Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló tabletta után kb 5 (2 db)

Fogamzásgátló tabletta bevétele után (kb 5 percre) előfordulhat nagyon enyhe gyomorösszehúzódás? (görcs) esetleg nagyon enyhe hirtelen előbukkanó hányinger pár mp-ig?

Legjobb válasz: Szia! én már a 8. szemnél tartok, de ilyet nem tapasztaltam. Nem lehet, hogy csak ideges lettél és amiatt érezted ezeket? Most kezdted el szedni a gyógyszert? Ha csak enyhe hányingert éreztél, akkor szerintem nincs baj, de azért figyeld, hogy máskor is jelentkeznek-e ezek a tünetek. Ha igen, menj el a dokihoz, hátha ír másikat. Sok sikert! :)

Szia! én már a 8. szemnél tartok, de ilyet nem tapasztaltam. Nem lehet, hogy csak ideges lettél és amiatt érezted ezeket? Most kezdted el szedni a gyógyszert? Ha csak enyhe hányingert éreztél, akkor szerintem nincs baj, de azért figyeld, hogy máskor is jelentkeznek-e ezek a tünetek. Ha igen, menj el a dokihoz, hátha ír másikat. Sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: Lehet az idegességtõl is, de már nincs semmi bajom. Az egész kb 5 erc volt.És igen most kezdtem el szedni.

Ha a fogamzásgátló tabletta bevétele után kb 3, 5-4 órán belül hasmenésem volt és másnap együtt voltam a barátommal van rá esély, hogy teherbe essek?

Válaszokat el?re is angyon köszönöm!

Legjobb válasz: 3 óra alatt már felszívódik a gyógyszer...nem leszel terhes szerintem :)

3 óra alatt már felszívódik a gyógyszer...nem leszel terhes szerintem :)
3-4 óra múlva jelentkezõ hányás/hasmneés esetén nem biztosított a készítmény hatóanyagainak teljes felszívódása. Amennyiben a tabletta bevételét követõ 3-4 órában hány v. hasmenés jelentkezik, ez olyan, mintha elfelejtett volna bevenni egy tablettát. Így ebben az esetben kövese az elfelejtett tabletta bevételre vonatkozó útmutatást. Ha súlyos hasmenése van, keresse fel orvosát.Ilyen esetekben kiegészítõ fog.gátlás szükséges, pl.:óvszer!! 19/L

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!