Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátlót szeretnék szedni. Még (13 db)

Hány éves vagy?
Külföldön? Akkor mielõtt orvoshoz mész/mentek, nézd meg, hogy az adott országban nincs e valami szankciója a fogamzásgátló felíratásának a korodban. Ha pedig anyud tudja, akkor meg fogja érteni. Mondd azt, hogy jót tesz a ciklusodnak is, mert beállítja. (Ez az orvosnak is mondható)
A kérdező hozzászólása: a baj az hogy külföldön élek és a nyelvtudásom még nem elég jó. :S
elmész egy nõdokihoz és feliratod magadnak, kérni fog majd egy vérképet is anyudnak nem is kell róla tudnia
finnyás tinik. jó az gumival 35/f
A kérdező hozzászólása: gumival*
A kérdező hozzászólása: 1 éve járunk. nem szeretném többet gumivan. anyukám tudja hogy szexelünk. de nehezen beszélek vele errõl. szeretnék fogamzásgátlót szedni hogy ne kelljen gumi..
vegyetek gumit.
A kérdező hozzászólása: 16
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Olcsóbb fogamzásgátlót szeretnék szedni, mert a mostani (gracial) elég drága, a dokim meg persze mindig ezeket a nagyon drágákat ajánlja. Ti mit szedtek, és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Mennyibe kerül a Gracial? Én Lindynette 20-at szedek, ez 5500-6000 körül van 3 hónapra. Nem hiszem, hogy ár és minõség között lenne összefüggés, kérdezz rá a dokinál, hogy nem írna-e fel mást. Egyébként meg vagy vele elégedve? Ha nincsenek mellékhatások, és bevált, nem nagyon kísérleteznék, nehogy a másik rosszabb legyen.

Szia! Én Mercilont szedek, s ennek a 3 havija 7500 körül van.
Én Dianne 35-öt szedek, de lassan már ez is utól éri a Gracialt árban:( Sajnos azt vettem észre kezdenek a tabik egységárra beállni.Spórolni ezen nem nagyon tudsz, de próbáld meg bevonni a partnert is a finanszírozásba. Már milyen az, hogy Te köteles vagy védekezni, a szervezetedet hormonokkal terhelni, benne meg fel sem merül, hogy esetleg ezért cserébe valamit adjon. Vagy védekezzetek gumival, aminek a beszerzését az emberedre bízhatnál.
Barátnõm fogamzásgátlóját teljes mértékig én fizetem. Õ pedig szedi, vizsgálatokra jár. Szóval még én sem veszem ki az 50%-os részem a dologból. Õ Belara-t szed, 5500-6000 Ft (gyógyszertáranként változó az ilyen ugye)
Én is Yadine, az 8000 Ft.
kerdezz ra a dokidnal, amikor nekem felirtak a Yadinet, akkor megkerdezte, hogy milyen arkategoria legyen, mondtam, hogy mindegy, csak jo legyen, ez sem olcso, de ezek szerint felirhatott volna olcsobbat is.
Az alacsony hormontartalmú, és így a korszerû fog.gátlóknak megkérik az árát. ott még sajnos nem tartunk, hogy finanszírozza a TB. persze vannak olcsóbbak is, de azok elavultak, magasabb hormontartalmúak. az orvosod pont ezért ajánlja a drágább szereket, mert neked akar jót. én Milligestet szedek, 5500 ft 3 havi adag.
IGaza van a kérdezõnek.Gondolom a(kérdezõ)sem arra gondolt hogy 5ft legyen hanem kicsit olcsobb, mert van és nem kell egybõl a legdrágábbat szedeni, fõleg ha nem teheti meg az ember. Szerintem is a Lindinette a legjobb
Barátod nem ajánlotta fel, hogy fizeti felét? Enyémnél ez volt az elsõ, de mondtam neki, inkább lepjen meg valamivel néha, és ne a fog.gátlómat fizesse :)
Mennyibe kerül a Gracial? Én Lindynette 20-at szedek, ez 5500-6000 körül van 3 hónapra. Nem hiszem, hogy ár és minõség között lenne összefüggés, kérdezz rá a dokinál, hogy nem írna-e fel mást. Egyébként meg vagy vele elégedve? Ha nincsenek mellékhatások, és bevált, nem nagyon kísérleteznék, nehogy a másik rosszabb legyen.
Szia! Én Mercilont szedek, a barátnõm viszont Cypromix-et(remélem jól írtam), az árban kb 3000 Ft körül van, és 3 havi!
(elõzõ vagyok) a gestomix a lyndinette 20 utángyártott változata, ugyanaz a hatóanyag meg minden, csak olcsóbb :) ( 3 havi 4800 körül van)
SZIIIA. GESTOMIX-ot szedek ami ha jól emlékszem 4800 körül van. :)
A kérdező hozzászólása: egyébként most váltottam ki, 6400 Ft volt a 3 havi adag.
A kérdező hozzászólása: most sajnos nincs munkája a páromnak, és ezért nem is várom el, h felezzük. eddig mindig így volt, volt olyan is, hogy az egészet õ fizette ki. beszéltem közben a nõgyógyászommal, és mondta, hogy nem ajánlja a váltást, mert nekem pl a hüvelygyûrû sem volt jó, ami pedig a legkisebb hormontartalommal bír. átgondoltam, és szerintem vállalok még egy melót, így már talán ki fogok jönni. köszönöm a segítséget mindenkinek, nagyon rendesek vagytok!
Sajnos a minõséget meg kell fizetni, én is ezt szedem (7200 volt legutóbb)! Van 3 hónapra 3000 -ért a tri-regol, de az nagyon sz*r!
A kérdező hozzászólása: egyetemista vagyok, mellette teljesen önellátó, és amikor havonta kb 3 ezret kell beosztanod magadra, keresem a megoldást, hogyan lehetne kicsit mérsékelni a kiadásokat!
Tri-Regolt szedek már több mint egy éve, nekem semmi bajom tõle, nem mondanám hogy szar. 3000 Ft 3 havi adag. De attól függetlenül szerintem sem jó ötlet egy már bevált gyógyszert cserélgetni, bár tudom hogy addig nyújtózik az ember amég a takarója ér...
pesszárium miért nem jó?
Nézd meg a Pharmatex ajánlatát. Õk hormonmentes fogamzásgátlással foglalkoznak!
Gondolhatod, ha lenne ilyesmi senki sem szedné a hormontartalmu gyógyszereket! Rengeteg eszközös lehetõség van védekezésre, de gyógynövényrõl sajnos nem hallottam még.
Szia én Pharmatexet használok és nagyon bevált!
Szted ha lenne, akkor mégis ki szedne hormonokat? Óvszer pl teljesen hormonmentes, az nem jó? Vagy pharmatex, de azt csak megszakítással együtt.
14.04 sose megszakítással csinálom és évek óta ezt használom még sem volt soha semmi baj vele!
Örülj neki. De attól még elég közismert kifejezés a nõgyógyászok körében a pharmatex-baba. Nem túl megbízható. Nézegess pearl indexet.

Fogyókúrás tablettát szeretnék szedni, amellett, hogy fogamzásgátlót szedek. Befolyásolná-e bármilyen fogyókúrás készítmény -akár növényi akár, más eredetű-a fogamzásgátló hatását? Ha igen, akkor nem kockáztatom meg s nem veszek fogyókúrás tablettát.

Legjobb válasz: Én L-Karnitint szedek a fogamzásgátlóm mellett, de nem zavart bele. Szerintem nem fogja csökkenteni a hatását, csak akkor, ha többször lesz mellette hasmenésed, vagy ha orbáncfû tartalmú.

Én L-Karnitint szedek a fogamzásgátlóm mellett, de nem zavart bele. Szerintem nem fogja csökkenteni a hatását, csak akkor, ha többször lesz mellette hasmenésed, vagy ha orbáncfû tartalmú.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. Orbáncfû? miért?
Nem tudom pontosan, de gyengítheti a fog.gátló hatását. Nekem benne van a gyógyszerem betegtájékoztatójában, de gondolom majdnem az összesre ilyen hatással lehet. Ha biztosra szeretnél menni, akkor kérdezd meg itt: http://www.orvostudakozo.hu

Hogy mondjam meg anyumnak, hogy lefeküdtem a barátommal, és szeretnék fogamzásgátló tablettát szedni?

Sziasztok! fél éve vagyok együtt a barátommal, én 16 ? 19. eddig csak pettingeltünk, de tegnap vele vesztettem el, és nagyon jó élmény volt =)..anyummal beszélgetttünk a fog.gátló tabiról, fel is van iratva. megbeszéltük, hogy várjak még vele, de ha mégis akarom szóljak neki és talán kiváltja, de kiemelte VÁRJAK még vele!!! nos, hát szeretném a tabit szedni, csak nemtudom hogy mondjam meg anyunak, hogy ne kapja fel a vizet, hogy tegnap megtörtént a dolog? pls segítsetek, a gúnyolódó válaszokat mell?zétk légyszi! köszönöm =)

Legjobb válasz: Hàt,ha hazudsz,az sem jo,bàr ön öszintén soha sem tudtam anyummal ilyesmiket megbeszélni,màig nem tudja mikor vesztettem el,pedig màr 6 éve..... Nos ha nem akarod semmiképp megmondani,akkor kegyes hazugsàg,monnd meg neki,hogy te jobban éreznéd magad ha màr most elkezdhetnéd szedni,mert ugy biztonsàgban érzed majd magad . Tuti hogy érteni fogja,hogy hamarosan elveszted a szüzességedet. De tényleg ha màr eddig nyiltan beszéltöl vele rola,akkor szerintem ülj le és monnd meg neki,hogy: Any,ne haragudj ràm,én öszinte leszek most veled,màr nem vagyok szüz,de ne ijjedj meg,védekeztem gumival.... És még nem akarok teherbe esni véletlenül sem,ugyhogy légyszi a megbeszélt fogamzàsgàtlo tabit vàltsuk ki! Tuti hogy nem fog haragudni,szerintem büszke lesz,hogy megbizol benne! Csak egy nagy levegövétel,és hajrà!Monnd meg neki

Hàt, ha hazudsz, az sem jo, bàr ön öszintén soha sem tudtam anyummal ilyesmiket megbeszélni, màig nem tudja mikor vesztettem el, pedig màr 6 éve..... Nos ha nem akarod semmiképp megmondani, akkor kegyes hazugsàg, monnd meg neki, hogy te jobban éreznéd magad ha màr most elkezdhetnéd szedni, mert ugy biztonsàgban érzed majd magad . Tuti hogy érteni fogja, hogy hamarosan elveszted a szüzességedet. De tényleg ha màr eddig nyiltan beszéltöl vele rola, akkor szerintem ülj le és monnd meg neki, hogy: Any, ne haragudj ràm, én öszinte leszek most veled, màr nem vagyok szüz, de ne ijjedj meg, védekeztem gumival.... És még nem akarok teherbe esni véletlenül sem, ugyhogy légyszi a megbeszélt fogamzàsgàtlo tabit vàltsuk ki! Tuti hogy nem fog haragudni, szerintem büszke lesz, hogy megbizol benne! Csak egy nagy levegövétel, és hajrà!Monnd meg neki
Szia! Elõszöris gratulálok, hogy átestél életed egyik legszebb élményén és örülök, hogy ez tényleg szép is lett. Nem tudom, hogy mindenképp el szeretnéd mondani édesanyádnak, hogy már megtörtént köztetek az elsõ? Mert szerintem ez ebben az esetben mellõzhetõ lenne még. Odaállnál anyukád elé - hisz úgy gondolom, jó a viszony köztetek - és megkérnéd, hogy váltsa ki a tablettát, mert idejét érzed, hogy hamarosan szexuális életet élj a pároddal és fontos számodra a védekezés. Lehet, hogy nem örül neki annyira, hisz mindig ez õ kicsi lánya maradsz, de látni fogja rajtad, hogy igenis érett vagy már rá és komolyan szeretnéd és felelõsségtudat is van benned, hogy fontosnak találod a védekezést. Hidd el jobban kiakadna, ha abortuszra kérnéd a beleegyezését, vagy ha a segítségét kérnéd egy kisbaba felneveléséhez. Szóval annyira nem vészes a helyzet. Lehet szól 1-2 szót, hogy korai még szerinte, de hamarosan belátja majd, hogy ez nem így van. :) Sok sikert hozzá, szorítok neked!
ha már eddig eljutottál, a nehezén bõven túl vagy... Végülis akkor már nem fogja váratlanul érni a dolog. Simán mondd meg neki, sajnos lassan meg kell szoknod, hogy anyukád nem mindig örül a döntésednek, mert nehéz elfogadnia, hogy a kislánya felnõtt. Ne balhézz össze vele, csak mondd el, hogy ezt szeretnéd, és légy erõs, mert lehet hogy szomorú lesz. (nekem ez volt benne a legrosszabb... rosszabb volt, mintha leszidott volna:S) De tényleg gondolkozz el... Kb 50 éves korodig kell majd szedned... Biztos, hogy már most el akarod kezdeni? Nem ér rá, majd ha férjed lesz? Csak úgy mondom, 1 tanács. Sok sikert

Fogamzásgátlót szeretnék elkezdeni szedni. Még soha nem szedtem... Nőgyógyász ilyenkor csak kérdez vagy meg is vizsgál?

Legjobb válasz: Kérdez, megvizsgál, sõt szerintem elküld vérvételre is, hogy a legmegfelelõbb fogamzásgátlót tudja neked felírni. Nem kell megijedni.

Kérdez, megvizsgál, sõt szerintem elküld vérvételre is, hogy a legmegfelelõbb fogamzásgátlót tudja neked felírni. Nem kell megijedni.
A kérdező hozzászólása: És mért jobb az alacsony hormontartalmú? Amikor elmennék feliratni, akkor számít ha épp akkor jött meg?
A kérdező hozzászólása: Mért jobb az alacsony hormontartalmú?
Szerintem mondd meg neki, hogy valamilyen alacsony hormontartalmút írjon fel! Jobban mondva ragaszkodj hozzá!
A kérdező hozzászólása: Köszi! És mennyire szólhatok bele, hogy milyen fogamzásgátlót szedjek? Választhatok vagy a nõgyógyász ad amit, gondol?
21 vagy 22 napon keresztül Bocsi:)
vannak olyan tabletták, amelyek már az elsõ szemtõl védenek, de vannak olyanok, amelyek csak 1 hét után! az a legfontosabb, hogy betartsd azt, ami le van írva a tájékoztatóban! Ált. a mensi elsõ napjától kell elkezdeni szedni 21 vagy 22 nap után, majd 7 vagy 6 gyógyszermentes nap köv. mely idõ alatt megjön a mensid! Kérdezz nyugottan!
Attól függ milyen tabit szedsz, le lesz írva a tájékoztatón, van amelyik már a 7. napon véd.De ha tutira szeretnél menni, én azt mondom várj egy hónapot, addig kiegészíthetitek a védekezést.Üdv.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hány tabletta beszedése után vagyok teljes biztonságban? (ill hány napnak kell eltelnie az elsõ tabi után)
Van olyan orvos, aki teljes labort kér, meg uh-t, meg minden egyéb belgyógyászati vizsgálatot, de van olyan is, aki csak simán felírja!
Engem nem vizsgált meg csak megkérdeze, hogy olcsóbb vagy drágább tablettát kérek. Meg annyit mondott még, hogy fél éven belül kell egy rákszûrés.
Ha úgy kezded el szedni hogy szûz vagy, szólj neki akkor nem vizsgál meg, ez fontos.
Ha még szûz vagy, és nincs semmilyen problémád, nem valószínû hogy megvizsgál, ebben az esetben mindegy. Ha meg akar vizsgálni, akkor pedig legfeljebb visszamész egy héttel késõbb. Az alacsony hormontartalmú gyógyszer kevéssé zavarja meg a szervezet normális mûködését. Én viszont inkább azt javaslom, hogy kérd meg hog alacsony hormontartalmút írjon ha lehet, de mondd el pontosan mit szeretnél a gyógyszertõl (nem hízni, nagyobb mellet, nem nagyobb mellet, kevéssé pattanásos arcot, görcsmentes mensit, pontosabb mensit, hogy ne kelljen óvszert használni), és hogy mik a prioritások (inkább alacsony hormontartalom, inkább ne hízz, stb.). Az orvos tudni fogja melyik a megfelelõ gyógyszer. Én magas hormontartalmút szedek, azóta nem görcsölök, pontos, és alig vannak pattanásaim, terhes sem lettem, pedig a 12órás csúszások aztán ott vannak rendszeresen.
vannak fogamzásgátló implantátumok de az macerás maradjatok guminál.
A kérdező hozzászólása: de nem szeretnénk gumival nincs valami olyan mód hogy ne legyek terhes de gumi nélkül csinálhassuk ?
Akkor ne b.sszatok!
de van, egy pohár vizet kell inni. nem elõtte, nem utána, helyette... komolyan: kétféle biztonságosnak mondható fogamzásgátló módszer van: tabletta (illetve inplantátum vagy injekció) és a gumi. a többi a lutri kategóriája. tessék választani.
olvass utána a hüvelygyûrûnek.

8 hónapja szedtem a lindynette fogamzásgátlót és multhét vasárnapp vettem be az utolsó szemet mert nem akarom máár szedni. Még van 1 évem az iskolából és rá nemsokra kisbabát szeretnék. Elég az az 1 év hogy szüneteltetem a gyógyszert?

Legjobb válasz: Nem kell egy év szünet, dehogy! Honnan vetted ezt a butaságot? 2-3 hónap védekezést szoktak javasolni a tabi abbahagyása után babavállalás elõtt, de annak is csak az oka, hogy helyreálljon a normál ciklus, lehessen tudni a peteérés idõpontját, és a terhesség pontos korát.

Nem kell egy év szünet, dehogy! Honnan vetted ezt a butaságot? 2-3 hónap védekezést szoktak javasolni a tabi abbahagyása után babavállalás elõtt, de annak is csak az oka, hogy helyreálljon a normál ciklus, lehessen tudni a peteérés idõpontját, és a terhesség pontos korát.
Persze. A gyógyszer abbahagyása után a szervezetnek kb.4-6 hónapra van szüksége, hogy ismét helyrerázódjon, és megint legyen peteérés. Valakinél elõbb, valakinél késõbb.
Nem mindegy? Elõbb már nem tudod abbahagyni, a gyerekvállalás elõtt pedig úgyis elmész nõgyógyászhoz. Felesleges kérdés.

Érdemes fogamzásgátlót szednem? Barátom arra kért, hogy szedjek fogamzásgátlót, mert nem szereti a gumit, meg nem jó neki azzal.17 éves vagyok. Milyen következményei lehetnének a fogamzásgátlónak?

Mennyi ideig kellene szedni a fogamzásgátlót, hogy lehessen csinálni gumi nélkül?

Legjobb válasz: Menj el nõgyógyászhoz, õ megvizsgál. Ne hagyd, hogy csak úgy felírjon valamit, mert fontos elõtte a vizsgálat. Én pl. nem is szedhetek, mert trombózisra hajlamos vagyok, és annak a kialakulását elõsegítheti. 1 hét vagy 1 hónap, amíg hatni kezd.

Menj el nõgyógyászhoz, õ megvizsgál. Ne hagyd, hogy csak úgy felírjon valamit, mert fontos elõtte a vizsgálat. Én pl. nem is szedhetek, mert trombózisra hajlamos vagyok, és annak a kialakulását elõsegítheti. 1 hét vagy 1 hónap, amíg hatni kezd.
az a következménye, h szebb lesz a bõröd, nem fog fájni, amikor megjön, kevesebb vérrel fog járni, és ami a legfontosabb, nem leszel terhes.. de a barátodnak még 1 hónapig el kell viselnie a gumit, mert a tabi se hat mindjárt.. legalabbis, érdemes kivárni az 1. hónapot.. és inkább ez, mint h bedõlj a megszakitásos " védekezésnek "..
Szerintem 17 évesen nyugodtan szedhetsz, feltéve, ha te is szeretnél, nem csak a barátod kérésére teszed. A mai fogamzásgátlók szedése teljesen biztonságos, én 1 éve szedem, semmi bajom nincs tõle. Természetesen ha rendes a dokid akkor elküld vérvételre is, megvizsgál, és annak alapján írja fel a neked megfelelõt. A 15.szem tabletta után a védettség kialakul.
nem
Ezt szerintem neked kellene eldöntened. Mi amúgy 3 gumit szakítottunk ki 1 hónap alatt és még nem is a silány fajtából (durex), tehát ajánlanám biztonságérzet szempontjából. A mellékhatásokat elfogja regélni a nõgyógyász. Amúgy már elsõ nap hat, ha a ciklus elsõ napján kezded el szedni, de meg szokták várni vele az 1 hónapot. Általában lerövidül a ciklus 3-4 naposra és a görcsök is megszûnnek.
Hát...nézd...Csak akkor szedj tabit, ha te is szeretnéd. CSAKIS azért, mert a barátod azt szeretné, sztem még 17évesen ne kezdd el. Persze ha te is szeretnéd, akk miért ne? Én 18évesen kezdtem el szedni. Ja és nyugi, semmilyen következménye nem lesz. annyi h nem leszel terhes :p
tudhatnád, h semmit nem ér, h 10 évig szedted, annak nem maradnak ugymond.. nyomai. ahogy nem szeded, lehetsz terhes. de az is hülyeség volt, h csak 1 hónapokat tartottál, mint szünetet, mert legalabb fél évet kell.. csodálom, h ezt nem emlitette az orvosod. igy nem is csoda, h gond lett.. az hatalmas löket a petefészkeidnek.
Én is fogamzásgátlót szedek, és szerintem odfigyelt szedés mellett biztonságosabb mint az óvszer, mert nincs "hibalehetõség", minthogy elkap a hév és nem húzzátok fel, vagy elszakad, lecsúszik, kifolyik a sperma, mittudomén. Nekem a negatív mellékhatások közül csak a hangulatváltozás jött, nyûgösebb, hisztisebb vagyok néha, könnyebben elsírom magam, de azért nem komoly. Viszont nõtt tõle a mellem, a biztonságérzettõl nõtt a libidóm, egyáltalán nem fáj a menzesz, sokkal kevesebb a vér, és órára pontosan beállt. Én ajánlom :) Azért azt hozzá kell tenni, hogy csak komoly kapcsolatban van értelme, mert egy hónap mire hatni kezd kb, és az sem tesz jót a szervezetednek hogy szeded egykét hónapig aztán abbahagyod aztán egy hónap múlva megint el akarod kezdeni. Ráadásul a nemibetegségektõl sem véd, úgyhogy ha ismeretlennel csinálod, használj óvszert. És tényleg csak akkor szedd, ha te is akarod. Ja, fontos: OLVASD EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT. Baromi hosszú, de bogarászd végig, mert rengeteg fontos infó van benne, és az itt feltett kérdések nagy részére is választ ad. Nekem am felírták szülõi engedély nélkül is. 16/L
A legutóbbi válaszolóval értek egyet! Viszont egy fentebbi választ igen erõteljesen cáfolnék: 10 éve szedtem a gyógyszert, és besokallt a szervezetem a hormontípusra (vérezgetni kezdtem, ha kell, ha nem). 1 hónapra abba kellett hagynom, hogy tisztuljon a szervezetem. Azután újra el kezdtem szedni, elsõ levél után (a "gyógyszermentes" napokban), együtt voltam a barátommal, 2 napra rá megjött a megvonásos vérzésem, de csak 2 nap volt és elég silányka...Elmentem a dokihoz, mondta ez a gyógyszer sem tökéletes úgy néz ki, ne szedjem tovább, kapok másikat...Tehát megint kb 1 hónap semmi...közben voltam együtt megint a barátommal, de védekezés hiányában hüvelyi érintkezést mellõztük. 2-3 hét múlva elkezdtem furcsán érezni magam stb. Aztán gyanakodtam...terhességi tesztet vettem, pozítiv lett, vizsgálat után kiderült 5 hetes terhes vagyok! TEhát ennyit arról, hogy az elsõ nap meg az elsõ hét, na meg az is, hogy az elsõ levél után már védett vagy...az hogy elõtte 10 évig szedtem, még annak sem maradtak semminemû nyomai! A mai fogamzásgátló tabletták alacsony hormontartalmúak, ezelõtt 10 éve azt mondta az orvos 1 hónap és már véd, de ajánlatos a következõ levelet is kb félig beszedni, akkor már biztonságról beszélünk!
Ne azért szedj fogamzásgátlót, mert a barátod azt akarja... De marhára utálom az ilyen önzõ pasikat. Fogadok ha neki kellene szedni, akkor foggal körömmel tiltakozna... Nah mindegy. Elõnyei: - bármikor szexelhettek, nem kell gumiért rohangálni, ha épp nincs otthon - ha sokszor vagytok együtt, akkor olcsóbb - a legbiztonságosabb fogamzásgátló eszköz (ha az elkötést nem nézzük:D) - beléd élvezhet a párod, nincs para, hogy kiszakad, vagy véletlen odafolyik vmi... - ha szerencséd van szebb lesz a bõröd tõle - ha szerencséd van kicsit nõhet a melled is - rövidebb és kevesebb menzesz, kisebb fájdalommal Hátrányai: - trombózis kockázatát jelentõsen megnöveli, épp ezért cigivel együtt nem szabad szedni! - gyakori mellékhatások (amiket itt az oldalon is rendszeresen olvashatsz): hányinger, libidócsökkenés, hízás, fejfájás, rossz közérzet, ingerlékenység, közti vérzés, nagyobb hajlam a fertõzésekre. Ezek mellett persze még kismillió mellékhatása lehet, de ezek a leggyakoribbak. - a szedés után nem biztos, hogy helyreáll a peteérés. Ezen általában doki segíthet, de nem minden esetben... - minden nap idõben be kell szedni, nem szabad kimaradnia. Ha mégis kimarad, akkor kiegészítõ védekezés kell. Ha a tabletta mellett döntesz, akkor keress fel egy megbízható orvost. Ha nem akar megvizsgálni, csak felírja, akkor hagyd ott. Rákszûrés és vérvétel mindenféleképp kell, ha a családban volt trombózisos, akkor ilyen hajlamot is vizsgálnak. A doki hasraütésszerûen ír fel gyógyszert, mivel az eredményeidbõl csak azt látja, hogy szedhetsz-e tablettát. Tippel, és vagy bejön, vagy nem. Ha mellékhatások jelentkeznek, akkor megint elmész, és ír másikat. Alaposan olvasd el a betegtájékoztatót!!! A legtöbb dolog le van benne írva. Ha mégsem találsz választ vmire, akkor az ORVOST kérdezd meg, ne itt írj ki kérdést.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen:)
Ha már beállt a menzeszed akkor nyugodtan szedhetsz fogamzásgátlót. Elõtte ki kell, hogy vizsgáljon az orvos, csak így írhat(na) fel. Általában 1 hónapig kell szedni, de a betegtájékoztatóban minden benne van. Nem kell szülõi beleegyezés, de azért jó ha tudnak róla, meg hát nem éppen pénztárcakímélõ. Olyan 3000-9000 között mozog az ára. Én Nuvaringet használok (hüvelygyûrû), ez 9100 három hónapra. A Mercilon is 9000 körül volt, de azt már nem szedem, mert nekem nem jött be. A többirõl nem nagyon tudok nyilatkozni, de neten utána tudsz olvasni. Remélem segítettem. 20N
a tabitól nem lehetsz terhes.. max. a védekezés nélküli szextõl.. amugy én 2 évig szedtem, és nem lettem az.
A kérdező hozzászólása: igazából nekem is jobb gumi nélkül, de mégis félek, h nem e lehetek a tabitól véletlen terhes. ha pl elmegy bennem
bocsi, szerintem önzõ a barátod, hogy azért akarja, hogy tablettát szedj, mert neki derogál a gumi... de te tudod. én azért kezdtem el szedni, mert én akartam, és nem azért, mert valaha is kért rá a barátom. neki a gumi is megfelelt. egyébként 17 évesen már nem feltétlen kell szülõi beleegyezés, legalábbis nekem sosem kérdezték, ott van e anyukám:) én is ennyi idõsen kezdtem el szedni. negatív hatásai nálam ezek voltak: iszonyú ingerült voltam 2 hónapig. egyébként más nem. de lehetnek vérzési rendellenességek, lehet, hogy a szervezeted nem bírja... de ez úgyis rajta lesz a használati utasításon. nálam jótékony volt, hogy nõttek a melleim, kevesebb pattanásom van sokkal, rövid a vérzésem, és nem is fáj annyira. novynette-t szedek, és 3 havi adag 6500 ft körül van, de sokszor függ gyógyszertártól is.
ne az árát nézd.. nem ezen kell spórolni.. amugy az enyém a legujabb fajtából való, yaz, 10 euró volt 1 hónapra. a mercilon meg kb. 5 euró volt, 1 hónapra. de mercilont még 2 éve szedtem, de a yaz-nek sztem azóta nem változott az ára.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) még 1 olyan kérdésem lenne, hogy milyen árba vannak átlagban?
Ez a gyógyszertõl függ. De mindint meg fogsz tidni a dokitól, ill. a gyógyszer tájékoztatójában :)
A kérdező hozzászólása: és ha eltelt x idõ akk utána el is élvezhet bennem? meg mennyi az esélye a terhességnek?
A kérdező hozzászólása: és kell szülõi beleegyezés?? vagy vmi?
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat! hasznosak:)
szptatás alatt csak a cerazettet lehet szedni ha nem szoptatsz akkor nem tudom
Igen! Ha szoptatsz a Cerazette nagyon jó! Én most hagytam abba 2 év után, és nem híztam tõle...De nem is fogytam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de sajnos nincs tejcsim, nem szoptatok :(
Én Yasminelle-t szedtem, nem hogy híztam, fogytam tõle... :-)
Sok nagyon jó készítmény van, de nem biztos, hogy neked is az lenne a legjobb, ami másnak. Mindenképp doki mondja meg, számodra melyik lenne a legjobb megoldás.
a spirál 100 %-os és nem zavarja a hormonokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!