Találatok a következő kifejezésre: Fogyaszt az Mennyit lehet (7 db)

Ha egy elektromos kandalló 1800W max. Teljesítményû, azt jelenti, hogy ennyi áramot fogyaszt? A hõvé alakuló teljesítmény mennyi lehet?

Biztos van közben energiaveszteség is, tehát a hasznosuló - melegítõ teljesítményt nem tudom megállapítani - megmérni? Ha egy hajszárítóra rá van írva, hogy max. 1800W, akkor ez ugyanannyira tudna fûteni mint ez az elektromos kandalló, vagy ez hogy van?

Legjobb válasz: Nem ennyi áramot fogyaszt, hanem ekkora teljesítményt vesz fel. Teljesítmény = Feszültség * Áram Gondolom 220-ról megy, szóval durván 8A-t vesz csak fel. Szerintem a felvett teljesítmény 100%-a hasznosul melegítésre. (mivel elektromos rendszerekben hõveszteség keletkezik tehát fûtés szempontjából az is hasznos)

Nem ennyi áramot fogyaszt, hanem ekkora teljesítményt vesz fel. Teljesítmény = Feszültség * Áram Gondolom 220-ról megy, szóval durván 8A-t vesz csak fel. Szerintem a felvett teljesítmény 100%-a hasznosul melegítésre. (mivel elektromos rendszerekben hõveszteség keletkezik tehát fûtés szempontjából az is hasznos)
Veszteség lényegében nem keletkezik. 100% hõvé alakul. Igen annyit fogyaszt és annyit is melegít, mint egy 1800W-os hajszárító. A nagy különbség, hogy a hajszárító nem mehet napi 24 órát.
elektromos hõfejlesztõ készülékek 100% hatásfokkal dolgoznak. (nincs hõveszteség!)
igen az 1800Wot (1, 8kw) fogyaszt a hálózatról. A gatyád rámegy a villanyszámládra.!!!
csak a Professzionális, kisipari használatra gyártott készülékekre jellemzõ az, hogy üzemórában adják meg a várható élettartalmát, a háztartási célra gyártottakra nem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes választ! Akkor elvileg mindegyik készüléknél fel kell tüntetni a leírásban, hogy hány üzemórát bír... vagy a garanciáig, utána vegyek újat :)
ja, lemaradt! a nagy elektromos kandallók között is találsz, gyors felfûtésre is alkalmas (külön kapcsolható ventilátoros) típusokat is. ...és nem mellékesen ezek sem üzemelnek 24 órán keresztül folyamatosan, hanem ha elérték a hõfokszabályzón beállított értéket kikapcsolnak, majd ha lehûlnek bizonyos hõfokra újra bekapcsolnak, de mivel ezek egy nagyobb súlyú "hõtároló" anyagból felülettel készült készülékek, sokkal gazdaságosabb (olcsóbb) az üzemeltetésük, mivel ritkábban kapcsolnak be, és csak akkor fogyasztanak amikor fûtenek.
A kérdező hozzászólása: Az ára is sokkal kedvezõbb...
A kérdező hozzászólása: Pedig érdekelne a válasz. Kis, egy kézzel átpakolható 2000 W-os fûtõventilátor jobban fût, mint a nagydarab elektromos kandalló? Ha 24 órát járhat, akkor igen, kérdés, járhat-e?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, így járunk, mi, kisemberek.

Hogy lehet kiszámolni, hogy mennyit fogyaszt az akvárium havonta?

Legjobb válasz: Mármint áramot? Azt elég nehéz. Mert pl a fénycsõ se annyit fogyaszt, mint amennyi a teljesítménye, az csak a csõ fogyasztása, az elõtét, stb nincs benne. A fûtõ meg ki-be kapcsol... Sok számolgatást láttam már különbözõ fórumokon, illetve sok próbálkozást. Egyik sem jó. Egyetlen precíz, valóban mûködõ megoldás, egy elosztóra tenni az egészet, és a dugó meg az aljzat közé beiktatni egy fogyasztásmérõt.

Mármint áramot? Azt elég nehéz. Mert pl a fénycsõ se annyit fogyaszt, mint amennyi a teljesítménye, az csak a csõ fogyasztása, az elõtét, stb nincs benne. A fûtõ meg ki-be kapcsol... Sok számolgatást láttam már különbözõ fórumokon, illetve sok próbálkozást. Egyik sem jó. Egyetlen precíz, valóban mûködõ megoldás, egy elosztóra tenni az egészet, és a dugó meg az aljzat közé beiktatni egy fogyasztásmérõt.
Azért nagyjából meg lehet mondani, ha nem is pontosan. Írd le a technika részleteit. Szûrés, ha van, akkor vízpumpa, légpumpa, bármi. Fûtés, világítás.
A kérdező hozzászólása: Lámpa:10 w Szûrõ: 4 w Fûtõ: 10 w (30 literes akvárium)
Akkor tegyük fel, hogy a fûtõ megy napi 4 órát (ha termosztátos). Az 10W x 4 óra x 30 nap = 1200W. Ez 1, 2 kWh A szûrõ 4W x 24 óra x 30 nap = 2880W. Ez 2, 88 kWh A világítás ha 8 órát megy, akkor 10W x 8 óra x 30 nap = 2400W. Ez 2, 4 kWh. Legyen 1 kWh (kilowattóra) 50 forint. 1, 2 + 2, 88 + 2, 4 = 6, 48 kWh. 6, 48 x 50 = 324. Tehát havonta körölbelül 324 forintot fogyaszt el. Ilyen egyszerû, ez alapján tudsz számolgatni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :D

Fogyaszt az infraszauna? Mennyit lehet tőle fogyni?

Legjobb válasz: olyan 800kaloriát éget el, ha kiloban fogysz leginkább víz távozik, bár én is szeretem azt hinni, hogy fogyaszt, ha aznap lénapot tartasz tuti lemegy 1-2kg, és szép lapos leszel

olyan 800kaloriát éget el, ha kiloban fogysz leginkább víz távozik, bár én is szeretem azt hinni, hogy fogyaszt, ha aznap lénapot tartasz tuti lemegy 1-2kg, és szép lapos leszel
Fogyaszt. Jó hatása van a méregtelenítésre is. Hogy kilóban mennyit fogysz, azt nem tudom, de csak jót hallottam róla.
Tényleg jó az infraszauna, én is szeretem, de szerintem csak fogyás miatt ne járj. Bár, ha elkezdesz járni, jó hatással lesz sok egyéb dologra. Én csak infraszaunától még nem fogytam, csak kombináltan. Egyszer infra + masszázs 8 kilót szedett le rólam.
Amikor elõször elmentem infra szaunázni 1 órára 1 kilótól szabadultam meg. A legközelebbi két alkalommal is lement 1-1 kiló. Ez valószínûleg a bennem lévõ víz és salakanyag volt (nagyon sósan étkezem). Késõbb már csak dekák ugrottak le. De nagyon jót tett a bõrömnek és a közérzetemnek is.
Hogyha a folyadék távozik szaunázás közben, akkor egy pohár vízzel vissza ugranak a leadott dekák, nem ? nekem legalábbis igy tünik logikusnak :D


Hogy lehet kiszámolni azt, hogy egy gép mennyi áramot fogyaszt és az mennyibe kerül?

Tegyük fel, hogy 1000W-ot fogyaszt a gép. De ez mit jelent?

Legjobb válasz: Egy kilowattóra kb 50 Ft. A példa 1 kW-os készülék napi költsége: 1 x 24 x 50.

Egy kilowattóra kb 50 Ft. A példa 1 kW-os készülék napi költsége: 1 x 24 x 50.
1 kWh= 38.44 Ft Átlag 100-300 W a gépek fogyasztása terhelés függõen. 10X100=1000W=1KW=38.44 Ft. 10 óra-100 watt fogyastás/óra-1KW
Ez lemaradt így egyszerûbb [link]
egy hasonlóval, még számolgatnod sem kell! [link] csak a PC hálózati tápcsatiját kell csatlakoztatnod hozzá.

Valóban fogyaszt valamennyire az ABTronic? Mennyit lehet tőle karcsúsodni?

Legjobb válasz: Szerinted ha azon múlna az alakformálás hogy megfeszítgeted az izmaidat, akkor lennének kondtermek kondigépek???

Szerinted ha azon múlna az alakformálás hogy megfeszítgeted az izmaidat, akkor lennének kondtermek kondigépek???

Hogy lehet azt megítélni vagy kiszámolni hogy egy adott konfig mennyit fogyaszt, tehát milyen táp lenne jó hozzá?

Legjobb válasz: Úgy lehet hozzávetõlegesen megítélni, hogy összeadod a nagyobb fogyasztású hardverek tdp-jét.

Úgy lehet hozzávetõlegesen megítélni, hogy összeadod a nagyobb fogyasztású hardverek tdp-jét.
A kérdező hozzászólása: Picit szájbarágósabban elmondanád??:// Mert nem világos még most sem.. Mit kell összeadni??:/
TDP érték az az elméleti maximális áramfogyasztást jelenti. Annál több áram felvételére az a bizonyos alkatrész nem képes. A tényleges fogyasztás ettõl alacsonyabb érték lesz, mert a maxot soha nem fogja elérni, ezt vagy tesztekbõl tudod kideríteni, ahol kimérték multiméterrel a fogyasztást, vagy te magadnak kiméred. Az általánosan elmondható, hogy jelenleg nem létezik olyan egy videókártyás rendszer, aminek egy osztatlan 12 voltos ággal rendelkezõ minõségi tápegység ne lenne elég. XFX Pro 450, Cooler Master GX 450, Corsair RM 450, ezek között a hatásfokban van különbség, a RM gold minõsítésû, ide vehetjük még az FSP Aurum szériát is, nem osztatlan a 12-es ága, de baromi erõs kis táp, bármit elvisz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindkettõtöknek!:)

Az elektromos tűzhely mennyit fogyaszt? Lehet e miatt magas a villanyszámla? Mert nagyon sok.

Tudom hogy függ attól hogy milyen energiaosztályos,de sajnos ezt nem tudom. Jelenleg elektromos t?zhelyünk van,szerintem régi lehet. Hiába írtam be a nevét a keres?be,nem találtam.

Legjobb válasz: Hacsak nem azzal fûtesz itt a hidegebb idõkben, nem valószínû, hogy az olyan sok lenne... Max kb 4ezret tehet az rá...

Hacsak nem azzal fûtesz itt a hidegebb idõkben, nem valószínû, hogy az olyan sok lenne... Max kb 4ezret tehet az rá...
vasmagos? akkor zabálja az áramot, de hacsak nem állandóan fûtesz, kétlem, hogy havi 4-6 ezernél többet elfõzöcskéznél rajta (kivéve, ha rossz a tûzhely)...kerámialapos is kb 3-4 ezer/hó, normál mennyiségû fõzés mellett
Erõsen függ attól mennyit használod, de egy havi plussz 4-5e ft.al nyugodtan számolhatsz.
egyetlen fõzõlap is fogyaszthat óránként 1000-2000 W-ot. Tehát óránként kb 50-100 Ft is lehet. Számold ki, mennyi ideig használod naponta és szorozd be 30al. Szerintem sok lesz
1000-2000W a max teljesítménye ezeknek, és csak a felfûtés idején mûködnek folyamatosan. Egyébként ki-be kapcsolgat, tehát alig megy. De ha minden nap megy egy órát 2000W-on, az havi 3eFt. És ez naponta 2kWh, azaz 600kJ, és ez felforral ugye napi 15liter vizet! Na annyit azért csak nem fõzöl!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!