Találatok a következő kifejezésre: Folyásra lehet használni (24 db)

Olyan fehér folyásom van, lehet betétet használni? Mert nagyon idegesít a szaga és hogy átázik, sokan mondják hogy lehet használni betétet!

Legjobb válasz: Nem értem a kérdést? Azon kívül, hogy ki kéne vizsgálni, hogy mitõl van folyásod, ami alapvetõen normális dolog, miért ne lehetne betétet használni?

Nem értem a kérdést? Azon kívül, hogy ki kéne vizsgálni, hogy mitõl van folyásod, ami alapvetõen normális dolog, miért ne lehetne betétet használni?
A kérdező hozzászólása: akkor ha aztmondod hogy használjak, akkor hozzáfogok. amugy köszi a választ!:)
Egy bizonyos mennyiségû folyás normális. Csak te látod, hogy kóros-e vagy sem. Ha nagyon sok, akkor el kellene menned orvoshoz, mert fertõzéstõl is lehet.
nyugodtan használj tisztasági betétet, folyás esetén a legvékonyabbak közül válassz, olyat ami illatosított, mert sokkal jobb lesz a közérzeted...de természetesen keresd fel a nõgyógyászt, ha nagyon kellemetlennek találod, nehogy fertõzésed legyen
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) már kipróbáltam és nem éreztem kellemetlenül magamat!
Nem tudom, de én még mindig azt mondom, hogy kis mennyiségû folyás se normális. Kivétel a menszesz elött, ott igen. De amugy vmilyen fertözésre utal. Nézesd meg nõgyógyásszal, ha nem talál semmit, akkor használj betétet.

Gyenge barnás folyásom van, így is lehet használni a canesten tablettát? Ez alatt azt értem, hogy mi van ha meg van nyílva a méhszály, nem baj ha felszivárog a tabletta habja? Lehet hogy H kérdés, de nem tudom.

Legjobb válasz: Sokat olvasok itt a barnás folyásról. Nekem amikor régebben barnás folyásom volt és elmentem vele nõgyógyászhoz az gyulladást állapított meg. Amikor meg gombásodásom volt nem volt barnás folyásom.

Sokat olvasok itt a barnás folyásról. Nekem amikor régebben barnás folyásom volt és elmentem vele nõgyógyászhoz az gyulladást állapított meg. Amikor meg gombásodásom volt nem volt barnás folyásom.
a barna folyas altalaban a menszeszre utal...en ugy tudom...de lehet gyulladas is...nem kell veletlenul megjojjon a havid?
a canesten tudtommal huvelygombara van...annak feher darabos folyasa van, olyan turos darabkak...viszket a bor tole, kiporosodik a huvely...stb.
A kérdező hozzászólása: Én csak azt akartam megtudni, hogy barnás folyásnál is lehet e canesten tablettát használni!Egyébként mensi elõtt vagyok azért van a barnázás.És gombára gyanakszom, vannak viszketõ, stb tüneteim is.Biztos hülyén fogalmaztam, elnézést.Tehát lehet használni???
a barnas folyasra szerintem nem...de menszesz kozben sem szabad hasznalni huvelygombara gyogyszert, mivel a verzes kiviszi es nem hat...szoval menszesz utan hasznald hogyha lesz darabos feher folyasod es erzed hogy viszket...de jobb lenne ha csinalnal egy laborvizsgalatot.

Folyásra lehet tampont használni?

Legjobb válasz: Ha ilyen erõs a folyás, szerintem irány a doki. Én folyásra tuti nem használnék tampont.

Ha ilyen erõs a folyás, szerintem irány a doki. Én folyásra tuti nem használnék tampont.
Szerintem sem egészséges ilyenre tampont használni. Inkább tisztaságibetét, ha pedig erõs folyásod van akkor irány a doki, ki deríteni az okát.
Nem. A tampon nem alkalmas arra a célra.
A tampont csak Menstruáció közben szabad! ha nem elég nedves a hüvely csúnyán megsértheti ami fáj, csak betét, vagy orvos.
Nem!!! A folyás tele van bacikkal ami azért jön ki mert nem oda való. Ha ott összegyülik sokkal több bajt okoz
Szerintem még mensire sem egészséges a tampon. Persze nem veszélyes, de azért gondolj bele.

Antibiotikum szedése után, sok lett a folyásom, mit lehet ilyenkor tenni, canesten hüvelykúpot lehet használni?

23 hetes vagyok, és felfázásra kaptam az antibiotikumot. Csak orvos engedélyével lehet használni, vény köteles?2x volt folyásom, egy kicsivel több,más problémám nincs, 5 napig szedtem az antibiotikumot, a vizelet eredményem csak hétf?n lesz kész, de biztos jó, mert problémám nincs a folyáson kivül.

Legjobb válasz: Könnyen lehet, hogy gombás fertõzésed van. Antibiotikum szedése után elõfordul. Nyugodtan használhatsz canesten combit, de dokinak is szólhatsz, megvizsgál, és megállapítja, hogy mi a helyzet.

Könnyen lehet, hogy gombás fertõzésed van. Antibiotikum szedése után elõfordul. Nyugodtan használhatsz canesten combit, de dokinak is szólhatsz, megvizsgál, és megállapítja, hogy mi a helyzet.
Igen, lehet. Én 21 hetes vagyok, felfázásra szedtem 7 napig antibiotikumot, és utána nekem is folyással indult, de tegnap már viszketés is volt... :S Mától canestenezek. Hajrá antibiotikumok... :(
Megint én. Nekem házidoki ajánlotta. Az elsõ trimeszterben meg a nõdokim, és akkor azt mondta, végig lehet használni Canesten kúpot.
Igen én használtam 24 hetes koromtól, 33 hetes koromig, mert akkor megszültem, mert visszamaradt egy baktérium. Én is antibiotikumot szedtem 24 hetesen és attól hüvelyirritáció, folyásom volt. A dokim azt mondta semmi baj használjam a canesten combit, csak az aplikátort ne. Minden esetre menj el a dokidhoz, és mond meg hogy vegyen hüvelykenetet és küldje el tenyésztésre. Mert az én dokim azt mondta, miután koraszülött lett a babám, hogy ezt kellett volna tennie, és bocs. Azóta Hála Istennek semmi bajunk, 10 hós a lányom, de nagyon nagy szerencsénk volt, hogy tényleg nem lett a koraszüléstõl semmi baja. Már nem ahhoz a dokihoz járok persze:)

Folyásra lehet tampont használni?

vagy csak mensire...??

Legjobb válasz: lehet

lehet
Nem! Túlzottan kiszárítja a hüvelyt. Tampont csak menstruáció alatt használj, a folyásra ott a tisztasági betét.
A második válaszolónak van igaza! Nem szabad használni folyásra tampont, mert kiszárítja a hüvelyt és sokkal könnyebben kapsz el fertõzéseket! Arról nem beszélve, hogy nagyon kidörzsöli, és nagyon fog fájni a puncid.
A kérdező hozzászólása: hát akkor ok és kssy a válaszokat de csak mondjuk 1x? :D h kipróbáljam??
Szia! Az elõzõ vagyok. Ne kockáztass! A tamponnak nagy a nedvszívó képessége, pont ezért nem jó a folyásra, mert az mégsem annyi, mint a menstruáció. Ha most kipróbálnád, akkor nemsokára azt írnád ki, hogy "Égõ érzést érzek ott lenn, és piros, lehet attól, hogy folyásra próbáltam ki a tampont? Orvoshoz nem akarok menni"! Nem pont szóról szóra, de ez lenne a következõ kérdésed lényege.
A kérdező hozzászólása: oks :)

37 hetesek vagyunk lehet használni arra vmit ha úgy érzem összeszedtem egy hüvelyi fertőzést, és viszketek emiatt meg van folyásom is de inkább fehéres mint sárga. Valaki tud nekem ebben segíteni?

Legjobb válasz: Cickafarkteával,vagy kamillával külsõ lemosást csinálhatsz,de inkább doki.Tudom azért kérdezed,mert ha lehet inkább így oldanád meg,de mivel közel a szülés úgyis fontos hogy a hüvelyben ne legyen korokozó,hogy a baba ne tudjon fertõzõdni a szülõutakon át.A dokidnak kellene csinálni hüvelytenyésztést,36. hét körül szoktak.Sztem beszélj vele-Zsu

Cickafarkteával, vagy kamillával külsõ lemosást csinálhatsz, de inkább doki.Tudom azért kérdezed, mert ha lehet inkább így oldanád meg, de mivel közel a szülés úgyis fontos hogy a hüvelyben ne legyen korokozó, hogy a baba ne tudjon fertõzõdni a szülõutakon át.A dokidnak kellene csinálni hüvelytenyésztést, 36. hét körül szoktak.Sztem beszélj vele-Zsu
Szerintem is menj el dokihoz! Az a biztos. Én is 37 hetes vagyok, nekem is írt fel kúpot mert hasonló tüneteim voltak mint neked. Szóval szerintem doki mindenféleképp!
Nem tudom, hogy milyen állapotban van a méhszájad, de ha ilyen közel a szüléshez fertõzésre gyanakszol, akkor lehet, hogy jobb lenne inkább az orvosodtól kérni segítséget, akár telefonon, hogy mit használhatsz, akár személyesen, hogy nézzen meg, tényleg fertõzésrõl van-e szó. Fõleg, ha tudsz róla, hogy már nyílik a méhszáj. Bár valamelyik nap elbizonytalanodtam, ugyanis magyar oldalakon folyamatosan azt olvasom, hogy ha nyílik a méhszáj, akkor már nagyon könnyen felkerülhet baktérium, fertõzés a babához, angol és külföldi oldalakon meg azt vallják, hogy ez csak akkor történhet meg, ha már megrepedt a burok, egyébként meg amíg a burok rendben van, addig hiába van nyitva a méhszáj, a babához közvetlenül nem kerülhet be semmi...
Nekem a dokim mondta a genia 92 kúpot.Recept nélkül kapható.Ha gondolod próbáld ki! 29. hetes kismama
A kérdező hozzászólása: megcsinélta azt a vizsgálatot és jó lett egy pár napja érzem ezt h szerintem összeszedtem valamit.
Én Canesten kúpt használtam terhesség alatt, de tényleg ha így is érzed, olyan közel az idõ inkább a dokival beszéld meg, nehogy gond legyen szülésnél.Csak jót akarok neked láttam egyszer egy babát akinek a szeme megfertõzõdött szülésnél, mert az anyujának valamilyen hüvelyfertõzése volt.Lehet nálad nagyon enyhe valami, de inkább doki lássa. 1. voltam
Szia!! Én ugyanezzel a problémával mentem 2 hete az orvoshoz, és legnagyobb meglepetéséemre RÓZSAMÉZET (Glycerinum Boraxatum) írt fel!! Hozzátette, hogy ha nem lenne jó, akkor a Canesten termékek közül jó a sima is és a kombi is!! Nekem használt a rózsaméz, és mostanra semmi bajom!! (hál' Istennek, és lekopogom) Mielõbbi jobbulást!! Boldog utolsó heteket!! 36 heteske

10-hetes terhes vagyok, fehér folyásom van lehet használni tisztasági betétet, nem árt?

Legjobb válasz: nyugodtan használj, semmi baja nem lesz a picinek:) boldog baba várást!

nyugodtan használj, semmi baja nem lesz a picinek:) boldog baba várást!
Persze! Nyugodtan lehet használni!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.
én mér 16 hetes vagyok, mai napig tisztaságizok. ártalmatlan!
persze, sõt jó is, elõbb észreveszed ha fura a folyás, alapvetõen a fehér, minta nélküli, szagtalant ajánlják.
Azért jelezd az orvosodnak majd, mert nekem a fehér folyás mindig gombára utalt, pedig se nem viszkettem, se nem volt büdös. Valószínûleg normál terhesség alatti folyás, de jobb, ha majd megnézi az orvos és esetleg ad rá kúpot. 26hkm
A tisztasági betét jó táptalaja a gombának. Terhesen meg amúgy is hajlamosabbak vagyunk rá. De ha az átlagosnál gyakrabban cseréled, nem fog problémát okozni.

Terhesség alatt ha enyhébb folyás van ami kissé viszket milyen krémet lehet használni?

Legjobb válasz: Orvos. Úgy, hogy azt se tudod mi bajod ne házi praktikákkal kísérletezz, fõleg ne terhesen!!! Amúgy valószínû a gomba.

Orvos. Úgy, hogy azt se tudod mi bajod ne házi praktikákkal kísérletezz, fõleg ne terhesen!!! Amúgy valószínû a gomba.
Gondolom nem a folyás viszket... Na, szóval: terhesség alatt nagyon gyakoriak a fertõzések, amikkel mindig orvoshoz kell menni és majd õ ír fel rá valamit. Gondolom te is tudod, hogy terhesség alatt nagyon sok gyógyszert, kenõcsöt, gyógyhatású készítményt nem szabad használni...
Csak olyat, amit a nõgyógyász ír fel a vizsgálat alapján. Terhes vagy, akkor gondolom, már nem egyszer jártál nõgyógyásznál, tudod, hogy nem kell félni a vizsgálattól. A babád érdekében semmit se használj az orvos javaslata nélkül!

38. hétben lehet használni Klion kúpot folyásra?

Legjobb válasz: Szia! Én pont tegnap voltam dokinál, 36 hetesek múltunk és sajna írt fel nekem Klion-t (gombám van szinte az egész várandósságom alatt), de szerintem csak doki javaslatára használj!

Szia! Én pont tegnap voltam dokinál, 36 hetesek múltunk és sajna írt fel nekem Klion-t (gombám van szinte az egész várandósságom alatt), de szerintem csak doki javaslatára használj!
lehet igen de dokival beszéld meg biztos ami biztos
Szia! Szerintem 38 hetesen ne találgass, keress fel orvost, mert folyást sokminden okozhat (gomba, baci) és ezt csak látva lehet kezelni, nem így szgépen keresztül. Azért is fontos mert szülésnél fertõzõdhet a baba is, ha olyan fertõzésed van.
Szió! Én is 38 hetes vagyok, és nem vett a dokim most kenetet, hanem megelõzésre, hogy esetleg ne fertõzõdjön a baba ha áthalad a szülõcsatornán ezt a Klion hüvelytablettát irta fel. Úgyhogy ártani csak nem árthat!!! Remélem!
A kérdező hozzászólása: elõre is köszönöm a válaszolóknak a segítséget!
Szia. Szerintem magadtól semmit. Menj el orvoshoz, mert pontosan nem tudhatod milyen fertõzésed is van. Az a biztos, ha a doki ad rá valamit. Csak akkor árthat a babának, ha nyitva van a méhszáj.
Én is a dokit javaslom, mert csak õ tudja, mit lehet ilyenkor. Nekem ay elsõ trimeszterben volt ilyesmi, nem is adott gyógyszert vagy kúpot, mert azt mondta, most ártana a babának. kamillával kellett öblögetnem.
A kérdező hozzászólása: kipróbálom én is hátha segít. köszönöm
Mindenképp doki nézzen meg, mert ez nem játék.Õ tudni fogja mi a jó nektek most.Amúgy szerintem ne ülj rá a wc-re, csak gugolj fölé.Így a továbbiakban elkerülheted az ijesmit.Persze nem olyan kényelmes, de megéri.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!