Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátlót szedek. menstruációm (198 db)

Lehet baj? Fogamzásgátlót szedek, menstruáció első napjától, egy hétig volt enyhe barnázás az első levélnél közvetlenül menstruáció után, azóta semmi mellékhatás.

...Második levélnél már lefeküdtem a barátommal, mindig ugyanakkor vettem be, nem hánytam, viszont aznap amikor lefeküdtünk, nem 20 ó után vettem be kicsivel, hanem 22 óra után.

Legjobb válasz: köszi a válaszod :)

A kérdező hozzászólása: köszi a válaszod :)
Az a 2 óra nem számít, nyugi!
A kérdező hozzászólása: akkor pár mp-es hasszurka, és pár óráig tartó mellfájás lehetett más miatt, ugye? (a menstruációm egy hete múlt el..)
Szia! A barnázás azért volt, mert szokja a szervezeted a hormonokat. Ez még néhány hónapig elõfordulhat, teljesen normális. Az idõpontokat nem kell annyira szigorúan venni. A lényeg, hogy az elõzõ napi gyógyszerbevétel utáni napon ha nem veszed be ugyanakkor, azért +12 óránál több ne teljen el. Pl. ha te este 8-kor veszed be, azért reggel pótold, ha este kimaradt. Bár nekem volt olyan is, hogy 1 napot elfelejtettem, és másnap este 2-t vettem be. Nem történt baj. Ha fél év múlva még lenne közti vérzésed, barnázás, menj el dokihoz, mert lehet, hogy kevesli a szervezeted a hormont. Ezekben a mai fogigátlókban már nagyon kevés a hormon. Ha így lenne, kapsz másfélét, picit több hormontartalmút. Egy 30 éves ex fogigátlós:)

Ha fogamzasgatlot szedek, akkor tenyleg rovidebb ideig lesz meg a menstruaciom? (2honapja szedem)

Legjobb válasz: Enis fogamzasgatlot szedtem. Csak par napja hagytam abba. Tenyleg rovidebb ideig tart a menstruacia, ha fogamzasgatlot szedsz.

Enis fogamzasgatlot szedtem. Csak par napja hagytam abba. Tenyleg rovidebb ideig tart a menstruacia, ha fogamzasgatlot szedsz.
elozo vagyok, bocs menstruacio
A kérdező hozzászólása: es kinek mennyi ideig tart?
Hat nekem 4-5 nap. Annal sosem szokott tovabb tartani. De nekem ezelott ossze-vissza jott meg es tovabb is tartott.
nekem a mercilontol 3 nap lett.
A kérdező hozzászólása: Koszike a valaszokat!

Fogamzásgátlót szedek már több, mint 1 éve. Mindig napra pontosan megjött (szombaton) a menstruációm. Ebbe a hónapba már kedden jelentkezett barna folyás, szerdán nem, de csütörtökön ismét. A többi a kiegészitőbe. Ez minek a jele?

Ebben a hónapban már kedden jelentkezett barna folyás,szerdán nem,de csütörtökön ismét.Szombaton enyhe hasi görcseim voltak,ahogy mindig szokott lenni,de viszont csak barna folyásom van és elég kevés.(beteg voltam 2héttel ezelőtt és most is az vagyok,antibiotikumot is szedtem) ez befolyásolhatja mindezt? Vagy ez mire utal? Kezdek megijedni..

Legjobb válasz: el kellene olvasnod az antibiotikum papirját illetve a fogamzásgátlódét is hogy befolyásolja e ha más gyógyszerekkel szeded együtt mert sok antibiotikum sajnos megváltoztatja a fogamzásgátlo hatását.

el kellene olvasnod az antibiotikum papirját illetve a fogamzásgátlódét is hogy befolyásolja e ha más gyógyszerekkel szeded együtt mert sok antibiotikum sajnos megváltoztatja a fogamzásgátlo hatását.
A kérdező hozzászólása: nagy baj..azért köszönöm:)
szerintem nem kéne lenyelned a gechit mert tudod a baba az a hasadban nõ ... jah és fosnom kell :) használj gumit :) és síkosítóth így jó :) szerbusz emese
A kérdező hozzászólása: De egy primitív vagy..nagyon tudatlan lehetsz :D egy baba nem ugy lesz hogy lenyeled a spermiumot..de en meghagyom neked ezt a hitet, majd ha gyereket akarsz probálkozzatok nyugodtan csak igy..agyhalott emberek...ha nem tudsz normálisan irni akkor takarodjál innen te okostojás

Akkor is eltolódik a menstruáció az első alkalom után ha fogamzásgátlót szedek?

Sok helyen olvastam hogy a szüzesség elvesztése vagyis az első együttlét után sokaknak hamarabb vagy netán később jön meg.Ez akkor is lehetséges ha fogamzásgátlót szedek?Tapasztalatok? 18/L

Legjobb válasz: Ilyesmirõl még nem hallottam. Max. a stressztõl tolódhat el ilyenkor is. Nekem nem tolódott, igaz rég volt. Ha fogamzásgátlót szedsz nincs klasszikus menstruációd, csak megvonásos vérzésed. Az maximum pár napot szokott ingadozni, de nagyon gyakori, hogy gyógyszerhasználat mellett nem csak napra, hanem órára beáll. 27/N

Ilyesmirõl még nem hallottam. Max. a stressztõl tolódhat el ilyenkor is. Nekem nem tolódott, igaz rég volt. Ha fogamzásgátlót szedsz nincs klasszikus menstruációd, csak megvonásos vérzésed. Az maximum pár napot szokott ingadozni, de nagyon gyakori, hogy gyógyszerhasználat mellett nem csak napra, hanem órára beáll. 27/N
Igen, akkor is lehet! :) Velem is ez volt! L/20
A kérdező hozzászólása: és ilyenkor mit lehet tenni? szedem ugyanúgy ahogy szoktam és visszaáll?
a tablettát mindig ugyanúgy kell szedni. van olyan, amit folyamatosan kell, minden nap, ha olyanod van, akkor szeded folyamatosan. ha olyanod van, ami 21tabletta, 7 nap szünet, akkor azt úgy szeded. ha nincs valami kizáró ok, akkor ettõl nem kell/szabad eltérni.
A kérdező hozzászólása: oké, köszi :)
Igen, megtörténhet.Pár ismerõsõmmel is ez volt, de továbbra is szedték a tablettát, és nem volt semmi baj.
A fogamzásgátló alapból csökkenti a menstruációt, idejét, mennyiségét is.
A fogamzásgátló úgy hat, hogy egyrészt akadályozza a peteérést, másrészt a nyálkahártya sem vastagszik meg annyira, mint normál ciklusnál, így ha meg is érik a petesejt, nem tud beágyazódni.

Rövid ideig tartó (péntek reggeltõl kb vasárnap du-ig) barna darabos menstruációm volt. Fogamzásgátlót szedek, idõben jött meg a "menstruáció". Mire utalhat ez?

Legjobb válasz: Szerintem nincs ok aggodalomra. Ha nem régóta szeded a tablettát,akkor amiatt is lehet "furcsa",de azt se felejtsük el,hogy két havi vérzés se egyforma,mikor milyen. Plusz tabletta mellett nekem is körülbelül 3 napig tart a vérzésem. Ha nincs mellette egyéb tünet, nincs gond. Szerintem.

Szerintem nincs ok aggodalomra. Ha nem régóta szeded a tablettát, akkor amiatt is lehet "furcsa", de azt se felejtsük el, hogy két havi vérzés se egyforma, mikor milyen. Plusz tabletta mellett nekem is körülbelül 3 napig tart a vérzésem. Ha nincs mellette egyéb tünet, nincs gond. Szerintem.

2 hónapja nincs meg a menstruációm, terhességi tesztet vettem, negatív lett. Orvosi időpontom 2 hét múlva van. Fogamzásgátlót szedek. Mit javasoltok? Hagyjam abba? Ma kezdtem el a gyógyszert a 7 nap kihagyás után.

Legjobb válasz: Én is ugyan ebben a cipõben járok. 2 havi menstruációm maradt ki, a teszt nem mutat ki semmit. Viszont én nem szedek gyógyszert. De te ne hagyd abba, elõbb várd meg mit mond az orvos. Már az a 2 két ide vagy oda. De ha abba hagyod a szedését nehogy még jobban felkavarodjon a hormonrendszered..

Én is ugyan ebben a cipõben járok. 2 havi menstruációm maradt ki, a teszt nem mutat ki semmit. Viszont én nem szedek gyógyszert. De te ne hagyd abba, elõbb várd meg mit mond az orvos. Már az a 2 két ide vagy oda. De ha abba hagyod a szedését nehogy még jobban felkavarodjon a hormonrendszered..
Hívd fel az orvosod és kérdezd meg tõle. Én felhívtam mikor kiderült, hogy aurás migrénem van és megkérdeztem, hogy most azonnal hagyjam abba a tabit vagy inkább vegyem be végig. Kb 3 napja kezdtem el azt a levelet, de azt mondta inkább szedjem végig ha tudom. Ha még ma fel tudod hívni az jó lenne, mert még csak egyet vettél be.

Már 12 napja fogamzásgátlót szedek, a menstruációm első napján vettem be az első szemet. Ugye nincs rá esély, hogy terhes vagyok?

A vérzés megindulásától kezdve pár óra elteltével vettem be az els?t, azóta rendszeresen, ugyanabban az id?pontban veszem be a gyógyszert. Közben volt kis mennyiség?, mellékhatásként fellép? vérzésem. A barátom szerint nincs miért aggódnom, én mégis félek egy picit.

Legjobb válasz: ha rendesen szeded nem hagytál ki akkor nincs illetve minimális mert ugye egyik fogamzásgátló modszer sem 100 százalékos

ha rendesen szeded nem hagytál ki akkor nincs illetve minimális mert ugye egyik fogamzásgátló modszer sem 100 százalékos
Amíg a fogamzásgátló hatni kezd, az minimum 1 hónap, de az orvosnak el kellett volna mondania, vagy elolvashattad volna az útmutatót. Nagyon is van esélyed a terhességre, mivel ennyi idõ után még nem ad védettséget.
Ezzel vitatkoznék, kedves utolsó, ill. azzal hogy a tájékoztatóban mi szerepel. Én leglább 4 félének a tájékoztatóját olvastam már, mindegyikben az van, ha rendszeresen szeded, és sem hányásos sem hasmenéses megbetegedés következtében nincs esély rá, hogy felszívódás elõtt kikerült a szervezetbõl, akkor már az elsõ naptól lehet bármilyen más védekezés nélkül szexelni, mert már védettséget ad. Szerintem ha aggódsz emiatt, akkor az orvosodat, vagy egy gyógyszerészt kérdezz meg, biztosabb, mint a mi véleményünk.
a 2es vagy nem szedett még fogamzásgátlót vagy csak szivatni akar, 3as tökéletesen leirta
Utolsó, valóban, ezért írtam, hogy a tájékoztatót olvassa el, mivel ilyen gyógyszerrel még nem volt dolgom. Én anno milligestet szedtem és nekem még azt mondta az orvos, hogy ha teljesen biztos akarok lenni a hatásában, akkor várjak 3 hónapot. Én akkor sem gondolom, hogy egy nap után már védettséget adna, de attól még én is tévedhetek. Ezért a legcélszerûbb az orvostól tudakozódni, nem mások véleményére alapozni.

Miért lehet barnás folyásom, ha fogamzásgátlót szedek, amiből még van 2 heti adag, tehát 3 hét múlva várható a menstruációm? FÉLEK!

Nem értem,olyan ,mint melőtt megjön,olyan barnás színű a folyás,és apró görcsök is vannak.De még nem kéne megjönnie,és azért rémültem meg ettől,mert egy éve volt egy LLETZ műtétem és azóta rettegek,hogy valami bajom van! Normális ez a barnás dolog? Hasznos válaszokat kérnék!Köszönöm!

Legjobb válasz: Amióta fogamzásgátlót szedek nálam is fennáll ez a probléma, pedig már próbáltam egy-kettõ illetve három fázisút is. A nõgyógyászom szerint ez sajnos egy természetes mellékhatás, kicsit kellemetlen. Szóval ne aggódj, sajnos elõfordul! Nekem is volt több LLETZ mûtétem, remélem azóta jobban vagy!

Amióta fogamzásgátlót szedek nálam is fennáll ez a probléma, pedig már próbáltam egy-kettõ illetve három fázisút is. A nõgyógyászom szerint ez sajnos egy természetes mellékhatás, kicsit kellemetlen. Szóval ne aggódj, sajnos elõfordul! Nekem is volt több LLETZ mûtétem, remélem azóta jobban vagy!
A kérdező hozzászólása: Jaj, de nagyon kedvesen írtál! Köszönöm! Eddig ha itt valakit kérdeztem, mindig csak lehurrogtak :S. Hát csak tudod az a furi, hogy nekem ilyen még nem volt, pedig 4 éve szedek gyógyszert, ezért is rémültem meg. Hát a LLETZ mûtétem P3-as eredmény miatt volt a szövettan CIN II, szóval nem voltam nyugodt és ezért félek most is, hogy megint van valami baj.És hát én nem évente hanem félévente járok a biztonság kedvéért rákszûrésre, de az volt a legjobb, akkor voltam a legnyugodtabb, mikor a mûtétem után 3havonta kellett mennem, mert tudtam, hogy nem lehet baj, mert sûrûn ellenõriznek.Tudom ez az én hülyeségem, de mégis megnyugtatott. Neked miért volt LLETZ mûtéted? Ha gondolod privátban is leírhatod!
Nekem nem a rákszûréssel volt gond, amióta csak szûrnek, mindig p2-es volt, hanem sok gondot okozott a ki-kiújuló méhszájseb. Folyton vérzett, fájt, fertõzések táptalaja volt. Sokat ecseteltek, fagyasztottak, majd azt hiszem kb. 3-szor volt LLETZ. Szerencsére nyár óta elvileg nem újult ki. Remélem veled is rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, de én a mûtétem óta képes vagyok bármit, még a legrosszabbat is beképzelni! Nem tudom, de bízom benne, hogy ez tényleg csak a gyógyszer velejárója.De azért jövõhéten felkeresem a dokimat, csak a magam nyugalmáért.

A menstruáció után hanyadik napon biztonságos a sex ha fogamzásgátlót szedek?

Hétfőn vettem be az első szemet a fog. gátlóból, szerdán pedig megtörtént a dolog, a váladék pedig ilyen barnás még a mai napon is, szerintetek mit csináljak?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló az egész ciklus ideje alatt kifejti hatását,még gyógyszerszünetkor is! Viszont ha csak most kezdtél el fogamzásgátlót szedni és ez az elsõ leveled,akkor még várhatsz kicsit,de a legtöbb gyógyszer az elsõ naptól véd.

A fogamzásgátló az egész ciklus ideje alatt kifejti hatását, még gyógyszerszünetkor is! Viszont ha csak most kezdtél el fogamzásgátlót szedni és ez az elsõ leveled, akkor még várhatsz kicsit, de a legtöbb gyógyszer az elsõ naptól véd.
A kérdező hozzászólása: Már augusztus óta szedem ezt a gyógyszert.
A ciklus minden napján véd. A menstruáció alatt is, ha valaki úgy gondolná... Ha gyakran van közti vérzésed, akkor jelezd a nõgyógyászodnak, mert elõfordulhat, hogy nem a megfelelõ hormontartalmú gyógyszert szeded

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!