Találatok a következő kifejezésre: Fogom tudni ezt a babát (11 db)

Fogom tudni szeretni ezt a babát?

tavaly márciusban teherbe estem, de a páromnak nem volt munkája, és gy nem akarta megtartani. Próbáltam rábeszélni de nem ment, annál jobban elutasító volt vele szemben (meg sztem nem érezte még magát felkészültnek rá) Õ persze minnél jobban el akarta vetetni és annál jobban ragaszkodtam hozzá. de hiába. Most megint terhes vagyok, ? már tervezett baba, a párom már most rajong érte, szerelmes bele (kb 3hetes vagyok most), de én nem tudok vele mit kezdeni. Folyamatosan a testvére van a fejemben, hogy nekem ? kell, és ez iránt a baba iránt nem érzem azt a köt?dést. Bánt, h a testvére nem születhetett meg, de ? igen. meg fog ez változni minnél el?bb??? nem akarok idegeskedni meg nyugtalan lenni, mert nem szeretnék neki ártani, de ezzel az érzéssel egyenl?re nem tudok mit kezdeni.

Legjobb válasz: szia.szerintem nem kellett volna még babát vállalnod!én nagyon úgy látom hogy még nem dolgoztad fel,az abortuszt.addig nem kellett volna egy újabb kicsike.akkor kellett volna ismét próbálkozni ha lelkileg megint készen állsz!nem beleszólni akarok,de ezzel az egy évvel,nem sok minden változott az életetekbe,hogy azért nem szerette volna a párod!hiba volt a részérõl meggyõzni téged a maga igazáról!DE:ha már itt van ez a pici,engedd el a múltat!az legyen az eszedbe,hogy csakis te és a párod tehettek arról hogy a tesó nem született meg!lépj egyet elõre,és mind azt amit megszerettél volna adni az elsõ babának,azt most erre a csöppségre irányítsd!SZERESD ÕT MINDENNÉL JOBBAN,MERT ABBAN A BOLDOGSÁGBAN LEHET RÉSZED HOGY GYERMEKET VÁRSZ!!tehát nézz elõre,s engedd el azt,amit már nem hozhatsz vissza! nagyon sok boldogságot kívánok!

szia.szerintem nem kellett volna még babát vállalnod!én nagyon úgy látom hogy még nem dolgoztad fel, az abortuszt.addig nem kellett volna egy újabb kicsike.akkor kellett volna ismét próbálkozni ha lelkileg megint készen állsz!nem beleszólni akarok, de ezzel az egy évvel, nem sok minden változott az életetekbe, hogy azért nem szerette volna a párod!hiba volt a részérõl meggyõzni téged a maga igazáról!DE:ha már itt van ez a pici, engedd el a múltat!az legyen az eszedbe, hogy csakis te és a párod tehettek arról hogy a tesó nem született meg!lépj egyet elõre, és mind azt amit megszerettél volna adni az elsõ babának, azt most erre a csöppségre irányítsd!SZERESD ÕT MINDENNÉL JOBBAN, MERT ABBAN A BOLDOGSÁGBAN LEHET RÉSZED HOGY GYERMEKET VÁRSZ!!tehát nézz elõre, s engedd el azt, amit már nem hozhatsz vissza! nagyon sok boldogságot kívánok!
Szerintem biztos, hogy változni fog, hisz te neveled fel, benned, belõled nõl:-) Ami volt, megtörtént, kár rágódni rajta, már nem tudsz változtatni a dolgokon. Amint ez a pici megmozdul, érezni fogod, biztos, hogy megszereted, illetve ha a kezedben tarthatod. Javaslom azért, hogy beszélgess a problémádról a védõnõvel, vagy egy pszichológussal, hogy ne nyomás legyen a terhességed, tudd élvezni, tudj átlépni a régi dolgokon és a jövõbe nézni.
Hat ez eleg nehez dio, de szerintem az anyai oszton elobb utobb beindul nalad. Sajnos a masik babaert mar semmit sem tehetsz, de ezert igen. Szerintem a kotodest inkabb az gatolja, hogy tudat alatt a parodra haragszol. Persze, hogy kotodesed van a meg nem szuletett babad irant. hiszen nem onszantadbol vetetted el.
Nekem 10 év alatt 3 vetélésem volt+ egy 15 hetes méhenkívüli.Még a mai napig könnyes lesz a szemem, ha rájuk gondolok, hogy már mekkorák lennének, és milyen nemûek.Ráadásul a méhenkívülivel ugyanígy szeptemberben lettem terhes(már 3 éves lenne) mint a pici fiammal aki most 5 hetes, õ kárpótol mindent. Próbáld meg õt elfogadni, hiszen már vissza nem fordítható, és õ megérzi ha az anya nem ragaszkodik hozzá. De majd ha megérzed a pici mozgásait, majd pedig 9 hónap után a kezedbe veheted õt, az mennyei érzés, mi teljesen összhangban voltunk végig a picurommal. Õ nem tehet arról, hogy te gyenge voltál az elõzõ babánál. Csak rá összpontosíts és meglátod imádni fogjátok egymást, azt pedig elfelejteni sohasem fogod. Boldog babavárást!!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! az az érdekes, hogy közben rettegek hogy elveszítemõt. Imádom ahogy az pukája beszél hozzá, ahogy simizi a pocimat, meg én is beszélek vele stb, csak néha "bedepizek", és elõjönnek ezek az érzések! Próbálom betudni a hormonoknak egyenlõre, de megpróbálok teljesen csak rá koncentrálni, hiszen nem akarok neki rosszat. remélem azért jó neki odabent:-)
Szia!Hát nem egyszerû az eset amit írtál és igazából egycsomó kérdésem lenne, de nem itt van a helye.amit nagyon nem értek a párodban, hogy egy év alatt most mi változott meg ennyire nála??Furi ez a pálfordulat, mert a másik baba is kicsi lenne még és nem õ tehetett a megfoganásáról, hanem ti és ugyan úgy õ is.Én azt érzem, hogy ezt a terhet rád hárította egy az egyben , mert önzõ módon eldobta magától, te pedig tehetetlenségedben úgy kellett, hogy dönts ahogy nem akartál.Vagy rosszul látom. Minden esetre az elõttem szólóknak teljesen igazuk van.Sajnos ezt már nem tudod meg nem történtté tenni, nem tudod a másikat visszahozni, de annyit megtehetsz, hogy úgy fogod fel , hogy ahhoz , hogy ez a pici aki most benned él megszülethessen a másiknak kellett feláldoznia magát.ez most hülyén hangzik de én tuti így vígasztalánám magamat.ÉS gondolom nagyon nehéz most, de tényleg arra gondolj, hogy az a pici aki benned van téged választott és kötõdik hozzád, és tényleg megérzi, hogy te mit érzel és ne engedd el azért mert egy régi emlék van benned.Szinbólikusan csinálj valamit amivel elengeded a másik babát(dobj egy szál virágot a folyóba vagy valamit) és kérd meg ne haragudjon rád.Sztem ez meg fog nyugtatni belül és kérd meg vigyázzon a kistesójára aki benned van most.Sztem ez segíteni fog és utánna már biztos vagyok benne, hogy nagyon fogod várni a másikat és csak õ rá fogsz koncentrálni.Biztos, hogy fog a másik emléke is fájni mindig de talán nem ennyire és ki fogsz tudni kapcsolni belõle.Remélem tudtam segíteni, de mindenképp ezt sztem minnél hamarabb kellene megtenned , hogy a terhességed örömteli legyen, ne pedig vívódással teljen el.
Így már érthetõ a párod lelki része is.
Szia! Mindennel jobban fogod tudni szeretni. Velem is hasonlo dolog tortent, es en ugy fogom fel, hogy a baba, akit a szivem alatt hordok ajandek a JOIstentol. Nekem nem jar az elso az eszembe igy, hanem arra gondlok, hogy ujra bekoltozott a pocimba a mennybol a kis angyal. Lehet, hogy egy kicsit furcsan hangzik annak, akivel nem tortent ilyen, de en nagyon boldog kismamanak erzem magam. Legyel teis az! Az elet megajandekozott minket ujra, nem mindenkinek adatik meg sajnos. Boldog babavarast, es jo egeszseget!
Annyit fûzök hozzá, hogy arra gondolj, hogy ennek a babának szüksége van rád és a testvére azért veszett el, hogy neki jobb sorsa lehessen, mert ha az elõzõ megszületett volna, lehet hogy most nam lenne páros és akkor ez a baba nem jöhetne. Az elsõ testvérke ezért a babáért fel lett áldozva, tehát vaszett ügy ne legyen, a másik baba emlékére is tisztességgel neveld fel ezt a kicsit. Most már nincs mit tenni, de én nem vetettem volna el az elõzõt sem, hamár így alakult azért remélem minden rendben lesz.

2, 5 hónapos babám napközben (déltől fél 4-ig) babakocsiban alszik kint a levegőn. Fogok tudni ezen változtatni?

Úgy értem,hogy ez lesz neki majd az ebéd utáni alvás. Le fogom tudni arról szoktatni, h ringatva, leveg?n elnyomva aludjon el? Ha igen, akkor hogyan? Másnak is ilyen volt a babája? Szeretném, ha ilyenkor majd a helyén aludjon. Amúgy napközben ezen kívül 2x alszik fél órát, azt is rajtam. Este a kiságyban alszik, azzal nincs is semmi gond, megkapja a vacsit, elköszönök, berakom és amíg el nem alszik fogom a kezét és a cumit, reggel 4ig alszik. De napközben ha le szeretném tenni ordít, hiába csinálok vele bármit is. Sztem úgy van vele, h este az az alvóhely, napközben meg a játszóhely.

Legjobb válasz: Mi 3 hónaposan eljutottunk oda, hogy minden naptól rettegtem.Éjszaka nem volt gond, de a nappalok katasztrófák voltak. Csak karba, ill babakocsiba aludt. A derekam azóta fáj. Mindez csak azért mert hallgattam a nagyon okos tanácsokra:ne aludjon el a baba a mellen. A derékfájás letepert az ágyba, így átszoktunk a cicis altatásra. Most 5 hónapos baba, végre rám is mosolyog, nem sír. Az értetlenkedõket egyszerûen leszerelem. A babám szükségletei egyszrûek. Szerintem a te babádnak is te kellesz. Szépe próbáld szopival altatni.

Mi 3 hónaposan eljutottunk oda, hogy minden naptól rettegtem.Éjszaka nem volt gond, de a nappalok katasztrófák voltak. Csak karba, ill babakocsiba aludt. A derekam azóta fáj. Mindez csak azért mert hallgattam a nagyon okos tanácsokra:ne aludjon el a baba a mellen. A derékfájás letepert az ágyba, így átszoktunk a cicis altatásra. Most 5 hónapos baba, végre rám is mosolyog, nem sír. Az értetlenkedõket egyszerûen leszerelem. A babám szükségletei egyszrûek. Szerintem a te babádnak is te kellesz. Szépe próbáld szopival altatni.
Mi akkor koltoztunk amikor babam 2 honapos volt, es nagyon kolikas. Elozoleg cicin aludt el, majd koltozes utan csak a karunkon 3honapos koraig, onnantol szepen atszkott a cicin alvadsra, ill h mellettem alszik elakkor is ha nem szopizik. Nappali alvasai meg mindig a babakocsiban, ringatva.5honapos kora ota mar ott is sokat sir alvas elott vagy el sem alszik.Sajnos nem tudok segiteni, mert nalunk ugyanez a helyzet. A sogornomnek 3 gyereke van, a legkisebb az enyemnel 6hettel idosebb, tehat 7honapos. Ok meg minidg babakocsiban altatjak, este is! Szerinte a gyerek ugyis eljut odaig amikor mar o maga akar a kisagyban aludni, csak ki kell varni az o idejet. Az en kisfiam is mindig velem alszik el, egyszeruen ezt igenyli. Meg olyan picike....5, 5 honapos! sok sikert nektek
valamilyen szinten szerintem nekik is fontos a változatosság! az én babám 2hónapos, kocsiban is nagyon jól alszik, de van, hogy az kell neki, hogy kihozzam a nappaliba, és tv mellett is gyönyörûen elalszik! (ilyenkor szerintem kell neki, hogy valaki legyen mellette!) ez viszont szerintem egy ilyen túlságos kötõdést alakít ki benne, hogy elalvás közben ott vagy vele, és fogod a kezét! mert akkor azt fogja megszokni, hogy ha elalvás, akkor ott van anyu, fogja a kezem! próbáld meg, hogy a cicin elaludjon, és utána rakd be a kiságyba, ha felébred, akkor cumi a szájába, és kijössz! nehéz lesz mást kialakítani, mint amit eddig megszokott, de ha kitartó vagy, sikerülni fog!
Elsõ vagyok. Meggyõzõdésem, hogy nem teszek kárt a babám lelkivilágában, ha megtanulja, hogy rám számíthat, bizhat bennem. Így én is élvezem az összebúvásokat. Mióta cicin alszik el éjszaka is velünk alszik, s néha csak összebúvunk, már úgy is el tud aludni. Igaz jó nagy az ágyunk, mindenki kényelmesen elfér. Most szüksége van rám-olyan hamar végetér ez az idõ. Én élvezem, és akarom a kötõdést.
szia! 2, 5 hónapos csöppség! elrontani még nem tudod... nekem két gyermekem van és a harmadikat várom. Egy olyan védõnõm van akinek még nincsen gyereke..Elõször kiröhögem aztán mégis õ mondta meg a tutit! Az elsõ babámnál a második hónaptól pocakfájás jelentkezett egy hónapon át.. ringattuk a lányzót, masszíroztuk simogattuk a pociját, segítettük ahogy tudtuk hogy átvészelje ezt az idõszakot. A kisasszony közben a karunkba szokott.. 3 hónaposan már semmi baja nem volt, csak az ha nem a karomban volt ..vagy ha ott is volt akkor az volt a baj hogy leültem vele.. a világ legdrágább kincse volt.. örültem hogy legalább nem fáj neki a pocakja.. mégiscsak jobb ha vigyorog a karjaimban mintha a görcstõl eltorzult arccal üvöltene, nem? de az idõ bizony kellett a fõzésre házimunkára nem beszélve arról hogy fõsulira jártam közben és vizsgákra készültem.. Egy baba nagyon rugalmas! kb 3-4 nap kellett ahhoz hogy leszokjon a karjaimról, beszokjon az ágyába.. nappal is ott volt, kivéve a játszós órákat meg a szopizós ölelgetõs félórákat.. lett idõm és nyugalmam, tudtam nappal pihenni, több lett a tejem is ettõl..és mire 2, 5éves lett a csaj végeztem a fõsulival is.. a lényeg hogy te magad érezd, hogy meddig tart a határ..ha most neked jó az hogy õ kint alszik ettõl baja nem lesz, ha majd úgy döntesz hogy na mostantól nappal ágyikó akkor azt is határázottan döntsd el..Mit tud mást csinálni? El fogja fogadni! következetes legyél vele, mert akkor érzi magát biztonságban.Semmit nem tudsz elrontani rajta. Te formálod és olyan lesz amilyenre neveled! Neki is kell egy kis önállóság, egyre többet lesz ébren és jó lesz neki majd az ágyikója is hiszen biztos vagyok benne hogy izgalmas kis játszót tudsz neki odavarázsolni.. Egyet megtanultam: mindezt legalább 6-8 hónapos koráig alakítsd ki.. Onnantól már van bennük egy kis huncutság:) Ha most az esti lefekvésnél téged nyugtat meg a gondolat hogy õ elalszik és fogod a kezét próbáld meg úgy tenni hogy õ ezt ne függésnek tekintse. Inkább less be hozzá többször ha nyugtalan, de tanulja meg elaltatni magát.. Neked is kell majd a pihenés és a saját magadra fordított idõ:) nem vagy te anyarabszolga:) És nincsen recept egy gyerekre sem... Jó módszerek vannak amiket te kísérletezel ki, és minden következõ babádnál okosabban alkalmazod õket. Lesz nyugalmad, idõd magadra és rájuk! Kellemes babázást kívánok!

Ki meddig és hogyan tudta szoptatni az iker babákat? Még csak most fogok szülni (30. hét), de a szopizástól rettegek a legjobban. Hogy fogom tudni megoldani, hogy egyszerre egyenek és ne ezzel menjen el az egész napom?

Legjobb válasz: Szia, nekem két ikerkislányom van, most 15 hónaposak. Én sajnos csak 3 hónapig tudtam õket szoptatni, mindig egymás után ettek, illetve volt olyan, hogy lefejtem a tejet és cumisüvegbõl adtuk a férjemmel párhuzamosan. Ne félj tõle, egyáltalán nem nehezebb szerintem, mint egy babánál, csak mindent duplán kell csinálni. Elég hamar megtanulnak türelmesek lenni és szépen megvárják egymást. Van két ikres barátnõm is, õk 1 éves korukig tudták szoptatni a babákat, minden gond nélkül. Megpróbálhatod azt is, hogy egyszerre teszed õket cicire, szoptatós párna segítségével az is megoldható. A lényeg, hogy nyugodt legyél, mert az elengedhetetlen a sok tejcihez. Sok sikert a szüléshez és jó babázást kívánok!

Szia, nekem két ikerkislányom van, most 15 hónaposak. Én sajnos csak 3 hónapig tudtam õket szoptatni, mindig egymás után ettek, illetve volt olyan, hogy lefejtem a tejet és cumisüvegbõl adtuk a férjemmel párhuzamosan. Ne félj tõle, egyáltalán nem nehezebb szerintem, mint egy babánál, csak mindent duplán kell csinálni. Elég hamar megtanulnak türelmesek lenni és szépen megvárják egymást. Van két ikres barátnõm is, õk 1 éves korukig tudták szoptatni a babákat, minden gond nélkül. Megpróbálhatod azt is, hogy egyszerre teszed õket cicire, szoptatós párna segítségével az is megoldható. A lényeg, hogy nyugodt legyél, mert az elengedhetetlen a sok tejcihez. Sok sikert a szüléshez és jó babázást kívánok!
Az elsõ válaszoló vagyok megint. Azt elfelejtettem írni, hogy nekem 3 óránként szopiztak, amibõl 20-20 perc volt egy-egy baba. Aztán elõtte vagy utána peluscsere stb., vagyis nagyjából 1-1, 5 órám maradt a következõ etetésig. Az elsõ néhány hónap, amikor még esznek, meg alszanak, lényegében etetéssel és pelenkázással telik. Az még szerintem fontos, hogy mindkét baba ugyanakkor vagy legalábbis egymás után egyen és ugyanakkor aludjon is. Lehet, hogy szívtelenül hangzik, de ha csak az egyik lányom ébredt, hogy éhes, megetettem és aztán felkeltettem a másik babát is etetni. Igy szépen hozzászoktak a 3 óránkénti evéshez.
Szia! Nekem 9 hónapig sikerült szoptatni az ikreket. Igaz 4-szer begyulladt a mellem a nagy igénybevételtõl (40fokos lázam volt), de akkor sem hagytam abba a szoptatást. Nálam egyszerre szoptak, így egyik sem várt a másikra, valamint sokkal több tejem volt. A 2-3. hónapban annyi tejem lett, hogy lefagyasztottam kb. 20 litert, amit tejpépként megettek késõbb. Szép egészségesek voltak kiskorukban, most már 10 évesek lesznek. Boldog babavárást, könnyû szülést!
Szia! Nekem nem ikreim vannak, de amikor a szoptatásról nézelõdtem a neten, rengeteg infót olvastam az ikres szopiról. (La Leche Liga honlapja, Szoptatásért Magyar Egyesület stb.)Sõt kimondottan ikres baba-mama fórumok is vannak, ami segíthet, hogy felkészüljél a szoptatásra. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat! Néha már olyan jól belenyugszom ebbe az egészbe és nem félek semmitõl, de néha meg tisztára bekakilok, hogy mi lesz velünk?! Bízom benne, hogy nekünk is sikerül majd esetleg az együtt szoptatás vagy vmi "rend" beállítása. Mégegyszer köszi a válaszokat. Emese


Tudni fogom ha megmozdul? érezni fogom hogy ez most ő vagy kell néhány hét mire biztosra lehet érezni hogy ez nem lehet más csak a babám? Milyen érzés legelőször?

Legjobb válasz: Elõször 18 hetesen éreztem, mikor vezettem az autópályán! Nem lehetett összekeverni bélmozgással, mert annyira egyértelmû volt hogy belül lent a hasamban mozog valami!U

Elõször 18 hetesen éreztem, mikor vezettem az autópályán! Nem lehetett összekeverni bélmozgással, mert annyira egyértelmû volt hogy belül lent a hasamban mozog valami!U
Nagyon kellemes érzés, legalábbis nekem az volt. Érezni fogod, hogy ezt a baba teszi. Leírni nem lehet, ezt érezni kell, és érezni is fogod. Sok örömet és boldogságot!
A kérdező hozzászólása: és kb hol éreztétek elõször?egész ott lenn bikinivonalnál?középen vagy valamelyik oldalon?
Én nem tudtam, hogy õ az. De amikor elkezdett csuklani, akkor már sejtettem. :)
Én a 18. héten éreztem elõször. Teljesen lent a szeméremcsontom körül, olyan kis buborék szerû mozgást. Nagy boldogság volt!!Hidd el érezni fogod te is, hogy õ az! Sok örömöt hozzá! 35 hkm

37 hetes kismama vagyok! Ez lesz az elsö babám, honnan fogom tudni biztosra hogy megindult a szülés?

Legjobb válasz: általába onnan lehet tudni,hogy megindult a szülés hogy:vagy a nyákdug megy el elõszõr/ez nyálkás rózsaszines vagy véres valami/vagy a magzatvíz folyik el.ez lehet egyszerr de lehet csordogálva megy.vagy rendszeres idõközönkénti fájások.

általába onnan lehet tudni, hogy megindult a szülés hogy:vagy a nyákdug megy el elõszõr/ez nyálkás rózsaszines vagy véres valami/vagy a magzatvíz folyik el.ez lehet egyszerr de lehet csordogálva megy.vagy rendszeres idõközönkénti fájások.
Vagy elfolyik a magzatvíz, vagy beindulak a fájások. Azok pedig FÁJNAK. Nagyon. Nem fogod összetéveszteni.
Szia! Ha attól tartasz nem fogod tudni mikor indul meg a szülés, hiddel rá fogsz jönni azonnal.

33 hetes terhes vagyok és nagyon félek attól, hogy nem tudom majd jól szoptatni a babámat, rosszul fogom csinálni. Ez normális, hogy félek? Honnan fogom tudni, hogy jól csinálom-e?

Legjobb válasz: Szia!Ne idegeskedj,majd a védõnõ segíteni fog biztos.Én sem tudom mi lesz elõre,de bízom benne nem maradok egyedül a problémámmal,ha lesz.Sok sikert,és ne aggódj!

Szia!Ne idegeskedj, majd a védõnõ segíteni fog biztos.Én sem tudom mi lesz elõre, de bízom benne nem maradok egyedül a problémámmal, ha lesz.Sok sikert, és ne aggódj!
Ezen mindenki átesik és a végén sikeresen szoptat. Akarni kell és a legjobb visszajelzés a babád lesz, hogy mindent jól csinálsz. Hagyd abba a rettegést, mert a baba érzi. A kórházban szülés után mindent megmutatnak majd, ha mégsem, addig kell a nyakukra járni, amíg megteszik. Ha van ismerõsöd, aki szoptat, beszélj vele, az nagyon megnyugtató tud lenni. Addig is: http://www.lll.hu/ Sok sikert!
NE FÉLJ!!!! Hidd el, hogy sikerülni fog. Jól fogod csinálni, és a legnagyobb segítséged a baba lesz! És azt is rajta fogod látni, hogy sikerült. Elégedett, nyugodt baba lesz! Nekem az elsõ gyereknél alig volt tejem, mindent megpróbáltam, de nem sikerült. (Azért ma már 10 éves és semmi baja!) A második terhességem alatt elhatároztam, hogy szoptatni fogok és azt hiszem elég jól sikerült. A kislányom 2 évig(!!) szopott. 10 hónapos koráig semmi mást nem is kapott, csak anyatejet, sõt még adtam is el lefejt tejet. Szóval akarat kérdése, és ott a segítség, a baba. Meg persze a védõnõ, a barátnõ. a szüleid. Sok sikert!
Nekem szulés utan a korházban nem volt végkép tejem.Amikor haza mentem megindult.Azota is 2 éve szoptatok.

19-hetes kismama vagyok! Ti mindenből újat vesztek majd a babának? Sajnos én nem fogok tudni. Hogy álltok ezzel?

Legjobb válasz: én 26 hetes pocis vagyok és van 3 nagy zsáknyi babaruhánk, egy teljesen új babakocsink, baba ágyunk, pelenkázónk, kis kádunk. És még egy fillért nem költöttünk. Szerintem a kis rugikon kívül amit 6os csomagban megkapsz pár ezerért nem fogok venni nagyon semmit. Használd ki a lehetõségeket, és ne szégyeld elfogadni ha valaki segít. Kevesen vagyunk olyanok akik több száz ezerért rendezik be a babaszobát, vesznek ruhát.

én 26 hetes pocis vagyok és van 3 nagy zsáknyi babaruhánk, egy teljesen új babakocsink, baba ágyunk, pelenkázónk, kis kádunk. És még egy fillért nem költöttünk. Szerintem a kis rugikon kívül amit 6os csomagban megkapsz pár ezerért nem fogok venni nagyon semmit. Használd ki a lehetõségeket, és ne szégyeld elfogadni ha valaki segít. Kevesen vagyunk olyanok akik több száz ezerért rendezik be a babaszobát, vesznek ruhát.
Szia! Nekünk van egy ismerõsünk akinek már nem kellenek a babacuccok. Megegyeztünk egy árban és mindent megvettünk tõle. Nem olcsó dolgai voltak de így is megérte. A mellszívótól kezdve a babakocsin át a pelenkázó, fürdetõ szekrényig minden megvan. Én örülök neki mert nem is lett volna kedvem ezek után szaladgálni arról nem beszélve, h. így a bolti ár töredékért vettünk meg mindent. Csak ruhát kell vennünk meg cumisüveget. Nálatok nincs valakinek valahol egy ismerõse aki esetleg örülne ha megszabadulna a sok babáscucctól?
Szia! Én kaptam jópár dolgot ismerõstõl. pl. babahordó, mellszívó, tejtárolók, cumik, pelusok. A ruhákat a turkálóban vettem. Csak egy szett új dolgot vettem neki, amit szülétésekor fognak ráadni. Azért gondoltam, hogy legyen valami új, amibe érkezik a világra.
Nekünk sajnos nem volt kisbaba az ismerettségi körünkben, így nem kaptunk semmit. Ágyat (kombi), kiskádat, kádállványt újat vetttünk, hordozót, babakocsit bizományiban, az új ár feléért. Miután végigjártam néhány jó nevû bébi áruházat, hogy 1-2 szép, különleges ruhát vegyek a kislányomnak, rájöttem, hogy ruhát csak turiból érdemes venni. Az én kislányomnak szinte csak turis ruhája van, és mindenki el van ájulva, hogy hol veszem ezeket a gyönyörû, egyedi darabokat. Ja és pl. 1 brendonos rugi árából leglább 4-5öt lehet venni (- Marks&Spencer, Next, stb. -) ami ezerszer jobb minõségû. Úgyhogy sztm attól, hogy használt valami, nem jelenti azt, hogy rossz is.
Én internetes aukciókon szereztem be a babakelengyét. Például teljesen új bergon kocsit, hordozóval, pelenkázótáskával, új kisággyal, babakáddal és állvánnyal 35ezerért sikerült megvennem. hülyének is megérte. ne keseredj, használd ki a lehetõségeidet.
Szia! Én nagyon sok mindent vettem használtan, szuper dolgokat, szuper áron! A bababörzén és a teszveszen is vásároltam. Nagyon megérte minden, a babakocsival sincs gond, pedig az is használt, a babahordozó is, meg csomó kis ruha... Ettõl függetlenül még simán kiszolgálja a következõ csemetét is!:-)
Sziasztok:D Nekem mázlim van! Második babámat várom és õ is kisfiú, így ami kell annak 90%-a megvan:D Én csak pár uj bodyt vettem már mert a C&A-ban 590.-ért volt akciózva, és igazán klasszak voltak. Én amit biztosan ujat veszek azok a textil pelusok, de más semmit. Felháborító hogy egy rugi meg hozzá egy kis felsõ a bababoltban 5000.-ft körül van.Ha valaki meg is veszi biztosan a szive szakad meg mikor pár hét után kezdi kinõni a picur:D Tökéletesen megfelelnek a babának a használt ruhák is.A mai világban sajnos meg kell ragadni minden adódó lehetõséget. nagyon boldog babavárást mindenkinek.
Mi is sok mindent kapunk, a testvérem gyerekei már kinõttek belõle. Gyerekágyat, pelenkázót, gyerekruhákat. Így is lesz sok minden amit meg kell vennem és az nem kevés pénz. Sõt én turiba is szoktam járni, és nagyon jó dolgokat találok néha. Én szívesen elfogadom, ez nem szégyen.
én is sokmindent kaptam, turiban vettem tüneményes ruhákat (abszolút nem látszik hogy használtak), viszont minden alkalommal, amikor mentünk bevásárlásra, akkor odaszaladtam a babaosztályra, hátha van valami akciós. pár napja pl. auchanban vettem 700 ft-ért 5 db-os kombidresszeket. ágyat is kaptunk- az használt, kádat karácsonyra -újonnan, babakocsit nagyszülõktõl újonnan. nem azt mondom hogy nem költöttem sokat, -csak mert nem tudtam megállni :) - de sajna van amibõl 2 van, mert vettem is, meg aztán kaptunk is. üdv, 38 hetes kismama
Szia!Szerintem ezen ne aggódj mert nekünk se minden új!A kiságyat is kaptuk és mivel fehér ezért áttudtuk festeni fehérrel.A ruhákat is úgy kaptuk.Egy pár ruhát kellett csak vennem meg fürdõkádat meg babakocsit.A babák nem tudják tönkre tenni a dolgokat mert 1-2hónap alatt kinövik a rucikat meg másnak se lesz baja mert mitõl is lenne!A vaterán is nagyon szép cuccokat lehet venni.Szép babavárást kívánok!5hós kislány anyukája.
Hát...Lehet, hogy sokan lepontoznak majd, de én kifejezetten szeretném, ha kapnánk pár dolgot ismerõsöktõl, mert mindent megvenni nagyon húzós! Szóval én biztosan elfogadom - ha használható. 7 hetes kismami
Szia! Én rengeteg ruhát baba börzén vettem 200-300 forintért, babakocsit kaptam használtat, kiságyat is, amit a párom lecsiszolt lelakkozott (szuper lett) Nagyon sok szép dolgot megvettem börzén fillérekért :D Kád pelenkázóval... És hát így se volt kevés a kiadás, el se tudom képzelni honnan szedtem volna össze annyit, hogy mindenbõl újat vegyek! Boldog pocakosodást! 40+5 hetes anyahajó
nagyon jo lett volna, ha kapunk, de nem. :( pedig elfogadtam volna orommel en foleg elektromos cuccokat vettem hasznaltan, mellszivo, legzesfigyelo, meg ilyenek.
Én csak azt tudom mondani, hogy örülhet az, akinek a rokonság be tud segíteni cuccokkal. Én is szinte mindent kapok majd. Sógornõm mindent ide ad. Ha meg kellene venni, akkor igen-igen bajban lennénk. Szerintem sokan vannak így. És a "használt" kis rucik sincsenek elhasználva. Hisz alig adod rá a ruhát és máris kinõtte. :) Mi ma vettünk kis badykat, de ennyi. Azért jó egy két olyan kis cucc, amit mi veszünk. De hozzáteszem, 50 %-os kiárusítással vettük, nagyon megérte! :) Még annyit! A férjem unokatestvéréék szinte mindent használtan vettek meg. TeszVesz, meg hasonló oldalakon. Viszont megtehették volna, hogy mindenbõl újat vesznek. Ketten együtt egy milla a havi nettójuk. Szóval nem az a legfontosabb, hogy új e vagy sem! 21 hetes kismami
Az a helyzet, hogy sajna a bababoltokban azon az elven, hogy az ember nem sajnálja a gyerekére a pénzt, maximálisan lehúzzák az embert.Mi még most tájékozódunk, mi mennyibe kerül, de eszméletlen árak vannak a bababoltokban.pl. az egyikben olyan gyatra, gyenge kiságyat árultak 15 ezerért, hogy szerintem az még egy csecsemõt se nagyon bírt volna el, nem hogy azt, hogy a baba felálljon vagy mozogjon benne.A teszveszen és a vaterán nagyon sok jó és olcsó dolog van, pl. vettem már ott nagyon szép plüssrugit 500-ért, ami még a kínaiban is 2500-ba kerül.Szerintem nincs ezen mit szégyelni, nem mi tehetünk róla, hogy az infláció nõ, a fizuk meg nem, hiába dolgozunk rendesen.Minden jót nektek!
Szia. Mi sem vettünk mindenbõl újat. Ami új volt, a babakocsi, a babakád, a pelenkázó szivacs, a ruhákat egy turiból szereztük be, de szinte mindegyik márkás, és minden anyuka kérdezi, hogy hol vásárolok, mert nagyon szép kis rucik, és olyanok, mintha teljesen újjak lennének. A pelenkázó komód, és a kiságy használt, így tényleg olyan minõségi kiságyat tudtam venni, amit újonnan nem tudtam volna kifizetni, mert tölgyfából van mind a kettõ. Szóval nem vettünk mindent újjonan, és egy kis rossz érzésem sincs ettõl. Boldog babavárást! 7 hetes kissrác anyukája.
Szerintem nõ a foga, és azzal hogy rágcsálja a kezét jó neki.
Adjál mindkét kezébe kanalat meg egy kistálba külön neki kaját.Hadd próbálkozzon az evéssel.Lehet, hogy már önállóan akar enni. És amíg nincs a szájában a kanál, addig te is tudod becserkészni neki a falatot.
Szerintem is jó módszer, ha neki is adsz kiskanalat. Mondjuk nálunk nem mindig jött be, mert azt is csak bedugaszolta a szájába. :D Ha nagyon csápolt, és már több kaja volt máshol, mint a gyomrában, egyszerûen eléje kötöttem egy textilpelust, így nem tudott a szájába nyúlni.
Nem tudom megoldható e, az én babám csak 4.5 hós, de "külsõ" segítséggel az elején mindig lefogja a férjem a kezét, és akkor pár perc után nem csápol, csak szorongatja. El sem tudom képzelni, mi lesz, amikor nem napi egyszer kell sûrûvel etetnem, mert ugye általában egyedül vagyunk a bébivel. Az ok szerintem egyszerû (az én bébimbõl kiindulva): abban a korban van, amikor mindent a szájával "néz meg", mindent bele akar pakolni. (Az enyémnek már 2 foga van, és még nem jön a harmadik, szóval nem a fog miatt, hanem mert mindent a szájukba vesznek, orális korszak :) )

Babóm 3és fél hós, én most kezdtem el vérezni, ez már lehet a menszi és ettől még fogok tudni szoptatni?

Legjobb válasz: Szia! Nekem szülés után a 6. héten jött, meg, most 13 hetes a kislányom, és még szoptatok.

Szia! Nekem szülés után a 6. héten jött, meg, most 13 hetes a kislányom, és még szoptatok.
Ez már menszi, és simán tudsz szoptatni mellette. Talán csökken egy kicsit a tejmennyiség, és más a tej íze, de ez pár nap alatt helyreáll. Öt héttel a szülés után jött meg nekem, de azóta is vígan szoptatok. (egy éve)
Lehet, és fogsz tudni, de lehet babád megérzi, és az is lehet, nem fogadja el a tejet. Nagylányommal nem volt iylen gond, semmit nem érzett meg belõle...
A kérdező hozzászólása: remélem is hogy fogom még tudni szoptatni, mindenesetre most reggel még szopizott

Az orvos szerint a babám nagyon lennt van a medencémben, már a 29. -ik héttöl. A feje is nagyon lennt van, már bevan illeszkedve. Ez azt jelenti, h nem fogom tudni végig kihordani?

Legjobb válasz: Szia Nálam ugyan ez volt annyi idõsen a helyzet,és ahogy nõtt egyre kellemetlenebb volt ahogy a fejét mozgatta :S 39.hét 4. napon született

Szia Nálam ugyan ez volt annyi idõsen a helyzet, és ahogy nõtt egyre kellemetlenebb volt ahogy a fejét mozgatta :S 39.hét 4. napon született
Szia! Nálam is kb. ugyanez volt. Plusz az "utolsó" vizsgálatnál megállapított a doki két ujjnyi méhszájat. Aznap meg is lett a babó 38 hetesen. A beilleszkedés még nem jelenti azt, hogy nem fogod végig kihordani, a méhszájtól és sokminden mástól is függ.
A kérdező hozzászólása: igen, a méhszáj ki is nyilt 1 ujjnyira, meg a méhnyak megrövidülve 1cm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!