Találatok a következő kifejezésre: Folsavat mikor szedni és (13 db)

Miért jó a folsav? Mire jó, és miért kell szedni terhesség előtt?

Én is szedem, de csak mert azt olvastam, hogy sokan eszik, és jó. De miért?

Legjobb válasz: Nélkülözhetetlen a vérképzéshez!!!

Nélkülözhetetlen a vérképzéshez!!!
Szia! Mi is 1 honapja probálkozunk a férjemmel. És azota szedem az elevit tablettát de nem fogom tovább szedni mert hizok töle! A folsavat akkor kell szedned ha már terhes vagy!!
A folsavval mérsékelhetõ egyes fejlõdési rendellenesség, például, hogy a baba ne nyitott hátgerinccel szülessen! Azért szokták már terhesség elõtt szedni, hogy mire a baba megfogan, az anyuka szervezetében elegendõ legyen ez a vitamin! Azért fontos, mert mire a kismama észreveszi, hogy várandós, a baba már legalább 4-5 hetes (hiszen úgy számolják a terhességi heteket), és a baba gerincét lezáró folyamat az elsõ trimeszterben bõven befejezõdik. Tehát a folsav pont az elsõ hetekben a legfontosabb! Nálam a 12 hetes UH-on gyönyörûen látszódott a baba hibátlan gerince.
A 3. válaszoló vagyok A vérképzéshez vasat kell szedni, nekem a dokim Folic Ferrograd-ot írt fel, de ezt csak a 12-13 héttõl szedem/ill. ajánlott szedni. Ha még vki nem várandós, az Elevit hanyagolható! Tényleg a folsav a lényeg. Ha hízol az Elevittõl, kipróbálhatod majd a Hipp Natalt vagy a Gravidat.

Folsavat mikor kell szedni és mire?

Legjobb válasz: Az elsõ 12 hétben mindenképpen.A velõcsõzáródási rendesség kiküszöbölésére.

Az elsõ 12 hétben mindenképpen.A velõcsõzáródási rendesség kiküszöbölésére.
ha teheted terhesség elõtt érdemes elkezdeni, persze tervezett babánál.de amint megtudod a babát azonnal kezd el szedni ha eddig nem szedtél.Nyitott gerinc miatt szedik, igaz az elsõ 3 hónapban a fontos de én pl végig szedem az a tuti.semmi baja nem lesz tõle és a doki is mondta nem árt neki, igaz már kiküszöböltük amit kellett.Fontos dolog ne hanyagold el!

Még nem vagyok babás, de szeretnék folsavat szedni, mi van olyankor, ha nem sikerül a baba? Nem lehet semmi baj ebből? És ugyanez a kérdés a terhesvitaminnal kapcsolatban?

Tehát pl. úgy értem, hogy elkezdem szedni mostanság, és mondjuk csak fél év múlva jön össze a bébi. Mondjuk remélem, hogy nem így lesz, de tételezzük fel. Egyeztetnem kell előbb a nőgyógyászommal valamelyikről? Vagy felesleges, mert ez csak vitamin?

Legjobb válasz: Nõgyógyásznak nem kell mondani, de ha mondod, akkor is csak ajánlhat, nem mondhatja meg, hogy mit csinálj. Én terhesvitamint szedtem a tervezéskor, amiben folsav is volt. Semmi baj nem lett tõle. A vitamin csak arra jó ilyenkor, hogy pótolja azokat, amik esetleg hiányoznak a szervezetedbõl. 4 hónappal a terhesség elõtt kezdtem el szedni. Szedhetsz külön is folsavat, attól sem lesz bajod.

Nõgyógyásznak nem kell mondani, de ha mondod, akkor is csak ajánlhat, nem mondhatja meg, hogy mit csinálj. Én terhesvitamint szedtem a tervezéskor, amiben folsav is volt. Semmi baj nem lett tõle. A vitamin csak arra jó ilyenkor, hogy pótolja azokat, amik esetleg hiányoznak a szervezetedbõl. 4 hónappal a terhesség elõtt kezdtem el szedni. Szedhetsz külön is folsavat, attól sem lesz bajod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) És mikor kezdjem el szedni szerinted? Mensi alatt elkezdhetem? Vagy inkább majd csak utána? Teljesen mindegy? Nem nagyon vagyok képbe a témában, elsõ babucit tervezzük :)
amikor akarod, ez csak vitamin :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Írtam privit, köszönöm :)
Szia! Én fél éve szedek terhesvitamint és még nem lett baba eddig, viszont 2 hete voltam vérvételen és teljesen tökéletes lett minden értékem, ami sose fordult még elõ velem, valami kisebb-nagyobb eltérés mindig volt. Úgyhogy szerintem vitaminnak vitamin, a szervezetnek jót tesz. Arra figyelj oda, hogy össze-vissza ne nagyon szedj mindenfélét, mert létezik "vitamintúladagolás" is. Azt hiszem, hogy pl az A vitaminnál probléma, ha egy bizonyos mennyiség fölé mész, úgyhogy ezekre azért figyelj oda :)
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm :) Majd körülnézek a neten, hogy melyik milyen, mi van benne, illetve az sem utolsó szempont, hogy mennyibe kerül (láttam már 7000Ft-os terhesvitamont is :O), aztán majd döntök :) Ti mit szedtek/szedtetek különben?
6-os vagyok: elevitet szedek, napi 1-et reggelente :)
én szedtem folsavat a terhesség elõtt, nem híztam tõle.
A folsav a legfontosabb. De nem ahhoz kell, hogy teherbe ess, hanem ahhoz, hogy ne legyen ilyen a gyerek: http://farm4.staticflickr.com/3560/3461465263_2c250b8dd2.jpg
Jesszusom, minek teszel fel ilyen képeket? Iszonyatos :( A folsav valóban ennek elkerüléséhez kell, nem hízlal egy cseppet sem. Nem vitamin, hanem a szedésével kikerülheted az ilyen fajta fejlõdési rendellenességeket.
A folsav nem hízlal, csak szorulást okoz :o, de a babának ez a legfontosabb az elsõ 12 hétben. Már akkor is rérdemes elkezdeni szedni, ha tervezitek a kicsit. A magnézium késõbb lesz fontos neked a hasfájás és keményedések megelõzésére. Én soha nem szerettem számolgatni mibõl, mikor, mennyit érdemes szedni. Ha tervezitek a babát az a legegyszerûbb, ha elkezded szedni vmelyik terhesvitamint :-)
De érdekes:-)Nekem meg pont hogy "hígabb lett" a székletem tõle (bocsi), én is szedem, orvosom szerint szedhetem, fontos is, és a felesleget kipisiled:-)

Akik nem tervezték a babát és az 5-8. héten jöttetek rá, hogy érkezik, mit kezdtetek el szedni? Folsav, terhesvitamin? Vagy más?

Legjobb válasz: Bár mi terveztük mindkettõt, de tudok válaszolni. Szóval a folsav elengedhetetlen, a terhesvitamin az elsõ 3-4 hónapban nem árt, valamint én kálciumot szedtem még pluszban, ami szintén elengedhetetlen mind a baba fejlõdése, mind a te szervezeted számára.

Bár mi terveztük mindkettõt, de tudok válaszolni. Szóval a folsav elengedhetetlen, a terhesvitamin az elsõ 3-4 hónapban nem árt, valamint én kálciumot szedtem még pluszban, ami szintén elengedhetetlen mind a baba fejlõdése, mind a te szervezeted számára.
Terhesvitamint, ha kevés, az orvos javasolni fog más kiegészítõket!
Magnéziumot és a 24.hétig terhesvitamint. Mást nem kell, hacsak az orvos nem javasolja.
a világon semmit még a végén vasat sem. nyári baba volt a dokim szerint fölösleges, nyáron sok vitamin van a zöldség gyümikben is.
Semmit. Az idegcsõ záródás (amihez jó a folsav) kb a 4-6 héten befejezõdik, szóval esõ után köpönyeg lenne.

Mikor kezdhetem el szedni a folsavat, és mire jó?

Sziasztok.Most vagyok ovum utáni 11.napon és szeretném tudni hogy most elkezdhetem-e szedni a folsavat,és ha igen,milyen jótékony hatása van?köszi

Legjobb válasz: http://www.folsav.hu/ Szia.Itt mindent megtudsz amit a folsavról tudni lehet!

http://www.folsav.hu/ Szia.Itt mindent megtudsz amit a folsavról tudni lehet!
Nyugodtan kezd el szedni, a baba velõcsõzáródási rendellenessége ellen javasolják! Legalább a 12. hétig.
A kérdező hozzászólása: köszi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Folsav szedését már hónapokkal a teherbeesés elõtt el lehet kezdeni, ahogy a terhességi vitaminokat is (Elevit, Gravida, Femibion, stb.). Napi 4 mg folsav mennyiség kell a szervezetben ahhoz, hogy minden rendben legyen a terhességnél. Ha még csak készülsz, elég a napi 3mg, de ha már terhes leszel, akkor már jól jön napi 4 mg is. De figyelembe kell venni, hogy az élelmiszerekben is van folsav, ezért pótlásként elég 3 mg-ot szedni.

A folsavat csak 7hétben kezdtem el szedni! Egyálltalán van értelme ilyenkor elkezdeni vagy már késő? Nem tervezett baba volt! Ráadásul dohányoztam és alkoholt is fogyasztottam mire kiderült, hogy terhes vagyok!

Ezt olvastam:

Legjobb válasz: Kezd el nyugodtan,és szedjél terhes vitamint is.A folsavat szedheted a 12.hétig,a vitamint végig.Szerintem nem árt még a babának a cigi és az alkohol,de azért most már ne szivd.23 hetes kismami

Kezd el nyugodtan, és szedjél terhes vitamint is.A folsavat szedheted a 12.hétig, a vitamint végig.Szerintem nem árt még a babának a cigi és az alkohol, de azért most már ne szivd.23 hetes kismami
Ne izgulj, én nem szedtem folsavat, mert elvileg nem lehettem volna terhes és nem tudtam, hogy mégis az vagyok a 10. héten derült ki. A kisfiamnak semmi baja, gyönyörû egészséges. Sok egészséget és boldogságot!
az 1.babámmal 6hetesen kezdtem el szedni az elevitet.akkor derült ki.szinte végig szedtem.és makk egészséges majdnem 15hónapos fiúcska szuszog az ágyban :-) most a 2.baba tervezett volt, úgyhogy már a próbálkozás hónapja elõtt elkezdtem szedni a vitamint. Úgyhogy SZEDD!!!
A folsavat nem késõ elkezdeni, ahogy az elsõ írta: 12 hetes korig. És terhesvitamint is szedj, azt végig + a szoptatás alatt is. Sokan cigizünk, míg nem tudtunk a terhességrõl, általában nincs gond ebbõl, nyugi :) Az a lényeg, hogy most már a babára koncentrálj és az egészségetekre :) Boldog babavárást!
Jó lett volna elkezdeni a terhesség elõtt egy hónappal már, ert nyitott gerinc ellen csak így hat. Viszont most is hasznos más okokból, úgyhogy csak használsz vele, ha a 12. hét végéig szeded.

Folsav? Mennyit kell szedni belőle? Tényleg elősegiti a teherbeesést? Vagy félre tájékoztattak? Ki az aki szedi és mire?

Legjobb válasz: Mindenki azt mondja,hogy nem segíti,csak a baba egészsége miatt kel szedni,nekem az orvosom mégis azt mondta vetélés után,hogy mielõtt újra próbálkozunk,kezdjem el szedni,mert könnyebben teherbeesek majd. Úgyhogy én szedem. Napi 1 szemet,3mg.

Mindenki azt mondja, hogy nem segíti, csak a baba egészsége miatt kel szedni, nekem az orvosom mégis azt mondta vetélés után, hogy mielõtt újra próbálkozunk, kezdjem el szedni, mert könnyebben teherbeesek majd. Úgyhogy én szedem. Napi 1 szemet, 3mg.
kell

Szerintetek hatásos terhesség előtt szedni Elevitet, vagy gravidát és Folsavat? Fél éve várjuk a babát de nem jön. Mivel lehetne még támogatni a teherbeesést?

Legjobb válasz: Mivel lehet támogatni a teherbeesést?Hát,kinek erre,kinek arra van szüksége. De azért van 1-2 dolog,ami senkinek nem árt,sõt segíthet is: Szedjetek a pároddal együtt E-vitamint,(mi is szedtük), igyál cickafark és palástfûteát a meghatározott módon. Nekünk az elsõ teaivós hónapban sikerült. Használj ovutesztet! Így tudni fogod mikor valószínû a peteérésed. Nekünk ezek jöttek be. Elevitet én sem szedtem elötte,de Czeizel doktor szerint kellene és nem csak azért mert feltölt vitaminnal,hanem mert segítHET a teherbeesésben.... Sok sikert!

Mivel lehet támogatni a teherbeesést?Hát, kinek erre, kinek arra van szüksége. De azért van 1-2 dolog, ami senkinek nem árt, sõt segíthet is: Szedjetek a pároddal együtt E-vitamint, (mi is szedtük), igyál cickafark és palástfûteát a meghatározott módon. Nekünk az elsõ teaivós hónapban sikerült. Használj ovutesztet! Így tudni fogod mikor valószínû a peteérésed. Nekünk ezek jöttek be. Elevitet én sem szedtem elötte, de Czeizel doktor szerint kellene és nem csak azért mert feltölt vitaminnal, hanem mert segítHET a teherbeesésben.... Sok sikert!
A teherbeesést nem támogatja, hacsak nem valami durva vitaminhiány miatt nem sikerül, de ilyen nem szokott lenni. A vitamin csak arra jó, hogy feltölti a szervezetet a terhesség elõtt, és közben is támogatja, mert ugye a baba "leszívja", és a benne lévõ folsav segít megakadályozni 1-2 rendellenességet. Tehát jó ha szeded, te teherbe esni nem fogsz hamarabb tõle.
A terhesvitamin nem fog segíteni teherbe esni, ahogy ezt az elõttem szólók már leírták. Hogy mi az ami segít? Ki tudja... Az elsõ babára két évet vártunk, mindent kipróbáltunk, gyógyteák, E-vitamin, C-vitamin, étrend kiegészítõk, csodaszerek, de végül csak a lombik segített. A szoptatás abbahagyása után, mikor megjött az elsõ menzeszem, mondván hogy nincs vesztenivalónk belekezdtünk a tesóprojektbe. A ciklusom rendezésére barátcserje kapszulát szedtem, és peteérésig málnalevél, utána palástfû teát ittam. 3 hónap alatt csodák csodája teherbe estem. Ezt a babát sajnos 8 hetesen elvesztettük, de rá 3 hónapra a fenti kúrát folytatva újra babás lettem, és nemsokára megszületik a kisfiam. Hogy mi segített? Talán a teák, a barátcserje, vagy csak már le voltunk nyugodva? Nem tudom...
amit most hallottam, az a MÉHPEMPÕ. Elég drága, de nagyon kicsi adagokban kell szedni Neked és a Párodnak is... az elevittõl szerintem nem lehet "hamarabb" teherbe esni. sok sikert!
ártani nem árt az biztos, szedd csak nyugodtan.
Hello.Aki változatosan étkezik annak nem szukséges enni vitamint-mondja a dokim DE én is szedek.Nekem segített de más noi probléma végett szedtem nem teherbeesés végett.
Én sem szedtem vitamint a teherbeesés elõtt, 3. hónapra jött össze mindkét baba. Rendszeres szexuális élet és türelem, nem is tudom a mai világban melyik a nehezebb. :-/
A vitaminnal nem! A vitamin arra jó, hogy ha már terhes vagy feltöltse azt, amit a gyerek tõled "elvesz". De hamarabb nem lehet tõle teherbeesni. Mondjuk én csak folsavat szedtem, terhesvitamint nem. Mégis elsõre összejött, tehát nem hinném, hogy azon múlik.
én szedtem terhesvitamint elõtte 3 hónapig, nem jött össze a baba. Aztán úgy döntöttem elegem van a rákészülésbõl, a vitaminokból, teákból és számolásból..na abban a hónapban jött össze :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, végül is vettem gravidát és folsavat, holnaptól szedem õket, lesz ami lesz. Az elsõ gyermekeünket, amikor terveztük abban a hónapban kezdtem el az elevitet szedni és elsõre sikerült, lehet nem amiatt. :) Most, hogy próbálkoztunk semmit sem szedtem, lehet csak kellene, így inkább szedni fogom, ártani nem árthat.
Én is elkezdtem 1 hónapja garvidát szedni
Azzal támogatnád a teherbe esésedet, ha kivizsgáltatnád magad! És akkor vagy megnyugodnál, hogy minden okés, vagy orvosolnák a problémáitokat. Amúgy jó, hogy szeded a vitamint, mert amikor igazából a folsavra szükség van, akkor sokaknál ki sem derül, hogy terhes, utána meg már eldõlt, hogy nyitott gerincû e a kicsi. Asszem ez az 5. terhességi hét, tehát 3 hetes embrió. Én is így jártam :) Jó, hogy szedtem :)
Ellazítja a simaizmokat.
hát azt nem tudom, de ha folsavat + multivitamint szedsz az ugyanolyan mintha terhesvitamint szednél.
Tévedés (bár nem is ez volt a kérdés), egyes multivitaminok összetétele ugyanis kifejezetten nem ajánlott kismamáknak.
nekem a folsavat nem irták fel de a mgb6-rol annyit mondott a doki eleinte napont 2-t szedjek (a 250 mg-osból) most 6. honapban vagyunk és azt mondta már csak akkor kell szednem ha görcsölök vagy keményedik akkor is elég naponta 1-2
Én szedem a Femibion-t és ez mellé kell szednem a MaltoferVol-t (vas és folsav) és eleinte a Magneb6-ot, sokat keményedett a pocakom, ez arra van, hogy a simaizmok ne húzódjanak össze (méh izmok), nehogy probléma legyen. Nekem a Magne B6 nem volt elég, erõsebbet szedtem 4*1-et, most kellett visszaállnom 1-2 szemre naponta. 31 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!