Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátlót szedek. menstruációm még (78 db)

Miért lehet barnás folyásom, ha fogamzásgátlót szedek, amiből még van 2 heti adag, tehát 3 hét múlva várható a menstruációm? FÉLEK!

Nem értem,olyan ,mint melőtt megjön,olyan barnás színű a folyás,és apró görcsök is vannak.De még nem kéne megjönnie,és azért rémültem meg ettől,mert egy éve volt egy LLETZ műtétem és azóta rettegek,hogy valami bajom van! Normális ez a barnás dolog? Hasznos válaszokat kérnék!Köszönöm!

Legjobb válasz: Amióta fogamzásgátlót szedek nálam is fennáll ez a probléma, pedig már próbáltam egy-kettõ illetve három fázisút is. A nõgyógyászom szerint ez sajnos egy természetes mellékhatás, kicsit kellemetlen. Szóval ne aggódj, sajnos elõfordul! Nekem is volt több LLETZ mûtétem, remélem azóta jobban vagy!

Amióta fogamzásgátlót szedek nálam is fennáll ez a probléma, pedig már próbáltam egy-kettõ illetve három fázisút is. A nõgyógyászom szerint ez sajnos egy természetes mellékhatás, kicsit kellemetlen. Szóval ne aggódj, sajnos elõfordul! Nekem is volt több LLETZ mûtétem, remélem azóta jobban vagy!
A kérdező hozzászólása: Jaj, de nagyon kedvesen írtál! Köszönöm! Eddig ha itt valakit kérdeztem, mindig csak lehurrogtak :S. Hát csak tudod az a furi, hogy nekem ilyen még nem volt, pedig 4 éve szedek gyógyszert, ezért is rémültem meg. Hát a LLETZ mûtétem P3-as eredmény miatt volt a szövettan CIN II, szóval nem voltam nyugodt és ezért félek most is, hogy megint van valami baj.És hát én nem évente hanem félévente járok a biztonság kedvéért rákszûrésre, de az volt a legjobb, akkor voltam a legnyugodtabb, mikor a mûtétem után 3havonta kellett mennem, mert tudtam, hogy nem lehet baj, mert sûrûn ellenõriznek.Tudom ez az én hülyeségem, de mégis megnyugtatott. Neked miért volt LLETZ mûtéted? Ha gondolod privátban is leírhatod!
Nekem nem a rákszûréssel volt gond, amióta csak szûrnek, mindig p2-es volt, hanem sok gondot okozott a ki-kiújuló méhszájseb. Folyton vérzett, fájt, fertõzések táptalaja volt. Sokat ecseteltek, fagyasztottak, majd azt hiszem kb. 3-szor volt LLETZ. Szerencsére nyár óta elvileg nem újult ki. Remélem veled is rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, de én a mûtétem óta képes vagyok bármit, még a legrosszabbat is beképzelni! Nem tudom, de bízom benne, hogy ez tényleg csak a gyógyszer velejárója.De azért jövõhéten felkeresem a dokimat, csak a magam nyugalmáért.

Este 11 után jött meg a menstruációm, yasminelle fogamzásgátlót szedek vagyis még most venném be elsőként. Még most este vegyem be vagy majd reggel? Ez már az 1. napnak számít?

Legjobb válasz: Hát... ha arra gondolsz, hogy ilyenkor már bõven lehetne aludni és akkor csak holnap reggel vetted volna észre... Nem tudom, mert nekem ha este jön meg kb reggelre lesz valamennyi, este még szinte semmi, ezért nekem könnyebb lenne holnaptól venni az elsõ napot. Nem tudom, neked hogy van. Véleményem szerint majd csak holnap. Este vagy reggel, vagy amikorra mondták, hogy be kell venned.

Hát... ha arra gondolsz, hogy ilyenkor már bõven lehetne aludni és akkor csak holnap reggel vetted volna észre... Nem tudom, mert nekem ha este jön meg kb reggelre lesz valamennyi, este még szinte semmi, ezért nekem könnyebb lenne holnaptól venni az elsõ napot. Nem tudom, neked hogy van. Véleményem szerint majd csak holnap. Este vagy reggel, vagy amikorra mondták, hogy be kell venned.

Ha fogamzasgatlot szedek, akkor tenyleg rovidebb ideig lesz meg a menstruaciom? (2honapja szedem)

Legjobb válasz: Enis fogamzasgatlot szedtem. Csak par napja hagytam abba. Tenyleg rovidebb ideig tart a menstruacia, ha fogamzasgatlot szedsz.

Enis fogamzasgatlot szedtem. Csak par napja hagytam abba. Tenyleg rovidebb ideig tart a menstruacia, ha fogamzasgatlot szedsz.
elozo vagyok, bocs menstruacio
A kérdező hozzászólása: es kinek mennyi ideig tart?
Hat nekem 4-5 nap. Annal sosem szokott tovabb tartani. De nekem ezelott ossze-vissza jott meg es tovabb is tartott.
nekem a mercilontol 3 nap lett.
A kérdező hozzászólása: Koszike a valaszokat!

Eshetek-e teherbe úgy, hogy a menstruációm meg volt már 4 napja és 3 hónapja szedek fogamzásgátlót is?

4 napja volt meg a menszeszem, amikor a barátommal szeretkeztünk és nem védekeztünk, de bennem ment el. 3hónapja szedek fogamzásgátlót, de nem igazán vagyok biztos semmiben sem, mert bármi megtörténhet. Lehetséges, hogy teherbe tudok esni?

Legjobb válasz: Ha három hónapja szeded a fogamzásgátlót, akkor miért ne mehetne el benned? Minek szeded? Nem cukorka. Igen, teherbe eshetsz, nincs 100%-os védekezési módszer. (még a gumi sem)

Ha három hónapja szeded a fogamzásgátlót, akkor miért ne mehetne el benned? Minek szeded? Nem cukorka. Igen, teherbe eshetsz, nincs 100%-os védekezési módszer. (még a gumi sem)
Kolleganõm az elsõ gyerekével fogamzásgátló mellett, a másodikkal spirál mellett esett teherbe.... szóval sose lehet tudni!
Igen kevès az esély rá hogy teherbe ess gyogyszer mellett, fõleg ha betartottad a használati utasitást. 4es, ha a kolleganõd ennyire fogékony volt kellett volna kiegészitõ védekezésként gumit használni v. egyszerûen elköttetnie magàt. Sztem kevés ilyen nõ van.
Nekem és a barátaimnak sem sikerült még teherbe ejtenünk egy lányt se akik szedtek fogamzásgátlót... Teljesen független attól, hogy hol állt a ciklusával...
A kérdező hozzászólása: Nem azért szedem mert cukorka vagy annyira ízlik vagy tudja az isten... Igazából pont ezért tettem fel a kérdést itt, hátha kapok egy normális választ, mert mindenki mást mond. :) Az én véleményem szerint, meg az életben bármi megtörténhet és semmi sem biztos. :) Vannak csodák. Köszönöm szépen a válaszokat! :) További szép estét.
Lehetséges. De akkor is lehetséges, ha fog.gátlót szedsz, gumival védekeztek, pharmatexet használtok, és a termékeny napjaidon nem szexeltek. Ha "az van megírva", úgyis terhes leszel, akárhogy is óvatoskodsz. Ha nem bízol a bogyóban, ne is szedd, mert így több, mint felesleges.
Elköttetnie magát?????? Úgy, hogy még sose volt gyereke????? Te meg vagy huzatva.

2 hónapja nincs meg a menstruációm, terhességi tesztet vettem, negatív lett. Orvosi időpontom 2 hét múlva van. Fogamzásgátlót szedek. Mit javasoltok? Hagyjam abba? Ma kezdtem el a gyógyszert a 7 nap kihagyás után.

Legjobb válasz: Én is ugyan ebben a cipõben járok. 2 havi menstruációm maradt ki, a teszt nem mutat ki semmit. Viszont én nem szedek gyógyszert. De te ne hagyd abba, elõbb várd meg mit mond az orvos. Már az a 2 két ide vagy oda. De ha abba hagyod a szedését nehogy még jobban felkavarodjon a hormonrendszered..

Én is ugyan ebben a cipõben járok. 2 havi menstruációm maradt ki, a teszt nem mutat ki semmit. Viszont én nem szedek gyógyszert. De te ne hagyd abba, elõbb várd meg mit mond az orvos. Már az a 2 két ide vagy oda. De ha abba hagyod a szedését nehogy még jobban felkavarodjon a hormonrendszered..
Hívd fel az orvosod és kérdezd meg tõle. Én felhívtam mikor kiderült, hogy aurás migrénem van és megkérdeztem, hogy most azonnal hagyjam abba a tabit vagy inkább vegyem be végig. Kb 3 napja kezdtem el azt a levelet, de azt mondta inkább szedjem végig ha tudom. Ha még ma fel tudod hívni az jó lenne, mert még csak egyet vettél be.

Rövid ideig tartó (péntek reggeltõl kb vasárnap du-ig) barna darabos menstruációm volt. Fogamzásgátlót szedek, idõben jött meg a "menstruáció". Mire utalhat ez?

Legjobb válasz: Szerintem nincs ok aggodalomra. Ha nem régóta szeded a tablettát,akkor amiatt is lehet "furcsa",de azt se felejtsük el,hogy két havi vérzés se egyforma,mikor milyen. Plusz tabletta mellett nekem is körülbelül 3 napig tart a vérzésem. Ha nincs mellette egyéb tünet, nincs gond. Szerintem.

Szerintem nincs ok aggodalomra. Ha nem régóta szeded a tablettát, akkor amiatt is lehet "furcsa", de azt se felejtsük el, hogy két havi vérzés se egyforma, mikor milyen. Plusz tabletta mellett nekem is körülbelül 3 napig tart a vérzésem. Ha nincs mellette egyéb tünet, nincs gond. Szerintem.
A fogamzásgátló alapból csökkenti a menstruációt, idejét, mennyiségét is.
A fogamzásgátló úgy hat, hogy egyrészt akadályozza a peteérést, másrészt a nyálkahártya sem vastagszik meg annyira, mint normál ciklusnál, így ha meg is érik a petesejt, nem tud beágyazódni.

Normalis hogy fogamzasgatlo tabbletatt szedek es a menstruaciom meg mindig tart?

A mentruaciom elso napjan kezdtem szedni,ugy ahogy a dokim mondta ,es nekem altalaba 4 napot tart a havim,jelenleg 6ik napban vagyok es meg mindig verzek.Normalis ez?

Legjobb válasz: Én nem szedek és soha nem is szedtem tabit, de nem úgy van, hogy menstruáció idején kell abbahagyni 7 napra a szedését?

Én nem szedek és soha nem is szedtem tabit, de nem úgy van, hogy menstruáció idején kell abbahagyni 7 napra a szedését?
Igen normális.Sõt az is elõfordulhat, hogy most elmúlik, aztán pár nap múlva újra lesz egy kicsi, ezt hívják közti vérzésnek, aztán megint elmúlik vagy pedig egy hónapban végig lesz.Bármi elõfordulhat és ez az elsõ hónapban teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: koszi de most kezdtem el vagyis az elso naptol kell szednem

Nem tudom mit tegyek. Yaz fogamzasgatlot szedek, mar a masodik levelnel tartok es hamarabb jott meg 2 hettel a menstruaciom, maskor 3 napig tart de most mar 6 napja tart. Mit tegyek?

Mi tegyek hogy elmuljon? A gyogyszert szedjem tovabb vagy hagyjam abba? Nogyogyaszra jelenleg nincs penzem. : (

Legjobb válasz: Feltétlen el kell menned nögyógyáshoz (a SZTK-ban ingyen van!!!), mert lehet komolyabb oka is. A gyógyszert meg szedd tovább (a betegtájékoztatóban is le van irva, hogy ha probléma van,orvoshoz kell menni, de NEM szabad abbahagyni), mert ha nem, akkor csak teljesen összekeveredik a hormonrendszered, és még hülyébb tüneteket produkál, az orvos meg nem tudja megállapitani, hogy a gyógyszertöl vagy mástól van bajod.

Feltétlen el kell menned nögyógyáshoz (a SZTK-ban ingyen van!!!), mert lehet komolyabb oka is. A gyógyszert meg szedd tovább (a betegtájékoztatóban is le van irva, hogy ha probléma van, orvoshoz kell menni, de NEM szabad abbahagyni), mert ha nem, akkor csak teljesen összekeveredik a hormonrendszered, és még hülyébb tüneteket produkál, az orvos meg nem tudja megállapitani, hogy a gyógyszertöl vagy mástól van bajod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!