Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátlót akarok az (61 db)

Fogamzásgátlót akarok, az hogy megy? Mennyibe kerül, milyen, stb?

Szóval érdekelne minden róla. MOndjuk ott kezdve hogy elmegyek a dokihoz hogy szeretnék valamilyent... kell valami vizsgálat hozzá? Havonta mennyibe kerül? Milyen gyakran kell bevenni? Minden nap? És minden alkalommal a n?dokihoz kell mennem ha újabb adag kell? Havonta vagy hogy?

Legjobb válasz: plusz infó ez elõbbiekhez: "beállítja" a menstruációd. Én Yasminelle-t javasolnám.

plusz infó ez elõbbiekhez: "beállítja" a menstruációd. Én Yasminelle-t javasolnám.
A kérdező hozzászólása: Ja és hozzátenném hogy sztk-s dokihoz megyek.
Elmész orvoshoz, õ megvizsgál. Beszélgettek róla, kérdezget, jobb esetben laborba küld vérvizsgálatra. Ezek után felírja a gyógyszert, amit általában naponta kell bevenni ugyanabban az idõben lehetõleg. 21 napig szeded, aztán kihagysz 7 napot amíg megvonásos vérzés jelentkezik, ami olyan mint a menstruációd kb. Ha már beállt a szervezeted, és nem érzel mellékhatást, akkor már háziorvos is simán felírja. Általában 3 hónap van egy dobozban. Nem olcsó mulatság-. Amikor én szedtem, az enyém 7000 volt, de kb 5-10 ezer között mozog a 3 havi adag.
1 lépés: Nõgyógyász -> vizsgálat, közlöd mit akarsz. Õ megmondja, hogy túl fiatal vagy hozzá, vagy felírja a vizsgálat alapján azt amelyik "hozzád illik". 2. Ki váltod, 3 havi adagot kapsz. 3. minden nap beszeded amíg egy levél el nem fogy. 7 nap szünet, és a következõ levél ugyanúgy...
Nekem 5000 ft/3 hó, de sok fajta van forgalomban szóval az ár változó. Az orvos dönti el, neked milyet ír. 3 havonta menned kell receptért. Na jó a többit már leírták.
Ám annyit még hozzá fûznék az elõttem szólókhoz, hogy ha nem vagy biztos az orvos által kapott tanácsról és gyógyszerrõl, akkor fordulhatsz másik orvoshoz másodvéleményért. Ami azért érdemes mert páran igen csak elhíznak a fogamzásgátlótól vagy egy kicsit megkutyulhatja a hormon háztartásod ha nem a megfelelõ gyógyszert kapod. És az elsõ válaszadó írta, hogy jobb esetbe elküld laborba. Na ha nem küld el kérheted azt is és érdemes, mert pontosabb eredményt kap az orvos rólad.

Barátnőm fogamzásgátlót akar szedni, de azt mondta mellette ugyan úgy használjunk gumit . Csak én látom ezt az egészet értelmetlennek?

Fiatalok vagyunk , 20-as korosztály, és nyilván még egyikünk sem szeretne gyereket.

Legjobb válasz: Az elsõ hónap végéig még a fogamzásgátló nem nyújt teljes védelmet, tehát benne is van a tájékoztatójában is, hogy kiegészítõ védekezést is alkalmazni kell. Utána viszont már mehet a móka, nem látom értelmét a guminak. Hacsak nem tart tõle, hogy esetleg nemi betegséget kap el tõled. :O De azért az furcsa lenne, ha együtt jártok... Kérdezz rá, hogy csak az elsõ hónapban, vagy utána is akarja a gumit?

Az elsõ hónap végéig még a fogamzásgátló nem nyújt teljes védelmet, tehát benne is van a tájékoztatójában is, hogy kiegészítõ védekezést is alkalmazni kell. Utána viszont már mehet a móka, nem látom értelmét a guminak. Hacsak nem tart tõle, hogy esetleg nemi betegséget kap el tõled. :O De azért az furcsa lenne, ha együtt jártok... Kérdezz rá, hogy csak az elsõ hónapban, vagy utána is akarja a gumit?
Hát én már nemegy olyan esetet hallottam, amikor valaki rendesen szedte a fogamzásgátlót, mégis terhes lett tõle. És olyankor már csak akkor derül ki, hogy a gyerek megvan, amikor már csak aközött választhat, hogy abortál vagy megtartja a gyereket. Inkább húzz gumit, a kettõt kombinálva már jószerivel 0% az esély arra, hogy terhes lesz a barátnõd.
Ha nem beteg valamelyikõtök, nyugodtan elhagyhatjátok a gumit.
ha 100%-ig biztos vagy benne, hogy mindig beszedi, nem felejti el, nem hányja ki stb., akkor felesleges a gumi. Rengeteg pénz. De õszintén szólva én azt mondom, hogy aki pasi nem akar gyereket, az húzzon gumit, nehogy õt húzzák csõbe...
Akkor a legbiztosabb, ha egyáltalán nem szexeltek, akkor tuti nem lesz gyerek. Ez már paranoia. Ha normálisan szedi a gyógyszert, akkor nem lesz semmi baj, egyik legbiztosabb fogamzásgátló módszer. Próbáld elmagyarázni neki.
Teljesen felesleges és értelmetlen. Arról nem is beszélve, hogy pénzt is pazaroltok rá.
Ez arra utal, hogy nem nagyon bízik benned. Akkor szükséges kiegészítõ védekezés, ha valamiért elmaradt a gyógyszerbevétel, vagy antibiotikumot - esetleg más gyógyszert kell szednie ami csökkenti a fog.gátló hatását (ill. az elsõ hónapban). Egyébként indokolatlan monogám párkapcsolatban. Esetleg próbáld megtudni, mi lehet az oka és beszéljétek meg. Olvassátok el együtt a betegtájékoztatót, abban minden le van írva.
A kérdező hozzászólása: Beszéltem vele, azt mondja nagyon tart attól, hogy terhes lesz.
Vagy nem bízik benned, vagy csak nagyon parázik a terhességtõl, 100 nõbõl 0, 2 lesz terhes tablettával, szóval így kb ennyi esély van rá..kérdezd meg tõle, hogy nem-e attól fél, hogy te megcsalod valakivel és esetleg átadnál neki úgy valami betegséget, mert szerintem ez lehet a pakliban..
Ez kb. annyira paranoid, mint az, hogy valaki nagyon fél a haláltól, ezért sosem megy ki az utcára, hanem beül egy pánikszobába és ott tölti az életét.

Ha fogamzásgátlót akarok szedni (mirabella) akkor azon az egy héten, amíg nem szedem, mikor épp megjön, addig ha szeretnék szeretkezni a párommal, akkor kell gumit használnunk? És mi a véleményetek a mirabelláról?

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! A fogamzásgátlót nem csak úgy besétálunk a patikába és megvesszük! Mert nem lehet! Vényköteles. Ami azt jelenti, hogy elballagsz a nõgyógyászhoz, aki megvizsgál, csinál vérvételt, esetleg megultrahangoz és az eredmények tükrében elmondja, hogy egyáltalán szedhetsz-e, illetve, hogy számodra melyik a legmegfelelõbb. És mikor odaadja a receptet, akkor váltod ki a patikában. Amikor ez megtörtént, akkor pedig elolvasod a betegtájékoztatót és abban minden le van írva! Ez is, amit kérdeztél! És még egy csomó minden más. A kérdést pedig amúgy már más megválaszolta. Tehát ha elolvasod majd a tájékoztatót, hogy mit jelent az, hogy rendesen szedni, mert az nem elég, hogy minden nap beveszed, akkor abban az 1 hétben nem kell a védekezés. De persze ehhez folyamatosan szedni kell, tehát a következõ hónapban is.

Kedves kérdezõ! A fogamzásgátlót nem csak úgy besétálunk a patikába és megvesszük! Mert nem lehet! Vényköteles. Ami azt jelenti, hogy elballagsz a nõgyógyászhoz, aki megvizsgál, csinál vérvételt, esetleg megultrahangoz és az eredmények tükrében elmondja, hogy egyáltalán szedhetsz-e, illetve, hogy számodra melyik a legmegfelelõbb. És mikor odaadja a receptet, akkor váltod ki a patikában. Amikor ez megtörtént, akkor pedig elolvasod a betegtájékoztatót és abban minden le van írva! Ez is, amit kérdeztél! És még egy csomó minden más. A kérdést pedig amúgy már más megválaszolta. Tehát ha elolvasod majd a tájékoztatót, hogy mit jelent az, hogy rendesen szedni, mert az nem elég, hogy minden nap beveszed, akkor abban az 1 hétben nem kell a védekezés. De persze ehhez folyamatosan szedni kell, tehát a következõ hónapban is.
Nekem nicsen véleményem, de amúgy miért nem olvasod el a tâjékoztatót amit adtak a fogamzásgátlóhoz?
A kérdező hozzászólása: Ma szeretném megvenni, el is fogom olvasni, csak kíváncsi vagyok véleményekre.
Az egész héten nem kell ha a szünet után is rendesen szedni fogod, mert akkor a szünet alatt is véd. Viszont mikor konkrétan megvan, akkor nem árt az óvszer, mert ilyenkor fokozott a fertõzésveszély és nem a gyerek elkerülése hanem a saját egészséged érdekében javasolt. (már ha a barátod vagy te nem undorodtok attól, hogy épp akkor legyetek együtt mindent összekenve.. :) )
Jah, akkor elnézést kérek. Azt hittem már megvetted. :) Én kis buta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) Már voltam nõgyógyásznál, vérvételen, megvizsgáltak stb..elolvastam a tájékoztatót is, épp most vettem meg és ezt nem találtam meg benne, hogy azalatt a 7nap alatt kell e máshogy is védekezni.Ezért gondoltam itt is megkérdezem, hátha valaki okosabb már nálam, mert még én ebben kezdõ vagyok.
Száz százalék, hogy benne van a betegtájékoztatóban! Akkor olvasd el még egyszer!
A kérdező hozzászólása: Úgylesz
Fogamzásgátló elõtt ki kell vizsgálnia mindenképp! Szerintem mond le az idõpontot, kérj egy másikat!
Mindenképpen hívd fel, és mondd el neki, amjd õ eldönti, hogy menj-e vagy ad másik idõpontot. Nekem pont egy ultrahangos vizsgálat elött jött meg, az öltözõben vettem észre. Nagyon szégyelltem magam, szóltam a dokinak, azt mondta nem gáz, és megvizsgált.
Én is jártam így, a doki azt mondta, hogy a vizsgálat szempontjából nem számít, ha viszont téged nagyon zavarna, akkor kérj más idõpontot.

Szülők! Mit csinálnátok, ha a 15-öt lassan betöltő lányotok azzal állna elő, hogy fogamzásgátlót akar szedni?

Kíváncsi vagyok, Ti mit válaszoltok!

Legjobb válasz: szia! én is 15 évesen kezdtem a fogamzásgátlot! Szerintem még mindig jobb mintha nem tudnátok fedezni a gumit és a-nélkül csinálnátok megszakitással...még teherbe esel! legalább felelösségteljes vagy !

szia! én is 15 évesen kezdtem a fogamzásgátlot! Szerintem még mindig jobb mintha nem tudnátok fedezni a gumit és a-nélkül csinálnátok megszakitással...még teherbe esel! legalább felelösségteljes vagy !
nekem anyám engedte mondjuk nagyban befolyásolta, hogy õ 16 évesen esett velem teherbe, nem akarta, hogy hasonló sorsra jussak, mint õ, mivel gumit nem tudok használni, allergiás vagyok rá
Az írásodból látszik, hogy értelmes lány vagy...:) Én anyukám is megijedt, amikor megkértem rá elõször, de utána megszokta... Furcsa lesz neki, de szerintem nem lesz gond:) egy próbát megér... Ilyen részletesen, kedvesen, lassan, nyugisan magyarázd el neki, és nem lesz baj! 17/L
én leszidnám, hogy eddig miért nem szedte. a gumi nem igazán biztonságos. szóval én engedném. nem örülnék neki, hogy ennyi idõsen már szexel, de elfogadnám. ha ennyire erõsek a görcseid meg a menzeszed, akkor mindenképp hasznos a tabletta, még azoknak is, akik nem élnek nemi életet. persze elõtte kérj teljes kivizsgálást a nõgyógyitól.
Nekem a fiam 15.Én elmennék vele a nõdokimhoz, és feliratnám.Mivel a szexrõl lebeszélni nem lehet, nem kell, én örülnék, hogy védekeznek.
sztem egészségtelen ilyen fiatalon a fogamzásgátló.Várnék még vele pár évet, de inkább más védekezés párti vok.
Elöször bepánikolnák, utána elbeszélgetnék a lányommal, de nem durván.
Akkor most normális hangnem ben leírom neked, hogy 15 évesen egyáltalán nem kéne szexelni, meg az is picit abszurd, h 12 évesen már barátod volt. Én úgy nevelném a lányom, h 15 évesen fel se merüljön benne a szex, de ha a te szüleid ennyire megengedõek veled szemben, akkor bizonyára nem fognak csodálkozni a kéréseden. Bár a fog.gátló elég káros, fõleg ilyen fiatalon.
nem engedném hogy tablettát szedj, inkább vennék neked gumit. Mellesleg késõbb is ajánlottabb a gumi. Aki ennyire szereti a tablettát, talán gondolkozzon el azon is, hogy vajon miért van ennyi cisztás, méhnyakrákos beteg nõ. Évekig szednek sokan tablettát, ami rendkívül befolyásolja a szervezetet. És nem kell azzal jönni, hogy a maiakban már annyira kevés a hormon.. hát könyörgöm, valamitõl mégis megakadályozza a teherbeest, és nem imádsággal csinálja! Szóval ez mindenképpen nagyon befolyásolja a szervezetet.
a változókort úgy értettem, h a teste változik :D (bocs, rossz volt a megfogalmazás)
Itt nemcsak a teherbeesésrõl van szó, hanem másról is: mivel a kérdezõ változókorban van én nem ajánlanám neki.Az emberek nagyon keveset tudnak a hormonokról (és a hormontartalmú gyógyszerekrõl).A hormonok hangolják össze az egész szervezet mûködését, ezek biztosítják az egészséget ha jól mûködnek.Sztem 15évesen(amikor változik a szintjük ezeknek a hormonoknak)nem kellene a lányoknak felírni hormontablettát, ami elvégre úgy mûködik, h "átveri" a szervezeted normál mûködését(nem csak én mondom, hanem egy nagyon tapasztalt patológus is, aki többek között mint mindennel, ezzel is nagyon tisztában van)Én várnék a helyedben pár évet, addig meg kérd meg a szüleidet, h fizessenek bele az óvszer árába(most mindegy h mibe adnak bele)-csak figyeljetek rá mindig, h jól használjátok!Természetesen a döntés a te kezedben van, és most itt felesleges példákat meg ellenpéldákat leírni, h ki hogy járt vele, meg h nem járt, mivel nem vagyunk egyformák, de tény, h a szervezeteben egy "nem normális környezetet" biztosít, ami sztem nem egy jó dolog egy 15éves lánynál.
a mai tabletták szerintem sincsenek káros befolyással a késõbbi teherbeesési képességre. 25 éve még erõs szerek voltak, azokról akár el is tudom képzelni.
Ja, még annyit fûznék hozzá, hogy azért van ellenpélda is. Én is ennyi idõsen kezdtem ugye gyószert szendi (ráadásul eléggé olcsó fajtát, Tri-Regolt, mert ugye a pénz nagy úr volt), 5 évig szedtem, utána váltottam másikra, aztán abbahagytam, három hónap kötelezõ szünet után elsõ szóra terhes lettem. Nem biztos, hogy aki nehezen esik teherbe, annak az az oka, hogy fogamzásgátlót szedett.
Amúgy a doki úgyis kivizsgáltat, mielõtt gyógyszert ír fel, mert nem egyforma a nõk szervezete, és ennek függvényében vannak eltérõ fogamzásgátlók is, szóval ha anyukádnak rendben van, és elmész nõgyógyászhoz, elõször úgyis elküld vérvételre... stb. És a laborvizsgálatok eredményébõl fogja megállapítani, hogy neked mi a legjobb. (ezt a vizsgálatot aztán késõbb ismétlik majd) Szóval nem azonnal kapsz gyógyszert, csak a vizsgálatok után.
Én még örülnék is, hogy szól. Nekem is volt barátom 15 évesen, és akkor kezdtem fogamzásgátlót szedni, de nem mertem szólni róla otthon, a barátommal úgy dobtuk rá össze a pénzt ketten. Otthon meg dugdostam a szüleim elõl a gyógyszert. Pedig nem voltak szigorúak csak ezt nem mertem mondani. Szóval én nagyon örülnék, hogy ha a lányom ezt mondaná, ha akarná, el is vinném dokihoz (mondjuk sok lány jobban szereti ezt egymaga intézni), és tuti fizetném a gyógyszerét. Amúgy sok fogamzásgátló van ma már, ami alig tartalmaz hormont, és leginkább tiniknek készítik. Szóval biztonságosak ilyen szempontból. Azt majd mondd a dokinak is, hogy olyat szeretnél, ami enyhíti a menstruációs tüneteidet. Mondjuk én azért megjártam már az ilyennel, mert mondtam a dokinak, hogy mindig nagyon görcsölök ilyenkor, és erre olyat kaptam, amitõl még jobban görcsöltem. Aztán egy idõben nem szedtem, aztán amikor megint irattam, volt egy kósza pattanásom, erre a doki kitalálta, hogy szedjek olyat, amitõl nem lesznek. Erre még több lett. Szóval nem biztos, hogy a legelsõ megfelelõ lesz, ezt ki kell tapasztalni. De amúgy hajrá, szeritnem állj anyukád elé és mondd el neki, ha nem túl szigorú, akkor haragudni biztos nem fog, sõt, talán még örül is neki, hogy ilyen felelõsségteljesek vagytok, és nem vagy tudatlan.
nem lehet valakit úgy nevelni, hogy fel se merüljön benne a szex. velem nagyon szigorúak voltak, a szüzességemet is csak 20 évesen vesztettem el, amíg le nem érettségiztem, nem is lehetett fiúm sem. mégis már 14 éves koromtól egyfolytában a szex érdekelt. 25/L
Jó, természetesen nem szó szerint értettem, h ne is gondoljon a szexre, hanem hogy ne csinálja 18 éves koráig.
Bocs az OFF-ért, de van itt néhány normális válasz, többek között az enyém is, csak úgy látszik ezt egyesek nem képesek elviselni...
A kérdező hozzászólása: Nem, még feleslegesnek tarom, és erõt gyûjtök. Ma jött a havim, szóval ez a hónap tuti kimarad.
szóltál neki azóta?
Én szex nélkül sem éreztem magam halottnak 15-16 évesen :)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, de én élni szeretnék... És nem akarom, hogy ez 40 évesen jöjjön ki rajtam, mint anyun...
17:50 vagyok. Nem lehetetlen, mert pl. engem sikerül úgy nevelni, h kibírtam majdnem 20 éves koromig, pedig 16 éves koromtól szinte mindig volt pasim. Most már házas vagyok és nem látom, h bármi bajom lett volna ebbõl. 26/L
16:51 - A gyereket nem így kell nevelni, hanem úgy, hogy ha eljön az ideje, akkor ne légbõlkapott hülyeségekre hallgasson (lásd itt a szex kategóriát), és esetleg mégis baj legyen, hanem meg merje beszélni a szüleivel, az anyjával. Ha nem engedsz, akkor a hátad mögött teszi meg, és ha veled nem beszélheti meg, majd feljön egy ilyen helyre, megnéz egy pornófilmet, elolvas valami tinimagazint, és ha rossz helyen keresgél, máris megtörténhet a baj. Én úgy vagyok vele, hogy ha anya leszek és lesz egy lányom, merjen velem errõl beszélni, és én is igyekszem felelõsségteljes viselkedésre nevelni. Tudod, az én anyukámnak a családban még a menstruáció is tabu téma volt, a saját anyja még arról se világosította fel, anyunak ebbõl rengeteg hátránya származott, már 50 éves, de bizonyos témákban még mai napig gátlásai vannak, nem mindig mer használni a szexualitással kapcsolatos, teljesen normális szavakat, inkább krákog, mint hogy kimondja.
18 éves koráig? Hol élsz te? Na majd megnézem azt a nevelést...
Anyu kb. ennyi idõsen kapott fogamzásgátlót, nem fiúk miatt, hanem menstruációs problémák miatt, most 50 éves, 2 gyereket szült (többet nem is akart), a teherbeeséssel nem volt probléma se elõször, se másodszor, most csak gumival védekeznek, nem azért, mert a gyógyszer rossz lenne általánosságban, hanem más egészségügyi problémák miatt nem szedhet hormongyógyszert (pedig már a változó korban van, és ilyenkor sokan szednek valamit). Nekem se problémázott, igaz, én késõbb kezdtem szedni, de anyu ezt támogatta, és amiatt is, mert nekem is voltak menstruációs problémáim, amik gyógyszer mellett rendezõdtek (az egyik ilyen volt, hogy 10 év alatt se állt be rendesen a mensesem, és hol 2 hetente jött meg, hol 15-20 napig véreztem...). Ha az én lányom lennél, én engedném, tudod, hogy mire kell és miért, örülnék, hogy felelõsségteljes vagy, és hogy ilyent el mersz nekem mondani. Nõgyógyászt viszont valószínûleg javasolnék, hogy ne kerülj rossz kezekbe.
Kedves Leányzó! Én a helyedben, egyenlõre maradnék az óvszernél, hidd el ha megkéred a szüleid, hogy néha-nap segítsenek be egy kis pénzzel, hogy megtudjátok venni a barátoddal, megteszik. S az elõttem szóló, igen jól leírta, hogy a hormonok nem tesznek jót, egy amúgy is hormonálisan változó szervezetnek. Én ennyi idõsen kezdtem el szedni a gyógyszert. 27 éves koromban mikor a párommal gyermeket szerettünk volna, sehogysem akart sikerül. A fogamzásgátló következménye, a mai napig nem tudtam teherbe esni, még mesterséges megtermékenyítéssel sem. Kérlek ezt nagyon jól gondold át mégegyszer! Tudom, hogy az én esetem ritka, de mint látható elõfordul! Ha felelõségteljesen, egymásra vigyázva éltek szerelmi életet, nem lehet gond. De szerintem a te korodban, még ne a fogamzásgátlóhoz nyúlj! 43 éves nõ
Én nagymama vagyok, de lányos és fiús anya is. Mi mindent megbeszéltünk a lányommal(õ huszonéves, már van családja), de.... 15 évesen már sok fiúnak tetszett, eljárt néha bulizni (iskolai bulikba) mellette kitûnõen tanult, járt fiúkkal, de csak a csókolózásig ment el. Megbeszéltük, hogy még korai, ennek ellenére a fiúk, akikkel járt (nem sokkal, mert inkább tartós kapcsolatai voltak, )egy se hagyta ott, végül mindig õ szakított. Mikor közölte, közel 18 évesen, hogy ez úgy érzi az igazi, hogyan védekezzen, én a gyógyszert nem ajánlottam, nem tesz jót a hormonok megbolygatása. Õk óvszerrel védekeztek, de sose lett terhes mellette. Én pl. (persze, ez egyedi érzékenység) nem is bírtam a gyógyszert, mégis mindkét gyermekünk célzottan akkor született, amikorra terveztük. Az ára viszont elég magas, tehát nem lenne sokkal olcsóbb, mint az óvszer, bár attól is függ, mennyire sûrûn van rá szükség. Azért szerintem mindenképpen kérdezd meg édesanyádat, én el se tudtam volna képzelni, hogy ilyen horderejû kérdésekben ne engem kérdezzen meg elõször a lányom. Ezért is szoktam mondani, ha valakinek fia születik, lesz egy gyereke, ha lánya, akkor pedig egy barátnõje:)
A kérdező hozzászólása: Mit mondanál neki? Végül megengednéd? Félek megkérdezni, nem tudom, mit csinálna anyukám :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Adtak 1 kis önbizalmat, azt hiszem, holnap fel is hozom neki a témát. Én a gumit is elég biztonságosnak tartom, még sose szakadt ki vagy csúszott le.
Biztos, hogy ledöbbennék, de ha belegondolnék, hogy végülis felelõsségteljes gondolkozásra vall. Ha elmondanád anyukádnak, hogy gondoltad megbeszélnéd vele, hogy hogyan védekezz és a tabletta tûnik a legbiztonságosabbnak. Biztos jólesne neki, ha azt mondanád, hogy vele akartad ezt megbeszélni, mert az õ véleménye nagyon fontos neked és kivel mással tudnád ezt megbeszélni és hogy nem szeretnél titkolózni elõtte. Azért sok sikert!
Hát elég nagy ribanc vagy ha már 15évesen rég nem vagy szûz
A kérdező hozzászólása: Hol is írtam én, hogy rég nem vagyok szûz? Ha annyira érdekel, megmondom Neked, hogy 3 hónapja nem vagyok az, és szerelembõl tettem meg. Különben NORMÁLIS válaszokat kértek, nem pedig ilyet. De köszi Neked is, szép estét!
Nincs lányom ezért nem tudom mit szolnék. De azért fogadj meg két tanácsot 1. az erõs görcsök miatt érdemes lenne a fogamzásgátló feliratása elõtt kivizsgáltasd magad. Lehet valami szervi oka van. Nem akarlak megijeszteni, de lehet komoly oka is. Erre lehet, hogy egyébként is írna fel gyógyszert a doki. 2. mielõtt döntesz kérdezd meg anyukádat õ is így görcsölt -e menses alatt 3. Nem tesz jót ha ilyen korán fogamzásgátlót kezdesz szedni. 4. 1 havi fogamzásgátló ára 2-3 ezer forint. Tehát ha a gumit nem tudjátok kifizetni zsebpénzbõl akkor ezt hogyan fizetitek ki.
Ha ismerik, elfogadják, szerintem teljesen normális lépés.
Úgyis szakítani fogsz, fele fõleg ilyen csöppfaszok mint ti lesz még vagy 6barátod simán, akkor mindegyikkel feküdj le sorban.
Meglepõdnék, de elfogadnám.
A kérdező hozzászólása: Anyum is nagyon görcsölt a menzesze alatt, amíg nem szült. 20:21: Te voltál az is, aki lerib*ancozott. Fogd fel légyszíves a csöppnyi agyacskáddal, hogy nem érdekel a Te véleményed, mert elég primitív módon fejezed ki. Kérlek, ne válaszolj többet a kérdésemre, mert magasról teszek rá ;) Na csáó!
A kérdező hozzászólása: Jaj, kihagytam, hogy hogyan fizetnénk: arra gondoltam, hogy 3/4edét szüleim fizetnék, amíg nem megyek diákmelóra, 1/4edét pedig barátom, mert õ is szeretne fizetni...
Szerintem mondd azt az anyudnak h a görcs miatt kell.
El kellene fogadnom, hiszen már megtörtént az ok, felesleges úgy tenni, mintha nem így lenne. Én most már az egészségügyi kockázatok miatt félteném a lányomat. Akármennyire próbálják is elhallgatni, vannak jó számmal. Ha nem is 3-4 év mulva, de esetleg késõbb bizonyos megbetegedéseket kizárólag erre lehet visszavezetni. A hugom májának egyharmadát a fogamzásgátló okozta érdaganatok miatt kellett eltávolitani. Nagy volt a riadalom.
15-öt betöltve azzal állítottam haza, hogy terhes vagyok. Anyu bizti jobban örült volna, ha tabit akartam volna szedni. 25 vagyok, 10 éves az elsõ fiam.(A picikém meg 18 hós)
Szia!Én egészségügyi fõsulis vagyok és mindenképp lebeszélnélek róla, de tényleg-egészségtelen ilyen fiatalon hormonokat beszedni(sajnos sok nõgyógyász szó nélkül felírja, de értelmesebb orvos nem tenné).Most nem akarlak untatni, h ez miket csinál a szervezettel(ne érts félre, nem vagyok az az okoskodó mindent túlreagáló egyetemista)de a hormonrendszerrel tényleg nem szabad játszani, mert a te korodban ez éppen változáson megy keresztül, nem jó neki ha plusz hormonokkal "bombázzák".Az alakítja a testedet, késõbbi egészségedet is, h mennyire stabil a hormonháztartásod-minden betegség forrása is lehet.Ez nem riogatás, de nem biztos, h mindenkinek könnyen fogadja a szervezete(de az biztos h jót nem tesz).Szóval én a helyedben várnék vele legalább 2-3 évet.Lehet h a görcsöket megszüntetni, de helyette elõfordulhat erõs, gyakori fejfájás.:S
Szia! Nagyon értelmes lánynak tûnsz az írásod alapján. Ezért mondom mindig, hogy nem a kor számít ilyen dolgokban, hanem az érzelmi/értelmi érettség! Nekem érdekes módon az anyukám hozta fel, hogy szedhetnék gyógyszert, ami kicsit meglepett, mert akkor még nem is voltam ÚGY együtt barátommal :) De nem bántam végülis, hogy nem nekem kell vele elõhozakodni. Ha ilyen fiatalon szeretnél gyógyszert szedni, akkor szerintem neked is a Yasminellet, vagy valami ahhoz hasonló gyógyszert fog felírni a doktor/doktornõ, amiben elég minimális a hormontartalom, éppen azért, mert fiatal lányoknak lett tervezve. Én három hónapja szedem lassan, és eddig nem volt vele semmi probléma. Szerintem kérdezd meg nyugodtan, én büszke lennék rá, hogy 15 évesen ilyen okos és felelõsségteljes lányom van :)
Ugyanebben a helyzetben vagyok, de én apukámmal élek. Az még kínosabb...:S
A kérdező hozzászólása: Szia :) Köszi a választ, bár elsõsorban szülõk véleményére voltam kíváncsi. Gumi nélkül semmiképp nem csinálnánk, nem szeretnénk gyereket. :)

Fogamzásgátlót akarok felíratni az orvossal. Hogy vizsgál ilyenkor az orvos? Vérvételre is elküld? Azonnal felírja a gyógyszert?

Legjobb válasz: A jobbak elküldenek vérvételre. Ez a lényege az egésznek - különben elég lenne gyógyszertárba menni.

A jobbak elküldenek vérvételre. Ez a lényege az egésznek - különben elég lenne gyógyszertárba menni.
Bemész, megmondod mit akarsz, feltesz pár kérdést. Megvizsgál, aztán ha tényleg törõdik veled, akkor elküld vérvételre, de ez sok esetben kimarad. Ha nincs semmi kizáró ok, akkor felírja egybõl a tabit.
Bemész, ha régen voltál vagy még nem akkor valszeg megvizsgál. Vért is vesznek általában. ha nem akor helyben szerintem fel is irja, de ha vesz vért akor egyértelmû, hogy megkell várni az eredményt. Max 1 hét.Nállam igyvolt.
A vizsgáalnál deréktól lefelé kell levetkõzni, és gondolom filmekben láttál már olyan ágyat ahol a lábat fel kell tenni ilyen kis tartókba, és akkor ott benéz, benyúl, megnyomkod, ilynek, rákszûrésnél pedig egy fülpiszkáló szerûséggel vesz kenetet. Ha még szûz vagy említsd meg neki, mert akkor nem nyúlkál. Nem minden doki csinál vizsgálatot és vérvételt. A köztes megoldás az hogy megcsinálja, de egybõl felír egy havit és utánna visszamész, megkérdezi volt-e bajod vele, meg az eredményeket megnézi és vagy 3 havit ír vagy másik fajtát.
Engem elõtte elküldtek ultrahangra is. De ha migrénes vagy elõtte ideggyógyászhoz is el kell menned...
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok már szûz, viszont nõgyógyásznál sem voltam még azért kérdeztem, hogy mire számíthatok. Én azt hittem, ha elküld vérvételre és majd utánna ír fel gyógyszert.

Ha egy nő nem akar fogamzásgátlót bevenni, azt a párjának kutya kötelessége tiszteletben tartani?

Legjobb válasz: hát kettõn áll a vásár.. :) valamit valamiért.. :) többféle védekezési módszer létezik.. valamelyik csak hatásos lesz! :)

hát kettõn áll a vásár.. :) valamit valamiért.. :) többféle védekezési módszer létezik.. valamelyik csak hatásos lesz! :)
miért mit csinálsz ha nem veszi be? lenyomod a torkán? ez az õ döntése, fogadd el! gumival, v mással védekeztek, meg kell egyezni N
Igen, mert a fogamzásgátló veszélyes lehet az egészségre, a legtöbb más módszer viszont nem. Persze nem kötelezõ, kereshetsz mást is, ha ez a legnagyobb problémád.
szerintem igen. igaz a védekezés mindkét ember felelõssége, de azért ha tablettáról van szó, had döntse már el a nõ, hogy szeretne-e szedni mesterséges hormonokat, vagy sem. mert sokan fel sem fogják mi is igazából fogamzásgátló tabletta, szedik mint a cukrot, de azért ne felejtsük el, hogy bizony ám vannak negativ oldalai is a tablettának, amelett, hogy a más részbõl igen kényelmes.
Én sem értem a kérdést, bennem is az fogalmazódott meg, hogy ha nemet mond a nõ, akkor a pasi letuszkolja a torkán vagy mi?
Igen. A no teste, az o elete.
Igen.
Nem kell tiszteletben tartania. Olyankor kölcsön kell kérni egy csirketöltõt, ledugni a csaj torkán és adagolni a fogamzásgátlót. Na, érted, még szép, hogy tiszteletben kell tartani!
Persze, miért, hogy gondoltad, beletömi?
Oké, de akkor engedje hogy a popójában menjek el...

Ha fogamzásgátlót akarok iratni akkor megvizsgál az orvos vagy elég a vérvétel lelete?

Legjobb válasz: Engem meg is vizsgált vérvétel elõtt! De szerintem nem feltétlenül kell igy lennie! Lehet,hogy elég csak a lelet!

Engem meg is vizsgált vérvétel elõtt! De szerintem nem feltétlenül kell igy lennie! Lehet, hogy elég csak a lelet!
Megvizsgál.Rákszûréshez kenetet vesz.Bekerülsz a rendszerbe.Enélkül nem megy.
Amennyiben már élsz nemi életet, úgy természetesen megvizsgál és kikérdez a ciklusaidról valamint az esetleges betegségeidrõl, vagy, hogy szedsz-e valamilyen gyógyszert. Ha még szûz vagy és elmondod neki, úgy nem fog megvizsgálni csak kikérdez, de a vérvétel ebben az esetben is ajánlatos.
Így igaz, nem kell ahhoz orvosi vizsgálat, hogy felirasson neked fogamzásgátlót. A védõnõddel/házirovosoddal kell megbeszélned, de ajánlott elmenni orvoshoz is!
Lelkiismeretes orvos nem fog felírni vizsgálat nélkül semmit, függetlenül attól, hogy szûz vagy-e, vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves válaszokat :D

Hogy szedjem a fogamzásgátlót, ha azt akarom, hogy 2 nappal később jöjjön meg a menzeszem? !

Legjobb válasz: Két nappal tovább szeded, mint amikor a szünet lenne. Szerintem.

Két nappal tovább szeded, mint amikor a szünet lenne. Szerintem.
Igen, 2 nappal tovább szeded.
Ha három fázisút szedsz, akkor a HARMADIK fajtájúból 2 szemmel többet veszel be.
A kérdező hozzászólása: fogalmam sincs milyet szedek, de szerintem 1 fázisú, minden tabi egyforma, lindynett.

Valószínűleg PCOS-em van. Az endokrinológus fogamzásgátló szedését javasolta, amíg nem akarok teherbe esni, holnap megyek felíratni. Mire figyeljek?

Mármint azt olvastam, hogy a Diane 35-öt szokták felírni a szőrösödés, stb. megszüntetésére, de amilyen híre van a gyógyszernek (ha egyáltalán forgalomban van még), tuti nem fogom szedni, ha a nődoki azt szeretné felírni, akkor mást fogok kérni helyette. Ez lehetséges? Vagy csak ez a gyógyszer 'jó' nekem? Igazság szerint a Nuvaring lenne a legszimpatikusabb, de nem tudom, az mennyire használna az én problémáimra.

Legjobb válasz: Elsõ vagyok. Csak hogy részletesen is kifejtsem a véleményem: Önmagában csak a fogamzásgátló azért nem célszerû, mert ha inzulinrezisztenciád is van (ami PCOS mellett elég gyakori sajna), de arra nem kapsz gyógyszert, nem diétázol, akkor az tovább fog romlani. És a végén azon kapod magad, hogy cukorbeteg vagy. Ha kezelik az inzulinrezisztenciád, akkor meg én a helyedben megvárnám, hogy az helyrehozza-e a ciklust. És ha igen, akkor biztosan nem szednék be fogamzásgátlót, hogy a helyrerakott ciklust kikapcsolja. A fogamzásgátlókról pedig: A tabit két okból írják fel. Az egyik, hogy ha szeded, akkor rendszeresen lesz vérzésed (ez nem menstruáció, nem állítja be a menzeszed, csak rendszeres idõközönként megvonásos vérzést okoz). Erre gyakorlatilag bármelyik kombinált hormonális fogamzásgátló (beleérte a hüvelygyûrût is) alkalmas. A másik dolog, amiért felírják, hogy a tüneteket (szõrösödés, acnék) mérsékelje. Na és pont emiatt szokták a Dianét (vagy generikumait: Cypromix, Minerva) felírni. Ugyanis ezek a tünetek a magas tesztoszteronszint miatt vannak, és a tesztoszteront leghatékonyabban a Dianében lévõ cyproteron-acetát csökkenti. Antiandrogén hatása van még pl. a drospirenonnak (ez van a Yasminelle, Jangee, Yadine stb. tablettákban), illetve a dianogestnek (ez van pl. a Dienilleben). De a legerõsebb ilyen hatással akkor is a cyproteron-acetát rendelkezik. Egyébként ez a hiszti a Diane körül elég érdekes. Nem egészen értem, hogy miért lett ennyire kipécézve. Ugyanis köztudott, hogy az összes hormonális fogamzásgátló fokozza a trombózis kialakulásának az esélyét, ez benne van a tájékoztatóban is. A Diane magasabb ösztrogéntartalmú, így kicsit nagyobb mértékben fokozza, mint a többi, de attól még a többi mellett is ugyanúgy elõfordul. Ha vkinek genetikai hajlama van a trombózisra, az jó eséllyel az összes többi fogamzásgátló mellett is trombózist fog kapni, nem csak a Diane mellett. Egyébként a Bayer ellen is vannak perek a drospirenon tartalmú tabik miatt, ugyanis azok is nagyobb mértékben növelik a trombózishajlamot, mint a többi tabi. http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/magazin/ezrek-mentek-birosag.. Egyébként személy szerint én is PCOS-sel küzdök. Eddig nem sikerült olyan orvost találnom (de talán majd most:D), aki megfelelõen tudta volna kezelni a problémám, de én azért viszonylag speciálisabb eset vagyok. Viszont a jelenlegi nõgyógyászati, endokrinológiai és farmakológiai ismereteimmel sem szednék erre a problémára fogamzásgátlót. Véleményem szerint ugyanis a problémát nem oldja meg. Nekem nem az a fontos, hogy havonta vérezzek egyet, hanem hogy peteérésem legyen (aminek persze következménye a vérzés is). A fogamzásgátló ezen nem segít. Mellékhatásai viszont lehetnek. De ez az én véleményem:) Jah, és ha esetleg úgy tûnt: nem szeretnék senkit rábeszélni a Dianére! Én sem szedném be (nem is tettem, mikor felírták). Ha mindenképpen tabit kellene szednem, akkor még így is inkább a Yasminellét/Dienillét választanám. De elõtte mindenképpen csináltatnék vizsgálatot arról, hogy van-e genetikai hajlamom a trombózisra.

Elsõ vagyok. Csak hogy részletesen is kifejtsem a véleményem: Önmagában csak a fogamzásgátló azért nem célszerû, mert ha inzulinrezisztenciád is van (ami PCOS mellett elég gyakori sajna), de arra nem kapsz gyógyszert, nem diétázol, akkor az tovább fog romlani. És a végén azon kapod magad, hogy cukorbeteg vagy. Ha kezelik az inzulinrezisztenciád, akkor meg én a helyedben megvárnám, hogy az helyrehozza-e a ciklust. És ha igen, akkor biztosan nem szednék be fogamzásgátlót, hogy a helyrerakott ciklust kikapcsolja. A fogamzásgátlókról pedig: A tabit két okból írják fel. Az egyik, hogy ha szeded, akkor rendszeresen lesz vérzésed (ez nem menstruáció, nem állítja be a menzeszed, csak rendszeres idõközönként megvonásos vérzést okoz). Erre gyakorlatilag bármelyik kombinált hormonális fogamzásgátló (beleérte a hüvelygyûrût is) alkalmas. A másik dolog, amiért felírják, hogy a tüneteket (szõrösödés, acnék) mérsékelje. Na és pont emiatt szokták a Dianét (vagy generikumait: Cypromix, Minerva) felírni. Ugyanis ezek a tünetek a magas tesztoszteronszint miatt vannak, és a tesztoszteront leghatékonyabban a Dianében lévõ cyproteron-acetát csökkenti. Antiandrogén hatása van még pl. a drospirenonnak (ez van a Yasminelle, Jangee, Yadine stb. tablettákban), illetve a dianogestnek (ez van pl. a Dienilleben). De a legerõsebb ilyen hatással akkor is a cyproteron-acetát rendelkezik. Egyébként ez a hiszti a Diane körül elég érdekes. Nem egészen értem, hogy miért lett ennyire kipécézve. Ugyanis köztudott, hogy az összes hormonális fogamzásgátló fokozza a trombózis kialakulásának az esélyét, ez benne van a tájékoztatóban is. A Diane magasabb ösztrogéntartalmú, így kicsit nagyobb mértékben fokozza, mint a többi, de attól még a többi mellett is ugyanúgy elõfordul. Ha vkinek genetikai hajlama van a trombózisra, az jó eséllyel az összes többi fogamzásgátló mellett is trombózist fog kapni, nem csak a Diane mellett. Egyébként a Bayer ellen is vannak perek a drospirenon tartalmú tabik miatt, ugyanis azok is nagyobb mértékben növelik a trombózishajlamot, mint a többi tabi. http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/magazin/ezrek-mentek-birosag.. Egyébként személy szerint én is PCOS-sel küzdök. Eddig nem sikerült olyan orvost találnom (de talán majd most:D), aki megfelelõen tudta volna kezelni a problémám, de én azért viszonylag speciálisabb eset vagyok. Viszont a jelenlegi nõgyógyászati, endokrinológiai és farmakológiai ismereteimmel sem szednék erre a problémára fogamzásgátlót. Véleményem szerint ugyanis a problémát nem oldja meg. Nekem nem az a fontos, hogy havonta vérezzek egyet, hanem hogy peteérésem legyen (aminek persze következménye a vérzés is). A fogamzásgátló ezen nem segít. Mellékhatásai viszont lehetnek. De ez az én véleményem:) Jah, és ha esetleg úgy tûnt: nem szeretnék senkit rábeszélni a Dianére! Én sem szedném be (nem is tettem, mikor felírták). Ha mindenképpen tabit kellene szednem, akkor még így is inkább a Yasminellét/Dienillét választanám. De elõtte mindenképpen csináltatnék vizsgálatot arról, hogy van-e genetikai hajlamom a trombózisra.
Bocsi, de ha vékony vagy, nincs IR-ed, nincsenek cisztáid (hiszen az UH-n nem volt semmi), a hormonjaid rendben, akkor miért is lenne neked PCOS-ed? Ugyanis a PCOS diagnózisához a három alábbi dologból kettõnek kell meglennie: 1. oligo/anovuláció 2. magas androgénszint klinikai vagy laborjelei 3. policisztás petefészek És mellette minden mást ki kell zárni. Neked ebbõl (ha jól értelmezem) nincs meg a kettõ. Akkor mi alapján mondták ki a PCOS-t?
Hát figyelj, neked kell végiggondolnod, hogy mennyire zavaróak a panaszaid. Ha nem vészesek, szerintem egy jó bõrgyógyásszal meg egy kis megbékéléssel többre mész. Ha nekem normális ciklusom lenne, semmi pénzért nem kockáztatnám azt, hogy esetleg a tabi szétcsessze. Mert sajna elõfordul olyan is. Na meg az is elõfordul, hogy a tabi eltünteti a pattanásokat, aztán mikor abbahagyod, 3-szor annyi ragya jön a fejedre, mint elõtte. Barátnõm így járt a Dianéval (kénytelen volt újra kezdeni, mert nem tudott utcára menni..), de más tabikkal kapcsolatban is elõfordul sajna. De persze ez sem biztos. Lehet, hogy az égvilágon semmi bajod nem lesz tõle. Tényleg neked kell mérlegelned a dolgot. Valamilyen szinten azért minden fogamzásgátló mérsékli a pattanásokat. De amiknek tényleg kifejezett ilyen jellegû hatása van, azok azok, amelyeket az elõzõekben felsoroltam. De ha már használtad a Nuvaringet, arról van tapasztalatod, nem? Az elmulasztotta a tüneteid? Ha az bevált, akkor használd azt (ha mindenképpen szeretnél vmit használni).
Nem is adott más gyógyszert? Csak annyit mondott, hogy fogamzásgátló és kész? Egyáltalán milyen vizsgálatokat végeztetett el? Mert ennyi infó alapján elsõ körben azt mondom, hogy egy értelmes endokrinológust keress, ne gyógyszert írass.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Utolsó: Igen, én is ebben a cipõben járok, mármint nem vagyok száz kilós, stb., csak kisebb tüneteim vannak. Voltam nõgyógyásznál is, és azt mondta, hogy a Nuvaring megfelelõ lesz nekem (én vetettem fel, mert nem tudnék minden nap odafigyelni a fog.gátlásra). Azt mondta, hogy a fog.gátlók elnyomják a tüneteket és így késõbb nagyobb esélyem lesz a teherbeesésre.
Én is Pco-ban szenvedek. Nagyon pattanásos voltam, alig alig volt menstruációm, és kicsit szõrõsebb is lettem az átlagnál(köldököm alatt). 21 éves vagyok, mivel tartós párkapcsolatban éltek, fogamzásgátló mellett döntöttünk a nõgyógysszal. Arra hívta fel a figyelmemet, hogy figyeljek az étkezésemre(sokat írnak errõl a neten), illetve mozogjak. Nincs Ir-em, csak azok a tünetek amik fent írtam. Szóval a fogamzásgátló oké, elfedi a tüneteket, de higyjétek el, nem lesz rosszabb ha abbahagyjátok, ugyan olyan lesz mint elõtte. Nekem pl elmúltak a pattanásaim, dúsabb lett a hajam(bár nem hullott elõtte), és a szõrösödésem kicsit mintha vissza is fejlõdött volna. Ezt az orvossal kell megbeszélni, mert nekem nincs olyan súlyos pco-m(tehát nem durva a hormonzavarom, nem vagyok 100 kilós stb...)
A fogigatlo elnyomja a tuneteket. Amig szeded minden oke, aztan ha abbahagyod, sokkal rosszabb, mintha nem szedted volna. Szoval erre a problemara sajnos az nem jelent megoldast.
A kérdező hozzászólása: Én úgy olvastam, a fogamzásgátló használata elodázza a szövõdményeket, ráadásul a külsõ jegyeket is visszaszorítja. Esetleg neked van ilyesmi tapasztalatod?
Ha kiderülne a PCOS, semmikképpen ne kezd el szedni a fogigátlót. Az nem oldja meg a problémát. Kb. olyan, mintha homokba dugnád a fejed.
Értem. Hát továbbra is azt tudom mondani, amit eddig leírtam:) Neked kell dönteni.
A kérdező hozzászólása: A hormonjaim, a vérzészavar és a külsõ jegyek alapján feltételezi az orvos a pcos-t. Nem tudom, melyik értékek a legfontosabbak, de a papíron ez áll (meg ezt is mondta, csak úgy, hogy én is értsem : D): 'vérkép alapján (LH-FSH arány >3, magas tesztoszteron, DHEAS és androsztendion) elsõsorban PCOS merül fel, de a mellékvese megítélésére hasi UH-t, ennek negativitása esetén CT vizsgálatot végzünk. Lássa nõgyógyász, történjen TVS.'
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes választ! Az IR eredményére még várnom kell 1-2 hetet, de nem hiszek benne, hogy bármi rossz sülne ki belõle, a családunkban senki nem volt cukorbeteg, ráadásul normálisan eszem, heti 3x 40 percet sportolok, szóval igyekszem figyelni magamra. Igazából engem a vérzésem léte vagy nem léte annyira nem érdekel, õszintén szólva a zavaró külsõ jelek, és a késõbbi meddõség kizárása érdekében kezdtem el ezt a vizsgálat-sorozatot. (A családban a nagymamámnak és a nagynénémnek voltak ilyen problémái..bár szerencsére nem meddõk, de mindkettejüknek csak 10 év után jött össze a gyerek.) 17-18 éves korom körül használtam Nuvaringet, semmilyen problémát nem tapasztaltam vele kapcsolatban, és az említett hormonzavarokon kívül nem volt senki sem beteges a családban, nem volt trombózis, rák, semmilyen rémség. : ) Jelenleg 21 éves vagyok, így még 7-8 évig nem tervezem gyerek vállalását, de ha eljön az idõ, szeretném, ha minden simán menne, és ha addig is elmúlnának a csúnya szõrök meg pattanások. Vagy ezek szerint jobb megbékélnem a tudattal és így hagynom mindent, ahogy van? (Ne haragudjatok a sok értetlenkedésért, új ez az egész nekem.)
A kérdező hozzászólása: És nem, nem javasolt konkrét gyógyszert az orvos, csak mondta, hogy a zavaró tüneteket fogamzásgátlóval lehetne mérsékelni, szóval mutassam meg a leleteket a nõdokinak és majd ír fel valami megfelelõt. Csak olvastam, hogy ilyen esetekben legtöbbször Diane 35 a válasz, de arról hallani sem akarok, ezért kérdeztem, hogy van-e alternatíva.
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó endokrinológushoz mentem, ajánlások alapján. Elvégeztetett egy komplett hormonvizsgálatot, kb. mindent megnéztek a véremben, amit csak lehet, emellett ma voltam cukorterheléses vizsgálaton, alhasi ultrahangon (nem mutatott semmit), továbbá beutalt ct-re (mert kíváncsi a mellékvesémre is a biztonság kedvéért) szombatra, és mondta, hogy nõgyógyászaton csináltassak hüvelyi uh-t is. (Kb. másfél-két éve voltam, akkor egészségesnek látszott minden.) Igazából nálam elég fura a helyzet, mivel az orvos szerint is meglepõ, hogy vékony vagyok, valamint nekem a menstruációm nem kimaradni szokott, hanem évente 2x elõfordul, hogy nem áll el magától, csak gyógyszerrel/cseppel.
http://www.femina.hu/egeszseg/diane_35_betiltasa ha ezek után azt akarja felírni, keress más dokit...
Nem akarom bántani a dokidat, de ha egy betegséget nem kezelsz megfelelõen, akkor az általában romlik az idõ elõrehaladtával. A Pcos-t nem lehet kezelni fogigátlóval, mert az csak a hormonális tüneteket (szõrösödés, elhízás, pattanás) fedi el és csinál egy megvonásos vérzést. Ezektõl természetesen úgy tûnhet, nagyszerû minden, holott nem , mert a probléma kiváltó oka nincs kezelve egyáltalán. Ch diétával és rendszeres sporttal, ami az Ir és a PCOS valódi ellenszere, lassabb, de biztosabb eredményt tudsz elérni, és ha pár év múlva eljutsz odáig, hogy babát szeretnél, nem nulláról kell kezdeni. Ettõl függetlenül te döntesz, milyen kezelést választasz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!