Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátlót szedek, a (1717 db)

Már 12 napja fogamzásgátlót szedek, a menstruációm első napján vettem be az első szemet. Ugye nincs rá esély, hogy terhes vagyok?

A vérzés megindulásától kezdve pár óra elteltével vettem be az els?t, azóta rendszeresen, ugyanabban az id?pontban veszem be a gyógyszert. Közben volt kis mennyiség?, mellékhatásként fellép? vérzésem. A barátom szerint nincs miért aggódnom, én mégis félek egy picit.

Legjobb válasz: ha rendesen szeded nem hagytál ki akkor nincs illetve minimális mert ugye egyik fogamzásgátló modszer sem 100 százalékos

ha rendesen szeded nem hagytál ki akkor nincs illetve minimális mert ugye egyik fogamzásgátló modszer sem 100 százalékos
Amíg a fogamzásgátló hatni kezd, az minimum 1 hónap, de az orvosnak el kellett volna mondania, vagy elolvashattad volna az útmutatót. Nagyon is van esélyed a terhességre, mivel ennyi idõ után még nem ad védettséget.
Ezzel vitatkoznék, kedves utolsó, ill. azzal hogy a tájékoztatóban mi szerepel. Én leglább 4 félének a tájékoztatóját olvastam már, mindegyikben az van, ha rendszeresen szeded, és sem hányásos sem hasmenéses megbetegedés következtében nincs esély rá, hogy felszívódás elõtt kikerült a szervezetbõl, akkor már az elsõ naptól lehet bármilyen más védekezés nélkül szexelni, mert már védettséget ad. Szerintem ha aggódsz emiatt, akkor az orvosodat, vagy egy gyógyszerészt kérdezz meg, biztosabb, mint a mi véleményünk.
a 2es vagy nem szedett még fogamzásgátlót vagy csak szivatni akar, 3as tökéletesen leirta
Utolsó, valóban, ezért írtam, hogy a tájékoztatót olvassa el, mivel ilyen gyógyszerrel még nem volt dolgom. Én anno milligestet szedtem és nekem még azt mondta az orvos, hogy ha teljesen biztos akarok lenni a hatásában, akkor várjak 3 hónapot. Én akkor sem gondolom, hogy egy nap után már védettséget adna, de attól még én is tévedhetek. Ezért a legcélszerûbb az orvostól tudakozódni, nem mások véleményére alapozni.

Fogamzásgátlót szedek, a barátommal védekezünk is. Azonban nem jött meg. A teszt negatív. Ez lehet akár hormonális probléma is, vagy mi más lehet?

Legjobb válasz: Lehet hrmonális de lehet más oka is. Akár ciszta az eleve gyakoribb ha az ember fogamzásgátlót szed és hajlama van rá. Midnenképp kérdezd meg az orvost mert ha gygyszer mellett bármi rendellenség van pl közti vérzés, mindig bezsélni kell az orvossal ugyanis lehet nwm ha rendesen a gyógyszer. Máskor mikor szokott megjönni? Hányadik napon a 7 napos szünet alatt?

Lehet hrmonális de lehet más oka is. Akár ciszta az eleve gyakoribb ha az ember fogamzásgátlót szed és hajlama van rá. Midnenképp kérdezd meg az orvost mert ha gygyszer mellett bármi rendellenség van pl közti vérzés, mindig bezsélni kell az orvossal ugyanis lehet nwm ha rendesen a gyógyszer. Máskor mikor szokott megjönni? Hányadik napon a 7 napos szünet alatt?

Ha valaki fogamzásgátlót szed, a dohányzás érszűkületet okoz.100 fogamzásgátlót szedő nőből 83 a dohányzás miatt hal meg. A vízipipa is ennyire káros ilyen esetben?

Legjobb válasz: Nem annyira, mert azt eleve nem tudod olyan rendszerességgel szívni és nem is rakódik le annyi káros anyag a tüdõben. De tény, hogy nem túl szerencsés párosítás.

Nem annyira, mert azt eleve nem tudod olyan rendszerességgel szívni és nem is rakódik le annyi káros anyag a tüdõben. De tény, hogy nem túl szerencsés párosítás.
ez csak idõsebb korban jellemzõ h a foggátló és a cigi nemszerencsés. 35 év felett. viszont ezt nemtudom h hol olvastad h 100ból 83 így hal meg, sztem ez enyhe túlzás. legalább egy linket mellékelhettél volna hol olvasol te ilyeneket
A kérdező hozzászólása: Tv-ben mondták
ez nem mindig igaz mert van olyan ki nem is dohányzik és tüdörákban hal meg
Tüdõrákban elhalálozottak csupán 5%-a az aki nem a dohányzás miatt lesz rákos.
Buksi, dicsak miccsinalsz morejja! Tudtommal 2-3 nap kell, hogy az ilyen anyagok tavozzanak a szervezetbol.
miért baj, ha kimutatja a vizsgálat?
Hát attól függ mit vizsgálnak... az általános, sima vérvétel nem biztos, hogy kimutatja. De ha rákérdeznek ne tagadd le mert befolyásolhat bizonyos eredményeket, el kell mondani mindent õszintén, hogy elkerüld a felesleges kezeléseket vagy hasonlókat. Szerintem jó pár hónap kell, mire kiürül a szervezetbõl teljesen. Sima gyógyszernek is kell 3 hét, akkor ennek kellhet 1-2 hónap is vagy több.
A kérdező hozzászólása: KOszonom szepen a valaszokat, csak anyuka nem kellene megtudja
hogy kaptál egyáltalán fogamzásgátlót? nem anyukáddal mentél el nõgyógyászhoz?
A kérdező hozzászólása: Nem
Na ettõl nem kell tartani, számok lesznek rajta, mindenféle értékek sima hétköznapi ember nem tudja értelmezni a legtöbb részt, szóval abból az anyuka nem fog rájönni, ha csak nem orvos vagy hasonló aki ért az ilyesmihez. Nem úgy lesz kiírva, hogy fogamzásgátló, csak bizonyos értékek magasabbak-alacsonyabbak lesznek számbelileg. Vagy valami ilyesmi, a lényeg, hogy nem fog ebbõl rájönni.
A kérdező hozzászólása: Csak attol felek h az orvos elmondja neki
Mondd, hogy a fogamzásgátlót ha lehet ne említse anyukádnak, mert õ elég szigorú asszony. Nem olyan nagy dolog ez, akkor nem fogja mondani és kész.

Sensonette 75 fogamzásgátlót szedek. A hét napos "pihenő" utolsó napjától kezdve szedek Ospen 1000 antibiotikumot. Meddig szükséges kiegészítő védekezést használnunk a párommal?

Legjobb válasz: Szerintem amíg szeded addig mindenképp kell kiegészítõ, és az utolsó szem beszedése után még 7 napig. Ezt azért gondolom, mert mivel hatástalaníthatja az antibiotikum a fog.gátlót, akkor az olyan mintha nem vetted volna be a gyógyszert és ilyen esetben még 7 napig kell kiegészítés.

Szerintem amíg szeded addig mindenképp kell kiegészítõ, és az utolsó szem beszedése után még 7 napig. Ezt azért gondolom, mert mivel hatástalaníthatja az antibiotikum a fog.gátlót, akkor az olyan mintha nem vetted volna be a gyógyszert és ilyen esetben még 7 napig kell kiegészítés.
Nemrégen nekem is kellett antibiotikumot szednem!A dokim közölte, hogy az utolsó szem után kell 24óra arra, hogy kiürüljön a szervezetembõl!Addig kellett kiegészítõ védekezés!De ha te félsz, hogy esetleg nem véd akkor nyugodtan használhatsz mellé óvszert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a gyors választ! Sokat segített :)

Yasmin fogamzasgatlot szedek, a 3. hetnel egy nap kettot vettem be, mit tehetek?

Mar egy eve szedem. Hagyjam ki a keddet? vagy legyen akkor 20 tablettas? s hamarabb kezdjem a szunetet?

Legjobb válasz: szia, en nem ezt szedem, de par hete en is bevettem a szokásosat, aztan ment a hasam 3 oraval késõbb. Reggel bevettem megegyet, mert a doki azt mondta, aztan este a szokásosat. Szoval 21 helyett, 20 nap után tartottam szünetet. Elméletileg nem történik semmi, de nekem, mióta ezt a levelet szedem, furcsa émelygéseim vannak. Lehet, kicsit összezavarodtak a hormonjaim. Ha aggódsz, pontos infóért kérdezd az orvosodat.

szia, en nem ezt szedem, de par hete en is bevettem a szokásosat, aztan ment a hasam 3 oraval késõbb. Reggel bevettem megegyet, mert a doki azt mondta, aztan este a szokásosat. Szoval 21 helyett, 20 nap után tartottam szünetet. Elméletileg nem történik semmi, de nekem, mióta ezt a levelet szedem, furcsa émelygéseim vannak. Lehet, kicsit összezavarodtak a hormonjaim. Ha aggódsz, pontos infóért kérdezd az orvosodat.
Én azt tenném a helyedben, hogy szedd tovább rendesen a tabit, és 20 nap lesz belõle , megjön a mensid, és a 7 nap helyett tarthatsz 8-at, az nem fogja a megszokott ritmusodat felborítani, de terhességre sem ad okot, jobb, mintha közben hagynál ki egy napot.
A kérdező hozzászólása: es hany napos szunetet tartottal?a dokid azt mondta, hogy legyen akkor 20 napos, s 7 nap szunet, vagy hagytal 8 nap szunetet?
8 napos szünetet semmiképpen nem hagyjál!
Ezt írja a betegtájékoztató: Egy filmtablettát hagyott ki a harmadik héten A következõ lehetõségek közül választhat: - Vegye be az elfelejtett tablettát, amilyen hamar eszébe jut, még ha ez azt is jelenti, hogy egyszerre két tablettát kell bevennie. Szedje tovább a tablettákat a szokásos idõben. A tablettamentes idõszak helyett folytassa tovább a következõ csomag szedésével. Valószínûleg menstruációs vérzése (megvonásos vérzése) lesz a második csomag beszedését követõen, de jelentkezhet pecsételés vagy áttöréses vérzés is a második csomag szedése alatt. vagy - Abba is hagyhatja a csomag szedését, és folytathatja a 7 napos tablettamentes periódussal (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el a tablettát). Ha az Ön fix kezdõnapján akarja a következõ csomag szedését elkezdeni, 7 napnál rövidebb tablettamentes szünetet tartson.
Szerintem ne hagyj ki napot, hanem szedd amíg van, aztán tartsd meg az elõírt szünetet.
Én írtam az elõzõ választ de elolvastam a betegtájékoztatót és ugy látom ennél a gyógyszernél nem lehet kihagyni(az enyémnél már csináltam ilyet pl.ha azt akartam hogy elõbb megjöjjön)Bocsi akkor vedd semmisnek a válaszom.De a betegtájékoztatón ott van hogy mit kell tenned.

Ha véletlenül terhes az ember, és fogamzásgátlót szed a szünetben ugyanúgy meg lesz a vérzés?

Mert beszedtem az els? levéllel,és a második levél els? szeme után belém élvezett a pasim.Egyáltalán lehetséges-e terhesség?

Legjobb válasz: Ilyenkor már véd a gyógyszer, ha rendesen szeded, nem lehetsz terhes, nyugi. A menses elméletileg nem jön meg, de elõfordul, hogy igen. A mensi elsõ napja után 4-5 nappal lehet tesztet csinálni, de nem lesz rá szükséged. Nyugodtan szeretkezzetek és szedd odafigyeléssel a gyógysezrt.

Ilyenkor már véd a gyógyszer, ha rendesen szeded, nem lehetsz terhes, nyugi. A menses elméletileg nem jön meg, de elõfordul, hogy igen. A mensi elsõ napja után 4-5 nappal lehet tesztet csinálni, de nem lesz rá szükséged. Nyugodtan szeretkezzetek és szedd odafigyeléssel a gyógysezrt.
Egy havi adag után már nem lehetsz terhes!

Fogamzásgátlót szedek, a második levél 5. bogyójánál tartottam amikor belém élvezett a barátom. Ez a ciklusom 9. napja volt. Ilyenkor már véd a fogamzásgátló?

Megvártam az 1 hónapot ahogy a n?gyógyász ajánlotta.

Legjobb válasz: Igen már véd..nem lesz semmi baj..Már nyugodtan szeretkezhettek normálisan..

Igen már véd..nem lesz semmi baj..Már nyugodtan szeretkezhettek normálisan..
Igen, már rég véd.
ha a nõgyógyász azt mondta, hogy véd, gondolom a tájékoztatóben is az van hogy véd, akkor miért kell még itt is megkérdezni, ráadásul akkor amikor már tökmindeggy mert beléd élvezett?
Teljesen belédélvezett a barátod vagy csak félig?
A kérdező hozzászólása: Teljesen.

Cerazette fogamzásgátlót szedek. A babám 2napja nem hajlandó szopni. Van még 2havi adagom. Ha már nem szopik ugyanúgy véd ez a gyógyszer vagy már nem?

Legjobb válasz: Nõgyógyász válasza: Tisztelt Uram! A Cerazette szoptatás nélkül is véd, de hatékonysága egy nagyságrenddel romili - éves teherbeesési rátája 0,1%-ról 4%-ra molik. Ezért helyette feltétlenül kombinált fogamzásgátlót javasolnék A feleségének legmegfelelõbb tabletta kiválasztása speciális gyógyszerismeretet igénylõ szakorvosi feladat. Amennyiben személyesen is lehetek segítségére, kérem, hívjon fel (akár hétvégén is!): 06209562513 Tisztelettel: dr. Elek Csaba szülész-nõgyógyász szakorvos, humángenetikus, lézerterapeuta, nõgyógyászati epidemiológus és homeopata

Nõgyógyász válasza: Tisztelt Uram! A Cerazette szoptatás nélkül is véd, de hatékonysága egy nagyságrenddel romili - éves teherbeesési rátája 0, 1%-ról 4%-ra molik. Ezért helyette feltétlenül kombinált fogamzásgátlót javasolnék A feleségének legmegfelelõbb tabletta kiválasztása speciális gyógyszerismeretet igénylõ szakorvosi feladat. Amennyiben személyesen is lehetek segítségére, kérem, hívjon fel (akár hétvégén is!): 06209562513 Tisztelettel: dr. Elek Csaba szülész-nõgyógyász szakorvos, humángenetikus, lézerterapeuta, nõgyógyászati epidemiológus és homeopata
18.01-es vagyok.Én két baba után is ezt szedtem, semmi gondom nem volt de természetesen menj el nõgyógyászhoz és beszéld meg vele!
én terhes lettem mellette. jobb a másik, az biztosabb.
Nekem azt mondta a dokim, hogy ha már lecsökken nagyon a tej mennyisége, vagy már nem is szopik, akkor mielõbb váltsam le a Cerazette-t. Jelentõsen csökken a hatékonysága.
A Cerazette de más szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátló is csak egyféle hormont tartalmaz. Hatását nem a peteérés gátlásával fejti ki, hanem megakadályozza a hímivarsejtek méhbe való bejutását. Ha nem szoptatsz akkor nagyobb valószínûséggel lehet peteérés aminek egy baba is lehet a következménye.
Ugyanúgy hat!Szedd bátran!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen

Fogamzásgátlot szedek. A menzeszem idôre megjôtt, viszont csak 2 napig volt pecsételô vérzésem. Azota nagyon fáj a mellem és a hasam. Nincs hányingerem viszont nagyon égetnek. Terhes lehetek-e?

Legjobb válasz: Lehetséges hogy terhes vagy. Nálam ugyan ez volt, a melleim fájtak mint állat, de a menszeszem még meg jött. Bár nem volt olyan erõs mint elõtte. Hányingerem csak a 8-9. héttõl volt kb. Ja azt elfelejtettem írni hogy viszont én nem szedtem fogamzásgátlót.

Lehetséges hogy terhes vagy. Nálam ugyan ez volt, a melleim fájtak mint állat, de a menszeszem még meg jött. Bár nem volt olyan erõs mint elõtte. Hányingerem csak a 8-9. héttõl volt kb. Ja azt elfelejtettem írni hogy viszont én nem szedtem fogamzásgátlót.
nagyon kicsi a terhesség esélye, inkább a tabletta hormonjai okozzák ezt

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!