ szülei ki tudtak engem fizetni. 2 szobás lakás árát kaptam meg. Rettenetesen a porba tiport, senkinek éreztem magam. Én sem tudtam hetekig dolgozni, de egyszer csak ráészméltem, hogy mégis vagyok valaki, mert van aki szeret. Elkezdtem kondozni, arra már lefogytam igaz 20 kg-ot, de kellett a lefárasztás. És szaunázni is mentem, hetente 2-3 szor-kifulladásig.Jót tett az agyamnak. És igen, forraltam a bosszumat. Fényképalbum az új nõnek, mert én fényképeket találtam róluk, de sose adtam oda, csak a férjemnek, amit neki késazitettem. Én is hittem benne, hogy visszajön, mert boldogok voltunk, és hiányzom majd neki. De rá kellett döbbennem, hogy nem hiányzom, nem jön vissza. Én kb fél évig vártam. 10 hónap után összeköltöztek az uj nõvel. Tehát pótolható vagyok.Nem hiányzik sem süti illat, sem a gyerekek, semmi. A lányommal nem is tartja a kapcsolatot, mert a lányom elmondta, hogy nem megcsalni kellett volna, hanem kilépni és utána nõzni, mivel egész életükben azt magyarázta a gyerekeknek, hogy milyen csunya dolog hazudni. Hidd el, az idõ meggyógyit mindent. Én még egyedül élek, lehet, hogy igy is marad örökre. Nekem is saját vállalkozásom van, elvagyok. Gyermekeim már külföldön dolgoznak, igy õket sem látom, csak félévente. de megtanultam, hogy egyedül is boldog legyek. Utálom a hétvégéket, de akkor elmegyek szaunázni, dolgozom szombat délelött. És a 2 barátnõmre is van idõm. És igen, volt barátom, aki visszaadta nekem, hogy nõ vagyok és lehet szeretni, és csinos vagyok. De ehhez idõ kellett. Én nem örülök, hogy le van hajtva a wc tetõ, hogy a fogkérmes tubus nincs összenyomkodva, hogy nem kell büdös zoknit mosnom. Én ezeket szerettem, mint ahogy a férjemet is. De elfogadtam, hogy most ez van. És azt hiszem, hogy én is hibás voltam, hogy megcsaltak. Mindig minden ugy volt, ahogy az exem akarta, nem volt önálló életem, én itt követtem el a nagy hibát.Szoltak a gyerekeim és a barátaim is, de nem hittem nekik. Pedig igazuk volt. De most már mindegy, nem csinálnám vissza, ha tehetném sem. Hidd el, hogy jön majd megint egy férfi, aki téged fog csak szeretni, és te leszel a mindene. Én sem gondoltam 1 éve, hogy megint ugyanolyan szerelmes tudok lenni, mint 25 évesen, és lám, tudok. Boldog vagyok egy férfivel. Hogy meddig, azt nem tudom, de most igen, és ez nagyon jó. Van egy olyan mondás, hogy az idõ mindent meggyógyit, csak adj neki idõt. És tényleg igy van. Én székesfehérvári vagyok, ha vam kedved beszélgetni, szivesen teszem. Fel a fejjel.
Kedves kerdezö!Örülök, hogy legalabb van önallo beveteled.Legalabb nem kell mindent a nullarol kezdened.En a helyedben nem keseregnek egy ilyen szemet pasi miatt, egy ilyen miatt, aki engem elarult.Mert mas egy egyejszakas kaland, ahol nincs erzelem illetve nincs jelentösege az egesznek es ahol ovszerrel vedekeznek.De egy PARHUZAMOS, ERZELMEKKEL TELI VISZONYT semmi szin alatt nem tudnek megbocsatani!!!Meg akkor sem, ha terden allva jönne vissza könyörögni.Ugy sem lenne mar ugyanaz, hisz a bizalom megrendült.Es nagy szerelem ide vagy oda....nem erdekelne.LEGY BÜSZKE!!!Hamarabb kellett volna gondolnia.
Én annyit tudok neked javasolni, hogy erõltesd meg magad és mozdulj ki akkor is ha nincs kedved. Kell, hogy emberek közé menj, mozogj, felfrissülj, mert ebbe így persze hogy bele fogsz õrülni, a gyerekekkel sem tudsz úgy törõdni, ahogy kéne! Tervezz be magadnak 1-1 nap uszodát, kondi termet, egy-egy találkát a családoddal, barátokkal, csináljatok közös programokat a gyerekekkel és mindezek mellett sírj ha úgy érzed, hogy sírnod kell. Szerintem ez a legjobb gyógyír, mert bár nincs kedve az embernek, utána még is olyan megkönnyebbülés van benned, hogy ma is csináltál valamit. :) Ergo, mozgásra és társaságra fel, a dilibogyókat pedig felejtsd el!! Ha nagyon nem tudod feldolgozni egyedül, akkor egy pszichológust keress fel, aki beszélget veled és nem gyógyszerekkel akar megoldani mindent!
15-ös:8-as vagyok.Eleg szomoru, hogy Magyarorszagon a birosag nem a megcsalt fel melle all.Plane meg a nök es a gyerekek melle. Bezzeg Nyugaton (USA, Nemetorszag, Ausztria stb.)a birosag nö es gyerekparti.Ha ott egy ferfi elhagyja a feleseget, magatol ertetödö, hogy "karteriti" a csaladjat.En ezt igy tarom fair-nek.
1-es vagyok Így tényleg nehéz lehet, hogy szinte egész életedben jelen volt, végigkísérte, és most nincs tovább. Megértem, hogy nagyon rossz! De hallgass a 4-esre, remekül leírta az elõnyöket, és igazából ha nem így nézed, nehéz kibírni. 4-es, szívembõl szóltál :) )))
Nem tudsz a vállalkozáson fejleszteni? A munka lenne most a legjobb terápia, amíg ráérsz, addig emészteni fogod magad. Ilyen érzelmi állapotban én még egy teljes állást is bevállalnék, függetlenül a vállalkozástól. Amíg le vagy terhelve szellemileg, nem kattogsz, viszont rengeteg energiát tudsz beletenni a munkába - az egyik legproduktívabb idõszak egy ember életében.
"Tehat kedves kerdezö:kerj mindenkeppen asszonytartast es gyerektartast, a lehetö legmagasabb összeggel, amivel csak lehet.Hiszen ö csalt meg es a gyerekek nalad vannak" 1. Nem létezik asszonytartás nálunk. 2. A bíróságot NEM ÉRDEKLI, hogy ki kivel kufircol, fõleg nem fog senkit sem kártalanítani érzelmi eredetû vélt vagy valós sérelemért. A gyerektartás nagyjából a fizetése 20%-a lesz gyerekenként, egyébként sima vagyonmegosztás. Felejtsük már el, hogy a megcsalás a bíróságon vagy a vagyonmegosztásnál bármit is számítana!!
Kedves 7-es mar ne haragudj, de teged ez a teny vigasztal, hogy a legtöbb ferfi nem tud hü lenni egy hosszabb kapcsolatban?!Mert engem nem.
18:16 miért lenne közönséges? egyszerûen próbálta túlélni a helyzetet. mindenki tudja, hogy ezek kis hülye apró dolgok, de ilyenkor segíthet ezekre gondolni...
Kérdezõ, mi újság van?

A válásom folyamatban van. Viszont a férjem nem akarja. Ugy gondolja hogy amíg a felesége vagyok addig neki vannak jogai. Ez a szerintem erőszak már több napja történt. íGY IS TUDOK LÉPNI?

NEM TUDOM HOGY AZ AKARATOM ELLENÉRE TÖRTÉNIK MEG A KÖZÖSÜLÉS AZ ERÕSZAKNAK SZÁMIT-E ÉS HOVÁ FORDULHATOK SEGITSÉGÉRT.

Legjobb válasz: Jelentsd fel, hajrá! Forrás: NaNE Tévhit: A férj nem követhet el erõszakot a feleségén. A házassággal egy asszony azt is vállalja, hogy bármikor eleget tesz házastársi kötelességének. Tény: A nõnek a házasságon belül is joga van nemet mondani. A házasság állapota senkit sem foszt meg sem alapvetõ emberi, sem állampolgári jogaitól. 1997 óta Magyarországon a házasságon belüli nemi erõszakot a törvény is bünteti.

Jelentsd fel, hajrá! Forrás: NaNE Tévhit: A férj nem követhet el erõszakot a feleségén. A házassággal egy asszony azt is vállalja, hogy bármikor eleget tesz házastársi kötelességének. Tény: A nõnek a házasságon belül is joga van nemet mondani. A házasság állapota senkit sem foszt meg sem alapvetõ emberi, sem állampolgári jogaitól. 1997 óta Magyarországon a házasságon belüli nemi erõszakot a törvény is bünteti.
Mellékesen, ha beadtad a válást, attól kezdve az életközösség megszünt, tehát semmi köze hozzád.
Ha akaratod ellenére történik, az erõszak. Én feljelenteném, csak azt nem értem, miért vársz még.
Jelentsd fel a rendõrségen.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Bár ha lehet (ezt Te tudod) akkor próbálj szólni neki. Ha nem veszi a lapot jelentsd fel.
Ajánlom minden beszûkült látókörû olvasó figyelmébe: http://www.nane.hu/eroszak/vaw/tenyektevhitek.html Az egészet tessék elolvasni! Ha más nem majd rájöttök ha veletek is erõszakosan óhajt közösülni valaki... Bár nem kívánom senkinek. Nem csodálkozom rajta hogy sok nõ nem mer lépni. Mert majdnem mindenhol ez a hozzáállás fogadja õket. Az ilyen emberek hibája hogy annyi erõszak marad megtorlatlanul. A társadalom még mindig inkább az áldozatot ítéli el, és úgy gondolja ha nem tudott védekezni egy erõsebb hímmel szemben akkor az az õ hibája. Gondolkodjatok már!
Hû de népszerû volt a hozzá szólásom:D Bocs hogy igazam van. Nem egy ilyen esetet láttam. Addig amíg az ember meg nem mondta így az illetõnek a helyzetet képes volt és vissza ment a férjecskéjéhez azzal a címszóval h majd úgyis megváltozik. Most komolyan szerintetek megváltozott?? Vicc! Az ilyenen nem lehet segíteni és ez a dühítõ.
Ezt én se értem, ha nem akartad, szabályszerûen megerõszakolt? Mert annak nyomai vannak, feljelenthetnéd. De ha hagytad, azt hitte benne vagy.Lehet lepontozni, de akkor a k.rvát is megerõszakolják, ha nem fizetnek neki.
Figyelj ennél kevesebbért se lenne joga hozzád nyúlni. Jah és verjük már ki a kis fejünkbõl ezt a házastársi kötelességes dolgot, meg hogy a férjnek jogai vannak. Kussolni és jól meghúzni magát nah ehhez van joga. Te meg minek hagyod magad?? Ha nem akarod akkor erõszak még ha házasok is vagytok, ha hagyod h megd*gjon akkor meg meg is érdemled h szenvedsz. Elég legyen már a tehetetlenségbõl! Senki nem fog segíteni rajtad ha te nem akarod. Egyébként a rendõrség addig nem csinálhat semmit amíg vér nem folyik.. Ezért mondom h állj a sarkadra mert senki nem fog és nem is tud helyetted. El kell költözni tõle. De vannak ilyen szervezetek is mint pl: NANE ott adhatnak tanácsot.
Szerintem amikor mindenhol szajkózzák ezt, akkor ha valaki akar tud lépni. Ha ilyen erõszakos a férje, akkor miért nem lépett már, csak válás után lehet? Sajnálom ezeket a nõket, de valamiért vállalják az áldozat szerepét.
A kérdező hozzászólása: Igen , elég régóta.A munkahelyén jó véleménnyel vannak róla.Meg igazság szerint a környezetünk is.Mondjuk ez az én hibám is, mert soha nem panaszkodtam senkinek.Nem könnyû ilyen dolgokról beszélni.
Én is ismerek olyat aki egyenruhás és olyan a magánélete amiért nem érdemelné meg a társadalom bizalmát, sem a megbecsülését. Nem veti meg a nõk verését, elképesztõen nagyképû és lelkileg nem érdekli hogy kit aláz meg.
A kérdező hozzászólása: Én pont ilyen emberrel élek együtt.Ma arra keltem hogy megszüntette a közös folyószámlánkat, ami a lakáshitelünk egyik feltétele volt.Éa nem mellesleg oda kaptam a családi pótlékot.Ilyenkor mit tudok tenni?
Azért az is baj ám, bár ezt divatos kihagyni és elfelejteni, hogy a nõk meg ha valami nem tökéletes, akkor nem látnak tovább a szakításnál/válásnál. Fel sem merül a kis törékeny érzelmes agyukban, hogy egy kapcsolatot meg is lehetne próbálni megmenteni és nem egybõl kidobni a kukába. Persze, a férfiak az otrombák, mert leülnek a TV elé vagy neteznek, meg nem figyelmesek, elfelejtik az évfordulókat, de amint beüt egy kis válság, akkor a nõk lesznek a "kigyetlen" dögök, akik rettentõ trampli módon tudnak a férfi lelkébe gázolni. A férfi az elmarad évfordulókkal otromba, a nõ meg a szakítással. Lehet pakolászni a mérleg serpenyõjébe ezeket...
Utolsó, az én agyamban például pont az szokott felmerülni, hogy próbáljuk meg megmenteni a kapcsolatot. De ha nem hajlandó tenni érte mind a két fél, akkor lásd be hogy ez esélytelen. Van olyan férfi akinek hiába magyarázok, hogy ez így nem lesz jó, csináljunk valamit (és nem arra gondolok hogy elfelejt egy évfordulót, mert azt leszarom. Van amikor én is elfelejtem, vagy csak két nappal elõtte jut eszembe. Olyankor még szólok neki is, figyelmeztetem:) Ettõl nem dõl össze a világ.) És akkor mi történik? "Jó, jó csináljuk, hozzuk rendbe drágám, bár nem értem mi a baj, mert szerintem tökéletes a kapcsolatunk." Mondja ezt, csak hogy két szál szalmát ne kelljen keresztbe tenni. Ezek után gyakorlatilag minden marad a régiben, még úgyis hogy az egyik fél küzd egy darabig és kapar ezerrel, hogy jobb legyen. Sok férfi a kommunikáció helyett (meg sok nõ is, de te most csak a nõket hibáztatod nagy részben a kapcsolatok megromlásáért, mert túl érzékenyek vagyunk) fogja magát és félrekúr. Azzal meg van oldva minden. Utána lebukik, és szakítanak vele. Vagy csak szimplán marad (jelen esetben a nõnek) a szakítás. Mivel egy kapcsolathoz két ember kell... Persze vannak olyanok is biztos akik meg sem próbálják rendbe hozni, de hol láttad azt leírva hogy a kérdezõ pont ilyen. Attól, hogy másoknak nem panaszkodott, még lehet hogy a férjével próbált beszélni. A leírás alapján nekem a kedves férj pont nem tûnik olyannak mint akivel értelmesen meg lehet beszélni a párkapcsolati problémákat. Ha olyan lenne, akkor most nem gyalázná, kínozná a feleségét, és nem tenne neki keresztbe ott ahol csak tud.
A kérdező hozzászólása: Én pont ilyen emberrel élek együtt.Ma arra keltem hogy megszüntette a közös folyószámlánkat, ami a lakáshitelünk egyik feltétele volt.Éa nem mellesleg oda kaptam a családi pótlékot.Ilyenkor mit tudok tenni? Menj be a bankba és beszélj velük, hogy mit lehet tenni ilyenkor. Én nem tudom sajnos. Mindenképpen nyiss saját folyószámlát, az új számlaszámot pedig add meg a családi pótlékot folyósító intézménynél. Mondd, hogy mostantól oda utaljanak.
10:06 igazad van teljesen. Sok hülye pasas is van, aki képtelen a megújulásra, változtatásra és azt hiszi minden úgy jó, ahogy van. Ha viszont a figyelmetlenséget TIPIKUS FÉRFI HIBAként tekintjük, akkor azért el kell ismerni, hogy az meg NÕI HIBA hogy sok nõ elvárja, hogy kommunikatív közlések nélkül is mindent találjon ki a férfi, hogy a nõnek mi lenne jó, ha meg ez nem megy, akkor kommunikáció és javítás helyett mehet a levesbe. Na ez hiba. A jó és a rossz kapcsolathoz is kettõn áll a vásár.
Költözz el drága! És menj be a MÁK-hoz a kereseteddel (válási beadvány), hogy az új (csak saját) számládra kéred ezentúl a pénzt! Mehetsz anyaotthonba is a gyerekkel! Attól még, hogy rendõr, õ se tehet meg mindent. Beszélhetsz a fõnökével is, hogy milyen ember az alkalmazottja, hátha odafigyel a hivatalban történt túlkapásaira is ezentúl ;-I
a lakást pedig sz.rd le, nyugodj bele, hogy elviszi a bank, a férjed csinálta ezt vele. Legalább van munkád, saját kereseted? Hány gyerek van?
Kérdezz meg egy ügyvédet hogy van-e olyan hogy a férjed megerõszakol. Nem hiszem hogy alkotmányos joga a férjednek ezt tenni pusztán mert a házastársa vagy. Ha jól veszem ki a szavaidból, a férjed egyenruhás?
A kérdező hozzászólása: Ezzel én is igy voltam, nem értettem miért tûri el valaki ha bántják.Most már tudom hogy nem olyan könnyû lépni, hiszen Magyarország nagyon elmaradott ebben a kérdésben.
1. Lehet hogy még nem tudott hova menni 2. Õ már legalább beadta a válókeresetet 3. Ha megerõszakolnak valakit az azért elég nagy megrázkódtatás. Jól meg kell fontolni, hogy az ember újra és újra fel akarja-e idézni a részleteket egy rakás rendõr, meg egy tárgyalóterem kellõs közepén szemben az elkövetõvel. 4. Ne haragudj, de szerinted most mit csinált a kérdezõ ha nem segítséget, tanácsot kért hogy hová fordulhat és hogy ez bûncselekmény-e így? Hiszen a házasságon belül másfajta erõszakot szinte nem is büntet a törvény, közbe sem avatkoznak. Ezt hallani nap mint nap a tévében is. Te meg leoltod, jóformán hogy mekkora barom, rajta úgysem lehet segíteni mert nem is akarja igazán. Nem mindenki ügyvéd hogy tisztában legyen a saját és mások jogaival, a törvénnyel, és nem mindenki ellen követnek el kétszer egy héten erõszakot hogy már rutinosan tudja mi a teendõ.
Írtam, hogy sajnálom, nem voltam bunkó, de szerinted mit tanácsolhatnánk. Forduljon a NANE-hez.De többségében tényleg sok nõ csak akkor lép, mikor már nagy a baj. Nincs hova menni, vannak anyaotthonok, de sok nõ fél, pedig még a gyereket is bántalmazzák. Erre írtam, hogy sokan, nekem érthetetlen módon, áldozatok éveken át.
Én elhiszem hogy nem érted õket. Én sem értem teljesen, mert én nem ilyen vagyok. De ezek a nõk pszichésen betegek valahol és amúgy sem lehettek mindig önbecsülésük teljes birtokában. Gondolj bele, rettenetesen félhetnek, nem bíznak senkiben, úgy gondolják a világon senki sem tudja megvédeni õket. Félnek mi lesz ha utánuk meg a "férfi" és megtalálja. Mi lesz a bosszú. Sajnos valahol jogos a félelmük, mert nézd meg a törvényeket. Mit tudnak kezdeni a családon belüli erõszakkal? Semmit. Távoltartási végzés? Húúú. Az egy pszichoszemétládát sem tart vissza. Nagyobb összefogás kéne hogy szigorúbb törvényeket alkossanak. De ezzel a honatyák valahogy bokros teendõik közepette nem érnek rá foglalkozni. Mintha alkotmányos joguk lenne a "férfiaknak" rendszeresen püfölni a feleségüket. Ha hatékonyan fel lehetne lépni ellenük talán bátrabban lépnének az érintett nõk is. Lehet hogy nem, de akik lépnek ott legalább történne valami megtorlás az elkövetõ felé. Ez pozitív és biztató példa lenne a többi nõ számára is. Lényeg hogy mindenesetre ne úgy tekints rájuk mint pszichésen egészséges nõkre akik teljes józan eszük és ítélõképességük birtokában maradnak erõszakos férjeik mellett. Lehet hogy csak én vagyok túlságosan idealista, de szerintem nekünk egészséges embereknek ki kell állnunk a gyengébbekért, azokért akiket beteggé tettek, még akkor is ha olykor úgy tûnik nem kérnek a segítségünkbõl. De felkínáljuk, harcolunk, és ha úgy döntenek hogy elfogadják akkor ott leszünk és számíthatnak ránk. Messze vagyok Teréz anyától, meg nem álszentkedni akarok itt, de tényleg úgy gondolom, hogy ha õk nem tudnak kiállni magukért akkor sem szabad õket magukra hagyni. Engem az jobban bosszant hogy félmillió olyan "férfi" él ebben a kis országban aki ilyen tettekre képes. Meg kellene teremteni a lehetõséget hogy megkaphassák méltó büntetésüket. A gyilkosok ellen ki merne tanúskodni ha tudva tudják hogy úgy sem ítélik el õket?
Az igaz hogy mentálisan nem teljesen épek ezek a nõk, de nem szorulnak gyámságra hogy helyettük döntsünk felnõtt értelmes (érett) nõkrõl beszélünk. Ha valami más okból lennének mentálisan zavarodottak akkor is elvárják tõlük az emberek hogy teljesítsenek dolgozzanak, neveljék a gyereket stb. Ha egy nõ nem képes saját magát tisztelni legalább annyira h ne hagyja annyiban a dolgokat amikor fizikálisan és/vagy mentálisan szenved akkor az szégyen. És nem az hogy megverik, megerõszakolják, megalázzák hanem az hogy felnõtt létére nem tud felnõttként viselkedni, hogy van 1-2 gyereke és felelõsséggel tartozik irántuk. Lehet mindenféle idealista nézetet vallani, de ez van ebben a rendszerben, szokásban kell élnünk ehhez alkalmazkodva kell megoldást találnunk a problémákra. És az nagyon nem megoldás hogy némán tûrünk. Én is voltam már olyan helyzetben hogy megaláztak és megvertek, de nem hagytam magam csak 1x tehették meg velem. Minden szükséges lépést megtettem és sikerült megszabadulnom tõlük és megint megtenném. Csak az elsõ lépést volt baromi nehéz meghoznom erre tisztán emlékszem.
Nem kell helyettük döntenünk, õk döntenek. De nem kell pálcát törni felettük ezért. Te sem vagy tökéletes. Te egyáltalán nem sajnálod ezeket az embereket, ítélkezel felettük. Nem mindenki nõ fel úgy hogy kialakuljon benne a saját maga iránt tisztelet és megbecsülés. Idióták, mert tûrnek? Ám legyen. Nem csak ez a terület problémás. Te is és én is eltûrünk minden sz.rt amit lenyomnak a torkunkon. Roskatag aljas szemetek uralkodnak rajtunk, akik még a szemünket is kilopják, és mi szó nélkül tûrjük. Hosszú évtizedek óta. Na akkor mekkora jani a maradék 9 millió akit nem ver a kutya sem? Csak éppen ráhúzzák egy rakás emberre hogy élen meg 80-100ezer forintból ilyen árak mellett. Lehet hogy te nem ennyit keresel, meg én sem, de ha mi kussolunk, õk meg elkezdenek küzdeni, és történik valami azzal neked is jobb lesz, meg nekem is jobb lesz. Persze erre is azt mondjuk, hogy nem az én bajom mert én spec 200ezret keresek. Mindenki oldja meg a maga problémáját. Ha nem tetszik el lehet menni, mosom kezeimet. Én egy közösség részeként élem az életemet, te meg pusztán egyéni érdekek alapján szemléled a világot. Te olyan vagy én meg amolyan. Nincs értelme errõl vitatkoznunk, mert úgysem fogja egyikünk sem meggyõzni a másikat:) Jó éjt! Kérdezõ, remélem kérsz és kapsz is segítséget. Kitartás!
Érthetõ álláspontok. Persze. A fenét. Ha valaki engedi, hogy üssék, verjék, erõszakosan viselkedjenek velük, akkor megérdemli. Üssük a fizikailag vagy mentálisan gyengébbet. Tök mindegy, hogy valaki mentálisan ép vagy sem, az erõszak erõszak. Tudod nem kívánom, hogy olyan kilátástalan helyzetbe kerülj, hogy inkább választod ezt, mint mást. Alapvetõen tényleg csak rajtuk (persze segítséggel) múlik a dolog, de azért ez a hangnem amit itt páran képviselnek ez iránt, szerintem nem túl nagy empátiára és emberségre vall. De tiszteletben tartom a véleményüket és remélem õk soha nem kerülnek ilyen helyzetbe.
Jelentsd fel.
A kérdező hozzászólása: Tegnap kint volt nálunk a rendõrség és semmi jóval nem bíztatattak.A két úri ember szerint nincs olyan hogy a férjem erõszakot követ el.De próbáljam meg nyugodtan megtenni a feljelentést, nagyon kíváncsiak rá hogy mi fog történni.És nem mellesleg ugy vettem észre hogy még él az a dolog hogy az egyenruha megvéd, és hogy az egyenruhások egymással szemben toleránsak.
Én se véletlenül lettem ilyen kamasz koromban én is sokkal empatikusabb voltam, de megtanultam hogy azzal nem érek el semmit mert olyan emberek vettek körül akik eltapostak. És éreztem hogy nekem kell változnom ahhoz h tényleg változzon a helyzetem. Ha még mindig a segítségre várnék és siránkoznék milyen [email protected] az életem ki tudja most hol lennék. Ez van ilyen világban élünk aki ehhez nem tud alkalmazkodni annak nagyon [email protected] élete lesz.
Ha erõszakoskodik, akkor miért mentél hozzá?Nem ismerted meg eléggé?Nyilván azért lettél a felesége, mert szerelmes vagy...Én pl.mindig kívánom a páromat...ilyen a szerelem...Ki mint vet, úgy arat

Válásom folyamatban van, a vagyonmegosztás nem történt még meg, de szükségem lenne a fodrászbútorokra és eszközökre, mert nem tudok dolgozni, hogy eltartsam a gyerekeimet! Törvényes-e hogyha az engedélye nélkül elhozom? Õ nem akarja ideadni!

Legjobb válasz: lakáshasználati jogod mindaddig van, amíg nem mondassz le róla, természetesen a dolgaidat köteles odaadni, jogodban van elhozni. Én ugyanebben vagyok, csak én a ruháimat kaptam el, semmi mást. Zárat cserélt amihez nem volt joga. A személyes dolgaidhoz ragaszkodj és ha máshogy nem sikerül, és még oda vagy bejelentkezve, rendõri kísérettel elhozhatod õket!!

lakáshasználati jogod mindaddig van, amíg nem mondassz le róla, természetesen a dolgaidat köteles odaadni, jogodban van elhozni. Én ugyanebben vagyok, csak én a ruháimat kaptam el, semmi mást. Zárat cserélt amihez nem volt joga. A személyes dolgaidhoz ragaszkodj és ha máshogy nem sikerül, és még oda vagy bejelentkezve, rendõri kísérettel elhozhatod õket!!

Válásunk folyamatba van gyermek elhelyezéssel. Feleségem nem fizet lakatlan családiházunk fenntartási költségeiből semmit hitel temperáló fűtés stb élhetek feljelentéssel szándékos anyagi károkozásért?

Eddig a hitel összege amit befizettem kb 700 ezer forint F?tés 140 ezer szerelvények illetve sos dolgok amit a házra kellet költeni kb 100 ezer,és mindez 2012 május óta gyült össze fizetésem netto 109 ezer ft ebb?l még lejön 22000 gyerektartás miért törvényszer? hogy én fizetek mindent?Ha új párom nem tartana el már éhen haltam volna meg mondta hogy úgy fogok fizetni mint a katonatiszt.A mai napig exem kapja az összes fizetésemet arra hivatkozik hogy ?k ketten vannak a gyerekkel.

Legjobb válasz: ""A mai napig exem kapja az összes fizetésemet arra hivatkozik hogy õk ketten vannak a gyerekkel."" Bocs,ez mi?Mi az,hogy az ex kapja?Ebben Te vagy a hibás! Jelents be másik folyószámlaszámot,vagy szüntesd meg a régit és kézhez kapod.Ez nem jutott eszedbe?

""A mai napig exem kapja az összes fizetésemet arra hivatkozik hogy õk ketten vannak a gyerekkel."" Bocs, ez mi?Mi az, hogy az ex kapja?Ebben Te vagy a hibás! Jelents be másik folyószámlaszámot, vagy szüntesd meg a régit és kézhez kapod.Ez nem jutott eszedbe?
Miert ures a haz? Adjatok el.
Ma már nem olyan könnyû eladni egy házat, 2 évig hirdettem, mire sikerült!A számlákat õrizd meg és eladáskor ezt betudod hajtani!Hamarabb nem!Hirdesd, ahol csak tudod, vagy add ki albérletbe!
A kérdező hozzászólása: Rosszul fogalmaztam minden pénzem arra megy el hogy az ingatlant fenn tartsam. Aminek ha az 50% megmaradna nem lenne problémám. Ha nem fizetem bár listára kerülök én is és soha nem lesz esélyem új otthont teremteni.
MInt többen irták, a számlákat tedd el, a vagyonmegosztás során ezekkel nö a részed a közös vagyonból. Igy a végére gyakorlatilag tied marad a ház.
Nos elõször is azonnal irányítsd a fizetésed egy olyan számlára amihez az exnejed nem fér hozzá. Senkit nem érdekel, hogy õ mit mond, ne foglalkozz ilyen hülyeségekkel, hogy õk ketten vannak. Mond, hogy ha ez neki nem jó, akkor te szívesen vállalod a gyerekek felnevelését és akkor fizessen õ gyerektartást, te ki fogsz jönni annyiból. Ha ezt megmondod, mindjárt más lesz az ürügy, hidd el. Aztán pedig írj neki egy tértivevényes levelet, amiben felszólítod az ingatlan költségeinek viselésére. Egyúttal jelzed számára, hogy nyilatkozzon arról, miként kívánja mindezt teljesíteni. A levélben ajánld fel, hogy megoldásnak tartanád az ingatlan albérletbe való kiadását a vagyonközösség megszüntetéséig, amely összeggel csökkenthetõ lenne a kettõtöket terhelõ költség. A hátralékát pedig szépen részletezd ki fillérre, és add be a bírósági tárgyaláson keresetkiegészítésként.

Folyamatban van a válásom, lehet-e kapcsolatom jogilag engedett-e?

Legjobb válasz: Jogilag nem lehet ily módon befolyásolni a magánéleted, miért ne lehetne?

Jogilag nem lehet ily módon befolyásolni a magánéleted, miért ne lehetne?
Tapasztalatom szerint miért is ne? Ha már úgysem kelletek egymásnak, akkor nem mindegy? 33F
14:57-es igazat szólt. Látod, már jönnek is az ok nélküli támadások :( Amúgy igen, lehet kapcsolatod. Sok boldogságot! 29N
Meg ha hazassagban elsz, akkor is lehet "jogilag" kapcsolatod, (ha ezt az eletmodot valasztod) akkor miert ne lehetne mikor mar kulon vagytok, valasban.
Semmi köze hozzá a válásnak ha már külön vagytok érzelmileg. Én is akkor jöttem össze a férjemmel mikor már külön élt ugyan a volt feleségétõl, de a válást csak az 1 éves évfordulónkon mondták ki. ( drága volt nõ húzta ahogy csak tudta)
Semmi köze a válási procedúrához! Akkor lehet TALÁN jelentõsége, ha gyerekelhelyezési huzavona is van.
Ha nõ vagy, akkor a házasságban is lehet szeretõd, akár a gyerekeid szemeláttára is, minden következmény nélkül, mert neked "jogod" van a boldogsághoz. Ha te vagy a férfi, akkor te leszel az aljas.csaló, hazug férj és apa! 45/N
jobb tiszta lappal, elõbb válunk, aztán "jogilag" -nem tudom mit értesz alatta - új kapcsolatot létesítünk. Így fair.
Miért ne lehetne, de a vállás végéig nem kéne, mit képzelsz te magadról.ez szánalom,
A jog nem szól(hat) bele a magánéletbe. Akár három is lehet egyszerre!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, neken a gyermekeim sorsa a legfontosabb és ennek érdekében cselekszek!Aki azt írta, hogy mit képzelek, arra csak az a válaszom, hogy ne ítélkezzen adig amíg nem ismeri a körülményeket!
Lehet.
Két kérdésre adjunk választ: Mikor szûnik meg 1 házasság? Akkor, amikor az ügyvédet megbíztad, vagy akkor, amikor a bíróság kimondta a válást. Kérdés még, ha a második igaz, akkor a válás kimondása elõtti szex házasságtörésnek számít-e ?
Miért ne lehetne kapcsolatod? Ha már érzelmileg végleg le lett zárva a kapcsolat csak a papírmunka van hátra, akkor még szerintem csak el sem ítélhetõ.

5, 5 hónapos a kisfiam. A férjemmel a válás folyamatban van. Mennyi lesz az apának a joga alapból a gyermek láthatására? Milyen jogszabály szabályozza ezt? Hol lehet utánanézni? (ügyvéden kívül)

Legjobb válasz: azért vigyázz, hogy ne szakadjon meg a baba-apa kapcsolat nagyon, mert a fiad is férfi, és ha egy nap egy másik nõ teszi ezt vele akkor az meg neked nem fog tetszeni. mondom ezt úgy, hogy nem tudom miért váltok. ha alkesz és ver, bocsánat. de ha nem és amúgy jó apa lenne, a kéthetente egy órányi láthatásból nem lesz semmilyen kapcsolat, az pedig a fiadnak fog fájni.

azért vigyázz, hogy ne szakadjon meg a baba-apa kapcsolat nagyon, mert a fiad is férfi, és ha egy nap egy másik nõ teszi ezt vele akkor az meg neked nem fog tetszeni. mondom ezt úgy, hogy nem tudom miért váltok. ha alkesz és ver, bocsánat. de ha nem és amúgy jó apa lenne, a kéthetente egy órányi láthatásból nem lesz semmilyen kapcsolat, az pedig a fiadnak fog fájni.
A férjed 3 éves koráig csak a te felügyeleteddel látogathatja a picit. Elvileg mindennek a fele jár neki: fél szünidõ, fél ünnep...stb. Ezt úgy szokás elintézni, hogy egyik szünet itt, másik ott. Majd a következõ évben csere. Jogod van tudni, hogy majd a volt férjed hova viszi a kicsit és ha veszélyhelyzetet sejtesz, akkor megtagadhatod a láthatást. Persze, a láthatás megtagadásához már jogi út szükséges, hiszen csak úgy önkényesen nem tilthatod el apát és gyermekét egymástól. Ez hosszadalmas procedúra. Azért, hogy mind a két fél érdeke képviselve legyen, üljetek le ügyvédek társaságában és beszéljétek meg, írjátok le, hogy mi lesz és hogyan szeretnétek. Ebbõl nem kell haragnak lennie, de a késõbbiek folyamán könnyebb, ha tisztázni tudjátok, hogy kit mikor illet meg az ünnep.
17:06-os vagyok! Egyébként a láthatást a gyermek érdekében az otthonában szokták javasolni, amikor még kicsi. Jelen pillanatban, amikor még baba, akkor nektek kell eldönteni, hogy hogy a legjobb nektek a találka, hogy ne ütközzön ebédidõbe, alvásba, stb...
A férjednek pont ugyanannyi joga van a gyerekhez, mint Neked, amíg a bíróság mást nem mond.
Mi a biztosíték arra, hogy neked ítélik a gyereket? Ítélhetik neki is és akkor neked lesz láthatási jogod.
Miért kezeli minden nõ úgy a gyereket, mint ha saját tulajdonuk lenne?
Én most váltam ikreim vannak 3, 5 hónaposak!Az apa nem tehet semmit mert még nem 3 éves!!!És a láthatás is csak otthon a gyerek lakhelyén történhet és nem viheti el!!!És

Ha egy férfi iszik, meg megis csalt többször is, meg van neki több birósági ügyei, most van folyamatban, akkor ha elválik valaki töle vissza követelheti a váláskor adot ajándékot?

EZ egy lakás,meg stb lenne,

Legjobb válasz: Jogilag kellen ügyvédtöl megkérdezni de ez a házasági szerzödéstöl függ.

Jogilag kellen ügyvédtöl megkérdezni de ez a házasági szerzödéstöl függ.
Igaz nem rita az ilyen "viszatekintés" és az Okozatt de ehez tudtomal kell bizonyiték .
A kérdező hozzászólása: Mi márt elváltunk, a házassági vagyon közöséget megszüntetük.
A kérdező hozzászólása: Csak mert valahol itt a neten azt olvastam, ilyenkor a biróság figyelmbe veszi, ki miatt történt a válás.Ez igaz?Mert hát az ajándékot 5 évig vissza lehet kérni.
A kérdező hozzászólása: De ott a bizonyiték a biróságon meg a rendörségen.Akkor nem tud semmit vissza követelni?Remélem figyelmbe veszi a biróság az ö ügyeit
Hát mondom egy ügyvédet kellene megkérdezni vagy jogi forumokat de azok nem valami pontosak de szerintem NEM követelheti visza csak azt ami az ö nevén van illetve közös tulajdon viszont ott figyelembe véve ezt nem nála fog kikütni.
Ajándékot nem hiszem, hogy vissza lehetne követelni. De inkább ügyvéddel beszélj ez ügyben! Amúgy a házasság ALATT szerzett vagyon alapból közös vagyonnak számít, tehát fele-fele arányban osztoztok rajta.
Kedves hozzászólók! Ajándékot vissza lehet követelni - nem tudom, miért írnak olyanok, akik nem értenek hozzá -, de ennek megvannak a Ptk-ban foglalt pontos feltételei és az elévülési idõ is számít. Talán egy ügyvédet kellene megkérdezni.
Kb fél év. Ennél rövidebb idõ ritka.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!