Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátlót akarok az orvossal (6 db)

Fogamzásgátlót akarok felíratni az orvossal. Hogy vizsgál ilyenkor az orvos? Vérvételre is elküld? Azonnal felírja a gyógyszert?

Legjobb válasz: A jobbak elküldenek vérvételre. Ez a lényege az egésznek - különben elég lenne gyógyszertárba menni.

A jobbak elküldenek vérvételre. Ez a lényege az egésznek - különben elég lenne gyógyszertárba menni.
Bemész, megmondod mit akarsz, feltesz pár kérdést. Megvizsgál, aztán ha tényleg törõdik veled, akkor elküld vérvételre, de ez sok esetben kimarad. Ha nincs semmi kizáró ok, akkor felírja egybõl a tabit.
Bemész, ha régen voltál vagy még nem akkor valszeg megvizsgál. Vért is vesznek általában. ha nem akor helyben szerintem fel is irja, de ha vesz vért akor egyértelmû, hogy megkell várni az eredményt. Max 1 hét.Nállam igyvolt.
A vizsgáalnál deréktól lefelé kell levetkõzni, és gondolom filmekben láttál már olyan ágyat ahol a lábat fel kell tenni ilyen kis tartókba, és akkor ott benéz, benyúl, megnyomkod, ilynek, rákszûrésnél pedig egy fülpiszkáló szerûséggel vesz kenetet. Ha még szûz vagy említsd meg neki, mert akkor nem nyúlkál. Nem minden doki csinál vizsgálatot és vérvételt. A köztes megoldás az hogy megcsinálja, de egybõl felír egy havit és utánna visszamész, megkérdezi volt-e bajod vele, meg az eredményeket megnézi és vagy 3 havit ír vagy másik fajtát.
Engem elõtte elküldtek ultrahangra is. De ha migrénes vagy elõtte ideggyógyászhoz is el kell menned...
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok már szûz, viszont nõgyógyásznál sem voltam még azért kérdeztem, hogy mire számíthatok. Én azt hittem, ha elküld vérvételre és majd utánna ír fel gyógyszert.

Mennyi idő után tisztul ki a szervezetből a fogamzásgátló? Diana36. ot szedtem az orvos ajánlásával de ma már abba szeretném hagyni mert babát akarunk, meg elég sok rosszat is halottam róla.

Legjobb válasz: A hormon az pár nap alatt kiürül. Igazából az a kérdés, hogy a ciklus milyen gyorsan áll helyre de az meg teljesen egyéni. Vkinek azonnal, vkinek meg fél év alatt se... De azért 3 hónap szünetet szoktak javasolni babavállalás elõtt, fõleg ilyen erõs készítménynél.

A hormon az pár nap alatt kiürül. Igazából az a kérdés, hogy a ciklus milyen gyorsan áll helyre de az meg teljesen egyéni. Vkinek azonnal, vkinek meg fél év alatt se... De azért 3 hónap szünetet szoktak javasolni babavállalás elõtt, fõleg ilyen erõs készítménynél.
5 hónapig nem menstruáltam utána. Azóta minden rendben, két gyermekem szültett.
Azonnal. Ha például egyszer elfelejted bevenni, akár terhes is lehetsz. Az egyéb hatásai miatt érdemes várni teherbe eséssel inkább.

Ha fogamzásgátlót akarok iratni akkor megvizsgál az orvos vagy elég a vérvétel lelete?

Legjobb válasz: Engem meg is vizsgált vérvétel elõtt! De szerintem nem feltétlenül kell igy lennie! Lehet,hogy elég csak a lelet!

Engem meg is vizsgált vérvétel elõtt! De szerintem nem feltétlenül kell igy lennie! Lehet, hogy elég csak a lelet!
Megvizsgál.Rákszûréshez kenetet vesz.Bekerülsz a rendszerbe.Enélkül nem megy.
Amennyiben már élsz nemi életet, úgy természetesen megvizsgál és kikérdez a ciklusaidról valamint az esetleges betegségeidrõl, vagy, hogy szedsz-e valamilyen gyógyszert. Ha még szûz vagy és elmondod neki, úgy nem fog megvizsgálni csak kikérdez, de a vérvétel ebben az esetben is ajánlatos.
Így igaz, nem kell ahhoz orvosi vizsgálat, hogy felirasson neked fogamzásgátlót. A védõnõddel/házirovosoddal kell megbeszélned, de ajánlott elmenni orvoshoz is!
Lelkiismeretes orvos nem fog felírni vizsgálat nélkül semmit, függetlenül attól, hogy szûz vagy-e, vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves válaszokat :D

Hol tudnám eladni az Azalia nevű fogamzásgátló? 3 havit írt ki az orvos de véreztem tőle így az leső levél felénél abbahagytam. Van még két levéllel. Elég drága volt így nem akarom kidobni.

Legjobb válasz: Hát talán ismerõsnek... máshol nem hiszem, hogy elkelne. Esetleg talán gyógyszertárba bepróbálkozhatsz, de nem hiszem hogy sokat adnának érte.

Hát talán ismerõsnek... máshol nem hiszem, hogy elkelne. Esetleg talán gyógyszertárba bepróbálkozhatsz, de nem hiszem hogy sokat adnának érte.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. szerintem sem vennék vissza a gyógyszertárba!:(
Az elsõ levelet végig be kellett volna szedned szerintem. Így ki tudja mennyire borult fel a hormonháztartásod. Gyógyszertár nem fgjí így visszevenni, ne is próbálkozz vele. Nekem egyszer egy teljesen bontatlan, blokkal együtt vitt gyógyszert vettek vissza.
Be kellett volna szedni legalább az elsõ levéllel. Én az elsõ hónapban szinte végig véreztem pecsételtem tõle, de utána semmi gondom nem volt vele.
Lattam mar egy-ket forumot, ahol hirdetnek megmaradt gyogyszereket. Pl http://forum.hazipatika.com/topic/3127-megmaradt-gyogyszerek/ Keress meg ra mashol is. Esetleg szolhatnal a vedononek is.

Nem szedhetek semmilyen fogamzásgátlót, mert hormon tartalmu gyogyszereket nem birom! Azt mondta az orvos h van Pharmatex gél de nem biztonságos és igy maradt a gumi. Nem akarok egész életemben gumiban szexelni! Tudtok ajánlani vmit?

Legjobb válasz: hát ha már ott tartasz hogy gumi nélkül fogsz majd szeretkezni akkor már úgyis vállalni fogod a gyereket :) szóval sajnos más választásod nagyon nincs...a Pharmatex-et egyik ismerõsöm is használta és teherbe esett mellette most van egy 2 éves fia...:) mondjuk õ örült is neki én amúgy ugyanebben a helyzetben vagyok mint te :S

hát ha már ott tartasz hogy gumi nélkül fogsz majd szeretkezni akkor már úgyis vállalni fogod a gyereket :) szóval sajnos más választásod nagyon nincs...a Pharmatex-et egyik ismerõsöm is használta és teherbe esett mellette most van egy 2 éves fia...:) mondjuk õ örült is neki én amúgy ugyanebben a helyzetben vagyok mint te :S
Egyáltalán nem bírja a szervezeted a hormont? Mert ott van esetleg a Nuvaring hüvelygyûrû-igaz, h tartalmaz kevés hormont, ezért kérdeztem h egyáltalán nem bírod-e. Aztán ott van még a pesszárium is-98%-os biztonságú, de a méret megállapításához szükséges a nõgyógyász. Nem tudom mennyi idõs vagy de ha szültél, akkor felmerülhet még egy spirál is.
Spiralrol, pesszariumrol hallottal mar? Van meg valoszinuleg jopar eszkoz...

Novynette fogamzásgátlót szettem 4 hónapig orvosom ajállásával gyulladás miatt stb és azt mondta hogyha babát akarunk a 4dik hónap után lehet próbálkozni nem kell várni, hogy kitisztuljon a szervezetembõl mert útána nehezen fogok teherbe esni?

Ti mit gondoltok?

Legjobb válasz: Kb. 6 évig szedtem folyamatosan a Novynettét. Mikor babát terveztünk nekem azt mondta a dokim, hogy ajánlatos megvárni a 3 hónapot, de nem feltétlenül kell, mert ez olyan kis hormontartalmú gyógyszer hogy kb 1 hét múlva kitisztul. Abbahagyása után fél év múlva terhes lettem. :)

Kb. 6 évig szedtem folyamatosan a Novynettét. Mikor babát terveztünk nekem azt mondta a dokim, hogy ajánlatos megvárni a 3 hónapot, de nem feltétlenül kell, mert ez olyan kis hormontartalmú gyógyszer hogy kb 1 hét múlva kitisztul. Abbahagyása után fél év múlva terhes lettem. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!