Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátlót szedek hónapja, és már (56 db)

Tapasztalat v valami valakinek? Babát szeretnénk! Pár hónapig szedtem fogamzásgátlót abbahagytam 2hónapja, és már terhesvitamint szedek 2hónapja.

Aug.1-5ig megvolt a menzeszem! Párommal együtt voltunk aug.7-8-10-12én esélyes,h babánk legyen ebbe a hónapban ha ilyen aktívan együtt vagyunk? Gyertyázásról vélemény?

Legjobb válasz: A gyertyázás és a többi praktika ostobaság, ahogy a terhes vitamin is. Magyarországon feleslegesen szednek a nõk minden készítményt. Ne védekezzetek, akkor legyetek együtt, amikor kedvetek van, és ne azon izgulj, hogy terhes maradsz-e? Akkor, ha nincs semmi szervi oka, jön majd a baba is.

A gyertyázás és a többi praktika ostobaság, ahogy a terhes vitamin is. Magyarországon feleslegesen szednek a nõk minden készítményt. Ne védekezzetek, akkor legyetek együtt, amikor kedvetek van, és ne azon izgulj, hogy terhes maradsz-e? Akkor, ha nincs semmi szervi oka, jön majd a baba is.
Elsõ hónapban még hagyd a praktikákat. Nem tudom, nekem a gyertyázás szex után iszonyat vágyölõ, bár megértem, ha egy bizonyos idõ után, valaki csinálja! A terhesvitamint szedheted, bár a teherbeeséshez sok köze nincs, én pl. csak folsavat szedtem elõtte 2 hónappal és utána 12 hétig! Az együttlét jó, de szerintem korai! Már ha normál ciklusod van, akkor félidõ körül lehet az ovud!
Ha egészségesek vagytok mindketten és pont elcsípitek az ovulációdat kb. 30% esélye van egy hónapban a teherbeesésnek. A terhesvitamin akkor lehet esélynövelõ, ha vitaminhiányod van - de ebben is az E-vitamin segíthet a méhnyálkahártyát megvastagítani. Egyébként meg fõleg a folsav a fontos (és a többi B-vitaminok) egyes születési rendellenességek megelõzésében. A gyertyázás akkor lehet nagyon minimálisan esélynövelõ, ha a férfi spermiumai lassúak. De ha pl. a méhszájad hátrahajló, akkor kutyapózban "kell" magasra tartani popsidat. Ám mindez csak praktika inkább akkora, ha nem jönne hamar össze - ha belegondolsz elég sokan estek már teherbe véletlenül...
A vitamintol nem leszel hamarabb terhes, de jo dontes hogy mar elkezded a szedvezetet felkesziteni. En csak 2-3 naponta vettem be egyet. Altalaban a gyogyszer utan nagyon hamar tud jonni a baba, nekem a kovetkezo honapban sikerult, most ujra varandos vagyok, ot kb 5 honapja vartuk es elmondanam, h mindket babam lovaglo pozban fogant :) ennyit a gyertyazasrol, nekem az nem valt be. Fontos, h lazuljatok el, es ne gorcsoljetek ra :) amikor nagyon pontosan voltunk egyutt, es szinte muszajbol akkor sosem sikerult. A neten sok jo kalkukator van amivel a peteerest kiszamolhatod. Sok sikert, a baba tudja mikor kell jonnie :)
A kérdező hozzászólása: Köszi Mindenkinek! :)

Fogamzásgátlót szedek négy hónapja, és már rögtön az első hónap után 28 napos lett a ciklusom. Most viszont egy nappal előbb jött meg. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Nincs semmi baj egyszerûen csak a szervezeted olyan változáson megy át ami bezavar!Szerintem várj egy kicsit majd be áll az rendesen!NE aggódj!

Nincs semmi baj egyszerûen csak a szervezeted olyan változáson megy át ami bezavar!Szerintem várj egy kicsit majd be áll az rendesen!NE aggódj!
Ne aggódj, van akinek még egy év rendszeres gyógyszer szedése mellett is hamarabb avyg késõbb jön meg egy két nappal.
Túl mélyre dugja beléd, és a méhszájad érinti és az fáj...Kérd meg, hogy csinálja gyengébben.

Már 1 hónapja és 2 hete szedem a Minerva fogamzásgátlót és vasárnap a párommal lefeküdtünk, egyedöli védelem a fogamzásgátló volt. Bennem ment el. És tudni szeretném hogy van-e esély arra h terhes lehetek?

Köszi a választ el?re is.

Legjobb válasz: Hali! én is azt szedem kereken 1hónapot vártam és ugy ment el bennem a párom és nem lettem terhes!:) nekem bevált! már 3dik honapja szedem és jó!:)

Hali! én is azt szedem kereken 1hónapot vártam és ugy ment el bennem a párom és nem lettem terhes!:) nekem bevált! már 3dik honapja szedem és jó!:)
Kislány, elolvastad a tájékoztatót? Nem. Meghallgattad/megkérdezted az orvosod? Nem. Tudod használni a Google-t? Nem. Szerintem még ne élj szexuális életet!
nekem a dokim azt mondta hogy a fogamzásgátlók 1 hónap után védenek. de ha nem vagy biztos talán nem kellett volna engedni hogy beléd menjen a párod...

Fogamzásgátlót szedek már több mint 1 hónapja, és most egy kicsit megvagyok fázva és szedek mellette gyogyszereket, sinecodot, doxycyclin-zentivát, és c-vitamint is meg béres cseppet, baj ha ezeket szedem a fogamzásgátló mellett?

Legjobb válasz: szerintem nem gond, de jobb ha védekeztek óvszerrel is a barátoddal. gyengíthetik a tabi hatását. amit abba hagyod még utána is jó ha védekeztek kb 2-3 hétig, de lehet jobb ha abban a hónapban még.

szerintem nem gond, de jobb ha védekeztek óvszerrel is a barátoddal. gyengíthetik a tabi hatását. amit abba hagyod még utána is jó ha védekeztek kb 2-3 hétig, de lehet jobb ha abban a hónapban még.
A Doxycyclin egy antibiotikum, ami a fogamzásgátlók hatását csökkenti. Abban a ciklusban, amelyikben ezt szeded, a fogamzásgátló gyakorlatilag nem véd, tehertbe eshetsz mellette. Gondoskodnod kell másféle védekezésrõl is.

Belara fogamzásgátlót szedek több mint egy hónapja. Vártunk egy hónapot, hogy kifejtse a hatását, addig gumival védekeztünk. Már elhagytuk a gumit, de bennem mégis van egy kis félsz, hogy esetleg teherbe esek. Van okom aggódni?

Legjobb válasz: A fogamzásgátlók általában 2 hét után már védenek, de ezt az idõtartamot egész pontosan a Belarával kapcsolatban a fogamzásgátló betegtájékoztató papírjáról olvashatod le. Szerintem már nyugodtan szexelhettek korlátok nélkül. :)

A fogamzásgátlók általában 2 hét után már védenek, de ezt az idõtartamot egész pontosan a Belarával kapcsolatban a fogamzásgátló betegtájékoztató papírjáról olvashatod le. Szerintem már nyugodtan szexelhettek korlátok nélkül. :)
Egy hó. után már biztos hogy védve vagy a terhessétõl, ha rendesen szeded nem fogsz teherbe esni.
én is ezt szedem!a papírom az áll, hogy 1 hét után védettséget add!nekem semmi bajom nem volt, nem lettem terhes se!
Ha már elkezdted a második levelet, és az elõírásoknak megfelelõen használod, nem lesz baj. Én 10 éve megbízhatóan gyógyszert szedtem , most vagyok 6 hetes kismama hogy abbahagytam. Szerintem a legbiztonságosabb módszer a gyógyszer, nyugodj meg és önfeledten szeretkezzetek csak:-) De ha annyira aggaszt, az beárnyékolhatja az életed, úgyhogy nyugdoj meg, vagy konzultálj addig másokkal, orvossal, míg teljesen nyugodt nem leszel:-)

Az első hétben két tabit nem vettem be, otthon maradt és nem tudtam érte menni. A másodikat pótoltam, és azóta rendesen szedem. Második hét végén volt szex. Lehet ebből probléma? Egyébként 7 éve szedek fogamzásgátlót, 4 hónapja váltottam ujra.

Legjobb válasz: Kiegészítõ védekezést alkalmaztatok? Mert ha nem, akkor bizony lehet probléma, ha nem szeretnél babát. Az elsõ hétben és az utolsó hét végén a legveszélyesebb tabit kihagyni. Ha az elsõ hétben hagyod ki, akkor arra a ciklusra nem tud kialakulni rendesen a védettség, ha az utolsó hét végén marad le, akkor meg a következõ ciklusra nem lett védettség. Szóval ebben a ciklusban most már mindenképpen használj kiegészítõ védekezést, és reménykedj, hogy nem lesz gond. Elég régóta szeded, de fene tudja, hogyan reagál a szervezeted a tabi kimaradására, fõleg, hogy most egy másikat használsz. Szóval ha a kövi vérzésed nem jön, vagy gyenge, akkor azonnal tesztelj.

Kiegészítõ védekezést alkalmaztatok? Mert ha nem, akkor bizony lehet probléma, ha nem szeretnél babát. Az elsõ hétben és az utolsó hét végén a legveszélyesebb tabit kihagyni. Ha az elsõ hétben hagyod ki, akkor arra a ciklusra nem tud kialakulni rendesen a védettség, ha az utolsó hét végén marad le, akkor meg a következõ ciklusra nem lett védettség. Szóval ebben a ciklusban most már mindenképpen használj kiegészítõ védekezést, és reménykedj, hogy nem lesz gond. Elég régóta szeded, de fene tudja, hogyan reagál a szervezeted a tabi kimaradására, fõleg, hogy most egy másikat használsz. Szóval ha a kövi vérzésed nem jön, vagy gyenge, akkor azonnal tesztelj.
A kérdező hozzászólása: volt már ilyen máskor is, és akkor nem volt probléma. hát igen elég régóta szedem, én is ebben bízom. és a tájékoztató egyébként azt mondja, hogy az soakkl veszéjesebb ha a szex után nem veszem be. ezt mondju knem értem
A kérdező hozzászólása: azért írtam hogy 4 hónapja váltottam, mert általában egy idõ után én ugy tudom hosszászokik a szervezet, és lehet hogy használ annyira. váltanom kellett, mert az elõzõ nagyon erõs volt.

Jangee fogamzásgátlót szedek már 2 hónapja, és most fogyott el szerdán a 2. levél, de még nem jött meg azóta. Mikor fog megjönni? Van miért aggódnom?

Legjobb válasz: úgy érted, hogy a 7 napos szünetben nem jött meg? ha igen, akkor szerintem most már szedd be a levelet, aztán ha most sem jön meg, akkor keresd fel a nõgyógyászodat!

úgy érted, hogy a 7 napos szünetben nem jött meg? ha igen, akkor szerintem most már szedd be a levelet, aztán ha most sem jön meg, akkor keresd fel a nõgyógyászodat!
A kérdező hozzászólása: Hát úgy van, hogy szerdán vettem be az utolsó szemet a 2. levélbõl, és ez a 3. nap h nem jött meg ...
Várj még. Nekem általában az 5. napon szokott megjönni.

Már az 5ik levél fogamzásgátlót szedem, Cypromixet. Néha volt, hogy egy kettő kimaradt, de ebben a hónapban most szedtem be 6ik szemet, de viszont együtt voltam a barátommal és belém ment el! Lehet baj?

Elmondhatalanul rettegek, hogy terhes lehetek!??

Legjobb válasz: Talán nem kellene, hogy kimaradjon egy-kettõ, mert így nem hat rendesen a tabi. Ha nem akarsz terhes lenni, akkor szedd rendesen, mert már sokszor hallottuk, hogy egyesek tabi mellett estek teherbe. Az esélyed amúgy nagyon minimális, szerintem 1% sincs, de ki tudja...

Talán nem kellene, hogy kimaradjon egy-kettõ, mert így nem hat rendesen a tabi. Ha nem akarsz terhes lenni, akkor szedd rendesen, mert már sokszor hallottuk, hogy egyesek tabi mellett estek teherbe. Az esélyed amúgy nagyon minimális, szerintem 1% sincs, de ki tudja...
A kérdező hozzászólása: Most néztem meg, és elõzõ hónapban beszedtem az össze gyógyszer és az azelõtti három hónapban kimaradt összesen 5tabletta, de akkor nem volt semmi aktus és semmi. Most is szedem rendszeresen és az elõzõ hét pénteken volt az aktus. Aggódjak???!!! lehet baj??!!!

Volina fogamzásgátlót szedek. Már volt áttöréses vérzésem a hónapba. És még 2 tabletta van a levélből, most mégis olyan, mintha meg akarna jönni. Mit tegyek?

Egy kicsike kis vér megint volt.Reggel óta fáj a hasam..És még 2 szem van a levélb?l..

Legjobb válasz: Talán menj el dokihoz? Tudom ez a legrosszabb megoldás, szégyellem is ajánlani valakinek aki elég érett a fogamzásgátlóhoz és a szexhez.

Talán menj el dokihoz? Tudom ez a legrosszabb megoldás, szégyellem is ajánlani valakinek aki elég érett a fogamzásgátlóhoz és a szexhez.
A kérdező hozzászólása: Mint mondtam ma jött meg..Hova menjek már péntek délután????
A kérdező hozzászólása: Mármint nem az jött meg, hanem a hasfájás:D
Mondjuk lehet, hogy orvoshoz kéne menni... Függetlenül attól, hogy péntek délután van. Az orvoshoz el lehet menni hétfõn is. Nem vagyunk sem távdiagnoszták, sem távgyógyítók. Ha össze-vissza vérezgetsz ciklus közben, az nem jó jel.
Én is most kezdtem új gyógyszert 5 évig nem szedtem. (közben szültem...) Szóval azúj bogyó nekem sem vált be eddig. z elsõ levelet végigpecsételtem. Ahogy abbahagytam, mert ugye elfogyott meg is jött rendesen. Most vagyok a 3.gyógyszermentes napon. Szerdán megkísérlem a 2.levelet elkezdeni. De ha újból pecsételni kezdek én is visszamegyek a dokihoz. És ha mész ha nem mész dokihoz a mensid sajna pont meglesz a nyaralásodon. :( Amúgy soak végigpecsételik az elsõ levelet. A másodiknál megszûnik...na mejd meglátjuk.
A kérdező hozzászólása: Még holnap beveszem az utolsó szemet..Aztán 2-3nap mire megjön..Vagyis hétfõkörül..Ami nem is gond, mert akkor jövünk haza:) Vagy lehet, hogy már vasárnap meglesz?:|
A kérdező hozzászólása: Am nem jött még meg..És már a hasam se fáj..:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!