Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátlót szeretnék szedni (86 db)

Fogamzásgátlót szeretnék szedni, mi a véleményetek erről?

18 éves lány vagyok. 11 éves korom óta menstruálok, 12-13 éves korom óta teljesen beállt a ciklusom (egyenletes vérzés, napra pontosan ki lehet számolni mikor jön meg és mikor múlik el). Nem tudom ez mennyire számít, de testileg is feln?ttnek érzem magam, úgy érzem a testem túl van a tinédzser korszakon. (pl. már évek óta nincsenek pattanásaim, 4 éve egy centit sem n?ttem).

Legjobb válasz: Én 17 éves korom óta szedek fogamzásgátlót. Ismerem a saját egészségemre és a környezetre gyakorolt hatásait is (orvosnak tanulok, a hatásmechanizmust is ismerem). Ennek ellenére mégis a gyógyszer szedése mellett döntöttem. Felsorolom az érveimet, amik nem 100%-ig helytállóak, én magam sem értek mindig egyet velük, mégis ezt találtam a legjobb megoldásnak. Szóval: 1. Elõször is azért merült fel bennem a gyógyszer szedése, mert a barátom elõzõ barátnõje allergiás volt a gumira, így gyógyszert szedett, tehát a barátom kb sosem szexelt óvszerrel. Nem kérte, hogy szedjek gyógyszert, tudom, ha abbahagynám, semmi baja nem lenne az óvszerrel. De mégis ez a tény ültette el bennem a gondolatot. 2. A barátommal vesztettem el a szüzességem, és azt szerettem volna, ha akkor igazán magamban érezhetem, nem csak gumin keresztül. Így már hónapokkal azelõtt elkezdtem szedni, hogy megtörtént a dolog (már elõre elterveztem, hogy az évfordulónkon kapja "ajándékba")szüzességem is így, tehát már a vesztettem el, és azóta is csak akkor használtunk óvszert, mikor egyszer elfelejtettem bevenni a gyógyszert (kb fél év után), ill. mikor olyan egyéb gyógyszert szedtem, ami gyengíti a fogamzásgátló hatását. 3. Hosszú távon olcsóbb, mint mondjuk heti 4-5 óvszert elhasználni. 4. Kényelmesebb megoldás, akkor és ott esünk egymásnak, amikor és ahol csak akarunk. Valóban ez nem fõ szempont, de mégis egy szempont. Mi elég szenvedélyesek vagyunk, és nem jó, ha elrontja az egész varázsát a tény, hogy a barátomnak még óvszert kell húznia. Arról nem is beszélve, hogy ha nincs egyikõnknél se óvszer, akkor nem is kerülhet sor a dologra, pedig mi extrém helyeken is szeretjük csinálni. (Természetesen a gyógyszernél is ott a buktató, hogy elfelejtem bevenni, de gondoskodom róla, hogy ez ne forduljon elõ.) 5. Semmiféle mellékhatás nem jelentkezett nálam a gyógyszer miatt, így a szedése során sem merült fel bennem, hogy abbahagyjam. Szóval egyrészt a Te kezedben a döntés, hogy annak tudatában, hogy valamilyen szinten ártasz a szervezetednek és a környezetednek, szedni szeretnéd e a gyógyszert. A többi körülményt figyelembe véve (korod, mióta vagytok együtt, és az orvos valószínûsíthetõ igenleges válasza) szerintem szedhetnél fogamzásgátlót. 20/L

Én 17 éves korom óta szedek fogamzásgátlót. Ismerem a saját egészségemre és a környezetre gyakorolt hatásait is (orvosnak tanulok, a hatásmechanizmust is ismerem). Ennek ellenére mégis a gyógyszer szedése mellett döntöttem. Felsorolom az érveimet, amik nem 100%-ig helytállóak, én magam sem értek mindig egyet velük, mégis ezt találtam a legjobb megoldásnak. Szóval: 1. Elõször is azért merült fel bennem a gyógyszer szedése, mert a barátom elõzõ barátnõje allergiás volt a gumira, így gyógyszert szedett, tehát a barátom kb sosem szexelt óvszerrel. Nem kérte, hogy szedjek gyógyszert, tudom, ha abbahagynám, semmi baja nem lenne az óvszerrel. De mégis ez a tény ültette el bennem a gondolatot. 2. A barátommal vesztettem el a szüzességem, és azt szerettem volna, ha akkor igazán magamban érezhetem, nem csak gumin keresztül. Így már hónapokkal azelõtt elkezdtem szedni, hogy megtörtént a dolog (már elõre elterveztem, hogy az évfordulónkon kapja "ajándékba")szüzességem is így, tehát már a vesztettem el, és azóta is csak akkor használtunk óvszert, mikor egyszer elfelejtettem bevenni a gyógyszert (kb fél év után), ill. mikor olyan egyéb gyógyszert szedtem, ami gyengíti a fogamzásgátló hatását. 3. Hosszú távon olcsóbb, mint mondjuk heti 4-5 óvszert elhasználni. 4. Kényelmesebb megoldás, akkor és ott esünk egymásnak, amikor és ahol csak akarunk. Valóban ez nem fõ szempont, de mégis egy szempont. Mi elég szenvedélyesek vagyunk, és nem jó, ha elrontja az egész varázsát a tény, hogy a barátomnak még óvszert kell húznia. Arról nem is beszélve, hogy ha nincs egyikõnknél se óvszer, akkor nem is kerülhet sor a dologra, pedig mi extrém helyeken is szeretjük csinálni. (Természetesen a gyógyszernél is ott a buktató, hogy elfelejtem bevenni, de gondoskodom róla, hogy ez ne forduljon elõ.) 5. Semmiféle mellékhatás nem jelentkezett nálam a gyógyszer miatt, így a szedése során sem merült fel bennem, hogy abbahagyjam. Szóval egyrészt a Te kezedben a döntés, hogy annak tudatában, hogy valamilyen szinten ártasz a szervezetednek és a környezetednek, szedni szeretnéd e a gyógyszert. A többi körülményt figyelembe véve (korod, mióta vagytok együtt, és az orvos valószínûsíthetõ igenleges válasza) szerintem szedhetnél fogamzásgátlót. 20/L
akkor még egyszer: ne ezekre a károgó vészmadarakra hallgass, hanem az orvosodra ;)
Én nem szedném. Kevesebb hormon van benne ugyan, de ahhoz épp elég, hogy kb. elvegye azt, amitõl nõ vagyok. Nincs peteérés, nincs egészséges menstruáció, mert az nem menstruáció ami a tabletta szedés alatt jelentkezik. Én szeretek nõ lenni és soha nem tömném a szervezetem hormonokkal. Szexelni óvszerrel is tudok, viszont egészségem csak egy van és nõiességem is.
Arról nem beszélve, hogy ezért van ennyi meddõség, többek között férfi meddõség, ezért van az, hogy az élõvilág madarak, állatok sem szaporodnak rendesen. A hormonokat a vízbõl kiszûrni nem lehet, ezt okozza a környezetnek. Engem furdalna a lelkiismeret. Nem vagyok greenpeace-es, de azért felelõsségérzete van. Csak azért, hogy nekem kényelmesebb legyen a szex nem éri meg ekkora áldozatokat hozni.
értelmes intelligens lánynak tûnsz a kérdésedbõl és a válaszodból kiindulva. ezért hát én azt javaslom neked, h menj el egy nõgyógyászhoz, mond el neki h tablettát szeretnél szedni. sztem vagy annyira értelmes h letudd szûrni h azaz orvos, akihez mentél mennyit foglalkozik veled. ha foglalkozik veled, úgyérzed odafigyel rád, akkor nyugodtan bízz meg benne. ha kétségeid támadnak, akkor esetleg keress fel egy másikat. ha betartod amiket írtál a kommentedben, és úgyérzed rátaláltál a neked megfelelõ orvosra, akkor nemnagyon van mitõl félned. ezeket a dolgokat pedig inkább az orvosoddal beszéld meg h "elveheti e a nõiességedet" mint ahogyan egyik kommentelõ is írta....és ne az itteni hozzászólókkal. mindenkinek vannak rossz és jó tapasztalatai egyaránt. ezzel az orvosok is tisztában vannak. mégis ha azaz orvos jó, akkor õ tudni fogja h neked szabad e és mit javasolt szedned.
Én is ezt mondom, az orvosával beszélje meg. Én leírtam mit gondolok, illetve leírtam az ismerõseim tapasztalatait. Nyilván vannak pozitív és negatív vélemények, ez a döntés a tiétek és emelem kalapom elõtted, hogy tényleg mindenrõl tájékozódtál, még a környezetrõl is :) Ha mindenki így végiggondolná..jobb lenne ez a világ.
Én csak annyit fûznék hozzá, hogy a tabletta is hajlamosít a gombára valamint a hüvelyszárazságra is. Engem kb. 1 évig kezeltek gombával, mire rájöttem (magamtól, mert az orvosok ezt elfelejtik közölni) hogy a gyógyszer az oka az egésznek. Abbahagytam, és láss csodát, 1 hónap múlva már semmi bajom nem volt. Szóval ha te gombára hajlamos vagy, akkor készülj fel hogy veled is ez lehet, és ha nem múlna el, ne hagyd hogy az orvosok felírjanak egy 10. féle kúpot, hanem inkább hagyd abba. Nekem csak rossz tapasztalataim vannak a tabival kapcsolatban: hüvelygomba, libidócsökkenés (nagyon durván), hangulatingadozás. Ezek miatt hagytam abba. Viszont miután abbahagytam jött a fekete leves: kb. 4 hónapokat késett a menzeszem. Lebeszélni nem foglak, mert ez a te döntésed, de jó ha ezekrõl tudsz elõtte.
Miért nem használsz hüvelykúpot inkább? Nem tudok róla, sokat, csak azt, hogy 10 perccel az aktus elõtt kell bevenni, és 3 órán keresztül hat. Kicsit borsos az ára, de legalább nem kell fogamzásgátló. Azért olvass utána ha gondolod, nem akarok hülyeséget beszélni.
a pharmatex helyett a patentex ovalt próbáld ki, a pharmatex nekünk se jött be...
A kérdező hozzászólása: Mindenképpen megbeszélem majd ezt a sok részletet az orvossal. Lesz egy hosszú beszélgetése az biztos... Sajnos kb 1 hónap várólista van nála szóval addig még 100x átgondolhatom. Kicsit utánaérdeklõdöm annak is, hogy melyik fajta tablettával vanak a legjobban megelégedve a használók. (kevés mellékhatás, biztos védelem) Persze majd az orvos eldönti, hogy mi a jó nekem, de azért nem árt tájékozódni. Mi is a patentex-et használtuk és azzal voltak a gondok. Mindenesetre azért se hajlom az ilyen jellegû fogamzásgátlás felé, mert szerintem nem elég biztonságos. Mégegyszer köszönöm a válaszokat. :)
Ezt neked kell eldöntened. Azok alapján, amiket leírtál, vszínûleg alkalmas vagy a szedésére (régóta menstruálsz és teljesen pontos), de persze kell még néhány vizsgálat (májfunkció, illetve ha elõfordult a családban trombózis, akkor trombózis hajlamot is szoktak nézni). Alapvetõen a tabletta tényleg talán a legkényelmesebb megoldás, és viszonylag aktív szexuális élet mellett olcsóbb is, mint az óvszer. A többi módszert én személy szerint nem tartom vmi biztonságosnak:) Viszont a személyes véleményem: Általában azok a nõk, akiknek soha nem volt problémájuk a menzeszükkel nem tudják eléggé "értékelni". Nekem sajna PCOS miatt nincs peteérésem (és menstruációm sem), így tudom milyen rossz... Ha vmi csoda folytán helyreállna a menstruációm, nincs az a pénz, amiért egy tablettával "kikapcsolnám". Túl nagy érték, csak sajnos sokan nem tudják, mert nekik teljesen természetes. A fogamzásgátlónak rengeteg mellékhatása lehet, amik elég gyakran elõ is jönnek egyébként. (fertõzések/gomba, libidócsökkenés, hüvelyszárazság, migrén stb....) De szerintem nem ez a legnagyobb probléma. Mert ha vmi mellékhatás jelentkezik, akkor abbahagyod és kész. De azt senki nem tudja neked elõre megmondani, hogy mi lesz akkor, ha abbahagyod. Ugyanis sok nõnek utána nem, vagy csak nagyon nehézkesen áll helyre a peteérése. Nem egyszer hallottam már, hogy vkinek tökéletesen pontos ciklusai voltak, aztán pár év tabi szedés után 4 havonta egyszer jött meg. Ami ugye azért kellemetlen, mert a legtöbben azért hagyják abba, mert babát szeretnének. És az peteérés nélkül igen csak nehéz:/ Igazából ez egy olyan dolog, amit neked kell eldöntened:) Ha neked kényelmesebb lenne, és megéri a kockázatot, akkor menj el egy lelkiismeretes orvoshoz és próbáld meg.
A mellékhatások teljesen egyénfüggõek! Ahogy írtam is, nekem SEMMI mellékhatása nem lett (több, mint 2 éve szedem), azon kívül, hogy beállt rendszeresre a ciklusom, és 8 napos helyett 5-6 napos. Ismerek olyat, akinek nõtt a melle, és olyat, aki hízott tõle, de olyat is, aki fogyott.. Ez teljesen változó, nem kell hinni a rémhíreknek, ha esetleg elkezdesz szedni, úgyis kiderül, ha mellékhatásokat okoz.
Bocsánat, most olvastam vissza, hogy írtam egy értelmetlen mondatot :D Szóval a szüzességem is már gyógyszer szedés mellett, óvszer használata nélkül vesztettem el. Emellett én megkérdeztem az orvosom, hogy akkor se lesz e semmi bajom, ha 10 éven át szedem a gyógyszert, és õ azt mondta, hogy mivel olyan alacsony hormontartalmú, nem kell félnem meddõségtõl, vagy bármi más problémától. Ezt nyilván nem tudja elõre megjósolni, de én hiszek neki/ benne. 20/L
Hát én anno megkérdeztem a gyógyszerész barátnõmet, õ azt mondta nem kell aggódni, van hogy nem indul újra a peteérés, de majd gyógyszerrel beindítják. Na most tényleg elõfordul, hogy nem indul újra, de hogy még utána is csak gyógyszerekkel lehessen gyerekem. :( Hogy nálad mi lesz azt nem tudom, de itt az oldalon is sokan írták már, hogy a menstruációjuk sem rendezõdött, és 1 éve babára várnak. Szóval nem csak elõnyei vannak. Mellékhatás: Hízás, barátnõmnél migrén, ami nagyon durva volt. Nem beszélve persze a libidóról, ami viszont azért elég fontos, elvégre azért szeded, hogy szexelj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Hüvelykú sajnos kizárva, mivel már próbáltuk és szörnyen kellemetlen érzés volt (elviselhetetlen forróság, ahogy elkezdett olvadni), plusz a mellékhatások között szerepel a gombás fertõzés lehetõsége, amit azonnal sikerült is összeszedni. Sajnos én is tisztában vagyok vele, hogy egyre inkább tele vannak a vizek ezekkek a hormonokkal, hallgattam is errõl egy érdekes elõadást, hogy ez az egyik oka a férfiak elnõiesedésének, bár nem tudom, hogy ebbõl mennyi igaz. Mindenesetre most engem nem az a szempont érdekelne, hanem inkább az, hogy késöbb nem lesz-e gondom belõle. Igazából én is hallottam sok rémtörténetet, hogy sokan lettek meddõk a használat után, és szerintem ennek több oka is van. 1. túl fiatalon kezdték el szedni, mikor még a nemi fejlõdésük nem fejezõdött be 2. nem tartották be az évente ajánlott pár hónap pihenõ szüntet 3. még a régi, magas horontartalmú gyógyszereket szedték A nõiségre reagálva pedig ez a része engem ennyire nem rendítene meg. Természetesen érdekes volt ilyen szemszögbõl nézni a dolgot, de leginkább arra lennék kiváncsi, hogyha ennyi idõsen elkezdem és teszem azt 26-27 éves koromban gyereket szeretnék akkor ez okozhat problémákat vagy sem. Nyílván ezt senki nem tudja megjsolni, de hogy mi a véleményetek errõl az érdekelne.
Nyilván el fog menni orvoshoz, de nem véletlenül kérdezett meg átlagembereket. Én pl nem az egészségre, hanem a környezetre gyakorolt hatásáról beszéltem. Nem hiszem, hogy egy orvos ezt elmondja, miért is mondaná? Nem az õ dolga. Ezért is kérdezett minket. Egyébként mibõl gondolod, hogy aki itt válaszol nem ért az eühöz? Az egy dolog, hogy a vélemények nagy százaléka laikustól származik, de sosem tudhatod ki netezik unalmas óráiban. Én már nem egy orvost láttam itt válaszolni.
Na ezt mondom én is. Annyi azért van benne, hogy se peteérés, se normális menstruáció ne legyen.
De annyi azért van benne, hogy mûvien szabályozza a menstruációt :)
orvosod megvizsgál és eldönti, hogy javasolja-e neked vagy sem ;), a mai minipillekben alig van hormon
Szia! a nuvaring hüvelygyûrûn nem gondolkodtál? Úgy hat, mint a gyógyszer, de kevesebb a hormontartalma. Én azt használom már az 5. hónapja, és meg vagyok elégedve vele. Pl péntek este kell felhelyezni a hüvelybe a gyûrût (nem lehet rosszul felhelyezni, mert úgymond megtalálja a helyét), bent van 3 hétig (de szex közbe, max 3 órára kiveheted), 3 hét múlva pénteken kiveszed, ekkor egy hét szünet lesz, ekkor jön a megvonásos vérzés, és rá 1 hétre pénteken este felhelyezed az új gyûrût...és így tovább. Annyi hogy ez drágább mint a gyógyszer. az egy havi adag 3800 ft, a 3 havi adag 9900 ft. Ja és az is elõny, hogy mivel ez nem a gyomorba szívódik fel, nem befolyásolja se a hasmenés, se a hányás, tehát abban az idõszakban is véd :) Szerintem gondolkodj rajta, ha pénzügyileg megengedheted. Mert ezt nem kell figyelni, hogy minden nap, mindig be tudd venni ugyanabban az idõben.

Hogyan mondjam el anyának, hogy fogamzásgátlót szeretnék szedni?

16 éves vagyok, 4 éve vagyok együtt a barátommal. Sajnos allergiás vagyok az óvszerre (próbáltunk már több fajtát, nagyon drágákat is, amik 1000-1200 forintok voltak de az se jó). Anyukám tudja hogy már voltunk úgy együtt, de a fogamzásgátlóról még nem volt szó. Hogyan tudnám ?t megkérni, hogy írassunk fel a n?gyógyásszal?

Legjobb válasz: hát mondd el neki, hogy allergiás vagy, és hogy már felelõsnek érzed magad a dolgokért, ezért szeretnél tablettát szedni, hogy véletlenül se történhessen semmi rossz...stb... sztem megfogja érteni, én 17 voltam mikor elkezdtem szedni hasonló okokból...

hát mondd el neki, hogy allergiás vagy, és hogy már felelõsnek érzed magad a dolgokért, ezért szeretnél tablettát szedni, hogy véletlenül se történhessen semmi rossz...stb... sztem megfogja érteni, én 17 voltam mikor elkezdtem szedni hasonló okokból...
Nem, nem lehet egyedül elintézni. És is anyukámmal megyek. Amúgy nekem anyum ajánlotta fel, hogy mennyünk el:) de egyébként mond el neki hogy megbeszéltétek és szerintetek így lenne a legjobb:)
Ha anyukád tudja, hogy élsz már a barátoddal nemi életet és elmondod neki, hogy az óvszertõl problémáid vannak, de nem szeretnél teherbe esni, ezért gyógyszert szeretnél szedni, akkor szerintem meg fogja érteni és segíteni fog neked ebben. Szóval ezeket mond el neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Csak nehéz elkezdeni, azért csak az anyukám:)
"Írassunk"? Egyedül nem megy? Bejelented neki, fogod magad és elmész dokihoz. Ennyire egyszerû. Nem értem, minek kell kísérgetni a lányokat nõgyógyászhoz?! Egyedül nem lehet elintézni?
Én nemsokára 18 vagyok, de z én anyukám (még pár hónappal ezelõtt is) kijelentette, hogy nem szeretné ha fogamzásgátlót szednék. Nem én dobtam fel a témát, csak annyit mondtam, hogy nõdokihoz akarok menni, mert még sosem voltam. De annyira nem érdekelte, hogy azóta sem tud róla, hogy elmentem dokihoz. És arról sem hogy már 3 hónapja tabit szedek.
enyém sem tudod róla addig, amíg nem látta meg.De inkább a tabi, mint egy terhesség. Teljesen egyet értett ezzel. Te anyukád is megfogja .
Miért is nem lehet egyedül elintézni? Anyuka úgyis max a rendelõig kísér egy 16 évest, nem fogja végignézni, ahogy a doktorbácsi turkál a csaknem felnõtt lánya vaginájában. Egyébként meg: "Anya, fogamzásgátlót szeretnék szedni."

Fogamzásgátlót szeretnék szedni, hogyan mondjam el anyukámnak?

Mindenképp el szeretném neki mondani, de mindig ahogy szóba kerül a szex téma, bárhogyan, azonnal elkezdi utálni a barátomat, és minden kihasznalós kis p*csnek elmondja... pedig tényleg szeret (és alapvetően anyukám is ezt gondolja, csak valamiért ezt a szext témát kerüli). 18 leszek nem sokára, és barátommal több, mint fél éve együtt vagyunk, úgy gondolom itt az ideje, hogy váltsunk óvszerről fog.gátlóra. Hogyan kezdeményezzek egy ilyen beszélgetést anyukámmal? (Tudja, hogy már lefeküdtünk, de nem hinném, hogy tudja, hogy ez nem egyszeri alkalom volt...)

Legjobb válasz: Szerintem ha megmondod neki, hogy lassan 18 éves vagy, szükséged van a szexre, és nem kerülheti folyton ezt a témát, és hogy óvszerrõl a fogamzásgátlóra akarsz váltani. (személyszerint az óvszert jobban preferálom, mert nagyobb a biztonság, de kinek mi) Ha elkezd kiabálni, akkor mondd meg, hogy úgyis csinálod a barátoddal, nem akadályozhatja meg, de legalább segíthetne (gondolom azért akarod elmondani, mert anyagi helyzetedben nem engedheted meg, és szükséged van a "támogatására") abban, hogy biztonságos legyen. Én rád bízom, de inkább vegyetek extra vékony óvszert, és azzal csináljátok, ne kockáztassatok:) sok szerencsét az anyukádhoz:) (én ezt már átéltem a lányommal 14 évesen jött ezzel, mondtam 16 éves korától szedheti, de inkább az óvszer, és sikerült meggyõznöm (most 15 és fél éves)) 40/F

Szerintem ha megmondod neki, hogy lassan 18 éves vagy, szükséged van a szexre, és nem kerülheti folyton ezt a témát, és hogy óvszerrõl a fogamzásgátlóra akarsz váltani. (személyszerint az óvszert jobban preferálom, mert nagyobb a biztonság, de kinek mi) Ha elkezd kiabálni, akkor mondd meg, hogy úgyis csinálod a barátoddal, nem akadályozhatja meg, de legalább segíthetne (gondolom azért akarod elmondani, mert anyagi helyzetedben nem engedheted meg, és szükséged van a "támogatására") abban, hogy biztonságos legyen. Én rád bízom, de inkább vegyetek extra vékony óvszert, és azzal csináljátok, ne kockáztassatok:) sok szerencsét az anyukádhoz:) (én ezt már átéltem a lányommal 14 évesen jött ezzel, mondtam 16 éves korától szedheti, de inkább az óvszer, és sikerült meggyõznöm (most 15 és fél éves)) 40/F
A kérdező hozzászólása: Nem anyagi dolgok miatt. Úgy gondolom, hogy én szexelek, szóval ezt zsebpénzbõl kell felesbe megoldanom a barátommal (kotonért sem õt küldöm el). Inkább a kivizsgálás miatt, hogy jó orvoshoz menjek, mivel vannak esetlegesen fennálló betegségek, amiket nem árt , ha kizárunk. Az óvszer is jó, de amennyit szexelünk, ahhoz túl drága (és csak a Durexben bízom). Mellesleg, sokszor csíp és utálok úgy szexelni, mert elveszi a hangulatát.
Rendes lány vagy:) Anno mindig nekem kellett vennem az óvszert, de a fogamzásgátló a lány dolga volt (szóval ilyen szempontból barátod is rendes). Amúgy akkor csak mondd meg, hogy te szeretnéd, ha meglenne köztetek a bizalom, és nem akarod elõle titkolni a dolgokat, de ha így viselkedik akkor kénytelen leszel, és szeretnéd ha melletted állna és segítene neked, nem pedig ellened lenne. Remélem meg fogja érteni:) amúgy engem mindigis inkább az óvszeres szex vonzott, de ki mit szeret. Mindenesetre az óvszer biztonságosabb, de persze ott van hogy nagyon drága (és jól teszed, nem érdemes olcsó óvszert venni...).
szerintem anyukád sem hülye, értelemszerûen tudja õ azt magától hogy ha már 1szer lefeküdtetek, akkor valószínûleg ezzel nem tudtátok le 1 évre a dolgot...:D ha egyszer volt szex, abból már logikusan következik hogy rendszeresen lesz is, nem fogja meglepni. Anyud félt, ha nincs oka utálni a barátod, akkor valószínûleg minden pasiban ellenséget lát ilyen szempontból :) én tablettaellenes vagyok személy szerint, de ha te azt szeretnél, akkor hozd fel az érveket hogy miért tartod jobbnak. Viszont NAGYON ügyelj a rendszeres szedésre.. egyik ismerõsömnek épp most volt abortusza tabi mellett:S:S
Hát ez így elég kellemetlen... Az én anyukám amikor elmondtam neki, hogy barátom van, egybõl õ akart engem nõdokihoz vinni, hogy felírassunk fog.gátlót, de én beszéltem le róla, mondtam, hogy jó nekünk az óvszer is (bár én a vizsgálattól féltem, nem pedig a hormonoktól). Nem tudom, erre a homokba dugom a fejem megoldással kinek tesz jót, mert neked biztosan nem, de szerintem saját magának sem. Korrekt dolog, hogy be akarod avatni anyukádat, de ha õ ennyire elzárkózik ez elõl, nem tudsz mit tenni. Azt mondtad, úgyis te meg a barátod fizetnétek a gyógyszert, tehát gond egy szál se. A nõgyógyászhoz nem kell anyukád engedélye.

Fogamzásgátlót szeretnék szedni. Melyik nőgyógyászt ajánljátok budapesten, főleg a III. kerületben?

ha lehet ne magánrendelést írjatok, köszi

Legjobb válasz: Én a Csobánka térre mentem (Békásmegyer, hévtõl 2 p) Dr. Dobos Györgyhöz fogamzásgátlót felíratni, nagyon szimpatikus, jó humoró, jó dumájú, kedves pasi. :) Lelkiismeretesen vizsgált, hüvelyi ultrahang, kenetvétel, rákszûrés, vér- és vizeletvizsgálat, beszélgetés, csak utána írt fel gyógyszert (Sensonette) ami tökéletesen mûködik eddig. :) Én õt mindenképpen ajánlanám, imádom. :) Ja, amúgy sztk, nem magánrendelés... szerdán délután van, azt tudom, de vhol biztos elérhetõ a rendelési ideje a neten.

Én a Csobánka térre mentem (Békásmegyer, hévtõl 2 p) Dr. Dobos Györgyhöz fogamzásgátlót felíratni, nagyon szimpatikus, jó humoró, jó dumájú, kedves pasi. :) Lelkiismeretesen vizsgált, hüvelyi ultrahang, kenetvétel, rákszûrés, vér- és vizeletvizsgálat, beszélgetés, csak utána írt fel gyógyszert (Sensonette) ami tökéletesen mûködik eddig. :) Én õt mindenképpen ajánlanám, imádom. :) Ja, amúgy sztk, nem magánrendelés... szerdán délután van, azt tudom, de vhol biztos elérhetõ a rendelési ideje a neten.
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Párkapcsolatban élek, és elhatározásra jutottunk, hogy fogamzásgátlót szeretnék szedni. Elegendő e az, hogy a megbízható háziorvosom írja fel a fogamzásgátlót?

Õ a novynette-t ajánlja.

Legjobb válasz: Én nem elégednék meg a háziorvosom ajánlásával, valszeg õ nem is vizsgált meg. Sztem menj el nõgyógyászhoz, aki tényleg a NEKED legmegfelelõbbet fogja felírni.

Én nem elégednék meg a háziorvosom ajánlásával, valszeg õ nem is vizsgált meg. Sztem menj el nõgyógyászhoz, aki tényleg a NEKED legmegfelelõbbet fogja felírni.
Ez nem a házidoki szakterülete, hanem nõgyógyászé! Az elsõ alkalommal mindenképp nõgyógyászhoz menj, aztán ha beválik, akkor már a hézidoki is adhat rá receptet!
Érdekes házidokid van. Az enyém csak nõgyógyász ajánlatára és max. egyéves rákszûrési lelet mellett hajlandó felírni a tablettát. A te tested, a te egészséged, de én kicsit félnék ettõl.
Csdak annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy nem csak akkor kell évente rákszûrésre menned, ha tabit szedsz, ez hülyeség! Egyébként is el kell/kellene járni, mert sosem lehet tudni. Erre ügyelj és ha mégsem szedsz tabit, akkor is menj el megvizsgáltatni magad!!!!
Nevelõapám háziorvos, édesanyám pedig diplomás ápolónõ, tehát mondhatom hogy jól ismerem a rendszert. Amikor elkezdtem fogamzásgátlót szedni, akkor õk mondták, hogy az elsõt a nõgyógyász írja fel, aztán a többit majd nevelõapám.Nem egy nagy was ist das.Nem mindegy, hogy azt a 300 vizitdíjat kinek fizeted. A rákszûrés meg nem a tabi miatt kell, hanem mert élsz nemi életet.A férfiak nemiszervén terjed egy olyan baci, ami a méhnyakrákot okozza.Míg ez a betegség korai szakaszban gyógyszeresen kezelhetõ, a késõn diagnosztizált esetek szinte 100%a halállal végzõdik.Lehet azért gondolod, hogy nem kellett eddig rákszûrés, mert óvszert használtál.De ha mész szépen megcsinálják neked egy füst alatt azt is.Meg egy teljes vérkép sem árt néha.
Az elsõt mindenképpen a nõdokinak kell felírni! Csináltat majd labort is, hogy megtudja, hogy neked melyik a legmegfelelõbb gyógyszer! Lehet a Novynette neked nem is lesz jó! (Csak így zárójelben jegyzem meg, hogy most kellett tabit váltanom, mert a dokim azt mondta, hogy amit eddig szedtem, Gracial, kivonták a forgalomból, közben kiderült, hogy nem is igaz, csak a csomagolás változott meg és nem lehetett egy darabig kapni. Na mindegy, felírta a Novynette-t, de nekem nagyon rossz! Émelygek, görcsölök össze-vissza! Úgyhogy megyek vissza, hogy írja fel a régit, mert a gyógyszertárban van már belõle! Jól ki...-ot velem! DE EGYÁTALÁN NEM BIZTOS, HOGY NEKED IS ROSSZ LESZ!)

Fogamzásgátlót szeretnék szedni. Mit kell róla tudnom?

Sziasztok! Mivel egyáltalán nem vagyok nyugodt a gumit tekintve, úgy döntöttem tablettát fogok szedni. Tudom, hogy az orvos majd mindent elmond, de azért érdekelne. Órára pontosan kell szedni? És mi az a megvonásos- azt hiszem így hívják- vérzés?

Legjobb válasz: Nem, az orvos nem mond el mindent.. kivéve, ha magánorvoshoz mész. El kell menned vérvizsgálatra, mert a többségük lusta arra elküldeni.. nem kell órára pontosan szedni, mert az ember nem robot. és igen, az a megvonásos vérzés.

Nem, az orvos nem mond el mindent.. kivéve, ha magánorvoshoz mész. El kell menned vérvizsgálatra, mert a többségük lusta arra elküldeni.. nem kell órára pontosan szedni, mert az ember nem robot. és igen, az a megvonásos vérzés.
A kérdező hozzászólása: De mi az? :D Az van a menstruáció helyett? Valószínûleg magánhoz fogok menni...
A legbiztosabb hatás valóban akkor érhetõ el, ha órára pontosan szeded. A megvonásos vérzés pedig olyasmi, mint a menstruacio. Kevesebb es rövidebb a tabletta miatt es a tabletta szünetben a hormon hiány miatt következik be.
Igen, az van helyette. De az nem igazi mensi. :) Mert ugye nincs megvastagodott méhfal, meg peteérés sem. A tabletta egy mesterséges terhességet idéz elõ, ezért nem eshetsz teherbe mellette. Most hagyjuk a kivételeket, ez az alapkoncepció. Nekem negativ tapasztalataim vannak..... de attól még sokaknak bevált. :)
A tájékoztatón rajta van, hogy mikor és hogyan kell szedni. Nem kell órára pontosan, de célszerü relativ azonos idöben szedni, mert 12 óránál több késés bizonytalanná teheti a hatását. Ezen kivül ha megszokott napirend szerint szeded (pl esti fogmosás vagy valami hasonló), akkor sokkal kevesebb az esélye, hogy véletlen kimaradna. A fogamzásgátló szedése alatt nincs menstruácó, hanem a 7 napos szünetben a hormonszint csökkenése vált ki (megvonásos - mert a tablettát ez idö alatt nem szeded) vérzést, amit sokan összetévesztenek a menstruációval.

Debrecenbenben vagyok egyetemista, fogamzásgátlót szeretnék szedni. A Klinikán merre érdemes elindulom ha szeretnék korrekt vizsgálatokat és normális dokit?

Nem vagyok helybéli, viszont az itteni személyes tapasztalatok leginkább terhességgel kapcsolatosak,máshol pedig nem tudok érdekl?dni.

Legjobb válasz: Bemész a fõbejáraton (kapu), elfordulsz balra, majd egyenesen, de nyugi mindenhol ki van írva merre kell menned, de, ha ez sem segítene, akk kérdezz meg nyugodtan vlkit, segítõkészek lesznek. Eljutsz az épület bejáratához, regisztrálnod kell (taj kártya, személyi stb.) és ezután vááársz...:) Utána behívnak, elmondod mit szeretnél, segítenek, még nem hallottam erre panaszt, csak lehet elég sokat kell várni. Én csak annyit tudok, h tinédzser ambulancián csütörtökön és pénteken nõi doki van, 10-tõl 2-ig.

Bemész a fõbejáraton (kapu), elfordulsz balra, majd egyenesen, de nyugi mindenhol ki van írva merre kell menned, de, ha ez sem segítene, akk kérdezz meg nyugodtan vlkit, segítõkészek lesznek. Eljutsz az épület bejáratához, regisztrálnod kell (taj kártya, személyi stb.) és ezután vááársz...:) Utána behívnak, elmondod mit szeretnél, segítenek, még nem hallottam erre panaszt, csak lehet elég sokat kell várni. Én csak annyit tudok, h tinédzser ambulancián csütörtökön és pénteken nõi doki van, 10-tõl 2-ig.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Lehet, hülye kérdés, (sõt, biztosan:D ) de a tini ambulancián mi a felsõ korhatár ?
Tolod a zöldet husi?
?
ha arra is kiváncsiak akkor igen
fogamzásgátlónál nem nézik.
:D :D :D kiégtem...
A kérdező hozzászólása: Nagyon ritkán, de nem szeretnék belefutni ilyenbe.
Csak akkor nézik ha azt a beutalón külön kérik ! Amire viszont alapos okk kell hogy legyen .
A kérdező hozzászólása: köszi! :)
Ezek a vizsgálatok olyan drágák, hogy akkor sem éri meg elvégezni, ha valakit ezért visznek be.
Hány éves vagy?
Külföldön? Akkor mielõtt orvoshoz mész/mentek, nézd meg, hogy az adott országban nincs e valami szankciója a fogamzásgátló felíratásának a korodban. Ha pedig anyud tudja, akkor meg fogja érteni. Mondd azt, hogy jót tesz a ciklusodnak is, mert beállítja. (Ez az orvosnak is mondható)
A kérdező hozzászólása: a baj az hogy külföldön élek és a nyelvtudásom még nem elég jó. :S
elmész egy nõdokihoz és feliratod magadnak, kérni fog majd egy vérképet is anyudnak nem is kell róla tudnia
finnyás tinik. jó az gumival 35/f
A kérdező hozzászólása: gumival*
A kérdező hozzászólása: 1 éve járunk. nem szeretném többet gumivan. anyukám tudja hogy szexelünk. de nehezen beszélek vele errõl. szeretnék fogamzásgátlót szedni hogy ne kelljen gumi..
vegyetek gumit.
A kérdező hozzászólása: 16
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Ha fogamzásgátlót szeretnék szedni akkor muszáj elmennem dokihoz? Vagy valaki más kiirathatja nekem?

Legjobb válasz: el kell menned, de az meg a másik kérdés, hogy legtöbb ismerõsömet meg se vizsgálta a doki, (pedig a városban több is van), és felírt nekik valamit. ezt a 18:00-ás válaszra írom, hogy vizsgálat nélkül kaphat gyógyszert, és akkor tényleg nem õ a hibás...

el kell menned, de az meg a másik kérdés, hogy legtöbb ismerõsömet meg se vizsgálta a doki, (pedig a városban több is van), és felírt nekik valamit. ezt a 18:00-ás válaszra írom, hogy vizsgálat nélkül kaphat gyógyszert, és akkor tényleg nem õ a hibás...
próbáltad már a sarki hentesnél?
Az ovonénik is kiirhatják.
muszáj elmenned
utolsó: Remélem tudod, hogy most így hirtelen egy 50 engedély és recept nélkül kapható anyagot tudnék neked felsorolni, ami amúgy halálos is lehet. Például ilyen az aszpirin. Durva, mi?
"Magyarországon is kapni a halálos fogamzásgátlót 2013.01.31. 14:04 A Diane 35 nevû szert itthon Diane néven súlyos, pattanásos bõr kezelésére alkalmazzák. Áll a bál Franciaországban az egyik fogamzásgátló hatású készítmény miatt. A Diane 35 engedélye az országban csupán férfihormon-eredetû bõrhibák kezelésére szólt, sok francia nõ azt mégis fogamzásgátlóként szedte. Csakhogy a Le Figaro múlt héten nyilvánosságra hozott egy statisztikát, amelybõl kiderült, hogy tavaly legalább 315 ezer nõ szedte fogamzásgátlóként azt a szert, amely 1987-es bevezetése óta legkevesebb négy halálesetet okozott. Azt, hogy a gyógyszernek valóban köze volt ezekhez a halálesetekhez – melyek egyébként kivétel nélkül mélyvénás trombózis miatt következtek be – a vizsgálatok egyértelmûen bizonyították..." Csak egy példa. Tulajdonképpen csak azon múlik, hogy kivel íratod fel, hogy mennyire fontos neked a saját egészséged és mennyire félsz a haláltól... Vannak "vagány" csajok, akik nem félnek semmitõl, még a haláltól sem... Ha te is ilyen vagy, nyugodtan felírathatod a sarki hentessel is...
Ajánlott nõgyógyászhoz menni, õ a számodra legmegfelelõbbet fogja irni. Ezután már a háziorvos is fel fogja irni Bizonyára találsz olyan orvost, aki nõgyógy nélkül is felir valamit, de nem ajánlom!
Úgyhogy nem csak hogy dokihoz, de egyenesen egy nõgyógyászhoz kéne elmenned, és ha szexelni már elég nagy vagy, akkor ehhez is...
Még annyit, hogy azért célszerû a nõgyógyásszal felíratni, mert vannak rosszabb és jobb fogamzásgátlók, és nem vagyunk egyformák..., meg ilyenek. Egyébként meg, a fogamzásgátló megnöveli a mellrák esélyét - legalábbis kutatások ezt bizonyítják, és még a gyógyszer dobozán is rajta van a figyelmeztetés. A lényeg a lényeg: aki törõdik önmaga egészségével, az szakemberre bízza a gyógyszer felírását. A szakember ebben az esetben a nõgyógyász.
Nekem háziorvos írt ki.
Esetleg próbálkozz az állatorvosnál. Kérdés nélkül felírja neked...
Ja, a hentes jó ötlet... :D Csak nõgyógyász írhatja fel elõször. Utána ha normális háziorvosod van, akkor akár õ is felírja talán. A vizsgálat meg fontos, nem értem miért fizet valaki azért hogy ne vizsgálja meg ._.
Legutóbb az interspárban láttam ízesített gumióvszert. Komolyra fordítva a szót, tényleg csak gumit használjatok - fõleg, ha nem tartós kapcsolatról van szó, nem mernéd akár az éleedet is rábízni a pasidra, hogy olyan hûséges. A gumi ugyanis nem csak a terhességtõl véd meg, hanem az esetleges betegségektõl is, amik akár évekig lehetnek tünetmentesek.
Hormonális fog. gátlót csak szakorvos írhat fel - az más kérdés, hogy egy kis borítékért sokszor nem vizsgálnak meg. De ez hidd el, neked sem jó, mert aztán majd mindenki hibás lesz ha rossz gyógyszert kapsz és minden bajod lesz tõle!
Nem szedek fogamzásgátlót és Aszpirint sem... És amit írtál, nem változtat a lényegen. Ugye nem akarsz arról meggyõzni, hogy nem a nõgyógyásznak kell felírnia - vizsgálatot követõen -, hanem egy sarki hentesnek?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!