Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátlót szedek első (149 db)

Symicia fogamzásgátlót szedek elsőnek 5 napja, és lefeküdtem egy sráccal, aki sajnos nem szólt és belémélvezett. Most akkor terhes lehetek?

Legjobb válasz: Mikor kezdted el a fogamzasgatlot, a menstruaciod elso napján? Akkor védett vagy. De ha késõbb kezdted, vagy nagyon aggodsz, akkor nõgyógyászat, sürgõsségi fogamzasgatlas

Mikor kezdted el a fogamzasgatlot, a menstruaciod elso napján? Akkor védett vagy. De ha késõbb kezdted, vagy nagyon aggodsz, akkor nõgyógyászat, sürgõsségi fogamzasgatlas
A tabletta védett, ha elsõ nap kezdted el. De csak úgy "egy sráccal" koton nélkül...sok eszed van. Vannak ám a gyereknél nagyobb gondok is.
hát 5 nap még nem nyujthat nagy védettséget az tuti. Nem csak a terhesség lehet a következmény. Mivel csak úgy egy sráccal feküdtél le nem ártana óvszerrel is védekezned. Rengeteg féle komolyabb és kevésbé komolyabb betegséget is össze szedhetsz ami gondolom nem hinányzik. Nagyon felelõtlen vagy, mindkét szempontból.
A legtöbb fogamzásgátló teljes védelmet csak a második levél megkezdésétõl nyújt.
Általában a beágyazódás utáni 10. napon már biztosan, de valamelyik 3 nappal utána is.
A kérdező hozzászólása: szerintem az lesz :S a terhességi teszt az amúgy mennyi idõ mulva mutatja ki?
50% Vagy terhes vagy, vagy nem. Miért nem kérdezed meg az orvosodat, aki felírta neked a gyógyszert?
A kérdező hozzászólása: vagyis a mensim utolsó napján kezdtem el szedni. basszus komolyan? :O mennyi az esély rá ? :O
Akkor lehetsz terhes.
A kérdező hozzászólása: elõzõleg novynettet szedtem, ami nem volt jó. azt a menstruáció elsõ napján kezdtem, ezt akkor mikor elmult. nos? :S betegtájékoztatót olvastam deigy nemtudom
Betegtájékoztatót nem árt elolvasni: http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gyogyszer/symicia-3-mg0.. A rád vonatkozó rész: "Ha a Symicia szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia."
Mondjuk. Abetegtajekoztatot se viccbõl teszik a dobozba.... - Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az elõzõ hónapban A Symicia szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Symicia szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia.
Eléggé le vannak maradva azok, akik azt hiszik, hogy a második levélbõl véd a fogamzásgátló. Ha a menstruacio elso napján kezdi szedni a tablettát, attól a naptól mar védve van. A fogamzásgátló ugyanis a peteerest gátolja. A menstruacio alatt nincs peteeres, igy ha az elso nap kezdi el szedni valaki, esélytelen, hogy terhes legyen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Marvelon fogamzásgátlót szedek. Első csomag utolsó 2 tablettáját nem vettem be, így a 25 napos ciklusom megmaradt. Ha ezt tartani akarom a 21-ből mindig csak 19-et szedjek? És ha abbahagyom 14 után, akkor mi lesz a mensivel?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló tabletta nem természetes ciklust tart fenn. A szedés alatt jelentkezõ vérzés úgynevezett megvonásos vérzés, és ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy a szedés elõtt milyen hosszú ciklusaid voltak. A levélen azért van 21 szem, hogy azt mind be kell szedni. Ha kevesebbet veszel be azzal egy részt összekuszálod a hormonjaidat, más részt nem is biztos, hogy megfelelõ lesz a védõhatás. Gyógyszert abbahagyni nem a levél közben kell, hanem a levél beszedése után.

A fogamzásgátló tabletta nem természetes ciklust tart fenn. A szedés alatt jelentkezõ vérzés úgynevezett megvonásos vérzés, és ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy a szedés elõtt milyen hosszú ciklusaid voltak. A levélen azért van 21 szem, hogy azt mind be kell szedni. Ha kevesebbet veszel be azzal egy részt összekuszálod a hormonjaidat, más részt nem is biztos, hogy megfelelõ lesz a védõhatás. Gyógyszert abbahagyni nem a levél közben kell, hanem a levél beszedése után.
A fogamzásgátlóból BE KELL VENNI MIND A 21 SZEMET!!!!!! Ellenkezõ esetben olyan, mintha nem szednél semmit, vagyis csökken a fogamzásgátló képesség. 12 óránál kevesebbet KÉSNI SEM SZABAD a bevétellel, emellett úgy gondolod, hogy ha egyáltalán be se veszel több darabot, akkor lesz neki fogamzásgátló hatása?! Miért nem kérdezel elõbb, mielõtt butaságot csinálsz? Nem lesz 25 napos a ciklusod, a fogigátló 28 naposat csinál, függetlenül attól, hogy elõtte 25, vagy 45 napos volt-e. És igen, ez nem mensruáció, hanem megvonásos vérzés, bár a megnevezés a legkevesebb. Tartsd meg a 7 napos szünetet, utána szedd be az elõírásnak megfelelõen a következõ levél bogyót, MIND A 21-et! A következõ levél elkezdéséig én mellé is védekeznék a helyedben.
Bocs egy elírás: "...12 óránál TÖBBET késni sem szabad a bevétellel..."
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én nem rutinos szedõ vagyok csak lombik program elõtt kellett szednem múltkor. Lombikos orvos utasított az utolsó 2 szem elhagyására, így jött 25 napra a megvonásos vérzés. A fogamzásgátló hatása nem izgat. Legutóbb 19 szemtõl rövidebb, jelzésértékû lett a vérzés, ami jól jött. Ha mesterséges ciklust csinálunk miért is kell pont 28 naposnak lennie? (Csak hogy ugyanaznap kezdejem mindig a Marvelont, az útmutatója szerint) Úgy tudom erõs, hosszú vérzés vagy mensi elmaradása esetén is Marvelonnal szokták rendezni a problémákat.

Most 4. hónapja h fogamzásgátlót szedek első 3 hónapban a 21nap eltelte után jött meg normálisan, most viszont a 19napra gyógyszerszedés ideje alatt! Viszont Én ugyan úgy bevettem még a másik két nap a gyógyszert! Ez nagy gond?

Legjobb válasz: Nem baj, sõt, be kell venni mind a 21-et. A baj az, hogy 21 nap után jött meg, most meg 19. A tabletta szünetben, a 2-5 napon kellene megjönnie. A szervezet nem tud számolni, nem tudja, hogy hány tabit vettél be és még hányat fogsz. Nem tudja, hogy a 21 tabletta az utolsó. Megvonásos vérzés van, amikor megvonják a hormont, vagyis nem veszed be a tablettát. Tabi mellett szabályos 28(!) napos ciklusok vannak, nem 21. Összegezve: nagyon sürgõsen vissza kell menni a dokihoz, ez a tabi nagyon nem jó neked.

Nem baj, sõt, be kell venni mind a 21-et. A baj az, hogy 21 nap után jött meg, most meg 19. A tabletta szünetben, a 2-5 napon kellene megjönnie. A szervezet nem tud számolni, nem tudja, hogy hány tabit vettél be és még hányat fogsz. Nem tudja, hogy a 21 tabletta az utolsó. Megvonásos vérzés van, amikor megvonják a hormont, vagyis nem veszed be a tablettát. Tabi mellett szabályos 28(!) napos ciklusok vannak, nem 21. Összegezve: nagyon sürgõsen vissza kell menni a dokihoz, ez a tabi nagyon nem jó neked.

Fogamzasgatlot szedek, elso level megvolt? (tobbi lent)

Szoval beszedtem az elso levelet ,mejott a havim a 3ik nap es mar elmult,6ik napba vagyok,vagyis meg van 2napom a kov. tabiig.Vedve vagyok ienkro is?Ki mit mond!?V varjam meg mig elkezdem beszedni a kovetkezot?

Legjobb válasz: teljesen védett vagy!!!!

teljesen védett vagy!!!!
nekem is mindig ez volt a parám.nyugi, nõgyógyászomat kérdeztem és minden oké. többször feküdtünk már le így a barátommal, és még nem vagyok terhes szoval no para. :)
szerintem is védett vagy, de ha az jobban megnyugtat, védekezz mellé abban a két napban... de szerintem nem lehet belõle baj:)
A kérdező hozzászólása: ok, koszi en is ugy tudtam, csak nem vagyok biztos

Már 12 napja fogamzásgátlót szedek, a menstruációm első napján vettem be az első szemet. Ugye nincs rá esély, hogy terhes vagyok?

A vérzés megindulásától kezdve pár óra elteltével vettem be az els?t, azóta rendszeresen, ugyanabban az id?pontban veszem be a gyógyszert. Közben volt kis mennyiség?, mellékhatásként fellép? vérzésem. A barátom szerint nincs miért aggódnom, én mégis félek egy picit.

Legjobb válasz: ha rendesen szeded nem hagytál ki akkor nincs illetve minimális mert ugye egyik fogamzásgátló modszer sem 100 százalékos

ha rendesen szeded nem hagytál ki akkor nincs illetve minimális mert ugye egyik fogamzásgátló modszer sem 100 százalékos
Amíg a fogamzásgátló hatni kezd, az minimum 1 hónap, de az orvosnak el kellett volna mondania, vagy elolvashattad volna az útmutatót. Nagyon is van esélyed a terhességre, mivel ennyi idõ után még nem ad védettséget.
Ezzel vitatkoznék, kedves utolsó, ill. azzal hogy a tájékoztatóban mi szerepel. Én leglább 4 félének a tájékoztatóját olvastam már, mindegyikben az van, ha rendszeresen szeded, és sem hányásos sem hasmenéses megbetegedés következtében nincs esély rá, hogy felszívódás elõtt kikerült a szervezetbõl, akkor már az elsõ naptól lehet bármilyen más védekezés nélkül szexelni, mert már védettséget ad. Szerintem ha aggódsz emiatt, akkor az orvosodat, vagy egy gyógyszerészt kérdezz meg, biztosabb, mint a mi véleményünk.
a 2es vagy nem szedett még fogamzásgátlót vagy csak szivatni akar, 3as tökéletesen leirta
Utolsó, valóban, ezért írtam, hogy a tájékoztatót olvassa el, mivel ilyen gyógyszerrel még nem volt dolgom. Én anno milligestet szedtem és nekem még azt mondta az orvos, hogy ha teljesen biztos akarok lenni a hatásában, akkor várjak 3 hónapot. Én akkor sem gondolom, hogy egy nap után már védettséget adna, de attól még én is tévedhetek. Ezért a legcélszerûbb az orvostól tudakozódni, nem mások véleményére alapozni.

Symicia fogamzásgátlot szedek az orvos utasitására ciklus első napján vettem be, de 2napot tartott a menszeszem. Máskor mielott szedtem, 4-5 napig is eltartott. Nem mindig azonos időbe veszem be 1, 2ora elteltélve nagy baj?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló lecsökkenti a menszeszt. Az elsõ levél végén tartasz? HA igen akkor ez még változhat, most még a gyógyszer zavarhatott be. Sok tényezõ befolyásolja. Jó lenne tudni legalább azt mióta szeded. az 1-2 óra csúszás nem gond. Nálam sûrûn elõfordul, hogy több órát csúszom, és semmi gondom nincs belõle. De általában próbálom betartani. Esetleg állíts be emlékeztetõt a telódon, én azt szoktam.

A fogamzásgátló lecsökkenti a menszeszt. Az elsõ levél végén tartasz? HA igen akkor ez még változhat, most még a gyógyszer zavarhatott be. Sok tényezõ befolyásolja. Jó lenne tudni legalább azt mióta szeded. az 1-2 óra csúszás nem gond. Nálam sûrûn elõfordul, hogy több órát csúszom, és semmi gondom nincs belõle. De általában próbálom betartani. Esetleg állíts be emlékeztetõt a telódon, én azt szoktam.
A kérdező hozzászólása: köszike megnyugodtam 1 kicsit, igen az elsõ levélnél tartok, csak annyi mindent olvastam......pl h nem szabad nemi életet folytassak az elsõ levélnél ......de a prospektus leirja h elsõ nap már véd, mi már belecsaptunk a tutiba a 4 gyogyszernél
Akkor tényleg ne parázz szerintem. HA jól emlékszem én csak pecsételtem az elsõ levél után és csak a 2. levél utáni megvonásos vérzés volt olyan mint régen, vagyis annál kevesebb, de normális mennyiségû!
Nekem is rövidebb lett, mondjuk én örülök neki :) Amúgy ma voltam dokinál gyógyszert iratni és kérdeztem gáz e, ha pár órával késõbb veszem be, azt mondta, h abból nincs gáz. :)

Yadine fogamzásgátlót szedek, az első levél beszedése után havim nem volt, csak megvonásos vérzés, Jó ez így? Nincs vajon gond?

a két levél szedése közt kivártam az el?írt 7 napot, ergó a 8. napon meg kellett volna jönnie, de nem jött...

Legjobb válasz: Ezt most nem értem...megvonásos vérzésed akkor volt végülis?? Vagy egyáltalán semmilyen vérzésed nem volt? Nekem volt ilyen hogy a 8.napon se jött meg, a nõdokimhoz elmentem megvizsgált meg csináltam teszte hogy nem vagyok e terhes mert mindig ez az elsõ amit ki kell zárni ilyen esetben. Majd nem talált semmit és azt mondta kezdjem el nyugodtan a második levelet a 8.napon. Beszedtem, aztán utána már beállt rendesen. A megvonásos vérzés azt jelenti amúgy, hogy : mikor szeded a gyógyszert, akkor végülis folyamatos hormonhatásnak teszed ki a tested és ha nem szeded akkor ezen hormonok megvonása miatt lökõdik le a nyálkahártya. De ez ugyanúgy vérzés mint a mensi, csak ált.rövidebb, kevesebb, ill. kevésbé görcsös, de azért pár napig az is tart...

Ezt most nem értem...megvonásos vérzésed akkor volt végülis?? Vagy egyáltalán semmilyen vérzésed nem volt? Nekem volt ilyen hogy a 8.napon se jött meg, a nõdokimhoz elmentem megvizsgált meg csináltam teszte hogy nem vagyok e terhes mert mindig ez az elsõ amit ki kell zárni ilyen esetben. Majd nem talált semmit és azt mondta kezdjem el nyugodtan a második levelet a 8.napon. Beszedtem, aztán utána már beállt rendesen. A megvonásos vérzés azt jelenti amúgy, hogy : mikor szeded a gyógyszert, akkor végülis folyamatos hormonhatásnak teszed ki a tested és ha nem szeded akkor ezen hormonok megvonása miatt lökõdik le a nyálkahártya. De ez ugyanúgy vérzés mint a mensi, csak ált.rövidebb, kevesebb, ill. kevésbé görcsös, de azért pár napig az is tart...
Szerintem te nem érted, hogy hogy is hat a tabletta! Azt írod, hogy volt megvonásos vérzésed, de a 8. napon kellett volna megjönnie a havidnak. Nem a 8. napon kell megjönnie, hanem a 7 napos szünetben kell megjönnie a mensidnek! Így jön ki a 28 napos ciklus. Szeded 21 napig a tabit, majd 7 nap szünet, így jön ki a 28. Az a jó, ha a szünetben jön meg, mert akkor kell neki!
ugye ez most nem komoly?
nem mondod komolyan h perce pontosan veszed be? én is este szedem, de olyan este 7 és 11 között valamikor, nincs fix idõpont ez a 3-4 óra eltérés semmit nem számit
A kérdező hozzászólása: kezdõ vagyok :) köszi
Nem, nem lehet. :)
Mármint gond nem lehet belõle.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Na ezen jót röhögtem :D percre pontosan :D:D:D

Fogamzásgátlót szedek, 2 hét után lefeküdtem a barátommal az első levél beszedése elött, most az utolsó bogyót szedem a levélből de már most barnás kicsit véres folyásom van, ugye nemvagyok terhes? ,

Legjobb válasz: Nyugi, nem vagy terhes! A mai tabletták már az elsõ szemtõl védettséget adnak! Az elsõ szemtõl kezdve megakadályozzák a peteérést! A doki csak azért mondta az egy hónapot, mert a régiek valóban csak egy hónap után védtek!

Nyugi, nem vagy terhes! A mai tabletták már az elsõ szemtõl védettséget adnak! Az elsõ szemtõl kezdve megakadályozzák a peteérést! A doki csak azért mondta az egy hónapot, mert a régiek valóban csak egy hónap után védtek!
Ha az orvosod 1 hónapot mondott, akkor miért nem voltál képes egy rohadt gumit felhúzni??? Na akkor menj vegyél tesztet és ne csodálkozz, ha pozitív lesz. Basszus...nem értelek. Direkt mondta a dokid és mégis...Hihetetlen vagy, komolyan...
Összefoglalva, tehát már az elsõ szemtõl véd, csak nem merik bevállalni az emberek! Én nem vártam vele, hisz egyértelmûen le volt írva a tájékoztatójában, hogy az elsõ szemtõl véd, nem is lettem terhes, és 5 éve szedem!
A kérdező hozzászólása: szóval összefoglalva, 2 hét után már hat a fog.gátló.
Most erre csak annyit tudok mondani, hogy nem hiszem, hogy a doki ismeri az összes gyógyszer betegtájékoztatóját, nem hiszem, hogy kívülrõl fújja az egészet, ezért mondja a biztosat, hogy 1 hónap után véd!!!
Mit gondolsz, ha mindenki azt mondta, van esélye a terhességnek, akkor annak az 1etlen 1-nek van igaza, aki az ellenkezõjét állította??? Különben meg inkább hinnék egy orvosnak, mint egy idegennek, aki nem orvos...De te tudod. Amúgy átlagban 2 hét után már van védelem (a dokik is ennyit szoktak javasolni várakozási idõként, de ez gyógyszerfüggõ egyébként és hogy melyik napon kezdted el szedni), de aki biztosra akar menni, az vár 1 hónapot is akár. Aki hamarabb (2 héten belül) is bevállalja és baj lesz, az viselje a következményeit, ha annyi esze volt, pláne, ha még az orvosa is azt mondja, min. 2 hét... Én Lindynettet szedek, a dokim 2 hetet mondott, de én biztosra megyek, ezért várok 1 hónapot. Nem dõl össze a világ, ha még pár alkalommal gumit használunk. Inkább az a kis kellemetlenség, mint egy baba. Attól, hogy vérzel, még lehetsz terhes, mert egyeseknél elõfordul, hogy az 1. hónapokban még menstruálnak.
A kérdező hozzászólása: Jajjj nagyon szépen köszönöm, most megnyugodtam, mindenki más szinte már belém beszélte a terhességet. Ha most megjön a mensim akkor biztos nemlehetek terhes, nem?
Azért barnázol, mert még most szokja a szervezeted a bogyót. Hogy terhes vagy-e? Ha rendesen szedted és az orvos által mondott hatóidõt kivártad, elméletileg nem.
A kérdező hozzászólása: hallottam olyant is h akkor is szokott folyás lenni ha pete beágyazódás van.....ez igaz?
Bocsi 2 hetet akartam írni.
Rizikós, mert pont 2 két után szokott a peteérés lenni. De remélhetõen a mai fogamzóásgátlók már megbírhatóak 2 két után is.
A kérdező hozzászólása: sajnos itt az a baj hogy az orvos azt mondta h az 1 levél után hat, de a mensim elsõ napján kezdtem el szedni és sokan azt mondták hogy már 2 hét után is hat
A kérdező hozzászólása: szerencsére ma megjött (2napot késett csak), de azért vettem 1 tesztet, énis rájöttem hogy kár filóznom ezen mert véd, és tényleg levan írva feketén fehéren, csak normálisan kell szedni.

Fogamzásgátlót szedek megjött az elsö menzeszem már biztos nem lehetek terhes?

Legjobb válasz: ???? Az elsõ? Fogamzásgátlót nem hiszem, hogy felírnak nem menstruáló kislánynak.

???? Az elsõ? Fogamzásgátlót nem hiszem, hogy felírnak nem menstruáló kislánynak.
Micsoda? Az elsõ? Hány évesen szedsz te fogamzásgátlót?!
Ha fog.gátlót szedsz, nincs is menzesz... Ha meg menzeszed van, nem hiszem, h fog.gátlót szedsz.
szerintem úgy értette, hogy a fogamzásgátló szedése alatt most jött meg elõször, vagy javíts ki, kérdezõ, ha tévedek.
De az nem menstruáció.
A kérdező hozzászólása: Igen elsö levél tabletta utáni menzesz. Normális válaszokat kérek ugylátom csak 1 normális ember van köztetek.
szerintem nem vagy terhes. bár sosem szedtem fogamzásgátlót, úgyhogy nincs tapasztalatom. de ha betartottad a "szabályokat", mármint pontosan szedted és nem hagytál ki egyet sem, na meg teljesen normális volt a menstruációd, akkor nem vagy terhes.
Fogamzásgátló szedése alatt NINCS normális menzesz, ráadásul az elsõ levél után/közben gyakran teljesen szokatlan vérzések is lehetnek. Vélhetõen nem vagy terhes, de ha a szedés elõtt védekezés nélkül voltál együtt valakivel, akkor még az is megeshet.
Ha hülyeséget kérdezel, miért várod, hogy normális választ kapj? Fog. gátló szedésekor nincs menstruáció, egy mesterséges ciklus van, aminek a végén megvonásos vérzésnek nevezett dolgot tapasztalhatsz. Nem hiába más a neve, más a lefolyása... Nézz utána (pl. gugli), hogy mi a kettõ között a különbség... Meg ha már a guglin vagy, a fog. gátlók mûködési mechanizmusáról is olvashatnál meg arról, hogy hány%-os biztonságot ad és hogy miért fordul elõ néha, hogy akár terhesség alatt is (az elsõ pár hónapban) tapasztalhatsz vérzést... Legutolsó sorban pedig ha tutira akarsz menni, elmész nõgyógyászhoz, majd õ megmondja, terhes vagy-e. Távvizsgálatból nem tudjuk megmondani.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!