Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátlót szedek, ma (143 db)

Fogamzásgátlót szedek, ma vettem be a 8. szemet. A menstruációm első napján kezdtem el szedni, aminek már vége. Ma szeretkeztünk párommal, és kétszer is belém élvezett. Utána elmentem pisilni. A wc papírom pedig halványan véres volt. Ez mitől lehet?

Tegnapi maszturbálásom során is vérzett egy kicsit. Az orgazmustól lehet? De miért vérzik? Nem nagy mennyiségben, csak halványan, és egy apró kis "vér darabka" is jön ilyenkor, olyasmi, mint menstruálásnál, csak kisebb.

Legjobb válasz: ha most kezdted szedi, akkor lehet, hogy még nem állt be teljesen a ciklusod. ez esetben érdemes talán még az elsõ hónapban óvszerrel is védekezni...

ha most kezdted szedi, akkor lehet, hogy még nem állt be teljesen a ciklusod. ez esetben érdemes talán még az elsõ hónapban óvszerrel is védekezni...
Az elsõ hónapokban nem ritka a pecsételõ vérzés.
A kérdező hozzászólása: Ez még a maradéka lehet a menstruációmnak? Köszönöm egyébként a gyors választ és a tanácsot! Védekezni fogunk, csak már nagyon vártuk ezt a pillanatot. :)
nem csodálom :-) e szerint jól gondoltam, hogy most kezdted szedni. kérdezz meg nõgyógyászt, de, ha jól tudom a teljes védettségig kb 3 hónap az idõ. de nem akarok hülyeséget beszélni, szakember biztos tudja a választ
Nem, ez már nem a menzeszed:) innentõl kezdve az nem is lesz, csak megvonásos vérzésed:)
A kérdező hozzászólása: Hûha, akkor valami nem jó. Azt mondta, hogyha a menzesz elsõ napjától kezdve szedem, védett vagyok, mert már nem lesz új petesejt, ami megtermékenyülhetne. Most elbizonytalanítottál egy kicsit.
akkor lehet, hogy én nem tudom jól, lehetséges.amennyiben doktor mondta, akkor úgy van.
Pedig sikerült:D a védettségig elég elvileg 1 hét, nézd meg a tájékoztatót vagy a doki mondott valamit. Én nagyon féltem, hogy nem alakul ki a védettség úgyh biztos ami biztos alapon egy hónapig még óvszerrel is védekeztznk mellette és nem csúszott be baba:D Nem tudom, honnan szedted a 3 hónapot..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!:) A baba miatt nem aggódom, fõként a vérzés miatt voltak kétségeim, hogy ez összefügghet-e azzal, hogy belém élvezett.

Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek. Ma vettem volna be reggel az első darabot a 7 napos szünet után, de elfelejtette, és csak most este vettem be. Reggel kb.8kor szokom bevenni, és ma este 8kor vettem be. Lehet ebből vlmi probléma?

Köszi!

Legjobb válasz: szerintem nem. én is ezt szedem már 4 éve majdnem. volt már olyan, hogy elfelejtettem néha bevenni egy szemet, és nem is pótoltam, és semmi gond nem volt. de ha nagyon izgulós vagy, akkor ebben a hónapban használjatok gumit is, vagy megszakítás+krém/kúp.

szerintem nem. én is ezt szedem már 4 éve majdnem. volt már olyan, hogy elfelejtettem néha bevenni egy szemet, és nem is pótoltam, és semmi gond nem volt. de ha nagyon izgulós vagy, akkor ebben a hónapban használjatok gumit is, vagy megszakítás+krém/kúp.
El kell olvasni a tájékoztatót, minden gyógyszer mellé adnak... "12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Az utolsó, be nem vett tablettát, amilyen hamar csak lehet be kell venni, akkor is ha ez egy nap alatt két tabletta bevételét jelenti. A további tablettákat a szokásos módon kell bevenni. Az elkövetkezõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges." Egy hét kiegészítõ védekezés. Szerintem elég világos.

Mindig kedden szokott megjönni, fogamzásgátlót szedek, ma kellett volna megjönnie. De nem jött meg! Gond lehet? :S

Legjobb válasz: Fiatal vagy, nyilván csúszik az idõ. Nekem néha 5 napokat is, akinél ez a normális, annak nem kell idegeskednie. Majd idõvel beáll. Vagy beállna... de a fogamzásgátló szétcseszi a hormonrendszered, és felborít mindent.

Fiatal vagy, nyilván csúszik az idõ. Nekem néha 5 napokat is, akinél ez a normális, annak nem kell idegeskednie. Majd idõvel beáll. Vagy beállna... de a fogamzásgátló szétcseszi a hormonrendszered, és felborít mindent.
Látod, látod!Máskor ne idegeskedj, mert attól is késhet!
A kérdező hozzászólása: megjött:)
nekem 4évig mindig kedden 1óra körül jött meg.én is gyógyszert szedek.aztán egyszercsak szerda, volt már olyan is, hogy csütörtökön reggel.ne izgulj, az idegesség is befolyásolhatja.
A kérdező hozzászólása: rendben!köszi a biztatást!
Ne fesd az ördögöt rögtön a falra! Várlak vissza ide 1-2 nap múlva és várom a beszámolódat, de ne felejts el írni! Kitartás, nem lesz baj!
A kérdező hozzászólása: remélem...fõleg hogy nemrég egy közeli rokonomnak éltem át az abortuszát...és így még jobban félek!
Annyi nem számít, hogy kétszer késõbb vetted be. Akkor is egy picit legyél már türelmesebb. Mondom 1-2 nap és teszt. De meglátod nem lesz arra szükség.
A kérdező hozzászólása: minden nap háromnegyed 4kor szedem be pontosan...vagy 2szer vettem be a hónapban egy órával késõbb...de nem volt még olyan, hogy ne pontosan jött volna meg..
Ne izgulj, adj már neki egy-két napot! De hallottam már olyat is nõgyógyásztól is, hogy gyógyszer mellett elõfordulhat, hogy kimarad egy mensi, ha egy-két napig nem jön meg csinálj egy tesztet. De ha rendesen, minden nap idõben bevetted és nem hagytál ki egyet sem, nem szabad, hogy baj legyen.
A kérdező hozzászólása: 18éves vagyok, egy éve szedek gyógyszert, milligestet..kedden szokott megjönni, a délelõtt folyamán...de semmi...nagyon félek...
Még megjöhet, hisz éjfélig még kedd van. Semmi baj. Egy-két napot így is csúszhat, meg a gyógyszer miatt gondolom nálad is kisebb a vérzés mennyisége. Nálam nagyon gyenge. Nekem is kedden szokott megjönni, szombaton veszem be az utolsó szemet és kedd este jön meg, vagy szerda reggelre. Nyugi. Adj még neki egy kis idõt.
Mondtam én neked, hogy reggelre még megjöhet! :)
Ebben az esetben inkább védekezzetek 7 napig gumival!
A kérdező hozzászólása: a 7.nap péntekre essik. akkor lehet gumi nélkül vagy? gumival?
Én is azt szedek. Azt mondta a dokim h az ami rá bvan írva, azaz 7 nap után hat, ha a menstruáció elsõ napjától szeded. 7 nap után nem kell máshogy védekezni

2ѐve fogamzasgatlot szedek. Ma viszont elfselejtettem bevenni a baratom pedig belem elvezet. Van eselye h terhesvagyok?

Legjobb válasz: 12 órán belül ha pótlod a kimaradt szemet, akkor nem. Nem kell feltétlenül percre pontosan szedni. Most vedd be, és kész (mivel azt mondtad, ma felejtetted el). Nem olvastad el a tájékoztatót?

12 órán belül ha pótlod a kimaradt szemet, akkor nem. Nem kell feltétlenül percre pontosan szedni. Most vedd be, és kész (mivel azt mondtad, ma felejtetted el). Nem olvastad el a tájékoztatót?
Van esélye, de elég kevés. Amit az elsõ írt, én is csak ezt tudnám írni, hogy minél hamarabb vedd be a kimaradt szemet.
A kérdező hozzászólása: 2 eve szedem. az mar elegge vedd nem??
Ha egy hónapja szeded is eléggé véd, ha rendesen szeded, és fordítva: szedheted két éve, ha egyszer teljesen kimarad, rögtön megszakad a védelem. De ahogy már írtam - elsõ voltam -, és amit a másik megerõsített, ha beveszed bizonyos idõn belül, akkor nincs gond. De van két nagyon jó és megbízható válaszforrás: a betegtájékoztató és a nõgyógyász.
Pontosítok, nem biztos, hogy rögtön megszakad a védelem, de gyengül.

Jangee fogamzásgátlót szedek, ma vettem be az első levél utolsó tablettáját! Mikor kell elkezdenem beszedni a második levelet?

Legjobb válasz: Dehogy a menstruáció elmúltával. 7 napos szünetet tartasz, és 8. napon elkezded a 2. levelet.

Dehogy a menstruáció elmúltával. 7 napos szünetet tartasz, és 8. napon elkezded a 2. levelet.
Nem, nem a menstruáció elmúltával...... Ha 21 szemes, akkor 7 nap szünetet kell hagyni, ebben a 7 napban kell megjönnie (általában a 2-3. napon szokott nekem) és a 8. napon kell az új levelet elkezdeni. Elõfordulhat, hogy még megvan a menstruáció (igazából megvonásos vérzés), amikor beveszed az elsõ szemet.
"gondolom használati utasítás alatt a betegtájékoztatóra gondolsz ami benne volt a pénztárcámba amit elloptak és ezért nem tudom azt elolvasni most! " Hihetetlen, hogy ezt a szaros oldalt mindenki megtalálja, de arra senki se képes, hogy a google-be beírja a tablettája nevét és elolvassa a betegtájékoztatót. Ugyanis fent van a neten!!!!
mint mindegyiknél, gondolom a menstruációd elmúltával. Használati utasítás?
én is így gondoltam, csak nálam pont annyi kb a ciklus is:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat Nektek!:)
Amúgy meg neten fent van a tájékoztató :)
21 nap 7 nap szünet, ennyi
A kérdező hozzászólása: Kedves második válaszoló! Nagyon szépen köszönöm a válaszod! De lehet az lesz a legjobb ha telefonálok az orvosomnak!
A kérdező hozzászólása: Ez az elsõ amit szedek, gondolom használati utasítás alatt a betegtájékoztatóra gondolsz ami benne volt a pénztárcámba amit elloptak és ezért nem tudom azt elolvasni most! Akkor amikor kiváltottam elolvastam és nekem is így rémlik hogy így kell szedni, csak gondoltam megkérdezem itt is! Azért köszönöm a választ!
A kérdező hozzászólása: Ugy tûnik te is megtaláltad de minek lépsz be ha csak felbosszantod magad?

Jangee fogamzásgátlót szedek. Ma kellett volna elkezdeni a 2. levelet szedni, de nem tudom csak hétfön beszerezni, igy 2napig nem tudom beszedni. Most mit csináljak?

Azt olvastam. Terhes lehetek, ha a mult héten együtt voltam a barátommal? és hogy kezdjem el szedni?

Legjobb válasz: Amint megszerezted a csomagot, folytasd a szedést, mintha semmi sem történt volna. Persze így az elsõ pár napban használjatok valami kiegészítõ védekezést (óvszer). Ha a 7 napos szünetben, vagy az elõtt voltál együtt a barátoddal, biztosan nem vagy terhes, ugyanis ez a 7 napban is védettséget ad. De most így egy pár napig azért vigyázzatok (a fent leírt módon).

Amint megszerezted a csomagot, folytasd a szedést, mintha semmi sem történt volna. Persze így az elsõ pár napban használjatok valami kiegészítõ védekezést (óvszer). Ha a 7 napos szünetben, vagy az elõtt voltál együtt a barátoddal, biztosan nem vagy terhes, ugyanis ez a 7 napban is védettséget ad. De most így egy pár napig azért vigyázzatok (a fent leírt módon).
Ha a 7 napos szünetben szexeltetek, akkor bizony elõfordulhat terhesség, mivel nem kezded el idõben az újat. De elég kicsi az esélye.
A kérdező hozzászólása: a kimaradt 2szemet bevegyem??
NE
A kérdező hozzászólása: az 1. vagy a 3. szemet vegyem be??
az elsötöl kezdjed , tolodik két napot pl.ha eddig penteken fogyott el az utolso szem most vasárnap fog.

Tegnap kezdtem el szedni antibiotikumot (Cefzil) közben fogamzásgátlót szedek lett volna még 12napom mire meg kellett volna jönnie erre ma megjött. Lehet ez az antibiotikum miatt? és hogy szedjem tovább a fogamzásgátlót?

Legjobb válasz: Igen, ez biztosan az antibiotikum miatt van, legyengítette a fogamzásgátló hatását, azért jött meg. A fogamzásgátló tablettát ugyan úgy szedd tovább, mintha nem lenne közti vérzésed, és ami fontos, antibiotikum kúra alatt + utána 1 hétig védekezzetek másképp is.

Igen, ez biztosan az antibiotikum miatt van, legyengítette a fogamzásgátló hatását, azért jött meg. A fogamzásgátló tablettát ugyan úgy szedd tovább, mintha nem lenne közti vérzésed, és ami fontos, antibiotikum kúra alatt + utána 1 hétig védekezzetek másképp is.
A kérdező hozzászólása: és ugyanúgy 7nap múlva mikor már nem kéne szednem a gyógyszert hagyjam abba? és abba a 7napos szünetbe megint megfog jönni?
Igen. Én legalább is így csinálnám. Másik megoldás, hogy végig szeded ezt a levelet, majd nem tartasz szünetet, hanem egybõl elkezded szedni a másik levelet is, és csak azután tartasz 7 nap szünetet. Tehát 2 havi bogyót szedsz be szünet nélkül. Így is lehet csinálni, bár ezt azért csak évente 1, max. 2 alkalommal, mert felboríthatja a hormonrendszert, és idõközben pecsételõs vérzés is lehet. A legjobb lenne, ha meg tudnál kérdezni egy nõgyógyászt, akár csak telefonon is, õ biztosabbat tud neked mondani.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm :)

Két napot késett, vasárnap kellett volna megjönnie, de csak ma jött meg, fogamzásgátlót szedek, és soha nem volt még ilyen. Mi lehet ez?

Ma reggel csak barna folyás jött, egyáltalán nem vér kinézetű. Lehet terhesség? :/

Legjobb válasz: Elõfordul az ilyen, még fogamzásgátló mellett is. Nem vagyunk gépek. Még akkor sem, ha valamit szedünk, ami hatással van a vérzésünkre. De ha terhességet feltételezel, akkor meg csinálj tesztet.

Elõfordul az ilyen, még fogamzásgátló mellett is. Nem vagyunk gépek. Még akkor sem, ha valamit szedünk, ami hatással van a vérzésünkre. De ha terhességet feltételezel, akkor meg csinálj tesztet.
Lehetséges, hogy a késés miatt mondjuk holnapra lesz erõsebb csak a vérzésed. Két nap miatt nem szabad pánikolni, és nem is elõírás, hogy piros vérrel kell kezdõdnie. Nagyon meleg van, a tested is érzi. Ha esetleg van ok aggodalomra, akkor csinálj egy tesztet és legalább megnyugszol.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!