Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátlót szedek és már (191 db)

Belara fogamzásgátlót szedek és már a negyedik levélnél tartok, már nagyon jól védhet? (Többi lent)

Amikor a harmadik levélnél tartottam a barátom belém élvezett és normálisan megjött. Ma szeretkeztünk és belém élvezett, már nagyon jól véd a fogamzásgátlóm? El?re is köszönöm a válaszokat, biztosra akarok menni :)

Legjobb válasz: Teljesen jól mûködik. A betegtájékoztató alapján a Belara AZONNAL hat. Mondjuk én egy hetet kihagynék, de nálatok már az elsõ menstruáció is megvolt. Nyugi.

Teljesen jól mûködik. A betegtájékoztató alapján a Belara AZONNAL hat. Mondjuk én egy hetet kihagynék, de nálatok már az elsõ menstruáció is megvolt. Nyugi.
nem kell halálpontosan bevenni. csak h ne legyen több az eltérés 12 óránál.
A kérdező hozzászólása: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT MINDENKINEK!
Nyugi, hat a tabletta. Éveken keresztül szexeltem tablettát szedõ lányokkal (mármint 1x-re 1 volt, csak több kapcsolat) és nem volt baj. Ez kivételes dolog. És még ha véletlenül be is akad, az abortusz nem egy olyan nagy durranás, mint gondolod. Szar, meg minden, de ki lehet bírni. Maga a mûtét 15-20 perc. Tudom, mert ott voltam... :P És ez az abszolútgigavégszükség esete, majdnem biztos, h nem idáig nem jutsz el.
A kérdező hozzászólása: Frászt hozod rám..:S Én semmit se szedek most.
Azt is mondták, hogy hat. :) Barátnõmnek úgy akadt be, hogy a ciklus elején migrénje volt (arra nem ajánlott bevenni), ezért nem vette be este, hanem csak reggel, de a 12 órában bõven benne volt. Ráadásul abban a hónapban valami csipkebigyóbiszbaszt is szedett, h ne újuljon ki a felfázása. Elvileg ez a bigyóbiszbasz nem kellett volna, hogy ilyen hatással legyen, se az, hogy mondjuk 8 órát késett a bevétellel, de mégis terhes lett. Azért mondtam a halál pontos bevételt, mert ezek a cuccok nagyon kevés hormont tartalmaznak. Ilyenkor már fontos, hogy hogyan szedik õket, mert kevés hormon csak akkor hat, ha nincs ingadozás, magyarán ha pontosan szeded.
A kérdező hozzászólása: Én mindig este fele szedem be. Már be szedtem. 8-kor szoktam vagy fél 9, vagy 9, 10. Azt mondták, hogy az mind 1, hogy hánykor szeded be, csak szedd be!
Hát tudod a fogamzásgátlókkal óvatosnak kell lenni. Nekem már volt olyan barátnõm, akinél beakadt. Rendesen (elõírások szerint) szedett fogamzásgátlóval! Persze lehet, h csak szívatott, és nem volt rendesen szedve, de tekintve, h simán elvetette (semmi olyan nem volt, h ezzel akar megfogni), meg ahogy viselkedett, mikor kiderült, h terhes, nem hinném. Tehát: a fogamzásgátló egy általában jól mûködõ módszer. A doki is csodálkozott, h ilyen nem szokott lenni. Ha becsõdöl, az abortusz nem egy nagy durranás, simán meg lehet csinálni. Tudom, mert végig mellette voltam, az egész mûtét 15 perc. És a gumi is elszakadhat... DE! Ha fogamzásgátlóval védekeztek, figyelj oda, hogy ha más gyógyszert is szedsz, az kinyírhatja a tabletta hatását (magyarán gumi)! Plusz arra, hogy NE csúszkálj a bevételi idõvel, bármit írnak is a betegtájékoztatóban! Állítsd be a telefonod, vagy nem tudom, de mondjuk +-15 perc eltérésnél több ne legyen!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm :) Miért hagynál ki egy hetet? Ezt nem értem pontosan!
A 8 óra lehet, hogy sok, de 2-3 óra csúszás még belefér. Persze próbáld minél pontosabban szedni. Amúgy elsõ hónap után már tuti véd a tabletta, szóval a tiéd már régóta megfelelõen véd.

Normális az, ha fogamzásgátlót szedek, és pecsételően vérezgetek, akkor is, ha már nem menstruálok? Mikortól leszek védett? (8 napja szedem)

Milligestet szedek, ez az els? tabletta, amit kaptam, már 8-at bevettem, nemrég múlt el a mensim. (az els? napjától szedtem a tabit). Mégis azt vettem észre, hogy pecsétel?, gyenge vérzéseim vannak. Normális ez? Mikor fog elmúlni?

Legjobb válasz: Ne aggódj nekem is így volt a mensturációs idõszakomat beleszámítva 2 hétig,várd meg hogy teljesen elmúljon a vérzés és akkor már bõven védett leszel!Én is milligestet szedek!Légy türelmes,és elégedett leszel vele!nekem bevált!

Ne aggódj nekem is így volt a mensturációs idõszakomat beleszámítva 2 hétig, várd meg hogy teljesen elmúljon a vérzés és akkor már bõven védett leszel!Én is milligestet szedek!Légy türelmes, és elégedett leszel vele!nekem bevált!
Pont egy elõzõ kérdezõnek is leírtam:) Nekem a dokim azt javasolta, az elsõ hónapban-azaz levélnél-védekezzünk másodlagosan is. Az elsõ 3 levélnél elõfordulhatnak vérzések. Utána viszont már nem normális, akkor szólni kell a dokinak, hogy mást írjon fel.
Énis most kezdtem el szedni 1hete amikor te, bár én nem Milligestet szedek és még most is a mensim után 4napja is vannak ilyen vérzéseim...anyut megkérdtem de azt mondta h ez ilyenkor még természetes:) ...

Rezia fogamzásgátlót szedek és most vettem be a 4. tablettát és az lenne a kérdés, hogy a betegtájékoztató azt írta, hogy már az elsõ napon véd és én ma szeretnék együtt lenni a barátommal teljes védelem nélkül, akkor az mennyire gond?

Legjobb válasz: szerinted ha ezt írta, mi majd mást mondunk? ha a butaság fájna..ha ennyire fosol, ne szexelj, vagy várj még egy évet, míg szeded -_- a saját sorsod irányítója vagy, nyilván a betegtájékoztató tudja legjobban....

szerinted ha ezt írta, mi majd mást mondunk? ha a butaság fájna..ha ennyire fosol, ne szexelj, vagy várj még egy évet, míg szeded -_- a saját sorsod irányítója vagy, nyilván a betegtájékoztató tudja legjobban....
Mi úgy csináltuk, hogy mikor elmúlt a vérzésem (ugye menstruáció elsõ napján kell elkezdeni szedni), már szexeltünk is, és nem védekeztünk, ugyanis hiszek a betegtájékoztatónak, ráadásul a nõgyógyászom is mondta, hogy rögtön véd. 5 vagy 6 nap telt el, akkor csináltuk elõször, már két éve szedem, semmi bajom nem lett.

Árthat-e a pár napos/hetes magzatnak, ha az anyuka úgy esik teherbe, hogy közben fogamzásgátlót szed, és mivel az első menzesz elmaradtáig nem tudja, hogy terhes, ezért szedi a tabit, miközben már megfogant a magzata?

Legjobb válasz: Hûû. Sürgõsen hívd fel a nõgyógyászt! Egyébként van ismerõsöm aki tabi mellett esett teherbe, és gyönyörû a kislánya. Reméljük semmi vész, és gratu a babihoz.

Hûû. Sürgõsen hívd fel a nõgyógyászt! Egyébként van ismerõsöm aki tabi mellett esett teherbe, és gyönyörû a kislánya. Reméljük semmi vész, és gratu a babihoz.
hát elég rosszul indul, de inkább szerintem is a nõgyógyászt hívd fel, õ mondja meg mi van ilyenkor.
Ne aggódj semmi baja nem lesz a babának a nõgyógyász is ezt fogja mondani :) (Az enyémnek sem lett)
szia 33 hetes várandós vagyok a kisfiammal, aki Mercilon szedése mellett fogant. (nem voltam beteg, nem hánytam ki, rendesen szedtem stb, szal érdekes és értékes eu-i szintû statisztikai adatnak hívta az "esetet" az egyik doki :S) Megjártunk több genetikai kivizsgálást is a legnevesebb magyar szakiknál, és megnyugtattak, hogy a babó teljesen egészséges! Állítólag a gyógyszertõl is függ, a Mercilon éppenséggel olyan kis dózisú, hogy nagyon ritkán okoz problémát, akkor is csak erõsíti az öröklött hajlamot (szívfejlõdési rendellenességet okozhat leginkább, de NAGYON ritkán). Szóval mi megnyugodtunk, de nagyon sok idegeskedéstõl kíméled meg magadat, ha mihamarabb elmész orvoshoz, és it nem az SZTK-s rendelésre gondolok, mert a SOTÉ-n nagyon röhejes volt a "genetikai tanácsadás" ( 7 órát utatzunk, 4-et vártunk, 2percet voltam benn és meg sem néztek UH-val...).
Nem árthat. Se fejlõdési rendellenességet nem okoz, se vetélést. Nem kell abortuszra menned emiatt, egyetlen olyan eset sem ismert, amelynél probléma lett volna a babával a tabletta miatt. Ezek csak hormonok, ráadásul igen kis mennyiségben. Rengeteg baba fogan úgy, hogy az anyjuk tablettával védekezik, csak valami hiba támad a rendszerben. Ne aggódj! :-) Csak hagyd abba a gyógyszert - bár gondolom, már abba is hagytad.
én pont tegnap nézem egy müsort.A csaj 3havonta kapott fogamzásgátló injekciót, és terhes lett.Nem volt hányingere, a hasa se nõtt meg, 5kg hizott, de ezt a sok zsiros étel fogyasztás miatt gondolta, meg a gyomra égett, ezt is a táplálkozásának tudta le, bulizni járt, ivott, cigizett. Szerencsére a baba egészséges lett. Mondjuk nem hiszem el hogy a hasán nem vette észre, mert még ha molett is volt kicsit, az akkor is keményebb lesz.Na meg ott van a baba mozgása, hogy nem lehet érezni?! A kérdésedre a válasz, szerintem mindenképp beszélj orvossal errõl, az õ szava a legbiztosabb.
Semmi baja nemlesz, a mai fog.gátlók már annyira kevés hormont tartalmaznak.gondolj bele 1 kihagyott szem miatt is beindulhat a peteérés.
én azt szedtem, de hízni nem híztam tõle, de erõsebbek lettek a görcseim és a libidóm is csökkent
Nagyon egyáénfüggõ, hog kinél melyik gyógyszer válik be. Én összesen 9 évig szedtem Mercilont, több szünettel megszakítva, de nem híztam meg, nem lettek erõsebb görcseim, nem változott a libidóm stb... Amikor a babatervezés miatt abbahagytam, egy normál idõre jött mensi után egybõl várandós is lettem, makkegészséges lányom született. A szoptatás befejezése után is ezt kezdtem el újból szedni, szintén mellékhatás mentes vagyok. Nekem bevált, másnak meg nem, vannak akiknek meg nagyon nem - ki kell próbálni, és ha vmi nemkívánatosat tapasztalsz, akkor meg kell beszélni a nõgyógyásszal, h mit ajánl helyette.
Szia! Nos csak annyit tudok tanácsolni, mivel doki 2 évig ezt írta nekem-abbahagytam, volt utánna egy agyérgörcsöm, nem jön meg normálisan és a hormonháztartásom katasztrofális. Nem híztam el tõle sõt!-de nem ajánlom, Én egy életre sajnálom, hogy beszedtem.Bár kire hogyan hat ugye? Szia.
Nem gond! Elõfordult már nekem is, hogy nem jött meg 7 nap alatt.
Persze, hogy van ilyen. elsõre nekem is kb 5-6 nap után jött meg. Van ilyen, fõleg, ha most kezdted el. Mindenesetre 7 nap után, a 8. napon akkoris kezd el szedni a következõ levelet.
A kérdező hozzászólása: oké elkezdem! de ha nem jön meg a 7dik napon se akor a 8-dikon elis kezdem szedni! hát remélem nem nagyobb a gond :s
NEKEM IS EZVOLT ADTAK EGY GYÓGYSZER VALAMI N-NEL KEZDÖDIK ANEVE, ÉS ATTOL MEGJÖTT MÉG AZNAP MIKOR BEVETTEM, IGY JÖTT RENDBE, DE LEHET MAGÁTOL IS ELMÚLIK

Először szedek fogamzásgátló tablettát és már csak 2 db tabletta van az első lapból. Szükséges még az óvszer használata?

Legjobb válasz: Akkor nem kell mar az ovszer amikor elkezded az uj levelet szedni a gyogyszerbol. Ez 2 nap es 7 nap szunet, tehat meg 9 napot birjal ki, es utana!:))))) HAJRA!:))))

Akkor nem kell mar az ovszer amikor elkezded az uj levelet szedni a gyogyszerbol. Ez 2 nap es 7 nap szunet, tehat meg 9 napot birjal ki, es utana!:) )))) HAJRA!:) )))
A beszedett elsõ levél után védett!!!2 hét alatt még a hormonok sem tudják mire vélni a gyógyszert.
Nem kell már gumi! Ha a menses elsõ napjától kezdted szedni, akkor az elsõ tablettától kezdve védve vagy a terhesség ellen. Ha nem az elsõ naptól, akkor 2 hét múlva véd az elsõ tabletta beszedésétõl. Szóval már mindenképpen védve vagy.
"az elsõ tablettát a menses elsõ napján ajánlott elkezdeni, majd minden nap egy szemet bevenni, addig amig a levél tart. Ezután következik 7 tablettamentes idõszak, mialatt néhány napos menstruácios vérzés fog jelentkezni. .... Ha betartod a fent leirtakat a terhesség elleni védelem már a szedés elsõ napjától tart, és folyamatosan fennáll a gyógyszerszedés felfüggesztéséig, beleértve a tanlettamentes napokat is" " Ha a menstruáció második és ötödik napja között kezded el szedni bármikor, akkor az elsõ 14 napban kiegészitõ védekezésre van szükség" Szó szerinti idézet a Gestomix /alacsony hormontartalmú, új fogamzásgátló tabletta/ fogamzásgátló betegtájékoztatójából!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ :)

Jó napot doktor úr! Az lenne a problémám, hogy fogamzásgátlót szedek és mivel nem akartam, hogy nyaralás közben menstruáljak, kihagytam a szünetet. A nyaralást kibírta. De múlt hét vasárnap megjött és már egy hete megvan. Nemsokára elfogy a gyógyszerem új

Jó napot doktor úr! Az lenne a problémám, hogy fogamzásgátlót szedek és mivel nem akartam, hogy nyaralás közben menstruáljak, kihagytam a szünetet. A nyaralást kibírta. De múlt hét vasárnap megjött és már egy hete megvan. Nemsokára elfogy a gyógyszerem újból (egész végig meglesz?). Forduljak az orvosomhoz? Köszönöm válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A gyógyszert ezt követően a szokványos módon kell szedni. A vérzés idővel meg fog szűnni, ám lehetséges, hogy így hosszabb ideig fog tartani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A gyógyszert ezt követően a szokványos módon kell szedni. A vérzés idővel meg fog szűnni, ám lehetséges, hogy így hosszabb ideig fog tartani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Jó napot doktor úr! Az lenne a problémám, hogy fogamzásgátlót szedek és mivel nem akartam, hogy nyaralás közben menstruáljak, kihagytam a szünetet. A nyaralást kibírta. De múlt hét vasárnap megjött és már egy hete megvan. Nemsokára elfogy a gyógyszerem új

Jó napot doktor úr! Az lenne a problémám, hogy fogamzásgátlót szedek és mivel nem akartam, hogy nyaralás közben menstruáljak, kihagytam a szünetet. A nyaralást kibírta. De múlt hét vasárnap megjött és már egy hete megvan. Nemsokára elfogy a gyógyszerem újból (egész végig meglesz?). Forduljak az orvosomhoz? Köszönöm válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A gyógyszert ezt követően a szokványos módon kell szedni. A vérzés idővel meg fog szűnni, ám lehetséges, hogy így hosszabb ideig fog tartani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A gyógyszert ezt követően a szokványos módon kell szedni. A vérzés idővel meg fog szűnni, ám lehetséges, hogy így hosszabb ideig fog tartani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Fogamzásgátlót szedek és kihagytam a tablettamentes hetet mert át kellett tennem az időpontot hogy máskor jöjjön meg. De mégis megjött és már több mint egy hete tart. Mitől lehet ez és helyre fog állni?

Ezalatt szdem a fog.gátlót de ha abbahagyom akkor is meg fog jönni vagy most már teljesen összezavarodott? Mit tudok ilyenkor tenni?

Legjobb válasz: Szerintem a nõgyógyászoddal vedd fel a kapcsolatot! Õ jobban tud neked segíteni.

Szerintem a nõgyógyászoddal vedd fel a kapcsolatot! Õ jobban tud neked segíteni.
Több mint egy hete nehéz felemelni azt a ... telefont és felhívni a nõgyógyászt? Esküszöm nem értem miért játszanak az emberek ilyen dolgokkal.
Beszélj, a dokiddal, és ne csinálj túl sûrûn ilyet!-bár megértelek én is csináltam párszor, de nekem mûködött, hogy csak a második levél végeztével jött meg. Szerintem ezt a levelet már szedd végig és onnan folytasd a hét nap szünetet és úgy tovább.
Áttöréses vérzés, teljesen normális!!! Mármint ebben az esetben, amit te leírtál.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!