Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátlót szedek hónapja (429 db)

Fogamzásgátlót szedek már több mint 1 hónapja, és most egy kicsit megvagyok fázva és szedek mellette gyogyszereket, sinecodot, doxycyclin-zentivát, és c-vitamint is meg béres cseppet, baj ha ezeket szedem a fogamzásgátló mellett?

Legjobb válasz: szerintem nem gond, de jobb ha védekeztek óvszerrel is a barátoddal. gyengíthetik a tabi hatását. amit abba hagyod még utána is jó ha védekeztek kb 2-3 hétig, de lehet jobb ha abban a hónapban még.

szerintem nem gond, de jobb ha védekeztek óvszerrel is a barátoddal. gyengíthetik a tabi hatását. amit abba hagyod még utána is jó ha védekeztek kb 2-3 hétig, de lehet jobb ha abban a hónapban még.
A Doxycyclin egy antibiotikum, ami a fogamzásgátlók hatását csökkenti. Abban a ciklusban, amelyikben ezt szeded, a fogamzásgátló gyakorlatilag nem véd, tehertbe eshetsz mellette. Gondoskodnod kell másféle védekezésrõl is.

Fogamzásgátlót szedek, és hóközben olyan mintha megakarna jönni. Barnás folyásom van. De ez még nem a menszi kellene hogy legyen.6 hónapja szültem, és lehet ez emiatt? A fogamzásgátló pedig rendszeressé kellene, hogy tegye a ciklust

Legjobb válasz: Nekem 1x volt ilyen,mikor nem szívódott fel valami okból kifolyólag a tabi.Orvos mondta.Hát köv.hónapban teherbe is estem..... Èn is 6 hónapja szültem a 2.gyermekem,tabit szedek,cerazette-t mert szoptatok.Nekem nem is jön meg.....

Nekem 1x volt ilyen, mikor nem szívódott fel valami okból kifolyólag a tabi.Orvos mondta.Hát köv.hónapban teherbe is estem..... Èn is 6 hónapja szültem a 2.gyermekem, tabit szedek, cerazette-t mert szoptatok.Nekem nem is jön meg.....
Mióta szeded?Nem lehet, hogy áttöréses vérzésrõl van szó?A tabletta szedésének kezdetén gyakran elõfordul barnás áttöréses vérzés, nálam is volt, bár én még nem szültem. 25/L

Ha rendszertelen a menzesz, és a peteérés, akkor segít, ha néhány hónapig fogamzásgátlót szedek?

Azt hallottam a fg abbahagyása után nagyon könnyen teherbe lehet esni.Ez igaz?

Legjobb válasz: Részemrõl nem igaz.Amikor abbahagytam hónapok után sem állt be, és ráadásul nem is volt peteérésem.Erre szedtem más gyógyszereket.Ebben a kérdésben segít egy jó nõgyógyász, de én nem szednék mégesgyszer fogamzásgátlót.

Részemrõl nem igaz.Amikor abbahagytam hónapok után sem állt be, és ráadásul nem is volt peteérésem.Erre szedtem más gyógyszereket.Ebben a kérdésben segít egy jó nõgyógyász, de én nem szednék mégesgyszer fogamzásgátlót.
Szia! Az tény , hogy beállítja a menzeszt, de a tabi mellett nincs peteérés, épp ezért fogamzásgátló. Vannak esetek, amikor valaki tabi mellett esik teherbe, nekik valószínû nem hatnak kellõképpen a fg hormonjai és van peteérésük. Én 3 évig szedtem fogamzásgátlót, decemberben hagytam abba, volt egy tabimentes ciklusom és most 7 hetes kismama vagyok. Nekem a tabi elõtt sem volt problémám a menzesszel, mivel neked most rendszertelen, lehet a tabi elhagyása után is nehezebben fog helyreállni. Szerintem csak ebbõl a célból ne kezdd el a tabi szedését, inkább menj el az orvosodhoz, beszéld meg vele, Õ biztosan tud segíteni - lehet Õ is a tabit fogja ajánlani:-). Sok sikert és kitartás!
A tabi amíg szedtem, nekem is beállította, de utána......Nem mindenkinél válik be.De amúgy a teherbeesés nálam bejött:-)Nem az elõzõ esetben amit írtam, mert az régebben volt, hanem most, abbahagytam , és két hétre rá baba:-)
én biztos nem kezdeném el még egyszer szedni a gyógyszert. Mondjuk nekem nem volt rendszertelen az abbahagyása után sem, mert egybõl beállt 28 napra, pedig jó sok évig szedtem.
Jóval a szülés után az én dokim azt mondta, hogy szedjek 3 hónapig fogamzásgátlót, mert az majd beállítja a szabályos ciklust és csak utána próbálkozzunk újra!Sikers volt, jötta második baba! Nekem bevállt! Hallgass a dokidra! A legjobbakat!

Fogamzásgátlót szedek már több, mint 1 éve. Mindig napra pontosan megjött (szombaton) a menstruációm. Ebbe a hónapba már kedden jelentkezett barna folyás, szerdán nem, de csütörtökön ismét. A többi a kiegészitőbe. Ez minek a jele?

Ebben a hónapban már kedden jelentkezett barna folyás,szerdán nem,de csütörtökön ismét.Szombaton enyhe hasi görcseim voltak,ahogy mindig szokott lenni,de viszont csak barna folyásom van és elég kevés.(beteg voltam 2héttel ezelőtt és most is az vagyok,antibiotikumot is szedtem) ez befolyásolhatja mindezt? Vagy ez mire utal? Kezdek megijedni..

Legjobb válasz: el kellene olvasnod az antibiotikum papirját illetve a fogamzásgátlódét is hogy befolyásolja e ha más gyógyszerekkel szeded együtt mert sok antibiotikum sajnos megváltoztatja a fogamzásgátlo hatását.

el kellene olvasnod az antibiotikum papirját illetve a fogamzásgátlódét is hogy befolyásolja e ha más gyógyszerekkel szeded együtt mert sok antibiotikum sajnos megváltoztatja a fogamzásgátlo hatását.
A kérdező hozzászólása: nagy baj..azért köszönöm:)
szerintem nem kéne lenyelned a gechit mert tudod a baba az a hasadban nõ ... jah és fosnom kell :) használj gumit :) és síkosítóth így jó :) szerbusz emese
A kérdező hozzászólása: De egy primitív vagy..nagyon tudatlan lehetsz :D egy baba nem ugy lesz hogy lenyeled a spermiumot..de en meghagyom neked ezt a hitet, majd ha gyereket akarsz probálkozzatok nyugodtan csak igy..agyhalott emberek...ha nem tudsz normálisan irni akkor takarodjál innen te okostojás

Ha 3 hónapig másfajta fogamzásgátlót szedek mint szoktam lehet gond?

a barátnőmtől kaptam egy egész doöbozzal és sajnálnám ki8dobni9 viszont ez másfajta mint amilyet én szedek.

Legjobb válasz: A saját fejedtõl ne kezdj el másik fajta fogamzásgátlót szedni, mert lehet belõle gond! Mert lehet hogy más az összetétele, így máshogyan reagálna rá a szervezeted. Gyógyszert nem adunk amúgy sem oda csak úgy senkinek és fõleg nem szedjük be! Ha megmaradt neki, vagy adja oda olyannak, aki szintén olyat szed, vagy le kell adni patikába és ott megfelelõen gondoskodnak róla.

A saját fejedtõl ne kezdj el másik fajta fogamzásgátlót szedni, mert lehet belõle gond! Mert lehet hogy más az összetétele, így máshogyan reagálna rá a szervezeted. Gyógyszert nem adunk amúgy sem oda csak úgy senkinek és fõleg nem szedjük be! Ha megmaradt neki, vagy adja oda olyannak, aki szintén olyat szed, vagy le kell adni patikába és ott megfelelõen gondoskodnak róla.

Belara fogamzásgátlót szedek több mint egy hónapja. Vártunk egy hónapot, hogy kifejtse a hatását, addig gumival védekeztünk. Már elhagytuk a gumit, de bennem mégis van egy kis félsz, hogy esetleg teherbe esek. Van okom aggódni?

Legjobb válasz: A fogamzásgátlók általában 2 hét után már védenek, de ezt az idõtartamot egész pontosan a Belarával kapcsolatban a fogamzásgátló betegtájékoztató papírjáról olvashatod le. Szerintem már nyugodtan szexelhettek korlátok nélkül. :)

A fogamzásgátlók általában 2 hét után már védenek, de ezt az idõtartamot egész pontosan a Belarával kapcsolatban a fogamzásgátló betegtájékoztató papírjáról olvashatod le. Szerintem már nyugodtan szexelhettek korlátok nélkül. :)
Egy hó. után már biztos hogy védve vagy a terhessétõl, ha rendesen szeded nem fogsz teherbe esni.
én is ezt szedem!a papírom az áll, hogy 1 hét után védettséget add!nekem semmi bajom nem volt, nem lettem terhes se!
Ha már elkezdted a második levelet, és az elõírásoknak megfelelõen használod, nem lesz baj. Én 10 éve megbízhatóan gyógyszert szedtem , most vagyok 6 hetes kismama hogy abbahagytam. Szerintem a legbiztonságosabb módszer a gyógyszer, nyugodj meg és önfeledten szeretkezzetek csak:-) De ha annyira aggaszt, az beárnyékolhatja az életed, úgyhogy nyugdoj meg, vagy konzultálj addig másokkal, orvossal, míg teljesen nyugodt nem leszel:-)

Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek több kint egy éve. Ki lehet hagyni egy hónapot, amikor nem szedem?

Legjobb válasz: Ki, de teljese felesleges. Semmi értelem nincs, ilyenkor szoktak a nõk teherbe esni. És utána kell még egy hónap, mire az újból elkezdett gyógyszer hatni kezd. Szerintem szedd folyamatosan.

Ki, de teljese felesleges. Semmi értelem nincs, ilyenkor szoktak a nõk teherbe esni. És utána kell még egy hónap, mire az újból elkezdett gyógyszer hatni kezd. Szerintem szedd folyamatosan.
Ha azért akarsz szünetet tartani, hogy pihenjen a szervezeted, akkor ne tedd! Nem pihenne vele, hanem összekavarodnának a hormonjaid, így a szervezetednek külön megterhelés, hogy helyrehozza. Valóban pihenés a szervezetednek az lenne, ha hosszú idõre hagynád abba, de az meg ugye nem szerencsés. Szedd nyugodtan folyamatosan!
Teljesen felesleges kihagynod egy hónapot! Egyszer egy nõgyógyász mondta, hogy tévhit az, hogy aki huzamosabb ideig fogamzásgátlót szed, annak szünetet kell tartani! Ezzel csak felborul a hormonháztartásod és többet árt, mint használ!

Adhatok vért, h fogamzásgátlót szedek és két hónapja elszívtam egy füves cigit? Valamelyik kizáró ok?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló biztos nem. Én is most adtam vért, mondtam hogy gyógyszert szedek, nem volt gond. A füvet nem tudom.

A fogamzásgátló biztos nem. Én is most adtam vért, mondtam hogy gyógyszert szedek, nem volt gond. A füvet nem tudom.
A fogamzásgátló biztos, hogy nem kizáró ok, ezt 100%-ra mondhatom, mert én is adtam vért mialatt szedtem. Viszont a droghasználatot én sem tudom biztosan.De ez úgyis kiderül már az elején, ugyanis a donorkérdõívben szerepel a kérdés, hogy élete során használt-e drogot? Nem tudom, hogy a könnyû drogok mennyire számítanak, lehet, hogy ez a kérdés inkább a nagyobb rizikófaktorú kemény-, illetve intravénás drogozás (és az így elkapható fertõzések, HIV, AIDS, stb.) miatt fontos.De ha beikszeled ezt a pontot a donorkérdõíven, akkor a véradás elõtt megvizsgáló orvos úgyis rákérdez, és eldönti, hogy adhatsz-e vért, vagy sem. Üdv:25/L (10-szeres véradó)
Én 2 éve szívok rendszeresen, én is adhattam vért eddig mindig. L/20
A sok okos.Kicsim gratulálok h te füvezel és úgy adsz vért.Igazán Érett gondolgodás te idióta.Nem szabad vért adni ha drogozol.Nemvéletlen kérdeznek rá.jézusom azért ennyire nemkéne hülyének lenni, az ilyan idiótákat irtanám.Nem kell több hülye erre a világra.
A kérdező hozzászólása: utolsó, neked meg az értõ olvasásoddal van gond... nem azt mondtam, h drogozok, hanem, hogy 2 hónappal ezelõtt elszívtam 1, azaz egy szál füves cigit... sem elõtte, sem utána többet. gondolom, nem kell távolmaradnom egész életemben a véradástól 1 szál cigi miatt... arra lettem volna kíváncsi, mikor adhatok vért újra ha tudsz a kérdésre válaszolni, azt megköszönöm, amennyiben nem, akkor kerüld el a kérdést

Fogamzásgátlót szedek 2 hónapja, de nem merem neki engedni, hogy bennem élvezzen el. Mért nem engedem, hogy a barátom elmenjen bennem?

Félek,hogy így is teherbe eshetek:S...az agyamra megy az az 1% amir?l mindenki ír:(

Legjobb válasz: Szögezzük le: nincs 100 %-os biztonságot nyújtó védelem. Mindegyikben van egy NAGYON MINIMÁLIS kockázat, de ez annyira kevés, hogy 10.000 nõbõl talán 1, maximum 2 járja meg... de létezik terhességi teszt, ha tényleg lenne baba és még nem késõ 72 órás tabletta. Nem kell ezen görcsölnöd, elvégre még nem láttál itt olyan kérdést, hogy: 'Fogamzásgátló tablettát szedtem, de mégis teherbe estem.' Nyugi! Ne görcsölj ezen... szedd össze magad és az élvezetre koncentrálj. Elvégre meg van a védelem, nem lesz baba. :)

Szögezzük le: nincs 100 %-os biztonságot nyújtó védelem. Mindegyikben van egy NAGYON MINIMÁLIS kockázat, de ez annyira kevés, hogy 10.000 nõbõl talán 1, maximum 2 járja meg... de létezik terhességi teszt, ha tényleg lenne baba és még nem késõ 72 órás tabletta. Nem kell ezen görcsölnöd, elvégre még nem láttál itt olyan kérdést, hogy: 'Fogamzásgátló tablettát szedtem, de mégis teherbe estem.' Nyugi! Ne görcsölj ezen... szedd össze magad és az élvezetre koncentrálj. Elvégre meg van a védelem, nem lesz baba. :)
Igaza van az elõttem szólónak....meg különben is a tényleges magömlés elõtt is csöppen egy kicsi, szóval ennyi erõvel attól is lehetsz terhes.És eddig nem lettél.Szóval nem hiszem ezen kéne görcsölnöd és a kapcsolatodnak is jót tenne ha nem kéne barátdonak erre mindig odafigyelnie.
Viszont ha ennyire félsz akkor te használjál fogamzásgátlót a barátod meg kotont.Ez így biztos...és így nyugodtan elmehet benned.
Vagy használj mellette hüvelykúpot is. Na az már több mint 100%. Ha 99%-os védettséget ad a tabletta, a kúp meg mondjuk 98%-osat, akkor már semmi baj nem lehet.
Én csak annyit mondanék ha odafigyelsz olyan dolgokra, amik hatással lehetnek a fogamzásgátlókra, akkor semmi esélye. Szerintem az az 1%ezeknek szól. Gondolok itt pl.: elolvasva amit belinkelt vki, hogy egy lány 3éves szedés után terhes lett-nos, dohányzott...TILOS!!! nem véletlenül írják a tájékoztatóra is-trombózist is okozhat. Valamint ha kiürülne szervezetedbõl-ez a tabletta bevétele utáni 2órát jelenti kb-hasmenés, hányás miatt, akkor már nem véd még 99%osan sem. Valamint az antibiotikumok, ezt mindig meg kell kérdezni a dokitól vagy a gyógyszertárban, hogy nem ütik e egymást. Nekem egyszer majdnem felírtak olyat...még szerencse, hogy rákérdeztem:) Szóval ha ezekre figyelsz, csak engedd el magad és élvezd az életet:D
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:valamennyire megnyugtattatok a válaszaitokkal és majd ha éppen ott leszünk erre fogok gondolni, hogy az az 1% az azoknak szól akik helytelenül alkalmazzák a tablettát:D Óvszerre nem szeretnék visszatérni..élvezni akarom..azért van a gyógyszer
Mert a fogamzásgátló lerövidíti a menstruáció idejét, és kevesebb vér is távozik.
igen, egyébként tényleg. nekem az utóbbi idõben van, hogy vér szinte nincs is, csak barnásfolyás (4 éve szedem)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!