Találatok a következő kifejezésre: Fogzáskor mivel az (53 db)

Mi az a borostyán lánc? Még nem hallottam róla, csak itt olvastam egy fogzással kapcsolatos kérdésnél. Mire jó és hol lehet ilyet venni?

Legjobb válasz: "A borostyánkõ 35-55 millió éve Skandinávia magaslati szárazföldjén és a hozzá csatlakozó sík vidékek erdõit alkotó tûlevelû fenyõk kérgébõl kifolyt és évmilliók alatt fosszíliává kövült gyantája. Puha, szerves eredetû ásvány. Gyógyítóereje közismert, fájdalomcsillapító, nyugtató hatását évszázados tapasztalatok bizonyítják. Kitûnõen alkalmazható menstruációs, szülési fájdalmak enyhítésére és kisgyermekek fogzásának könnyítésére.

"A borostyánkõ 35-55 millió éve Skandinávia magaslati szárazföldjén és a hozzá csatlakozó sík vidékek erdõit alkotó tûlevelû fenyõk kérgébõl kifolyt és évmilliók alatt fosszíliává kövült gyantája. Puha, szerves eredetû ásvány. Gyógyítóereje közismert, fájdalomcsillapító, nyugtató hatását évszázados tapasztalatok bizonyítják. Kitûnõen alkalmazható menstruációs, szülési fájdalmak enyhítésére és kisgyermekek fogzásának könnyítésére.
Szia! A borostyán gyulladáscsökkentõ, fájdalomcsillapító, nyugtató hatású. Elsõsorban a fogzásra használják/javasolják, de hallottam már olyanról is aki a pocakfájásra alkalmazza. Van aki a nyakláncra esküszik, mi speciel karkötõt csináltattunk a gyereknek (elég tokás a bébi, meg hosszú hajú) drágakövesnél 1500 Ft volt szilikonpánton, amikor kezdte kinõni, vettem még pár követ és szilikonpántot és átfûztem. Sok helyen lehet kapni (pl. babacsoda.hu), viszonylag rövid szállítási határidõvel.
csak skandinávia ?? haha

Fogzáskor mivel enyhíthetem az ínyfeszülést (6 hónapos babánál)?

Még nem látok semmi változást az ínyén, de a fogára tippelek, mert ha hideg rágókávak masszírozom az ínyét, vagy az ujjammal, akkor abbahagyja a sírást. Ma hajnali négykor olyan borzasztóan sírt, pedig nem szokott felébredni már régóta. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Dentinox gél, vagy más, fogzásra való kence...

Dentinox gél, vagy más, fogzásra való kence...
A kérdező hozzászólása: Köszi, már ki is próbáltuk, bevállt!!

Fogzásra mik a bevállt, szerek, ? Ti mikkel segítettétek a babátokat hogy ne fájjon neki az inye?

Olvastam az Osanit golyócskákat- azt hol lehet venni?

Legjobb válasz: Aki esetlrg az Osanit homeopâtiás golyókat hasznâlta az meddig eleg kb? Mert sok helyen olvasom hogy fél óránkênt 8golyócskat adnak a babának..az nem sok?

A kérdező hozzászólása: Aki esetlrg az Osanit homeopâtiás golyókat hasznâlta az meddig eleg kb? Mert sok helyen olvasom hogy fél óránkênt 8golyócskat adnak a babának..az nem sok?
Én Dentinox fogínygélt használok, nekünk nagyon bevált. naponta max 3szor lehet bekenni vele az ínyét, mert lidokainos, de nagyon jó. homeopátiás bogyóból én még néha a Chamomilla-t használom, ebbõl 5-5 golyócskát reggel este pici vízben feloldani és megitatni vele. Remélem segítettem
Anya ujja. :)
Osanitot a gazdagréti patikából tudsz rendelni. (Bp.) hát hogy meddig elég? nekünk másfél tubussal fogyott el az utolsó két fognál, de csak azért mert nagyon lassan bújt ki ez a 2. naponta kb 5-6alkalommal adtam neki. én nagyon megvagyok vele elégedve, észre se vettük hogy kibújtak ezek az elõzõket azért jobban megszenvedtük.
Nappal a Dologélt használjuk és éjjelre ha szükséges akkor Dentinox és ha ez sem elég akkor jön a Nurofen.
A frezyderm fogínyápoló volt a legjobb, mert abban nincs lidokain, így annyiszor használhattuk, ahányszor kellett. Éjszakára sajnos néha kellett a nurofen is. :(
Nálunk is anya középsõ ujjperce a tuti:) persze alaposan megtisztítva elõtte.

Nagy szemű BOROSTYÁN bébilánc? Mire jó? Hallottam rola hogy fogzáskor használják! Mi az igaszság? Használ? 39 h km

Legjobb válasz: Sokan használják és panaszkodnak,hogy nem igazán használ, a baba nyûgös, sírós, áj az ínye...Aki meg használja és nem nyûgös a babája, nem tudhatja, hogy nélküle milyen lenne a helyzet. Én egyik gyerekemnél se használtam (4 van, a nagyoknál még nem is volt ilyen lánc) és egyik gyerekemnél se lehetett észrevenni, hogy jönnek a fogaik, csak a kanál koppant :))

Sokan használják és panaszkodnak, hogy nem igazán használ, a baba nyûgös, sírós, áj az ínye...Aki meg használja és nem nyûgös a babája, nem tudhatja, hogy nélküle milyen lenne a helyzet. Én egyik gyerekemnél se használtam (4 van, a nagyoknál még nem is volt ilyen lánc) és egyik gyerekemnél se lehetett észrevenni, hogy jönnek a fogaik, csak a kanál koppant :) )
3hónapos kora óta a nyakában volt a fiamnak, a csiszolatlan bébi borostyán lánc.kevesebb nyála folyt, az tény.és kicsit nyugodtabban is aludt.Viszont nem tudom pontosan megmondani, használt e, mint fogzáskönnyítõ.mert neki pont az 1.szülinapján jött ki az 1.foga.viszont azóta nem hordja.és rettenetesen nyálzik.és állandóan rág.16hónapos
Életveszélyes...

December 23-án elkezdtük az elsõ fogzást. Mivel tudnám enyhíteni kisfiam fájdalmát?

Semmilyen homeopátiás bogyó vagy gyógyszer nincsen itthon (a kúpot meg a múltkor a doki elfelejtette). Nincs nyitva gyógyszertár. Vígasztalhatatlanul sír a 4 hónapos kisfiam, semmi nem segít. Néha sikerül egy kicsit aludni, olyankor megnyugszik, ha felkel eljátszik az ágyában, míg belé nem hasít a fájdalom. De van, hogy sírással kel fel. A rágcsálás valamit enyhít rajta, de nincs türelme hozzá, ha tehetné egyben nyelné le a rágókát. Eddig, ha bármi fájt, felvettem, a vállamon megnyugodott, most az sem jó, ha fáj. A szívem hasad meg a krokodil könnyektõl és a folyamatos sírástól! :(

Legjobb válasz: Nagyobb városokban mindig vannak nyitva gyógyszertárak. Ha elmentek az ügyeletre, akkor írnak fel nektek kúpot is. Egyébként a Nurofent és társait ajánlom. Vannak még szintén gyógyszertári hûsítõ gélek is, de azok az igazán erõs fájáson semmit nem segítenek, még csak nem is enyhítik. Ha tényleg nagyon nagyon nagyon nem bírja már, és tényleg semmilyen módon nem tudtok eljutni a patikába, hogy neki való gyógyszert vegyetek, akkor megpróbálhatod azt, hogy egy negyed szem algopirint beadsz neki összetörve vízzel. Nem egy olyan gyógymód, amire normál esetben azt mondtam, hogy hajrá, és nyugodt szívvel, de anno amikor én voltam gyerek, akkor nem voltak még Nurofenhez hasonló csodaszerek, és bizony algopirint adtak a szülõk... Esetleg megpróbálhatnál kölcsönkérni ismerõstõl kúpot, akinek van otthon.

Nagyobb városokban mindig vannak nyitva gyógyszertárak. Ha elmentek az ügyeletre, akkor írnak fel nektek kúpot is. Egyébként a Nurofent és társait ajánlom. Vannak még szintén gyógyszertári hûsítõ gélek is, de azok az igazán erõs fájáson semmit nem segítenek, még csak nem is enyhítik. Ha tényleg nagyon nagyon nagyon nem bírja már, és tényleg semmilyen módon nem tudtok eljutni a patikába, hogy neki való gyógyszert vegyetek, akkor megpróbálhatod azt, hogy egy negyed szem algopirint beadsz neki összetörve vízzel. Nem egy olyan gyógymód, amire normál esetben azt mondtam, hogy hajrá, és nyugodt szívvel, de anno amikor én voltam gyerek, akkor nem voltak még Nurofenhez hasonló csodaszerek, és bizony algopirint adtak a szülõk... Esetleg megpróbálhatnál kölcsönkérni ismerõstõl kúpot, akinek van otthon.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ha megint nagy sírás lesz, megpróbálom. Bár nem vagyok a gyógyszerek híve, a homeopátiában meg nem nagyon hiszek, de van mikor muszáj. Egyelõre úgy néz ki, kicsit alábbhagyott a dolog, mert csak néha-néha dünnyög. Viszont nem nagyon alszik annak ellenére, hogy már nagyon fáradt. De csak beájul, ha már nem bírja...
Ha lenne gyógyszertár akkor minden féle gyógyszer elött én dentinox gélt ajánlom. Annál jobb nincs én a bölcsesség fogam kentem vele és szupi volt. Csak Utána nurofen vagy panadol szirup. Nem tudom mennyi idõs de én algopirint nem adnék nyugodt szívvel. De nagyon házipraktika a szegfûszeg . Annak az olaja fájdalomcsillapító. Törd össze és kend be neki az olajával. Karácsony tájékán az biztos van otthon :)
Fiam nem sír állandóan, de nagyon nyûgös tud lenni, és rágórohamok jönnek rá idõnként, neki ilyenkor a dologel segít. Érdekes módon a dentinoxot hiába kenem rá, mintha semmi nem történt volna. Múltkor én is kipróbáltam a dologelt, kicsapta a nyelvem a karácsonyi dió, nekem is segített.
Biztosan van ügyeletes patika, mindenütt van. Egyébként olyan nagyon semmilyen szer nem fog neki használni. Adj neki kenyérhajat rágcsálni, vagy egy almát pucolj meg, hagy rágcsálja. (Persze, a kenyérhajat fogni kell, nehogy nagyot nyeljen belõle) Esetleg lehûtött kiskanállal próbáld meg kicsit megnyomkodni neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, a szegfûszeg meg a gél jó ötlet! :)

Fogzásra mit adhatok? Nurofenünk van, de az csak max 3 napig szabad adni, ugye? 4hós baba

Legjobb válasz: Van új Algo-felx gyerekeknek.Igazából nem tudom hány hónapos kortól lehet,de nézz utána.

Van új Algo-felx gyerekeknek.Igazából nem tudom hány hónapos kortól lehet, de nézz utána.
Vegyél Dologélt kenni az ínyét. Ne tömd fájdalomcsillapítóval, kicsike még. Ha adod max fél adagot és csak éjjelre, vagy ha már annyira fáradt az alvatlanságtól. Panadolt adj inkább felet (bébi panadol szirup) az gyengébb a Nurofentõl, de a Dologél elég szokott lenni. Azt bármennyit kenheted, növényi alapú. Kitartás: egy 2 gyerekes anyu.
A Dentinox is jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, azt olvastam, hogy a hideg vizes törülközõ csücskét is oda lehet neki adni rágcsálni...majd kipróbálom, van egy kis frottír elõkénk, azt bevizezem majd.
5 napig adható a nurofen, bár szerintem , ha csak este adod neki, akkor lehet kicsit tovább, de max. 1 hétig adnám akkor is . Amúgy dologel, chamomilla homeós golyó.
A dentonix csip, megsiratja és napi max 3szor adható! A homeos chamomilla vulgaris jó. A hideg vizes csücsök is jó ha elfogadja. Második voltam.
A dentinox csíp?Hát az én kislányomnak nem csípett, és volt hogy én is be kentem magamnak mikor fájt a fogam és nekem se csípett.

Mik a fogzás tünetei? Az ínyén még nem veszek észre semmit h jönne a foga.

Legjobb válasz: Nyûgösség talán , hõemelkedés . :) Remélem könnyen átvészelitek ezt az idõszakot ! :)

Nyûgösség talán , hõemelkedés . :) Remélem könnyen átvészelitek ezt az idõszakot ! :)
Éjszaka egy-kétszer élesen felsír.
Ha kislányom foga jön, akkor mindig hígabb a kakija, és mindig vörös a nunija és a popója pár napig. Utána 2-3 nap, és áttörik az ínyét a fogai!

Mi az összefüggés a fogzás és a fülvakarás-tépés között? Egy kérdésnél olvastam.

Bocsi ha hülyeség, de kezd? anyuka vagyok.

Legjobb válasz: Hmmm..az én babám akkor tépkedi a fülét ha nagyon álmos:) Szerintem semmi de passz:)

Hmmm..az én babám akkor tépkedi a fülét ha nagyon álmos:) Szerintem semmi de passz:)
A kérdező hozzászólása: Az én babám is akkor ha tépkedi, de egy kérdés válaszaiban olvastam hogy lehet a fogzástól. Én sem értem, ezért vagyok kíváncsi. :)
be tudnád linkelni a kérdést? érdekelne! köszi
A kérdező hozzászólása: hm, már én is fáradok, szóval Õ is akkor tépkedi ha álmos. :)
Én is észrevettem, hogy mostanában 6, 5 hós kisfiam fogdossa a fülét. Én megpróbáltam a hallójáratnál, és a füle mögött is kicsit megnyomni, de nem sírt fel, így biztosan nem fáj neki. Viszont ezt találtam az informed honlapján: "A fogzás leggyakoribb jelei, ha a fülét piszkálja, nyálazik és szopja az alsó ajkát." Itt az egész leírás: http://www.informed.hu/?tPath=/eletmod/care/dev/&article_id=.. Állítólag fogzáskor több fülzsír termelõdik, ami miatt viszket neki. B.
szia.én írtam hogy biztos fogzik és pont ott olvastam amit az utolsó belinkelt, és nálunk ez totál így van, most is legyezgeti a fülecskéjét, és morzsolja napközbe többször is, mert jön a lenti rágófoga, de az kibújik elmarad a fülszorongatás.csak meg kell figyelni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat és a linket. Az alsó ajkát is szopizza, most már többet vakargálja a fülét, de még mindig általában ha álmos. A védõnõ még nem látja a fogát. Minden esetre okosabb lettem! :)

Ha fogzásra nurofent adok be este a babámnak, akkor - mivel az lázcsillapító is - nem csökkenti le a testhőmérsékletét a normális alá?

Nem tudom, milyen elven m?ködik, ezért elnézést, ha hülyeséget kérdezek. Nagyon szenvedünk a foggal, éjjel hajnali 1 órától 4-ig nem aludtunk. Utána mindenki kid?lt. Mennyit adhatok egy-egy este? 16 hónapos.

Legjobb válasz: nem:) de próbálj vmi más gyógymódot szerintem pl. homeopátia, mert ezeket a gyógyszereket csak pár napig használthatod. azokat pedig sokáig. de a dobozára rá van írva az adagolás, h mennyit ehet belõle max.

nem:) de próbálj vmi más gyógymódot szerintem pl. homeopátia, mert ezeket a gyógyszereket csak pár napig használthatod. azokat pedig sokáig. de a dobozára rá van írva az adagolás, h mennyit ehet belõle max.
Viburcol kúp a homeós kúp, fogzásra, banális fertõzésekre. Mi azt használjuk, nem állandóan, ha nagyon szenved, akkor Nurofent, vagy Panadolt is adok neki.
Ahogy írtad, ez lázcsillapító, nem testhõmérséklet csillapító. Így értelem-szerûen csak a lázat csillapítja, ha van. De többek között fájdlom csillapító is, így fogzásra lehet adni nyugodtan. A dobozán részletesen rajta van, hogy mely alkalmakkor és mennyit kell adni. A baba testsúlyától függ.

Ha a Chamomilla nem használ a fogzásra. Mit adjak? Illetve az alvászavarra?

Legjobb válasz: VIBURCOL kúpot vegyél. A Camomilla nálunk sem vált be, de a kúp már perceken belül lenyugtatja a babámat. Nincs nagyon szükségünk rá mert vettünk neki borostyán babaláncot is. Azt nem tudom másnak, hogy vált be, de nekünk nagyon. A kisfiam foga (4.) úgy bújt ki, hogy csak két nap múlva vettük észre amikor benéztem a szájába. Semmi sírás, semmi nyûglõdés, csak egy kicsi étvágytalanság. Az alvászavar ellen nyugtató illóolajat párologtatunk éjjelre és jól megtömöm lefektetés elõtt a picikémet. remélem tudtam segíteni. üdv :-)

VIBURCOL kúpot vegyél. A Camomilla nálunk sem vált be, de a kúp már perceken belül lenyugtatja a babámat. Nincs nagyon szükségünk rá mert vettünk neki borostyán babaláncot is. Azt nem tudom másnak, hogy vált be, de nekünk nagyon. A kisfiam foga (4.) úgy bújt ki, hogy csak két nap múlva vettük észre amikor benéztem a szájába. Semmi sírás, semmi nyûglõdés, csak egy kicsi étvágytalanság. Az alvászavar ellen nyugtató illóolajat párologtatunk éjjelre és jól megtömöm lefektetés elõtt a picikémet. remélem tudtam segíteni. üdv :-)
Viburcol kúp vált be nekünk is.Chamomilla nem:(Én estére adom a babámnak nappal meg az orvosunk álltal kevert ecsetelõt használom:)
Osanit-ot próbáld meg a fogzásra nappal, éjjel meg a viburcol kúpot. Nálunk a chamomilla is jó volt, csak nagyobb adagolásban, így a dokinõ a fent említett szert javasolta. Ha nem alkati szere a babádnak a chamomilla, akkor az nem jó nektek.
Mi stramoniumot adunk, ez tûnik leghasonlóbnnak a tünetekbõl, egy homeopátiás kézikönyvbõl néztem.
Szia, Mi a dentinox gelt hasznaljuk estenkent. Jol megetetem es utana bekenem az inyjet...es egesz nyugis tole. Dologelt keztuk az elejen de nem volt eleg hatasos.
Szerintem adj neki Alveot. Nálunk nagyon bejött 18 hónapig nem aludtunk. Most fogzik és alszik békésen egész este. És ez egy gyógynövénykivonat tartósító és alkohol nélkül. http://www.akuna.net/
Szia! Esetleg kipróbálhatod a Sedatif PC nevezetû komplex készítményt. Nekünk nem vált be, de hátha Nektek jó lesz. Mi most kaptunk újabb tippet homeopátiás orvostól. Azt javasolta, hogy próbálkozzunk monokészítménnyel: Calcium Phosphoricum-ot vettem, tegnap óta próbálgatjuk. 2 tablettát kell egy pohár forralt vízben feloldani, és a nap folyamán megitatni. Múlt éjjel valamivel nyugodtabban aludt, de sajnos nálunk idáig úgy mûködtek a homeopátiás szerek, hogy egy napig hatásosnak bizonyultak, utána már nem. Szóval én is kíváncsian várom a mai éjszakát... Remélem tudtam segíteni! Jó babázást!
A viburcoltól az én babám egész nap csak sírt, ilyen is van, de sokaknal használ, egy próbát megér! Nekünk nagyon bejött a dologél, csak kicsit macerás beledörzsölni az ínyébe, végsõ esetben nurofen
itt nézz körül: homeopatia.info.hu
Mi használtunk viburcol de semmi eredmény!Dentinox N Gélt használtunk az viszont nagyon bevált!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!