Találatok a következő kifejezésre: Fogyaszt az Mennyit (88 db)

Az energia takarékos izzóval kapcsolatban az mennyire igaz hogy csak akkor fogyaszt amikor felkapcsoljuk és akkor mennyire?

A mechanizmusára lennék kíváncsi persze csak egyszer?en.

Legjobb válasz: Az energiatakarékos izzó is folyamatosan fogyaszt amíg be van kapcsolva,akárcsak a hagyományos,igaz,valamivel kevesebbet de fogyaszt.

Az energiatakarékos izzó is folyamatosan fogyaszt amíg be van kapcsolva, akárcsak a hagyományos, igaz, valamivel kevesebbet de fogyaszt.
Én lemértem, valóban 20%fogyaszt a hagyományoshoz képest.

Az ugy jo szerintetek ha ejszakara alvo allapotba teszem a gepet? Mennyi aramot fogyaszt igy? Mennyire biztonsagos?

Legjobb válasz: Laptop? PC? Búg, ha készenlétben van? Mert akkor sokkal többet fogyaszt, ha régi típusú, alig kapcsol le valamit ilyenkor. Amúgy kb. 20W egy új PC, ha jól tudom.

Laptop? PC? Búg, ha készenlétben van? Mert akkor sokkal többet fogyaszt, ha régi típusú, alig kapcsol le valamit ilyenkor. Amúgy kb. 20W egy új PC, ha jól tudom.
Ja, és eddig még semmi gondom nem volt ilyesmivel, többször is volt már készenlétben fél napig a gépem.
nem készenléti állapot hanem alvó állapot jaj istenem...ilyenkor a számitógép leáll és az alaplapon lévö kis elem tárolja az adatokat az ismételt induláshoz, de attól még fogyaszt ugyanugy mint egy kikapcsolt tv vagy akármi


Hogy lehet kiszámolni, hogy mennyit fogyaszt az akvárium havonta?

Legjobb válasz: Mármint áramot? Azt elég nehéz. Mert pl a fénycsõ se annyit fogyaszt, mint amennyi a teljesítménye, az csak a csõ fogyasztása, az elõtét, stb nincs benne. A fûtõ meg ki-be kapcsol... Sok számolgatást láttam már különbözõ fórumokon, illetve sok próbálkozást. Egyik sem jó. Egyetlen precíz, valóban mûködõ megoldás, egy elosztóra tenni az egészet, és a dugó meg az aljzat közé beiktatni egy fogyasztásmérõt.

Mármint áramot? Azt elég nehéz. Mert pl a fénycsõ se annyit fogyaszt, mint amennyi a teljesítménye, az csak a csõ fogyasztása, az elõtét, stb nincs benne. A fûtõ meg ki-be kapcsol... Sok számolgatást láttam már különbözõ fórumokon, illetve sok próbálkozást. Egyik sem jó. Egyetlen precíz, valóban mûködõ megoldás, egy elosztóra tenni az egészet, és a dugó meg az aljzat közé beiktatni egy fogyasztásmérõt.
Azért nagyjából meg lehet mondani, ha nem is pontosan. Írd le a technika részleteit. Szûrés, ha van, akkor vízpumpa, légpumpa, bármi. Fûtés, világítás.
A kérdező hozzászólása: Lámpa:10 w Szûrõ: 4 w Fûtõ: 10 w (30 literes akvárium)
Akkor tegyük fel, hogy a fûtõ megy napi 4 órát (ha termosztátos). Az 10W x 4 óra x 30 nap = 1200W. Ez 1, 2 kWh A szûrõ 4W x 24 óra x 30 nap = 2880W. Ez 2, 88 kWh A világítás ha 8 órát megy, akkor 10W x 8 óra x 30 nap = 2400W. Ez 2, 4 kWh. Legyen 1 kWh (kilowattóra) 50 forint. 1, 2 + 2, 88 + 2, 4 = 6, 48 kWh. 6, 48 x 50 = 324. Tehát havonta körölbelül 324 forintot fogyaszt el. Ilyen egyszerû, ez alapján tudsz számolgatni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :D

Fogyaszt az infraszauna? Mennyit lehet tőle fogyni?

Legjobb válasz: olyan 800kaloriát éget el, ha kiloban fogysz leginkább víz távozik, bár én is szeretem azt hinni, hogy fogyaszt, ha aznap lénapot tartasz tuti lemegy 1-2kg, és szép lapos leszel

olyan 800kaloriát éget el, ha kiloban fogysz leginkább víz távozik, bár én is szeretem azt hinni, hogy fogyaszt, ha aznap lénapot tartasz tuti lemegy 1-2kg, és szép lapos leszel
Fogyaszt. Jó hatása van a méregtelenítésre is. Hogy kilóban mennyit fogysz, azt nem tudom, de csak jót hallottam róla.
Tényleg jó az infraszauna, én is szeretem, de szerintem csak fogyás miatt ne járj. Bár, ha elkezdesz járni, jó hatással lesz sok egyéb dologra. Én csak infraszaunától még nem fogytam, csak kombináltan. Egyszer infra + masszázs 8 kilót szedett le rólam.
Amikor elõször elmentem infra szaunázni 1 órára 1 kilótól szabadultam meg. A legközelebbi két alkalommal is lement 1-1 kiló. Ez valószínûleg a bennem lévõ víz és salakanyag volt (nagyon sósan étkezem). Késõbb már csak dekák ugrottak le. De nagyon jót tett a bõrömnek és a közérzetemnek is.
Hogyha a folyadék távozik szaunázás közben, akkor egy pohár vízzel vissza ugranak a leadott dekák, nem ? nekem legalábbis igy tünik logikusnak :D

Hogy lehet kiszámolni azt, hogy egy gép mennyi áramot fogyaszt és az mennyibe kerül?

Tegyük fel, hogy 1000W-ot fogyaszt a gép. De ez mit jelent?

Legjobb válasz: Egy kilowattóra kb 50 Ft. A példa 1 kW-os készülék napi költsége: 1 x 24 x 50.

Egy kilowattóra kb 50 Ft. A példa 1 kW-os készülék napi költsége: 1 x 24 x 50.
1 kWh= 38.44 Ft Átlag 100-300 W a gépek fogyasztása terhelés függõen. 10X100=1000W=1KW=38.44 Ft. 10 óra-100 watt fogyastás/óra-1KW
Ez lemaradt így egyszerûbb [link]
egy hasonlóval, még számolgatnod sem kell! [link] csak a PC hálózati tápcsatiját kell csatlakoztatnod hozzá.

Mennyit fogyaszt egy asztali számítógép közelítőleg, ha napi 10 órában be van kapcsolva? Hány kWatt/óra egy hónap alatt? És az menny pénz?

Benne van? Tápegyság:300W-os Alaplap:JW-IG41M-L Winchester:Samsung 100Gb-os DvDolvasó és író VGA:Nvidia Gforce Gt430 1Gb Processzor: Intel Celeron inside 2 magos 2,5ghz Ram:2*1GB 800Mh Válaszokat előre is köszönöm :D

Legjobb válasz: Ez leginkább attól függ, hogy abban a 10 órában mire használod. Ha csak netezel rajta, azaz alapjáraton döcög CPU és a GPU , akkor kb. 120W/h, ha sok számítást igénylõ alkalmazás fut (játék), akkor akár a 300W-ot megközelítõ értéket is felveheti óránként.

Ez leginkább attól függ, hogy abban a 10 órában mire használod. Ha csak netezel rajta, azaz alapjáraton döcög CPU és a GPU , akkor kb. 120W/h, ha sok számítást igénylõ alkalmazás fut (játék), akkor akár a 300W-ot megközelítõ értéket is felveheti óránként.
A kérdező hozzászólása: Körülbelül 5 óra Netezés másik 5óra játék :D És mennyi ez Ft-ben?
Számoljunk átlag 200W fogyasztással. Az napi 2KW, azaz napi kb. 90 Ft (ha 1kWh = 45 forint). Ez 30 napra vetítve 2700 forint.
A kérdező hozzászólása: Nagyon Köszönöm a felvilágosítást :)

Mennyit fogyaszt az őrláng gázkészülékeken?

Nagyságrendbe érdekelne, hogy van-e erre adat vagy tapasztalat, hogy pl egy tárolós gázboiler mennyi gázt fogyaszt amikor csak az ?rláng m?ködik?

Legjobb válasz: Keress hozzá típus alapján használati utasítást,vagy mûszaki paramétereket. Hát ha ott feltüntették. Én nemrég nézegettem a kombikazánunk mûszaki adatlapját,rajta van,mennyit"eszik" min...és max.(hány kg/óra).

Keress hozzá típus alapján használati utasítást, vagy mûszaki paramétereket. Hát ha ott feltüntették. Én nemrég nézegettem a kombikazánunk mûszaki adatlapját, rajta van, mennyit"eszik" min...és max.(hány kg/óra).
Nekem olyan van, 80 literes kémény nélküli változat.0, 2-0, 4 köbméternél nem fogy szerintem több.
az õrláng fogyasztása napi 0, 33 köbméter, tehát kb 3 napi õrlángozás egyenlõ 1 köbméter gáz fogyással, 1 köbméter gáz most kb 150 ft-ba kerül,
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
megvan már a vga?
A kérdező hozzászólása: Jelenleg 2GB ramom van és mind a kettõnél az Aida azt írja ki, hogy 333Mhz-es. Viszont a tápegység típusát, nevét nem tudnám megnézni valamilyen programmal? Mert a hátulján nincs rajta, de ha ehhez egy program se jó, akkor leszedem a gép oldalát és megnézem.
Csak akkor tudod megnézni ha leveszed az oldalát.
A kérdező hozzászólása: Akkor sajnos csak holnapra tudom neked leírni, mert minden szerszámomat elvitte ismerõsöm. Holnap 17:00ra maximum leírom, mert 8órában dolgozom tehát elvileg 4ig vagyok de néha hamarabb el lehet jönni ha már nincs munka.
Rendben, nekem nem sürgõs:)
A kérdező hozzászólása: Fernandez itt van egy kép a tápról remélem megtalálsz rajta minden infot amit kerestél. :D
Oké, már csak a képre várok :D
A kérdező hozzászólása: A fenébe elfelejtettem belinkelni bocs. :D http://kepfeltoltes.hu/view/120724/IMG20120724_001_www.kepfe..
A kérdező hozzászólása: Köszi még ha arra válaszolnál, hogy nekem van egy régi DDR1es alaplap, 4db ram(2db 512, 2db 256) egy Celeron procim 2, 8GHz-el meg tápom és egy VGA-m. Ezeket is beszámítják, vagy egy termékhez csak egy terméket számítanak be? És ha beszámítják akkor mennyit érne ez náluk?
A kérdező hozzászólása: Illetve ilyen régi nagy TFT monitort is beszámítanak vagy azt már nem? :D
Bármilyen számítástechnikai cuccot beszámítanak, tehát azokat a régieket is szerintem. Csak olvasd el hogyan miket kell írni nekik emailbe, 1ik menüpontba leírták. Olyan régi fajta monitort nem fognak szerintem:)
A kérdező hozzászólása: Rendben kösz. :) Viszont jó drága VGA-t mutattál ahhoz képes, hogy 20ezret akartam rászánni. :D Nembaj majd megnézem meddig megy le az ára. :)
Figyelj, összesen ahogy írtad 45 ezred lenne mindenre. Most hogy nem veszel meg az összeset, belefér 1 jobb VGA. Aztán majd gyûjtesz ha tudsz a többire, amit mondtam. Ha játszani akarsz, akkora VGA a legfontosabb, abból "illik" a lehetõ legjobbat venni.
Én azt mondanám, hagyd most még a procit. Majd gyûjtesz újra. Veszel egyenlõre új VGA-t meg ramot, ha kell. Mennyi ramod van most? Ja és majdnem kifelejtettem: tápegységed PONTOS típusa, márkája és teljesítménye?
A kérdező hozzászólása: Igazad lehet, csak nincs pénzem egy teljesen új gépre sajnos. Ezért akarok most venni csak egy VGA-t meg RAM-t maximum még egy procit is. Viszont szerinted a Intel Dual-Core E3400 2.6GHz LGA775 Processzor megfelel az Asus HD6670-nek? Illetve a RAM-ok hány MHz-esek legyenek?
prociról pontos nevet irj am ahhoz a 6670 jez egy gyengébb core 2 duo e4xxx proci elég
Biztos hogy nem! Nekem egy nagyon kicsivel jobb a vga-am (asus engt440 asszem) és jobb procim van (i3 3.30ghz) és ezzel se megy jól. Nekem azt mondták , hogy a minimum egy erõsebb i5. Hogy mennyit fogyaszt? Fogalmam sincs.
SutaDani Ha valami nem megy jól akkor az a VGA miatt lesz, mivel az a GT440 elég szutyok darab. Ha raksz bele egy i5-t rohadtul nem fog semmit változni a gép teljesítménye:D
A kérdező hozzászólása: A VGA még nincs meg. Intel Pentium Dual CPU E2160 proci. Illetve mennyi GB ramot és milyen MHz-el ajánlanátok hozzá(DDR2es alaplap)?
Nem akarok kötözködést szülni de, eddig több ember mondta hogy a proci a hibás mint az ellenkezõjét. Amúgy meg mi az, hogy a "GT440 egy szutyok darab" megjegyzés? Bocs, hogy mai pénzügyi helyzetben nem a 40000ft-os hanem a 20000ft-os kártyát veszem meg. De ebbõl látszik, hogy te is olyan vagy akinek csak az orra elé raktak egy fél millió forintos gépet de, ha azt mondanák, hogy mutass rá a memóriára be se tudnád tájolni. Amúgy 4gb RAM simán elég de ha van pénzed vegyél 8gb-ot. Ha már kinézted a video kártyát szerintem vedd meg mert annyival nem ront rajta a proci. Késõbb meg vegyél egy jobb processzort. És elnézést a személyeskedésért.
SutaDani: Elõször is. Elhiszem hogy csak 20 ezres VGA-ra volt pénzed. Csak annyi hogy annyiért egy sokkal jobbat kaptál volna, mint a GT440. Azért írtam róla azt, mert a legrosszabb ár/érték aránya van, ha nem hiszed, olvass utána. És ha aláraksz egy i5-t, akkor hidd el, rohadtul nem lesz jobb a helyzet:) Mivel VGA limited lesz, de nagyon. És biztos nem raktak alám fél milliós gépet:) 6évig volt egy nem valami erõs P4es gépem, és nyári munkából hála tudtam venni egy 90 ezerért, ennyit errõl. Bocs az OFFért.
"ha azt mondanák, hogy mutass rá a memóriára be se tudnád tájolni." Ja és saját magam raktam össze a gépet. Az oké személyeskedsz, de ne mondj olyanokat amik hülyeségek, úgy hogy rohadtul nem is ismersz:D köszi
Hogy ne csak offoljak. Kérdezõ mennyid van a cuccokra összesen? Talán elég a HD6670 alá a CPU, de nagyon necces. Az hogy milyen ramot ajánlunk hozzá, tudni kéne az alaplap PONTOS típusát.
A kérdező hozzászólása: A VGA-ra elõször 15ezret akartam szánni(egy GT440-re, de hallottam a rosszhírét ár/érték arányban), de utána 20ezerre felvittem a határt és így az Asus HD6670 lett a kiválasztott. RAM-ra olyan 10ezret szeretnék maximum adni. Processzorra nem nagyon szeretnék költeni, de ha muszáj akkor én egy Athlon II X3-ra gondoltam 15ezerért. Alaplapom pontos neve ASRock ConRoe1333-D667.
Ebbe az alaplapba nem tudsz AMD processzort tenni, csak LGA775 foglalatú Intel procikat.
A kérdező hozzászólása: A fene... Jó, hogy szóltál észre se vettem hirtelen. :D De RAM-ból mégis mit ajánlasz?
Próbálj szerezni használtan 4GB-t. De én személy szerint már nem fejlesztenék egy elavult foglalatot(LGA775). Inkább LGA1155 az Inteltõl, vagy AMD-tõl az AM3+, majd nemsokára az FM2-es foglalatok közül érdemes választani, ezeknek van jövõje.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk igazad van ha játszunk akkor adjuk meg a módját. :D

Egy átlagos Túra motor mennyit fogyaszt az autóhoz képest?

Soha nem érdekeltek a motorok különösebben, de a minap megláttam egy túramotort, és elkezdett érdekelni a dolog.

Legjobb válasz: Ez annyira sok mindentõl függ, hogy szinte lehetetlen megmondani. ( Motor típusa, mennyire húzod neki, mûszaki állapot stb.)

Ez annyira sok mindentõl függ, hogy szinte lehetetlen megmondani. ( Motor típusa, mennyire húzod neki, mûszaki állapot stb.)
A kérdező hozzászólása: De azért gondolom nagyságrendekkel olcsóbb.
Hát vegyünk egy rendes túra motort ami minimum 600as. Az eszik legalább 4, 5-5L minimum. De ha azt nézed olaj+szûrõ csere max 7-8ezer km-enként. Egy rendes lánc minimum 20ezer+láckereket is illik vele cserélni. Egy gumi is legalább 30ba van. Szóval ezek csak a nagyon szükséges dolgok. Összességében egy ilyen motort fenntartani költségesebb mint egy autót. Kocsiba cserélsz 10ekm-enként olajat szûrõt aztán annyi. Gumival meg jó pár évig elvagy, egy motoron meg lehet egy szezon alatt kettõt is elhasználsz.
A kérdező hozzászólása: Hogy rohadna meg:) Köszi!
Nem mondanám, hogy sokkal kevesebbet. 2004-es R1 túratempóban (140-160kmh) akkor 7liter, de ez egy 1000-es, barátnõm fazer-e ami 600-as olyan 5liter körül eszik ha velem jön.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!