Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátlót szedek, lassan (43 db)

Mirabella fogamzásgátlót szedek lassan 1 éve, és?

Lassan egy éve szedem a Mirabella fogamzásgátlót, kb. ezidõ alatt 2 alkalommal volt olyan, hogy nem sikerült idõben bevenni, ez is régebben volt már. Az lenne a kérdésem, hogy ha nem tudom elkezdeni a gyógyszert a 8. napon, egy napos késésbõl lehet gond? Elõre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Igen. Ugyanis a fog. gátló a gyógyszerszünetben csak akkor véd, ha valaki a 8. napon egybõl folytatja a következõ levéllel. Tehát ha már a gyógyszerszünetben netán együtt lennétek, már akkor gond lehet a fog. gátló hatásával ez miatt. És ha egyébként is több, mint 12 óra eltelik a pótlással, akkor is gond lehet. De a levél elsõ hete pedig ezért még rizikósabb. Nem számít, hogy mióta szedsz gyógyszert. A mai, modern fogamzásgátlók annyira kevés hormont tartalmaznak, hogy 1 nap alatt képesek kiürülni a szervezetbõl. Ezért lehet gond, ha valaki kihagy egy szemet, vagy késõn pótolja. Szóval kezd el idõben a gyógyszert szedni! Vagy mind a gyógyszerszünet alatt, mind pedig a következõ levél elsõ hete alatt alkalmazzatok kiegészítõ védekezést. De még ez az egy napos csúszás is egyébként hatással lehet pl. a következõ megvonásos vérzésed idejére.

Igen. Ugyanis a fog. gátló a gyógyszerszünetben csak akkor véd, ha valaki a 8. napon egybõl folytatja a következõ levéllel. Tehát ha már a gyógyszerszünetben netán együtt lennétek, már akkor gond lehet a fog. gátló hatásával ez miatt. És ha egyébként is több, mint 12 óra eltelik a pótlással, akkor is gond lehet. De a levél elsõ hete pedig ezért még rizikósabb. Nem számít, hogy mióta szedsz gyógyszert. A mai, modern fogamzásgátlók annyira kevés hormont tartalmaznak, hogy 1 nap alatt képesek kiürülni a szervezetbõl. Ezért lehet gond, ha valaki kihagy egy szemet, vagy késõn pótolja. Szóval kezd el idõben a gyógyszert szedni! Vagy mind a gyógyszerszünet alatt, mind pedig a következõ levél elsõ hete alatt alkalmazzatok kiegészítõ védekezést. De még ez az egy napos csúszás is egyébként hatással lehet pl. a következõ megvonásos vérzésed idejére.
Elképzelhetõ, de azért keresd fel a nõgyógyászt szerintem. Biztos, ami biztos.
ugye ez most nem komoly?
nem mondod komolyan h perce pontosan veszed be? én is este szedem, de olyan este 7 és 11 között valamikor, nincs fix idõpont ez a 3-4 óra eltérés semmit nem számit
A kérdező hozzászólása: kezdõ vagyok :) köszi
Nem, nem lehet. :)
Mármint gond nem lehet belõle.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Na ezen jót röhögtem :D percre pontosan :D:D:D

Mistral fogamzásgátlót szedek már lassan 3 hónapja, felfázás miatt kaptam Ciprobay antibiotikumot. Befolyásolja az antibiotikum a fogamzásgátló hatását?

A bogyóm papírján csak az ampicillin,tetraciklin és a grizeofulvin van feltüntetve példának mint befolyásoló.

Legjobb válasz: Nem

Nem
A kérdező hozzászólása: elfelejtettem megkérdezni az orvost róla (sürgõsségin kaptam, mivel hétvége volt) és ez biztos? tapasztalat? sehol nem találok róla semmit adatot így konkrétan.
Hát amíg szeded a felfázásra kapott gyógyszert használjatok gumit is..

Antibiotikum szedése miatt 2 havi fogamzásgátlót szedek egybe (symicia). Közbe barnás vérzés jelentkezett mintha megakarna jönni. Mitől lehet? Kell most védekezni a párommal? Antibiotikumot már lassan 2 hete nem szedem.

ezért szedem egybe a 2 havit, mert ezt olvastam: A megoldás az lehet, ha az antibiotikum szedés ideje alatt és azután még egy hétig valamilyen más fogamzásgátló eszközt alkalmaznak, de ez alatt az idő alatt is folytatni kell a fogamzásgátló tabletta szedését. Ha közben elfogyna a 21 napra való tabletta, akkor nem kell 7 napos szünetet tartani a ciklusok között, mint általában, hanem rögtön utána el kell kezdeni egy újabb 21 tablettás ciklust.

Legjobb válasz: Bizony,legyen kiegészítõ védekezés.

Bizony, legyen kiegészítõ védekezés.
Nincs gond a szövegértésemmel, mellesleg láttunk már ilyen dolgokat gyk-n, h vki nem tudta szedni a gyógyszert. Nekem az a szó, h "egybe", annyit tett, h egyszerre, nem annyit, h "folytatólagosan", de elnézést, ha ti ilyen tökéletesek vagytok.
3. válaszoló! Te birka tanulj meg olvasni!
67%-os! Szövegértés! NEM egyszerre szed két levelet, hanem egymás után folytatólagosan! Ilyet lehet csinálni (pl.: amikor valaki el akarja tolni a megvonásos vérzést), bár nem ajánlatos. Nem kell orvoshoz rohanni, hisz a tájékoztató is engedi. Ugyanígy a tájékoztatóban is benne van, hogy ilyen esetben mellékhatásként közti vérzés (=barnázás) jelentkezhet. Kérdezõ! Hol olvastad azt a tanácsot? Mert az biztos, hogy NEM a saját gyógyszered tájékoztatójában! Egyáltalán nem lett volna muszáj így eljárnod! Nyugodtan megtarthattad volna a szünetet és ha az antibiotikum a szünetben fogyott volna el, akkor a szedés utáni +7 nap kiegészítõt nem az elfogyástól, hanem az új levél elsõ tablettájától kellett volna számolnod. Ekkor nem jelentkezett volna közti vérzés, de a védelem az új levél 8. tablettájától újra fennállt volna.
a kiegészítõ védekezés meg vagy gumi, vagy Pharmatex, de semmiképpen se még egy doboz foggatlo....
de tisztában vagy vele, h egyszerre szedték 2havi fogamzásgátlót??? mire volt ez jó??? azt már csak egy orvos tudja megmondani h most mi a teendõ.....
A kérdező hozzászólása: De antibiotikumot 2 hete NEM szedem.. utána meg alatta 1-1hétig védekeztünk.. akkor menjünk biztosra és most is védekezzünk?
egybe szedtél 2havi adagot!!!!!! normális vagy? orvost esetleg kérdeztél? azért vérzel, mert mindent összeavartál....
Védekezni kell ilyenkor a tabi mellett is "az antibiotikum szedés ideje alatt és azután még egy hétig valamilyen más fogamzásgátló eszközt alkalmaznak"
jólvan megbocsájtunk :)

Fogamzásgátlót szedek. Most ért véget a szünetem és még mindig nem jött meg. Ez lehet a múlt heti mandulagyulladásom vagy a pár napja jelentkező napallergiám miatt? Nincs párom már lassan 2honapja szóval a terhességet kizárnám. Vélemények?

Legjobb válasz: ha nincs párod, akkor miért szeded? amugy ha kaptál antibiotikumot a gyulladásra, az csökkenthette a hatását, és lehetsz terhes. de sztem nem vagy..

ha nincs párod, akkor miért szeded? amugy ha kaptál antibiotikumot a gyulladásra, az csökkenthette a hatását, és lehetsz terhes. de sztem nem vagy..
Bármitõl lehet, szedd tovább az elõírtak szerint és ha a kövi is kimarad irány a doki.Lehet hormonproblémád vagy bár mi, más.
Amúgy meg 2 hónapos terhességet nem biztos hogy észre veszel......inkább most menj el dokihoz. :-)

Terhes lennék? Szedek fogamzásgátlót már lassan 2 éve. és rendesen szedem. Majdnem mindig ugyanabban az időpontban . Mindig 8 és 9 óra között.

de már több mint egy hete folyamatosan émelygek és hányingerem van( de nem hányok), meg olyan feszít? érzés van a hasamban... vasárnapra várom, de nagyon félek, hogy nem fog megjönni és terhes vagyok...

Legjobb válasz: Nem vagy terhes,legalábbis irtó kicsi az esélye:)Nyugodj meg!

Nem vagy terhes, legalábbis irtó kicsi az esélye:) Nyugodj meg!

Mennyi idő után kell szünetet tartani ha vki fogamzásgátlót szed? Én lassan másfél éve szedem!

Legjobb válasz: Nem kell szünetet tartani,mert csak összazavarodik a szervezeted. Többet ártassz vele! A mai alacsony hormontartalmú tablettákat már több, mint 10 évig is szedheted, nem ártasz vele a szervezetednek.

Nem kell szünetet tartani, mert csak összazavarodik a szervezeted. Többet ártassz vele! A mai alacsony hormontartalmú tablettákat már több, mint 10 évig is szedheted, nem ártasz vele a szervezetednek.
Nem tudom hogy ezt honnan szedte az elöttem válaszoló. Nekem azt mondta a nõdokim hogy elméletileg évente, 2évente illenék tartani egy hónap szünetet. De sajnos ezt nem mindenki teheti meg, és kb 3éve szedem a fog.gátlót, és még nem tartottam szünetet. Nem érzek semmi olyan jelet hogy kéne tartani szünetet, de néha eszembe jut hogy lehet hogy kéne, nehogy bajom legyen. Bár nem tudom hogy milyen bajom lehet tõle, lehet hogy semmi. Az a baj nálam is hogy párkapcsolatba élek, és hát hogy hagyjam abba a gyógyszert, hiszen elég sokat szeretkezünk és nem szeretnénk gumit használni. De tudom hogy vmikor kéne pihentetnem. De konkrétan sztem nem lesz baja az embernek, inkább elõvigyázatosságból ajánlják az orvosok is.
1 hónapra teljesen feleslegesen hagynád abba, csak összazavarodnának a hormonjaid. Ezt nekem is a doki mondta! Én is úgy vagyok vele, hogy még 1-2 évig nem szeretnénk babát, már 4 éve szedem, de semmi bajom. Ha tartanék szünetet, akkor tuti terhes lennék, mert a gumit mindketten utáljuk, a többivel (krémek, kúpok) meg sok a macera!
Régen az volt az általános tendencia, hogy olyan 5 év után javasoltak a dokik 3 hó szünetet és esetleg más gyógyszerre való áttérést (tanultam). Manapság már jóval alacsonyabb a hormontartalom és a dokik véleménye is megoszlik azon a téren hogy kell-e szünetet tartani, de másfél év után fölösleges még, illetve egy hónapnak nincs értelme, mert csak megzavarodik a szervezet.
Szünet nem kell, de idõnként vérkép igen. A doki tudja megmondani, milyen sûrûn. Ha elblicceled... na, abból lehet gond.

Rezia fogamzásgátló tablettát szedek lassan 1 hónap (még 2 tabi van vissza az első levélből). A 2. placebo tabletta bevétele után meg is jött a menzeszem, ha ezt lehet annak nevezni. Csak egy napig tartott, és nagyon kevés is volt. Természetes ez?

Másnak ezzel kapcsolatos tapasztalat esetleg?

Legjobb válasz: Placebo hogy lehet egy fog.gátlónál? Egyébként lehetséges vérezgetés hébe hóba,mikor elkezdi valaki szedni a fog.gátlót. Ha ez 3 hónapnál tovább is jelentkezik,gyakran,akkor érdemes váltani. Mégcsak az elsõ levélnél jársz,szerintem nincs miért aggódni.

Placebo hogy lehet egy fog.gátlónál? Egyébként lehetséges vérezgetés hébe hóba, mikor elkezdi valaki szedni a fog.gátlót. Ha ez 3 hónapnál tovább is jelentkezik, gyakran, akkor érdemes váltani. Mégcsak az elsõ levélnél jársz, szerintem nincs miért aggódni.
A kérdező hozzászólása: "Egy csomag 24 aktív, fehér színû tablettát és 4 zöld színû, placebo tablettát tartalmaz." Ez van a leírásban a tablettáról, én is innen vettem.De köszönöm a válaszodat!
Elsõ levél után elõfordulhat ilyesmi. Ha a következõ vérzés (amit egyébként megvonásos vérzésnek neveznek) is ilyen lesz, érdemes visszamenni az orvoshoz!

Fogamzásgátlót szedek már lassan 3 éve. És olyan tüneteim vannak mint ha terhes lennék. Nőtt a mellem feszesek, hányinger hányok, sokat eszek. A teszt negatív lett utána megjött a havim. Lehetek terhes?

4én jött meg szombaton barnám lett és azóta az van görcsölök, fáj a hasam alja nagyon.Ez utal terhességre? vagy méhen kívülire?

Legjobb válasz: orvoshoz menj el, mi nem tudjuk h mi játszódik le éppen a szervezetedben.. mellesleg, a melleid mensi elõtt is feszülhetnek..

orvoshoz menj el, mi nem tudjuk h mi játszódik le éppen a szervezetedben.. mellesleg, a melleid mensi elõtt is feszülhetnek..
a melleid tabitól is nõhetnek, de nekem mielõtt megjön mindig kicsit nagyobbak és feszülnek! Ha megjött (rendes vérrel) nem lehetsz terhes... Hasi fájdalmaid miatt menj orvoshoz szerintem ! Lehet, hogy valamiért a szervezeted rosszul reagál a tabira most...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!