Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátlót szeretnék. zajlik (4 db)

Fogamzásgátlót szeretnék. Hogy zajlik ez az egész vizsgálat és mennyibe kerül a magándoki és a tabletta ára milyen összeg körül mozog? 3 honapra elég ugye?

a barátommal lassan 2 éve leszünk együtt és már idejének látom h fogamzásgátlót szedjek!neki is sokkal jobb ha elmehet bennem nem??

Legjobb válasz: Az én magándokimnál ezek a vizsgálatok 6000 Ft-ba kerülnek, de 5000-10000 Ft-ért vizsgálják a betegeket. A vizsgálat elõtt kérdéseket tesz fel neked pl. - mi a panaszod/mi más egyéb ok miatt mentél hozzá (fogamzásgátló felírásánál tõlem megkérdezte, hogy én eddig mivel védekeztem), - a menstruációdról (mikor volt utoljára, rendszeres-e), - rákérdez korábbi betegségekre vonatkozólag is (nõgyógyászati betegség, mûtét), - gyógyszerallergiád van-e Ezután le kell vetkõznöd alulról, és fel kell feküdnöd a nõgyógyászati vizsgálószékbe. Kívülrõl megnézi a külsõ nemi szerved, hogy nincs-e valami rendellenesség vagy más probléma. Ezután hüvelytükör segítségével megvizsgálja a hüvely és méhnyak területét, hogy nincs-e vele valami probléma (pl. váladékozás, gyulladás). Kolposzkóppal (olyan mint egy távcsõ)nagyított képen is megnézi a méhszájat. Ezután kenetet vesz a rákszûrésre a méhnyak területérõl. Ezután két kézzel áttapintja a kismedencei szerveket (méh, petefészek), hogy kiszûrje a kóros elváltozásokat. Majd következik a mellvizsgálat: áttapintja a melleidet, hogy nincs-e csomó vagy egyéb kóros elváltozás. Ha talál problémát, azt megvitatjátok, ott lekezel vagy felírt valamit. Ha nem talál semmit, akkor ír egy receptet és felvilágosít a gyógyszer használatáról, mûködésérõl és esetleges mellékhatásáról. A gyógyszerek 5000-6000 Ft-ba kerülnek, és 3 hónap elég, igen. Ha elfogy, akkor visszamész, és felíratsz újra. Az én dokimnál ez idõpontkérés nélkül mûködik és ingyenes. Gondolom, ez másnál is így van. Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett! :D Remélem, tudtam segíteni. :)

Az én magándokimnál ezek a vizsgálatok 6000 Ft-ba kerülnek, de 5000-10000 Ft-ért vizsgálják a betegeket. A vizsgálat elõtt kérdéseket tesz fel neked pl. - mi a panaszod/mi más egyéb ok miatt mentél hozzá (fogamzásgátló felírásánál tõlem megkérdezte, hogy én eddig mivel védekeztem), - a menstruációdról (mikor volt utoljára, rendszeres-e), - rákérdez korábbi betegségekre vonatkozólag is (nõgyógyászati betegség, mûtét), - gyógyszerallergiád van-e Ezután le kell vetkõznöd alulról, és fel kell feküdnöd a nõgyógyászati vizsgálószékbe. Kívülrõl megnézi a külsõ nemi szerved, hogy nincs-e valami rendellenesség vagy más probléma. Ezután hüvelytükör segítségével megvizsgálja a hüvely és méhnyak területét, hogy nincs-e vele valami probléma (pl. váladékozás, gyulladás). Kolposzkóppal (olyan mint egy távcsõ)nagyított képen is megnézi a méhszájat. Ezután kenetet vesz a rákszûrésre a méhnyak területérõl. Ezután két kézzel áttapintja a kismedencei szerveket (méh, petefészek), hogy kiszûrje a kóros elváltozásokat. Majd következik a mellvizsgálat: áttapintja a melleidet, hogy nincs-e csomó vagy egyéb kóros elváltozás. Ha talál problémát, azt megvitatjátok, ott lekezel vagy felírt valamit. Ha nem talál semmit, akkor ír egy receptet és felvilágosít a gyógyszer használatáról, mûködésérõl és esetleges mellékhatásáról. A gyógyszerek 5000-6000 Ft-ba kerülnek, és 3 hónap elég, igen. Ha elfogy, akkor visszamész, és felíratsz újra. Az én dokimnál ez idõpontkérés nélkül mûködik és ingyenes. Gondolom, ez másnál is így van. Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett! :D Remélem, tudtam segíteni. :)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!nagyon aranyos vagy

Hogyan zajlik? Sziasztok! Fogamzásgátlót szeretnék felíratni a nõdokival de még nem voltam fiúval megnéz gyógyszer felírás elött vagy nem?

Legjobb válasz: Nekem csak végigkérdezte h milyen bajok fordultak már elõ a családban meg h velem minden rendben van-e... Mivel szûz voltam nem csinált semmit ott..

Nekem csak végigkérdezte h milyen bajok fordultak már elõ a családban meg h velem minden rendben van-e... Mivel szûz voltam nem csinált semmit ott..
A kérdező hozzászólása: És kaptál gyógyszert?
Ne haragudjatok, de a tabletta felírása elõtt minimum egy labortesztre szükség van, ha lelkiismeretes a nõgyógyász, hogy biztos ne okozzon gondot a cucc.
Szerintem méhnyakrák szûrés alap ilyenkor... de lehet tévedek...
Amikor elõször elmentem nõdokihoz, hogy gyógyszert szeretnék íratni, de még szûz vagyok, akkor szépen hazaküldött h veszítsem el a szüzességem, mert rákszûrést csak azután tud csinálni. Tehát ha elmész, nem fog megnézni, de ha tényleg lelkiismeretes, akkor gyógyszert sem fog felírni...

Fogamzásgátlót szeretnék már szedni! Lassan 2 éve leszek együtt a barátommal és már ideje h elmenjek nögyógyászhoz! 18 éves vagyok! Kérdésem h hogy zajlik le ez az egész? és h fizetni kell a nögyógyásznak?

Legjobb válasz: Magánrendelésen fizetni kell, SZTKson tudtommal nem. Elõbbi szerintem kellemesebb, de utóbbi sem szörnyûség. A vizsgálat orvos, páciens és gyógyszerfüggõ. Én úgy kaptam hogy csak egy ultrahangot csináltak, van akit teljes vérvizsgálatra és teljes nõgyógyászatira küldenek. Kérdezz meg valakit aki az általad kiválasztott dokinál volt már ilyenért.

Magánrendelésen fizetni kell, SZTKson tudtommal nem. Elõbbi szerintem kellemesebb, de utóbbi sem szörnyûség. A vizsgálat orvos, páciens és gyógyszerfüggõ. Én úgy kaptam hogy csak egy ultrahangot csináltak, van akit teljes vérvizsgálatra és teljes nõgyógyászatira küldenek. Kérdezz meg valakit aki az általad kiválasztott dokinál volt már ilyenért.
Én amikor iratni akartam, simán megvizsgált a doki, hideg kacsa meg gumikesztyû, meg elküldött vérvételre, egy családi örökölhetõ betegség miatt. Abszolút nem vészes az egész. Fizetni csak magándokinál kell. Oda menj ahova tartozol orvosilag.
A magándokit javaslom, ott elvileg kedvesebben bánnak az emberrel.:) Ha elõször mész, csinálni fog neked rákszûrést, megvizsgálgat, egészséges vagy-e... A tabletta elõtti körülményesség a nõgyógyász lelkiismeretességétõl függ! Valaki kér vizeletmintát, vérvételt is; jelzem tõlem nem kért semmit, csak felírta a Novynettet csak úgy találomra és kész! De szerintem ragaszkodj hozzá, hogy legalább vérvétel alapján döntsön, mert úgy érzem nekem ez a gyógyszer nem megfelelõ... A fizetés dolgot pedig a doki a végén közli, mennyivel is tartozol! Úgy általánosságban 7000Ft-ot lehet elkér, ha alaposan megnéz!
Én utoljára magánúton voltam, mert gyógyszert váltottam. Rákszûréssel együtt 4500 Ft-ot fizettem. Engem kifejezett kérésemre sem küldött el sem vérvételre, sem pedig májfunkcióra (ez a legfontosabb állítólag). Ettõl függetlenül csak jót mondhatok az orvosról. Elõször leültet, megkérdezi miért mentél, aztán megvizsgál. Elõször megvizsgálja a belsõ szerveidet úgy, hogy egyik ujjával a hüvelyedbe nyúl, a másik kezével pedig a hasfaladat nyomkodja meg. Ez nem fájdalmas, kivéve, ha összeszorítod (idegesség miatt) a hüvelyi izmaidat. A rákszûrésnél egy spekulumnak (ez egy fém bigyó, erre mondta az egyik hozzászóló, hogy hideg) nevezett eszközt dug a hüvelybe, ez egy kicsit kellemetlen, feszítõ érzéssel járhat, de ki lehet bírni, és egy évben csak egyszer van ilyen. Kérdésedbõl azt olvasom ki, hogy éltek szexuális életet, ebben az esetben a rákszûrés mindenképpen fontos, mert a HPV (ami a méhnyakrákot okozza) az óvszer falán is képes áthatolni. Akár SZTK-ba, akár magánorvoshoz mész a TB-kártyádat mindenképpen vidd magaddal. Ha pedig magán, akkor érdeklõdj jól körbe, mert vannak, akik pofátlanul sokat kérnek azért a negyed óráért.

Fogamzásgátló tablettát szeretnék szedni és ezért mennék dokihoz. Hogy zajlik az első nőgyógyászati vizsgálat?

Még soha nem voltam, ezért szeretném ha leírnátok mit csinál els? alkalommal.

Legjobb válasz: Én egyszer voltam csak,szintén ilyen okból.Szerencsém volt,mert a doki csak megultrahangozott,kérdezte,h volt-e már nemi aktus és trombózis vagy ilyesmik a családban és ezután fel is írta a gyógyszert.

Én egyszer voltam csak, szintén ilyen okból.Szerencsém volt, mert a doki csak megultrahangozott, kérdezte, h volt-e már nemi aktus és trombózis vagy ilyesmik a családban és ezután fel is írta a gyógyszert.
Szia! Gondoltam segítek kicsit. Én 17 éves vagyok és pont a héten voltam nõgyógyásznál (ekõszõr) Tablettát feliratni. Szóval elmentem, mindenki azt mondta ne legyek félõs az orvosnál, mert azt nem szeretik, szépen határozottan mondtam mit akarok, megvizsgált (egyáltalán nem fájt amin csodálkoztam, mert azt mondják kellemetlen) Tudod az a szokásos nõgyógyászati vizsgálat, és néhány kérdés szûz vagyok e még stb. SZóval szerintem nem olyan borzasztó, ki lehet bírni nem kell izgulni. Elküldött vérvételre, ugye az is kell a feliráshoz (legalábbis jobb orvosoknál) Vérvétel hát nem volt a legjobb érzés, de nem fáj annyira. Egyébként mivel elõször voltam rákszûrést is csinált ehhez is kellett a vérvétel. Szóval ezzel a kis történettel azt akarom mondani, hogy nem nagyon kell parázni Tõle. Sokan magándokikat írnak, meg hogy menj anyukáddal:S annyira nem értek azzal egyet hogy magándokik, meg anyuka... Egyik ismerõsöm magándokihoz ment, kifizetett vagy 8-10 ezret, és még jól meg is bántotta az orvost azzal: "Hogyha nemi életet tudsz élni, akkor egy vizsgálatra is eltudsz egyedül jönni" (üvöltve) Sírva jött ki... szóval a lényeg bátran, mondd mitakarsz, és kész , egyébként minden beteg, minden orvos más, szóval lehetnek rossz tapasztalatok is :) SOk sikert, és csak pozitívan!!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ Mindkettõtöknek! :)
Csak nyugottan menj, amennyire tudsz, mert annál kellemetlenebb minél jobban parázol, streszelsz; állítólag.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!