Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátlót szedek és (939 db)

Fogamzásgátlót szedek, és hóközben olyan mintha megakarna jönni. Barnás folyásom van. De ez még nem a menszi kellene hogy legyen.6 hónapja szültem, és lehet ez emiatt? A fogamzásgátló pedig rendszeressé kellene, hogy tegye a ciklust

Legjobb válasz: Nekem 1x volt ilyen,mikor nem szívódott fel valami okból kifolyólag a tabi.Orvos mondta.Hát köv.hónapban teherbe is estem..... Èn is 6 hónapja szültem a 2.gyermekem,tabit szedek,cerazette-t mert szoptatok.Nekem nem is jön meg.....

Nekem 1x volt ilyen, mikor nem szívódott fel valami okból kifolyólag a tabi.Orvos mondta.Hát köv.hónapban teherbe is estem..... Èn is 6 hónapja szültem a 2.gyermekem, tabit szedek, cerazette-t mert szoptatok.Nekem nem is jön meg.....
Mióta szeded?Nem lehet, hogy áttöréses vérzésrõl van szó?A tabletta szedésének kezdetén gyakran elõfordul barnás áttöréses vérzés, nálam is volt, bár én még nem szültem. 25/L

Két napot késett, vasárnap kellett volna megjönnie, de csak ma jött meg, fogamzásgátlót szedek, és soha nem volt még ilyen. Mi lehet ez?

Ma reggel csak barna folyás jött, egyáltalán nem vér kinézetű. Lehet terhesség? :/

Legjobb válasz: Elõfordul az ilyen, még fogamzásgátló mellett is. Nem vagyunk gépek. Még akkor sem, ha valamit szedünk, ami hatással van a vérzésünkre. De ha terhességet feltételezel, akkor meg csinálj tesztet.

Elõfordul az ilyen, még fogamzásgátló mellett is. Nem vagyunk gépek. Még akkor sem, ha valamit szedünk, ami hatással van a vérzésünkre. De ha terhességet feltételezel, akkor meg csinálj tesztet.
Lehetséges, hogy a késés miatt mondjuk holnapra lesz erõsebb csak a vérzésed. Két nap miatt nem szabad pánikolni, és nem is elõírás, hogy piros vérrel kell kezdõdnie. Nagyon meleg van, a tested is érzi. Ha esetleg van ok aggodalomra, akkor csinálj egy tesztet és legalább megnyugszol.

Ha fogamzásgátlót szedek és a gyógyszerszünetben megjön biztosan biztos nem lehetek terhes?

Legjobb válasz: ha fogamzasgatlot szedsz, eleve nehezen lehetsz terhes, fõleg ha normálisan szeded......

ha fogamzasgatlot szedsz, eleve nehezen lehetsz terhes, fõleg ha normálisan szeded......
Megjöhet, hiszen az nem természetes menstruáció, csak megvonásos vérzés.

Adhatok vért, h fogamzásgátlót szedek és két hónapja elszívtam egy füves cigit? Valamelyik kizáró ok?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló biztos nem. Én is most adtam vért, mondtam hogy gyógyszert szedek, nem volt gond. A füvet nem tudom.

A fogamzásgátló biztos nem. Én is most adtam vért, mondtam hogy gyógyszert szedek, nem volt gond. A füvet nem tudom.
A fogamzásgátló biztos, hogy nem kizáró ok, ezt 100%-ra mondhatom, mert én is adtam vért mialatt szedtem. Viszont a droghasználatot én sem tudom biztosan.De ez úgyis kiderül már az elején, ugyanis a donorkérdõívben szerepel a kérdés, hogy élete során használt-e drogot? Nem tudom, hogy a könnyû drogok mennyire számítanak, lehet, hogy ez a kérdés inkább a nagyobb rizikófaktorú kemény-, illetve intravénás drogozás (és az így elkapható fertõzések, HIV, AIDS, stb.) miatt fontos.De ha beikszeled ezt a pontot a donorkérdõíven, akkor a véradás elõtt megvizsgáló orvos úgyis rákérdez, és eldönti, hogy adhatsz-e vért, vagy sem. Üdv:25/L (10-szeres véradó)
Én 2 éve szívok rendszeresen, én is adhattam vért eddig mindig. L/20
A sok okos.Kicsim gratulálok h te füvezel és úgy adsz vért.Igazán Érett gondolgodás te idióta.Nem szabad vért adni ha drogozol.Nemvéletlen kérdeznek rá.jézusom azért ennyire nemkéne hülyének lenni, az ilyan idiótákat irtanám.Nem kell több hülye erre a világra.
A kérdező hozzászólása: utolsó, neked meg az értõ olvasásoddal van gond... nem azt mondtam, h drogozok, hanem, hogy 2 hónappal ezelõtt elszívtam 1, azaz egy szál füves cigit... sem elõtte, sem utána többet. gondolom, nem kell távolmaradnom egész életemben a véradástól 1 szál cigi miatt... arra lettem volna kíváncsi, mikor adhatok vért újra ha tudsz a kérdésre válaszolni, azt megköszönöm, amennyiben nem, akkor kerüld el a kérdést

Van olyan nő, aki fogamzásgátlót szed és nincs gombás problémája? Vagy ki tudott belőle sikeresen gyógyulni?

Legjobb válasz: Igen van, én több, mint 2éve szedek fogamzásgátlót, semmi bajom tõle.

Igen van, én több, mint 2éve szedek fogamzásgátlót, semmi bajom tõle.
A kérdező hozzászólása: és micsudit? ilyen irrigálást meg hasonlót végzel?
én 3.5 éve szedek, és semmi bajom..
Ez hajlam kérdése is. Vkinek nincs semmi baja tõle, más meg állandó fertõzéssel szenved. Próbálj meg másik gyógyszert, ha az sem segít, akkor keress más fogamzásgátló eszközt.
17 évig szedtem.Nem ismerem a gombás fertõzést-hála égnek.
14:21-es.De gondolom megszakitással, szedted olyan sokáig?.
Korábban 5 évig szedtem, most 2 éve, semmi bajom. Az irrigálás inkább árt, mint használ, a dokik tiltják. Nekem 1-szer volt gombám, pont a gyógyszerszünetben, és antibiotikumtól alakult ki. A táplálkozás sokat segít vagy ront, a sok cukor, penészes sajtok, élesztõ rontanak a helyzeten.
Nem megszakitással, egyfolytában... A doki utólag mondta, h nem kellett volna ennyi ideig, ki tudja mit okoz a késõbbiekben. Viszont tény, h nekem nem okozott hála égnek semmi gondot, még az oly gyakori gombásodás is elkerült(koppkopp..).Ha még egyszer kezdeném, nem szednék semmilyen hormonális készitményt.

Ha fogamzásgátlót szedek és valahogy mégis teherbe esek - de erről nyilván nem tudok - de tovább szedem a bogyót akkor a 7 napos szünetben ugyan úgy lesz megvonásos vérzés?

Tudom hogy kicsi az esélye de elfelejtettem bevenni egy bogyót, másnap szeretkeztünk párommal és most elgondolkodtam, ha én vagyok az a 0,001% aki teherbe esik azt honnan tudom meg? :)

Legjobb válasz: Vedd be utólag, rajta van a papírján, hogy ilyen esetben mi a teendõ. 0,001% akkor van, ha tökéletesen szeded. Te nem így tettél... Amikor már 1 is kimarad, már jóval nagyobb az esélyed. Ilyenkor írja is, hogy meddig kell kiegészítõ védekezés. Ha minden "normálisan" mûködik és terhes vagy, akkor nem lesz megvonásos vérzésed.

Vedd be utólag, rajta van a papírján, hogy ilyen esetben mi a teendõ. 0, 001% akkor van, ha tökéletesen szeded. Te nem így tettél... Amikor már 1 is kimarad, már jóval nagyobb az esélyed. Ilyenkor írja is, hogy meddig kell kiegészítõ védekezés. Ha minden "normálisan" mûködik és terhes vagy, akkor nem lesz megvonásos vérzésed.

Normális az, ha fogamzásgátlót szedek, és pecsételően vérezgetek, akkor is, ha már nem menstruálok? Mikortól leszek védett? (8 napja szedem)

Milligestet szedek, ez az els? tabletta, amit kaptam, már 8-at bevettem, nemrég múlt el a mensim. (az els? napjától szedtem a tabit). Mégis azt vettem észre, hogy pecsétel?, gyenge vérzéseim vannak. Normális ez? Mikor fog elmúlni?

Legjobb válasz: Ne aggódj nekem is így volt a mensturációs idõszakomat beleszámítva 2 hétig,várd meg hogy teljesen elmúljon a vérzés és akkor már bõven védett leszel!Én is milligestet szedek!Légy türelmes,és elégedett leszel vele!nekem bevált!

Ne aggódj nekem is így volt a mensturációs idõszakomat beleszámítva 2 hétig, várd meg hogy teljesen elmúljon a vérzés és akkor már bõven védett leszel!Én is milligestet szedek!Légy türelmes, és elégedett leszel vele!nekem bevált!
Pont egy elõzõ kérdezõnek is leírtam:) Nekem a dokim azt javasolta, az elsõ hónapban-azaz levélnél-védekezzünk másodlagosan is. Az elsõ 3 levélnél elõfordulhatnak vérzések. Utána viszont már nem normális, akkor szólni kell a dokinak, hogy mást írjon fel.
Énis most kezdtem el szedni 1hete amikor te, bár én nem Milligestet szedek és még most is a mensim után 4napja is vannak ilyen vérzéseim...anyut megkérdtem de azt mondta h ez ilyenkor még természetes:) ...

Komáromban melyik nőgyógyászt ajánljátok? Mennyiért lehet hozzá menni? Ki milyen fogamzásgátlót szed, és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Csak az utolsó 2 kérdésre tudok válaszolni, messze lakom Komáromtól. A fogamzásgátlóm Gestomix, 3havi adag kb. 5000 Ft-ba kerül, bár attól függ melyik gyógyszertárban váltom ki, 4800 és 5100 közt mozog. Egyébként a gyógyszerrel meg vagyok elégedve, nincsenek menstruációs problémáim, és szinte órára pontosan megjön.

Csak az utolsó 2 kérdésre tudok válaszolni, messze lakom Komáromtól. A fogamzásgátlóm Gestomix, 3havi adag kb. 5000 Ft-ba kerül, bár attól függ melyik gyógyszertárban váltom ki, 4800 és 5100 közt mozog. Egyébként a gyógyszerrel meg vagyok elégedve, nincsenek menstruációs problémáim, és szinte órára pontosan megjön.
Szia! Én simán az Sztk-ba járok nõgyógyászhoz. Sajnos nincs sok idõm így épp aki rendel ahhoz. Mondjuk évente egyszer van rákszûrés a fogamzásgátló miatt egyébként csak íratni járok. Nekem a legszimpibb akivel pont múlt héten találkoztam a Lakos Vendel fõorvos, ha jól tudom tatai csak itt is rendel. Plusz a Vadászt ajánlom, ha még rendel. Igazából egyik sem gázos, inkább akkor foglalkoznék vele, ha terhesgondozásra járnék. Íg 3 havonta kihez megyek 3 percre tök mindegy. Amúgy Milligestet szedek kb 5800ft 3 hónapra. Eddig bevált, nagyon pontos a menstruációm.
Mozejkó doktor, de úgy emlékszem, hogy õ most elutazott, úgyhogy Eördög doktor! :)
A kérdező hozzászólása: és ha csak simán az sztk-ba megyek, akkor csak simán odamegyek amikor ráérek éppen, húzok sorszámot és kész?

VALAKI GYORSAN! Dienille fogamzásgátlót szedek és ugye vannak rajta nyilak, elnéztem és most az utolsót vettem be véletlen. Ilyenkor mi a tevő? Ez az első szemem sose szedtem még ilyet! Ugye nem lesz baj = (

Legjobb válasz: Nyugodj meg,nem lesz bajod!Ennek a tabinak minden szeme ugyanolyan,ugyanazokat a hormonokat tartalmazza.A nyíl és a mellette lévõ betûk csak segítséget nyújtanak,hogy tudd melyik napnál tartasz és hogy ne keverd össze,hogy vettél-e már be ma vagy még nem.Mivel te a végérõl kezdted el bevenni,ezért most jobban oda kell figyelned,hogy 21 napig rendszeresen ugyanabban az idõpontban bevedd,de nem lesz semmi bajod,csak szedd 21 napig,aztán 7 nap szünet és a következõ levelet a 8.napon pedig figyelmesen kezd el és akkor könnyebb lesz követni,hogy hol tartasz!Nem lesz baj,csak ne pánikolj! :)

Nyugodj meg, nem lesz bajod!Ennek a tabinak minden szeme ugyanolyan, ugyanazokat a hormonokat tartalmazza.A nyíl és a mellette lévõ betûk csak segítséget nyújtanak, hogy tudd melyik napnál tartasz és hogy ne keverd össze, hogy vettél-e már be ma vagy még nem.Mivel te a végérõl kezdted el bevenni, ezért most jobban oda kell figyelned, hogy 21 napig rendszeresen ugyanabban az idõpontban bevedd, de nem lesz semmi bajod, csak szedd 21 napig, aztán 7 nap szünet és a következõ levelet a 8.napon pedig figyelmesen kezd el és akkor könnyebb lesz követni, hogy hol tartasz!Nem lesz baj, csak ne pánikolj! :)
Hány fázisú az a tabi?
A kérdező hozzászólása: kb 10 napja van meg a menzeszem mióta elkeztem szedni a tabletátt az baj?
Egy kicsit nagy itt most a káosz. A Dienille fogamzásgátló egyfázisú, ami azt jelenti, hogy minden szem tablettában ugyanannyi hormon vagy, így a sorrend bármikor felcserélhetõa lényeg az, hogy mind a 21 tablettát be kell venni. Kérdezõ: Ezért nem értem, hogy miért hallottál olyat, hogy elsõ 7 gyengébb, aztán erõsebb és legerõsebb. Ez a háromfázisú fogamzásgátlókra igaz, ott valóban 3X7 szem van, ami eltérõ mennyiségben tartalmazzák az adott hormonokat. Ezek a szemek ezért kölönbözõ színüek is, mert nem szabad õket összekeverni. Ha a tiéd egyszínû és a tájékoztató is azt írja, hogy egyfázisú, akkor tényleg mindegy, hogy milyen sorrendben veszed be. De a legjobb lesz, ha felhívod a dokid és kérdezd meg tõle mégegyszer!
A Dienille kétféle nõi nemi hormont tartalmaz kis mennyiségben, etinil-ösztradiolt (ösztrogénhatású hormon) és dienogesztet (mely a természetes sárgatest-hormonhoz hasonló hatást fejt ki). Alacsony hormontartalma miatt a "mikropill" elnevezésû, a kétféle hormon miatt a "kombinált", a tabletták azonossága miatt pedig a monofázisos, vagy egyfázisú fogamzásgátlók családjába tartozik. Ne aggódj, nem csináltál semmit. Ez a betegtájékoztatóból van. Haladj visszafelé a szedéssel, így nem fogsz kihagyni 1 napot sem.
Óóóó, istenem... aki annyira se képes, hogy elolvassa a betegtájékoztatót és tisztában legyen a tablettája hatásával, típusával, inkább ne szedje. az ilyenek szoktak tabi mellett "véletlenül" úgy maradni. kérdezõ: a tablettád fajtája 3 fázisos készítmény. ajánlom figyelmedbe a betegtájékoztató figyelmes áttanulmányozását vagy az orvosodtól kérj tájékoztatást. egyébként jó nagy marhaságot csináltál. a tablettád azért 3 fázisú, mert mindegyik sor különbözõ hormonmennyiséget tartalmaz. most pont az vetted be, amelyiket nem kellett volna. hívd fel az orvost és kérdezd meg, hogy mit csinálj pontosan, ezt itt neked senki nem fogja tudni megmondani, mert nem vagyunk orvosok.
A kérdező hozzászólása: Kössz rendes vagy! de nekem nincsennek betûk csak nyilak és nekem az orvos mondta hogy azért vannak nyilak mer a legerõsebbig meg... elsõ 7 gyengébb 2. közepes és a 3.sor az a legerõsebb! Amúgy rendes vagy nagyon köszönöm!
ez olyan baromság...mindegyik szem ugyan olyan HEEEE
A kérdező hozzászólása: hát ezt nemtudom hogy hány fázusú a tabletták ugyan olyanok gondolom a nyilak azt azt jelenti h 3 sorba vannak h elsõ az a gyengek köv sor közebes utána meg erõs de én most kaptam sohanemszedtem és rögtön az utolsót szedtem be félek baj lessz
Akkor a mostanit meg beveszed akkor amikor a hiányzót kellene.
Azt meg tudná valaki mondani, hogy a Rezia egyfázisú vagy többfázisú?

Ha fogamzásgátlót szed és mégis teherbe esik a menzesz kimarad/ ez hülyeség?

Legjobb válasz: Szia! Vannak olyan nõk akik fogamzásgátló tabi szedése melett is teherbe esik/eshet,de ennek az esélye kevés. Van olyan nõ is aki terhesség alatt is menstruál,de ennek is kevés az esélye!1000nõböl 1-2akinél elõfordulhat!

Szia! Vannak olyan nõk akik fogamzásgátló tabi szedése melett is teherbe esik/eshet, de ennek az esélye kevés. Van olyan nõ is aki terhesség alatt is menstruál, de ennek is kevés az esélye!1000nõböl 1-2akinél elõfordulhat!
nem marad ki valószínûleg, mivel a gyógyszerszedés alatt a vérzés a hormonok megvonása miatt keletkezik.
szia, nekem kimaradt a múlt hónapban, voltam dokinál aki azt mondta h természetes, ha 1x nem jön meg és elvileg terhes se vagyok...
ha terhes vagy bogyó mellett akkor nemfeltétlen jön meg, az nemigaz h mindenképpen megjön. ha megisjön, a vérzés akkoris jóval kevesebb és inkább barnás.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) )... én is úgy tudtam, mint az utolsó kommentelõ

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!